Page 2

For generelle henvendelser: barnogungdom@cappelendamm.no

Kjære bokhandler Nye og eldre klassikere Jeg kan glede dere med at noen gode venner ikke har tenkt å gi seg. Bukkene Bruse vender nemlig tilbake. Bjørn Rørvik og Gry Moursund har skapt en klassiker. Bukkene Bruse på Badeland fra 2009 er blitt barnas (og foreldrenes) favoritt. Mange barn tror at dette er «de egentlige Bukkene Bruse», ikke de andre i det rare eventyret til Asbjørnsen og Moe. Vi snakker om mye leseglede og store salgstall. Over 100.000 solgte Bukkene Bruse på Badeland er en aldri så liten sensasjon. Hvem kunne forutse det? Ingen! Og det er jo nettopp dette som er så utfordrende (og morsomt!) ved å være forlegger. Og jeg er helt sikker på at dere bokhandlere vil si det samme.

dine kontaktpersoner i cappelen damm Salg og marked: Jeanette Clausen, salg Telefon 21 61 74 86 | Mobil 900 63 963 E-post: Jeanette.Clausen@cappelendamm.no

Jørgen Brauti, salg Telefon 21 61 75 59 | Mobil 915 52 506 Epost: jorgen.brauti@cappelendamm.no

Beate Fosen Gaardbo, kjedeansvarlig Telefon: 21 61 75 37 | Mobil 481 87 530 Beate.Fosen.Gaardbo@cappelendamm.no

Cecilie Nessheim, kjedeansvarlig Telefon: 21 61 74 85 | Mobil 920 29 855 Cecilie.Nessheim@cappelendamm.no

I Bukkene Bruse vender tilbake har det skjedd en del forandringer. Trollet er ikke på fjellet lenger, men har kommet på gamlehjem, og bukkene bestemmer seg for å besøke ham. Fantasien kjenner, som kjent, ingen grenser.

Anette Garpestad, netthandel Telefon 21 61 75 42 | Mobil 984 82 087 Anette.Garpestad@cappelendamm.no

I denne utgaven av Halve Kongeriket presenterer vi flere nyheter med klassikerstempel. De første Leseløvene kom for over 25 år siden, og først ute var bøkene om Frans av Christine Nöstlinger. Siden den gang har vi gitt ut mange, mange bøker om Frans, og i stadig nye opplag. Det blir en liten vri denne gangen. Vi har samlet tre Frans-fortellinger i én utgave. Da min sønn var i leseløve-alder, leste han sjelden bøker. Han hadde ikke tid. Ville heller sitte i toppen av et tre. Men Frans vant guttens leselyst, selv om han egentlig ikke ville innrømme det. «Ok, da mamma – sleng hit en leseløve, men det må være Frans!» Så kanskje dette kan være et tips til andre gutter som synes lesning er en jentegreie?

Ellen Hogsnes, salgs- og markedssjef Telefon 21 61 75 36 | Mobil 913 26 385 Ellen.Hogsnes@cappelendamm.no

Elsa Beskows bøker er uten tvil klassikere! Bøkene når stadig nye lesere. Vi lager nye utgaver, og legger stor vekt på bildekvalitet, papirvalg og innbinding – bøker som er forfatteren og kunstneren verdig. Vi kommer med en nydelig bok med Beskows illustrasjoner som heter Mine første år. Vi tror at i en tid hvor det er mest vanlig å lagre minner digitalt, kan være et marked for den mer nostalgiske varianten: å notere små og store hendelser av barnets første år i en bok av papir! Og sist, men ikke minst, gjør dere klar til verdens største idrettsbegivenhet: Fotball-VM i Brasil starter 13. juni! Vi har blant annet en ny barnebokserie fra den VM-aktuelle fotballstjernen Frank Lampard og en novellesamling om verdens vakreste sport fra noen av våre aller beste norske forfattere. Kos dere med Halve Kongeriket og mange flotte nye bøker!

Birgit Christensen Forlagsdirektør

facebook.com/barneboker facebook.com/halvekongeriket facebook.com/bokogbolle

www.cappelendamm.no www.forlagsliv.no – Norges største forlagsblogg Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm AS Design & layout: Ingrid Lindemann Trykk: Livonia Print, Gprint 100g Det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram og priser.

© CAPPELEN DAMM AS 2014 Postadresse: 0055 Oslo Besøksadresse: Akersgata 47–49, 0180 Oslo Telefon: 21 61 65 00 Telefaks: 21 61 79 40 Det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram.

Halve kongeriket Mai-Juni-Juli 2014  
Halve kongeriket Mai-Juni-Juli 2014  

Nyheter for barn og ungdom