Page 1

Bestselgerklubben nr. 16 /2019 – 43. årgang

Alle bøker portofritt rett hjem. Alltid med maksimal rabatt!

Lars Saabye

CHRISTENSEN Byens spor Skyggeboken

bestselgerklubben.no


«En av Nordens aller største forfattere, en historieforteller av Guds nåde.» Information om Byens spor – Ewald og Maj

KJÆRE BOKVENN, De to første bøkene i trilogien Byens spor har erobret hjertene våre. Nå er den etterlengtede og avsluttende oppfølgeren her!

Årets bok, Skyggeboken, har som de foregående alt vi ønsker oss av en god roman: En fengende og handlingsdrevet historie, karakterer vi blir glad i, et lett og underholdende språk som samtidig bærer høy litterær kvalitet. Og i tillegg får vi et spennende dypdykk inn i den norske «gullalderen», årene 1968–1972, en tid med oppbrudd, men også mye fremtidshåp. For den som ikke fikk lest bind 1 og 2: Ikke fortvil! For Lars Saabye Christensen har skrevet disse bøkene med tanke på at de alle kan leses hver for seg. Men – med fare for at du blir hektet! Vi skal til Fagerborg i Oslo, 1968. Majs barn begynner å bli voksne. Yngstedatteren Stine er 19 og klar for universitetsstudier. Jesper er 26, men ingen har sett ham på to år. Han dro til sjøs og ga ikke lyd fra seg siden. Maj og Stine er selvsagt bekymret for ham. Men de har også andre bekymringer – og gleder. Stine er forelsket. Han heter Are, og er sosialist. «En historieforteller av Guds nåde», skrev en dansk avis om Saabye Christensen og Byens spor. Vi kunne ikke blitt mer enig!

Nyt en skikkelig god roman!

Trude Løtvedt Redaktør

Norges eneste bestselgerbokklubb! Ansvarlig utgiver: Cappelen Damm Redaktør: Trude Løtvedt Design: Camilla Strøm. Foto: Trevillion, Getty Images. Kontoradresse: Akersgata 47/49 Postadresse: Bestselgerklubben, Postboks 1900, Sentrum, 0055 Oslo Tlf.: 21 89 60 60 Ønsker du å sende en e-post, gjør det via mail på nettsiden. Foto: Istockphoto, Shutterstock og Getty Images Redaksjonen tar forbehold om eventuelle trykkfeil.


HOVEDBOK

ROMANTIKK

I LUFTEN

Det er 1968, det er studentopprør i Paris, langt hår, hippier i Slottsparken, det er Norge ut av NATO, og Harald gifter seg med Sonja. På Fagerborg i Oslo går livet sin vante gang for mamma Maj og datteren Stine. De venter fortsatt på et livstegn fra storebror Jesper, som dro til sjøs for to år siden. Ingen har hørt fra ham siden, og forholdet til Trude står på vent. Men hjemme er det romantikk i luften, 19 år gamle Stine er blitt kjæreste med Are. Han er sosialist og ikke akkurat svigermors drøm...

Val McDermid: Lars Saabye Christensen:

Under Byens sporoverflaten - Skyggeboken Oversatt av Henning Kolstad Innb. 544 sider Innb. Vanlig pris:448 kr sider 399,-

Vanlig pris: kr 379,-

DINDIN PRIS: kr kr 349,PRIS: 332,Bestillingsnr. 451380

Bestillingsnr. 420388 Boka sendes fra oss i uke 34. Boka sendes fra oss i uke 27. Avbestillingsfrist: 19.08.2019

Avbestillingsfrist: 03.07.2017

3


KJÆRLIGHET OG NYE TIDER

Stine får det akademiske borgerbrevet i Universitetets aula; det feires med sherry og napoleonskake på Halvorsens konditori. Men selv er hun mest opptatt av den gryende romansen med Are. Oslo, 1968: Med studenterlue og innpass på universitetet kan Stine studere medisin, eller hva hun måtte ønske. Verden står åpen. Fra vinduet på Halvorsens konditori får hun øye på sin gryende forelskelse, Are, som kommer strenende for å hente henne, han vet om en fest i nærheten.

Ny kjæreste

Are ser mest av alt ut som en lasaron, synes mamma Maj og venninnen hennes Margrethe, der de betrakter ham mistenksomt fra vinduet. Det er vel ikke noe mer mellom dem? Are har vokst opp på beste vestkant, Vindern i Oslo, men skammer seg over bakgrunnen sin. Han er erklært sosialist, og verver snart også Stine som medlem av politisk studiesirkel. At forholdet ikke skal bli bare enkelt, får hun snart erfare. Maj må venne seg til at barna er blitt voksne, og at tidene forandrer seg. Håp og drømmer får brynt seg på en verden som ikke lenger går på skinner. Jesper er fortsatt til sjøs, og vennen hans Jostein, som alltid har vært betatt av Stine, må også venne seg til tanken på å se mindre til henne.

4 BESTSELGERKLUBBEN.NO

Hvor er Jesper?

Det spekuleres over hvor Jesper kan befinne seg, det er lenge siden folket på Fagerborg har hørt fra ham. Tiden går, og faren til Jespers kjæreste Trude dør. Så mottar endelig Trude et livstegn fra Jesper. Det er et postkort fra Como i Italia, postlagt i Norge, men ingen vet hvor han er. Jostein er fortsatt læregutt og høyre og venstre hånd til Vilder, som driver med eksport og import. Reklamebyrået Dek-Rek sliter, men så får Jostein en genial idé om at de skal tipse kunden sin, Mustad, om å markedsføre fiskevesker for de unge. Jostein har fulgt med på de radikales trender, men det går selvsagt ikke akkurat slik det skal med fiskeveskene. Men Jostein blir stadig flinkere til å telle penger, og vi får et fornøyelig innblikk i hvor forskjellig skikk og bruk kan være på Fagerborg og på Vinderen, der Ares millionærforeldre holder hus.

Går rett til hjertet

Så skjer det: Forfatteren selv har bestemt seg for å delta i romanen med sine egne betraktninger om alle de små hverdagshendelsene.

Dessuten er Lars Saabye Christensen mer enn en forteller, han er også en kunstner som blåser sjel og liv i karakterene så de borer seg inn i hjertet ditt. Dette, å male frem alminnelige mennesker med en slik varme og innsikt, er – for å si det mildt – en sjelden litterær gave.

En forfatter av Guds nåde

I Skyggeboken er Saabye Christensen i sitt ess når han skriver om en tid som ikke er så lenge siden, men likevel ugjenkallelig forbi. Han evner å skape nerven i det daglige. Og han får oss til å føle at vi er i slekt med en høyst ordinær familie der de elsker hverandre, på tross av dumheter og dårskap. Forfatteren har tatt leserne med storm, og vi har blitt så glad i Ewald, Maj, Jesper og Stine – og alle de andre karakterene i Byens spor. Vi kan bare krysse alt vi har for at det kommer mer, mye mer, fra denne fortelleren av Guds nåde. Av Bernt Roald Nilsen


HOVEDBOK

Utdrag Are tar Stine i hånden igjen og de forter seg over Wessels plass, men hun rekker i det minste å vinke til Maj, som også løfter armen, som om hun vil kalle datteren tilbake, tilbake til verden, til Halvorsens konditori, det ligner en avskjed, et oppbrudd, hastig og likevel lenge forberedt: smulene på asjetten, studenterluen i vinduskarmen. Margrethe, den gamle grinebiteren med det store hjertet, nøyer seg med å riste på hodet og si: – Ja, ja, hva sa jeg. – Ja, hva sa du egentlig? – Nei, hva jeg sa? – Har du allerede glemt det? – Nei, det husker jeg godt. – Du sa at han lignet en lasaron. – Og du vet ikke engang hva han heter. – Jeg vet ikke navnet på alle Stine kjenner. – Da så. Men nå bestiller vi en sherry til. – Det har jeg ikke tid til. – Tid til, du. Selvfølgelig har du tid. Dessuten er det du som spanderer. – Ja, da kan vi jo spise og drikke så mye vi vil, sier Maj. Margrethe bestiller mer sherry og de er tause helt til servitøren kommer med nye glass. Begge disse kvinnene, den ene snart femti, den andre nærmere sytti, har noen bruddskader og arr, særlig har Maj et arr som ingen kan se, et nærværende fravær, ville kanskje dr. Lund sagt i et filosofisk øyeblikk etter ti tusen meter på Frog– Bare hun ikke finner ner stadion. Margrethe har også noen blåmerker som på noe ufornuftig, sier hun tror er usynlige. Det er alltid noe å skjule. Det er Margrethe. skader fra privatlivets fred. Men de har klart seg likevel, Maj setter glasset fra seg. begge to, de har klart seg på et vis. De har mistet mennene sine og lært å smile som enker. De har båret den – Jeg stoler på Stine. tunge klesvasken fra kjelleren til loftet og ligget våkne på grunn av smertene i hoften. De har tatt til takke, brent inne med mye og sluppet lite løs, men når det først slapp, ga det også gjenlyd. Ellers klager de aldri, bare når de er sammen, for lykken har de lagt bak seg, den kommer kun som blaff, en forbigående tilstand, som for eksempel i dag. – Bare hun ikke finner på noe ufornuftig, sier Margrethe. Maj setter glasset fra seg. – Jeg stoler på Stine. – Jeg har jo aldri hatt barn, men hvis jeg hadde gått av sted med en slik fysak da jeg var på hennes alder, uten så mye som å si adjø, ville jeg funnet det svært bekymringsfullt. Maj ser ut, tre stortingsrepresentanter i lange, grå frakker og hatt og dokumenter under armen, skrår over Wessels plass. Stine har glemt igjen luen sin i vinduskarmen. – Jeg misunner henne. Gjør ikke du? Margrethe bretter servietten sammen så den ene flekken ikke skal synes. – Selvfølgelig gjør jeg det! Jeg er da ikke død ennå.

5


«Saabye Christensen på sitt aller beste.» Cathrine Krøger, Dagbladet

Lars Saabye

CHRISTENSEN Lars Saabye Christensen (f. 1953) har utgitt en rekke romaner, dikt- og

novellesamlinger. Gjennombruddet kom med Beatles (1984), en av de største norske salgssuksesser gjennom tidene. For Halvbroren (2001) fikk han Nordisk Råds Litteraturpris. Saabye Christensen utgis i 36 land.

6 BESTSELGERKLUBBEN.NO


HOVEDBOK

Intervju

GULLALDER

OG VOKSESMERTER I Skyggeboken tar Jesper og Stine, Jostein og Trude et steg opp i de voksnes verden. Tiden er 1968–1972, en periode i Norge da mye var i endring. Og for et litterært festmåltid forfatteren byr på! Dette er en fest du kan gå på uten å ha vært på de to første. Nok en gang viser Lars Saabye Christensen at han er en forteller av Guds nåde. Nok en gang er han tilbake i sitt ess, i byen som har satt sine dype spor i forfatterskapet hans. Nok en gang fyller han blanke ark med en helt alminnelig verden, selv i en tid da oppbrudd var viktig og folk helst ville være noe for seg selv. Han lar oss følge folket på Fagerborg i perioden som kan innrammes med de ikoniske årstallene 1968–1972, en oppbruddstid, en dramatisk tid rent historisk, en tid da det det nøysomme ble utfordret av svart, glitrende gull fra Nordsjøen.

Deltar i romanen

–Noen ganger griper sammentreffene inn i skrivingen, slik som i denne avsluttende delen av Byens spor, forteller Saabye Christensen. –Jeg fikk noen diagnoser av legen da jeg startet på bind 3, et sammentreff utenfor romanens ansvarsområde, men en skjebne jeg for så vidt kan leve med bare jeg er villig til å endre kroppens rundetider. Det tilførte denne siste romanen en større intensitet for min egen del. Jeg ville innlemme også min egen historie, betraktninger fra en tid

jeg selv var en del av. Slike grep kan komme til å gjøre fallhøyden større, men jeg har hele tiden visst at jeg utover i trilogien ville være til stede i økende grad. Det starter i prologen i del 1, og mitt håp er at det er en naturlig del av den avsluttende delen av Byens spor.

for meg ble det faktisk problematisk etter hvert. Vektingen mellom Jesper og Jostein ble annerledes enn planlagt. Jostein har en letthet som jeg misunner ham, han er en overlever; det som stikker litt for dypt kvitter han seg med. Med Jesper er det omvendt: Han samler på for mye.

Inn i en voksen verden

Jakten på tidsmarkører

–Jeg tenkte noen ganger: Har jeg skrevet dette bedre før? Gjør jeg bare de samme grepene som jeg gjorde i del 1 og 2? Er jeg nå i ferd med å spore av? Det ble viktig for meg å sørge for at Skyggeboken skulle være en bærekraftig roman, og jeg forsto at den åpenbart ville bli annerledes. Motstanden ble kraftigere, kanskje fordi jeg selv ville være med, men også fordi flere karakterer tok steget opp i en voksen verden, sier forfatteren.

Voksesmerter

Og når Jostein og Jesper, Trude og Stine skal bli voksne, rammes de som alle andre av ymse voksesmerter. Det er nå håp og drømmer får noe å bryne seg på, det er nå verden ikke går på skinner lenger, det er nå det viser seg hvem som er en overlever, og hvem som lar seg plage, sier Saabye: –Jesper er dessverre en plaget sjel, og

–Å skrive en slik trilogi handler likevel om så mye mer enn logikk og struktur: Jeg må finne tidens spor; research handler også mye om å lete frem gode tidsmarkører i antikvariater og aktuelle tekster fra foreningenes gullalder. Så må jeg se for meg fortellingens potensial. Jeg må lytte til irrasjonelle krefter når jeg sitter ved tastaturet, la de gylne, kreative øyeblikkene trumfe fortellingens struktur hvis det må til. Å være forfatter handler blant annet om å følge intuisjonen når den presser på. Å gjøre det uforutsigbare opplagt. Gjør vi ikke det, står vi i fare for å bli triste kopier av hverandre, sier Saabye Christensen.

Av Bernt Roald Nilsen

7


Sommersalg!

Mary Higgins Clark

«Clark viser nok en gang at hun er en mester i å skape uventede vendinger ...» Richmond Times-Dispatch

«En deilig romantisk krim.» Publishers Weekly Mary Higgins Clark:

Melodien lever videre

KUN

99,-

Oversatt av Elsa Frogner

Innb. 272 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 400168

Tønsbergs Blad

Adresseavisen

VG

VG

KUN

KUN

Drammens Tidende

Dagbladet

KUN

99,-

99,-

99,-

KUN

99,-

Val McDermid:

Karin Fossum:

Hans Olav Lahlum:

Roslund & Hellström:

Oversatt av Henning Kolstad

Innb. 256 sider

Innb. 400 sider

Oversatt av Einar Blomgren

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 99,-

Skjelettets vei

Kameleonmenneskene

Helvetesilden

Innb. 352 sider

Vanlig pris: kr 379,-

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 329941

Bestillingsnr. 347137

Tre minutter

Vanlig pris: kr 379,-

Innb. 560 sider

Bestillingsnr. 324544

DIN PRIS: kr 99,-

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 407447

«Kaninjegeren er kanskje en av høstens beste og mest gjennomførte kriminalromaner. Romanen er så spennende at man rett og gruer seg til å bla om til neste side.»

«EN NYDELIG FORTELLING.» USA TODAY

Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Trønder-Avisa Tvedestrandsposten

Katherine Webb:

En sang fra fortiden

KUN

129,-

Innb. 506 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 129,Bestillingsnr. 319621

8 WWW.BESTSELGERKLUBBEN.NO

KUN

99,-

Adresseavisen VG

Lars Kepler:

Kaninjegeren

Oversatt av Henning J. Gundersen

Innb. 520 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 409935


Sommersalg! Spionthriller i verdensklasse «Advarsel: Høyspenning! (...) en bladvender av klasse. En intelligent thriller som driver leseren fra side til side.»

Adresseavisen VG

KUN

Tom Egeland, VG Terry Hayes:

Jean Kwok:

Jeg er pilegrim

KUN

Innb. 788 sider

Vanlig pris: kr 399,-

99,-

Mambo i Chinatown

Storslagen Hollywoodfilm kommer!

Oversatt av Peter A. Lorentzen

DIN PRIS: kr 99,-

99,-

Oversatt av Heidi Bern

Hft. 368 sider

Vanlig pris: kr 179,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 340107

Bestillingsnr. 446814

-

et

VG VG

Fædrelandsvennen

Dagbladet

KUN

KUN

99,-

129,-

KUN

KUN

99,-

129,-

Sarah Jio:

Tatiana de Rosnay:

Paula Hawkins:

Vicki Myron:

Oversatt av Mari Johanne Müller

Oversatt av Kjell Olaf Jensen

Innb. 256 sider

Oversatt av Benedicta Windt-Val

For evig

Innb. 288 sider

Innb. 171 sider

DIN PRIS: kr 129,-

DIN PRIS: kr 99,-

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 417203

Vanlig pris: kr 349,-

Harlan Coben «Det er lenge siden jeg har blitt så fascinert av en historie. (...) Coben fikser den krevende balansegangen mellom spenning, kjærlighet og action på nærmest frydefullt vis. Virkelig et kreativt plott.»

Dewey

Vanlig pris: kr 379,-

Innb. 272 sider

Bestillingsnr. 418514

DIN PRIS: kr 99,-

Vanlig pris: kr 299,-

DIN PRIS: kr 129,-

Bestillingsnr. 417640

Mesterlig fra

Per-Magne Midjom, Trønder-Avisa

Ut i vannet

Huset du elsket

Bestillingsnr. 339226

«Intens spenning.» Berit Kobro, VG

Trønder-Avisa

Harlan Coben:

Seks år

Oversatt av Sissel Busk

Innb. 320 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 333053

KUN

99,9


MAT OG HELSE

ALLE KAN BAKE! Ujålete og enkel bakebok som hjelper deg å lykkes med alle kakeklassikerne. Konditor Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du kan lage alt fra bløtkake med krem til pavlova, sjokoladekake, hvetekringle og kvæfjordkake – og 60 andre oppskrifter. Boken tar for seg de 9 grunnoppskriftene som enhver kakebaker trenger å kunne. Her lærer du om sukkerbrød, vaniljekrem, formkaker,

KUN

vannbakkels, mørdeig, marengs, søt gjærdeig, nøttebunn, ostekaker og

249,-

sjokoladekaker. Grundige beskrivelser og trinn-for-trinn-bilder, faktasider om de ulike matvarene, oppslagsverk og egen pynteskole.

Elin Vatnar Nilsen:

Alle kan bake

Innb. Ill. 232 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 249,Bestillingsnr. 416516

SPAR TID, PENGER OG KALORIER! Matprepping handler om å forberede og holde styr på måltidene gjennom hele dagen og uka.

KUN

229,Jo Brand og Christina Bølling:

Matprepping - Hvordan planlegge for en sunn, travel og bærekraftig hverdag Oversatt av Erik Røed

Innb. Ill. 142 sider

Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 229,-

Bestillingsnr. 436228 10 BESTSELGERKLUBBEN.NO

Prepper du maten din, blir du ikke bare sunnere, lettere og mer miljøvennlig, du sparer også penger og tid. Og du klarer å gå ned i vekt fordi grønnsaker og kylling ligger klart i kjøleskapet. Boken gir deg oppskrifter til frokost, lunsj, middag og kvelds, og måltidene midt imellom. Når du vet hva du skal ha til lunsj og middag de neste dagene, beholder du roen roen i hverdagen, og kaloriene faller av.

GENIALT OG ENKELT!


MAT OG HELSE

Få bedre helse med sunn tarm! Medisiner og forsker Giulia Enders gir en underholdende og faglig grundig innsikt i hvilket komplekst, fascinerende og under vurdert organ tarmen er. Ny forskning viser forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig fordi den forsyner tarmen med bakterier. Informativt og sjarmerende om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen! Boken lå øverst på den norske bestselgerlisten

KUN

129,-

i flere uker! Forord av ph.d. Jørgen Valeur, Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Giulia Enders:

Sjarmen med tarmen

Oversatt av Benedicta Windt-Val

Hft. 312 sider

Vanlig pris: kr 179,-

DIN PRIS: kr 129,-

Bestillingsnr. 451843

Proteinrik mat gjør deg sterkere og slankere

SPAR

200,-

Her er maten som gjør underverker for musklene dine, og som gjør deg både sterkere og slankere! Boka gir deilige oppskrifter på sunne og mettende frokost- og lunsjretter som rundstykker, smoothies og wraps, i tillegg til middager og desserter. Herlige proteinrike og familievennlige oppskrifter – med vegetariske alternativer. Alt er gluten- og sukkerfritt. Inneholder også Kristines egne ukemenyer og forfatterens motiverende tekster om kosthold og trening.

KUN

149,Kristines muskelmat Innb. 144 sider

Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 149,Bestillingsnr. 340535

11


HOBBY & FRITID

Strikk fra Setesdal Arne & Carlos har hentet inspirasjon fra de utallige mønstrene fra Setesdal både når det gjelder strikk og broderi. Her finner du mønster på herlige gensere til ham og henne i friske farger. Du får mange ideer til tilbehør som votter, luer, tuber, pulsvarmere, strømper, små puter, store puter, bamse og mye mer. Vanskelighetsgraden vil variere fra det helt enkle til det som krever litt mer.

Over 30 oppskrifter!

KUN

139,-

NORSKE TRADISJONER MED NY VRI

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison:

Strikk fra Setesdal Innb. Ill. 144 sider

Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 139,-

Bestillingsnr. 324660

Alt du trenger å vite om strikking! For deg som liker å strikke og som ønsker å lære mer. Boka gir en grundig innføring i teknikker som teksturstrikk, strikk med flere farger og strikk med dekorative detaljer som brodering, perler og frynser. Alle teknikkene er vist med tydelige trinn-for-trinnillustrasjoner maske for maske. Korrekt montering, pen sammensying

Strikk en historie SPAR

250,-

Hønsestrikk er å sette sammen mønstre som blir en historie. Du bruker garnet som

KUN

99,-

fargeblyanter, velger mønstre og setter dem sammen som du har lyst til, og har garn til. Boka inneholder prosjekter

og lekre avslutningsdetaljer er med på å heve plagget.

til barn og voksne i ulik vanskelighetsgrad.

ÅRETS BESTE STRIKKEBOK I ENGLAND 2016!

Strikking for viderekomne

Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen:

Innb. Ill. 192 sider

Spiral Ill. 144 sider

Debbie Bliss:

Oversatt av May Linn Bang

KUN

279,12 WWW.BESTSELGERKLUBBEN.NO

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 279,Bestillingsnr. 415928

Hønsestrikk til folket Vanlig pris: kr 349,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 329031


HOBBY & FRITID

MAGISKE SPORTSØYEBLIKK

Praktisk håndbok til soppturen

Høydepunkter fra NRK-radiosporten gjennom 70 år!

Boka viser de viktigste artene i Norge med en grundig

Sett med øynene til NRKs sportsjournalister. To CD-er

som gjør det mulig å identifisere artene sikkert. Soppene

følger boka som gir ca. 70 høydepunkter med lyd.

beskrivelse, gode fargebilder og instruktive strektegninger beskrives med utseende, kjøtt, forekomst, bruk og evt. forvekslingsarter. Over 200 norske og europeiske arter vises.

KUN

Dagbladet

69,Michael Eppinger og Helga Hofmann:

Arve Fuglum:

Sopp

Magiske øyeblikk

KUN

99,-

Oversatt av Jan Gausemel

Innb. Ill. 248 sider

Mykbind Ill. 192 sider

Vanlig pris: kr 379,-

Vanlig pris: kr 249,-

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 69,-

Bestillingsnr. 178408

Bestillingsnr. 163860

GRØNNE PLANTER

er bra for oss!

Endelig en moderne bok om planter vi har inne. I boken får du tips og råd til hva plantene dine trenger av lys, vann og stell. Hvor i huset ditt de vil trives best. Hvordan du får dem til å ta seg ut fra sin beste side. Hvilke planter som er lettstelte, og hvilke som kanskje trenger litt mer tålmodighet. Boken er fylt med vakre interiør- og plantebilder, enkle og dekorative gjør-det-selv-prosjekter og spennende alternativer til de mest kjente stueplantene, selv om de selvfølgelig også er med.

KUN

199,Caro Langton og Rose Ray:

Et hus med planter

Oversatt av Irene Inman Tjørve

Innb. Ill. 176 sider

Vanlig pris: kr 399,-

DIN PRIS: kr 199,-

Bestillingsnr. 430867

13


KUPONG

Ken Follett

Et historisk mesterverk! Den evige ilden er en storslått, episk historie om det turbulente 1500-tallet, og en frittstående oppfølger til suksessromanene Stormens tid og I all evighet. Da protestantiske Elizabeth Tudor blir kronet til dronning av England, vender resten av Europa seg mot England. Mange mener Maria Stuart er den rettmessige arvingen til tronen.

SUKSESSFORFATTEREN KEN FOLLETT – 160 MILLIONER SOLGTE BØKER!

Ken Follett:

Den evige ilden

Oversatt av Monica Carlsen

KUN

Innb. 864 sider

199,-

Vanlig pris: kr 449,-

DIN PRIS: kr 199,-

Bestillingsnr. 424829

Sikre deg de fantastiske seriene: Stormens tid

Hundreårstrilogien

KUN

KUN

KUN

149,-

149,-

KUN

99,-

KUN

99,-

129,-

Ken Follett:

Ken Follett:

Ken Follett:

Ken Follett:

Ken Follett:

Oversatt av Dag Heyerdahl Larsen

Oversatt av Dag Heyerdahl Larsen

Oversatt av Dag Heyerdahl Larsen

Oversatt av Monica Carlsen

Oversatt av Monica Carlsen

Stormenes tid Hft. 992 sider

Vanlig pris: kr 199,-

DIN PRIS: kr 149,-

Bestillingsnr. 451898

I all evighet

Kjempenes fall

Vinter over verden

På grensen til evigheten

Hft. 1104 sider

Hft. 928 sider

Hft. 912 sider

Innb. 1088 sider

DIN PRIS: kr 149,-

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 129,-

Vanlig pris: kr 199,-

Bestillingsnr. 451905

Vanlig pris: kr 199,-

Bestillingsnr. 342052

Vanlig pris: kr 199,-

Bestillingsnr. 323652

Vanlig pris: kr 449,-

Bestillingsnr. 336915


KUPONG

Du bestiller/avbestiller raskest på 21 89 60 eller www.bestselgerklubben.no Tast 2 for Bestselgerklubben.

60 HUSK FRIMERKE

Åpningstid kundeservice mandag – fredag 08.00–19.00 NB! Prisene i bladet gjelder frem til avbestillingsfristen. 324660 Strikk fra Setesdal (Innb.) – Arne Nerjordet og Carlos Zachrison

339226 Dewey (Innb.) – Vicki Myron 319621 En sang fra fortiden (Innb.) – Katherine Webb

415928 Strikking for viderekomne (Innb.) – Debbie Bliss

347137 Skjelettets vei (Innb.) – Val McDermid 324544 Kameleonmenneskene (Innb.) – Hans Olav Lahlum

163860 Sopp (Mykbind) – Michael Eppinger og Helga Hofmann

333053 Seks år (Innb.) – Harlan Coben

178408 Magiske øyeblikk (Innb.) – Arve Fuglum

329941 Helvetesilden (Innb.) – Karin Fossum

430867 Et hus med planter (Innb.) – Caro Langton og Rose Ray

340107 Jeg er pilegrim (Innb.) – Terry Hayes

323652 Vinter over verden (Hft.) – Ken Follett

400168 Melodien lever videre (Innb.) – Mary Higgins Clark

336915 På grensen til evigheten (Innb.) – Ken Follett

407447 Tre minutter (Innb.) – Roslund & Hellström

342052 Kjempenes fall (Hft.) – Ken Follett

409935 Kaninjegeren (Innb.) – Lars Kepler

424829 Den evige ilden (Innb.) – Ken Follett

417203 For evig (Innb.) – Sarah Jio

451898 Stormenes tid (Hft.) – Ken Follett

417640 Huset du elsket (Innb.) – Tatiana de Rosnay

451905 I all evighet (Hft.) – Ken Follett

418514 Ut i vannet (Innb.) – Paula Hawkins

346192 Mobillader 9000mAh, hvit

446814 Mambo i Chinatown (Hft.) – Jean Kwok

324651 Arne & Carlos veske primula – Arne Nerjordet og Carlos Zachrison

416516 Alle kan bake (Innb.) – Elin Vatnar Nilsen 436228 Matprepping - Hvordan planlegge for en sunn, travel og bærekraftig hverdag (Innb.) – Jo Brand og Christina Bølling

413216 Raadvad Lilje bestikk 16 deler

340535 Kristines muskelmat - Kristine Weber

334828 På en brennende bro (Innb.) – Val McDermid

451843 Sjarmen med tarmen (Hft.) – Giulia Enders

406206 Knusende stillhet (Innb.) – Val McDermid

329031 Hønsestrikk til folket (Spiral) – Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen

420388 Under overflaten (Innb.) – Val McDermid

319630 Forsvinningspunktet (Innb.) – Val McDermid

436308 Brennende hat (Innb.) – Val McDermid

Til Bestselgerklubben Postboks 96 4662 KRISTIANSAND

Jeg avbestiller hovedboken Lars Saabye Christensen Avbestillingsfrist: 19.08.2019

451380 Byens spor - Skyggeboken (Innb.) – Lars Saabye Christensen

Byens spor Best.nr: 451380

Primula-vesken til Arne & Carlos!

Perfekt å ha med på reisen!

Arne & Carlos har gitt oss enda et fantastisk design. Primulavesken i slitesterkt og vannavvisende stoff er inspirert av det vakre heklepleddet som du finner oppskrift på i boka Håndarbeid fra hagen. Vesken måler 36 x 42 cm, med lange, gode hanker til å få over skulderen.

Powerbank er et bærbart batteri som lades opp via en USB-port med medfølgende kabel. Deretter kan strømmen overføres til f.eks. en smarttelefon og andre mobile 5VDC-enheter som iPhone 4, 5 og 6, Samsung, Nokia, Blackberry, HTC med flere. Denne kraftige powerbanken med hele 9000mAh har tre uttak som gjør at du kan lade flere enheter på en gang.

KUN

99,-

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison:

Arne & Carlos veske primula Vanlig pris: kr 249,-

DIN PRIS: kr 99,-

Bestillingsnr. 324651

Flott bestikksett med god funksjonalitet! Lilje bestikksett i 16 deler har et flott design i enkel stil. Fremstilt i høyglanspolert rustfritt stål. Tåler oppvaskmaskin. Raadvad Lilje bestikk 16 deler Vanlig pris: kr 604,-

DIN PRIS: kr 249,Bestillingsnr. 413216 Slik virker medlemskapet i Bestselgerklubben

HOVEDBOK: Hovedboken blir automatisk tilsendt hvis du ikke avbestiller den innen fristen. Alle bøker blir alltid portofritt tilsendt.

KUN

249,REKLAMASJON: Skulle et produkt være skadet når du mottar det, bytter vi det omkostningsfritt. ANGRERETT: Ifølge lov om angrerett har du rett til å returnere uleste/ubeskadigede bøker eller produkter. Du må selv dekke kostnadene ved retur. Retur uten frankering vil bli belastet med returporto på kr 79,-.

KUN

199,Mobillader 9000mAh, hvit Vanlig pris: kr 449,-

DIN PRIS: kr 199,-

Bestillingsnr. 346192

FORPLIKTELSER: Forpliktelsene du inngikk ved innmelding, må innfris før medlemskapet avsluttes. Har du spørsmål vedrørende medlemskapet ditt, kontakt oss på tlf. 21896060. Hvis medlemskapskontrakten brytes, må du betale full medlemspris for velkomstpakken.

15


Returadresse: Bestselgerklubben, Postboks 1900, Sentrum 0055 Oslo

Mesterlige thrillere fra

Val McDermid «Val McDermid, dronningen av psykologiske thrillere, overgår seg selv her. Hun leverer et av de mest overraskende vendepunkter du noen gang har lest i år. Helt fantastisk.» Irish Independent

«Jeg elsker hvert eneste ord Val McDermid skriver.» Harlan Coben

Val McDermid:

Val McDermid vokste opp i Kirkcaldy på Skottlands østkyst. Hun har utgitt 30 romaner, blitt oversatt til over 40 språk, og har solgt over ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har fått en rekke prestisjefylte priser, inkludert The Gold Dagger for årets beste kriminalroman. 

Brennende hat

KUN

Oversatt av Henning Kolstad

149,-

Innb. 416 sider

Vanlig pris: kr 379,-

DIN PRIS: kr 149,-

Bestillingsnr. 436308

KUN

KUN

149,-

KUN

99,-

KUN

99,-

99,-

Val McDermid:

Val McDermid:

Val McDermid:

Val McDermid:

Oversatt av Henning Kolstad

Oversatt av Henning Kolstad

Oversatt av Henning Kolstad

Oversatt av Henning Kolstad

Under overflaten

Knusende stillhet

På en brennende bro

Forsvinningspunktet

Innb. 448 sider

Innb. 416 sider

Innb. 432 sider

Innb. 432 sider

DIN PRIS: kr 149,-

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 99,-

DIN PRIS: kr 99,-

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 420388

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 406206

Vanlig pris: kr 379,-

Bestillingsnr. 334828

Vanlig pris: kr 369,-

Bestillingsnr. 319630

Profile for Cappelen Damm AS

Bestselgerklubbens medlemsblad nr. 16-2019  

De to første bøkene i trilogien "Byens spor" har erobret hjertene våre. Nå er den etterlengtede og avsluttende oppfølgeren her! Årets bok,...

Bestselgerklubbens medlemsblad nr. 16-2019  

De to første bøkene i trilogien "Byens spor" har erobret hjertene våre. Nå er den etterlengtede og avsluttende oppfølgeren her! Årets bok,...