Page 1

NOVEL•LA

A DALT TOT ESTA TRANQUIL de Gerbrand Bakker En Helmer és un granger que, amb cinquanta-cinc anys i una vida marcada per la solitud, està a punt de prendre els regnes de la seva vida. Gerbrand Bakker ens envolta dels pensaments d’un protagonista que tracta d’entendre el seu propi aïllament, i ho fa a través del llenguatge directe que ens diverteix, ens emociona i ens porta a preguntar-nos el perquè de les nostres pròpies decisions. Els constants viatges entre el passat i el present ens fan partícips d’una història que podria haver estat diferent

L’AIRE QUE RESPIRES de la Care Santos La Virgínia acaba d'heretar el negoci familiar: la llibreria Palinur. Entre el munt d'exemplars, pols i papers que el seu pare va acumular, aviat sorgeix la història de la Carlota Guillot i la recerca d'un llibre, fonedís i capritxós, que va formar part d'una de les biblioteques particulars més sibarites de la Barcelona napoleònica. Una història que s’estén al llarg de les dècades més convulses del segle XIX, en què la ciutat va assistir, incrèdula, a una transformació cabdal: l'enderrocament de les muralles i la urbanització del seu passeig més emblemàtic, la Rambla.

UN BAILE MÁS de Katherine Pancol Clara Millet és cínica. Fins i tot podríem dir que té el cinisme inserit al cos. Ella creu que el costat fosc i tenebrós dels éssers humans té molt més pes del que estem disposats a admetre, i es rebel — la contra les mentides, els intents d'adulació, les versions roses i edulcorades. Clara exigeix la veritat en cada frase, està sempre disposada a descobrir, a casa i en la dels altres, aquest petit farcell de roba bruta, aquests pactes petits i sòrdids. Ella té fam de detalls "aclaridors", d'aquests detalls que diuen molt, que revelen la porqueria oculta sota les boniques aparences. La vida no és un camí de roses, sota les roses, hi purí. Clara ho sap.

Biblioteca Can Rajoler - C. Travessera, 1 - 08150 Parets del Vallès - Tel. 93 573 98 01 - A/e: b.parets.cr@diba.cat


BLANCANIEVES DEBE MORIR de Nele Neuhaus Un ombrívol dia de novembre uns obrers troben un esquelet humà en un antic aeròdrom de l'Exèrcit nord-americà en un poble prop de Frankfurt. Poc després algú empeny a una dona des d'un pont. La investigació porta els comissaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein al passat: fa molts anys, a la petita localitat de Altenhain, van desaparèixer dues noies sense deixar rastre. Un procés judicial basat en proves circumstancials va fer que el presumpte autor Tobias acabés a la presó. Ara aquest ha tornat al seu poble. La desaparició d'una altra noia desencadenarà una autèntica caça de bruixes.

EL CARRER DE L’EMBUT de Pilar Rahola De la mà de dos Personatges a punt d’embarcar cap a Cuba en Miquel, jove de Cadaqués que hi va a fermentació de capatàs, i la Montserrat, filla de la burgesia barcelonina, Pilar Rahola ens fa passejar per un extraordinari entramat de Relacions sindicalistes, polítics, artistes, pescadors i per uns quants dels moments cabdals dels anys 20 i 30 a Catalunya i Cuba. Rahola recrea des dels anys de la dictadura de Primo de Rivera i el pistolerisme pels carrers de Barcelona, fins a la proclamació de l' estat català per Lluís Companys a la plaça de Sant Jaume, de la bomba del liceu a l‘esclat de la Guerra Civil i els fets de maig del 1937; i també la Cuba efervescent de les plantacions de sucre, el teatre i l’esclavatge

LA CASA DEL SILENCI de Blanca Busquets Una història intensa, uns personatges inoblidables, una gran autora. La casa del silenci és una novel—la coral que teixeix una història tan complicada com la vida mateixa i que flueix com si d'un concert es tractés. Des de diferents veus, narra la vida entrellaçada dels successius propietaris d'un violí Stainer del segle XVIII, uns personatges que omplen els seus silencis amb música.

DELEDA EST HISPANIA d’Albert Pont Quan Roma va ocupar Cartago, el senat romà va decidir que la ciutat fenícia, capital del comerç i de l’artesania, havia de ser destruïda des dels fonaments: «Delenda est Cartago». Això implicava no solament la conquesta i el sotmetiment, sinó també la destrucció total: esborrar-la de la faç de la terra i de la memòria de la història. I tanmateix, Cartago, de tradició pactista i negociadora, hauria estat disposada a satisfer totes les exigències de Roma, sense adonar-se que el pactisme és percebut per les cultures imperials com un signe de debilitat. Catalunya segueix des de fa més de 300 anys la tradició de Cartago. I acabarà exactament igual si no fem alguna cosa ben aviat.

DESPRÉS DEL TERRATREMOL de Després del Terratrèmol és un dels primers reculls de contes de Murakami, que gira Al voltant de l’impacta del Terratrèmol de Kobe a les vinyes d'uns Personatges humans i colpidors

Biblioteca Can Rajoler - C. Travessera, 1 - 08150 Parets del Vallès - Tel. 93 573 98 01 - A/e: b.parets.cr@diba.cat


ESTABA EN L’AIRE de Sergio Vila-Sanjuán Una dona de l'alta societat, molt bella i molt desgraciada. Un publicitari embarcat en un programa radiofònic que busca persones desaparegudes. Un magnat amb bons contactes polítics disposats a consolidar el seu imperi. Un jove del Nord que rastreja els seus orígens. Les trajectòries de tots ells es creuen il—luminant ambients contraposats. Estava en l'aire és una història de sentiments i recerca personal, de periodisme i intrigues empresarials, que transcorre en un moment històric poc abordat per la narrativa actual. Un moment en què Espanya començava a sortir de la negror de postguerra per esdevenir una societat de consum.

L’ESTIU QUE COMENÇA de Sílvia Soler La novel—la discorre durant 50 anys de vida de la Júlia i l'Andreu, fills de dues amigues inseparables, que van néixer amb pocs dies de diferència. Dos joves que volen decidir el seu futur però que el destí sembla que s'entesta a unir-los. Al llarg dels anys, la seva relació passa per estadis molt diferents: moments en què la distància és tan gran que poden passar anys sense veure's i d'altres en què són inseparables. L’obra està ambientada en un poble inventat que es diu Sorrals i es troba entre les comarques del Maresme i La Selva.

UNA FAMÍLIA EXEMPLAR de Genís Sinca Enlluernat pel casament de la filla i els beneficis que la unió comportarà per a la seva nissaga, comença a descobrir que la vertadera naturalesa de la família política enfonsarà els seus plans de grandesa. 'Bou es va quedar mirant fix la imatge, la primera que veia d'ell, de Ricard Mirabaix, i que mai més havia d'oblidar'. El somriure penjat als llavis, prims, inexistents, i les dents. Li va caure l'ànima als peus. El seu gendre feia una cara d'imbècil que no s'aguantava'.

EL MAESTRO DEL PRADO de Javier Sierra Al més pur estil dels relats d'enigmes de Javier Sierra. El mestre del Prado presenta un apassionant recorregut per les històries més desconegudes i secretes d'una de les pinacoteques més importants del món, el Museu del Prado. Una història fascinant de com un aprenent d'escriptor va aprendre a mirar quadres ia entendre uns missatges ocults que difereixen de l'ortodòxia de l'Església catòlica, una institució que en el Renaixement era vist més com opressors que com espiritual. Una nova obra que entusiasmarà els milers de seguidors de Javier Sierra

QUAN ARRIBI EL PIRATA I SE M’EMPORTI de Lluís-Anton Baulenas En Jesús Carducci ia Miquel-Deogràcies Gambús, normalment, no s’Haurien trobat mai. En Carducci, acaba de patir la pèrdua del seu germà petit i la fi d’una relació amorosa turbulenta amb en Gerard. Te un petit gabinet d’atenció mèdica al barri del Raval de Barcelona i un cop per setmana també dóna assistència sanitària als treballadors d’una gran multinacional. En Gambús, patriarca d’aquesta empressa, és un ancian de noranta-sis anys riquíssim, megalòman, amb 1 secret antic que l’ha convertit en un criminal. Quan en Carducci, és citat a una reunió amb ell aparentment és perquè Els uneix una improbable fascinació paper teòric anarcocapitalista Murray N. Rothbard. Però res no és el que sembla, i aviat l’ancian li fa una insòlita proposta que en Carducci no sabrà rebutjar.

Biblioteca Can Rajoler - C. Travessera, 1 - 08150 Parets del Vallès - Tel. 93 573 98 01 - A/e: b.parets.cr@diba.cat


LA REINA DESCALZA de Idelfonso Falcones La novel—la gira al voltant de la vida de dues dones molt diferents, però que acabaran creuant seus camins i establint una estreta relació d'amistat que s'enfrontarà a múltiples obstacles i patirà tota mena d'alts i baixos. Caritat, Cachita, és una esclava negra portada de Cuba que ha aconseguit la llibertat per la mort del seu amo durant la travessia. Però la llibertat no provocarà un canvi positiu en la seva vida, sinó que la deixarà sola i desemparada a la ciutat de Sevilla, enyorant la seva família i comprovant com els abusos i humiliacions que havia sofert pels homes quan era esclava, continuaran ara tot d'haver obtingut la llibertat. De manera providencial quedarà sota la cura de Melcior Vega, un gitano brivall i desafiant, que ha aconseguit sobreviure a les galeres i que intenta inculcar l'orgull de raça en la seva néta Milagros

TIEMPO DE CENIZAS de Jorge Molist Temps de cendres, una novel—la apassionant i ambiciosa que ens trasllada a fi nals del segle XV , on una llibreria es converteix en el centre de les intrigues d'una Roma dominada pels Borja. En aquests anys convulsos la lluita per la dignitat de la seva família i la llibertat portarà al llibreter, Joan Serra, a combatre al costat del Gran Capità per la conquesta de Nàpols, a convertir-se en frare per enderrocar Savonarola a Florència, a enfrontar-se a la Inquisició i a la pesta a Espanya, i a participar en la glòria i la caiguda d'una família única en la història: els Borja.

LA CASA I EL MÓN de Rabindranath Tagore Una civilització mil—lenària i remota, ancestral, però molt viva en aquesta novel—la. Índia en estat pur. En aquest relat realisme i idealisme lluiten de la mà de tres narradors, Bimala, Nikhil i Sandip, tres ànimes ben diferents marcades per una religió i uns costums ancestrals que ens expliquen , amb ulls de dona, un triangle matrimonial aparentment idíl—lic, però que en realitat amaga el conflicte Orient-Occident, dues cultures massa diferents espiritualment.

NOVEL•LA JUVENIL

EL RACÓ DE PENÈLOPE de Pasqual Alapont Zinc Peris és un adolescent immadur, i maniàtic, incapaç d'aguantar la mirada d'una noia sense que li tremolin les cames. La seva vida canvia radicalment quan la seva família es trasllada de València a Perelló (Tarragona), un poble costaner on els seus pares han decidit obrir un restaurant . El cuiner que la família contracta és un home molt enigmàtic al qual Zinc anirà coneixent a poc a poc i es convertirà en el seu guia, ensenyant-li les veritats essencials de la vida, i altres coses més pràctiques.

Biblioteca Can Rajoler - C. Travessera, 1 - 08150 Parets del Vallès - Tel. 93 573 98 01 - A/e: b.parets.cr@diba.cat


TERRA DE LLOPS de Josep Vallverdú Terra de llops és una novel—la d’aventures. L’acció està situada a la Grècia antiga, en un món ple de batalles i lluites entre bons i dolents. L’argument gira a l’entorn del rei Tereu de Tràcia i les seves peripècies, després que ha ajudat el rei d’Atenes a lluitar contra els estrangers que l’havien envaït aquesta ciutat. Tereu, ja de retorn al seu tron, carregat de riqueses i casat amb Procne, filla gran de Pandió rei d’Atenes, és empresonat per pirates, i esclavitzat. S’escapa i retorna a la seva pàtria, però el seu propi fill el desterra i el mata

CÒMICS

VAPOR de Max Nicodem, el seu protagonista, atordit per l'estupidesa del món i per la banalitat del gran circ en què s'ha convertit tot, es retira a la solitud del desert qual modern anacoreta a la recerca de la tranquil—litat necessària per retrobar amb ell mateix. Allà, serà transportat i seduït per l'espectacle més mesmèric de tots els temps: el seguici de la desfilada de la inaccessible reina de Saba. Nicodem sap intuïtivament que si aconsegueix vèncer aquesta última distracció, el vel de les aparences desapareixerà i la veritat essencial del món brillarà davant seu

ATAR GULL O EL DESTINO DE UN ESCLAVO MODÉLICO de NURY, FABIEN 1830, Àfrica. Per als europeus, els homes blancs, és normal aprofitar l'oportunitat que els brinda el continent Africà. Vaixells negrers viatgen regularment a recuperar Mercaderia: Homes i dones negres que porten després a Amèrica per ser esclaus. Lligar Gull forma part d'un lot comprat pel capità Benoît que surt en direcció a Jamaica. És un mandinga jove i fort i el seu pare, el rei, va ser capturat per una tribu enemiga i venut igualment com a esclau. La seva aparent submissió i tranquil—litat faran que aconsegueixi el respecte i la confiança del seu amo Tom Will. Però la seva mirada romandrà freda i despietada.

Biblioteca Can Rajoler - C. Travessera, 1 - 08150 Parets del Vallès - Tel. 93 573 98 01 - A/e: b.parets.cr@diba.cat

NOVETATS MARÇ 2013  
NOVETATS MARÇ 2013  

cataleg de novetats de març 2013

Advertisement