Page 67

Od 14. septembra do 1. novembra 2016

Od 3. novembra do 11. decembra 2016

Danilo Jejčič

Igor Ilić Nova stvarnost

Slikar, grafik in fotograf, najpomembnejši slovenski predstavnik geometrijske abstrakcije, se je na svoji dolgoletni umetniški poti, tesno povezani z Ljubljanskim grafičnim bienalom, izražal v različnih likovnih zvrsteh. V zadnjem ciklu, ki poleg fotografskih posnetkov vključuje predvsem klasične in digitalne fotomontaže, avtor gledalca neposredno nagovarja k razmisleku o okoljski problematiki, v kontekstu sodobnega časa pa tudi o prezrtosti moralnih vrednot.

Igor Ilić, Nova Stvarnost

Danilo Jejčič, Modri intermezzo

Prezrte reči

Za raziskovalni prikaz konstrukcije resničnosti z medijem fotografije se je Ilić v izhodišču odločil izdelati set znanstvenofantastičnega filma z veliko različnih efektov, katerih namen je ustvarjanje nove resničnosti. Inscenirane fotografije iz filmskega seta dopolnjujejo ločene fotografije predmetov, ki jih je ustvarila človeška roka, in tako prispevajo k nastanku nove stvarnosti. Razstavo predstavlja umetnostna zgodovinarka Iva Prosoli, kustosinja zagrebškega Mestnega muzeja.

Razstavo pripravlja umetnostna zgodovinarka Nataša Kovšca.

Mala galerija vstop prost

Mala galerija vstop prost Pokroviteljica razstav v Mali galeriji 65

Programska knjižica Cankarjevega doma 2016/17  

Tudi v sezoni 2016/17 Cankarjev dom ostaja vaše osrednje slovensko kulturno, znanstveno in družabno središče, ki v duhu zelene prestolnice E...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you