Page 62

Do 6. novembra 2016

Nikola Tesla – človek prihodnosti n

Razstava o genialnem izumitelju Razstava je nastala v sodelovanju z Muzejem Nikole Tesle v in mislecu (1856–1943), ki je odkrival naravna načela in zakone, je pritegnila izjemno zanimanje najširše javnosti, saj ima več njegovih inovacij poseben pomen prav Razstava je nastala v sodelovanju z Muzejem Nikole Tesle v Beogradu. zaradi globalnega značaja in univerzalne uporabnosti. Sicer evropsko izobražen je Tesla večino časa ustvarjal v ZDA, kjer je v glavnem uresničil in patentiral vse svoje najpomembnejše izume.............. Častno pokroviteljstvo razstave: predsednik Republike Slovenije Borut Pahor Leta 1900 je napisal in objavil študijo Problem naraščajoče človeške energije, v kateri je opredelil in predvidel številne s katerimi Častno težave, pokroviteljstvo razstave: se človeštvo danes že spopada, ter predsednik Republike Slovenije Borut Pahor predlagal tudi specifične rešitve.

Estetsko postavljena razstava poleg dokumentarnega in filmskega prikaza Teslovega življenja in dela obsega makete in delujoče modele najpomembnejših izumov, ki so pomembno zaznamovali razvoj Razstavo so omogočili: naše civilizacije.

Razstavo so omogočili:

Zlati pokrovitelj

V sodelovanju z Muzejem Nikola Tesla v Beogradu; avtorska zasnova dr. Branimir Jovanović, direktor muzeja

Galerija CD 6, 4* EUR

www.nikolatesla.si

Zlati pokrovitelj Zlati pokrovitelj 60

Srebrni pokrovitelj Srebrna pokroviteljica

Medijski pokrovitelj

Programska knjižica Cankarjevega doma 2016/17  

Tudi v sezoni 2016/17 Cankarjev dom ostaja vaše osrednje slovensko kulturno, znanstveno in družabno središče, ki v duhu zelene prestolnice E...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you