Page 13

SR, 28., ČE, 29., ob 20. uri, PE, 30. decembra 2016, ob 18. uri Abonma Abonma Veličastnih 7 in za izven SO, 31. decembra, ob 20.30 (silvestrska predstava)

Med mestom in deželo Á Õ Làng Phô Novi vietnamski cirkus

Režija: Tuan Le Zasnova: Tuan le, Nhat Ly, Nguyen Lan Maurice, Nguyen Tan Loc

Decembrske praznike bomo popestrili s predstavo Novega vietnamskega cirkusa, obliko gledališča, ki združuje elemente plesne predstave in tradicionalnih cirkuških vragolij od akrobatike, gimnastike do žonglerstva. Predstava, v kateri uživa občinstvo vseh starosti, kar diši po morju. Nastopajoči so akrobati, mojstri borilnih veščin, žonglerji in plesalci. Njihovi igrivi rekviziti so velikanske pletene košare, ki jih Vietnamci uporabljajo za ribiške čolne, in bambus, s katerim umetniki ustvarjajo nove svetove.

Tuan Le, režiser predstave, ki je občinstvo v Sajgonu in tujini navdušila s pridihom romantike, liričnosti, hkrati pa energičnosti in humorja, je žongliral že pri sedmih letih, obiskoval je cirkuško akademijo v nekdanji Sovjetski zvezi, od koder je njegova družina emigrirala v Nemčijo, kjer je nadaljeval izobraževanje v cirkuški umetnosti. Je prvi Azijec z nagrado za odličnost Mednarodnega žonglerskega združenja (IJA) in prvi Vietnamec, ki je sodeloval s slovito skupino Cirque du Soleil.

Gallusova dvorana 17, 20, 25, 28, 14* EUR; silvestrska predstava 21, 24, 29, 32 EUR (s kozarcem pijače)

Generalni pokrovitelj abonmaja Veličastnih 7

Medijska pokroviteljica abonmaja 11

Programska knjižica Cankarjevega doma 2016/17  

Tudi v sezoni 2016/17 Cankarjev dom ostaja vaše osrednje slovensko kulturno, znanstveno in družabno središče, ki v duhu zelene prestolnice E...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you