Page 1

candice sanders


Table Of Contents

RETAIL PAGE 1-4 COMMERCIAL PAGE 5-8 RESIDENTIAL PAGE 9-12 HOSPITALITY PAGE 13-18 OTHER PAGE 19


bottega veneta CONCEPT STATEMENT - The district of Shibuya in Tokyo, Japan is a very colorful and busy district, center of youth fashion and culture - Shibuya is a perfect place for Bottega Veneta because of the fashion forward and trendy population - The target market for this company is men and women in their mid to late 20’s, that are sophisticated and confident - The consumer can recognize a brand by their well thought out design and quality, instead of a logo

LOCATION - Shibuya District, Japan

INSPRIATIONAL PICTURES

1

RETAIL

ENTRY


bottega veneta

Most Daylighting

Least Daylighting

RETAIL

DAYLIGHT ZONING

N

FURNITURE PLAN

2


ELECTRICAL PLAN The exterior of the building is sleek and simple, keeping with the brands look. It is attractive because of the layering of lighting in the display windows. Recessed can lighting illuminates straight down, highlighting the decorative wooden boards. Track lighting is flexible to when the items in the window change, allowing to tilt or rotate to any degree.

LIGHTING DETAIL: WINDOW DISPLAY

3

N

RETAIL

LIGHTING PLAN


RETAIL

CASH WRAP

FRONT OF STORE

4


Cumberland bank CONCEPT STATEMENT - The design of Cumberland Bank will be a mixture of past traditions and new trends - The design will reflect nature and the relaxing feeling of the surrounding river - Materials and finishes will be selected with durability in mind - Warm neutral colors with pops of vibrant colors will be used throughout the space - Natural daylighting throughout will benefit employees and patrons

LOCATION - Nashville, TN

FURNITURE PLAN N

Commercial

5


Commercial

ENTRY

PANEL SYSTEM SPECIFICATIONS

PANEL SYSTEM

6


CUMBERLAND BANK PROCESS WORK

BUBBLE DIAGRAM

7

ADJACENCY MATRIX

Commercial

FURNISHINGS, FIXTURES & EQUIPTMENT PIN-UP


CUMBERLAND BANK

Commercial

BOARD ROOM

PRESIDENT'S OFFICE

CONCEPT SKETCH

TELLER POD

8


THE MICHIGANDER CONCEPT STATEMENT - Make the house conservative, realistic and eclectic in style - The house is designed with large windows and a clerestory window to allow daylight to penetrate into the rooms as well as patio roofs to provide shading in the summers - The house design honors the past traditions with modern technology styles as well

LOCATION - Upper Creek Falls Pine Mountain, GA 1 10

WORKING TRIANGLE

FURNITURE PLAN N

9

Residential

1 12


residential

THE MICHIGANDER

1 10

FRONT EXTERIOR ELEVATION

WALL CONSTRUCTION

EXTERIOR VIEW

10


THE MICHIGANDER

MASTER BEDROOM SUITE

PROCESS SKETCH

11

residential

KITCHEN AND DINING


residential

THE MICHIGANDER

1 12

KITCHEN ELEVATION

12


auburn university Club CONCEPT STATEMENT - The town is home to Auburn University and the two combined contribute to a lot of southern charm - The club will serve a diverse demographic of people, having college students, faculty - Auburn University Club will closely related to Auburn University - Auburn Today will be a theme so an overall contemporary feeling, keeping with the trends of today - "The Auburn Family�.

LOCATION Auburn, AL

FURNITURE PLAN N

HOSPITALITY

13


HOSPITALITY

AUBURN UNIVERSITY CLUB

ENTRY

FURNITURE SCHEDULE

CABINET SECTION

14


AUBURN UNIVERSITY CLUB

15

HOSPITALITY

REFLECTED CEILING PLAN

N


HOSPITALITY

AUBURN UNIVERSITY CLUB

CEILING FINISH PLAN

N

16


AUBURN UNIVERSITY CLUB

BAR

17

HOSPITALITY

MEN'S LOCKER ROOM


HOSPITALITY

AUBURN UNIVERSITY CLUB

RESTAURANT

BENCH UPHOLSTERY

TILE WALL

WOMEN'S LOCKER ROOM PILLOWS

18


CONTEST CONCEPT STATEMENT Allsteel's "Where You Would Gather" contest was about creating an area that would be a great place to "gather" Could use an environment of your pick Located in Atlanta, Georgia at Centennial Olympic Park

LOCATION Centennial Olympic Park, GA

WHERE YOU WOULD GATHER RENDERING

19

OTHER

Centennial Olympic Park is a monumental tourist attraction in Atlanta, Georgia. It is a great place for families and Friends to spend time with and run in the Olympic ring fountains. I wanted to design an area that is a comfortable place to sit, talk, eat and enjoy the weather. I used the Rise because it is a fun piece and can be configured to whatever the needs are at that time. Kids will enjoy this piece because its fun and different. The cafĂŠ will provide a nice place to eat.

Candice Sanders Portfolio  

FInal portfolio of undergraduate Interior Design

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you