Issuu on Google+

candace wong design portfolio


an explorat ion of ide ation an d

express

ion thro

ugh me

a ns o f

design


i nd e x


i

113

113

rm

formal diagram

109

r

ri a

i

113

ri a

109

floor plan

109

4

2

i

res

ri a

living room

i

113

r

113

ri a

i

3

109

113

flex space

1

master bedroom

r

le

flex furniture & flex space


east elevation

north elevation

west elevation

si de

gn

south elevation

lon th a ec rd a l so

13 20

r

ic at m he sc

e


7

6

5

4

3

2

1

gram

s dia

m s ste

1_diverted rainwater and grey water treated with constructed werlands and filtration 2_low operable windows at entrance and high operable windows enable optimal cross ventilation 3_4 zoned mitsubishi central air cooling 4_passive design to protect East & West and collects rainwater as well 5_gsky modular green wall system located at reachable areas. herb plantings 6_912sq.ft. thin film photovoltaic array positioned for maximum exposure 7_solar water heating

2


www.autodesk.com

10

Consultant Address Address Address Phone

Consultant Address Address Address Phone

11

Consultant Address Address Address Phone

9

Consultant Address Address Address Phone

8

Consultant Address Address Address Phone

10 No.

Descriptio

9

7

Owne

Project N

8

6

Sectio Project Number

2

S e c t io n 3 1 / 4 " = 1 '- 0 "

Date Drawn By Checked By

5

7 6

4

5

Scale

1

4

2

1

rials

mate

2

1

S e c t io n 3 1 / 4 " = 1 '- 0 "

6

3

california native species

firestone comp. mtl

2

7

bamboo hardwood blonde

firestone una-clad mtl roof

3

8

3 3

2 1

ram 2

diag

ture

struc

4

calibamboo kliptech decking eco-clad

5

polycarbonate panels

9 10 perforated gsky prothin film metal panel wall 2

S e c t io n 4 1 / 4 " = 1 '- 0 " 2

S e c t io n 3 1 / 4 " = 1 '- 0 "

ram

diag

1_CP Anchor Piers 2_Steel Anchor Plates @ Beams, dry grout & bolt 3_2x12 @ 16” O.C. Floor Joists 4_Plywood 5_2x6 @ 16” O.C. Partition walls 6_W18 7_Castellated W18 8_2x6 @4’-0” O.C. Framing 9_Plywood 10_Metal Standing Seam Roof 11_2x4 HSS Secondary skin structure w/ perforated metal panels 1

S e c t io n 4 1 / 4 " = 1 '- 0 "

4

S e c t io n 2 1 / 4 " = 1 '- 0 "

1

Callout of Section 3 1 1/2" = 1'-0"

A10


residential exterior social space

MARKET SRO SENIOR ART INSTITUTE CIRCULATION|RETAIL

residential circulation

art institute | senior circulation

MacArthur

MTA


westlake urban gateway


circulation

ION

amphitheatre

added program

district created

parti

structure

reconnect and reestablish parti ILLUMINATED

entertainment district & park

entertainment district & park weave

added program

amenities

new urban street

useum plaza

view through

museum plaza

ew street

view through | move through

main axis

district created amphitheatre

link park added program

elevation of openings for views and movement through

district created

main axis

amphitheatre

flexing skin creates relationship between stadium, entertainment street, and district


e

itio os p x

n

te ina m illu

d


LEVEL 4: floor four

skin^ |skin coliseum interstitial space corridor | coliseum interstitial corridorcoliseum Interstitial space |space existing

LEVEL 4: floor four four LEVEL 4: floor

e

LEVEL 5: high five

walls and new interactive skin

floorfloor four four concourse concourse

LEVEL 5: high five five LEVEL 5: high

ction through surrounding streets

v Level 2: In the club

“in the club�

Level 4: Floor Four ^

Level G: exposition park v

northskin stadium entrance | coliseum interstitial space corridor


8

6 5

9 10

hoover street view

7 8

main staircase

3 4

3 4

11 12

exterior hallway to library

adams|hoover charter school 11 12

5 6

1 2

7

9 10

1 2


level.ground

public mezzanine

level.2

level.3

1

1

2

3 adams street view


PUBLIC PRIVATE

PUBLIC PRIVATE


ence ng resid i t a iv t p ca

view of second floor view of first floor

first year SOHO design expressing the definition of captivating through means of architecture. visual and spacial cues serve as verbs in the syntax of architecture. the visual diagonals first draw views in from afar and allow the spaces to suggest movement inwards with tapered volumes and voids. interior spaces also visibly capture movement into spaces with intriguing and playful day lighting.

formal entrance

captivating: to influence and dominate by some special charm, art, or trait and with an irresistible appeal.


view of ground level skatepark

the sportscraper houses a yoga garden, spa, Olympic size pool and dive arena, tennis, basketball and volleyball courts, a general arena, a boxing and martial arts floor, ground level skate-in skate park, an atrium rock climb wall, an indoor skydive facility, underground parking to free up the lot to the public, and much more.

view of curtain wall

the overall form of the sportscraper attempts to signify the transition between current skyscrapers and where skyscrapers will soon be. the rigid vertical half of the sportscraper stands perpendicular and blends with typical building type surrounding Houston life while the undulating and expressive curtain wall other half symbolizes a movement of change soon to come.

context view

the sportscraper, a sports facility skyscraper, is a senior level design experimenting with horizontal thinking expressed in vertical means. by taking a typically horizontal program like sports facilities and flipping it on its side, an urban friendly and dynamic building is erected.

the sportscraper


horizontal thinking in vertic al n sio s e pr ex


preliminary interior finish studies for new united terminal 7 concourse ^ 3 form vertical fin wave facade

^ varied horizontal bands

united terminal 7 LAX v 3x5 typical panel

v diagonal reveals in trespa panels


view of concourse atrium


1234

3

2

4

1

CNC cut laminated OSB flexible seating that yields two seats per cut and allows collapsible storage for space saving cnc furniture class

(right) laminated birch plywood side table with 3/8â€?Ă˜ continuous spiral bent metal base


A B CDEF

123456 6

5

4

3

2

1

A

B

C

D

E

F


overhead study form study

Holy Trinity is located in Bexar County and provides the two story sanctuary space seen above ground, and mixed-use rooms, activity and recreational spaces, and offices located in the below ground courtyard.

below ground courtyard study

the Holy Trinity Catholic Church is a design that explores the relationship between traditional Catholic ideas and modern representation. traditional ideas are often expressed in redesigned form and unconventional notions take a turn with typical.


holy trinity catholic church


< the majority of the church is raised 3 feet above ground to give illusion to a floating and light building and is held up by the Holy Trinity, represented by the three-part exterior columns. the wedge shape draws from the traditional cathedral building type idea of ascension into the heavens but redefines the form into a modern interpretation of the spiritual path.

entrances to the church are a formal front entrance symbolic of a winding path > that one must climb and an informal second entrance accessed by entering below the church into the below ground courtyard and rising up into the foyer through the central courtyard. the main cruciform frosted window provides a soft light to the sanctuary space > and characterizes the traditional crucifix with a contemporary form. it continues to wrap the entire building by becoming a roof element, splits off into the tri-part stained glass windows, creates the central courtyard, and flips back under into a structural glass aisle that gives the illusion of walking on air.

< an interior nave view showing two story sanctuary space, altar, main glass axis, three part exterior columns, and the traditional stained glass transitioning from roof element and wrapping down into sanctuary.

< a wooden exterior and interior give this modern form a touch of traditional and the structure literally grows out from the ground and ascends into the sky.

overhead view showing site and the main axis glass element with the three part stained glass windows branching off.

>

(far right) interior formal foyer entrance view. far left leads down into office >> spaces and classrooms, left leads to main sanctuary space, center is main courtyard that accesses below ground courtyard., and right leads to second level seating in sanctuary


view from above

firehouse #23

firehouse #23 is a sophomore level design for the College Station Fire Department to house a firemen crew and a municipal court.

view of south

the municipal space (on the left) is derived from a standard two-story rectangular volume, but has been shifted and anted into something more distinctive to reflect the unique characteristics of the program. the two pieces also play with coordinating positive space and void. in elevation, it is clear that there are two separate entities, but alludes to the spaces being easily pushed together to become one.

view of admin space

due to a separation in formal municipal needs and informal fireman residential space needs, the building has been broken into two separate pieces and seeks to highlight the unique relationship of interdependence between the two functions through form.


street side view

gilm ore resi den ce

detail of curtain wall

because both ladies come from a traditional family, it was important to recognize precedence. traditional becomes the starting point of the design, and quirks derived from the characters morph the spaces into something to cater to them both. a standard foyer with grand staircase has been translated into a tapered distinctive space, a unique modern twist on curtain wall colors a typical two-story living room space, a secret staircase from Lorelai and Roryâ&#x20AC;&#x2122;s adjoining rooms gives immediate access to their home theatre, and a completely separate guest room to house the infamous Emily Gilmore makes this custom home complete.

beach side view

this residence, a sophomore year design, was conceived for the fictional mother-daughter relationship of Rory and Lorelai Gilmore. the quirky relationship between this duo gives life to this beach residence and is accommodated by many peculiarities in design and the whimsical nature of the house.


front view view of deck

the Baker residence, a third year project, is a sustainable low-impact lake house residence in the hills of Lake Travis Austin. the Bakers, a husband who works as an investment banker and yoga teaching wife, wanted a serene and simple home that they could escape to, a space that would reflect their interests, and a project that would be minimally invasive to their beloved hill country. the baker residence design allows for natural ventilation, harvests solar energy with roof mounted photovoltaic panels, incorporates a loft for a minimalistic setting, allows for a studio for Mr. Baker to carry out his business, and is designed with a structural pier system that minimizes the footprint of the residency. the design also comes from the Bakers dissimilar personalities. The home draws little attention and curiosity from street side (bottom left), and once navigated inside, quickly opposes the quaint with dynamic and allows the rest of the estate to reveal itself.

view from above

ce siden e r r e k the ba


y

h ap r og ot h p


candace.wong@usc.edu

3540 Dunn Dr. #3 Los Angeles, CA 90034



Portfolio candacewong