Page 1

Ă–rebrostudenternas valborgsfirande

Valborg 2010 29-30 april

PROGRAMBLAD


VAD ÄR 48H? Campus 48h äger rum i och kring Kåren på Örebro Universitet den 29 och 30 april. Under två dagar kommer Campus i Örebro att gunga av grymma liveuppträdanden, fantastiska dj’s, oväntade överraskningar, skönt häng och otroligt bra musik på fem dansgolv. Festivalområdet öppnar 20:00 varje dag men dagarna börjar långt tidigare - redan vid 15 tiden - med brännbollsturnering, parkmys, och bra häng. Vår målsättning är att skapa en långvarig Valborgstradition som blir bättre och bättre för varje år. Hör gärna av er på campus48h.se med tankar och kommentarer,

KORT OM 48h: 5 dansgolv 2 lounger 22 dj’s 6 barer 15 lasrar

2


FÖRFEST Fredagen den 23 april på Kåren Förra årets 48h-succé är tillbaka:

BABY J (Stora golvet)

Radio Loca kommer med två DJs av världsklass: Alessandro & Bollase (Lilla golvet)

Gästspel av

Campingbaren: Djs från Disco Bravo, Klubb Smart, Zooklubben, Poptornet & Coconut Slaying Live på scen: Disco Bravo 48h Delicious Sounds Band

Alla som kommer med sina 48h-festivalband runt armen går in gratis hela kvällen.


MASKINEN Pengar. Bränner. Segertåget. Dansar med vapen. Och naturligtvis: Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Maskinen är sidoprojektet som startades av Frej från Slagsmålsklubben, Afasi från Afasi & Filthy och Oskar ”Kihlen” Linnros från Snook (numera består Maskinen av Frej och Afasi), ett sidoprojektet som växte sig större än summan av de ordinarie banden tillsammans. Maskinen åker med sitt elektroniska hiphopsegertåg (sorry, kunde inte låta bli) över Sverige och skapar dansgolv och eufori var än de drar fram. P3 Guld- och Grammisbelöningar har kommit som brev på posten, och vi kan inte tänka oss ett bättre band för 48h. Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera Maskinen - vi är övertygade om att det kommer att bli en helt urflippad spelning!

5


MINISTRY OF SOUND Konceptet Ministry Of Sound är lite knepigt att förklara, men vi gör ett försök. I korthet: De är världens största dansmusikkoncern. Lite mer utvecklat: Ministry Of Sound gör radio, tv, driver dj-skolor, släpper fitness-dvd:s och samlar allt under MoS-paraplyet. Men framförallt har de sedan starten 1991 gjort två saker bättre än alla andra: drivit en fantastiskt framgångsrik nattklubb i London och släppt skivor som förändrat dansmusikvärlden. Ja - Hed Kandi, Clubbers Guide, och kanske framför allt The Annual är tre skivserier som gjort för klubbmusiken vad, typ, Absolute-serien gjort för mainstreamhitsen. Deras egna dj’s turnerar över hela världen. Ibiza, Bangkok, Rio de Janiero, New York – och lagom till valborg 2010: Örebro. Förbered er på en houseupplevelse av högsta klass!

6


AL AZIF Al Azif är en institution i Örebros klubbvärld. Snubben har spelat överallt, och gjort sig känd för sina högoktaniga DJ-set, men han är också en producent och remixare i världsklass. Hans remixar har tagit honom runt hela Sverige och halva Europa, och ganska nyligen återvände han från Ryssland med fickorna fulla av oligark-pengar efter två spelningar på St Petersburgs största klubbar. En av hans låtar har legat etta på den chilenska singellistan i åtta veckor. Det går bra för Mr Azif. Exilörebroaren har gjort en musikalisk resa med slutstation i modern dans- och klubbmusik, och han kommer till Campus 48h för att bränna ner Ministry Of Sound - tältet. Alla Örebroare vet stridsropet: “ready when you ready now!”.

8


RADIO LOCA Den senaste housemusiken, levererad och mixad av världens mest etablerade djs, utan störande reklam - det är en bra beskrivning av Radio Loca, ja jamen – på radioloca.com hittar du faktiskt allt det där. Att eldsjälarna bakom kanalen har skapat en succé är inte konstigt, speciellt inte när de samarbetar med namn som John Dahlbäck, Style of Eye, D.O.N.S. och Stonebridge. Och det är inte allt – i och med att de samarbetar med Dance Trippin (dancetrippin.tv) kan de även erbjuda livevideos med de flesta av världens största dj’s! Stationens klubbkoncept Radio Loca Sessions turnérar runt Sverige i vår, och gästar på vägen även oss på 48h. Det ser vi naturligtvis fram emot!

9


TACK TILL ALLA


SAMARBETSPARTNERS


MRTN STHLM BEAT Stockholm Beat Connection-bloggen satte länge standarden för house/electrobloggar. Grundaren Mrtn Sthlm Beat har dock sedan länge blivit en sån eftertraktad dj att bloggen numera är vilande. Mrtn däremot får aldrig vila – spelar han inte i Berlin, London, eller kuskar runt med kollegorna i MSTRKRFT så håller han i klubbar på Debaser i Sthlm eller sitter och producerar kommande electrosläpp.

TOBBE SVENSSON Dagen efter förra årets 48h var inte den vanligaste frågan som ställdes “har ni hittat min plånbok” eller “var är jag någonstans?”. Nej, den vanligaste frågan var faktiskt “Alltså… vem var den där killen som spelade gitarr och sjöng covers till backtracks? Han var ju fen-omen-al!”. Så vi bokade honom igen!

12


Ă–VRIGA AKTER: Youthman Dj Marciz Dj Mayka Dj Samwise Livet! Housmen Yes I Am Gustaf Molin Oskar Omne Dj Ninos Jakob Trattner Roger Q

13


Bloggar, artister, scheman, biljettinformation, media och mycket mer..

campus48h.se

14


48Hs NÄTVERKSKVÄLL Måndagen den 26 april, kl 19:00 Kom och träffa alla företag som är med och hjälper 48h att bli vårens höjdpunkt för alla studenter på Örebro universitet. Det kommer bjudas på snittar, tävlingar, ölprovningar, romprovning, giveaways och lite andra överraskningar. Kvällen avslutas med stand-up. Biljetter till kvällen kommer att finnas att hämta på Kåren fr.o.m. den 19e april. Självklart är det gratis inträde för alla studenter.

Följande företag, kommuner och myndigheter kommer finnas på plats: Örebro universitet, Örebro Kommun, Swedbank, ÖBO, Smarteyes, Adecco, JobCampus, Drivhuset, Qwinsta, ÖKK, WeSC, I´ts SÅ, Galatea, Bacardi.

15


Alla erbjudanden som följer gäller mellan 19/4 - 30/4 vid uppvisande av 48h-festivalband.

Synundersökning för 95:-

Drottningg. 11 019-50 314 00


Nygatan 26 019-10 34 55

30% på allt i butiken

5% på alla varor Drakenbergsgatan 1 019–33 11 40

Köp 3 plagg betala för 2, det billigaste plagget på köpet Gäller vid 1 tilfälle

Marieberg Galleria 019-22 56 55


Rudbecksgatan 14 019-27 47 11

20% p책 alla byxor

Se erbjudande under n채tverkskv채llen Eyragatan 1A 019-12 71 63

Drottninggatan 13 019-12 95 30

10% p책 allt i butiken


ELENA HAR ORDET ... Dag: Doften från grillarna når mig. Det är vår på riktigt. Jag har shorts och tygskor på mig när jag knallar in på Kärlekslandet vid Campus. På en filt i gräset väntar mina vänner. Jag slår mig ner och ser mig omkring. Till vänster brottas två tjejer i sumodräkt och till höger, på asfalten, skejtar någon fram och tillbaka. 48h har tagit sina första steg. Kväll: Ett tusental unga människor - studenter, hipsters, hemvändare, festfolk - trängs på Kårens nattklubb. Det är som att det slutits en pakt: Ikväll fuckar vi ur, om det så är det sista vi gör i detta jordeliv. Detta är två små glimtar av mina minnen från 48h förra året. Det var, utan problem, årets bästa fest. I år kör vi igen - och vi gör det större, bättre, galnare. PUSS! /ELENA (campus48h.se & meny.nu/bloggar/elenalovholmeriksson)

19


Campus 48h - Programblad 2010  

Campus 48h - Valborg 29-30 april - Programblad 2010

Advertisement