__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

voorjaarscampagne in de

kop

resultaten analyse t/m 30/6 2019


conclusie

Primaire doelstelling voor de voorjaarscampagne 2019 en de gekozen mediastrategie was om zoveel mogelijk bezoekers (traffic) naar de website te genereren. In deze periode van 1 februari t/m 30 juni hebben we 246.249 bezoekers op de site verwelkomd waarvan 195.537 unieke.

De Google displaycampagne is aan 8.440.881 personen vertoond en genereerde 123.817 kliks naar de website. Het bouncepercentage bij displayadvertenties is helaas hoog waardoor niet alle kliks op de banners tellen als bezoeken.

De meeste kliks komen uit Noord-Holland. De meeste bezoeken, 26.109, komen uit Amsterdam. Rotterdam staat op plaats twee met 4.948 en Den Haag op plaats drie met 3.813 bezoeken.

In de campagneperiode zijn verschillende online artikelen verschenen op 100%NL. Deze artikelen werden ondersteund door Facebookposts die 130.727 personen bereikten.

Het aantal mobiele gebruikers ligt beduidend hoger (67,99%) dan tablet (22,54%) en desktop-gebruikers (9,46%). Ook blijkt dat meer vrouwen (71,59%) dan mannen (28,41%) de website bezoeken.

Tijdens de campagne is ook gebruik gemaakt van webvertising (desktop, tablet, mobiel) en geofencing (in-app). De banners zijn in totaal 9.716.567 keer bekeken op toonaangevende websites (o.a. Telegraaf, NU en Buienradar) en zorgden voor 4.120 kliks naar de website.

De meeste bezoeken worden gegenereerd door de AdWordscampagne (NL, DE en BE): 49,70% van de bezoeken komen via betaalde zoekadvertenties, dat zijn 96.629 bezoeken. Sinds de voorjaarscampagne 2018 is de AdWords-campagne ook gericht op Noord-BelgiĂŤ en West-Duitsland. Uit de resultaten blijkt dat de Belgen veel zoeken op stranden, kustplaatsen en overnachten en de Duitsers vooral op vakantie aan zee, strand en kust.

Tijdens de voorjaarscampagne hebben drie social influencers het gebied ontdekt. Deze drie influencers hebben een totaal van 189.376 mensen bereikt.


voorjaarscampagne

01/2 - 30/6

uitgangspunten

themalijnen: waterlijn o.a. marine, havens, bruine vloot, zeilen, (kite)surfen, recreatief varen, watersport

Bloemen- &Tulpenlijn o.a. tulpenvelden, kwekerijen, kassen

hollandse historielijn o.a. zee, strand, wandelen, fietsen, eten&drinken, overnachten

doelgroepen:

2+ persoonshuishoudens (35+ jaar)

gezinnen met kinderen (0-5 jaar)

gezinnen met kinderen (6-12 jaar)

leefstijlen: uitbundig geel

gezellig lime

rustig groen

ingetogen aqua


win-acties / nieuwsbrief

Tijdens de voorjaarscampagne zijn met succes meerdere win-acties ingezet. Doel was o.a. het verhogen van zowel kwalitatieve als kwantitatieve doorkliks naar de website en themapagina’s. En daarbij natuurlijk het actiematig / inspirerend combineren van iconen uit de themalijnen. Een andere doelstelling van de win-acties was het genereren van e-mailadressen om zodoende een database op te bouwen met het oog op de consumenten-nieuwsbrief. Tijdens de voorjaarscampagne zijn er drie nieuwsbrieven verstuurd. In totaal zijn 4.427 (geschoonde/ontdubbelde) e-mailadressen gegenereerd via de acties.


voorjaarscampagne

offline campagnes

dagje uit in de

kop

dagje uit Ontdek het voorjaar

in de Kop van Noord-Holland

Heerlijk, het is meivakantie! Trek eropuit in eigen regio en ga dagjes weg. De natuur is prachtig in deze tijd van het jaar of duik bij iets minder goed weer een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij!

in de

kop

ontdek de Kop van Noord-Holland

Heerlijk, het is meivakantie! Trek eropuit in eigen regio en ga dagjes weg. De natuur is prachtig in deze tijd van het jaar of duik bij iets minder goed weer een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij!

DO 30 MEI

‘t Veld

Gevelconcert Live Geniet van

27 t/m 30 APR

bereik: 1.333.500

Breezand

Oldtimer trekker show Ongeveer

15 oldtimer tractoren staan met ploeg, maaibalk of ander toebehoren tijdens de Bloemendagen tentoongesteld. Al het materiaal is zo’n 65 jaar oud, nog draaiend en wordt regelmatig van stal gehaald voor allerhande werkzaamheden, wedstrijden en demonstraties.

ZO 5 MEI

Julianadorp

Den Oever

De zee leeft! Ecotocht op de

waddenzee Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt.

ZA 11 MEI

Schagen

ZO 9 JUNI

MA 10 JUNI

Den Helder

Het terrein van Fort Westoever wordt omgetoverd tot festivalterrein in Americana stijl waar je verschillende acts kunt zien. Neem een lekker hapje of drankje en laat je ondertussen vermaken door het straattheater dat op het terrein rondloopt.

ZO 19 MEI

Schagen

Een sportevenement met diverse hardloopafstanden, een kidsrun, maar ook een prachtige wandelroute. Ben je klaar met lopen of heb je nog tijd voordat jouw start is, kom dan naar de Verenigingenmarkt rondom de kerk.

1 en 4 MEI

DOORLOPEND

Rondleiding schip Bonaire In 1877 is het schip bij de Koninklijke Marine in dienst gesteld als schroefstoomschip der vierde klasse. Vanaf eind 1996 ligt de Bonaire in Den Helder, te wachten op restauratie en rehabilitatie. Haar huidige ligplaats heeft een direct verband met de geschiedenis van het schip.

Wieringerwerf

Trekkertrek

Boeren gaan met hun tractoren de titanenstrijd aan wie de sterkste trekker heeft. Ook zijn er demo’s van truck- en tractorpulling en is er een mechanisatieshow. Aan de kleintjes is ook gedacht met een minitrekkertrekbaan en een springkussen.

Moederdagworkshop Taart

maken Op zondag 12 mei is het Moederdag. Wil jij jouw moeder verrassen met een zelfgemaakte taart? Kom dan zaterdag 11 mei naar Winkelcentrum Makado waar in samenwerking met bakkerij Jonker je de lekkerste moederdagtaart kun maken!

Wandelexcursie Vlakbij Callantsoog ligt het Kooibosch, een voormalige eendenkooi. Dit gemengde loofhoutbos werd vroeger gebruikt als hakhoutbos. Nu mogen de bomen onbekommerd groeien en kun je er mooi wandelen. Vanaf het pad kun je dwars door het bos heen kijken.

Den Helder

Land van Fluwel

Cultuur in de schuur Vier bollenschuren, vier verschillende optredens. Tijdens Cultuur in de schuur komen bloemen en muziek bij elkaar. Steeds geniet je ruim een half uur van een muzikaal optreden, om vervolgens door te rijden naar de volgende bollenkweker.

WINets

Den Helder

Kaarten voor het Marinemuseum Beleef de Callantsoog

St. Maartenszee

Beklim de uitkijktoren, ga los in het Klimparcours, bezoek de Dutch Tulip Experience, overwin jezelf op het Blote Voetenpad en ga los in het Avonturen SpeelParadijs. Maak kans op kaarten voor Land van Fluwel met pannenkoeken eten voor vijf personen! Ga naar dagjeuitindekop.nl.

tick

WO 1 MEI

tick

live muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Er treden verschillende bands op. Naast een nieuwe megabar staan er diverse foodtrucks waar je kunt genieten van versbereide, biologische hamburgers en andere snacks. De entree is gratis.

Parade op de kade

29 APR t/m 3 MEI

WINts e

TAS Loop & Sportief Schagen

Den Helder

Combikaart musea Den Helder

heeft twee musea waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Met de combikaart bezoek je beide musea tegen een gereduceerd tarief. De kaart is voor langere tijd geldig.

dagjeuitindekop.nl

marine in het Marinemuseum. Maak kennis met de rijke geschiedenis, ontmoet zeehelden, bekijk wapens en klim aan boord van een onderzeeboot. Maak kans op twee kaarten voor volwassenen! Ga naar dagjeuitindekop.nl en laat je gegevens achter.

14 t/m 30 JUNI

Schagen e.o.

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Op het strand van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken. Ook is er muziek, poëzie, film, theater en dans, maak onder begeleiding van een kunstenaar kunst of doe mee met workshops.

dagjeuitindekop.nl


voorjaarscampagne

bereik: 297.000

offline campagnes huis-aan-huis flyers


voorjaarscampagne

offline campagnes

bereik: 1.112.000

Interview

3

Groote Keeten

Zelfs op de warmste dagen zijn er nog genoeg stukjes Noordzeestrand waar je in alle rust van de zon kunt genieten. In de Kop van Noord-Holland heb je de stille stranden voor het uitkiezen. Bij Groote Keeten vind je het breedste strand in de regio, waar als vanzelf de ontspanmodus aangaat. Uitgebakken? Trakteer je gezin op het terras van strandpaviljoen ’t Klavertje Vier.

We gaan naar

het strand!

Tip: combineer je strandvakantie met een overnachting bij de boer. Bij Het Dijckhuis in Wieringerwerf slaap je in charmante hooiberghuisjes. De kinderen mogen de dieren aaien, broccoli oogsten en marshmallows roosteren boven het kampvuur. Wedden dat ze als een blok in slaap vallen?

Een dagje strand is leuk, een lang weekend is nog veel leuker. Beetje zwemmen, beetje bakken, gezellige dingen doen en dan ’s avonds in de buurt overnachten, hoe relaxed is dat? We bezochten vijf topstranden voor kinderen in de Kop van Noord-Holland.

1

4 Sint Maartenszee Het schone strand van Sint Maartenszee ligt achter een breed duingebied. Leg die badhanddoeken gewoon ergens neer, je zult er niemand in de weg liggen. Met twee strandpaviljoens in de buurt hoef je het duin de hele dag niet meer over. Maar niets staat je in de weg: de kinderen zullen vast blij zijn als jullie hen meenemen naar het Land van Fluwel.

2

Callantsoog Welkom in een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland. Het strand is hier wit, breed en gezellig. Tegen de duinen zijn verschillende leuke strandpaviljoens geplakt. En het levendige Callantsoog is letterlijk om de hoek. De winkels zijn er zeven dagen per week open en aan gezellige cafés en restaurants geen gebrek.

Kamperen aan de voet aan de duinen, aan de kust of op de top van een duin; in Sint Maartenszee zijn verrassende campings te vinden. Bij Duincamping De Lepelaar kampeer je bijvoorbeeld wild tussen de duinrozen, in een duinpan of op de top van een duin. Geen plek is hetzelfde!

Land van Fluwel is een avonturenparadijs voor kinderen op loopafstand van het strand bij Sint Maartenszee. Ontdek de geschiedenis van de tulp, trek de stoute schoenen uit op het BloteVoetenPad, verleg de grenzen in het AvonturenSpeelParadijs en ga daarna lekker pannenkoeken eten.

10

Op loopafstand van het strand vind je het kleinschalige Duynpark Het Zwanenwater. Daar slaap je in een sfeervolle lodge of een gave tipitent. De kinderen hebben alle ruimte om te spelen, en er is een ruime buitenplaats om lekker buiten te eten. 100%NL

Win!

Win een week – van 28 juni t/m 5 juli 2019 – met het hele gezin (max. 8 personen) in vakantiehuis De Branding van CAN Vakantiehuizen. Als je kans wilt maken, ga dan snel naar dagjeuitindekop.nl

Landgoed Hoenderdaell is een park van 64 hectare in de Kop van Noord-Holland. Je loopt er tussen diverse soorten dieren uit alle delen van de wereld, zoals apen, krokodillen, zebra’s, wolven, neusberen, leeuwen, tijgers en nog veel meer! Dagelijks is er een spectaculaire roofvogelshow.

5

Julianadorp aan Zee Al jaren staat de kustlijn bij Julianadorp aan Zee in de top 10 van mooiste stranden van Nederland. Alleen al van het uitzicht op het duin word je kalm: om je heen wuivend helmgras en bossen, in het oosten wijdse akkers, en in het westen die prachtige Noordzee. Dat warme zand, het geruis van de zee en het vrolijke gekwetter van zandkastelen bouwende kinderen. Je zou eigenlijk het strand helemaal niet meer af willen. Hoeft ook niet. Landal heeft negentig moderne strandhuisjes (inclusief keuken) aan het strand van Julianadorp aan Zee gezet. ’s Avonds de zon in de zee zien zakken en de nieuwe dag vieren met een vroege duik. Zie je het voor je?

Strandslag Duinoord

Het meest noordelijke zandstrand van onze westkust moet je echt even zoeken. Het heeft een parkeerplaats, een fietspad en beneden aan het duin ligt de gezellige beachclub Citadel. Wees eerlijk, meer hebben jullie ook niet nodig om te kunnen genieten van een ultieme stranddag. Of nou ja, een beetje zon, dat zou ook wel fijn zijn. Maar voor de rest: niets meer aan doen!

In het dorpje Huisduinen vier je een ultiem familieweekend in het monumentale vakantiehuis De Branding. Het is geschikt voor maximaal acht personen en twee huisdieren, dus zelfs de goudvis en het konijn mogen mee! Met uitzicht op Lange Jaap, de vuurtoren die al 150 jaar de (t)rots in de branding is voor Huisduinen en omstreken.

Fort Kijkduin is in 1996 grondig gerestaureerd en daarna opengesteld voor publiek. Je vindt er een Noordzee-aquarium, een museum over de Stelling Den Helder en een zoölogische expositie, met onder meer het skelet van Chris de Potvis.

Kijk voor alle informatie over de locaties en uitjes op dagjeuitindekop.nl

11


voorjaarscampagne

tulpen boven

offline campagnes

(Advertentie) Eindeloze velden met duizenden tulpen, een palet aan prachtige kleuren, vlakbij het strand. In het voorjaar is de Kop van Noord-Holland een grote bloemenzee. Fiets of wandel door de bloeiende bollenvelden, ga met de boer op bollentoer of maak een helikoptervlucht boven de tulpen. Welkom in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld!

tulpen

Amsterdam Bloeiend Zijpe t/m 5 MEI Geniet van dichtbij van de kleurenpracht van de bloembollenvelden. Alle activiteiten zijn echt tussen de bloemen, zoals een fiets- en wandeltocht dwars over de bloeiende bollenvelden. Of ga mee met de BloemBollenBoemel die dwars door de tulpenpracht rijdt.

IN W actie

bereik: 2.640.000

Kleurrijk Julianadorp t/m 1 MEI Geniet van een kleurrijk palet van diverse bloemen en verschillende activiteiten: wandelen, schilderen, bloemschikken, muziek en fotograferen tussen de bloemenvelden, kanoën langs de velden en met de boer op bollentoer.

Slapen op een boerencamping Maak kans op twee nachten op een van de zes boerencampings in Julianadorp. Dichtbij de zee, het strand en de duinen is het kamperen bij de gastvrije eigenaars een onvergetelijke belevenis. Ga naar tulpenindekop.nl om kans te maken. De actie loopt tot en met juni 2019.

Fietsen tussen de tulpen Maak een 5-daagse fietstocht door en langs de bloeiende bollenvelden, en overnacht in een B&B of op een boerencamping.

De 5 leukste fietsroutes: • Van Poldertuin Anna Paulowna naar de Tulpenexcursie • Van Julianadorp naar de Poldertuin Anna Paulowna • Van Kleurrijk Julianadorp naar Land van Fluwel • Van Land van Fluwel, naar Hortus Bulborum Limmen • Rondrit Westfriesland: Medemblik- TwiskDrechterland-Andijk Deze routes zijn terug te vinden op de routeplanner van fietsersbond.nl en kun je eenvoudig via het Fietsknooppuntennetwerk volgen. De afstanden variëren van 25 tot 60 km.

tulpenindekop.nl

Land van Fluwel t/m 1 NOV Laat je een dag verrassen, betoveren en verleg je grenzen. Ontdek en geniet van een adembenemend uitzicht over tulpenvelden vanaf de 11 meter hoge uitkijktoren. Overwin jezelf op het blote voetenpad of op het klimparcours.

10 -daagse

Geniet 10 dagen lang van evenementen en activiteiten in, op en rondom de bloeiende tulpenvelden. Elke dag iets nieuws. 1

27 APRIL Opening Bloemendagen Anna Paulowna

2

27 en 28 APRIL Helikoptervluchten Julianadorp

3

28 APRIL Wandeltocht Kleurrijk Julianadorp

4

28 APRIL Fietstocht Bloeiend Zijpe

5

5 MEI Wandeltocht Bloeiend Zijpe

6

t/m 4 MEI - BloemBollenBoemel

7

t/m 16 MEI Historische bloembollen in de Hortus Bulborum

8

Zelf tulpen plukken in de Floratuin

9

Met de stoomtram dwars door de bloeiende tulpenvelden in West-Friesland

10 Kamperen tussen de tulpen op de bloembollenroute

Bloemendagen Anna Paulowna 27 APR t/m 1 MEI Volop geur en kleur tijdens de Bloemendagen. Bewonder in de polder van Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen. Bezoek de tentoonstellingen of rommelmarkten en doe mee met de puzzelritten en workshops.

vliveen degtulepenn bo

Helikoptervluchten boven de bloeiende bollenvelden. Een onvergetelijke ervaring! Slootdorp Helikoptervluchten op 19, 20 en 21 april de hele dag. Er wordt gevlogen met een Enstrom 480, een ideale heli voor rondvluchten vanwege de gegarandeerde raamplaats en dus fantastisch uitzicht. € 59,95 p.p. Julianadorp / Den Helder Op 20, 21, 27 en 28 april wordt tussen ca. 10.00 en 15.00 uur gevlogen. Het inchecken met paspoort/ID gaat zoals op ieder professioneel vliegveld. € 75,- p.p. Voor alle data geldt: o.v.b. weersomstandigheden

strand in de

(Advertentie)

kop

14 t/m 20 JUN Gemeente Schagen

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Op het strand van Groote Keeten,

ontdek de kust in de Kop van Noord-Holland

Mooi weer in aantocht. En zo niet, dan toch. Het is tijd voor een relaxt stranddagje uit! Of nog leuker, een lang weekend of midweek aan het strand. Plak er een overnachting aan vast bij een van de vele accommodaties aan de mooiste, rustigste en schoonste kust van Nederland. Zowel stranden als overnachtingslocaties in de Kop van Noord-Holland zijn perfect geschikt voor het hele gezin.

Julianadorp aan Zee Julianadorp aan Zee staat al jaren in de top 10 van mooiste stranden van Nederland. Alleen al van het uitzicht word je kalm: duinen, weidse akkers en de horizon boven de Noordzee. In de duinen kun je eindeloos fietsen en wandelen. Wil je meer actie? Bij de lokale surfschool kun je surflessen volgen.

Sint Maartenszee Rust en ruimte vind je aan het ongerepte strand van Sint Maartenszee. Het is een van de schoonste stranden van Nederland. Je bereikt het brede zandstrand via een route door het schitterende duingebied. Ervaar de echte familiesfeer en geniet bij een van de twee strandpaviljoens van het uitzicht over de Noordzee. Callantsoog Passeer de hoge duinen van het dorp en een breed, schoon en wit zandstrand strekt zich als een eindeloze vlakte voor je uit. Callantsoog staat bekend als één van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland. Voor een drankje of lunch schuif je aan op het terras van één van de vele strandpaviljoens of je loopt gemakkelijk even het gezellige dorp in. Groote Keeten Even ten noorden van Callantsoog ligt Groote Keeten. Vanuit het dorp wandel je door de duinen naar het strand, waar als vanzelf de ‘ontspan-modus’ aangaat. Ga lekker genieten met het hele gezin op dit schone familiestrand met veel voorzieningen. In de zomer komt deze kustplaats volledig tot bloei.

dagjeuitindekop.nl

Huisduinen Bij de oudste vuurtoren van Nederland ‘de Lange Jaap’ vind je strandopgang Huisduinen. Het is een rustig familiestrand en de meest noordelijk gelegen strandopgang van ons vaste land. Het oude dorpje Huisduinen ligt aan de rand van Den Helder. In het grote duingebied de Grafelijkheidsduinen kun je volop wandelen en fietsen.

Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken. Ook is er muziek, poëzie, film, theater en dans en verschillende workshops.

JUL en AUG

Den Helder

Wadproefdagen Hoe smaakt

zeekraal? Tijdens de Wadproefdagen kun je daar achter komen. Naast het proeven van zeekraal en zoutmelde kunnen kinderen ontdekken welke problemen trekvogels ondervinden tijdens hun lange reis van Afrika via de Waddenzee naar de broedgebieden in Siberië en Canada.

WOENSDAGEN

Callantsoog

Jutterssafari

Lekker op het strand en tegelijkertijd iets goeds doen voor het milieu? Ga dan mee met de jutterssafari over het strand van Callantsoog onder leiding van jutter, kunstenaar en zeedichter Challa.

8 JUL t/m 30 AUG

Den Oever

De zee leeft! Ecotocht op de Waddenzee Een avontuurlijke

tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water. De schepen van het Wadvissersgilde nemen je mee naar de mooiste plekjes van de Waddenzee.


voorjaarscampagne

offline campagnes

tulpen

dagje uit

in de

kop

T/M 5 MEI

Zijpe

Bloeiend Zijpe Geniet van

In het voorjaar verandert de Kop van Noord-Holland in één grote bloemenzee. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden en geniet van prachtige vergezichten. Welkom in het grootste aaneengesloten Ontdek het voorjaar bloembollengebied ter wereld.

heel dichtbij van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden. De activiteiten zijn echt tussen de bloemen, zoals een fiets- en wandeltocht dwars over de bloeiende bollenvelden. Of ga mee met de BloemBollenBoemel die dwars door de tulpenpracht rijdt.

T/M 1 MEI

Julianadorp

Kleurrijk Julianadorp

Julianadorp beleeft in april een van haar mooiste maanden van het jaar. Geniet van een kleurrijk palet van diverse bloemen en verschillende activiteiten: wandelen, schilderen, bloemschikken, muziek en fotograferen tussen de bloemenvelden.

in de Kop van Noord-Holland

T/M 3 NOV

St. Maartenszee

Land van Fluwel Laat je een

dag verrassen, betoveren en verleg je grenzen. Ontdek met een audiotour het sprookje van de tulp en geniet van een adembenemend uitzicht over tulpenvelden vanaf de 11 meter hoge uitkijktoren. Overwin jezelf op het blote voetenpad of op het klimparcours.

T/M 1 MEI

Anna Paulowna

Bloemendagen Volop geur en kleur tijdens de Bloemendagen. Bewonder in de hele polder van Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen. Bezoek een van de vele tentoonstellingen of rommelmarkten.

bereik: 6.190.000

kop

ELKE ZATERDAG Den Oever

DOORLOPEND

ZeeVerse Vismarkt Ben je

Wadexcursie Beleef het

een visliefhebber? En kan de vis je niet vers genoeg zijn? Kom dan naar

Den Helder

voorjaar op het Balgzanderwad. De gids neemt je vanaf Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje mee naar het prachtige wad. Kinderen kunnen vogelsporen zoeken en een gipsafdruk maken als ze een mooie pootafdruk hebben gevonden.

in de Kop van Noord-Holland

DOORLOPEND Anna Paulowna

DOORLOPEND

Landgoed Hoenderdaell

Combikaart musea

Hoenderdaell is rijk aan dieren uit alle delen van de wereld. In de tropische kas waan je jezelf in een ware jungle, waar je kennismaakt met ibissen en pinche-aapjes, krokodillen en flamingos. Langs de route kom je zebra’s, neusbeertjes en tientallen andere prachtige dieren tegen.

kop

Heerlijk, het is voorjaar! Trek eropuit in de Kop van NoordHolland. De natuur is prachtig in deze tijd van het jaar of duik bij iets minder goed weer een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij!

DO 30 MEI

Ontdek

‘t Veld

Gevelconcert Live Geniet van live muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Er treden verschillende bands op. Naast een nieuwe megabar staan er diverse foodtrucks waar je kunt genieten van versbereide, biologische hamburgers en andere snacks. De entree is gratis.

de Kop van Noord-Holland

Den Helder

Den Helder heeft twee musea waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Met de combikaart bezoek je beide musea tegen een gereduceerd tarief. Twee prachtige musea met een eigen verhaal.

Huisduinen

de Dag van de Wad vieren we dat de Waddenzee al 10 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Bij paal 0 loopt de Noordzee af en begint de Waddenzee, deze paal staat op de pier vlak naast Fort Kijkduin. Bij deze pier kun je tijdens dit weekend boomkorvissen en krabben vangen.

30 JUN, 6, 7 JUL

Den Oever

Wadexcursies Ten zuidoosten

van Den Helder ligt het prachtige natuurgebied het Balgzand. Het gebied is niet vrij toegankelijk, maar je kunt wel mee met een wadexcursie. Ontdek dit deel van de Waddenzee en bekijk allerlei dieren en planten.

Ontdek de

zomer in de Kop van Noord-Holland

30 MEI, 9 & 10 JUN Den Oever

14 t/m 30 JUN Schagen e.o.

De zee leeft! Een avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt: het onderwaterleven, van kriebelige krabbetjes tot glazige garnaaltjes.

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee Op het strand van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken. Ook is er muziek, poëzie, film, theater en dans, maak onder begeleiding van een kunstenaar kunst of doe mee met workshops.

WINets tick

St. Maartenszee

Land van Fluwel Beklim de uitkijktoren, ga los in het Klimparcours, bezoek de Dutch Tulip Experience, overwin jezelf op het Blote Voetenpad. Maak kans op kaarten voor Land van Fluwel met pannenkoeken eten voor vijf personen! Ga naar dagjeuitindekop.nl.

dagjeuitindekop.nl

in de

5 t/m 7 JUL

Den Helder

t/m 30 JUN

Schagen e.o.

Dutch WoodenBoat Festival

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee

Het eerste Dutch Wooden Boat Festival gaat van start met de jaarlijkse Botterwedstrijd. Een fenomenaal gezicht vanaf de Helderse dijk met Texel op de achtergrond. Daarnaast zijn de Jutterhavendagen. Gedurende het festival zijn niet alleen boten in het water, maar ook op de kades.

Op het strand van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten exposeren kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken. Ook is er muziek, poëzie, film, theater en dans.

dagjeuitindekop.nl

kop

t/m 3 MEI

Den Oever

De zee leeft! Een avontuurlijke

tocht naar zeehonden en andere zeedieren. Je bezoekt de Wieringer

gronden en er wordt van alles over Heerlijk, het is meivakantie! Trek het bijzondere gebied verteld. Met eropuit in de Kop van Noord-Holland. een sleepnet wordt naar boven De natuur is prachtig in deze tijd van gehaald wat de zee voor het oog het jaar of duik bij iets minder goed verborgen houdt. weer een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij! Ontdek het voorjaar in de Kop van Noord-Holland

dagjeuitindekop.nl

dagje uit in de

Zomertijd! Trek eropuit in de Kop van Noord-Holland. De natuur is prachtig in deze tijd van het jaar. En bij iets minder goed weer? Duik een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij!

29 en 30 JUN

Dag van het Wad Tijdens

dagje uit

de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever, Plan een dagje uit en trek eropuit in iedere zaterdagochtend. De vis wordt de Kop van Noord-Holland. De natuur op vrijdag aangevoerd en speciaal is prachtig in deze tijd van het jaar of geselecteerd voor de vismarkt. duik bij iets minder goed weer een museum in. Bekijk onze tips en pak je agenda er maar bij! Ontdek het voorjaar

bereik: 500.000

kop

tulpenindekop.nl

dagje uit in de

in de

DOORLOPEND

Den Helder

Wadexcursie Beleef het

voorjaar op het Balgzanderwad. De gids neemt je vanaf Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje mee naar het prachtige wad. Kinderen kunnen vogelsporen zoeken en een gipsafdruk maken als ze een mooie pootafdruk hebben gevonden.

WO 1 MEI

Callantsoog

Wandelexcursie Vlakbij

Callantsoog ligt het Kooibosch, een voormalige eendenkooi. Dit gemengde loofhoutbos werd vroeger gebruikt als hakhoutbos. Nu mogen de bomen onbekommerd groeien en kun je er mooi wandelen. Vanaf het pad kun je dwars door het bos heen kijken.

DOORLOPEND

Den Helder

Combikaart musea

Den Helder heeft twee musea waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Met de combikaart bezoek je beide musea tegen een gereduceerd tarief. Twee prachtige musea met een eigen verhaal.

dagjeuitindekop.nl


digi voorjaarscampagne abri’s

bereik: 360.000

ddigi abri’s


websitebezoek 1 feb - 30 jun 2019 Website bezoeken Kop 246.249 Unieke bezoekers 195.537 Nieuwe bezoekers 182.172 Paginaweergaven 521.475 Pagina's per sessie 2,12 Gem. Sessieduur 01:02 Bouncepercentage 67,05%

Apparaten

Leeftijd

Verkeer

Geslacht


websitebezoek ‘18 vs. ‘19 Voorjaarscampagne

Website bezoeken Unieke bezoekers Nieuwe bezoekers Paginaweergaven Pagina's per sessie Gem. Sessieduur Bouncepercentage

2018

196.594 136.122 130.211 353.278 1,8 00:51 73,18%

2019

246.249 195.537 182.172 521.475 2,12 01:02 67,05%

%

25,26% 43,65 39,91% 47,61% 17,85% 21,95% -8,38%

Primaire doelstelling voor de voorjaarscampagne 2019 en de gekozen mediastrategie was om zoveel mogelijk bezoekers (traffic) naar de website te genereren. In deze periode van 1 februari t/m 30 juni hebben we 246.249 bezoekers op de site verwelkomd. Vergeleken met 2018 is het aantal websitebezoeken gestegen met 25,26%. Wanneer we kijken naar de tabel rechts kunnen we concluderen dat het goed gaat met de website van de Kop. Meer mensen bezoeken de website, men bekijkt meer pagina’s, men blijft langer op de site en verlaat de website minder snel.


Google Ads

1 feb - 30 jun 2019

AdWords Kop NL

Klikken Vertoningen Doorklikken 82.248 883.930 9,30% Apparaten

1 feb - 30 jun 2019

AdWords Kop DE

Klikken Vertoningen Doorklikken 22.961 252.788 9,08% Apparaten

1 feb - 30 jun 2019

AdWords Kop BE

Klikken Vertoningen Doorklikken 13.731 271.175 5,06% Apparaten


Google Ads display/video

1 feb - 30 jun 2019

AdWords Kop Video

Weergaven Vertoningen 144.959 360.622

Interactie 40,20%

1 feb - 30 jun 2019

AdWords Kop Display

Klikken Vertoningen Doorklikken 123.817 8.440.881 1,47%


webvertising en geofencing 1 feb - 30 jun 2019 Campagne Webvertising Geofencing Facebook Coolblue Marktplaats Totaal

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Kop web outlook.com (mailbox) regiopurmerend.nl medemblikactueel.nl 9292.nl mobile.ad.nl alkmaarcentraal.com funda.nl buienradar.nl vandale.nl alarmeringen.nl

Vertoningen 8.796.280 491.976 334.945 93.366 9.716.567

Kop app Tvgids 9292 NU Buienradar Weeronline Telegraaf De Volkskrant RTL Nieuws Radioluisteren Weerplaza

Klikken Doorklikken 2.968 0,034% 241 0,049% 742 0,222% 169 0,181% 4.120

0,121%


100%NL

1 feb - 30 jun 2019

100%NL Facebook Bereik Likes 130.727

Web

Paginaweergaven 448 3.916

online campagne


Join - influencermarketing

@avontuuropreis

online campagne

@cornersoftheworld.nl

@kampeermeneer


facebookcampagnes

1 feb - 30 jun 2019

Facebook Kop

Klikken Weergaven 11.275 2.724.676

Bereik 594.360

Bereik: het aantal mensen dat de advertentie minstens 1x heeft gezien Weergaven: meerdere weergaven van de advertenties door dezelfde personen


zomer in de kop zomercampagne 2019 periode

: juli - september 2019

themalijnen

: waterlijn - kustlijn hollandse historielijn

content

: o.a. zomervakantie, gouden eeuw, watersport, natuur, fietsen, wandelen, dagje uit, attracties

Profile for CampaignsResults

Kop van Noord-Holland Resultaten voorjaarscampagne 2019  

Kop van Noord-Holland Resultaten voorjaarscampagne 2019  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded