__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

voorjaarscampagne in de

kop

resultaten analyse t/m 30/6 2018


voorjaarscampagne

01/2 - 30/6

uitgangspunten

themalijnen: waterlijn o.a. marine, havens, bruine vloot, zeilen, (kite)surfen, recreatief varen, watersport

Bloemen- &Tulpenlijn o.a. tulpenvelden, kwekerijen, kassen

hollandse historielijn o.a. zee, strand, wandelen, fietsen, eten&drinken, overnachten

doelgroepen:

2+ persoonshuishoudens (35+ jaar)

gezinnen met kinderen (0-5 jaar)

gezinnen met kinderen (6-12 jaar)

leefstijlen: uitbundig geel

gezellig lime

rustig groen

ingetogen aqua


conclusie

Primaire doelstelling voor de voorjaarscampagne 2018 en de gekozen mediastrategie is om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te genereren. In deze periode van 1 februari t/m 30 juni hebben we 196.594 bezoekers op de site verwelkomd waarvan 136.133 unieke. Vergeleken met de najaarscampagne 2017 is het aantal bezoekers gestegen met +29,74%. De meeste kliks komen uit Noord-Holland. De meeste bezoeken, 21.390, komen uit Amsterdam. Rotterdam staat op plaats twee met 3.602 en Den Haag op plaats drie met 2.567 bezoeken. Het aantal mobiele gebruikers ligt beduidend hoger (71,91%) dan tablet (17,8%) en desktop-gebruikers (10,29%). Ook blijkt dat meer vrouwen (67,39%) dan mannen (32,61%) de website bezoeken. De meeste bezoeken worden gegenereerd door de AdWords-campagne: 80.620 bezoeken, waarvan 55.367 bezoeken via mobiel. Ten opzichte van de zomercampagne is het mobiel verkeer via AdWords verdubbeld (+104%). Het aantal klikken is gestegen met 84%. Het aantal vertoningen is vrijwel gelijk gebleven, dit betekent dat er procentueel meer is geklikt op de AdWords-advertenties.

Nieuw in de voorjaarscampagne 2018 is de AdWords-campagne gericht op Noord-België. Uit de resultaten blijkt dat vooral gezocht wordt op: ‘bestemming aan de zee’, ‘weekendtripjes’, ‘vakantie in Nederland’ en ‘dagjes uit’. De Google displaycampagne is aan 28.995.554 personen vertoond en trok 94.777 personen naar de website. In de campagneperiode zijn verschillende online artikelen verschenen op 100%NL. Deze artikelen zijn 696.663 keer bekeken en werden ondersteund door Facebookposts die 206.252 personen bereikten. Tijdens de campagne is ook gebruik gemaakt van webvertising (desktop, tablet, mobiel) en geofencing (in-app). De banners zijn in totaal 2.946.575 keer bekeken en zorgden voor 11.705 kliks naar de website. Het bouncepercentage is hoger tijdens de voorjaarscampagne vergeleken met de zomercampagne 2017. De stijging wordt veroorzaakt door de inzet van Google displaycampagnes. Bezoekers komen spontaan op de website door op een banner te klikken en zijn daardoor minder gericht opzoek naar informatie en verlaten de website eerder.


win-acties

win! s op een Maak katnervlucht helikop wee. voor t

win! Maak een ukans op overn nieke achtin g!

Tijdens de voorjaarscampagne zijn met succes een drietal win-acties ingezet. Doel was o.a. het verhogen van zowel kwalitatieve als kwantitatieve doorkliks naar de website en themapagina’s. En daarbij natuurlijk het actiematig / inspirerend combineren van iconen uit de themalijnen. Deze acties zijn in samenwerking met Citymarketing Den Helder, Station windwacht / Het bos roept en Duynpark het Zwanenwater tot stand gekomen.

Helikoptervlucht

Combi weekend bijzonder overnachten

Glamping in de Kop

Periode: 1 maart – 8 april Thema: Tulpen en bloemen

Periode: 30 april – 30 mei Thema: (bijzonder) overnachten/ natuur

Periode: 1 juni – 15 juli Thema: overnachten/kamperen/kust

Deelnemers/respons:

Deelnemers/respons:

Deelnemers/respons:

3.422

1.247

2.400

Een andere doelstelling van de win-acties was het genereren van emailadressen om zodoende een database op te bouwen met het oog op de consumenten-nieuwsbrief. Bedoeling is om hier in september van dit jaar mee te starten met een frequentie van 4 tot 6 per jaar. In totaal zijn 4.858 (geschoonde/ontdubbelde) emailadressen gegenereerd via de acties.


outdoor

campagnes offline

periode feb - jun

A0 campagne Amsterdam Voorjaar NS Abri campagne voorjaar Regionale Rodi advertenties HaH voorjaar (redactioneel) Hah folder Kop van Noord Holland 100% NL 100% nl magazine maart/april Enjoy Transavia 100% nl magazine mei/juni 100% NL Jong gezin 100% NL Radiospot (125 spots) Totaal

oplage 333.483 500.000 444.500 55.000 85.000 87.000 85.000 100.000

ABRI’s

Aantal Totaal bereik 3 1.000.449 3 1.500.000 4 2.311.400 2 198.000 1 1 1 1 125

500.000 2.500.000 500.000 500.000 1.500.000 10.509.849


outdoor

dagje uit boven

Amsterdam

voorjaarscampagne

fiboven etsen

Amsterdam

dagjeuitindekop.nl

uitslapen boven

Amsterdam

win! Maak kans op een unieke overnachting!

vakantie boven

Amsterdam?

ontdek de natuur in de Kop van Noord-Holland voorjaarindekop.nl

voorjaar boven

Amsterdam geniet van de lente in de Kop van Noord-Holland

boek nu de leukste vakanties in de Kop van Noord-Holland

voorjaarindekop.nl

ontdekdekop.nl

slapenindekop.nl

Amsterdam

Amsterdam

fietsenindekop.nl

verrassend overnachten in de Kop van Noord-Holland

cultuur boven

natuur boven

ontdek 497 km fietsroutes in de Kop van Noord-Holland

ontdek de Kop van Noord-Holland

tulpen boven

Amsterdam beleef het voorjaar in de kop van Noord-Holland

ontdek cultuur in de kop van Noord-Holland

voorjaarindekop.nl

ontdekdekop.nl

n ns op ee Maak ka vlucht helikoptertwee. voor

uit gje dave n bo

Amsterdam ontdek de Kop van Noord-Holland dagjeuitindekop.nl

zomer boven

Amsterdam? boek nu je zomervakantie in de kop van Noord-Holland ontdekdekop.nl

win!

Elektriciteitshuisjes Amsterdam


©paasveeschagen.nl

advertenties regionaal

week: 10, 16, 19 en 25

win!

WO 21 MRT

24, 25 MRT

Schagen

In het centrum van Schagen vindt op woensdag 21 maart weer de traditionele Paasveetentoonstelling plaats. Een extra feestelijke, 120e editie. Met o.a. de vleesveekeuring, een kleindierenshow, een stalletjesmarkt en een trekker-old-timershow.

Onder het genot van culinaire verrassingen inspiratie opdoen! Op deze Living & Food beurs in Den Helder worden al je woongerelateerde vragen beantwoord. Natuurlijk zijn er superdeals, creatieve workshops en kinderactiviteiten.

VOORJAAR

op een helikop . voor twee

ns Maak kater vlucht

©twa-architecten | Trazar

Paasvee 2018

Living & Food beurs

win!

op Maak kans e een uniek ting! overnach

Den Helder

MA 26 MRT

ZA 28 APR

Bloemendagen De bollenvelden staan volop in bloei! Vijf dagen lang staan er door heel Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard tientallen mozaïeken. Deze staan in de tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen.

Slapen in de Kop

WINactie! Ontdek en beleef onze prachtige Kop van NoordHolland eens op een andere plek dan thuis. Maak kans op een uniek en verrassend slaaparrangement voor twee! Geniet de eerste nacht van de rust en ruimte in een bijzondere B&B in Wieringerwerf. De tweede nacht slaap je in een luxe ingerichte tent op de natuurcamping in het Robbenoordbos in Slootdorp. En als je er dan toch bent, maak een Robbentocht of bezoek het onlangs geopende Afsluitdijk Wadden Center.

Kans maken? Ga naar slapenindekop.nl en laat je gegevens achter. De winactie sluit op 31 mei.

Vliegen boven de tulpen

Afsluitdijk Wadden Center

Altijd al eens in een helikopter willen vliegen? Ga naar voorjaarindekop.nl en win een helikoptervlucht voor twee personen boven de bollenvelden. Een bijzonder uitje met een onvergetelijk uitzicht! Wie neem jij mee?

Beleef in het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center de rijke historie en de verhalen over de Waddenzee, de Vismigratierivier, de vernieuwde Afsluitdijk en het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee.

Anna Paulowna

Slapen in de Kop

win! ns op Maak ka ke een unieting! overnach

Ontdek en beleef de Kop van Noord-Holland eens op een andere plek dan thuis. Maak kans op een verrassend slaaparrangement voor twee! Geniet de eerste nacht in een bijzondere B&B in Wieringerwerf. De tweede nacht slaap je in een luxe ingerichte tent op de natuurcamping in het Robbenoordbos in Slootdorp. Kans maken? Ga naar slapenindekop.nl. De actie sluit op 31 mei.

n

wi actie

ZO 20 MEI

Schagen

glamping

Lokale producten en snuisterijen, maar vooral een gezellige sfeer! Deze leuke, jaarlijkse braderie vind plaats op de Nieuwstraat en rondom de kerk in het centrum van Schagen.

Callantsoog

Kans op

3 dagen

Pinkstermarkt

Glamping aan zee: puur genieten!

gezelligste Triathlon van Noord-Holland wordt ieder jaar groter! Vanwege de wachtlijst is besloten te starten met een extra startserie voor drie categorieën: zwemmen 600 meter, fietsen (22 km) en lopen (5 km). Er zijn in totaal 200 individuele deelnemers en 150 trio’s.

28 JUN t/m 30 AUG

ZO 8 JUL

t/m OKT

KNRM Reddingsbootdag

Blanckendaell Park

Pinksteren Nature Hunt

Westfriese Folklore Kom vanaf

Alle 45 KNRM stations in Nederland zijn op 28 april a.s. geopend voor publiek tijdens de Reddingbootdag. Ga naar Den Oever, Den Helder, Callantsoog of Petten voor een boeiende en actieve dag en vaar mee met ‘onze redders’.

Op 5 mei is de nieuwe ‘Savanne’ geopend! Blikvangers op de Savanne zijn de twee giraffes die op het park rondlopen, maar ook is het park flink uitgebreid. Van 6 naar 11 hectare!

Tussen 11.00 en 16.00 uur kan met het hele gezin worden meegedaan aan de Nature Hunt op het terrein van de Helderse Vallei. Door het oplossen van spannende opdrachten ga je op zoek naar een schat.

28 juni iedere donderdag naar de markt in Schagen en ontdek de Westfriese Folklore. Een bonte stoet in originele Westfriese klederdracht met iedere week een ander folkloristisch thema. Er zijn ook allerlei andere leuke activiteiten te doen en optredens te zien.

ZA 19 MEI

ZO 20 MEI

ZO 20 MEI

Helderse Vallei

Nieuwe Niedorp

Triathlon De belangstelling voor de

Lekker eropuit met het hele gezin in Duynpark het Zwanenwater. Maak kans op een verblijf van 3 dagen voor 4-6 personen! Je overnacht in een luxe lodgetent voorzien van alle gemakken. Ga naar zonindekop.nl. De actie sluit op 15 juli.

ZA 28 APR

Tuitjenhorn

WO 4 JUL

Schagen

Winkel

Kunsttuin Nederlands Kremlin Eigenaar Ger Leegwater biedt toegang tot zijn 1 hectare achtertuin met sprookjesachtige toegangspoort. Hier vind je bijzondere bouwwerken, geïnspireerd door de Italiaanse en Russische Barok. Er zijn rondleidingen en je kunt er picknicken.

t/m 29 APR VR 27 APR

Schagen

Koningsdag vrijmarkt ZA 31 MRT

Callantsoog

ZO 15 APR

Anna Paulowna

Volle maan Yoga

Vogelgebied Kruiszwin

Ga de uitdaging aan! Om 5.00 in de ochtend word je ontvangen op de parkeerplaats van het Zwanenwater voor een rustgevende combinatie van een wandeling, yoga en meditatie middenin de natuur.

Het Kruiszwin bij Anna Paulowna is omgetoverd tot een prachtig natuurgebied en trekt vogels aan op zoek naar voedsel; de grutto, tureluur, blauwborst en kluut hebben er gebroed. Tip van de gids: neem je verrekijker mee!

Dagje uit in de

kop

Ga lekker struinen op de Koningsdag vrijmarkt in Schagen. Er is een kindervrijmarkt met in de omgeving diverse spellen en opblaaskussens. Voor de volwassenen is er muziek en natuurlijk genoeg lekkers te eten en te drinken.

Vliegen boven de bollenvelden Het kan nog t/m 29 april! Met een helikopter vliegen boven de bloeiende bollenvelden en genieten van adembenemende vergezichten. Beleef de bollenvelden vanuit de lucht en vlieg over Julianadorp of Anna Paulowna voor een kleurrijke ervaring.

Vrijwillige boswachters nemen je mee op onbekende routes. Fotografeer het landschap en de typische planten en dieren van het Zwanenwater. Na afloop worden de foto’s bekeken onder het genot van koffie en thee.

Dagje uit

ontdek

de Kop van Noord-Holland

dagjeuitindekop.nl

Callantsoog

Buiten de wandelpaden

in de

kop

Westerland

Fietstoertocht Wierings Mooiste Lekker met elkaar een flinke fietstocht maken. Onderweg bijtanken op de mooiste plekjes en na afloop soep en een borrel. De tocht is 100 KM lang en kent geen stoplichten of kruisingen.

Dagje uit

ontdek

de Kop van Noord-Holland

dagjeuitindekop.nl

in de

kop

VR 29 JUN

Kolhorn

Nachtmarkt Op vrijdag 29 juni vindt tussen 19.00 en 24.00 de traditionele Nachtmarkt van Kolhorn plaats. Meer dan 250 kramen en stalletjes zijn met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld rondom de oude haven en de kerk. De markt en het oude gedeelte van het dorp zijn prachtig verlicht!

ZO 15 JUL

Den Helder

Fortenfestival Fort Kijkduin Het Fortenfestival staat in het teken van soldaten en piraten! Ze schieten met laserguns, pistolen en zelfs kanonnen. Je kunt er levend Stratego spelen, er zijn films, foodtrucks en springkussens. Ook is er een gezellige markt.

Dagje uit

ontdek

de Kop van Noord-Holland

dagjeuitindekop.nl

in de

kop

ontdek

de Kop van Noord-Holland

dagjeuitindekop.nl


100%NL

offline campagne

Print Editie Pagina's 100%NL Magazine - maart/april Jong gezin 100%NL Magazine - mei/juni Transavia voorjaarseditie

4 4 4 1

Oplage

Bereik 85.000 750.000 100.000 350.000 85.000 750.000 100.000 2.500.000

Totaal

4.350.000

Free publicity Kanaal Radiospot Helicopter Radiospot jong gezin LEEN (Hoogvliet) Maart/april Mei/juni Totaal

Item Helicopter Uitjes in de Kop Zuiderzee/ klimvallei Landgoed waterland Vlindorado

Bereik

1.500.000 1.500.000 550.000 750.000 750.000 5.050.000


websitebezoek 1 feb - 30 jun 2018 Website bezoeken Kop 196.594

Unieke Gebruikers Nieuwe gebruikers Paginaweergaven Pagina's per sessie Gem. Sessieduur Bouncepercentage 136.133 130.211 353.278 1,8 00:51 73,18%

Apparaten

Leeftijd

Kanalen

Geslacht


adwordscampagne

1 feb - 30 jun 2018

AdWords Kop

Klikken Vertoningen Doorklikken 56.677 549.888 10,31% Apparaten

1 feb - 30 jun 2018

AdWords Kop Duits

Klikken Vertoningen Doorklikken 15.089 169.034 8,93% Apparaten

21 maart - 30 jun 2018

AdWords Kop Belg

Klikken Vertoningen Doorklikken 7.293 201.808 3,61% Apparaten


adwords display

1 feb - 30 jun 2018

AdWords Kop Display

Klikken Vertoningen Doorklikken 94.777 28.955.554 0,33%


webvertising en geofencing

Totaal

Impressies Clicks 5.034.263

15.393

Click-ratio

0,482%


100%NL

online campagne

Website Week/maand Maart 15 t/m 26

Bezoekers 162.334 609.268

Totaal

771.602

Unieke bezoekers 146.724 549.939 696.663

facebook Week 11 11 12 13 14 14 15 17 18 19 19 20 21 21 22 23 24 24 25 26 Totaal

Item 7x uitje bol, leukste uitjes boven Amsterdam Maak kans op een Helicoptervlucht boven de bollenvelden B(l)oeiende lentetips boven Amsterdam Uit agenda Pasen Win helicoptervlucht Volgens velen het mooiste strand van Nederland Must-see markten win bijzondere overnachting op boot win overnachting op 2 verschillende locaties 4x Hemelvaart boven Amsterdam 4x tips voor een fantastisch Pinksterweekend Ontdek Noord Holland op het water dit Pinkster weekend Ontdek Noord Holland op nieuwe schoenen 3 tips voor een zonnig weekend: 3x Genieten van het water in de kop van Noord-Holland! Slapen in een hotel te saai? Overnacht dan op deze bijzondere locaties WIN: Glamping Dit is dĂŠ vakantietrend van 2018 Zomer uitjes: pak je agenda! Dit zijn de leukste familiestranden in de kop van Noord-Holland

Bereik

20.190 12.839 7.350 6.021 23.907 10.196 6.423 10.323 10.415 7.285 9.837 5.976 10.261 5.468 5.768 5.765 18.915 12.734 9.750 6.829 206.252


facebookcampagnes

1 feb - 30 jun 2018

Facebook Kop

Klikken Weergaven Bereik 6.338 526.313 134.503


voorjaar vs. zomer en najaar voorjaarscampagne vs. najaarscampagne 2018

gebruikers nieuwe gebruikers sessies paginaweergaven pagina's/ sessies sessieduur bouncepercentage

voorjaar 136.122 130.211 196.594 353.278 1,80 00:00:51 73,18%

voorjaarscampagne vs. zomercampagne

2017

najaar 104.920 103.291 135.615 239.470 1,77 00:00:44 73,91%

2018

% 29,74% 26,06% 44,96% 47,52% 1,77% 15,16% -0,99%

gebruikers nieuwe gebruikers sessies paginaweergaven pagina's/ sessies sessieduur bouncepercentage

voorjaar

voorjaar

najaar

zomer

voorjaar 136.122 130.211 196.594 353.278 1,80 00:00:51 73,18%

2017

zomer 50.933 50.994 63.190 168.497 2,67 00:01:36 59,86%

% 167,26% 155,35% 211,12% 109,66% -32,61% -46,67% 22,24%


zomer in de kop zomercampagne 2018 periode

: juli - september

themalijnen

: waterlijn - kustlijn (- hollandse historielijn)

content

: o.a. zee, strand, watersport, natuur, fietsen, wandelen, dagje uit, (Westfriese) folklore, attracties, zomer evenementen

opwarmen voor herfstvakantie, winter, kerst tegen het einde van de de zomer (september)

Profile for CampaignsResults

Voorjaarscampagne In de Kop van Noord-Holland 2018_Verkorte versie  

Primaire doelstelling voor de voorjaarscampagne 2018 en de gekozen mediastrategie is om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te generer...

Voorjaarscampagne In de Kop van Noord-Holland 2018_Verkorte versie  

Primaire doelstelling voor de voorjaarscampagne 2018 en de gekozen mediastrategie is om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te generer...

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded