Resultaten najaarscampagne Kop van Noord-Holland_verkorte versie

Page 1

najaarscampagne in de

kop

resultaten analyse t/m31/1


conclusie

Doel van de campagne en de gekozen mediastrategie is om zoveel mogelijk mensen naar de website te krijgen. We hebben in de periode van 1 oktober t/m 31 januari 135.615 bezoekers (sessies) op de site verwelkomd waarvan 104.920 unieke gebruikers. Vergeleken met de zomercampagne is het aantal bezoekers en het aantal unieke bezoekers meer dan verdubbeld, respectievelijk +115% en +106%.

Nieuw deze campagne is de AdWords-campagne gericht op West-Duitsland. Men zoekt vooral op ‘bestemming aan de zee’, ‘weekendtripjes’ en ‘vakantie in Nederland’. Meer dan de helft van de Duitse websitebezoekers is vrouw.

De meeste kliks komen uit Noord-Holland. De meeste sessies, 24.368, komen uit Amsterdam. Rotterdam staat op plaats twee met 3.577 sessies en Den Haag op plaats drie met 2.886 sessies.

In de campagneperiode zijn er verschillende online artikelen verschenen op Margriet, Viva en Flair. Deze artikelen zijn 5.949 keer bekeken en werden ondersteund door Facebookposts die 198.493 personen bereikt hebben.

Het aantal mobiele gebruikers ligt beduidend hoger dan tablet en desktop-gebruikers. Ook blijkt dat meer vrouwen dan mannen de website bezoeken.

Tijdens de najaarscampagne is gebruik gemaakt van webvertising (desktop, tablet, mobiel) en geofencing (in-app). De banners zijn in totaal 5.302.199 keer bekeken en zorgden voor 3.951 kliks naar de website.

De meeste bezoeken zijn te danken aan de AdWords-campagne. AdWords genereerde 80.620 bezoeken, waarvan 55.367 bezoeken via mobiel. Ten opzichte van de zomercampagne is het mobiel verkeer via AdWords verdubbeld (+104%). Het aantal klikken is gestegen met 84%. Het aantal vertoningen is nihil gestegen, wat wil zeggen dat er procentueel meer geklikt is op de AdWords-advertenties.

De CTR (Click Through Rate, oftewel klikfrequentie) is in de AdWords-, displayen de Duitse campagne op mobiel beduidend hoger dan op tablet en desktop.

De Google displaycampagne is aan 6.911.803 personen vertoond en bracht 33.230 personen naar de website.

In de komende campagneperiodes gaan we acties inzetten, waardoor we de conversies kunnen meten. Ook voorzien we de website van nog meer actuelere content en wordt de site technisch verbeterd om ervoor te zorgen dat bezoekers langer blijven.


najaarscampagne

01/10 - 31/1

uitgangspunten

themalijnen: waterlijn o.a. marine, havens, bruine vloot, zeilen, (kite)surfen, recreatief varen, watersport

kustlijn o.a. zee, strand, wandelen, eten&drinken, overnachten

sfeerproeven

hollandse historielijn o.a. zee, strand, wandelen, eten&drinken, overnachten

in de

kop

ontdek de winter in de kop van Noord-Holland ontdekdekop.nl

doelgroepen:

2+ persoonshuishoudens (35+ jaar)

gezinnen met kinderen (0-5 jaar)

gezinnen met kinderen (6-12 jaar)

leefstijlen: uitbundig geel

gezellig lime

rustig groen

ingetogen aqua


outdoor najaarscampagne

najaar in de

herfst in de

dagje uit in de

kop

ABRI’s, A0-borden

kop

herfstavonturen in de kop van Noord-Holland

kop

geniet van het najaar in de kop van Noord-Holland

kop

beleef de herfst in de kop van Noord-Holland herfstindekop.nl

herfstindekop.nl

dagjeuitindekop.nl

uitwaaien

wandelen in de

in de

kop

ontdek de natuur in de kop van Noord-Holland wandelenindekop.nl

ontdek de drie kusten van de kop van Noord-Holland strandindekop.nl

KvH_najaarscampagne_PRODUCTIE_v3.indd 7

dagje uit

k

in de

kop

kop

geniet van het najaar in de kop van Noord-Holland

kop

ontdek cultuur in de kop van Noord-Holland

kop

ontdek cultuur en natuur in de kop van Noord-Holland ontdekdekop.nl

ontdekdekop.nl

dagjeuitindekop.nl

rust in de

winter in de

unst in de

sfeerproeven in de

kop

ontdek de natuur in de kop van Noord-Holland ontdekdekop.nl

25-10-2017 12:44:21

KvH_najaarscampagne_PRODUCTIE_v3.indd 9

ontdek de winter in de kop van Noord-Holland ontdekdekop.nl

Peter van Aalst

KvH_najaarscampagne_PRODUCTIE_v3.indd 3

25-10-2017 12:46:29

25-10-2017 12:48:24


outdoor

najaarscampagne

Elektriciteitshuisjes Amsterdam

uit gje dave n bo

Amsterdam

Campagnes offline Periode: 1 oktober t/m 31 januari A0 campagne Amsterdam

Periode week

Bereik 333.483

Aantal 3

Totaal bereik 1.000.449

NS Abri campagne

week

500.000

4

2.000.000

Lokale advertentie HaH Rodi ladder Den Helder en Schagen

keer

67.700

4

270.800

149.000

6

894.000

A0 posters week Den Helder, Schagen en Hollands Kroon Advertenties Viva 1/1 Viva 1/2 Flair 1/1 Flair 1/2 Margriet Reisspecial 1/1

Bereik 397.300 397.300 397.300 397.300 1.045.200

geniet van de winter in de kop van Noord-Holland dagjeuitindekop.nl Peter van Aalst


advertenties regionaal

dagje uit in de kop

herfstavonturen in de Kop van Noord-Holland

Herfst in de Kop De herfst(vakantie) vier je in de Kop van Noord-Holland. Ontdek de prachtige herfstkleuren in de natuur en trek erop uit. Voor het hele gezin zijn er leuke activiteiten te doen: van avontuurlijke tochten naar de Waddenzee en de natuur tot verschillende markten en exposities. En natuurlijk is het najaar een mooi seizoen om de regio al fietsend en wandelend te beleven of om ‘ns lekker uit te waaien langs de mooie stranden.

16 t/m 27 OKT

Ecotocht Waddenzee Ga mee op een avontuurlijke tocht naar de mooiste plekjes van de Waddenzee. Ontdek wat je nog niet wist van de zee, zowel boven als onder water. Je bezoekt de Wieringer gronden en er wordt van alles over het bijzondere gebied verteld.

Den Oever

dagje uit in de kop

beleef het najaar in de Kop van Noord-Holland

Najaar in de Kop Ook in november valt er in de Kop van Noord-Holland genoeg te beleven. Beleef de herfst in de natuur, ga mee met een wandeling en waai lekker uit langs de mooie stranden. Of ga sfeerproeven tijdens de Amusetour, de Schager Kerstmarkt of de Winterfair in Wieringerwerf. Sinterklaas is ook weer bijna in het land. In de Kop zijn verschillende intochten. Geniet van de leuke activiteiten voor het hele gezin.

DI 7 NOV

Julianadorp

Noordduinen Maak een herfstwandeling met de gids in de Noordduinen. Een groot deel van dit gebied bestaat uit het natuurtype dat ‘grijze duinen’ wordt genoemd. Allesbehalve saai, want er groeien bijzondere mossen en korstmossen, wat prachtig is om te zien. Tijdens deze mooie natuurwandeling kom je misschien ook wel konijnen tegen.

week: 40, 44, 46 en 3

dagje uit in de kop

VR 27 OKT

Hippolytushoef

ZA 28 OKT ‘t Zand Callantsoog

markt van Nederland waar sfeer en diversiteit centraal staan. De markt slingert zich door het pittoreske centrum en vult alle straatjes en pleintjes. Er lopen mysterieuze figuren over de markt die zo uit griezelige sprookjes lijken te zijn gestapt.

Nacht van de nacht

Duisternis is helaas schaars in ons land, maar bij de eendenkooi van ’t Zand en bij het Zwanenwater is donker nog echt donker. Zelfs in het pikkedonker is nog van alles te zien. Laat je verrassen tijdens deze bijzondere nacht. Met een beetje geluk onder een mooie sterrenhemel.

10,11,12 NOV

Den Helder

18,19 25,26 NOV

in de Kop

ZO 29 OKT

Bockbiertocht Ga op een gezellige tocht door het centrum van Schagen. Bij de deelnemende horecabedrijven kun je allerlei soorten bockbier proeven. Bockbier is een echt seizoensbier. Bij elke locatie krijg je er ook een heerlijk hapje bij.

ZO 19 NOV

Schagen Schagen

VR | ZA

Den Helder Den Oever

t/m 26 NOV De Helderse Vallei

DO hele jaar

Verse vismarkt In de Kop kun je er niet omheen: doordat het gebied wordt omringd door de zee zijn er natuurlijk vismarkten. In Den Helder is er elke vrijdagmiddag een verse vismarkt in de haven. Iedere zaterdagochtend kun je naar Den Oever voor de allerverste vis.

VR 24 NOV Fort Kijkduin

Doorzie, doorzichtig, WATERDICHT Een letterlijk spetterende expositie over water in onze omgeving. Hoe schoner het natuurwater, hoe beter het te zuiveren is tot drinkwater. Diverse kanten van water worden belicht, waardoor het leuk is voor jong en oud. Voor kinderen is er ook een gratis speurtocht.

24,25,26 NOV

Schagen Weekmarkt In Marktstad Schagen kun je iedere donderdag terecht op de weekmarkt. Een begrip in de regio, altijd gezellig druk en altijd de leukste marktkramen met typisch Westfriese producten.

Schagen

dagjeuitindekop.nl

ZA 25 NOV Wieringerwerf

Ontdek de winter in de Kop van Noord-Holland

Najaar in de Kop Volop genieten, beleven en sfeerproeven tijdens de feestmaanden

Winter in de Kop van Noord-Holland Ontdek de prachtige natuur, ga mee met een

in de Kop van Noord-Holland. Sinterklaasintochten, sfeervolle kerstmarkten en natuurlijk ijsbanen voor het ultieme wintergevoel. Rond Klaas & Kerst kun je tijdens de extra koopzondagen en -avonden je inkopen doen. Liever de natuur in? Waai lekker uit langs de mooie stranden of ga mee met prachtige winterwandelingen.

excursie, laat je verrassen door de veelzijdigheid van de duinen, bossen en polders. Of proef alvast het voorjaar en ontdek wat er allemaal groeit en bloeit in de Kop. Bij de tulpenpluktuin in Schagen en de Lentetuin in Breezand vind je allerlei bloemen en planten. Beleef het allemaal tijdens een dagje uit in de Kop.

25,26 NOV

in de Kop Halloweenmarkt De oudste Halloween-

Kerstsfeer

in de Kop van Noord-Holland

Dagje uit in de kop

Sinterklaasintochten Sinterklaas en zijn

ZO 21 JAN

gevolg zetten weer voet aan wal in de Kop. Op 25 november in Schagen, Julianadorp, Huisduinen en Callantsoog. In Den Helder kun je de Sint bezoeken in het Sinterklaashuis en in de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn is er natuurlijk weer de Pietenkelder en op 26 november een gezellige Sinterklaasfamilieshow.

Den Helder

Winterzondag bij de Nollen Kunsten natuurproject De Nollen is dit jaar ook in de winter te bezoeken. Tijdens de donkere maanden ervaar je een wandeling over het project op een bijzondere manier. Sommige beelden zijn aangelicht. Eén keer in de maand is er (live) muziek, een toneelstuk of een andere voorstelling met iets te eten en te drinken bij het haardvuur.

EOC Traditionele Schepen Beurs Liefhebber van watersport en traditionele schepen? Loop in de unieke omgeving van Willemsoord langs diverse stands of boek direct een reis met een schip naar verre oorden of een heerlijk culinair dagje op het wad. In de museumhaven zijn vele schepen te bezoeken. Op basis van ‘boat and breakfast’ kun je zelfs een heel weekend op de traditionele schepen slapen.

ZO 26 NOV

Den Helder

Sinterklaasintochten Sinterklaas en zijn gevolg zetten weer voet aan wal in de Kop. Op 18 november intochten in Schagen, Den Oever, Hippolytushoef, Westerland, Den Helder, Anna Paulowna en Breezand. 19 november: Kolhorn. 25 november: Julianadorp, Huisduinen en Callantsoog. In Den Helder kun je de Sint bezoeken in het Sinterklaashuis en in de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn is er natuurlijk weer de Pietenkelder en op 26 november een gezellige Sinterklaasfamilieshow.

Amusetocht Ontdek het culinaire en historische van marktstad Schagen tijdens deze culinaire wandeling en geniet van ambachtelijk bereide amuses. Je gaat van restaurant naar restaurant en beleeft niet alleen het culinaire aanbod, maar ook Schagen zelf. De Amusetour vindt voor de eerste keer plaats, dus mis dit nieuwe pareltje niet. Museumnacht Fort Kijkduin Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Fort Kijkduin? Kom dan naar de Museumnacht. Gewapend met een fakkel ga je met een gids door het donkere fort. Je stapt in verschillende tijdzones om te genieten van historische voorstellingen die het museum tot leven brengen. Het aquarium is ook de hele avond geopend. De Schager Kerstmarkt Alles wordt uit de kast gehaald om er weer een mooie editie van te maken. Jong en oud kunnen hun hart ophalen aan een divers programma en een afwisselende markt met voor iedereen wat wils. Een aantal bekende foodtrucks uit de regio presenteert een heerlijk aanbod van allerlei (kerst)hapjes en drankjes.

Winterfair Kom naar deze gezellige overdekte fair. De verschillende, verlichte kraampjes bieden allerlei leuke, lekkere en sfeervolle artikelen. Behalve shoppen zijn er demonstraties en optredens en kun je genieten van een hapje en drankje. Grote kans dat je hier alvast je kerstkadootjes zult vinden.

dagjeuitindekop.nl

t/m 7 JAN Schagen Den Helder

9,15 DEC

Winterdromen Proeven van lekkere

Huisduinen

DI 12 DEC Den Helder

DI 26 DEC

Westerland

Schagen

IJsbaan Haal de schaatsen maar van zolder. Zowel in Schagen als in Den Helder kun je heerlijk schaatsen op de overdekte ijsbanen. ‘Schagen on Ice’ start op 6 december en de ijsbaan in Den Helder is open vanaf 8 december. Er worden verschillende activiteiten op de ijsbanen georganiseerd, zoals peuter/kleuterschaatsen, curling en Dinner on Ice.

ZA 27 JAN

Den Helder

Kerstmarkten De Kop ademt kerstsfeer. Shop op een van de kerstmarkten of tijdens de extra koopavonden en -zondagen je kerstkadootjes en ingrediënten voor het kerstdiner bij elkaar. In Anna Paulowna op 9 december en in Den Helder op 15 december.

in de Kop

ZA 9 DEC

27 en 28 JAN

hapjes, genieten van muziek en struinen langs mooie kramen. Van brocante tot sieraden en van winterthee tot kerststukken; tijdens Winterdromen kom je helemaal in de kerst-/ wintersfeer. Laat je verrassen door modeshows, dansdemo’s en straattheater.

ZO 4 FEB

Martin Stevens

Fort Fairytale De betovering begint zodra je Fort Kijkduin binnenloopt. Wandelend door het fort komen sprookjesfiguren tot leven. Ontmoet Sneeuwwitje, Doornroosje en Peter Pan. Ga op de foto met Ariël, zing mee met Elsa en leer toveren met Harry Potter. Je kunt je laten schminken en je mag komen als je favoriete sprookjesfiguur. Bovendien zijn er diverse voorstellingen en optredens. Winterwandeling door de duinen Deze winterwandeling begint in de luwte van het dennenbos. In dit jaargetijde staan de mossen en korstmossen er prachtig bij. Tijdens de wandeling kom je ongetwijfeld dieren tegen. Laat je verrassen door de natuur in de Kop.

Kerstwandeltocht over Wieringen Op Tweede Kerstdag lekker uitwaaien over het voormalig eiland Wieringen. Er is een route van 7 of 10 km. Beide gaan over de mooiste weggetjes aan de westkant van Wieringen o.a. langs het Amstelmeer. En als beloning een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Onderweg krijg je informatie over wat je zoal tegenkomt.

dagjeuitindekop.nl

Sint Maarten

ZO 11 FEB

Tuitjenhorn

DO 15 FEB Den Helder

1 t/m 5 MRT

Breezand

Tulpenpluktuin Bloemrijk Schagen 35.000 tulpen in vijf verschillende kleuren. In winkelcentrum Makado plukken vrijwilligers een gratis bos tulpen voor bezoekers. Overal staan bloembakken met planten en groenten die laten zien wat er in de Kop groeit en bloeit. Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen zich o.a. laten schminken.

Beleef de bronsttijd van de vos Vossen zijn vooral ’s nachts actief. Ze gaan dan op zoek naar voedsel, maar nu hebben ze ook andere zaken aan hun hoofd. Het is namelijk bronsttijd. Ga mee op pad tijdens deze avondexcursie. ’s Nachts gebeurt er altijd wel iets bijzonders. Als je goed luistert, hoor je de lange, klagende roep van het vrouwtje.

Muziek in kerkje Eenigenbrug Enthousiaste musici verzorgen verrassende en sfeervolle concerten in het mooie kerkje van Eenigenburg. Het kerkje op de terp dateert uit de 14de eeuw met o.a. een preekstoel uit 1698, een luidklok uit 1535 en het unieke Schölgensorgel uit 1876.

Sprookjesatelier ‘s Werelds enige sprookjescouturier komt naar de Holle Bolle Boom voor een verrassende kindervoorstelling vol muziek, humor, interactie en improvisatie. De excentrieke stylist van sprookjesland mag alle beroemde sprookjessterren tot zijn clientèle rekenen. Tussen de enorme collectie sprookjesrekwisieten staat en hangt genoeg voor een verrassend sprookjesavontuur. Zwerf mee door de natuur De winter is een prachtige tijd om er op uit te trekken. Ga mee op een tocht door duinen, polder en stad. Tijdens deze verrassende excursie ga je op zoek naar sporen van het aankomende voorjaar. Misschien zie je zelfs al de eerste voorjaarsplanten.

Lentetuin Breezand

Groeien er voorjaarsbloeiers diep in de zee? Bij Lentetuin Breezand wel. Dit jaar is het thema: duik in de onderwaterwereld. Denk aan een scheepswrak op de bodem van de zee begroeid met tulpen, lelies, krokussen, hyacinten, narcissen, bijzondere bollen of calla’s. Ook is er een uitgebreide Voorjaarsbeurs met alles voor eigen huis en tuin.

dagjeuitindekop.nl


advertenties Sanoma

Viva, Flair en Margriet

dagje uit in de

Sfeerproeven en genieten van het najaar in de Kop van Noord-Holland.

kop

Misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. Met historische plaatsen zoals markstad Schagen, maritiem Den Helder en het voormalig eiland Wieringen. Ze zijn het ontdekken meer dan waard.

Rustkust

Omringd door drie heel verschillende kusten waar je heerlijk kunt uitwaaien langs kilometerslange stranden. Of ontdek de Kop via honderden kilometers fiets- en wandelroutes.

Kerst in de Kop Bezoek de vele kerstmarkten of shop tijdens de extra koopavonden en -zondagen je kerstkado’s en ingrediënten voor het kerstdiner bij elkaar. Ga lekker schaatsen op de ijsbanen in Schagen of Den Helder of culinair genieten van dagverse streekproducten.

De natuur

in de Kop is in het

najaar adembenemend. De uitgestrekte en veelal ongerepte natuurgebieden blijven verrassen. Ga mee op een stevige winterwandeling door de duinen of ontdek Wieringen tijdens de kerstwandeltocht met als beloning het prachtige uitzicht op de Waddenzee.

sfeerproeven in de

kop

ontdek de Kop van Noord-Holland

op reis in de

kop

Hier beleef je holland

Bijzondere ontdekkingen zorgen voor nieuwe herinneringen. Je vindt ze nergens zo dicht bij elkaar als in de Kop van Noord-Holland, misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. Met historische plaatsen als Schagen, Den Helder en Hollands Kroon op korte reisafstand van elkaar. Omringd door drie totaal

Kop van Noord-Holland is het grootste tulpengebied van Nederland. Fiets of wandel door de oneindige, kleurrijke bollenvelden, doe een tulpenexcursie of maak een spectaculaire helikoptervlucht over de velden.

ontdekdekop.nl

bijzonder dagje uit. De steeds veranderende natuur zorgt in alle jaargetijden voor een eigen,

De Kop van Noord-Holland is misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. Met

De Kop van Noord-Holland is misschien wel het meest authentieke stukje Nederland. Met historische plaatsen op korte reisafstand van elkaar en omringd door drie totaal verschillende kusten, is er altijd wat te beleven. Ontdek de herfst, geniet van de natuur, ga uitwaaien langs de

mooie stranden of eindeloos shoppen in herfst-/wintersferen.

mooie stranden of eindeloos shoppen in herfst-/wintersferen.

19 NOV

Schagen

24 NOV

Huisduinen

26 NOV

Den Helder

2 DEC

unieke sfeer die blijft verrassen. Reistip voor het voorjaar: de Kop van Noord-Holland is het grootste tulpengebied van Nederland, fiets of wandel door de oneindige bollenvelden, doe een tulpenexcursie of maak een spectaculaire helikoptervlucht over de velden.

ontdek het najaar in de Kop van Noord-Holland

kusten, is er altijd wat te beleven. Ontdek de herfst, geniet van de natuur, ga uitwaaien langs de

aan handdoek ligt. De Kop is het hele jaar de ideale reisbestemming. Voor een korte of lange vakantie of een

kop

historische plaatsen op korte reisafstand van elkaar en omringd door drie totaal verschillende

staat, een adembenemende natuurtocht over de Waddenzee maakt of een duik neemt vaar-, fiets- en wandelroutes en 30 kilometer schoon zandstrand waar je nooit handdoek

Triptip voor het voorjaar: de

ontdek het najaar in de Kop van Noord-Holland

verschillende kusten waar je in minder dan geen tijd met je voeten in de Noordzee in het IJsselmeer. Met statistisch gezien de meeste zonuren, honderden kilometers

dagje uit in de

Callantsoog

ontdekdekop.nl NOV DEC Kop van NoordHolland

Amusetour Ontdek het culinaire en historische van marktstad Schagen tijdens deze culinaire wandeling en geniet van ambachtelijk bereide amuses. Je gaat van restaurant naar restaurant en beleeft niet alleen het culinaire aanbod, maar ook Schagen zelf.

Museumnacht Fort Kijkduin Lichten uit, fakkels aan! Gewapend met een fakkel loop je met een gids door het donkere fort. Je stapt in verschillende tijdzones om te genieten van historische voorstellingen die het museum tot leven laten komen. Ook het Noordzee-aquarium is de hele avond te bezoeken. Winterdromen Proeven van lekkere hapjes, genieten van muziek en struinen langs mooie kramen. Van brocante tot sieraden en van winterthee tot kerststukken; tijdens Winterdromen kom je helemaal in winterse sferen. Laat je ook verrassen door de modeshows, dansdemo’s en straattheater.

Wandeling en yoga bij volle maan Sta eens lekker vroeg op voor een bijzondere wandeling en yoga in natuurgebied het Zwanenwater. Met stille meditatieve momenten in het schijnsel van de volle maan. Een combinatie van een wandeling, yoga en meditatie midden in de natuur.

Extra koopzondagen en -avonden Rond Sinterklaas en Kerst worden in veel plaatsen in de Kop van Noord-Holland extra koopzondagen en -avonden georganiseerd. Alle tijd dus om inkopen te doen voor de gezelligste tijd van het jaar. Ook de moeite waard zijn de weekmarkten, bijvoorbeeld in Schagen, je vindt er de leukste en lekkerste Westfriese streekproducten.

ontdekdekop.nl

24 NOV

Huisduinen

25 NOV Wieringerwerf

26 NOV

Den Helder

2 DEC

Callantsoog

NOV DEC Kop van NoordHolland

Museumnacht Fort Kijkduin Lichten uit, fakkels aan! Gewapend met een fakkel loop je met een gids door het donkere fort. Je stapt in verschillende tijdzones om te genieten van historische voorstellingen die het museum tot leven laten komen. Ook het Noordzee-aquarium is de hele avond te bezoeken. Winterfair Kom naar deze gezellige overdekte fair. De verschillende, verlichte kraampjes bieden allerlei leuke, lekkere en sfeervolle artikelen. Behalve shoppen zijn er demonstraties en optredens en kun je genieten van een hapje en drankje. Grote kans dat je hier alvast je kerstkadootjes zult vinden.

Winterdromen Proeven van lekkere hapjes, genieten van muziek en struinen langs mooie kramen. Van brocante tot sieraden en van winterthee tot kerststukken; tijdens Winterdromen kom je helemaal in winterse sferen. Laat je ook verrassen door de modeshows, dansdemo’s en straattheater.

Wandeling en yoga bij volle maan Sta eens lekker vroeg op voor een bijzondere wandeling en yoga in natuurgebied het Zwanenwater. Met stille meditatieve momenten in het schijnsel van de volle maan. Een combinatie van een wandeling, yoga en meditatie midden in de natuur.

Extra koopzondagen en -avonden Rond Sinterklaas en Kerst worden in veel plaatsen in de Kop van Noord-Holland extra koopzondagen en -avonden georganiseerd. Alle tijd dus om inkopen te doen voor de gezelligste tijd van het jaar. Ook de moeite waard zijn de weekmarkten, bijvoorbeeld in Schagen, je vindt er de leukste en lekkerste Westfriese streekproducten.

ontdekdekop.nlwebsitebezoek Websitebezoek

Periode: 1 oktober t/m 31 januari Sessies

135.615

Gebruikers

104.920

Paginaweergaven

239.470

Pagina's per sessie Gem. sessieduur

1,77 00:44

Bouncepercentage

73,91%

Nieuwe sessies

86,30%

Geslacht Vrouw Man

Percentage 68% 32%

Apparaat mobiel tablet desktop

Percentage 72,78% 17,41% 9,81%


adwordscampagne AdWordscampagne

Periode: 1 oktober t/m 31 januari Aantal klikken Vertoningen

80.688 1.001.716

Bouncepercentage

67,50%

Pagina's per sessie

2,00

Gem. positie CTR

2,6 8,05%

Geslacht Vrouw Man Onbekend

Percentage 33% 17% 26%

Apparaat mobiel tablet desktop

Percentage 68,60% 18,10% 13,30%


adwordscampagne AdWordscampagne Duitsland

Periode: 15 t/m 31 januari Aantal klikken

585

Vertoningen

14.649

Bouncepercentage

51,18%

Pagina's per sessie

3,01

Gem. positie CTR

3,9 3,99%

Geslacht Vrouw Man Onbekend

Percentage 56% 20% 24%

Apparaat mobiel tablet desktop

Percentage 85,80% 9,20% 5%

Duitsland


adwords display Displaycampagne Nederland

Periode: 13 oktober t/m 31 januari Aantal klikken Vertoningen

33.216 6.911.242

Bouncepercentage

89,60%

Pagina's per sessie

1,16

CTR

0,48%

Geslacht Vrouw Man Onbekend

Percentage 6% 2% 92%

Apparaat mobiel tablet desktop

Percentage 77,20% 22,80% 0%


sanoma

Sanoma: Branded content online campagne Margriet

Online artikel + Facebook posts Online artikel

Views Uniek 1.481 1.318

Facebook posts

Totaal bereik Betaald Bereik 49.895 39.470

Nieuwsbrief

Aantal verstuurd Aantal geopend 109.480 43.469

Viva

Online artikel + Facebook posts + nieuwsbrief Views Uniek Online artikel 3.188 2.939 Facebook posts

Totaal bereik Betaald Bereik 42.889 39.783

Nieuwsbrief

Aantal verstuurd Aantal geopend 62.620 9.363

Flair

Online artikel + Facebook posts + nieuwsbrief Views Uniek Online artikel 1.280 1.164 Facebook posts

Totaal bereik Betaald Bereik 47.936 29.310

Nieuwsbrief

Aantal verstuurd Aantal geopend 57.773 11.926

Bannercampagne Sanoma travel audience

Views Clicks 493.258 649

CTR 0,13%

online campagne


webvertising en geofencing Webvertising en geofencing Regionaal en landelijk Inzet banners voor zowel mobiel als desktop en voor geofencing Impressies Clicks TOTAAL 5.302.199 12.644

CTR 0,23%


facebookcampagnes

Facebookcampagnes Periode: 12 december t/m 31 januari TOTAAL

Totaal bereik Weergaven Klikken 198.493 556.123 4.632


totaal zomer- & najaarscampagne 2017 Campagnes online

Website Zomer Najaar Totaal

Sessies Gebruikers Paginaweergaven Pagina's per sessie Gem. sessieduur 63.190 50.933 168.497 2,67 01:36 135.615 104.920 239.470 1,77 00:44 198.805 155.853 407.967 2,22 01:10

AdWords Zomer Najaar Totaal

Vertoningen Aantal klikken 825.385 43.779 1.001.716 80.688 1.827.101 124.467

CTR 5,30% 8,05% 6,68% 14.575

Adwords Duitsland Najaar Totaal

Vertoningen 14.649 14.649

Aantal klikken 585 585

CTR 3,99% 3,99%

Displaycampagne Najaar Totaal

Vertoningen 6.911.242 6.911.242

Aantal klikken 33.216 33.216

CTR 0,48% 0,48%

25.962

AdWords DE Display 33.216 124.467

585

Webvertising en Geofencing Totaal Zomer Totaal Najaar Totaal

Vertoningen 7.131.504 5.302.199 12.433.703

Aantal klikken 13.318 12.644 25.962

CTR 0,21% 0,23% 0,22%

AdWords

Webver<sing / Geo Overig


totaal zomer- & najaarscampagne 2017 Campagnes offline

Aantal 2 3 5

Totaal bereik 666.966 1.00.449 1.667.415

NS Abri campagne Zomer NS Abri campagne Najaar Totaal

4 4 8

2.000.000 2.000.000 4.000.000

Lokale Rodi advertenties HaH Zomer Lokale Rodi advertenties HaH Najaar Totaal

7 4 11

473.900 270.800 744.700

A0 posters Zomer A0 posters Najaar Totaal

9 6 15

1.341.000 894.000 2.235.000

Telegraaf Zomer Vrij advertenties Totaal

4 4

5.600.000 5.600.000

Sanoma advertenties Najaar Viva 1/1 Viva 1/2 Flair 1/1 Flair 1/2 Margriet Reisspecial 1/1 Totaal

1 1 1 1 1 1

397.300 397.300 397.300 397.300 1.045.200 2.634.400

A0 campagne Amsterdam Zomer A0 campagne Amsterdam Najaar Totaal

Totaal bereik offline

16.881.515