Page 1

C A M PA DR E M A G A Z I N vol.8E INTERVJU

Cimon fff/freddieg VECKANS MÄRKEN

Calida OCH PRODUKTER FRÅN

BACK by Ann-Sofie BACK Sperry Valerie WeSC

UPPLEVELSER & MAT

Såstaholm Hennickehammars Herrgård


CIMON

“Fångas jag av en person så släpper jag sällan taget förrän jag kramat ur det sista”

2

C A MPA DR E M A G A Z I N E


INDEX REDAKTION

FFF / FREDDIEG sida 4-9

Mikael Lundberg Tidningsredaktรถr Erica Wessman Fotograf Johan Lindunger Grafisk Designer

CIMON sida 10-17

Tove Chauca Copyright

CALIDA sida 18-19

UPPLEVELSER & MAT sida 20-21 UTVALDA PRODUKTER sida 22-23 C A MPA DR E M A G A Z I N E

3


FFF / FREDDIEG

4

C A MPA DR E M A G A Z I N E


fff / freddieg Vi fick besök utav Fredric som ligger bakom det coola märket fff/freddieg, under en fika berättade han för oss hur allt går till. Tidigare under veckan så släppte han nya tishor på nätet och utav 1400 så var 1000 plagg redan sålda innan veckan var slut. Så att freddieg är lite utav en framgångssaga, det kan vi konstatera redan nu. Och detta är bara början...

C A MPA DR E M A G A Z I N E

5


FFF / FREDDIE G

Hur började det hela? Jag har alltid tyckt om att skapa, när jag var yngre brukade jag snickra ihop hockeymål, kojor, och lådbilar men senare kom mitt intresse för kläder. Klädintresset började samtidigt som mitt intresse för tjejer... Jag brukade fixa kompisars jeans och mina egna, ville hotta upp dem lite. Senare började jag köpa tyg och skapa plagg på fri hand. 2008 registrerade jag mitt första företag inför en modevisning på White Room. När jag hade sytt och sparat ihop pengar la jag de pengarna på fyra olika styles med 100 exemplar utav varje. Fick in dem på Nelly och det gav mig pengar till en andra kollektion som sålde slut direkt. Sen rullade det bara på. Var får du inspiration ifrån? Musik och film främst. Absolut musik. Leker med orden i en låt, tar ett citat från filmer. Jag gillar att skriva och jag gillar ord. Sitter och bollar mycket och skriver sedan ned idéerna innan de försvinner. Jag vill inte bli för påverkad utav saker runtomkring.

6

C A MPA DR E M A G A Z I N E


Hur skulle du beskriva freddieg? Modern street, street-delen i imagetryck och statements. Raka linjer och oversize står för den moderna delen. Säljer du bara i Sverige eller utomlands också? Det är på gång till tre länder utanför Sverige. Var i Sverige säljs dina plagg? Gate One, Street145 (en butik i Tyresö) och i nio stycken t-shirtstore butiker som finns i följande städer - Umeå, Skellefteå, Sundsvall, Örebro, Norrköping, Jönköping, Kalmar, Malmö, Lund.

“När jag plåtade USA & good girls var det fest i lägenheten”

Tjejkollektion på gång? Ja, min webbshop säljer linnena som unisex. Med linnet flörtar jag mer med tjejerna. Det kommer en kollektion som presenteras maj/juni, med större lager än tidigare så att butikerna ska kunna kompa mer. I samband med detta är det ett tjejlinne som kommer och modellen är kort samt något djupare i ryggen. Jag vill att den ska gå i samma linje som det andra. Funderar även på om fff ska ha en tjejkollektion, med mer arbetade plagg, fickor och linjer. Var kommer dina modeller ifrån? Det är mycket vänner och deras vänner. Vid ett fåtal tillfällen har jag gjort samarbeten med mindre agenturer som har behövts synas och jag har fått modeller till ett bra pris. Tjänster och gentjänster! C A MPA DR E M A G A Z I N E

7


FFF / FREDDIE G

Hittade din blogg, hur länge har du bloggat? Ett par år, någon gång innan första kollektionen kom och den kom i november 2010. Fotar du några modeller själv? Ja jag ville göra min egen version utav bilder jag sett. När jag plåtade USA & good girls var det fest i lägenheten, min tjej och min roomie var med. Fotade tjejerna med min iPhone! Hur går det till när du ska göra t.ex. en jacka? Jag går och köper ett tyg, slänger upp det på bordet och klipper. Har bestämt till 70 % hur det ska se ut när jag börjar och resten kommer senare med knappar och sådana detaljer. Jag gör även måttbeställda plagg till vissa kunder. När jag har sytt ett plagg vill jag att det ska synas, tishorna är massproducerade, det är inte jackorna t.ex. Min största utmaning är att gå från t-shirtkille till klädmärke.

8

C A MPA DR E M A G A Z I N E


1 2 3 1. 1986 | 179kr (ord. 299kr)

KAMPANJSTART - 28/4

2. Noir | 179kr (ord. 299kr) 3. Buttons Buttons | 179kr (ord. 299kr) 4. Och mycket mer nya produkter vi inte hunnit fota!

C A MPA DR E M A G A Z I N E

9


CIMON

CIMON Vem är du & var kommer du ifrån? Den absolut riktigt Cimon får man inte lära känna förrän man känner mig privat... Jag är ju en annorlunda person idag än vad jag var för kanske tre år sedan. Nu har jag möjlighet att skriva, skapa och göra det jag verkligen brinner för såsom att driva egna projekt, jobba med ideella organisationer och så vidare. Jag mår jättedåligt om jag inte får vara kreativ. Växte upp i Tyresö, Stockholm. Även om jag väldigt gärna vill tänka att jag är den där mysfarbrorn som alltid har funnits på Söder och som alltid druckit rödvin och kaffe i alla mina dagar...men jag är egentligen en förortskid från Tyresö som har bråkat, stökat och gjort alla hyss man kan göra.

10

C A MPA DR E M A G A Z I N E


C A MPA DR E M A G A Z I N E

11


CIMON När började du skriva? Att skriva har jag gjort så långt bak som jag kan minnas. Så fort jag lärde mig att kunna utrycka mig själv i skrift. Har alltid ventilerat väldigt mycket genom att rita och skriva. Det är tyvärr allt för få som har hittat det verktyget för att använda det till att sätta ord på känslor och tankar. Nu kan jag inte sluta skriva, det är det bästa jag vet.

så släpper jag sällan taget förrän jag kramat ur det sista . Finner inspiration i mig själv för att jag har börjat lyssna mer på mig själv. Upptäcker många nya egenskaper och funktioner och tankar. Ibland förvånar jag mig själv. Man låter sig allt för sällan bli inspirerad av sig själv och tycka att ens egna värld är häftig.

Favoritmusik att skriva till? Det beror på vilket sinnestillstånd jag befinner Har du en bok på gång och i så fall, vad handlar mig i. Jag brukar börja utan musik för att inte den om? påverkas. Men ibland kan jag skriva till den Det är definitivt en bok på gång. Jag vill få mest absurda tyska electropopen. folk att känna mer och faktiskt acceptera det de känner. En bok som förhoppningsvis leder Hittade en video där du vaxade bröstet. andra till att börja ta kontakt med sina känslor Hur ont gjorde det på en skala & är det något och tankar men också få en inblick i hur en du kommer att fortsätta med? annans reflektioner kan se ut. Måste säga en åtta eller nia där, jag tycker om Det kommer vara lite delad självbiografi men att bjuda väldigt mycket på mig själv och jag ändå ganska fiktiv till vissa fall med noveller gör det väldigt spontant utan att tänka på det. och samlade texter. Man ska kunna slå upp Jag var redaktör för Skandinaviens största vilken sida som helst och förhoppningsvis bli webbmagasin och vi behövde nytt material. Så inspirerad till att när det väl sätts punkt i boken, jag erbjöd mig själv ganska fort och kom på att att kunna fortsätta tänka och känna, kanske vaxa bröstet, det kommer ju att bli jättekul. Det skriva ett och annat i boken. Tanken var att var en upplevelse men det kommer ta ett bra den skulle publiceras nu i vår men jag flyttade tag innan jag gör det igen. Jag fick passa mig för fram det. Den här boken kommer bli något att inte skrika alla fula ord jag kunde till kvinnan utav det största jag har gjort och jag vill inte att som vaxade mig, man kan se skräcken i mina ögon. det ska hastas fram.. Det är för stort... Det värsta stället att vaxa var raggarsträngen. Var kommer din inspiration ifrån? Det är två saker. Först och främst andra människor. Jag har börjat fokusera jättemycket på vad som ger och tar energi. Fångas jag av en person

12

C A MPA DR E M A G A Z I N E

Klicka här för att se klippet


Favoritförfattare? Jonas Karlsson - begåvad på att få fram personporträtt i sina noveller. Du kallar dig ofta för farbrorn/gubben, varför? När jag drev bloggen så var det många som fick bilden av mig att vara en mysfarbror som satt i sin läderfåtölj och smuttade på konjak. Berätta om killgruppen. Den kom till då jag skulle skriva en krönika om de manliga idealen och de manliga förebilderna som visade sig inte existera! Jag började ifrågasätta detta genom killgruppen. Bland annat varför idealen ser ut som de gör idag för unga killar och varför ingen tar upp den kampen. Det började med en tråd på twitter som efter några minuter exploderade. Jag vill att folk öppnar sig mer. Allt från cancersjuka som är livrädda för döden öppnar sig till varför man inte kan krama sin bästa killkompis utan att det blir en stämpel över det hela. Idag har detta lett till en hel rad utav samarbeten med både svenska och internationella organisationer. Tyvärr har detta blivit så kritiserat på det sättet att många vill se det som att jag försöker stjäla uppmärksamheten från unga tjejers problem men det är allt annat än vad jag vill göra. Jag vill ju på något sätt uppmärksamma båda.

C A MPA DR E M A G A Z I N E

13


CIMON Du vann ”Årets bäst festklädda” på finestawards, hur lång tid tar det för dig att fixa till dig inför fest inklusive hår? En vanlig utekväll går det ganska fort men vid event gillar jag att känna mig förbannat snygg och även vara det också. Använder stylister i några fall men i 90% av fallen klär jag mig själv och det tar väldigt lång tid. Jag stryker allt och byter om flera gånger. Det jag är mest fåfäng med, det är håret. Jag har insett att jag är mer insatt i grooming än vad jag själv förstått. Allt som allt tar det lätt 1 timme, eller 1,5 timme. Nej, 2 timmar. När gjorde du din första tatuering? När jag fyllde 19 år fick jag den i födelsedagspresent av mina polare. Fick ett presentkort med jättekort slutdatum på och då blev det texten över bröstet. Det gjorde svinont. Jag har ju inget underhudsfett så ibland kändes det som om de borrade rakt in hjärtat. Men det var det värt. Sen gjorde jag ankaret efter att jag hade blivit dumpad och jag hade två val. Antingen att bli programledare för en radiokanal i Sverige eller delta i en tv-produktion i Colombia. Så jag flydde landet olyckligt kär och nydumpad, hittade någon väldigt flummig tatuerare och gjorde ankaret för hopp. Så jag gick fram och tillbaka längs det karibiska havet och skrev och skrev och skrev och grät och grät och grät. Svalan gjorde jag då jag egentligen skulle gå och ta en kaffe med en polare som hellre kände för att tatuera sig så då gick vi och

14

C A MPA DR E M A G A Z I N E

gjorde det istället. Tanken är att hela underarmen ska vara fylld av minnen. Så svalan står för den här vännen. Vilken är din favorit? Min första tatuering. No human is an island. Ingen klarar sig själv. Jag är ofta den personen som ber om hjälp sist. Kör ofta på tills det inte går mer. Den här tatueringen påminner mig om att jag faktiskt också behöver hjälp ibland.

“jag ångrar ingenting”

Hur kom det sig att du sökte till Paradise Hotel? Det hela började som ett skämt mellan mig och mina polare. Vi hittade mer eller mindre på varandras presentationer och det ena ledde till det andra. Jag fick gå på möten och tänkte att detta händer ju inte, men å andra sidan var jag 19 år, stod i en Teliabutik i Vällingby och blev presenterad en “semester” på en paradisö i Mexico. Så jag sa ja. Jag kunde aldrig föreställa mig vad som skulle ske där, och när jag kom hem efter Paradise Hotel. Jag tog ju ledigt från mitt jobb med tanken att återvända efteråt. Jag ångrar ingenting. Idag har jag svårt att överhuvudtaget tänka att jag har varit med, det är så långt ifrån mig egentligen. Hur har det förändrat ditt liv? Det har gjort mitt liv mycket mer komplicerat men väldigt lärorikt.


Vilka märken använder du helst? Jag bär väldigt mycket byxor och jag tycker att väldigt många blir så tråkiga när de går och köper färgglada tishor och shorts. Kör hellre på en luftig och sval kostym, det är dressat Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Begreppet, ja. Mitt senaste förhållande gick mer men ändå avslappnat. Ett märke som jag gillar väldigt mycket nu är ett italienskt märke som eller mindre till så. Det gick väldigt fort och heter V. Gillar också Human Scales. Deras hela det förhållandet var som en kärlekssaga. Vi fann varandra väldigt fort och jag mer eller kläder är som gjorda för mig. Mycket tweed. mindre flyttade in efter andra dejten. I övrigt Säsongsbaserade plagg. Stilrent men modernt till bra priser. fastnar jag väldigt lätt för personer. Vare sig det är romantiskt lagt eller inte. Jag blir väldigt snabbt intresserad eller så finner jag inget alls. Ödslar ingen tid på folk som inte är intressanta. Men jag är en otroligt god människokännare och om det känns rätt så blir jag väldigt intresserad. Vem var din första kärlek? Första tjejen som jag kysste överhuvudtaget i 6an eller 7an. Vi skulle skaffa barn och gifta oss. Jag har hennes första bokstav på benet som jag ristade in med en bränd nål när jag var olyc kligt kär. Det var lite klyshigt. När jag började i hennes skola var jag den här extremt töntiga personen som dansade jazz, street och ballett så jag var väldigt underlig och hon var en av de coola hiphop brudarna, lite kickersbrud. Vi sågs i smyg hemma hos henne och jag fick inte berätta att vi träffades. I skolan pussades och kramades hon med den coola killen och jag gick där i korridorerna och vinkade i smyg. Sen tog det ett tag men till slut blev jag inbjuden i gänget. Men det tog ett väldigt bra tag innan folk började fatta att vi tyckte om varandra.

Favoritplagg på våren? Inte så märkesfixerad. Shoppar väldigt mycket second hand. Köper hellre fler plagg än att investera i livslånga plagg. Men om jag måste så investerar jag gärna i Acne.

C A MPA DR E M A G A Z I N E

15


CIMON

16

C A MPA DR E M A G A Z I N E


C A MPA DR E M A G A Z I N E

17


CALIDA

1 3 2 1. Bygelfri vadderad bh hud | 239kr (ord. 399kr) 2. Shapewear trosa hud | 269kr (ord. 449kr) 3. Ekologiskt boxerkalsong | 169kr (ord. 279kr) 4. Bygelfri vadderad bh svart | 239kr (ord. 399kr) 5. Ekologiskt hipstertrosa svart| 119kr (ord. 199kr)

18

C A MPA DR E M A G A Z I N E


Underkläder för kvinnor och män. Calida är ett utav Europas ledande underklädesvarumärken som erbjuder underkläder för både kvinnor och män. Sköna naturmaterial som bomull, siden eller mjuka siden & ull kombinationer hittar du här med hög kvalitét och komfort. Vill du ha trendiga underkläder och sköna basplagg med hög komfort och kvalitét så är detta något för dig. I Calidas sortiment hittar du trosor, bh:ar, kalsonger, toppar, t-shirts och långkalsonger.

4 5

C A MPA DR E M A G A Z I N E

19


UPPLEVELSER & MAT

SÅSTAHOLM På Såstaholm har du alltid huvudrollen! Nu kan ni flytta in på Såstaholm för en natt till bra priser på Campadre. Det ni kan välja på är Dubbelrum – Perfect Day, Superiorrum – Perfect Friday samt Herrgårdsrum – Perfect Friday. Såstaholms historia sträcker sig långt bak i tiden, på 1900-talets första hälft hette herrgården ”Höstsol” och var ett pensionärshem för dåtidens svenska skådespelare, sångare, pilsnerkungar och divor.Alla rummen är inredda i en vacker art deco stil och har fått behålla sin karaktär. Rummen är även döpta efter de skådespelare som brukade bo på Höstsol. Herrgården hittar du utanför Täby i en naturskön miljö endast 25 minuter från Stockholm City och Arlanda. De är kända för sin förstklassiga restaurang, anrika historia, välfyllda vinkällare och sin personliga service. Om ni planerar att ha en stor middag, fest eller bröllop är detta ett bra alternativ.

20

C A MPA DR E M A G A Z I N E


HENNICKEHAMMARS HERRGÅRD Värmländsk saga, egen sjö, utsökt kök och hög personlig service låter bra va? Allt detta kan du få på denna idylliska herrgård som ligger intill Filipstad i Värmland. Hennickehammar erbjuder en lyxig badanläggning med stor bubbelpool, vackert inredda rum, egen tennisbana, kanoter, roddbåtar, vandringar, gym, ridning och till och med en egen ö att gifta sig på! Värmlands bästa kök hittar du här enligt White Guide och Sveriges Bästa Bord. Att åka till denna vackra herrgårdsbyggnad från 1700-talet inbäddad i skog och vilandes strax intill en lugn sjön kan inte bli något annat än sagolikt härligt. För att se vilka erbjudanden vi har till er i samarbete med Hennickehammar, klicka er in här.

C A MPA DR E M A G A Z I N E

21


UTVALDA PRODUKTER

2. 1.

3.

22

C A MPA DR E M A G A Z I N E


4.

6.

5.

1. Holebrook Alex Dk Royal/Vit 449 SEK (ord. pris 995 SEK)

2. BACK by Ann-Sofie Broken Hem Vest Jade 399 SEK (ord. pris 925 SEK)

5. Sperry BOO 3-eye Nylon Blรฅ/Grรถn/Turkos 949 SEK (ord. pris 1899 SEK)

6. Valerie Tunic w. Ruffle Rosa 649 SEK (ord. pris 1899 SEK)

3. BACK Fold Pyjamas Pants Svart 679 SEK (ord. pris 1575 SEK)

4. WeSC Edmond shoes Vit 349 SEK (ord. pris 600 SEK)

C A MPA DR E M A G A Z I N E

23

CAMPADRE MAGAZINE vol 8  

CAMPADRE MAGAZINE är en tidning som lyfter fram starka varumärken och up and coming märken vi tycker att våra medlemmar ska lägga märke till...

CAMPADRE MAGAZINE vol 8  

CAMPADRE MAGAZINE är en tidning som lyfter fram starka varumärken och up and coming märken vi tycker att våra medlemmar ska lägga märke till...

Advertisement