Page 1

C A M PA DR E M A G A Z I N E INTERVJU

vol.10

Sanny Avanna

VECKANS MÄRKEN OCH PRODUKTER FRÅN

Haglöfs Orrefors Kosta Linnewäfveri Carin Wester Timberland

Wrangler UPPLEVELSER & MAT

The Mandala Hotel - Berlin


WRANGLER

2

C A MPA DR E M A G A Z I N E


INDEX REDAKTION

SANNY DAHLBECK sida 4-7

Mikael Lundberg Tidningsredaktรถr Erica Wessman Fotograf Johan Lindunger Grafisk Designer

AVANNA sida 8-11

Tove Chauca Copyright

WRANGLER sida 12-13

UPPLEVELSER & MAT sida 14-15

UTVALDA PRODUKTER sida 16-17 C A MPA DR E M A G A Z I N E

3


SANNY DAHLBECK Från ingenstans kom en 17årig, pojkbandssöt kille och vann SM i thaiboxning 2009 och tog hela kampsport Sverige med storm. Vem är han? Var kommer han ifrån? Sanny var på allas läppar och sågs som Sveriges nästa stora hopp inom kampsport. Några år senare har han hunnit ta VM-guld i IFMA B-klass, bli nordisk mästare och sist men absolut inte minst, vinna 4-manna turneringen för WMC professional Nordic title. Michael Schiavello (australiensisk sportkommentator) kallade honom för: ” Swedish superstar in the making!” Hur skulle du beskriva dig själv? En avslappnad, glad, social, framåt och chill kille. (Jag skulle vilja lägga till ödmjuk och godhjärtad) Hur gammal var du när du började med kampsport? När jag var 13 år bodde jag i Spanien med familjen. Jag pratade ingen spanska men fick kontakt med en tjej i klassen som pratade engelska. Hon gick på kickboxning så jag och syrran hängde på och vi gillade det på en gång. Flyttade hem till Sverige igen när jag var 16 och då började jag med thaiboxning på Slagskeppet. Då började jag gå D-klassmatcher eftersom jag var under 18, i Sverige fick man tävla fullkontakt året man skulle fylla 18, men nu finns det juniorer också. Sedan jag gick mitt första SM när jag var 17 år. Då vann jag hela SM. Förlorade gjorde jag först när jag var 18 år och det var på min 15e match på Battle of Sweden i Solnahallen.

4

C A MPA DR E M A G A Z I N E


Berätta om Rumble of the kings. Det är det professionella nordiska bältet som står på spel här. Vann 2011. 1a matchen Pasi Lukanen. 2a Martin Akhtar. Nästa match? Nästa vecka börjar VM som håller på 5-14e september. Åker till Ryssland på onsdag och tävlar för Slagskeppet/Sverige i VM. Fyra personer tävlar från slagskeppet.

Hur känns det när någon kallar dig för thaiboxningens nya hopp? Låter asballt men ju mer ansvar man får desto mer press får man. Jag försöker vara ödmjuk. Skulle jag kunna sätta Sverige på världskartan på ett bra sätt och prestera bra så vore det bra men det är inget som är självklart. Att jag kommit så långt som jag gjort nu när jag är 21 är ju bra i sig, jag skulle kunna sluta nu och känna mig nöjd. Men vill inte ångra mig senare.

Hur känns det att knocka någon? Det känns bra! Har knockat 13 personer utav 29. Förlorat 5 matcher utav 29. Häftig känsla! Skönast är att knocka någon som är kaxig, haha… Gillar inte när folk ska leka balla. Skön känsla men det är en sport och det är viktigt att vara respektfull. Tror typ att nästan alla jag har knockat, har det varit med vänsterslaget. Är det till din fördel att vara vänsterhänt? Ja, väldigt stor fördel. Om man är högerhänt så kallas det orthodox stance, vänster = southpaw stance. Oftast möter jag ortodoxa fighters och de är ju vana med att möta andra fighters som också är högerhänta vilket ger mig fördel. Men det är ju likadant för mig, jag är van att möta fighters som är högerhänta så när jag väl möter en southpaw så blir det annorlunda, lite svårare.

Är det svårt att hålla fötterna på jorden? Nej, jag har lärt mig att så fort man klättrar lite för högt så blir man nedslagen igen. Uppskattar att det går så bra och jag är den jag är. Det viktigaste för mig är att veta vilka som finns här när jag inte vinner. Drömmotståndare? Giorgio Petrosyan. Det kan bli verklighet 3e november då det är Glory World Series final 8. Världseliten tävlar där. Hur ser du på framtiden? Jag vill göra mer än att fightas, vill skriva musik, jobba mer som modell. Bara få vara kreativ och C A MPA DR E M A G A Z I N E

5


estetisk. När jag är 30 hoppas jag på att ha rest runt i hela världen, backpackat. Vill bara boka biljett utan boende och få vara spontant. Hoppas på att ha fightats överallt och blivit mer etablerad. Hur ofta tränar du i veckan och vad? När det är match på gång så blir det 2 dagar i veckan med dubbelpass. Om jag är pigg så enkelpass resten av dagarna. (ett pass är mellan 1 eller 2h) Hur värmer du upp inför en match? Först får vi linement och vaselin för att bli varm i musklerna. Sen massage, sparka lite, slå lite på mittsarna. Jag brukar lyssna på musik och bara slappna av, det är ingen idé att stressa upp sig innan match, när gongongen slår så gör den. Hur var det att fightas i Big Brother huset? Häftigt att få se själva huset och det var roligt att komma in där och fightas men det gick så snabbt. Har du tips till de som vill börja med thaiboxning? Ja, främst till deras föräldrar om de är unga. Var verkligen inte rädda för att låta barnen börja med det. Ca 4 % tävlar resten tränar bara. Man får träning, får ut aggressioner och man blir lugn. Hitta en bra klubb där du känner dig nöjd och välkommen. Rekommenderar självklart Slagskeppet eftersom det är väldigt bra och funkar bra för mig.

6

C A MPA DR E M A G A Z I N E

Du sjunger & spelar gitarr, är artistlivet något som lockar? Haha sjunger och sjunger, jag tycker att det är riktigt kul med musik och att sjunga men det är inget jag är så bra på, men jag skulle gärna vilja ägna lite mer tid till att lära mig mer! Självklar fråga, har du flickvän? Nej, jag har ingen flickvän. Lever livet just nu med fokus på thaiboxningen och saker jag vill göra i mitt liv. Flickvän kommer när jag hittar den rätta. Vilken typ av tjej gillar du? Först och främst gillar jag tjejer som kan få mig att skratta och som är roliga. Som uppskattar mig för det jag gör och den jag är. Vi ska ha roligt tillsammans. Oftast brukar jag gilla mörkhåriga tjejer med mörka ögon. Söta tjejer med glimten i ögat, det gillar jag. Hon får gärna vara spontan som tycker om att resa. Cred till Peter och till alla mina vänner och tränare på Slagskeppet som gör mig till den jag är. Min familj som stöttar mig och hjälper mig så gott det går. Sen drömmer jag om att Sabri kommer och kollar på åtminstone en utav mina matcher. För att kontakta Sanny så hittar ni honom här: Instagram: sannydahleck Twitter: sannydahlbeck Facebook: Sanny Dahlbeck tumblr: sthlmlife.tumblr.com


C A MPA DR E M A G A Z I N E

7


AVANNA Avanna startades i juni 2007 utav Anna Larsson. Till en början sysslade hon mest med annonsformgivning, olika fotojobb och logotypedesign. Genom önskemål på hennes blogg “Garderobsgrubbel&Byråbekymmer” började hon trycka de illustrationer och alster som publicerades i bloggen på kläder. Nu gör hon även smycken, tavlor och väskor!

Hur ser en vanlig jobbdag ut för dig? Jag kliver upp vid sju på morgonen, gör mig en kanna te och några mackor, sätter mig med min Macbook och går igenom mail – kundtjänstmail och många mail från bloggare som på ett eller annat sätt vill samarbeta, en del företagsförfrågningar och så kollar jag ordrar som kommer in och gör därefter en ”prouktions och packlista”. Går ner i källaren där jag har mitt tryckeri och verkstad och där startar jag upp maskiner och trycker sedan ordrar, packar dessa printar följesedlar och fakturor för att avsluta dagen med att gå till posten. Sen är det en del mail, bloggande och administrativt mellan varven under dagen. På kvällarna skissar jag ofta nya designidéer, uppdaterar shoppen och kanske skriver nån krönika.

8

C A MPA DR E M A G A Z I N E


Du fick önskemål att trycka dina illustrationer på plagg genom dina bloggläsare, fanns den tanken ens tidigare eller föddes den då? Jag hade några år innan testat på screentryck på Hellidens folkhögskola som jag pluggade vid och tyckte det var kul och kände lite blodad tand. Men jag hade nog inte på allvar slagit in på den här banan om det inte vore för bloggen och mina läsares önskemål. Då hade jag nog än mer fortsatt på fotografspåret som jag nu återigen tagit tag i. Vilken utbildning har du? Tre år på Hellidens folkhögskola här i Tidaholm – Grafisk Produktion, Text och Bildkommunikation samt ett yrkesförberedande basår där jag lärde mig att starta eget. Sen har jag läst Kreativt Skrivande I+II, Statsvetenskap A+B, Litteraturvetenskap A+B, Politisk Filosofi, Engelska, Svensk Retorik – skrivdelen, Europakunskap. Är det svårt att starta eget? Att starta är lätt, det är att hålla det vid liv som är svårt. Idag tror jag många får en fel bild av egenföretagandet via de största mest framgångsrika bloggarna, som verkar lyckas med det mesta. De tar för sig och kanske får många jobb och slantar serverade till sig tack vare deras namn. I perioder kan det vara väldigt psykiskt stressande och det är svårt att slappna av och ta ”ledigt” eller ta helg för man iaf jag känner att jag alltid måste göra mer. C A MPA DR E M A G A Z I N E

9


Ha gärna nåt deltidsarbete vid sidan av så du har en säker inkomst i början. Kolla upp Nyföretagarcentrum på din ort där du kan få mentorhjälp gratis, hitta en revisor du litar på och tro på dig själv! Kan du beskriva produktionsledet för mig? Jag får en idé, skissar upp denna, sedan gör jag en prototyp i datorn för att se om den funkar på ett plagg, ibland lägger jag upp på bloggen och min företagsfacebook för att se lite varåt responsen går. Gör ett testtryck och sen upp i shoppen. Hur kom det sig att du började med smycken? Egentligen var det smyckesdesignen som startade hela företaget. Våren 2006 jobbade jag extra i en butik som sålde just pärlor och jag började lite smått att sätta ihop armband, halsband och örhängen som presenter till nära och kära. Det var så oerhört avslappnande att sitta och pyssla och pärla, rena terapin! Sen började jag en visstidsanställning på fabrik där mina arbetskamrater började beställa smycken, jag sålde och tillverkade och därefter sökte jag mig till det yrkesförbered året på Helliden för jag ville lära mig starta smyckesföretag. Ett halvår in i utbildningen startade jag min blogg och ja där vände det då till att jag började designa kläder istället. Så känns kul nu att ha en egen webshop med både kläder och smycken! Vad har du för nytt på gång? Jag har ständigt nya idéer , just nu är jag mest sugen på att utöka och expandera smyckesdelen samt Avanna Homeavdelningen.

10

C A MPA DR E M A G A Z I N E


Förutom ”Today I’m wearing this”, vilka är storsäljarna? Kameralinnena är oerhört populära.

Vad har du för planer till hösten? Utveckla Avanna.se med lite höstigare plagg så som collegetröjor, hoodies och trendiga baseballtröjor, allt med snygga motiv deisgnade Drömpersoner att bära dina plagg/smycken? av mig. Jag har nog bara en – Sarah Jessica Parker. Utvecklar även ständigt just nu smyckessortiDrömperson att göra en illustration utav? mentet och anmält mig till en kurs i silversmide Hmm där har jag nog ingen, känner jag för att för att i framtiden inte bara sitta och “pärla” teckna av nån så gör jag det. utan skapa helt egna smycken helt från grunden. Kommer även börja få lite återförsäljare i form Såg i din blogg att du gillar tjocka, glossiga av verkliga butiker som komplement till nätmagazine, vilka läser du helst? försäljningen. Jag tycker att svenska Elle håller väldigt hög klass likaså älskar jag Damernas Värld. Nylon Likaså satsar jag mer och mer på fotograferandet - både snygga lookbookbilder och kampanjbilder gillar jag av de utländska och även danska Costume. Vogues riktigt tjocka nummer gillar till Avanna.se men även andra fotojobb tillsammans med min svägerska som jag startat jag också. PollyPix Photography med. Ser att du är från Tidaholm, vad är det bästa med Tidaholm och vad gör man där? Bästa med Tidaholm är tiden maj-september när Tack för din tid Anna! det är en liten grön oas med vattnet porlandes genom stan. Tidaholm är litet, det händer inte så mycket, ibland känns staden helt död, men det är Hemma för mig. Och jag tycker att alla som funderar på folkhögskola eller konstnärlig utbildning ska kolla upp Helliden, liksom plugga i slottsmiljö hur coolt är inte det? C A MPA DR E M A G A Z I N E

11


WRANGLER Det hela startade 1897 när en tjugoårig ung kille vid namn C.C Hudson började arbeta på en fabrik i Greensboro, North Carolina, där han sydde på knappar på plagg för 25 cent/dag. Efter sju år gick fabriken i konkurs. Då köpte Hudson många utav fabrikens symaskiner och hyrde in sig i en lokal ovanför en livsmedelbutik. Där registrerade han sitt eget företag under namnet ”Hudson Overall Co.”. Företaget blev en succé och efter 15 år startade Hudson sin första jeanstillverkningsfabrik som byggs i hörnet utav södra Elm Street och byter då även namn till ”Blue Bell Overall Co”. Legenden säger att en grupp järnvägsarbetare som köpt overaller på Hudson butiken gav C.C Hudson en klocka, och efter att ha tillbringat mycket tid i fabriken, blev klockan - som allt annat - täckt utav blått denim damm, därav namnet “Blue Bell Overall Co.”.

Buttondown Shirt Rococco Red 249 SEK (ord. pris 499 SEK)

1946 börjar Blue Bell att utveckla en linje speciellt utformad för cowboys. De anställer den berömda, polska skräddaren Rodeo Ben. De anställda på Blue Bell deltar då i en tävling för att ge de nya jeansen ett namn och det vinnande namnet blir då ”Wrangler”. Ben Warm Indigo 449 SEK (ord. pris 899 SEK)

12

C A MPA DR E M A G A Z I N E


KAMPANJ LIVE 2 7/9 Katie Tank White 149 SEK (ord. pris 299 SEK)

1947 introducerades 13MWZ modellen som senare kom att presenteras som modell nummer 11MWZ och den går fortfarande att få tag i världen över. Efter detta har Wrangler gjort många fler modeller som är designade mot mer specifika grupper, personer och kroppsformer. Några exempel på dessa är 20X, Riggs och Aura. Idag är Wrangler ett utav de tre största jeansmärkena som finns på marknaden och du kan hitta dem världen över.

Jess Marked Indigo 449 SEK (ord. pris 899 SEK)

C A MPA DR E M A G A Z I N E

13


THE MANDALA HOTEL - BERLIN

Glamoröst, femstjärnigt hotell i centrala Berlin med tillgång till lyxigt spa med utsikt över staden Det femstjärniga Mandala Hotel i Berlin är ett supercoolt, lyxigt designhotell som du hittar i Potsdamer Platz med en fantastisk utsikt över torgets unika arkitektur. När du bor där har du även väldigt nära till Brandenburg Gate och den världskända Reichstag byggnaden. Från hotellet kan du även ta dig till Judiska Muséet, Förintelsemonumentet och stadens alla shoppingstråk, nattliv och restauranger. Anledningar till att bo just på detta hotell förutom de jag redan har nämnt ovan, finns det många, och några utav dessa är deras högkvalitativa spa på elfte våningen med utsikt över staden. Spa:t har du tillgång till men behandlingar får man köpa till. Deras restaurang Facil är ännu en anledning till att bo här, där sägs det att man blir såld på maten bara genom att titta på den… City Studio rummen är stilrena, ljusa med rena linjer, trägolv och med utsikt över Postdamer Platz. Möblerna håller sig till det stilrena temat och det finns mycket arbetsplats, stora badrum och ett litet kök. Om man väljer att ta en svit så har de allt som City Studio rummen har men de är större, har king size sängar och en walk-in closet. Alla rummen har snabb internetuppkoppling.

14

C A MPA DR E M A G A Z I N E


C A MPA DR E M A G A Z I N E

15


UTVALDA PRODUKTER 1.

3.

2.

16

C A MPA DR E M A G A Z I N E


4.

1. Orrefors Sallaldsbestick Rostfritt Stål 209 SEK (ord. pris 429 SEK)

2. Timberland EK 2.0 Rugged Lace to Toe Chukka 1049 SEK (ord. pris 1899 SEK)

5.

3. Haglöfs Man Zenith II Jacka Svart 1399 SEK (ord. pris 3000 SEK)

4. Carin Wester Pernilla Indigo 520 SEK (ord. pris 1299 SEK)

5. Kosta Linnewäfveri Cat Baby Blanket Svart/Grå 179 SEK (ord. pris 500 SEK) C A MPA DR E M A G A Z I N E

17


CAMPADRE MAGAZINE vol 10  

CAMPADRE MAGAZINE är en tidning som lyfter fram starka varumärken och up and coming märken vi tycker att våra medlemmar ska lägga märke till...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you