Page 1

Til Daginstitutioner, folkeskoler og ungdomsuddannelser Børn fra daginstutioner, folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelserne er meget velkomne til at benytte sig af Skovhusets tilbud om undervisning i husets skiftende udstillinger.

Ballerupvej 60, 3500 Værløse Tel: 72 35 61 40

www. skovhus-kunst.dk

Tilmelding: Ingrid Barsballe mail: ingridbarsballe@get2net.dk Dot Boye mail: dotboye@mail.dk

Besøg på egen hånd: I er velkomne til at besøge Skovhuset på egen hånd. Åbningstider: Onsdage, lørdage, søndage og helligedage kl. 11 - 17. Jeres besøg bedes venligst meddelt til Skovhuset på telefon 72 35 61 40. Det er muligt at spise medbragt mad. Alle er velkomne til at tegne i Skovhuset. Tegnebræt kan lånes. Ordensregler i Skovhuset. Alle gæster bedes vise hensyn over for hinanden samt være opmærksom på: - at kunstværkerne må ikke berøres - større tasker må ikke medbringes i udstillingen - børn skal være under opsyn af deres voksne ledsager - mad og drikke må nydes i caféen. Rygning ikke tilladt se i øvrigt - www.skovhus-kunst.dk - email: skovhuset@furesoe.dk Velkommen i Skovhuset Addi Gervin-Andersen, Lone Andersen, Dot Boye, Nethe Olesen og Ingrid Barsballe.

26. oktober 12. januar 2014

Jan Nieuwenhuijs

Bestilling og information: Skovhuset ligger på Ballerupvej 60, 12 min. gang fra Værløse station. Bus 152, 154E og 500S går til Skovhusets røde porte. Bestilling af besøg: Ingrid Barsballe 44 65 40 04 - ingridbarsballe@get2net.dk Dot Boye 44 47 26 83 - dotboye@mail.dk

Myte og Magi

Omvisning og Workshop Skovhusets omvisninger er dialogbaseret, dvs at elevernes fortolkninger af værkerne inddrages. En omvisning varer ca. 1 time og der er mulighed for en efterfølgende workshop på ca. 1 time. Omvisningerne er gratis for Furesø Kommunes institutioner og skoler.


Til skolerne og børneinstitutionerne i Furesø Kommune:

Jan Nieuwenhuijs udstiller i Skovhuset 26. oktober – 12. januar 2014 Din klasse/børnegruppe inviteres til omvisning med efterfølgende workshop med temaet ”Myte og Magi”. ”Jeg maler som jeg skriver, som jeg ler. Derfor maler jeg hele tiden forskelligt, fordi mit humør skifter”, sagde den Hollandske maler Jan Nieuwenhuijs. Han fødtes i Amsterdam i 1922 og døde allerede som 64 årig i 1986. Da han var 16 år, forlod han skolen for at tage et tegnekursus. Han ville være kunstner. Det blev han og tilhørte en kort overgang COBRA-malerne. Han var dog ikke helt enig med dem i deres kunstneriske udtryk; han syntes at billedsproget var fastlåst.

“Hane der går i søvne” - 1949 - 69,8 x 99,5 cm.

Uanset uoverensstemmelserne brugte J.N. i høj grad den motivverden, som var fælles for Cobra-malerne. Det myldrer med heste, tyre, katte, ugler, øjne og brusende haner. Han lod sig inspirere af afrikansk kunst, eventyr, mytologi – og i høj grad af børnetegninger hvis kreativitet blev anset for umiddelbar og uspoleret. Man ligefrem studerede, hvordan børn tegnede og malede. J.N,s kone var danserinde i et cirkus, og han var meget fascineret af cirkusmiljøet. I mange af billederne finder man akrobater og dyr som balancerer oven på hinanden mellem stjerner, måne og himmelstiger. Kom i Skovhuset og mød ”Katten, som skyder ryg”, ”Det røde monster” som danser på line med en stjerne i munden, ”Den temperamentsfyldte hane”, ”Den hvide hest” i et sort univers”, og mange andre skønne, fantasifulde, fabulerende og farverige værker.

“Uden titel” - 1946 - 16,1 x 20,5 cm.

Ss brochure jn 2013  
Ss brochure jn 2013  
Advertisement