Page 1

La revista que fem els nens i nenes de l’escola Camí del Mig Juny 2010 | Nº 52


Editorial Normalment quan s’acaba un curs

col·laborar en dur endavant una

escolar fem balanç de les coses que

iniciativa de la qual en poguessin

ja s’han realitzat. Doncs mireu,

gaudir totes les famílies de l’escola.

aquesta vegada l’acabem anunciant

Oportunitats com aquesta ens fan

Adreces blogs

una novetat, la pàgina WEB de

creure més en aquella dita que diu

blocs.xtec.cat/camidelmigP3

l’escola. Havíem fet varis intents,

“un altre món és possible !”, i que si

però tot i la bona voluntat, la pàgina

la construïm entre tots, la vida ens

es resistia a sortir a la llum perquè

resultarà més amable. Actualment,

diversos imponderables no ho van

i tal com estan els temps, millor

blocs.xtec.cat/camidelmig1r

permetre. Aquest curs varem decidir

que anem buscant les solucions tots

blocs.xtec.cat/camidelmig2n

posar-nos en contacte amb l’IES

plegats !

Miquel Biada perquè sabíem que els

Adreça WEB

escolacamidelmig.cat

blocs.xtec.cat/camidelmigP4 blocs.xtec.cat/camidelmigP5

blocs.xtec.cat/camidelmig3r blocs.xtec.cat/camidelmig4t

seus alumnes de 2n de Batxillerat

Des d’aquí, i en nom de tots i totes,

feien un crèdit variable lligat a

agraïm a l’Alba Vélez,l’Antonio J.

blocs.xtec.cat/camidelmig5e

un projecte APS on els alumnes

Tabares Salgado i l’Albert Soler

blocs.xtec.cat/camidelmig6e

creaven pàgines WEB per a entitats

Ruda la seva dedicació durant tot

sense ànim de lucre (com la nostra

aquest curs en la creació i posada en

campanya de Donació de Sang,

marxa de la nostra nova pàgina WEB.

recordeu !). Quina va ser la nostra

Moltes gràcies.

sorpresa quan ens varem adonar que una de les noies que ens la creava havia estat alumna de l’escola !. Ella també estava molt contenta perquè havia triat venir a participar en el nostre projecte i li feia molta il·lusió

Ep !, si obriu i visiteu la pàgina WEB hi trobareu també els blocs que estem creant tots plegats.

blocs.xtec.cat/camidelmigsecretaria blocs.xtec.cat/ camidelmigeducaciofisica blocs.xtec.cat/camidelmigmusica blocs.xtec.cat/camidelmigangles blocs.xtec.cat/camidelmigbiblioteca blocs.xtec.cat/camidelmigcaminemplegats

Hola esportistes Tornem a ser aquí per explicar-vos la cursa que es va realitzar com a una de les activitats programades per la Setmana Cultural de l’escola. L’Oreneta és la revista que s’edita al CEIP Camí del Mig gràcies a l’esforç i la dedicació d’alumnes, mestres, mares i pares de l’escola. L’aportació econòmica dels anunciants fa possible l’edició de la revista. Comissió Revista: Gemma Armadans, Magda Batlle, Gabriel Cañete, Irene Cot, Jesús Gonzàlez, Ramón Gros, Jose Manuel Luna, Montse Pubill i Maurici Torner.

Tal i com recordareu, el passat dia 21 d’abril a la tarda, ens vam trobar tots els nens i nenes de l’escola a les grades del pati per començar a fer una cursa que tenia molt a veure amb el reciclatge. Cadascun dels equips estava format per corredors que portaven el color de cadascun dels quatre tipus de residus que podem reciclar (blau, marró, groc i verd). Era una cursa de relleus a on els més grans havien de fer tres voltes a la pista i passar el testimoni al següent corredor. Després dels grans, poc a poc es va anar donant pas als cursos de cicle mitjà, cicle inicial i d’infantil.


Els cargols i les tortugues fem teatre!

P3

Els nens i les nenes de P3 ens hem estrenat com actors, hem preparat amb molta il·lusió l’obra: “Que ve el llop!” una adaptació d’un conte que ens agrada molt. Sabeu per què? Doncs perquè en aquest conte tots els animals són amics, fins i tot el llop és bo, i sabeu què li preparen els animals al llop? Una festa d’aniversari! Moltes felicitats llop!

Aquests últims van comptar amb l’ajuda d’algunes mares per fer tot el recorregut (una mica més reduït que la resta ) i ho van fer molt bé. La casualitat va voler que l’equip marró fos qui aconseguís arribar més vegades el primer, tot i que tothom ho va celebrar un cop acabada la cursa. Va ser una tarda molt divertida on l’important no era guanyar o còrrer més o menys que els altres sinó participar i animar els companys en una activitat conjunta de tota l’escola. Donem l’enhorabona a tots els participants ja que ens vau fer passar una molt bona estona a aquells que us estàvem observant en tot moment.

tres


P4 ÀNECS I POLLETS MARXEM DE COLÒNIES A LA CASA NOVA D’EN COLOMER Els nens i nenes de P4 hem anat de colònies a prop del poble de Riudarenes, a la Casa Nova d’en Colomer. Allà ens varen rebre uns INDIS que ens van fer gaudir de l’estada.

Quan vam arribar vàrem explorar els entorns de la casa, on, per cert, hi havia uns camps i uns arbres verds que feien bo de mirar. Vàrem pintar una veritable tenda d’indis que es diu TIPI i ens l’hem endut a l’escola per poder-hi jugar. A la tarda, després d’un bon dinar i d’una estona de joc, vàrem fer una gimcana per trobar els elements que els indis necessiten per fer fora els mals esperits i protegir-se dels perills. Però no va ser tan fàcil, ja que vam haver de superar tot un seguit de proves, algunes molt difícils: pescar pilotes a l’aire, convertir-nos en pedres, imitar animals, camuflar-nos entre els arbres, buscar plantes amb l’olfacte... Després de sopar vam sortir al bosc de nit, a buscar plomes de “gamusins” amb la llum de la lluna i les llanternes. Un cop les vam trobar va arribar l’hora de la MÀGIA i utilitzar els elements (terra, foc, aigua i aire) per fer fora els mals esperits i els perills, i il·luminar la sala amb la llum de les estrelles.

quatre

Com podeu imaginar l’hora més esperada és la d’anar a dormir a les lliteres amb les nostres mascotes i al costat dels nostres amics. En llevar-nos ens espera un dia molt important: esdevenir veritables indis. Primer preparem la nostra diadema, després hem de buscar les plomes per la diadema que ens les vam posar seguint el ritual indi: posant-nos un nom indi (cavall rapid, núvol gris, gran duc...), tenint en compte el color de la ploma que ens indicava si som guerrers, xamans, savis,,, Un guerra de bombardes serà la fi de la festa i uns maquillatges perfectes ens acabaran de transformar. Com agraïment per tot l’esforç i les proves superades el “Gran Xaman” ens ha fet un obsequi de record. HAN ESTAT UNES COLÒNIES FANTÀSTIQUES!


Si no saps a què jugar...

cinc


P5 Durant la setmana de Sant Jordi

ELS GEGANTS I NANS DE LA CIUTAT

ESTAVEN A L’AJUNTAMENT. ELS NENS I NENES DE P-5 HEM APROFITAT PER FERLOS UNA VISITA. ALLÀ ENS VAN EXPLICAR CURIOSITATS DELS NOSTRES GEGANTS (EL CASAMENT DE LA TONETA, D’ON VE EL NOM DE ROBAFAVES, LA ROBA I COMPLEMENTS DELS NOSTRES GEGANTS I GEGANTERS, LA MÚSICA… ). TOT PLEGAT VA SER MOLT INTERESSANT !!!

sis


1r

set


2n

El meu millor record Les noies i nois de 2n recorden les seves millors experiències durant aquests dos anys.

vuit


del cicle inicial

2n

nou


6

è

Què és el que no oblidarem...

Al sorrall del cole barallant-nos mentre ens tiràvem pales plenes de sorra i galledes a veure qui feia el castell més maco i més gran. A les rodes tot saltant, a veure si arribàvem a la pròxima , per fer-nos els grans. A P4 les nostres primeres colònies, la nit teníem una barreja de sensacions entre la por de passar una nit sense els pares i l’alegria d’estar amb els companys, al bosc i haver sortit a les fosques i més tard veure el llit. Ara que ja som més grans, som nosaltres els que ho fem passar bé als petits. Miquel, Aida, Thalia, Yifan, Dani i Mohamed Els nostres records d’escola són: quan anàvem a segon, fèiem natació a la piscina municipal i, de vegades ens deixaven fer jocs lliures a la piscina infantil. Desprès de piscina, anàvem a un gran vestuari per canviar-nos, i també per jugar al joc del telèfon, ens ho passàvem molt bé! Tenim un altre record, que és quan vam anar de colònies a una granja de Juneda (Les Obagues), on vam jugar, cuinar i treballar al camp... El més divertit va ser observar i jugar amb els animals. Alex, Angel i David C. Recordem quan va arribar el dia de carnaval, a 5è. Dies enrere vam preparar la cançó i el ball de GREASE. Nosaltres vam ser els penúltims en ballar i ens vam avorrir molt, però quan va arribar l’hora de ballar ens vam treure tot l’avorriment de sobre. Aquell dia ens va agradar molt a tots. Després del ball vam pujar a classe a buscar les coses i ens vam anar a casa. Dani G, Edu i Rafa Encara recordem del primer cop vam entrar a l’escola. Teníem molta vergonya. Quan vam entrar, teníem els nostres noms a la taula. El nostre primer carnestoltes, que ens vam disfressar de submarinistes. Anàvem amb una samarreta i unes malles negres, un cinturó de color groc, unes ulleres de piscina, uns peus d’ànec i unes ampolles que feien d’ampolla d’oxigen. Júlia, Ana i Paola El record que mes li agrada al Hamadi és jugar a futbol i sobretot fer els deures amb la Montse. També un bon record són les festes que hem fet a l’escola. A tots ens va agradar aquelles colònies que vam fer quan estàvem a quart, que vam anar al Camp d’Aprenentatge de Tarragona. I per fi i l’últim és un record que tota la classe recordava, recorda i recordarà sempre... QUE ELS AMICS, ÉS EL MILLOR RECORD QUE HI HA ! David V., Hamadi B., Maria L., Marian H., Marta P., Raúl C.

deu


Un cop a l’Institut...

Quan arribi a l’institut el primer que vull fer és mirar la meva classe perquè tinc ganes d’escollir un bon lloc. Coneixerem nous companys/es i ens farem amics. Una de les coses que faré és conèixer el meu/va mestre/a. Quan estigui a l’institut m’agradaria estar a quart d’Eso per sortir a l’hora d’esbarjo a fora de l’escola. Quan arribi m’esforçaré molt en treballar i escoltar la mestra. Quan vagui a l’institut m’agradaria que em toqués anar amb els meus amics de l’escola. Gemma, Marian.A, Souhaila, Oriol, Joel i Sergio Quan arribem a l’institut esperem que ens vagi molt bé. El record del nostre temps a l’escola és molt bo. Conèixer a altre gent està molt bé, però els nostres amics i amigues són el primer. També desitgem tenir nou amics i amigues a l’institut on podem compartir moments difícils i moments on només podem pensar en els nostres estudis. Esperem que a l’institut traguem bones notes. Sempre en el nostre cor ens quedarà el record dels bons moments més emocionats que hem tingut a l’escola Camí del Mig. Daniela, Andrea, Laura, i Salma l’Ivan desitja trobar-se la seva cosina Paula. A l’Adil li agradaria anar a la mateixa classe que els companys, aquests companys es diuen: Marc, Dani.G, David.C, Aleix, Sergio.C,David.V, Anna, Salma,... En Marc seria feliç si es trobés igual de bé que a la classe de 6è del Camí del Mig. Marc, Adil i Ivan A nosaltres ens agradaria seguir veient-nos tot i que fem amics nous, però ara farem un gran canvi a part de passar a secundària farem de “conillets d’índies” per provar els portàtils tot i que no ho farem tot amb ells; perquè si no es perdria l’escriptura. Al juliol farem una reunió i sabrem tota la informació sobre els portàtils. Molta gent pensa que a l’institut tot són baralles i tota l’estona drogues ... però és molt diferent tot i que hi ha molts ignorants que s’enfaden si ets més llest que ell o si els hi dius la realitat i no els hi agrada, llavors recorren a amenaçar. Pensem que serà molt difícil i deures cada dia i tot això, penso que ens hi acostumarem , el treball de l’institut pot ser un gran pas a la nostra vida i ens farà canviar molt. Daniel, Esperanza i Aleix Esperem passar-nos-ho bé !! la decoració era molt elegant quan vam anar a veure’l. A l’insti ens posaran molts deures. Els dimecres i divendres tindrem festa a la tarda , i només podrem anar per treballar a la biblioteca. Ens faran molts exàmens i farem noves amistats . Passarem moltes estones bones perquè quasi tota la gent de la classe va l’IES Boet i allà tenim molts altres amics. Àlex, Ibra, Carlos, Paola, Alejandro, Aida i Dario

2010

onze


3r Els de Tercer vam anar a visitar Arbúcies El dia de l’excursió a Arbúcies vam aprendre moltes coses. Com es feien els autocars abans: primer es feien com una mena d’esquelet, a sobre es posava una mena de capa, després es posaven les coses de dintre com els seients, el volant,... Seguidament es feia la prova d’aigua, sempre tenia que haver-hi alguna persona dintre de l’autocar per així comprovar que l´acabat és correcte. ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!! Clara Reniu i Anna Burguillos El riu estava brut. A nosaltres ens va saber greu perquè hi havia una ampolla dins del riu. També hi havia ànecs sota un pont. Al costat del riu hi havia un poliesportiu on vam dinar, i vam jugar una estona. De nou agafem l’autobús per tornar a l’escola. ENS VA AGRADAR MOLT LA SORTIDA!!!! Alexander i Alex

dotze


4rt Sortida a la Policia local- Bus-Hospital El dimarts 11 de maig pel matí va venir un policia a la classe (Manel) i ens va explicar coses de l’autobús públic i del carrer, com per exemple, que cal mirar els cotxes i els semàfors quan travessem el carrer. També ens va dir que els autobusos són públics i que hi pot pujar tothom. Ens va explicar com ens hem de comportar en el bus, en els carrers i que tenim uns drets i unes obligacions com a usuaris. A més ens va explicar la nova guia 2010 per moure’t amb nosaltres. Desprès vam fer el trajecte amb bus fins a l’hospital. En el bus hi havia un senyor que es deia Ernest, ell ens va explicar quines eren les sortides d’emergència ,etc. Quan vam arribar a l’hospital vam anar a la sala d’actes i allà hi havia una senyora que es deia Carme. La Carme ens va explicar moltes coses de l’hospital i també coses que hem de fer nosaltres, com per exemple, que ens hem de dutxar tots el dies i rentar-nos les dents com a mínim tres vegades al dia. Desprès va venir la Gracia i ens va explicar l’alimentació saludable. Vam fer un recorregut per l’hospital i vam anar a agafar l’autobús per tornar cap a l’escola.

BAR CARLOS refresca’t a la nostra

terrassa d’estiu

Vam aprendre que el Mataró Bus es públic i que les persones que l’utilitzen són usuaris, també que en el bus no es poden portar animals, no hem de molestar, hem de pagar en efectiu i deixar a la gent amb alguna debilitat seure als seients reservats. Ens van ensenyar com sortir del bus si s’està cremant o si està de costat. A l’hospital ens van ensenyar els tipus de gent que hi ha: dentistes, lampistes, doctors, senyors i senyores de la neteja, guies, científics, etc. Va ser molt divertit, interessant i ens va agradar molt! Els nens i nenes de 4t A

SERVEI D’AUTOCARS Viatges Cases de Colònies Col.legis 3a. Edat Escolars Linia Arenys de Mar - Sant Iscle Oficines: Rbla. Francesc Macià, 77 08358 Arenys de Munt Tel./Fax 93 795 12 54

tretze


5è LA CANTÀNIA El final de curs s’apropa, i els alumnes de 5è hem estat tot l’any preparant la cantata del dia 3 de juny d’una forma divertida, perquè aprenem cançons noves. Aquest any hem agafat contes d’en Roald Dahl i aprenem les cançons adaptades a la classe de música, on la Clara ens ensenya a posar la veu com s’ha de fer. Això és tots els divendres abans del pati. Assagem cada cançó que desprès representarem, fem les entrades i sortides a l’escenari i corregim possibles errors. És molt divertit, i a més té molta paciència. Els dimecres desprès del pati i durant tres quarts d’hora ens aprenem les lletres de les cançons i les anem practicant ja sigui per taules o bé tot el grup. El mestre va dient diferents companys, que han de seguir la lletra. Ara ens falta assajar la lectura dels petits textos i crear els diferents elements que representen cada conte. Aquest any farem: les Bruixes, Matilda, Senyor Guillot, Dani campió del món, i James i el préssec gegant. Matilda i les Bruixes les cantarem les dues classes juntes. Matilda és la única cançó que no té coreografia, perquè representa que és una noia que li encanta llegir i ella és qui es llegeix tots els contes que ha fet en Roald Dahl. Tot això ho estem fent per tal que el dia que actuem ens surti un espectacle molt ben fet, i també perquè tots ens divertim i ens ho passem bé. Esperem que us agradi molt, i que gaudiu tant com ho hem fet nosaltres preparant-la.

Cel amunt Si observeu amb molta atenció, descobrireu que el cel, els arbres i el terra del pati de la nostra escola està ple d’ocells. Alguns són grans com les gavines, d’altres petitons com els gafarrons. Hi ha d’acolorits com les caderneres i de tons més discrets com els pardals. Els nois i noies de 5è - que tenim moltíssima paciència - estem fent el recompte de tots aquests animalons. Portant a terme aquesta tasca, ens hem adonant que és una activitat molt divertida i interessant. Tots nosaltres ens estem convertint en uns experts ornitòlegs! Reconeixem els ocells pel seu vol, pels seus colors i forma o pels seus cants i refilets. La primavera i l’estiu és una temporada excel·lent per observar ocells. El nois i noies de 5è us convidem a fer-ho! Des de principi de curs fins el mes de maig, hem aconseguit observar o escoltar els següents moixons: falciots negres, orenetes cuablanca, cotxes fumades, ballesters, garses, tórtores turques, caderneres, merles, gafarrons, gavines, pit - roigs, cueretes blanques, verdums, pardals, mallerengues, cotorres, gaigs, tudons. En Joan Rodríguez el nostre conserge, que és un xicot molt savi, està confegint una pàgina web amb tots els ocells i arbres del pati de la nostra escola. Ell també és un expert en aquest tema! Nois i noies de 5è.

catorze


6è Cotxa fumada

Sortida al Poble Espanyol

La sortida al Poble Espanyol va ser molt divertida .

Cueta blanca

Garsa

Gafarró

Tórtora

Pardal

Pit-roig

Merla

Primer quan vam arribar vam esmorzar i ens van deixar anar sols per passejar, una mitja hora .També ens va deixar anar a mirar les botigues, la primera que vam veure va ser una de les que més ens va agradar, tant a mi com a la Marta i totes les que estaven amb nosaltres. Era la botiga on hi havien figures molt boniques de vidre i de diferents colors; hi vam estar una bona estona, el dependent ens va explicar coses sobre com havia arribat a treballar allà, és deia Pepe . No pensàvem estar tota l’estona allà sense mirar altres botigues així que la Marta, la Paola, la Laura, i jo ens vam decidir a veure altres botigues. Vam passar per unes que feien teixits, d’altres de “suvenirs “i també una de màscares de Venècia. Vam quedar tots junts a una plaça, baixant les escales. Al voltant de les dotze vam començar les activitats. Primer, el noi que ens feia l’activitat , en David, ens feia unes preguntes i nosaltres les havíem de completar. Després havíem d’endevinar quina comunitat autònoma era a partir d’uns jeroglífics, i era Catalunya. Més tard vam començar la segona part de l’activitat que era un dossier que jo el vaig fer amb l’Àlex i en Dani. Vam començar a completar el dossier, i el vam acabar molt bé. Quan vam acabar, vam passejar i quan es va acabar el temps vam tornar a la plaça. També vam visitar un lloc on feia molta calor perquè hi feien el vidre. Va arribar l’hora de dinar i vam acabar de passejar amb la Ling Ling i la Yifan. Algunes persones van fer amics o amigues i tot, ens ho vam passar molt bé

quinze


Enguany tres alumnes de l’escola han estat finalistes del premi. Aqui hi tenim les històries guanyadores.

Memorial Joaquim Cases La gota Xap

Exploració!

Hola sóc la Xap. Sóc una goteta d’aigua i visc al mar, al capdamunt d’una onada. Avui fa molta calor, i ara però hem d’anar a fer el nostre cicle. Les meves amigues gotes m’esperen. Marxem!!! Hem d’anar a un lloc en concret que es diu evaporació. Sempre hi toca el sol i fa encara molta més calor que aquí. Ja hem arribat que divertit! És molt divertit. Tot l’oceà ho hauria de provar! Ara em condenso el vent se m’emporta volant! De cop em deixen anar, es com si caiguessis de dalt d’un avió! Oh, No! De cop començo a congelarme. Sento que tot el meu cos està fred i immòbil. Mentre jo estic aquí les altres gotes estan al riu o als mars, que puc fer? Passen hores i hores, mesos i mesos i fins i tot anys i jo encara estic així. De cop venen els crancs, jo no m’ho acabo de creure de que no tinguin fred. De sobte em tiren un líquid molt estrany i em descongelo. Vaig a parar a casa meva.

Hi havia una vegada una granota que es deia Siana i tenia molts amics. La granota vivia en un riu ple de vegetació amb molts nenúfars on ella i les seves companyes podien cantar a la lluna. El lloc on vivia agradava molt a la Siana però, un dia, va decidir sortir a explorar el naixement del riu. Va anar nedant i a sota de l’aigua, va trobar un túnel molt gran, profund i una mica misteriós. La granota va decidir entrar per aquell túnel però una pedrota no la deixava passar. Com que era molt tossuda, va començar a saltar contra la pedra i aquesta va sortir rodolant. La Siana també va decidir entrar amb molt de compte... Quina sorpresa! Va descobrir una ciutat fantàstica! Era una lloc tan preciós! Tots els edificis eren fets de sorra brillant amb les teulades de plantes entrelligades i els carrers eren rius d’aigua platejada. La granota estava meravellada! La Siana, al veure com n’era de bonica aquella ciutat, va decidir quedar-se però, de cop, va recordar que tenia amics a fora i va pensar que a tots també els agradaria viure en un lloc com aquell. Va fer nedant el camí de tornada, va trobar-se amb tots els seus amics i els va explicar la fantàstica ciutat que havia descobert. Tots els companys- granota van estar d’acord: I tant que volem anar a viure a aquest lloc!- van dir molt contents. Quan de nit sentiu alguna granota cantant... no ho fa a la lluna! Està explicant a algun company perdut que, al final del riu, hi ha una ciutat fantàstica plena d’un munt de granotes que l’acolliran... amb les potes obertes!

Autor: Laia Sans Cormenzana *Arc de Sant Martí Autor: Laura Arco

setze

Dibuix de Ruben Menor


El gran viatge Sóc petita, valenta i amb ganes d’aventures i ara us explicaré una història que em va passar ja fa temps. El meu somni sempre havia estat escalar muntanyes, com més altes millor. Amunt! Amunt! Un dia que, com sempre, anava atrafegada, vaig veure aquella gran muntanya davant meu i vaig decidir que havia arribat el moment d’enlairar-me fins els seu cim ple de neu. De bon matí, vaig arribar als peus de la gran muntanya i tota animada vaig començar el meu camí. Quan portava uns 200 metres, vaig veure una àguila i vaig pensar que seria un bon vehicle que em transportaria fins a dalt de tot. Així que la vaig cridar, em va agafar amb les potes i... em va portar fins el seu niu on hi havia dues cries amb uns becs enormes esperant endrapar-me! L’àliga em va deixar anar i vaig caure al cap d’una d’aquelles bèsties afamades! Sort que totes dues van començar a barallar-se i vaig poder aprofitat per escapar-me. Després del que m’havia passat, volia tornar però estava massa lluny de casa. Havia recorregut dos quilòmetres de pujada i calia anar endavant. Encara que el camí era ple de pedres cantelludes i grans, vaig continuar pujant tota decidida. Ja us he dit que sóc petita però amb molta empenta! De cop, vaig topar amb un humà i em vaig agafar amb força a la seva sabata. I... amunt! L’humà pujava i pujava! I jo, és clar, agafat a la seva sabata també pujava i pujava! Neu, glaç i fred de mil dimonis! L’humà va arribar al cim i jo també! Visca! Havia aconseguit el meu somni: ser la primera formiga en escalar l’Everest. * Salinas Autor: Pau Cano

Dibuix de Ruben Menor

disset


MAES, jocs de primavera Enguany s’ha celebrat la 13 edició del jocs de primavera. Un any més ha estat tot un èxit, ja que els nois i noies participants han fet d’aquests jocs tota una festa lúdicesportiva. Els més grans de l’escola van gaudir d’un dissabte amb molt de sol i calor per jugar amb els seus companys esports com: tamborí, bàsquet, futbol sala i handbol.

Els àrbitres d’aquests partits eren els propis mestres i monitors de l’escola. Com ja és habitual, en finalitzar la jornada es va entregar una bossa d’obsequis a cada nen/a i pare/mare responsable dels grups. Aquestes bosses eren patrocinades per PINMAT i dins d’ella tenim obsequis de la casa procter&gamble, la casa, sunny delight, comercial palam, staedtler, la caixa laietana. A més a més aquestes cases també col·laboraran per la festa esportiva de l’escola, (que serà el dissabte 12 de juny) juntament amb juanola, nestlé, patates torres i les copes seran patrocinades per, EL CORTES INGLES .

Els equips estaven formats per nens i nenes des de 3r fins a 6è de primària i cada un d’ells tenia un pare/mare responsable.

Premis a les entitats

L’ANNA, LA CLARA, L’ANDREA I LA MARTA DEL CICLE MITJÀ el dia 28 de maig vam estar al saló de Plens de l’Ajuntament en un acte on es lliuraven els premis a les entitats que havien col·laborat amb un projecte d’Aprenentatge i Servei. La nostra escola al llarg del primer trimestre del curs havia organitzat, per segon any, una campanya de Donació de sang. divuit

Els alumnes de tercer i quart, en concret, vàrem preparar la carta demanant la col·laboració de mares, pares, avis, tiets i veïns i també ens vam encarregar de l’enquesta als donants. Hem estat molt satisfetes de ser les representants del centre per recollir el Diploma a la vegada que ens sentim orgulloses d’haver participat en una campanya que de ben segur ha salvat moltes vides. Volem dir en nom de tota l’escola que... HEM APRÈS MOLT I HEM FET UN SERVEI A LA SOCIETAT.


Caminem plegats Durant aquest curs hem fet activitats dedicades als alumnes i de participació. Al mes de Novembre la sessió d’ Avaluació Global Diagnòstica per a famílies es va fer coincidir amb el cafè. Aquell dia, amb la presència de la inspecció, vam respondre els qüestionaris a la sala d’informàtica, per poder iniciar el Pla d’Autonomia de Centre També hem estat algunes sessions preparant un petit concert per a les classes dels músics i dels astronautes. Vàrem cantar una cançó del Marroc, una de Senegal i una catalana. Ara preparem jocs per a petits i grans per gaudir-ne tots plegats el dia de la festa de l’escola. Abans de la festa, hem de preparar-nos i practicar una mica...

Si no saps a què jugar...

Us esperem per jugar amb nosaltres!

dinou


Si no saps a què jugar...

oreneta juny 2010  
oreneta juny 2010  

revista de l'escola

Advertisement