Page 1

El Camí Amic és:

El Projecte Comunitari Camí Amic està format per

· Un projecte comunitari d’educació en valors cívics i ambientals, que busca la complicitat i col·laboració dels veïns dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni.

· Escola Joan Miró, Auró, Diputació, Els Llorers, Escola Ferran Sunyer, Institut Ernest Lluch, Institut Poeta Maragall, Institut Viladomat, AMPA Auró, Diputació, Els Llorers, Ferran Sunyer, Joan Miró, Mallorca, VV Esquerra de l’Eixample, AV Parc de l’Escorxador i AV del barri de Sant Antoni, Biblioteca Joan Miró, Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Urgell, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Jardins d’Emma, Espai Associatiu Lola Anglada, CEM Joan Miró / AE-Eixample, Sant Antoni comerç i Nou Eixample.

· Un compromís ciutadà, que amb el recolzament municipal, promou canvis en l’organització de l’espai públic.

El Camí Amic vol: · Donar suport a la pacificació de l’eix viari Consell de Cent - Comte Borrell.

· Amb el suport del Districte de l’Eixample.

· Donar suport a la creació d’una xarxa de carrers pacificats que arribi a tots els centres educatius de l’Esquerra de l’Eixample i també de Sant Antoni. · Que el carrer, el barri, la ciutat esdevingui un espai de relació, de col·laboració i d’intercanvi d’idees, un espai educatiu i d’enriquiment personal per a tothom, un espai agradable i segur. Vides a l'aire és un cicle que vol visibilitzar la problemàtica de la contaminació, un autèntic problema de salut pública davant del qual no podem girar l'esquena. Reivindicar un urbanisme més sostenible i el dret a respirar aire net però sobretot sensibilitzar sobre la importància de prendre mesures urgents. I per fer-ho possible és inevitable parlar de reduir l'espai reservat al cotxe a la nostra ciutat, fer-ne un ús més racional i de la implantació de les superilles.

VIDES A L’AIRE Cicle d’activitats sobre la contaminació

reduir la contaminació tots els “ Per experts en mobilitat saben que amb transport públic no és suficient, cal dificultar la circulació dels cotxes, treure carrils i aparcaments, establir un peatge urbà i limitar l'entrada als més contaminants. Només així reduirem el 30% del trànsit motoritzat per respirar aire legal. No cal inventar res, només copiar el que està funcionant a Europa. La gent no som diferents, ho són les polítiques.

del 5 de maig al 20 de juny

Maria Garcia Plataforma per la Qualitat de l'Aire Article publicat a El Periodico el 26 de desembre de 2016 Organitza:

Aconseguir que el carrer torni a ser un espai habitable, un espai comunitari que afavoreixi el joc dels infants i la convivència. El cicle Vides a l'aire està organitzat pel projecte Comunitari Camí Amic en coordinació amb els equipaments municipals del barri: Centre Cívic Casa Golferichs, Centre Cívic Urgell, Centre Cívic Cotxeres Borrell, la Biblioteca Joan Miró i l'Espai Lola Anglada, amb la col·laboració del Districte de l'Eixample, la Fábrica del Sol i l'Àrea metropolitana de Barcelona. Totes les activitats són gratuïtes.

Organitza:

CAMÍ AMIC Gran Via de les Corts Catalanes, 491 08015 Barcelona Mail: coordinacio@camiamic.cat Tel: 93.323.77.90 camiamic camiamic @camiamic #videsalaire


PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS Divendres 5 de maig, de les 17 a les 19.30 h al pati interior d’illa del Centre Cívic Urgell

Dimarts 16 de maig, a les 17.30 h a l’Espai Associatiu Lola Anglada

Dijous 18 de maig, a les 10 h Lloc de trobada: Avinguda Roma amb Comte d’Urgell

Dilluns 22 de maig, a les 18 h al Centre Cívic Casa Golferichs

activitat en família

activitat familiar

visita

Xerrada

Amb bons fums!

Presentació del conte infantil “On ets, Andròmeda?”

L’aire que es respira a Barcelona

Com afecten els creuers a la salut pública?

Construeix una maqueta del barri amb materials reciclats seguint el recorregut del Camí Amic. Amb la col·laboració de l’Aula Ambiental Sagrada Família. Divendres 12 de maig, a partir de les 17 h al Centre Cívic Cotxeres Borrell Activitat en família

On ets, Andròmeda? És un projecte mediambiental sobre la contaminació lumínica. Les seves autores l’Anna Almécija i la María José Sancho han creat un conte i materials didàctics per explicar què podem fer per tornar a veure brillar les estrelles de nit.

Passejada sobre rodes. Fem-nos veure per la contaminació! Veniu sobre rodes! Patins, patinets, bicicletes, cotxets de nadons... i gaudirem d’una passejada pels carrers del barri sense cotxes. 17 h Taller de cues per fer soroll amb materials reutilitzats. Porteu objectes sorollosos que els reutilitzarem! 18 h Passejada sobre rodes. Inici del recorregut al carrer Viladomat, Parlament, Rda. St. Pau, Tamarit i Viladomat. Diumenge 14 de maig, a les 12 i 12.30 h a l’arbreda del Parc Joan Miró taller familiar

Construïm un molinet de vent Taller participatiu per als més petits on experimentaran amb l’energia eòlica i solar fotovoltaica. A càrrec d’AMB.

Capacitat limitada.

Visita a la cabina de control atmosfèric de l’Avinguda Roma. A càrrec de la Fàbrica del Sol. *Cal inscripció prèvia. Diumenge 21 de maig, d’11.30 a 13.30 h a l’arbreda del Parc Joan Miró Activitat familiar

Familíes en bicicleta. Viatges sense pressa

Parlarem dels creuers, del canvi climàtic, de la contaminació atmosfèrica i la salut pública, de les mesures de reducció de l’impacte ambiental i de les conclusions de la nova agenda urbana. Activitat inclosa dins de “Vilamon. Festival de turisme responsable de Barcelona”.

Capacitat limitada

Dissabte 17 de juny, a les 10 h Lloc de trobada: Davant de la porta principal al mercat del Ninot al carrer Mallorca. ruta

Batecs pel barri. Els patis d’illa Ruta pel paisatge sonor dels patis d’illa de l’Esquerra de l’Eixample. Viurem l’experiència d’escoltar racons significatius de Barcelona sense veure’ls. A càrrec de Fàbrica del Sol. *Cal inscripció prèvia Dimarts 20 de juny, de 10 a 13 h Punt de trobada: Plaça de Karl Marx (parada de bus 1519 direcció Besòs). Visita guiada

En marxa per la salut ambiental

Jornada familiar dedicada al cicloturisme en família. Descobrirem de la mà d’una família que va a viatjar per Llatinoamèrica en bicicleta amb els seus fills a planificar el viatge, gaudir i educar a ritme de pedal. Aprendrem a construir cistelles de bicicleta amb material reciclat i gaudirem d’una gimcana d’habilitats en bicicleta per a nens/es de 7 a 12 anys.

Itinerari amb autobús híbrid o elèctric que va des del mirador de Torre Baró fins al Port de Barcelona. Des del mirador s’obté una visió àmplia de la ciutat de Barcelona, de la complexitat del sistema urbà i de la problemàtica de la contaminació atmosfèrica. L’activitat finalitza a la Plaça de les Drassanes, Barcelona. A càrrec d’AMB. *Cal inscripció prèvia.

Activitat inclosa dins de “Vilamon. Festival de turisme responsable de Barcelona” Dijous 18 de maig, a les 18 h al Centre Cívic Casa Golferichs xerrada

Barcelona contaminada: quines solucions són efectives? La contaminació és un problema de salut pública de primer ordre i el trànsit n’és el primer causant. El consens científic i polític és absolut i preocupa a més del 80% dels barcelonins i barcelonines segons l’últim baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona. Som conscients del problema però quines són les solucions? Coneixerem l’anàlisi de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire sobre les principals mesures que han presentat les diverses administracions i les que estan donant resultats a altres ciutats europees. A càrrec de Maria García de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire. Capacitat limitada.

Dimarts 23 de maig, a les 18 h a la Biblioteca Joan Miró Activitat familiar

Contes cont(e)minants Sessió de conta contes per un món més net i millor, per a nens i nenes a partir de 4 anys.

*Inscripció gratuïta a les activitats inscripcions@camiamic.cat o per telèfon a 93.323.77.90

Vides a l'aire_ Programacio  

Cicle d'activitats sobre la contaminació

Vides a l'aire_ Programacio  

Cicle d'activitats sobre la contaminació

Advertisement