Page 1

Carrer Tarragona

Benvolguts i benvolgudes, Encetem una nova edició de Vine a Moure el Parc, un projecte engrescador que esperem amb més il·lusió cada any. Carrer Diputació

Espectacles familiars, aperitius musicals, traginers de jocs, tallers culturals i mediambientals i les sessions de cinema, configuren un ventall de més d’una trentena d’activitats per a totes les edats, gratuïtes i a l’aire lliure.

Carrer Aragó

Enguany s’ha ampliat l’oferta d’activitats que, com sempre, conviden a gaudir del bon temps, l’esbart, l’esport i l’aprenentatge en un dels espais verds més carismàtics del nostre districte.

VINE A MOURE EL PARC! Parc de Joan Miró Primavera-estiu 2017

Us animem a participar d’aquesta programació i a no deixar passar l’oportunitat de gaudir del parc de Joan Miró.

El Camí Amic és un projecte comunitari d’educació en valors cívics i ambientals de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, que no només vol centrar-se en els camins escolars i en el disseny d’un possible recorregut per anar a l’escola, sinó que vol fer un pas més i fomentar un ús del carrer just i respectuós amb totes les persones; que el carrer, el barri i la ciutat esdevingui un espai de relació, de col·laboració i d’intercanvi d’idees, un espai educatiu i d’enriquiment personal per a tothom, agradable i segur. Amb aquesta voluntat i amb la col·laboració del Districte de l’Eixample, el Camí Amic organitza una extensa programació d’activitats al Parc Joan Miró, gratuïta i adreçada a tot tipus de públic. Enguany, la programació s’ha complementat amb el cicle Vides a l’aire que tracta la temàtica de la contaminació amb activitats diverses a diferents equipaments culturals del barri.

Montserrat Ballarín Espuña Regidora del Districte de l’Eixample

Serveis

Equipaments

Zones d’activitat

Àrea de joc infantil

Pista poliesportiva

Zona ajardinada

Àrea per a gossos

Biblioteca Joan Miró

Arbreda

Pistes de botxes

Dipòsit d’aigües pluvials

Llacs de la biblioteca

Pàrquing accesible

Dona i ocell,

Plaça dura

Pàrquing subterrani

de Joan Miró, 1983

Àrea de ping-pong Organitza:

Inscripció gratuïta als tallers: inscripcions@camiamic.cat o presencialment al Centre Cívic Golferichs: Gran Via de les Corts Catalanes, 491 · Tel. 93 323 77 90 Segueix-nos a: cami.amic @camiamic camiamic.wordpress.com

Actualment, el projecte està integrat per: Escola Auró, Escola Diputació, Escola Els Llorers, Escola Joan Miró, AMPA Auró, AMPA Diputació, AMPA Els Llorers, AMPA Ferran Sunyer, AMPA Joan Miró, AMPA Mallorca, AVV Esquerra de l’Eixample, AV del barri de Sant Antoni, AV Parc de l’Escorxador, Biblioteca Joan Miró, Centre Cívic Golferichs, Centre Cívic Urgell, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Jardins d’Emma, Centre Esportiu Joan Miró / Associació esportiva l’Eixample, Institut Ernest Lluch, Institut Poeta Maragall, Institut Viladomat. Amb el suport del Districte de l’Eixample i la col·laboració del programa de camins escolars de l’IMEB.


MAIG, JUNY I JULIOL Tots els dilluns, de 10 a 11 h. A 50 m del bar (C. Diputació) ACTIVA’T

Tai-txi i txi kung

Espai d’exercici físic i de salut a l’aire lliure. Organitza: Institut Barcelona Esports, Ajuntament de Barcelona.

Diumenge 7 de maig a les 12 h. Bar del parc (Aragó)

Diumenge 14 de maig, a les 12 i 12.30 h. Arbreda

Construïm un molinet de vent

APERITIU MUSICAL

Cálido Home (Folk)

Les cançons d’aquest duet despleguen un tapís de folk intens i emocional que conecta amb les grans deesses maleïdes del folk com Karen Dalton i altres folksingers que van fugir d’allò previsible de l’etiqueta del folk. Cançons íntimes i sedoses d’una senzillesa acústica que t’embolcalla en paisatges sonors deliciosos. Tones And Shapes és el seu segon disc. Gravat a l’estudi de Joan Pons (El Petit de Cal Eril) a Guissona (Lleida), Tones And Shapes es la confirmació definitiva d’un projecte ferm que es balanceja entre la fragilitat i l’onirisme, la tradició i la falta de complexes (Rockdelux).

Taller participatiu per als més petits on experimentaran amb l’energia eòlica i solar fotovoltaica. A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Capacitat limitada. Activitat inclosa dins del cicle Vides a l’aire.

Diumenge 14 de maig, d’11.30 a 13.30 h. Àrea de ping-pong

3R torneig de ping-pong

A partir de 12 anys. Cal inscripció prèvia. Col·labora: AE-Eixample, Golferichs, EIX Jove.

Dissabte 20 de maig, a les 12 h. Arbreda TALLER FAMILIAR

Juguem a ser artistes Tots els dimecres, de 10 a 11 h. A 50 m del bar (C. Diputació) ACTIVA’T

Caminades amb exercicis de memòria

Caminades suaus de 30 minuts pel parc en què es proposen exercicis per millorar la memòria. Organitza: Institut Barcelona Esports, Ajuntament de Barcelona.

Diumenge 7, 14, 21 i 28 de maig, d’11.30 a 13.30 h. Arbreda

Traginer de jocs

Tir amb arc, habilitat, jocs tradicionals, punteria, jocs amb malabars i circuit vial. Participació lliure. Col·labora: CEM Joan Miró / AE-Eixample

Dissabte 13 de maig, d’11.30 a 13.30 h. Arbreda

MAIG Dissabte 6 de maig a les 12 h. Llacs de la biblioteca ESPECTACLE FAMILIAR

Mr. Magic

Descobriu perquè en el món de la màgia és tan important la capa negra, el barret de copa i la vareta màgica. Mr. Màgic és un homenatge a la màgia clàssica que ens farà gaudir a plena llum del dia.

Maquetisme naval, nusos mariners i carta nàutica

T’agradaria fer un vaixell en miniatura, aprendre la tècnica dels nusos i orientar-te al mar? Prepara’t per ser un bon mariner! Participació lliure, de 5 a 12 anys. Col·labora: Associació de modelistes navals i estudis marítims Chapucensis.

Dissabte 13 de maig, d’11.30 a 13.30 h. Arbreda

Jugues a futbol de botons?

Vine i diverteix-te tot jugant amb aquesta reproducció a escala del futbol real. Tu pots ser la nova estrella d’aquest joc! Participació lliure, de 5 a 12 anys. Col·labora: Barcelona Futbol Botons Associació (Sant Antoni).

Taller per jugar, aprendre i crear a partir de les obres de grans artistes. Cal inscripció prèvia, places limitades. Taller ideat per l’equip de la Biblioteca Joan Miró.

Dijous 25 de maig, de 10 a 13 h. Trobada davant dels llacs de la biblioteca

Taller d’urban skecthing

Coneixes l’urban sketching? Segur que algun cop has vist algú dibuixant des d’un banc, una terrasa, en un museu... T’agradaria provar-ho però no saps per on començar? En aquest taller express donarem les claus per deixar-se anar i realitzar apunts ràpids i desenfadats, perdent la por a dibuixar i adaptant aquesta pràctica al nostre nivell i interessos. Cal portar: bloc de dibuix petit o mitjà, rotuladors, llapissos, bolígrafs, puntafines (rotrings, pilots…). Aquarel·les i pinzells (no són imprescindibles). Cal inscripció prèvia, places limitades. A càrrec d’Helena Basagañas.

Contes cont(e)minants

Sessió de conta contes per un món més net i millor, per a nens i nenes a partir de 4 anys. Activitat inclosa dins del cicle Vides a l’aire.

Més de 2.000 nens i nenes de les escoles i instituts públics del barri surten al carrer per jugar i reivindicar un espai públic més segur i agradable per a tothom. Activitats al parc, al carrer Consell de Cent tallat al trànsit entre Viladomat i Borrell, als jardins Paula Montal i al pati de l’Escola Auró. La música de Xiula i les dolces lletres de El Pot Petit acompanyaran la jornada.

ESPECTACLE FAMILIAR

Circ a les golfes

(tallers de circ) De la mà d’artistes que treballen en diferents companyies professionals de circ podrem gaudir de la possibilitat de caminar sobre l’esfera d’equilibri, d’anar en monocicle, de provar de fer malabars amb anelles, pilotes o bitlles i de fer girar el plat xinès o el diàbolo.

Diumenge 18 de juny a les 12 h. Bar del parc (Aragó) APERITIU MUSICAL

El planeta blau (Kindie rock per a tota la família)

Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (copla/flamenc)

Lali BeGood ens apropa el seu love’n’roll per a tota la família amb aquest concert participatiu ple d’energia, humor i lletres amb missatge. Un viatge sonor a través d’estils tan variats com el rock, el reggae, el funky, el pop, el folk, el vals o la samba. Una proposta personal en la transmissió de valors i en la manera de crear música per a nens i pares. Perquè ser petit no hauria de ser incompatible amb escoltar bona música!

Dissabte 10 de juny, d’11.30 a 13.30 h. Arbreda TALLER FAMILIAR

Maquetisme naval, nusos mariners i carta nàutica

Després de l’experiència adquirida en d’altres bandes com Cheb Balowski i Las Migas, aquest duet a camí entre la cançó melòdica, la copla i el flamenc imprimeix un so propi en cada un dels seus temes. Com cargols amb la seva casa, fan música on sigui i exploren el desconegut, dins i fora de la música.

JULIOL Dimecres 5 de juliol, a les 22 h. Arbreda CINEMA A LA FRESCA

Del revés (Inside Out)

(Pixar - Disney, Estats Units, 2015. 94 min. VD en català) Col·labora: Centre Cívic Golferichs i Biblioteca Joan Miró

La jove Riley ha hagut de deixar la seva ciutat per instal·lar-se a San Francisco per la feina del seu pare. Intenta habituar-se a aquesta nova vida, guiada per les seves emocions: l’Alegria, la Por, l’Ira, el Fàstic i la Tristesa. És des del Quarter Cerebral, el centre de control de la ment de la Riley, que les emocions l’aconsellen en la vida de cada dia. Tanmateix, Tristesa i Alegria, discutint-se per un record, queden expulsades per accident del Quarter Cerebral, deixant la Riley entre l’actitud rebel de Fàstic i d’Ira i el comportament pessimista de Por. Tristesa i Alegria hauran de recórrer la immensitat de la ment de la Riley per salvar-la del caos mentre que els altres tres es deixen submergir per la discòrdia.

Participació lliure. Col·labora: Associació de modelistes navals i estudis marítims Chapucensis

Diumenge 28 de maig, a les 12 h. Bar del parc (Aragó) APERITIU MUSICAL

Boozan dukes (Criolla)

Forjats als carrers de Barcelona Boozan Dukes són cinc músics especialitzats en cançons Criol-Francès de Nova Orleans, Haiti, i Martinique dels anys 1930s i 40s Boozan Dukes. Amb un directe fres i desenfadat ompliran el parc d’alegria i festa. Vine a suar, trencar les sabates i deixar-te portar pel seu ritme swing, blues i calypso.

Dissabte 10 de juny, d’11 a 12 h. Arbreda TALLER FAMILIAR

Joguines per tothom. Joguines sense gènere

Taller familiar per un consum responsable i no sexista de joguines. Reflexionarem sobre les creences que guien l’elecció de joguines, fomentant el pensament crític i la coeducació, valorant el joc dels infants i evitant l’assignació de rols. A càrrec de la botiga IUPI IA.

Diumenge 11 i 18 de juny, d’11.30 a 13.30 h. Arbreda

Traginer de jocs

Tir amb arc, habilitat, jocs tradicionals, punteria, jocs amb malabars i circuit vial. Participació lliure. Col·labora: CEM Joan Miró / AE-Eixample.

Tertúlia literària al parc

El parc Joan Miró acollirà una tertúlia literària ben especial: tothom qui s’hi apropi podrà comentar la novel·la Gegants de gel, de Joan Benesiu, de la mà de l’escriptor i traductor David Nel·lo, qui exercirà de conductor del col·loqui. A partir de l’1 de juny, la biblioteca Joan Miró posarà a disposició dels participants 25 exemplars de l’obra per endur-se en préstec amb el carnet de la biblioteca, que caldrà retornar un cop finalitzada la tertúlia. Col·labora: Biblioteca Joan Miró Unes pinzellades sobre l’autor i l’obra comentada Joan Benesiu és el pseudònim de l’escriptor i professor de filosofia valencià Josep Martínez Sanchis, una de les veus narratives actuals més prometedores. A Gegants de gel, guanyadora del prestigiós Premi Crexells, la vida i peripècies de diferents persones procedents d’arreu del món, conflueixen durant un Nadal en un bar d’Ushuaia, a la Terra del Foc, als confins de la terra, ben lluny cadascú de casa seva.

CINEMA A LA FRESCA

Donde viven los monstruos

Jornades canines

Educació canina per a la convivència urbana: Taller d’ensinistrament caní on es tractarà l’obediència bàsica, adequació i enriquiment dels passejos amb corretja. Tres sessions teòrico-pràctiques amb el teu gos. Cal inscripció prèvia, places limitades. Adopció i tinença responsable: Vine i podràs conèixer diferents gossos en adopció, informar-te i fins hi tot adoptar-los! Col·labora: Zoologica

Dijous 13 de juliol, a les 19,30 h. Arbreda

Dimecres 19 de juliol, a les 22 h. Arbreda

Dissabte 10,11 i 17 de juny, de 10 a 12 h. Arbreda

Famílies en bicicleta.Viatges sense presses

ACTIVITAT FAMILIAR

XVII Jornada anual del Camí Amic

Dissabte 17 de juny d’11.30 a 13.30 h. Arbreda

ESPECTACLE FAMILIAR

JORNADA FAMILIAR

Dimarts 23 de maig, a les 18 h. Biblioteca Joan Miró

Dimecres 7 de juny a partir de les 10 h

Dissabte 27 de maig a les 12 h. Llacs de la biblioteca

Diumenge 21 de maig, d’11.30 a 13,30 h. Arbreda

Jornada familiar dedicada al cicloturisme en família. Descobrirem de la mà d’una família que va a viatjar per Llatinoamèrica en bicicleta amb els seus fills a planificar el viatge, gaudir i educar a ritme de pedal. Aprendrem a construir cistelles per a la bicicleta amb material reciclat i gaudirem d’una gimcana d’habilitats en bicicleta per a nens/es de 7 a 12 anys. Activitat inclosa dins de Vilamon. Festival de turisme responsable de Barcelona i dins del cicle Vides a l’aire.

JUNY

Dimecres 28 de juny a les 22 h. A la terrassa de l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca (C. de Llança, 21)

Dimecres 12 de juliol, a les 22 h. Arbreda CINEMA A LA FRESCA

CINEMA AMB VISTES AL PARC

Edward Burtynsky: “Manufactured Landscapes”

Documental dirigit per Jennifer Baichwal (Canadà, 2006). Durada: 80’. Edward Burtynsky és conegut com el fotògraf de la industrialització. Les seves fotografies en gran format de paisatges naturals es van centrar, als anys 80, en els escenaris propis de l’explotació industrial (mines, grans factories) com a metàfores de la tensió entre la necessitat de proveir-nos de la natura i la de salvaguardar-la, per la nostra subsistència. Paisatges transformats és un documental contemplatiu on l’autor ens convida, a través d’imatges tan belles com brutals, a reflexionar sobre la nostra empremta a l’ecosistema.

Moonrise Kingdom

(Wes Anderson, Estats Units, 2012, 94 min VD en català.) Col·labora: Centre Cívic Golferichs i Biblioteca Joan Miró

Anys 60. Una illa, un campament d’estiu i un munt de nens i nenes fent entremaliadures enmig de la natura. Els sentiments de dos joves són tant purs com l’idílic paisatge que els envolta. Estan plens de vitalitat i volen viure aventures, disfrutar de l’entorn i convertir-se en exploradors. Per això decideixen escapar-se junts. Familiars i amics buscaran als dos joves amants mentre queden de manifest vells rencors i ocultes relacions romàntiques entre alguns dels personatges que participen de la recerca dels joves.

(Spike Jonze, Estats Units, 2009, 101 min VD en català) Col·labora: Centre Cívic Golferichs i Biblioteca Joan Miró

El Max, un nen entremaliat, ha d’anar a dormir sense sopar perquè l’han castigat. En el seu llit, el Max es submergeix en un món imaginari creat per ell on tot un seguit de criatures ferotges són els seus amics i servidors incondicionals. Adaptació d’un conte per a nens escrit i il·lustrat per Maurice Sendak el 1963. Una pel·lícula estranya, estimulant i arriscada que demostra que un altre cine infantil és possible.

Programació Vine a moure el parc  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you