Page 1

FOTO & VIDEO

BE

READY

FOR THE MOMENT

2011


eco ideas

Het milieu is belangrijk Panasonic heeft wereldwijd meer dan 320.000 medewerkers en vestigingen in vrijwel elk land. Dat maakt het tot een wereldbedrijf, in elke betekenis van het woord. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als grote producent dan ook zeer serieus en zijn altijd op zoek om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te maken.

milieuvriendelijke producten Panasonic streeft ernaar groene producten te produceren. Dit betekent niet alleen de toepassing van recyclebare en milieuvriendelijke materialen, ook aan de reductie van het energieverbruik wordt veel aandacht besteed. Een goed voorbeeld is de levensduur en de snelheid waarmee onze camera-accu’s worden geladen.

onderzoek naar klimaatverandering De Catlin Arctic Survey is een internationaal samenwerkingsverband tussen poolonderzoekers en enkele meest vooraanstaande wetenschappelijke organisaties ter wereld. Het doel is het vinden van antwoord op de belangrijkste problemen: hoe lang blijft de ijslaag over de Noordelijke IJszee een permanent onderdeel uitmaken van de aarde? Panasonic steunt de Catlin Arctic Survey niet alleen financieel maar ook door middel van het doneren van fotocamera’s en andere AV producten.

2


INHOUDSOPGAVE

lumiX camera’s LUMIX 10 jaar LUMIX Kwaliteit LUMIX Innovatie LUMIX Gebruiksgemak Intelligent Auto DMC-FZ100 DMC-FZ45 DMC-LX5 Smart Touch LCD’s DMC-TZ20 / GPS DMC-TZ18 DMC-FX77 / 3D Opname DMC-FT3 DMC-FT10 DMC-FS35 / DMC-FS16 DMC-FP5 / Easy Uploader

4 5 6 7 8-9 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

camcorders 3D Camcorder line up Panasonic 3D Wereld Filmen in 3D Full HD Camcorder eigenschappen HDC-SD900 / HDC-TM900 / HDC-HS900 Intelligent Resolution Technology HDC-SD800 50p HDC-SD90 Groothoek HDC-SD80 / HDC-HS80 Krachtige beeldstabilisatie HDC-SD40 HM-TA20 / HM-TA2 HX-WA10 HX-DC10 / HX-DC1 BSI CMOS Accessoires LUMIX Accessoires Camcorder Opnametijd HDD-SD Specificatie-overzicht LUMIX Specificatie-overzicht Camcorder

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36-37 38-39

3


10 JAAR LUMIX

Dit jaar vieren we de 10e verjaardag van Panasonic LUMIX 10 Jaar Panasonic LUMIX heeft geresulteerd in zeer hoogwaardige kwaliteiten en eigenschappen die garant staan voor de mooiste foto’s ter wereld. Panasonic LUMIX weet veranderingen in het digitale tijdperk haarfijn te herkennen en speelt hier jaar in jaar uit op in met nieuwe handige eigenschappen die het maken van perfecte foto’s en films nog makkelijker maken. Panasonic LUMIX staat voor ultieme kwaliteit, innovatie en gebruiksvriendelijkheid.

4


LUMIX KWALITEIT

lumiX kWaliteit Leica groothoekLenzen Optische beeldstabilisatie lUMiX camera’s staan bekend om hun hoge zoombereik. bij het gebruik van veel zoom is een krachtige stabilisatie van groot belang. Onscherpte, ontstaan door het bewegen van je hand bij het maken van de foto, wordt in alle panasonic lUMiX camera’s maar liefst 4000 keer per seconde herkend en direct gecorrigeerd door een extra lens element. Op deze manier maakt elke lUMiX camera zowel in de uiterste groothoekstand als volledig ingezoomd altijd de mooiste foto.

Door de jarenlange ervaring in optische technologie staat Leica hoog aangeschreven om de superieure beeldkwaliteit. Door gebruik van hoogwaardige materialen en asferische lensvormen wordt vervorming geminimaliseerd. Leica lenzen hebben een vloeiende expressie en rijke nuances. Met een Leica Dc lens leg je de wereld perfect vast.

Sonic Speed AutofocuS Snelheid is belangrijk. niets is vervelender dan een onverwacht ogenblik niet kunnen fotograferen omdat de camera nog niet klaar is. Met een panasonic LuMiX zal je dit niet overkomen. de 8e generatie Venus engine processor zorgt voor een bijzonder snelle werking waardoor de nieuwe LuMiX camera’s scherpstellen in 0.03 seconde. dit is maar liefst 40% sneller dan conventionele digitale camera’s.

5


LUMIX INNOVATIE

lumiX innoVatie FULL HD VIDEO Digitale TV en High Definition TV’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven en vereisen van camera’s dezelfde (Full) High Definition kwaliteit. Met de AVCHD en AVCHD Lite techniek is het mogelijk om (Full) High Definition opnamen te maken zonder dat dit veel capaciteit vergt. AVCHD is een speciale techniek waarmee het bestand kleiner wordt opgeslagen in dezelfde beeldkwaliteit (AVCHD: 1080i, AVCHD Lite: 720p). Hiermee film je evenveel op slechts de helft van het geheugen. Daarnaast vraagt AVCHD minder energie waardoor je batterij langer mee gaat. AVCHD is de slimme manier van filmen in Full High Definition.

INTELLIGENT RESOLUTION TECHNOLOGy Intelligent Resolution Technology (IR) herkent in elk beeld automatisch de omranding, de structuur en de achtergrond van een onderwerp. Afhankelijk van het gebied verbetert de camera de scherpte automatisch. Door het samenwerken van pixels geeft de camera een hogere lichtgevoeligheid. Dit zorgt voor minder ruis in situaties met weinig licht. Naast de scherpte en lichtgevoeligheid is het vergroten van het zoombereik zonder verlies van beeldkwaliteit een belangrijk voordeel van IR. Dit onderdeel, Intelligent Zoom, vergroot het zoomratio met ca. factor 1.3 en geeft je net dat ene beetje meer zoom voor een perfecte foto of video-opname.

21x

digitaal

6

2


LUMIX GEBRUIKSGEMAK

lumiX gebruikersgemak 365 DAGEN PER JAAR REISLEIDING De DMC-TZ20 en DMC-FT3 zijn beide voorzien van de ideale functie voor op reis: GPS. Door het opslaan van de lengte- en breedtegraad bij elke foto herinnert de camera zich exact bij elke vakantiefoto waar deze is gemaakt. De camera herkent landen, provincies, steden of één van de 1.000.000 interessante plaatsen. Waar je bent geweest, LUMIX GPS is 365 dagen per jaar jouw persoonlijke reisleiding. De DMC-FT3 is de ideale camera voor actieve vakanties, deze bezit naast LUMIX GPS namelijk ook een kompas, een hoogte- en barometer. Geen losse apparaten meer maar de DMC-FT3 heeft alles in 1!

BEDIENING IN EEN HANDOMDRAAI Fotocamera’s hebben vaak zoveel functionaliteiten dat net die ene functie die je zoekt dieper in het menu zit. De DMC-TZ20, DMC-FX77 en DMC-FP5 zijn voorzien van een groot Smart Touch LCD scherm. Een LCD scherm dat zich aanpast aan jouw wensen. Bladeren door opnames, het kiezen van het belangrijkste onderwerp en het indelen van het LCD scherm, met de Smar Touch LCD schermen van LUMIX is het maken van mooie foto’s nog nooit zo makkelijk geweest. Meer informatie over de LUMIX Smart Touch LCD schermen vind je op pagina 14.

7


PERFECTE FOTO’S

Maarten

Jasmijn

Ben

‘Een camera die je gezicht herkent’

intelligent auto FOTO & VIDEO

PERFECTE FOTO’S

Kies de Intelligent Auto stand en ervaar hoe eenvoudig het maken van mooie foto’s en video kan zijn. iA, de camera denkt voor jou. GEZICHTSHERKENNING (PRO) De iA functie in de Panasonic Lumix camera’s herkent niet alleen maximaal 15 gezichten waar hij automatisch de focus en belichting op instelt maar is zo slim dat hij zelfs gezichten kan herinneren. Jij slaat jouw 6 meest belangrijke bekenden in de camera op, en vervolgens herkent de camera hen automatisch. Op deze manier staan zij altijd perfect scherp en goed belicht op de foto. INTELLIGENTE ISO CONTROLE Intelligent Auto is zo intelligent dat het zelfs een bewegend onderwerp kan herkennen en de ISO waarde hier automatisch op aanpast. Hierdoor staat het onderwerp altijd haarscherp op de foto.

8


AF TRACKING Bewegende onderwerpen zijn moeilijk scherp in beeld te krijgen. Met de functie AF Tracking selecteer je het belangrijkste onderwerp en de camera blijft dit onderwerp vervolgens met de juiste focus en belichting volgen.

POWER O.I.S. – MEGA O.I.S. Door het op armlengte houden van een camera beweeg je sneller en krijg je eerder een onscherpe foto. Deze onscherpte wordt in de Panasonic Lumix camera’s automatisch herkend en optisch gecorrigeerd met een snelheid van maar liefst 4000x per seconde. Hierdoor maak je altijd een haarscherpe foto. MOTION DEBLUR MODE De Motion Deblur Mode is een update van de Intelligent ISO Controle en de Intelligent Exposure om zo een nog kortere sluitertijd te bewerkstelligen. Dit gecombineerd met hoge lichtgevoeligheden en POWER O.I.S. (optische beeldstabilisatie) zorgt ervoor dat onscherpte in foto’s geen kans krijgt.

INTELLIGENT EXPOSURE Intelligent Exposure zorgt voor een constante meting van omgevingslicht. Hierdoor wordt niet alleen het onderwerp goed uitgelicht maar ook de omgeving waardoor een betere licht- en kleurbalans in de foto ontstaat. Onder- of overbelichte foto’s zijn verleden tijd.

INTELLIGENTE SCèNE DETECTIE Door middel van scène voorkeuze kiest de camera automatisch de juiste witbalans en focus bij een bepaalde situatie. Intelligent Auto herkent zijn omgeving en stelt hier zelf een scènevoorkeuze bij in. Het resultaat? Schitterende foto’s in iedere situatie. INTELLIGENT BURST MODE Intelligent Burst kiest automatisch hoeveel foto’s er in een burst-opname worden gemaakt. Afhankelijk van het bewegende onderwerp worden 2 tot 10 foto’s per seconde gemaakt.

9


Be ready for the moment...

10


SUPER ZOOM

...met high speed burst Sommige situaties gebeuren zo snel dat we graag een fractie van een seconde zouden willen bevriezen. Denk eens aan het voorbij razen van een sportauto of het opvliegen van een prachtige vogel. Juist die ene fractie van een seconde is hierbij het meest belangrijke moment. Met de nieuwe High Speed Burst mode fotografeer je met de DMC-FZ100 met een snelheid van maar liefst 11 frames per seconde in de hoogste beeldkwaliteit, 14 megapixel. Ook is het mogelijk in High Speed Burst te fotograferen met continu autofocus (5fps) en tevens biedt de DMC-FZ100 de ultieme burstshooting met maar liefst 220 frames per seconde (QVGA kwaliteit).

DMC-FZ100 De DMC-FZ100 is een krachtpatser van de eerste rang. Niet alleen in foto maar ook in video is deze hybride camera van alle markten thuis. De Lumix FZ100 staat voor Full HD video en ongekende creatieve mogelijkheden met tal van optionele accessoires. • Full HD video (AVCHD 1080/50i) & Dolby® Digital Stereo Creator microfoon • 32x iZoom (24x Optische Zoom) • 25 mm LEICA DC groothoeklens • 14MP High Speed Burst 11fps. • Volledig handmatig instelbaar in foto én video • 3.0-inch Kantelbaar LCD (460.000 pixels)

Verkrijgbare kleur:

Voor de DMC-FZ100 zijn tal van optionele accessoires beschikbaar, een overzicht van de beschikbare accessoires vind je op pagina 34.

MINI FOTO & VIDEO

11


SUPER ZOOM

HIGH ZOOM & OPTISCHE STABILISATIE Optische Stabilisatie is een onmisbare eigenschap bij High Zoom camera’s. Bij het gebruik van hoge Optische Zoom is onscherpte door handbeweging sneller zichtbaar. Lumix POWER O.I.S. herkent en corrigeert de trilling maar liefst 4000x per seconde. Op deze manier fotografeer en film je zelfs in een donkere ruimte of volledig ingezoomd altijd haarscherp.

DMC-FZ45 De DMC-FZ45 is een echte allround camera waarmee je alle kanten uit kunt. Videofilmen in High Definition, handmatige bediening en een bijzonder groot zoombereik. De DMC-FZ45 maakt het maken van foto’s en video’s nog leuker. • 32x iZoom (24x Optische Zoom) (24x Optische Zoom) • 25 mm LEICA DC Vario-Elmarit groothoeklens • HD Video opname in AVCHD Lite formaat (720/25p) • iA met Motion Deblur Mode • Zeer lange batterij-levensduur (580 foto’s met een volle batterij volgens CIPA)

Verkrijgbare kleur: Voor de DMC-FZ45 zijn tal van optionele accessoires beschikbaar, een overzicht van de beschikbare accessoires vind je op pagina 34.

1x

5x

16x

24x MINI

FOTO & VIDEO

12

32x


CREATIEF COMPACT

HOGE GEVOELIGHEID CCD SENSOR De DMC-LX5 is voorzien van een 1/1.63-inch CCD sensor. Deze sensor is maar liefst twee maal zo groot dan een normale sensor voor compact camera’s. De herontwikkelde sensor in combinatie met de snelle Venus Engine FHD processor en Intelligent Resolution Technology maken de DMC-LX5 tot een camera van grote hoogte. Deze nieuwe technieken zorgen voor een enorme kleurgradatie, dynamisch bereik en een grote verbetering in ruisonderdrukking. Zo fotografeer je in elke situatie met de mooiste kleuren en scherpte.

DMC-LX5 De camera met de creativiteit en kwaliteit van een spiegelreflexcamera. • F2.0 LEICA DC SUMMICRON lens lens • 24 mm Groothoek en 5x iZoom (3.8x Optische Zoom) • 1/1.63-inch Hoge gevoeligheid sensor • Tal van creatieve mogelijkheden in foto en video • V ideo opname in AVCHD Lite (720/25p) met Dolby® Digital Creator microfoon • Jog-dial, direct AF knop en accessoireschoen voor o.a. EVF

Verkrijgbare kleur:

Voor de DMC-LX5 zijn tal van optionele accessoires beschikbaar, een overzicht van de beschikbare accessoires vind je op pagina 34. MINI FOTO & VIDEO

13


SMART TOUCH LCD

smart toucH lcd SMART TOUCH AUTOFOCUS BIJ HET MAKEN VAN FILMPJES Tijdens het maken van een video-opname wissel je eenvoudig van scherpstelpunt door met je vinger op het scherm te drukken. Hierdoor kun je makkelijk prioriteit geven aan verschillende personen of bijvoorbeeld in onderwerpen op de voor- en achtergrond. SCHERPSTELLEN MET EEN DRUK OP HET LCD Een conventionele camera kiest vaak het middelste punt van de foto als scherpstelpunt. Omdat dit niet altijd het belangrijkste punt van de foto is, kun je dit punt vanaf nu eenvoudig zelf aanpassen met de Smart Touch Autofocusfunctie. Jij raakt het belangrijkste punt op het scherm aan, en de camers stelt hier de optimale instelling voor in. Bij gebruik van de Smart Touch Shutter functie maakt de camera zelfs bij het aanraken van het scherm direct een foto.

MAAK JE LCD SCHERM PERSOONLIJK Door de menu-personalisatiefunctie stel je zelf de snelfuncties van je scherm samen. Gebruik je de functie flits of witbalans veel dan is het handig deze binnen handbereik te hebben. Dit werkt niet alleen sneller maar werkt vooral ook vele malen makkelijker dan een conventioneel LCD scherm.

PERFECT INZOOMEN VANAF HET LCD Een zoomknop aan de bovenzijde van een camera is dikwijls moeilijk te bedienen, we zoomen net iets te snel, te langzaam of net niet geleidelijk. Met de nieuwe Touch Zoom functie is dat vanaf nu verleden tijd. Door een druk op het LCD zoom je geleidelijk en rustig in tot de uitsnede die jij wilt.

32x 5x De DMC-TZ20, DMC-FX77 en DMC-FP5 beschikken over een Smart Touch LCD scherm

14


SUPER ZOOM

LUMIX GPS: ALTIJD HET JUISTE PAD

DMC-TZ20 De ultieme reisgenoot bedien je in een handomdraai. •• 3.0-inch Smart Touch LCD 3.0-inch Smart Touch LCD • 24 mm LEICA DC Vario lens • 24 mm LEICA DC Vario lens Full HD Video in AVCHD (1080/50i) • Full HD Video in AVCHD (1080/50i) • GPS (Met maar liefst 1.000.000 Points of Interest!) • 21x iZoom (16x Optische Zoom) • Handmatige bediening

De meest ultieme functie voor op reis, dat is GPS. Hierdoor herkent de camera waar je je bevindt, past automatisch de locale tijd aan en slaat het land, de provincie en de plaats op bij de foto. De camera slaat zelfs de naam van 1.000.000 bezienswaardigheden bij de foto op. Met de GPS Mode zoek je makkelijk tussen al je foto’s je weekendje Londen of vakantie naar Vancouver. Geniet ook na je vakantie nog van de voordelen van je LUMIX camera. LUMIX GPS is beschikbaar op de DMC-TZ20 en DMC-FT3

Verkrijgbare kleuren:

MINI FOTO & VIDEO

14.1 15


SUPER ZOOM

DMC-TZ18 Dé kwaliteitscamera van 2011 met maar liefst 16x Optische Zoom en een LEICA DC groothoeklens. • LEICA DC Vario 24 mm groothoek • 20x iZoom (16x Optische Zoom) • Handmatige bediening P-S-A-M • Krachtige POWER O.I.S. beeldstabilisatie • High Definition Video opnames in HD 720/25p • 3.0-inch Intelligent LCD Verkrijgbare kleuren:

16


STIJLVOL COMPACT

3D IS BELEVEN Herinneringen zijn belangrijk. 3D geeft je de mogelijkheid op een speciale manier foto’s terug te kijken. Het effect van diepte geeft ons het idee door een raam naar de herinnering te kijken. In de 3D Assistent Mode geef jij je mooiste mooiste foto’s een extra dimentie. De 3D Assistent Mode is beschikbaar op de DMC-TZ20, DMC-FX77 en DMC-FT3.

DMC-FX77 De grootste innovatie in een prachtig jasje. • 3.5-inch Touch Screen LCD met Smart Touch functionaliteit • Prachtige design camera met F2.5 LEICA lens • 24 mm Groothoek en 6.5x iZoom (5x Optische Zoom) • Full HD Video opnames in AVCHD 1920x1080/50i • MEGA O.I.S. met Active Mode Lite • 3D Functionaliteit met de 3D Assistent Mode Verkrijgbare kleuren:

MINI FOTO & VIDEO

17


STIJLVOL ROBUUST

speciale eigenscHappen

DMW-MCFT3

DMC-FT3

(Optioneel)

Geen concessies: de ultieme outdoor camera. • 12 m waterbestendig, 2 m schokbestendig, -10o vorstbestendig, stofbestendig • 28 mm LEICA DC groothoeklens met 6x iZoom (4.6x Optische Zoom) • GPS Functie met kompas, barometer en hoogtemeter • HD Video opnames in AVCHD formaat 1080/50i • POWER O.I.S. Beeldstabilisatie

MICRO FOTO & VIDEO

18

Onderwaterbehuizing Verkrijgbare kleuren:


3

15

DMC-FT10 De camera die stevig in zijn schoenen staat. • Stof-, schok- (1.5 m), water- (3 m) en vorstbestendig (-10oC) • Sonic Speed Autofocus • Intelligent Auto met MEGA O.I.S. • HD Video in HD Motion JPEG 720/25p

Verkrijgbare kleuren:

19


FUN & GEMAK

DMC-FS35 Compact en lichtgewicht met maar liefst 10x Intelligent Zoom. • LEICA DC Vario lens • 8x Optische Zoom (10x iZoom) en 28 mm Groothoek • Intelligent Resolution Technology • MEGA O.I.S • Easy Upload Verkrijgbare kleuren:

DMC-FS16 Een prijsvriendelijke uitblinker. • LEICA DC Vario lens • 28 mm Groothoeklens • Intelligent Auto met MEGA O.I.S • HD Video opnames 720/25p • Easy Upload

Verkrijgbare kleuren:

20


FUN & DESIGN

DMC-FP5 Een camera om mee gezien te worden. • 3.0-inch Smart Touch-screen • 4x Optische Zoom met MEGA O.I.S. beeldstabilisatie • High Definition Video opname 720/25p • Easy Upload Verkrijgbare kleur:

Easy Uploader Facebook Ready

Foto’s en filmpjes delen via het internet is makkelijker dan ooit te voren met de Easy Uploader. Je vinkt op de camera aan welke foto’s en filmpjes je wilt delen, sluit de camera aan op de PC en de camera doet de rest. Binnen een mum van tijd maak je iedereen deelgenoot van je leukste opnames.

Select

Connect

Upload

21


3D LINE UP

Word zelf regisseur van je eigen 3D films 3d camcorders

3D Conversie Lens

HDC-SD900 HDC-TM900 HDC-HS900 HDC-SD800 HDC-SD90 22

2D HigH DeFiniTion CamCorDer

Stap in de wereld van 3D Bij elke opname heb jij de keuze, film in 2D of in 3D. Door middel van de 3D conversielens maak je in een handomdraai van je 2D Full HD camcorder een 3D camcorder. Film in diepte en breng je herinneringen pas echt tot leven.


panasonic 3d Wereld 3D bij je thuis Panasonic biedt veel meer dan alleen de mogelijkheid in 3D te filmen. Ook fotograferen in 3D is niet langer iets uit sciencefictionfilms maar werkelijkheid met de DMC-TZ20 en H-FT012 verwisselbare lens voor de LUMIX G Micro System camera’s. Met een groot aantal (Full) HD producten brengt Panasonic de complete 3D-ervaring bij je thuis.

23


FILM ZELF IN 3D

VW-CLT1 Filmt beelden als levensechte herinneringen. • 2 Lenzen in 1: F3.2 • 1.2 m Scherpstellen tot oneindig • Geen crosstalk vanwege handmatig instellen lenzen handmatig instellen lenzen

Film ZelF in 3d 3D Opname Omdat het linker- en rechteroog zich niet op dezelfde plaats in ons gezicht bevinden nemen zij een beeld op met een iets ander perspectief. De hersenen verwerken deze twee beelden vervolgens tot een beeld waarin wij 3D waarnemen. De VW-CLT1 3D conversielens neemt twee verschillende perspectieven op (in een resolutie van 960 x 1080 beeldlijnen), exact zoals onze ogen beeld waarnemen.

Beeld voor linkeroog

Beeld voor rechteroog

3D Afspelen Met een snelheid van maar liefst 100 beelden per seconde geeft de TV afwisselend beeld voor het linker- en rechteroog weer. Door middel van de speciale Panasonic 3D eye-wear zien wij het correctiebeeld met het juiste oog en beleven wij 3D.

3D Bewerken De meegeleverde HD Writer 3.0 software kan worden gebruikt om de 3D bestanden thuis op de computer eenvoudig te kunnen monteren. Tevens kun je de opgenomen bestanden met deze speciale software op een SD geheugenkaart, een DVD of Blu-Ray disc opslaan.

Archiveren op

Blu-ray Disc™ DVD

24


BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN

bijZondere eigenscHappen camcorder LEICA DICOMAR

Full HD Film

LEICA kent een jarenlange ervaring in lenzen en staat erg hoog aangeschreven om haar superieure beeldkwaliteit. LEICA staat voor prachtige scherpte, helderheid en snelheid. Kortom: kwaliteit.

Om Full HD beelden op een efficiënte manier te verwerken is de AVCHD standaard ontwikkeld. AVCHD maakt voor het wegschrijven van bestanden gebruik van hoogwaardige codec technologieën waardoor Full HD beelden opgeslagen kunnen worden op SD geheugenkaarten en harddisks. AVCHD zorgt ervoor dat je tweemaal zoveel beelden op hetzelfde geheugen kunt opslaan èn dat je videoopnames minder batterijcapaciteit vergen.

3MOS Technologie 3MOS sensoren splitsen het binnenkomende licht in de primaire kleuren rood, groen en blauw. Hierdoor ontstaat een zeer hoogwaardige beeldkwaliteit met veel detail en een rijk contrast. Tevens is een 3MOS systeem vele malen lichtgevoeliger waardoor je ook in situaties met weinig licht een prachtig beeld filmt.

Dolby® Digital Om thuis een bioscoopeffect te verkrijgen is niet alleen beeldkwaliteit van belang maar ook het geluid wat bij Full HD beeld past. Alle High Definition camcorders zijn voorzien van een Dolby® Digital Stereo Creator microfoon. Dit prachtige geluid geeft je Full HD videoopname nog meer kracht.

1mos

3mos

25


HIGH DEFINITION 3D CAMCORDER

Wij gaan voor het uiterste Intelligent Resolution Technology is een geavanceerde technologie in de Panasonic camcorders. Dit heeft een aantal grote voordelen, namelijk een verhoging van de Optische Zoom met hetzelfde kwaliteitsniveau (Intelligent Zoom), en een hogere scherpte niveau van hoek tot hoek. De Intelligent Resolution Technology in combinatie met de ultra snelle Crystal Engine Processor zorgt voor extra lichtgevoeligheid waardoor je heldere beelden filmt in moeilijk verlichte situaties.

8.8cm (3.5-Inch)

HDC-SD900, TM900, HS900

VW-CLT1

Filmen als een professional.

3D Conversielens (Optioneel)

• Extra creatieve mogelijkheden: handmatige bediening, EVF, accessoireschoen & externe microfoonaansluiting • Uitgebreid 3MOS Systeem, 1080 Progressief opname • 35 mm F1.5 LEICA Lens met nieuwe HYBRIDE O.I.S. & Active Mode • Geschikt voor 3D (VW-CLT1 benodigd) • 5.1 Dolby Digital® Stereo microfoon met windruis onderdrukking • 3.5-inch Smart Touch LCD

Verkrijgbare kleur:

26

Voor de 900-serie zijn diverse optionele accessoires verkrijgbaar. Kijk voor een overzicht op pagina 35

Verkrijgbare kleur:

De Panasonic 900 serie is verkrijgbaar in 3 geheugentypes: • HDC-SD900: voorzien van een SD kaartslot voor SD/SDHC/SDXC geheugen • HDC-TM900: voorzien van 32GB internflash geheugen en een SD/SDHC/SDXC geheugenkaartslot • HDC-HS900: voorzien van 220GB harddisk geheugen en een SD/SDHC/SDXC geheugenkaartslot


HIGH DEFINITION 3D CAMCORDER

Vloeiende overgangen De Panasonic 900, 800 en 90 serie camcorders filmen in tegenstelling tot normale camcorders in zowel interlaces als zogenaamd progressief. Bij interlace-opname wordt elke fractie van een seconde een half beeld opgenomen. Wanneer de camcorder filmt in progressiefmode filmt de camcorder hele in plaats van halve beelden waardoor extra beeld ontstaat voor extra details en prachtig vloeiende overgangen.

interlaced (1080/50i)

Progressive (1080/50p)

HDC-SD800 Maximale details en de mooiste kleuren. • Uitgebreid 3MOS Systeem, 1080 Progressief opname Progressief opname • 35 mm F1.5 LEICA Lens • Nieuwe HYBRIDE O.I.S. & Active Mode Mode • Geschikt voor 3D (VW-CLT1 benodigd) benodigd) • 3.0-inch Smart Touch LCD • 20x Intelligent Zoom (12x Optische Zoom) met HyBRIDE O.I.S. en Active Mode Verkrijgbare kleur:

VW-CLT1 3D Conversielens (Optioneel)

Verkrijgbare kleur:

27


HIGH DEFINITION 3D CAMCORDER

28 mm

44.6 mm

HDC-SD90 28mm Groothoek krachtpatser met optionele 3D functionaliteit. • 28 mm Groothoek en 40x Intelligent Zoom • Filmen in low light met de 1/4.1’’ MOS sensor • 1MOS 1080/50 Progressief opname • Geschikt voor 3D opname (met de optionele VW-CLT1) VW-CLT1) • 3.0-inch Smart Touch LCD microfoonaansluiting • Accessoireschoen en externe microfoonaansluiting

Verkrijgbare kleur:

Film alles in een opname

VW-CLT1 3D Conversielens (Optioneel)

Verkrijgbare kleur:

28

Voor de HDC-SD90 zijn diverse optionele accessoires verkrijgbaar. Kijk voor een overzicht op pagina 35.

Een groothoeklens biedt uitkomst in een kleine ruimte of bij het filmen van een groot object. Voorheen was het niet mogelijk de hele groep en / of het hele gebouw volledig in beeld te krijgen. Dat is vanaf nu geen enkel probleem meer. Een camcorderlens legt normaal een beeld vast met een 44.6 mm lens. In de nieuwe camcorders van Panasonic wordt deze teruggebracht naar een groothoek van 35 mm, 33 mm en zelfs 28 mm!


HIGH DEFINITION CAMCORDER

Krachtige beeldstabilisatie Hybride O.I.S. is een combinatie van optische en digitale beeldstabilisatie. Nog nooit was een stabilisatie zo krachtig. Onscherpte door handbeweging wordt gecorrigeerd met een snelheid van maar liefst 4000 keer per seconde. Zelfs beweging op lage frequentie zoals beweging door in- en uitademen en beweging bij 9x zoom of hoger wordt haarscherp gecorrigeerd. Met de speciale O.I.S. Lock toets kies je een onderwerp waarop de camera blijft scherpstellen bij gebruik van zoom. Met de krachtige beeldstabilisatie van Panasonic zijn onscherpe beelden voorgoed verleden tijd.

42x zoom zonDer o.i.s.

42x zoom meT HybriDe o.i.s.

HDC-SD80, HDC-HS80 42x Haarscherp inzoomen voor het kleinste detail in de verte. • 42x iZoom (34x Optische Zoom) & 33.7 mm Groothoek • Hybride O.I.S. met Active Mode • Nieuwe zoommicrofoon en Windruis onderdrukking • 2.7-inch Smart Touch LCD

Verkrijgbare kleuren HDC-SD80: Verkrijgbare kleuren HDC-HS80:

De Panasonic 80 serie is verkrijgbaar in 2 geheugentypes: HDC-SD80: voorzien van een SD kaartslot voor SD / SDHC / SDXC geheugen HDC-HS80: voorzien van 120GB harddisk geheugen en een SD / SDHC / SDXC geheugenkaartslot

29


HIGH DEFINITION CAMCORDER

HDC-SD40 Zo licht als een veertje, deze World Lightest* Full HD camcorder neem je overal mee naar toe. De lange opnametijd zorgt voor eindeloos filmplezier. • World Lightest Full HD AVCHD Camcorder - slechts 178 gram Camcorder - slechts 178 gram • Lange batterijlevensduur - maar liefst 2 uur en 15 minuten continu liefst 2 uur en 15 minuten continu • POWER O.I.S. met Active Mode

30

Verkrijgbare kleur:


HD MOBILE CAMERA’S

HM-TA20 De ultieme Full HD MMC kan elke situatie aan. • 3 meter waterbestendig, 1.5 meter schokbestendig en stofbestendig • Night View Mode & LED licht • 3.0’’ Touch Screen LCD • Ingebouwde software & USB poort Verkrijgbare kleuren: 3

15

HM-TA2 Altijd klaar voor het onverwachte moment. • 3.0’’ Touch LCD • Voicerecorder • Night View Mode • PC / Webcam mode Verkrijgbare kleuren:

Alles in 1 De Panasonic TA-serie heeft een geintegreerde USBingang waarmee video-opnames en foto’s eenvoudig direct naar de PC kunnen worden overgezet en geüpload naar bijvoorbeeld youTube© en Facebook©. Wanneer de Facebook Ready Multi Media Camera wordt aangesloten op de PC start automatisch de geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0. Hiermee kan beelddata met één druk op de knop worden overgezet naar de PC. Het laden van de batterij gaat makkelijk via de USB aansluiting op de PC, bewerken gaat via het grote 3.0-inch Touch LCD scherm en de TA MMC’s zijn zelfs te gebruiken als webcam. 31


HD MOBILE CAMERA’S

HX-WA10 Film met maximaal plezier, zowel boven- als onderwater. • Waterbestendig tot 3 meter • Full HD BSI CMOS sensor • 16 Megapixel foto’s • Verticaal ergonomisch design • 5x Optische Zoom (12x geavanceerde zoom)

Opvallend design

Verkrijgbare kleuren:

De nieuwe HD Mobile Camera’s van Panasonic hebben een opvallend verticaal design dat ontworpen is vanuit ergonomisch oogpunt. Start direct met filmen en leg je herinneringen eindeloos vast zonder vermoeide armen.

3

32


HD MOBILE CAMERA’S

HX-DC10 Maximale beeldkwaliteit in een ergonomisch jasje. • BSI CMOS sensor voor moeilijke lichtomstandigheden • 1080/25p Full HD video-opname met mini-HDMI-aansluiting • 5x Optische Zoom (12x geavanceerde zoom) • Intelligent Auto

Verkrijgbare kleur:

HX-DC1 De Full HD camera die pas echt naar jouw hand staat. • 285 Graden kantelbaar 3.0’’ LCD • Full HD Video-opname 1080/25p • 14 Megapixel foto’s • Easy Uploader Verkrijgbare kleuren:

24/7 Perfecte opnames De nieuwe Panasonic HD Mobile Camera’s HX-WA10 en HX-DC10 zijn voorzien van een lichtgevoelige BSI CMOS sensor en Night View Mode. Bij onvoldoende licht schakelt de camera automatisch over op de Night View Mode voor extra lichtopbrengst. De speciale BSI CMOS sensor is zeer lichtgevoelig waardoor deze HD Mobile Camera’s altijd heldere opnames maken, zelfs in dimlicht situaties.

33


LUMIX OPTIONELE ACCESSOIRES typenummer DMW-BCF10 DMW-BCG10 DMW-BCK7 DMW-BMB9 DMW-BCJ13 DMW-LT55 DMW-LWA52 DMW-LA5 DMW-LA6 DMW-LC55 DMW-LND52 DMW-LPL52 DMW-LMC52 DMW-VF1 DMW-LVF1 DMW-FL220 DMW-FL360 DMW-MS1 DMW-RSL1 DMW-MCTZ20 DMW-MCFT3 DMW-CLX5 DMW-CZS100XEK RP-CDHM15

item Batterij Batterij Batterij Batterij Batterij Teleconversielens Groothoekconversielens Conversielensadapter Conversielensadapter Macrolens ND Filter PL Filter MC Filter Externe opt. Viewfinder Live Viewfinder Externe flitser Externe flitser Stereo microfoon Afstandsbediening Onderwaterbehuizing Onderwaterbehuizing Cameratas Cameratas Mini HDMI Kabel

specificatie 3.6V, 940mAh, 3.4Wh 3.6V, 895mAh, 2.5Wh 3.6V, 695mAh, 2.5Wh 7.2V, 895mAh, 6.4Wh 3.6V, 1250mAh, 4.5Wh 55 mm, 1.7x 52 mm, 0.75x 55 mm 52 mm 52 mm 52 mm GN22 GN36 Stereo microfoon Met bulb lock functie Tot 40 m waterbestendig Tot 40 m waterbestendig Cameratas Cameratas 1.5 m

FZ100 o o*1 o o*1 o o o o o o o o o

FZ45 o o*1 o o*1 o o o o o

lX5 o o*2 o o*2 o*2 o*2 o o o o o o

tZ20 o o o

tZ18 o -

Ft3 o o o

Ft10

FX77

Fs35

Fs16

Fp5

s3

o -

o o

o -

o -

o -

o -

LUMIX OPTIONELE ACCESSOIRES typenummer

item

specificatie

DMW-BCF10 DMW-BCG10 DMW-BCK7 DMW-BMB9 DMW-BCJ13 DMW-LT55 DMW-LWA52 DMW-LA5 DMW-LA6 DMW-LC55 DMW-LND52 DMW-LPL52 DMW-LMC52 DMW-VF1 DMW-LVF1 DMW-FL220 DMW-FL360 DMW-MS1 DMW-RSL1 DMW-MCTZ20 DMW-MCFT3 DMW-CLX5 DMW-CZS100XEK RP-CDHM15

Batterij Batterij Batterij Batterij Batterij Teleconversielens Groothoekconversielens Conversielensadapter Conversielensadapter Macrolens ND Filter PL Filter MC Filter Externe opt. Viewfinder Live Viewfinder Externe flitser Externe flitser Stereo microfoon Afstandsbediening Onderwaterbehuizing Onderwaterbehuizing Cameratas Cameratas Mini HDMI Kabel

3.6V, 940mAh, 3.4Wh 3.6V, 895mAh, 2.5Wh 3.6V, 695mAh, 2.5Wh 7.2V, 895mAh, 6.4Wh 3.6V, 1250mAh, 4.5Wh 55 mm, 1.7x 52 mm, 0.75x 55 mm 52 mm 52 mm 52 mm GN22 GN36 Stereo microfoon Met bulb lock functie Tot 40 m waterbestendig Tot 40 m waterbestendig Cameratas Cameratas 1.5 m

*1 Conversielensadapter LA5 benodigt *2 Conversielensadapter LA6 benodigt

34

o = Ja - = Nee


FULL HD CAMCORDER OPTIONELE ACCESSOIRES typenummer VW-VBN130 VW-VBN260 VW-VBK180 VW-VBK360 VW-BC20 VW-BC10 VW-ACK180 VW-CLT1 VW-W4607H VW-WE08H VW-LF46N VW-VMS2 VW-LDC103-K VW-SK12 VW-BN1/01 RP-CDHM15

item Batterij Batterij Batterij Batterij Batterij Lader Batterij Lader Accessoire Kit 3D Conversie Lens Groothoek Lens Groothoek Lens Filter Kit Microfoon Videolamp Accessoire Schoen DVD Brander Mini HDMI Kabel

specificatie 7.2V, 1250mAh, 9.0Wh 7.2V, 2500mAh, 18.0Wh 3.6V, 1790mAh, 6.5Wh 3.6V, 3580mAh, 13.0Wh voor VBN130/VBN260 voor VBK180/VBK360/BVL090 VW-BC10, VW-VBK180, Tasje Zie pag. 24 46 mm, 0.7x 46 mm, 0.8x 46 mm ND Filter, MC filter, Lenscover Stereo microfoon 1.5 m

*1 Batterij (VBG Serie) en batterijlader benodigt *2 Batterij (VBG Serie), batterijlader en accessoireschoen benodigt

sd/tm/Hs900 o o o o o o o o o*1 o o o

sd800 o o o o o o o o*2 o o o

sd90 o o o o o o o*2 o o o

sd/Hs80 o o o o o*2 o o o

built-in memory

sdXc/sdHc/sd

sd40 o o o o o*2 o o

o = Ja - = Nee

OPNAME-TIJD(CA.) Hdd

1080/50p (28Mbps)*1 HA (17 Mbps) HG (13 Mbps) HX (9 Mbps) HE (5 Mbps)*2 iFrame (28 Mbps)

220GB HDC-HS900

120GB HDC-HS80

32GB HDC-TM900

64GB

48GB

18u30min 29u 37u30min 57u30min 94u 18u30min

15u50min 20u30min 31u20min 51u 10u

2u40min 4u10min 5u30min 8u20min 13u40min 2u40min

5u20min 8u30min 11u 16u50min 27u30min 5u20min

4u 6u20min 8u10min 12u30min 20u20min 4u

OPNAME-TIJD(CA.) 1080/50p (28Mbps)*1 HA (17 Mbps) HG (13 Mbps) HX (9 Mbps) HE (5 Mbps)*2 iFrame (28 Mbps)

32gb

16gb

8gb

4gb

2u40min 4u10min 5u30min 8u20min 13u40min 2u40min

1u20min 2u 2u40min 4u10min 6u40min 1u20min

40min 1u 1u20min 2u 3u20min 40min

19min 30min 40min 1u 1u30min 19min

*1 1080/50p (28Mbps): 900 Series, SD800, en 90 Serie. *2 HE (5Mbps): Behalve voor de 40 Serie.

35


LUMIX SPECIFICATIE lumix algemeen Lens Venus Engine processor Megapixel Sensor Sensor formaat Optische zoom Intelligent Zoom Groothoek Lumix Uitgebreid 3D Mode Multi Aspect mode Mega Burst continue opname Onbeperkt opeenvolgend foto’s maken RAW formaat Witbalans instellingen Witbalans aanpassen ISO gevoeligheid instelling Hoge gevoeligheid Auto Bracketing Handmatige belichting Lumix Intelligent Auto Intelligent Resolution Technology POWER O.I.S. (optische stabilisatie ++) MEGA O.I.S. (optische stabilisatie +) Active Mode Intelligent ISO controle Gezichtsherkenning Gezichtsherkenning Pro Intelligente Scène Selectie Intelligent Exposure AF Tracking Motion Deblur mode Intelligent Burst mode Rode ogen reductie Lumix Video functies Video opname Bestandsformaat Directe video-knop Zoom in video Windruisonderdrukking Microfoon Lumix Focus methode Sonic Speed AF Selecteerbaar AF gebied Handmatig scherpstellen Continue Autofocus in video Voordelige Lumix functies Quick menu Wereldtijd & reisdatum GPS mode Output connectie Viera Link Kompas Hoogtemeter Barometer Waterbestendig Schokbestendig Vorstbestendig Stofbestendig Lumix LCD Functies Formaat LCD Touch-screen Intelligent LCD Kantelbaar LCD Grote kijkhoek/High Angle mode Real-time histogram Highlight display Compositie guidelines Lumix Weergave Categorie weergave Dual Image weergave Diavoorstelling Video bewerkfunctie in camera

36

dmc-FZ100 Leica FHD 14.1 MOS 1/2.33 24x 32x 25 mm DMC-FZ100 60fps o o o o

dmc-FZ45 Leica HD II 14.1 CCD 1/2.33 24x 32x 25 mm DMC-FZ45 5fps o o o o

dmc-lX5 Leica FHD 10.1 CCD 1/1.63 2.5x 5x 24 mm DMC-LX5 o 6fps o o o o

o o DMC-FZ100 Foto&Video o Foto Foto o o o o o o o DMC-FZ100 Full HD AVCHD o o o Stereo DMC-FZ100 o o o o DMC-FZ100 o o/o Mini HDMI o DMC-FZ100 3.0’’ (460K) o o o/o o o DMC-FZ100 o o -

o o DMC-FZ45 Foto&Video o Foto Foto o o o o o DMC-FZ45 HD AVCHD Lite o o o Stereo DMC-FZ45 o o o o DMC-FZ45 o o/o Mini HDMI o DMC-FZ45 3.0’’ (230K) o o/o o o DMC-FZ45 o o -

o o DMC-LX5 Foto&Video o Foto Foto o o o o o DMC-LX5 HD AVCHD Lite o o o Mono DMC-LX5 o o o o DMC-LX5 o o/o Mini HDMI o DMC-LX5 3.0’’ (460K) o o/o o o DMC-LX5 o o -

dmc-tZ20 Leica FHD 14.1 MOS 1/2.33 16x 21x 24 mm DMC-TZ20 o 60fps o o Auto 100-1600 1600-6400 o o DMC-TZ20 Foto&Video o o Foto Foto Foto Foto&Video Foto&Video Foto Foto Foto o DMC-TZ20 Full HD AVCHD o o o Stereo DMC-TZ20 o Touch o DMC-TZ20 o o/o o Mini HDMI o DMC-TZ20 3.0’’ (460K) o o o/o o DMC-TZ20 o o o

dmc-tZ18 Leica VI 14.1 CCD 1/2.33 16x 20x 24 mm DMC-TZ18 5.5fps o o Auto 100-1600 1600-6400 o o DMC-TZ18 Foto&Video o Foto Foto Foto Foto Foto&Video Foto o DMC-TZ18 HD Motion JPEG o o Mono DMC-TZ18 o o DMC-TZ18 o o/o AV DMC-TZ18 3.0’ (230K) o -/o o o DMC-TZ18 o o -

dmc-Ft3 Leica FHD 12.1 HS CCD 1/2.33 4.6x 6x 28 mm DMC-FT3 o 7fps o o Auto 100-1600 1600-6400 o DMC-FT3 Foto&Video o o Foto Foto Foto Foto&Video Foto&Video Foto Foto o DMC-FT3 Full HD AVCHD o o o Mono DMC-FT3 o o DMC-FT3 o o/o o Micro HDMI o o o o 12 m 3m -10o o DMC-FT3 2.7’’ (230K) o o/o o DMC-FT3 o o o


LUMIX SPECIFICATIE lumix algemeen Lens Venus Engine processor Megapixel Sensor Sensor formaat Optische zoom Intelligent Zoom Groothoek Lumix Uitgebreid 3D Mode Multi Aspect mode Mega Burst continue opname Onbeperkt opeenvolgend foto’s maken RAW formaat Witbalans instellingen Witbalans aanpassen ISO gevoeligheid instelling Hoge gevoeligheid Auto Bracketing Handmatige belichting Lumix Intelligent Auto Intelligent Resolution Technology POWER O.I.S. (optische stabilisatie ++) MEGA O.I.S. (optische stabilisatie +) Active Mode Intelligent ISO controle Gezichtsherkenning Gezichtsherkenning Pro Intelligente Scène Selectie Intelligent Exposure AF Tracking Motion Deblur mode Intelligent Burst mode Rode ogen reductie Lumix Video functies Video opname Bestandsformaat Directe video-knop Zoom in video Windruisonderdrukking Microfoon Lumix Focus methode Sonic Speed AF Selecteerbaar AF gebied Handmatig scherpstellen Continue Autofocus in video Voordelige Lumix functies Quick menu Wereldtijd & reisdatum GPS mode Output connectie Viera Link Kompas Hoogtemeter Barometer Waterbestendig Schokbestendig Vorstbestendig Stofbestendig Lumix LCD Functies Formaat LCD Touch-screen Intelligent LCD Kantelbaar LCD Grote kijkhoek/High Angle mode Real-time histogram Highlight display Compositie guidelines Lumix Weergave Categorie weergave Dual Image weergave Diavoorstelling Video bewerkfunctie in camera

dmc-Ft10 Lumix IV 14.1 CCD 1/2.33 4x 35 mm DMC-FT10 4.6fps o o o Auto 80-1600 1600-6400 DMC-FT10 o Foto Foto Foto o DMC-FT10 HD Motion JPEG Mono DMC-FT10 o DMC-FT10 o o/o AV 3m 1.5 m -10o o DMC-FT10 2.7’’ (230K) o -/o o DMC-FT10 o o -

dmc-FX77 Leica FHD 12.1 HS CCD 1/2.33 5x 6.5x 24 mm DMC-FX77 o 6fps o o Auto 100-1600 1600-6400 o DMC-FX77 Foto&Video o o Foto Foto Foto Foto&Video Foto&Video Foto&Video Foto o DMC-FX77 Full HD AVCHD o o o Mono DMC-FX77 o Touch o DMC-FX77 o/o Mini HDMI o DMC-FX77 3.5’’ (230K) o o -/o o o DMC-FX77 o o o o

dmc-Fs35 Leica VI 16.1 CCD 1/2.33 8x 10x 28 mm DMC-FS35 4.4fps o o o Auto 100-1600 1600-6400 DMC-FS35 Foto 0 Foto Foto Foto Foto&Video Foto o DMC-FS35 HD Motion JPEG Mono DMC-FS35 o DMC-FS35 o o/o AV DMC-FS35 2.7’’ (230K) o -/o o DMC-FS35 o o -

dmc-Fs16 Leica VI 14.1 CCD 1/2.33 4x 5x 28 mm DMC-FS16 5.5fps o o o Auto 100-1600 1600-6400 DMC-FS16 Foto 0 Foto Foto Foto Foto&Video Foto o DMC-FS16 HD Motion JPEG Mono DMC-FS16 o DMC-FS16 o o/o AV DMC-FS16 2.7’’ (230K) o -/o o DMC-FS16 o o -

dmc-Fp5 Lumix VI 14.1 CCD 1/2.33 4x 5x 35 mm DMC-FP5 5.5fps o o o Auto 100-1600 1600-6400 DMC-FP5 Foto 0 Foto Foto Foto Foto&Video Foto o DMC-FP5 HD Motion JPEG Mono DMC-FP5 o Touch DMC-FP5 o/o AV DMC-FP5 3.0’’ (230K) o o -/o o DMC-FP5 o o -

dmc-s3 Lumix VI 14.1 CCD 1/2.33 4x 28 mm DMC-S3 o o o Auto 100-1600 1600-6400 DMC-S3 0 Foto Foto Foto o DMC-S3 HD Motion JPEG Mono DMC-S3 o DMC-S3 o/AV DMC-S3 2.7’’ (230K) o DMC-S3 o o -

37


HIGH DEFINITION CAMCORDER SPECIFICATIE Hdc-sd900, Hdc-tm900 Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 o o o SD/SDHC/SDXC Media (TM900: 32GB Flash) SD/SDHC/SDXC SD/SDHC/SDXC SD/SDHC/SDXC (120GB HDD) (HS900: 220GB HDD) Sensor 3MOS 3MOS 1MOS 1MOS Sensor formaat 1/4.1” MOS x 3 1/4.1” MOS x 3 1/4.1” MOS 1/5.8” MOS Lens Leica Leica Panasonic Panasonic Diafragmawaarde F1.5 F1.5 F1.8 F1.8 Groothoek 35 mm 35 mm 28 mm 33.7 mm Filter diameter 46 mm 46 mm 41.5* Beeldprocessor Crystal Engine Pro Crystal Engine Pro Crystal Engine Pro Crystal Engine Pro Zoom 12x Opt. 12x Opt. 26x Opt. 37x Opt. Extra Zoom 20x Int. Zoom 20x Int. Zoom 40x Int. Zoom 42x Int. Zoom Signaal systeem 2D 1080 / 50p, 1080 / 50i 1080 / 50p, 1080 / 50i 1080 / 50p, 1080 / 50i 1080 / 50i Regisratie 2x 960x540/50i Regisratie 2x 960x540/50i Regisratie 2x 960x540/50i Verwerking 2x 960x1080/50i Verwerking 2x 960x1080/50i Signaal systeem 3D Verwerking 2x 960x1080/50i Afspelen 2x 1920x1080/50i Afspelen 2x 1920x1080/50i Afspelen 2x 1920x1080/50i 1080 / 50p : MPEG-4 AVC/H.264 1080 / 50p : MPEG-4 AVC/H.264 1080 / 50p : MPEG-4 AVC/H.264 AVCHD ; MPEG4-AVC/H.264 HA / HG / HX / HE : MPEG-4 HA / HG / HX / HE : MPEG-4 HA / HG / HX / HE : MPEG-4 (AVCHD) MP4 AVC/H.264 (AVCHD) AVC/H.264 (AVCHD) Opname formaat AVC/H.264 (AVCHD) iFrame ; MPEG4-AVC/H.264 iFrame: MPEG-4 AVC/H.264 iFrame: MPEG-4 AVC/H.264 iFrame: MPEG-4 AVC/H.264 (.MP4) (.MP4) (.MP4) (.MP4) Totale videoresolutie 9.15 MP 9.15 MP 3.32 MP 1.5 MP Foto resolutie 14.2 MP 14.2 MP 4.8 MP 5.0 MP Foto & Video tegelijk 13.3 MP 13.3 MP 4.5 MP 3.0 MP Hdc-sd900, Hdc-tm900 geluid Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 Microfoon 5.1ch 2ch 2ch 2ch Dolby Digital o o o o Stereo microfoon o o o Surround microfoon o Zoom microfoon o o o o Focus microfoon o Hdc-sd900, Hdc-tm900 intelligent auto mode Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 Intelligent Contrast Controle o o o o Intelligente Scène Selectie o o o o Gezichtsherkenning o o o o Gezichtsherkenning Pro o o o o AF Tracking o o o o Beeldstabilisatie HyBRIDE O.I.S. met O.I.S. LOCK HyBRIDE O.I.S. met O.I.S. LOCK HyBRIDE O.I.S. met O.I.S. LOCK HyBRIDE O.I.S. met O.I.S. LOCK Intelligent Resolution Technology o o o o Hdc-sd900, Hdc-tm900 lcd Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 Formaat LCD 3.5” 3.0” 3.0” 2.7’’ Beeldpunten 460.800 230.400 230.400 230.400 o o o o Touch-screen Hdc-sd900, Hdc-tm900 gebruiksgemak Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 Lange Opname Mode youTube uploader o o o o Facebook uploader Skype-camera Windruisonderdrukking o o o o Quick Power On o o o o Pre-Rec opname o o o o Waterbestendig Schokbestendig Stofbestendig Hdc-sd900, Hdc-tm900 geavanceerde technologie Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 Hoogtepuntweergave o o o o Handmatige bediening o Hdc-sd900, Hdc-tm900 interfaces Hdc-sd800 Hdc-sd90 Hdc-sd80, Hdc-Hs80 Hdc-Hs900 USB 2.0 Hi-Speed o o o o Intern USB Intern software SD/SDHC/SDXC kaartslot o o o o AV uit AV Multi uit o o o o Mini HDMI uit o o o o Geintegreede LED lamp o o Accessoire-schoen o o EVF o opname

3D Opname

* Bij gebruik van de adapterring

38

Hdc-sd40 SD/SDHC/SDXC 1MOS 1/5.8’’ MOS Panasonic F1.8 42.9 mm 16.8x Opt. 1080 / 50i AVCHD ; MPEG4-AVC/H.264 (AVCHD) MP4 iFrame ; MPEG4-AVC/H.264 (.MP4) 1.5 MP Hdc-sd40 2ch o o Hdc-sd40 o o POWER O.I.S. Hdc-sd40 2.7’’ 230.400 Hdc-sd40 o o o Hdc-sd40 Hdc-sd40 o o o o o -


HD MOBILE CAMERA SPECIFICATIE opname 3D Opname Media Sensor Sensor formaat Lens Diafragmawaarde Groothoek Filter diameter Beeldprocessor Zoom Extra Zoom

Signaal systeem 2D

Signaal systeem 3D Opname formaat Totale videoresolutie Foto resolutie Foto & Video tegelijk geluid Microfoon Dolby Digital Stereo microfoon Surround microfoon Zoom microfoon Focus microfoon intelligent auto mode Intelligent Contrast Controle Intelligente Scène Selectie Gezichtsherkenning Gezichtsherkenning Pro AF Tracking Beeldstabilisatie Intelligent Resolution Technology lcd Formaat LCD Beeldpunten Touch-screen gebruiksgemak Lange Opname Mode youTube uploader Facebook uploader Skype-camera Windruisonderdrukking Quick Power On Pre-Rec opname Waterbestendig Schokbestendig Stofbestendig geavanceerde technologie Hoogtepuntweergave Handmatige bediening interfaces USB 2.0 Hi-Speed Intern USB Intern software SD/SDHC/SDXC kaartslot AV uit AV Multi uit Mini HDMI uit Geintegreede LED lamp Accessoire-schoen EVF

Hm-ta20 SD/SDHC/SDXC CMOS 1/4.1” MOS Panasonic F2.8 49 mm -

Hm-ta2 SD/SDHC/SDXC CMOS 1/4.1” MOS Panasonic F2.8 49 mm -

HX-Wa10 SD/SDHC/SDXC BSI CMOS 1/2.3” BSI CMOS Panasonic F3.5 41.4 mm -

HX-dc10 SD/SDHC/SDXC BSI CMOS 1/2.3” BSI CMOS Panasonic F3.5 41.4 mm -

HX-dc1 SD/SDHC/SDXC CMOS 1/2.3” CMOS Panasonic F3.5 39.7 mm -

4x Dig. -

4x Dig. -

1920x1080/30p, 1280x720/30p, 640x480/30p, 960x540/30p

1920x1080/30p, 1280x720/30p, 640x480/30p, 960x540/30p

MPEG-4 AVC/H.264 5.33 MP 8 MP 2.1 MP Hm-ta20 2ch o Hm-ta20 E.I.S. Hm-ta20 3.0’’ 230.400 o Hm-ta20 o o o 3m 1.5 m o Hm-ta20 Hm-ta20 o o o o o o -

MPEG-4 AVC/H.264 5.33 MP 8 MP 2.1 MP Hm-ta2 2ch o Hm-ta2 E.I.S. Hm-ta2 3.0’’ 230.400 o Hm-ta2 o o o Hm-ta2 Hm-ta2 o o o o o o -

5x Opt. 12x geav. Zoom 1920x1080/50i 1920x1080/25p 1280x720/50p 1280x720/25p 960x540/25p 640x480/25p MPEG-4 AVC/H.264 16.8 MP 16 MP 2.1 MP HX-Wa10 2ch o HX-Wa10 o o E.I.S. HX-Wa10 2.6’’ 230.400 HX-Wa10 o o o 3m HX-Wa10 HX-Wa10 o o o o -

5x Opt. 12x geav. Zoom 1920x1080/50i 1920x1080/25p 1280x720/50p 1280x720/25p 960x540/25p 640x480/25p MPEG-4 AVC/H.264 16.8 MP 16 MP 2.1 MP HX-dc10 2ch o HX-dc10 o o E.I.S. HX-dc10 3.0’’ 230.400 HX-dc10 o o o HX-dc10 HX-dc10 o o o o -

5x Opt. 12x geav. Zoom 1920x1080/50i 1920x1080/25p 1280x720/50p 1280x720/25p 960x540/25p 640x480/25p MPEG-4 AVC/H.264 14.4 MP 14 MP 2.1 MP HX-dc1 2ch o HX-dc1 E.I.S. HX-dc1 3.0’’ 230.400 HX-dc1 o o o HX-dc1 HX-dc1 o o o o -

* Bij gebruik van de adapterring

39


lumiX g micro system Naast de line up LUMIX camera‘s, Camcorders en HD Mobile Camera‘s welke je in deze brochure kunt vinden, heeft Panasonic een grote line up Compact Systeem Camera‘s met verwisselbare lenzen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.panasonic.nl

Kijk op www.panasonic.nl voor meer informatie over het LUMIX G Micro System. Onze showroom is, op afspraak, op vrijdag te bezoeken door consumenten. Bel 073 - 6402802. Documentatie wordt zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Niettemin is het mogelijk dat modellen, prijzen, specificaties, tekst of afbeeldingen afwijken. Informeer daarom bij aankoop van een Panasonic product altijd of er verschillen zijn met de documentatie. Ook kan het voorkomen dat een product (tijdelijk) niet (meer) leverbaar is. Panasonic is een merknaam van Panasonic Corporation, Japan.

Telefoon: 073 - 6402802 Fax: 073 - 6402812 Panasonic is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. www.panasonic.nl

Panasonic Folder  

2011 folder van foto/video camera's Panasonic.

Panasonic Folder  

2011 folder van foto/video camera's Panasonic.

Advertisement