Page 1

CAMBRILS 3-10-1868 | FRIBURG 13-09-1943


PRESENTACIÓ Enguany s’escauen un seguit d’efemèrides entorn de la figura del Cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, fill il·lustre de la vila de Cambrils. En concret se celebra el 150 aniversari del seu naixement, a Cambrils, el dia 3 d’octubre de 1868; el 75 de la seva mort a l’exili, a Friburg (Suïssa), el dia 13 de setembre de 1943; i el 40 del retorn de les seves despulles, el dia 15 de maig de 1978, dipositades a la Cripta de la capella de Sant Fructuós, a la Catedral de Tarragona, donant compliment al que ell havia disposat en el seu testament espiritual. La figura del Cardenal Vidal i Barraquer ha anat sempre lligada als conceptes de pau, de reconciliació i de concòrdia, d’aquí el qualificatiu «Cardenal de la Pau» que li va atorgar el seu biògraf, mossèn Ramon Muntanyola. Pau, reconciliació i concòrdia que tant necessitem en aquests moments històrics que estem vivint actualment. La Comissió organitzadora de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer ha volgut donar el màxim relleu a la celebració d’aquestes efemèrides. És per aquest motiu que ha preparat tot un seguit d’activitats amb la finalitat de perpetuar la seva memòria i fer conèixer la seva vida i el seu missatge, tant a nivell eclesial com a nivell civil, que queda reflectit en el programa que teniu a les mans. Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer


Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer Camí Mendoza Mercè Josep Lluís Abella Hortoneda Josep M. Panicello Hernández Francesc Vidal-Barraquer i Mayol Mn. Manuel M. Fuentes i Gasó Joan M. Quijada Bosch Manel Tarés Lagunas Ramon Ortiga Sabaté Josep Pedrell Font Pere Navarro Gómez Margarita Mauri Álvarez Gemma Massagué Casas Gerard Martí Estrada Pedro Otiña Hermoso Aina Carod Requesens

Alcaldessa de Cambrils Regidor de Cultura i Festes Comissionat Any Cardenal Vidal i Barraquer Família Vidal i Barraquer Director Arx. Històric Arxidiocesà Tarragona Tècnic Arx. Històric Arxidiocesà Tarragona Centre d’Estudis Cambrilencs Centre d’Estudis cambrilencs Centre d’Estudis cambrilencs Doctor en Filologia Catalana- URV Doctora en Filosofia - UB Tècnica de Cultura de l’Aj. de Cambrils Director del Museu d’Història de Cambrils Director de l’Arxiu Municipal de Cambrils Cap de Gabinet d’Alcaldia


Aquest 2018, és el millor moment per fer un reconeixement a la persona i a la figura de Francesc d’Assis Vidal i Barraquer, fill il·lustre de Cambrils, Arquebisbe de Tarragona i Cardenal de Catalunya. Així, es va acordar la celebració de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, coincidint amb els 150 anys del seu naixement a Cambrils, el 3 d’octubre de 1868, i la seva mort a l’exili, a Friburg, fa 75 anys, el 13 de setembre de 1943. Amb l’organització de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, hem treballat amb voluntat i amb la intenció de no permetre que l’oblit s’emporti una de les figures cabdals del nostre país que, amb el seu ferm testimoni, ha esdevingut un punt clau de la nostra gran història col·lectiva. Teniu a les mans un programa dirigit a tots els públics amb l’objectiu de donar a conèixer, a Cambrils i arreu, la trajectòria del Cardenal Vidal i Barraquer a favor de la pau. Alhora que en reconeixem la tasca que va desenvolupar en vida, així com el seu pensament, la dignitat amb què va exercir els seus càrrecs fins a la seva mort a l’exili i el seu llegat, encara ben viu a tot el país, que anà més enllà de la funció pastoral duta a terme com a home de l’Església. Volem posar en valor les seves idees, les seves conviccions i la defensa de la llengua catalana. Volem donar veu al Cardenal perquè tothom conegui els missatges de pau que va fer arribar a tota la societat, no només a la religiosa. Vull agrair a la Diputació de Tarragona, a la Generalitat de Catalunya i a l’Arquebisbat de Tarragona la seva col·laboració. Així com a tots els que participareu dels actes, fent d’altaveu de la figura del nostre Cardenal. També vull donar les gràcies a tots els membres de la comissió per la tasca realitzada i molt especialment al Josep M. Panicello, Comissionat de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, que s’ha dedicat en cos i ànima en l’organització. El seu inestimable treball, predisposició i ajuda han estat claus en el programa que presentem.

Camí Mendoza Mercè Alcaldessa de Cambrils

Aquest any 2018 es compleixen 150 anys del naixement del Cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, 75 de la seva mort a l’exili, i 40 del retorn de les seves despulles. Des del primer moment que vaig tenir constància d’aquestes onomàstiques tan referenciades, vam decidir retre-li un merescut homenatge d’acord a la seva rellevància. La paraula del Cardenal va ser silenciada durant molts anys, i ara la nostra responsabilitat, el nostre deure i la nostra obligació, és donar-li veu. Posar en valor les seves idees i els seus principis, les seves conviccions, la defensa que va fer de la cultura i la llengua catalana, la seva honestedat, la seva humilitat, coherència i capacitat de diàleg, sempre en busca de l’entesa entre les persones, especialment en una època convulsa com la que va viure, on sobretot la seva lluita va ser per evitar que la política entrés a l’església. Totes aquestes virtuts van ajudar al seu biògraf a definir-lo com el “Cardenal de la Pau”. A través d’accions dirigides, exposicions, conferències, publicacions i celebracions eucarístiques que detallem en aquest programa, hem volgut fer memòria entre els més grans i ensenyar als més joves la seva obra i el seu caràcter, explicar qui va ser aquest fill il·lustre de la nostra vila que forma part de la nostra història recent. Vagi per davant la meva felicitació per la feina ben feta, a la Comissió de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, creada per impulsar tots aquests actes, amb el Sr. Josep Maria Panicello al capdavant, i a la família per la seva predisposició i col·laboració. Així com també a la tasca realitzada des dels Departaments de l’Ajuntament que tinc el privilegi d’encapçalar, com són l’Arxiu Municipal, el Museu d’Història, la Biblioteca i l’àrea de Cultura.

J. Lluís Abella Hortoneda

Regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cambrils


MAIG

a 15 maig de 2018, dimarts 4 20,30 h. i Centre Cultural Commemoració del 40è aniversari del retorn de les despulles del Cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils i a la catedral de Tarragona. Presentació de la reedició del llibre “Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau”. de Mn. Ramon Muntanyola, ampliat pel pare Josep Massot i Muntaner i editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Presenta: Mn. Armand Puig i Tàrrech, Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Organitza: Ajuntament de Cambrils. Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

JUNY a 21 juny de 2018, dijous 4 20,00 h. i Centre Cultural Conferència “La solitud de reinventar-se”a càrrec de Mn. Manuel M. Fuentes Gasó, Director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, Organitza: Ajuntament de Cambrils. Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

AGOST

a 30 agost de 2018, dijous 4 20,00 h. i Museu Molí de les Tres Eres Inauguració exposició “Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme”, produïda per la Fundació Jacint Verdaguer i la Xarxa de Museus d’His-

tòria de Catalunya. Intervindrà la Directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Sra. Carme Torrents. La mostra romandrà oberta fins l’11 de novembre de 2018. Organitza: Ajuntament de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

SETEMBRE

a 13 setembre de 2018, dijous 4 20,00 h. i Santuari de la Mare de Déu del Camí Missa commemorativa del 75è aniversari de la mort del Cardenal Vidal i Barraquer Presidirà el Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol i Balcells Organitza: Parròquia de Santa Maria de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.


a 18 setembre de 2018, dimarts 4 20,00 h. i Centre Cultural Conferència “Francesc d’A. Vidal i Barraquer i el catalanisme”, a càrrec de Mn. Ramon Corts i Blay, sacerdot, historiador i vicerector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona. Director de la Biblioteca Balmesiana i de la revista Analecta Sacra Tarraconensia. Autor del llibre ”La qüestió catalana en l’Arxiu Secret del Vaticà. De la restauració a Primo de Rivera (1875-1923)” Organitza: Ajuntament de Cambrils. Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 26 setembre de 2018, dimecres 4 20,00 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor i Centre Cultural Conferència “Els arxius de la família Vidal- Barraquer conservats a l’Arxiu Nacional de Catalunya” a càrrec de Josep Fernández Trabal i Jordi Domingo Sánchez, arxivers de l’ANC. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 30 setembre de 2018, diumenge i Sortida a les 8,30 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor Visita “Vidal i Barraquer, Bisbe de Solsona” per seguir la petja del nostre Cardenal al bisbat de Solsona, amb visita guiada, entre d’altres espais, al Museu Episcopal, a la catedral de la capital del Solsonès o al cementiri noucentista d’Olius, obra de Bernardí Martorell. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Inscripcions a l’email: museu@cambrils.org o bé al telèfon 977794528 Lloc de sortida: parada d’autobús de l’Avinguda Adelaida davant del Museu Molí de les Tres Eres. Preu: 20 euros on s’hi inclou l’autobús, les visites guiades, les entrades als recintes i el dinar. Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Diputació de Tarragona i Ajuntament de Solsona.


OCTUBRE a 3 octubre de 2018, dimecres 4 19,00 h. i Santuari de la Mare de Déu del Camí.

COMMEMORACIÓ DEL 150È ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DEL CARDENAL VIDAL I BARRAQUER. Conferència:“Francesc Vidal i Barraquer, Cardenal de Catalunya”, a càrrec del P. Josep Massot Muntaner, monjo benedictí de Santa Maria de Montserrat, filòleg, historiador i assagista. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i Director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Seguidament, CONCERT A CÀRREC DE L’ESCOLANIA DE MONTSERRAT L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix en el Monestir benedictí i Santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc tan singular. Al llarg dels segles, han sorgit compositors i intèrprets remarcables de l’anomenada Escola Musical Montserratina. Els darrers anys, l’Escolania ha fet nombroses gires de concerts a l’estranger: a Estats Units, Xina, Itàlia, Alemanya, Rússia, Hongria, Suïssa, Bèlgica, França i Polònia, a més de nombrosos concerts a Catalunya. I ha enregistrat els CDs Música Espiritual Contemporània i In Montibus Sanctis, amb obra coral de Bernat Vivancos. Actualment l’Escolania està formada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya. Es prega la màxima puntualitat a l’acte. No es permetrà l’entrada una vegada començat. Aforament limitat. Recollida d’invitacions al Patronat Municipal de Turisme i al Centre Cultural a partir del 20 de setembre a partir de les 16.00h Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Diputació de Tarragona


a 5 octubre de 2018, divendres 4 20,00 h. i Parròquia de Santa Maria de Cambrils COMMEMORACIÓ DEL 150È ANIVERSARI DEL BATEIG DEL CARDENAL VIDAL I BARRAQUER. Missa concelebrada presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells. Durant la litúrgia intervindrà la Coral Verge del Camí de Cambrils, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Organitza: Parròquia de Santa Maria, Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 17 octubre de 2018, dimecres 4 17,30 h. i Sala d’Actes del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils Conferència “Vidal i Barraquer, la família i el poble” a càrrec del Dr. Francesc d’AssísVidal-Barraquer i Mayol, nebot-nét del Cardenal. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Cirurgia General i en Angiologia i Cirurgia Vascular. Acte inaugural de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV a Cambrils. Organitza: Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de la URV a Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 19 octubre de 2018, divendres 4 20,00 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor i Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. Inauguració de l’exposició commemorativa “Vidal i Barraquer: diàleg i coherència”, comissariat per Molècula. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza:Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Diputació de Tarragona i Arxiu Nacional de Catalunya.

a 29 octubre de 2018, dilluns 4 20,00 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor i Centre Cultural Conferència “Verdaguer versus Vidal i Barraquer: joc de miralls”, a càrrec del Sr. Francesc Roig Queralt, escriptor i president de Càritas Catalunya. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.


a 30 octubre de 2018, dimarts 4 20,00 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor i Torre del Port Inauguració de l’exposició fotogràfica “Remendadores” amb imatges de dones de la Platja de Cambrils, realitzades després de la Guerra Civil per la Sra. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, una de les fotògrafes pioneres catalanes. L’exposició estarà oberta fins el 2 de desembre de 2018. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Arxiu Nacional de Catalunya.

NOVEMBRE

a 11 novembre de 2018, diumenge 4 11,00 h. i Plaça de Josep Marti Nolla

- XIIIè Cicle de Memòria de tardor -

Visita guiada “El nostre Cardenal” pels carrers del Barri Antic. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 17 novembre de 2018, dissabte 4 20,30 h. i Església de Sant Pere Apòstol de Cambrils Concert a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona sota la direcció de Mn. Miquel Barbarà i Anglès. Entre altres obres s’interpretarà “El prevere i el Cardenal”, amb text i música del professor Josep-Enric Peris i Vidal (Scherzo simfònic sobre un diàleg imaginari entre Mn. Ramon Muntanyola i Llorach i el Cardenal Vidal i Barraquer). Entrada gratuïta. Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Parròquia de Sant Pere de Cambrils

a 21 novembre de 2018, dimecres 4 20,00 h. i Centre Cultural

- XIIIè Cicle de Memòria de tardor -

Conferència “Cop d’estat, anticlericalisme i revolució al 1936”, a càrrec del Dr. Josep Sánchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d’Història Contemporània del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils, Campus Extens de la URV i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.


a 28 novembre de 2018, dimecres 4 20,00 h. - XIIIè Cicle de Memòria de tardor i Centre Cultural Taula rodona “El cardenal de Cambrils: humanisme i espiritualitat” amb la presència de Mn. Josep Raventós Giralt, rector de la Parròquia de Santa Maria de Cambrils (1985-2006) i coautor, amb Albert Manent, del llibre “L’Església clandestina a Catalunya durant la guerra civil 1936-1939”. També intervindrà la Dra. Margarita Mauri Álvarez, professora d’Ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i autora del llibre “El pensament del Cardenal Vidal i Barraquer”. Moderador: Gerard Martí Estrada, director del Museu d’Història de Cambrils. Acte inclòs dins del XIIIè Cicle de Memòria de tardor. Organitza: Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

DESEMBRE

a 13 desembre de 2018, dijous 4 19,30 h. i Cinema Rambla de l’Art. Rambla Jaume I, 35 Projecció del documental “Hereus d’un cardenal proscrit”, dirigit per la Sra. Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll. Tracta sobre la resistència de l’església tarragonina al franquisme durant el període que comprèn l’exili del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer i la tornada de les seves despulles a Tarragona. Aquest documental es va presentar el 7 de juny de 2018 a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Entrada gratuïta. Posteriorment se celebrarà un sopar col·loqui al Restaurant l’Espurna amb la directora Sra. Llúcia Oliva. Preu 20€ Informació i reserves: Cinema Rambla de l’Art. Tlf. 977 36 88 38 Organitza: Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.


GENER 2019 a 17 gener de 2019, dijous 4 20,00 h. i Centre Cultural Presentació del llibre “La mitra de l’exili” a càrrec del seu autor, Dr. Manuel Castellet i Solanas, Catedràtic emèrit de matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Expresident de l’Institut d’Estudis Catalans. Història novel·lada sobre el Cardenal Vidal i Barraquer. La trama se situa entre els anys 1936 i 1943. Editorial Gregal. Organitza: Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

a 21 gener de 2019, dilluns - FESTIVITAT DE SANT FRUCTUÓS i Catedral de Tarragona 4 A les 19,00 h. Ofrena floral a la tomba del Cardenal Vidal i Barraquer. 4 A les 20,00 h. Homenatge diocesà al Cardenal Vidal i Barraquer. Missa presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells.

Organitza: Arquebisbat de Tarragona i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.


FEBRER a 12 febrer de 2019, dimarts 4 19,30 h. i Centre Cultural Projecció d’un documental biogràfic sobre el Cardenal Vidal i Barraquer i recital poètic a càrrec de Pere Navarro amb poemes de Mn. Muntanyola i interpretacions musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música. Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer. Col·labora: Escola Municipal de Música de Cambrils.

MARÇ

a 15 març de 2019, divendres 4 20,00 h. i Saló de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

CLOENDA DE L’ANY CARDENAL VIDAL I BARRAQUER. Presentació del llibre “El Cardenal Vidal i Barraquer, una vida en imatges” de Manel Tarés Lagunas i Pedro Otiña Hermoso. Organitza: Ajuntament de Cambrils i Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

ACTES CELEBRATS FORA DE CAMBRILS a 29 abril de 2018 i Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. Concert Schola Cantorum. Interpretació de “El Cardenal proscrit”. Organització: Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. a 03 maig de 2018 i Església de Sant Agustí de Tarragona Presentació del llibre “Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau” a càrrec de Mn. Manuel Fuentes, Director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. Organització: Gogistes Tarragonins. a 25 maig de 2018 i Església de Sant Andreu de la Selva del Camp Concert Schola Cantorum. Interpretació de “El Cardenal proscrit”. Organització: Coral Schola Cantorum a 27 maig de 2018 i Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. Presentació del llibre “Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau” a càrrec de l’exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Joan M. Pujals. Organització: Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus.


a 07 juny de 2018 4 19,30 h. i Auditori de la Diputació de Tarragona. Projecció del documental “Hereus d’un Cardenal proscrit”, dirigit per la Sra. Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll. Tracta sobre la resistència de l’església tarragonina al franquisme durant el període que comprèn l’exili del Cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer i la tornada de les seves despulles a Tarragona. Organitza: Diputació de Tarragona i Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona a 13 juliol de 2018 i Església de Santa Maria del Mar de Salou Concert en commemoració del 150è aniversari del Cardenal Vidal i Barraquer i el Centenari de Mn. Ramon Muntanyola. S’interpreta “El prevere i el Cardenal”. Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Organització: Església de Santa Maria del Mar de Salou. a 02 setembre de 2018 i Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les muntanyes de Prades (antiga presó de Montblanc) Presentació del llibre “Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau”. Intervenen Joan M. Pujals, exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Gomis Martí, president del Museu-Arxiu de Montblanc i Josep Andreu Domingo, alcalde de Montblanc. Descoberta d’una placa en la mateixa cel·la on fou empresonat el Cardenal Vidal i Barraquer al juliol de 1936. Organitza: Museu Comarcal de la Conca de Barberà i Ajuntament de Montblanc. a 11 setembre de 2018, dimarts 4 10,00 h i Basílica de Santa Maria del Mar. Barcelona Missa en sufragi i acció de gràcies per tots el patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya. Enguany hi haurà un record especial pel Cardenal Vidal i Barraquer en commemoració dels 150 anys del naixement, els 75 anys de la mort i els 40 anys del trasllat de les seves despulles de l’exili a Catalunya. Oficiarà Mn. Miquel Barbarà, que fou Secretari general-canceller de l’Arquebisbe Pont i Gol. Organitza: Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat.

a Setmana del 22 d’octubre 2018 i Sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari. Tarragona Cicle de conferències sobre el Cardenal Vidal i Barraquer. Organitza: Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Si voleu seguir tota la informació la podreu trobar a:

http://www.cambrils.cat/any-cardenal-vidal-i-barraquer


ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA

Profile for Cambrils Cultura

Programa de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer 150 anys - Cambrils  

Programa d'actes de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils

Programa de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer 150 anys - Cambrils  

Programa d'actes de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils

Advertisement