Page 1


PRÒLEG Havia una vegada en BEPU, una serp mama,llarga, gruixuda de color verd i groc amb una llengua roja i llarga i uns ulls blancs i negres. Vivia en una biblioteca i contava contes als nens i nenes,un dia es va posar trista i plorava. La bibliotecària li va preguntar: -Que et passa BEPU? -No sé res de la meva vida...on vaig nàixer,que m’ha passat...com és que estic aquí... -No et preocupis li demanaré ajuda als nens i nenes de l’escola Sant Josep de Calassanç. I així comença la història...


CAPÍTOL 1 En BEPU, quan era petita vivia a la selva en mig d’animals com el lleó , el tigre i elefants ... Un dia es va perdre i es va quedar sense amics ni aigua ni menjar, però com era molt decidida va començar a reptar pel mig de l’herba per buscar aigua i menjar. Caminant, caminant va veure un sol preciós i un cap allí que va anar. Pel camí es va trobar un cocodril, espantada, es va amagar entre les herbes i el cocodril va passar de llarg . Quan va arribar la nit tenia fred i gana i molta por de sobte...


CAPÍTOL 2 Es va posar a ploure,la nit era tancada i en BEPU tremolava de fred. Mirant i mirant va veure una cova fosca , negra ,amb molts ulls vermells a dins , tenia por molta por,però hi va entrar . La cova era plena de llops, aranyes i ratpenats penjats del sostre . En BEPU estava tant espantada que es va amagar en un raconet,el que no sabia en BEPU és que els llops també tenien por d'ella... Quan va deixar de ploure i va sortir el sol , es va adonar que els animals que hi havia allí dins no tenien ganes de fer-li mal i així es van fer amics . Els altres animals la van ajudar a buscar menjar i aigua , ja que en aquell lloc n’hi havia molta.


CAPÍTOL 3 Van trobar aigua i herba i mentre tots els animals estaven menjant tranquil·lament van arribar uns caçadors vestits de camuflatge , amb rifles , xarxes , moltes armes i van caçar a tots els animals per vendre’ls i guanya r molts diners. Van pujar als animals a un camió molt gros, i després a un avió que volava molt alt i que va fer cap a Marsella, una ciutat molt bonica i molt gran de França.


CAPÍTOL 4 Una vegada van arribar a Marsella els caçadors van portar als animals a una botiga,gran i molt bonica, per vendre’ls. Una noia professora d’institut, que passava per allí i que feia un treball de classe sobre serps salvatges, la va comprar La BEPU no tenia dents i no podia mossegar a ningú,i no era perillosa per als seus alumnes. Primer, se la va emportar a casa i les seves filles es van posar molt contentes i jugaven amb ella al balcó. Un dia, a l’hora de berenar i mentre van anar a buscar galetes per menjar, la BEPU es va quedar sola i va aprofitar escapar-se pel carrer.


CAPÍTOL 5 Marsella és una ciutat molt gran i plena de cotxes , la pobre BEPU estava molt i molt espantada ,els cotxes passaven pel seu voltant, fent soroll, pitant, frenant...no sabia on anar. Reptant per les voreres i a punt de ser atropellada varies vegades ,va arribar a una carretera. Per allí passava un noi amb el seu cotxe que quan la va veure,va pensar: - Mira que bé una serp!! Com que li agradaven molt els animals,la va agafar i la va posar al cotxe. Aquell noi tant carregat de maletes anava a Lleida. Quan va arribar a Lleida la va acollir a casa seva on ja tenia una altra serp mascle, els va posar juntets al mateix terrari perquè es fessin companyia.


CAPÍTOL 6 Va anar passant el temps, un dia l’amo dels apartaments es va assabentar que el noi hi tenia serps,i això estava prohibit. El noi li va dir a la Bepu que l’ amo estava sospitant de que tenia serps a l' habitació i que potser tindrien problemes. Un dia el noi,després de pensar molt i molt va obrir la porta de l’habitació i va deixar que la BEPU s’escapés. La BEPU es va arrossegar fins al carrer,va topar amb un nen que al veure-la no es va espantar i la va portar fins a la seva escola que es deia Sant Josep de Calassanç...


CAPÍTOL 7 El nen va portar a la BEPU a la seva escola , el Sant Josep de Calassanç, allí els nens i nenes,quan la van veure, van tenir una mica de por i es van amagar . Però, ella està embarassada, espantada i els nens i nenes després de veure-la grossa, pansida i que s’arrossega molt lentament,senten pena i la amaguen en el racó de la biblioteca i l’hi demanen ajuda fer el préstec dels llibres de la biblioteca. De seguida la serp va donar llum a una serpeta petiteta a la que l’hi va ficar el nom de BHEPPY. Un dia, aquell noi de Lleida que havia acollit a la BEPU a casa seva,va portar a l’escola al pare de la serpeta, que es deia BEPO,aquest va acariciar amb


la cua a la filleta tan bonica i li va donar un petó a la BEPU. Els nens i nenes estaven molt contents i contentes perquè la BEPU i la seva filleta ajudaven a la biblioteca, Un dia la Raquel i la Camila li van preguntar si volia anar a casa seva per fer-se amiga dels animals de la Raquel i dels joguets de la Camila. Totes juntes van passar una tarda molt especial, i la BEPU va prometre que hi aniria més vegades a jugar però va tornar al seu racó de la biblioteca,al costat del radiador i acompanyada de la seva filleta.


EPÍLEG I així és com tots els nens i nenes del Sant Josep de Calassanç han ajudat a la BEPU a conèixer la història de la seva vida. Ara ,la BEPU i la seva filleta BHEPPY, viuen tranquil·les en el seu racó calentet de la biblioteca i satisfetes de tenir aquests companys i aquestes amigues divertides i amables. Ajuden tant com poden en el Préstec de llibres que els nens i nenes s’emporten a casa cada quinze dies. Col·laboren en la Maleta Viatgera que els nens i nenes de cicle inicial porten a casa seva amb tanta il·lusió. Estan presents en el Bloc que dóna a conèixer totes les novetats de la nostra biblioteca. I sobretot ens fan molta companyia!!.


AGRAÏMENTS Aquesta,la meva història, ha estat possible gràcies als nens i nenes de tota l’escola que han treballat des del curs 2008-09 fins al 2010-11. El més petits P-3, P-4, P-5 la van començar i van fer els primers dibuixos. Els de 1r,2n,3r, van ajudar a continuar-la i també la varen dibuixar. I per fi els i les alumnes de quart i actualment de cinquè són els que han fet la feina més feixuga ja que han escrit tot el text a l’ordinador, han triat els dibuixos més adients els han escanejat i finalment l’han maquetat i l’han donat a conèixer a la resta de companys i companyes.

Moltes gràcies a tots i totes!!.

BEPU

Lleida octubre 2011

CONTE D'EN BEPU  
CONTE D'EN BEPU  

Conte inventat per tots els nens i nenes de l'escola.

Advertisement