Page 29

BO GRØNT OG FLOT 3 TIPS TIL AT BO GRØNT OG FLOT Vær hele tiden på udkig efter nye flotte og spændende potteplanter. Mange af mine egne har jeg købt i supermarkeder, nogle gange har havecentrene også fine potteplanter og kig så i alle de fine små blomsterbutikker, du kommer forbi, for at se om der skulle være noget sjovt og nyt til samlingen. Spørg dig for, når du køber en plante. Specielt hvis du køber i blomsterbutikker og havecentre. De skal kunne give dig en anvisning På, hvordan du passer planten. Vær ikke bange, det er sundt og sjovt at bo med planter, og lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

DORTHE´S TIPS TIL NEMME PLANTER Er man glemsom/doven, distræt eller bare meget travl, er kaktusser et godt valg. De kan tåle fuld sol, skygge heftig udtørring og alt muligt andet end for meget vand. Smukke og skulpturelle er de, og måske endda maskuline i deres udtryk. Fås i mange former farver og størrelser. Den i midten er en sukkulent, men også meget nem….

Dorthe Kvist Designer, forfatter, trendspotter og blogger på www.meltdesignstudio.com/blog Fast haveekspert på Go’ Morgen Danmark, stylist, Tv vært (Danmarks dejligste have 2014 TV Fri) og forfatter til “Bliv ven med din have”(L&R 2012) og Byhaven, kål, kartofler og kærlighed(L&R 2013). Indretter og designer haver og uderum for private og virksomheder. Holder foredrag om urbane haver og havetrends, Holder workshops om byhaver, om indretning af ude og inderum, og blogger på www.meltdesignstudio.com/blog en grøn blog for urbane bonderøve, altan entusiaster , havenørder og indretningspassionataer www.meltdesignstudio.com

Er du til drama og tju-bang, er det sjovt at gå efter fine bladformer og sjove farvekombinationer, for planter er ikke bare grønne. Her har jeg fundet nogle, der er lilla, grå, stribede og med dramatiske mønstre. Den store er en Calathea picturata, den går også under navnet Prayer plant, og resten er kongebegonia, og den forreste en sukkulent. Agaver, aloe vera og sukkulenter er nemme og smukke, og har du hudproblemer kan du smøre dig med Aloe vera saften direkte fra planten - smuk og nyttig!!

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 29

Profile for Cahetu

Living By Cahetu - Spring Issue #3  

Living By Cahetu - Spring Issue #3  

Profile for cahetu
Advertisement