Page 1

L I V I N G

Spring Issue #3

B Y

CAHETU

FORÅRSKLAR med Camilla & Helle FORNY DIT

KØKKEN

URSULA

ER T I L B AG E

NYHEDER fra alle de lækre brands Sådan får du et lækkert

badeværelse

VIND DET SMUKKE FLIP AROUND TABL E FRA MENU!


INDHOLD

15

8

Konkurrence Vind det smukke Flip Around Table fra Menu

Baristo fra Kähler; Bliv din egen baristo med dette lækre sæt

17

Louise Roe; Glimt fra den nye kollektion

22

Vaser & krukker; få det grønne med ind i dit hjem

2 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


INDHOLD

FORÅR 29

Bo grønt og flot; Tips til boligen med Dorthe Kvist

32

Kristina Dam; Nyt brand hos Cahetu

40

48

Et lækkert badeværelse; Hvad gør dit badeværelse lækkert

Nem og lækker forårsret; Lav sund mad fra stenalderkøkkenet

4 6 13 15 17 20 19 22 24 26 29 31 32 33

Velkommen af Camilla & Helle Nyheder Forår hos Cahetu Forny dit køkken Konkurrence Vind Flip around table Louise Roe Glimt af alt det nye Sådan gør vi boligen forårsklar med Camilla og Helle By Nord Nyheder Vaser & krukker få det grønne med ind Ferm Living en ny kollektion Kristina Dam Nyheder Bo grønt & flot med Dorthe Kvist Pift hjemme op med artworks Nyt brand hos Cahetu Kristina Dam Som prinsessen på ærten Se et udvalg af vores lækre sengetøj

35 38 40 42 43 44 47 48 50

Trends Vi ser på forårets trends og tendenser Menu Se nogle af de lækre produkter fra det nye sortiment Et lækkert badeværelse Hvad kan være med til at gøre dit badeværelse mere indbydende Rudolph Care Klar til den nye sæson med god solbeskyttelse The Organic Company Skal du på ferie i påsken? Ferm Living Nyheder Stiilfuld påske med Oi Soi Oi Nem og lækker forårsret Lær at lave sund og god mad i stenalderkøkkenet Stenalderkøkkenet Opskrifter LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

3


VELKOMMEN

Kære Læser Nu er det nu. Kalenderen kalder på lysere tider, og selvom vejret ikke helt er der endnu, så emmer Cahetu.com af forår. Vi har brugt januar og februar på at udvælge det bedste af det bedste, og vi er meget stolte over at kunne præsentere ’Living by Cahetu – The Spring Issue’. Et magasin fyldt med inspiration til, hvad du skal fylde din forårsbolig med. Og et overblik over alle de lækre designervarer, der lander på Cahetus hylder inden længe. Du kan blandt andet glæde dig til, at Kähler har valgt at relancere det kendte Ursula stel – i bedre kvalitet og til priser, hvor de fleste kan være med. At Louise Roe har lavet en Signature serie på 26 fantastisk smukke puder i et væld af skønne farver. Og at Menu fortsætter det tårnhøje ambitionsniveau og atter har leveret en kollektion, der slår benene væk under de fleste.

Dette forår byder vi også velkommen til nye skønne brands som The Organic Company, Sofie Børsting, Tvåfota Designduo og Kristina Dam. Vi sætter desuden yderligere fokus på det grønne forår med haveekspert Dorthe Kvists bedste råd til et liv med potteplanter og en lækker grøn opskrift af kogebogsforfatter Katrine Tuborgh. Vi håber, at du vil få en masse inspiration ud af at læse magasinet. Del det endelig med venner og andre designinteresserede og husk, at du altid kan følge med i livet bag Cahetu.com på Facebook og Instagram. Vi ønsker dig et skønt forår. Bedste Hilsner

Camilla & Helle P.s. Det har ikke så meget med bolig at gøre, men vi er også piv-stolte og top begejstrede over at kunne tilbyde dig Rudolph Sun – en forkælende, økologisk, svanemærket og luksuriøs solserie fra Rudolph Care. Læs mere på side 42.

KONTAKT Cahetu Lindevej 32b 3060 Espergærde Tlf. 81 61 08 06 E-mail cahetu@cahetu.com

4 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

Magasin forsiden er et billede fra Louise Roe SS14


SE HELE KOLLEKTIONEN FRA LOUISE ROE HER


NYHEDER

ØKOLOGISK SUNDHED DANSK DESIGN OG KVALITET

The Organic Company er et lækkert mærke, indenfor diverse tekstiler. Alle nogle man bruger i sin hverdag. Her går man op i den økologiske sundhed og derfor holdes der skarpt øje med leverandørerne. Se flere produkter fra The Organic Company på blandt andre s. 21 og 41.

NYHEDER FORÅR HOS CAHETU U R S U L A E R T I L B AG E I år relancerer Kähler det tidløse og elskede Ursula-stel - en velkendt designklassiker i et tidløst formsprog. Ursula passer perfekt ind i Kählerfamilien af finurlige og farverige design, og det populære keramikbrand glæder sig meget til at genoplive og videreformidle Ursula som en helt unik del af vores danske kulturarv.

Se flere Wire Basket tables og andre lækre produkter fra Ferm Living på side 22.

FERM LIVING

6 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

I tråd med Kählers mission om at bringe kunst ud til folket, revitaliseres således et af dansk keramikdesigns mest anerkendte og elskede hverdagsstel, Ursula. De berømte kander med de karakteristiske håndtag og lange tude har allerede en plads i mange hjem. Vi får Ursula hjem i løbet af foråret og glæder os til at sælge “hende” i shoppen.


NYHEDER

Marmor FRA LOUISE ROE

KÄHLER BELLINO

Det nye farveunivers er sammensat af to forskelligartede farvepaletter; et sart og sofistikeret pastelunivers med lågkrukker i lysegrå, rose og isblå; og et kraftfuldt og dybt farveunivers i grå, grøn og mørkegrøn.

CECILIE AMALIE ARTWORKS

Knager fra Ferm Living

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

7


NYHEDER

E L K E L A N D

Facet Myte Se flere værker på side 30

Visuelle konstellationer og digitale uregelmæssigheder tegner konturerne af Elkeland. Facet og Myte er fine digitale kollager, der udfordrer øjet og fantasien. Elkelands collager er trykt på 240g ubestrøget Munken papir, arkivbestandigt og FSC certificeret. Alt er printet på et miljøvenligt trykkeri, der overholder kravene til svanemærkning.

MENU Menu forsætter den gode udvikling og udkommer til foråret, med nogle smukke nye varer. Der er både tale om marmorure, ølpiskere - ja du læste rigtigt - og mange andre stilrene og lækre sager, som passer ind hos de fleste. Vi glæder os super meget til at præsentere Jer for det enkle og praktiske Yeh Wall table, som vi er yderst begejstrede for!

Bliv din egen

BARISTO

Nyt påskepynt med et enkelt og lækkert udseende. Se mere om Oi Soi Oi på s. 44.

PÅSKE MED ET PIFT 8 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

Baristo er navnet på Kählers nye keramiske kaffebrygger, der uden sidestykke nu gør det muligt at servere fantastisk kaffe hjemme, med fuld skrue på både æstetik og velsmag.


NYHEDER

RUDOLPHC A R E

Rudolph Sun har været længe undervejs. Faktisk har Rudolph Care helt fra begyndelsen, da de lancerede de første produkter i 2009, drømt om at skabe en ren og eksklusiv solserie.

By Nord By Nord er nok mest kendt for deres lækre og flotte sengetøj. Der er kommet et nyt dyr til flokken, og vi glæder os til at kunne sige velkommen til isbjørnen.

Rudolph Sun lever op til alle kravene og mere til. Der er ikke gået på kompromis noget sted – hverken med effektiviteten, sikkerheden eller lækkerheden. Vi glæder os meget til at smøre os ind i de nye Rudolph Sun produkter.

Nynne

ROSENVINGE Walnut Street er samlingsstedet for nøje udvalgte designere og mærker, som fortjener at blive set (og købt) på det skandi-

Spring Art No. 21 kr. 159,Lmd Edt. No. 12 kr. 450,-

BY WIRTH SOFIEBØRSTING Her kan en verden fuld af geometriske former, mønstre og alverdens skøre væsener og dyr, frit udfolde sig og appellerer både til den voksne sjæl og det barnlige sind.

Magasin Hang Out 399,-

Lampen Döden kan bruges liggende eller som pendel. Den er håndskåret i MDF og kommer i sort og natur farvet. Super sej design lampe.

TVÅFOTA DE S I G N

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

9


NORMANN COPENHAGEN


E-HANDELS

MÆRKET E-mærket er den danske mærkningsordning for tryg og etisk forsvarlig færden og handel på Internettet. E-handelsfonden har tildelt Cahetu e-mærket, da hjemmesiden lever op til både lovgivningskrav og ehandelsfondens særlige krav om korrekt og etisk adfærd på nettet.


URSULAKÄHLER


FORNY DIT KØKKEN

FORNY DIT KØKKEN Køkkenet er for mange et rum, som bliver brugt flittigt. Både når der skal laves mad, arbejdes og laves lektier. Vi synes, at køkkenet at fortjent at blive fornyet - efter en kold vinter skal foråret nu ind.

2

1

3

4

5 1. Bellino krukke Deisgnet af Kähler. Fås i flere farver og størrelser. Fra kr. 149,2. Ommagio vaser Designet af Kähler. Fås i flere farver og størrelser. Fra kr. 149,3. Baristo kop Designet af Kähler. Større udvalg på vores hjemmeside. Priser fra kr. 199,4. Marmor plader Designet af Louise Roe. Fås i flere farver og størrelser. Fra kr. 199,5. Skærebræt og kopper Designet af Ferm Living. Priser fra kr. 99,-

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 13


FORNY DIT KØKKEN

UNDER KR. 300,-

Kähler

Ursula Kande 0,5l kr. 299,-

Nynne Rosenvinge Art no. 23 kr. 159,-

The Organic Company, Grydelapper kr. 245,-

Kähler

Lågkrukke grøn, 12cm kr. 249,-

14 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

UNDER KR. 600,-

Louise Roe

Tray Square 28x28cm kr. 499,-

Kähler

Vase rosa 37,5cm kr. 499,-

Louise Roe

Granit tallerken, 36x36cm, kr. 549,-

Kähler

Baristo sæt kr. 399,-

UNDER KR. 1200,-

Louise Roe

Hvid tegldug 143 x 240cm kr. 799,-

Louise Roe

Mille Marble kr. 999,-

Raumgestalt

Skærebræt, 221x80x2cm kr. 699,-

Louise Roe

Glaskrukke , 37cm kr. 699,-


KONKURRENCE

@cahetu_com

VIND DET SMUKKE FLIP AROUND TABLE FRA MENU

FOR AT DELTAGE SKAL DU: Like os på Instagram. Post et billede hvor du ville få gavn af bordet og “tag” billedet med: @cahetu_com #menu, #fliparound og #flipcahetu Konkurrencen løber ind til d. 7 marts 2014


LOUISE ROE

Louise Roe brænder for at stimulere vores sanser. Og det gør Louise Roe ved at designe boliginteriør lavet af lækre materialer i farver og former, der kan give os en indre glæde og ro – og en følelse af balance. Louise Roe finder ofte inspiration i naturen, men også i det pulserende storbyliv. Ved at kombinere de to og deres åbenlyse kontraster skaber Louise Roe et design med energi og kant.


LOUISE ROE

Find hele kollektionen her!

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 17


FRAGTFRI LEVERING

Handler du for mere end 499 kr. betaler vi fragten for dig.


BY NORD

BY NORD SS14 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 19


SÅDAN GØR VI BOLIGEN FORÅRSKLAR

SÅDAN GØR VI BOLIGEN

FORÅRSKLAR “For at byde foråret velkommen i min bolig, skal jeg have piftet mine forskellige rum lidt op. I soveværelset skal jeg have boksen fra Nomess, så jeg kan ligge min smykker deri om aftenen. Den er simpel og enkel og smykkerne får lov til at blive set, selvom de er “gemt” væk. I badeværelset skal jeg have de lækre wellness håndklæder fra The Organic Company. De er simpelthen så lækre at tørre sig i, så jeg har slet ikke lyst til at bruge andet! I min sorte lænestol skal puden fra Louise Roe pifte stolen lidt op. Med lysestagen fra Menu, får jeg noget råt og lækkert ind i stuen, samtidig med den skaber hygge.” Helle Tuborgh

Nomess Clearbox 3 rum kr. 199,Louise Roe Strikpude Grid grå/sort kr. 599,-

The Organic Company Wellness håndklæde str. 109x163cm, kr. 449,-

Menu Weight here stage Højde 33cm, kr. 799,-

20 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


SÅDAN GØR VI BOLIGEN FORÅRSKLAR

Ferm Living Robot tapet kr. 450,-

No17 Limited, Tipsy kr. 410,-

The Organic Company Viskestykke pr. stk kr. 55,-

Louise Roe Bakke str 28x28cm kr. 499,-

“Her til foråret kunne jeg rigtig godt tænke mig at dekorere og gøre min søn Alfreds værelse mere lækkert. Derfor skal jeg have mig noget af det seje børnetapet fra Ferm Living - jeg har valgt den med robotter, da jeg ved Alfred er vild med robotter. Plakaten fra No17 er valgt, fordi jeg godt kan lide farverne, og selvom det er til et drengeværelse, synes jeg ikke det gøre noget, at den står lidt i kontrast til f.eks. tapetet. Til mit køkken kunne jeg rigtig godt tænke mig bakken fra Louise Roe, til mine olier, som lige nu står ved siden af komfuret. The Organic Company har lavet nogle lækre viskestykker, med super god tørreevne og dem skal jeg have nogle flere af!” Camilla Tuborgh

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 21


VASER & KRUKKER


VASER & KRUKKER

Omaggio 12,5 cm flere farver og str. kr. 149,00

Omaggio 20 cm flere farver og str. kr. 299,00

Omaggio 37,5 cm flere farver og str. kr. 499,00

Bellino 8 cm flere farver og str. kr. 149,00

Bellino 12 cm flere farver og str. kr. 249,00

Bellino 16 cm flere farver og str. kr. 349,00

City Lights Smoke 7,5 cm flere str. kr. 199,00

Willy vase 25,5 cm flere str kr. 599,00

City Lights 13,5 cm flere str. kr. 299,00

LIVING BY CAHETU | FORĂ…R 2014 23


Plant Stand Large, 65 x 15 cm, kr. 249,95 // Tøjstang 135 cm, kr. 1.199,00 // Wire Basket fra kr. 3


FERM

LIVING

399,00 // L책g til Wire Basket fra kr. 399,00 // Plaid kr. 749,00 // Diverse puder fra kr.399,00


KRISTINA DAM

KRISTINA DAM Kan forudbestilles her!

26 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


CAHETU PÅ BLOGGEN Cahetuliv er Cahetus legeplads. Her slipper vi tøjlerne og blogger om alt det, som inspirerer os i vores hverdag og i forbindelse med vores arbejde i Cahetu. På Cahetuliv kan du finde designerportrætter, nyhedsstofs, interviews, baggrundsartikler, fotoreportager og følge os i vores arbejde med Cahetu.


BO GRØNT OG FLOT Af Dorthe Kvist


BO GRØNT OG FLOT 3 TIPS TIL AT BO GRØNT OG FLOT Vær hele tiden på udkig efter nye flotte og spændende potteplanter. Mange af mine egne har jeg købt i supermarkeder, nogle gange har havecentrene også fine potteplanter og kig så i alle de fine små blomsterbutikker, du kommer forbi, for at se om der skulle være noget sjovt og nyt til samlingen. Spørg dig for, når du køber en plante. Specielt hvis du køber i blomsterbutikker og havecentre. De skal kunne give dig en anvisning På, hvordan du passer planten. Vær ikke bange, det er sundt og sjovt at bo med planter, og lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

DORTHE´S TIPS TIL NEMME PLANTER Er man glemsom/doven, distræt eller bare meget travl, er kaktusser et godt valg. De kan tåle fuld sol, skygge heftig udtørring og alt muligt andet end for meget vand. Smukke og skulpturelle er de, og måske endda maskuline i deres udtryk. Fås i mange former farver og størrelser. Den i midten er en sukkulent, men også meget nem….

Dorthe Kvist Designer, forfatter, trendspotter og blogger på www.meltdesignstudio.com/blog Fast haveekspert på Go’ Morgen Danmark, stylist, Tv vært (Danmarks dejligste have 2014 TV Fri) og forfatter til “Bliv ven med din have”(L&R 2012) og Byhaven, kål, kartofler og kærlighed(L&R 2013). Indretter og designer haver og uderum for private og virksomheder. Holder foredrag om urbane haver og havetrends, Holder workshops om byhaver, om indretning af ude og inderum, og blogger på www.meltdesignstudio.com/blog en grøn blog for urbane bonderøve, altan entusiaster , havenørder og indretningspassionataer www.meltdesignstudio.com

Er du til drama og tju-bang, er det sjovt at gå efter fine bladformer og sjove farvekombinationer, for planter er ikke bare grønne. Her har jeg fundet nogle, der er lilla, grå, stribede og med dramatiske mønstre. Den store er en Calathea picturata, den går også under navnet Prayer plant, og resten er kongebegonia, og den forreste en sukkulent. Agaver, aloe vera og sukkulenter er nemme og smukke, og har du hudproblemer kan du smøre dig med Aloe vera saften direkte fra planten - smuk og nyttig!!

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 29


ARTWORKS

Her ses, (fra venstre mod højre), Cecilie Amalie, Elkeland og Nynne Rosenvinge. Nederst ses Sofie Børsting, Ferm Living, Sofie Børsting, Elkeland, Ferm Living, Kristina Dam, Cecilie Amalie og Nynne Rosenvinge.

Pift hjemmet op med

ARTWORKS

30 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


NYT BRAN D HOS CAHETU

KRISTINA DAM


SOM PRINSESSEN PÅ ÆRTEN


SOM PRINSESSEN PÅ ÆRTEN

By Nord Str. 140x200cm kr. 849,Str. 140x220cm kr. 899,-

Aiayu Str. 140x200cm kr. 995,- Str. 140x220cm kr. 1095,-

Normann CPH Str. 140x200cm kr. 550,-

The Organic Company Str. 140x200cm kr. 760/950,Ekstra pude kr. 140,-

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 33


NORMANN COPENHAGEN

Sprinkle sengesæt samt Block table fås på Cahetu.com


SÆSONENS TRENDS

TRE N DS Forår og sommer 2014 kommer til at byde på lyse farver, som skal medvirke til en positiv stemning og et let udtryk. Vi går hen mod en sæson, som træder væk fra den “tradition,” som har præget de forrige sæsoner og bevæger os i stedet hen mod lys, barnlighed og let design. I sæsonen vil det være vigtigt, at de udtryk, man signalerer gennem sit design, bliver åbent med positiv energi, og at det rummer en lethed og gennemsigtighed.

lægges vægt på. Det handler ligeså meget om lyse nuancer af grå, gul, blå og beige. De mørke farver vi vil se er bl.a. petroleumsblå og mørk bordeaux. Disse farver bruges som kontrast til det lette design. Alt i alt, kan det opsummeres således: Barnligt og bekymringsfrit sind med en lethed, lyse farver og samtidig skal det fremstå ordenligt og nydeligt.

Selvom der kommer mange lyse farver er det Vigtigt, at det ikke kun er pastelfarver, der

Ferm Living plakater 199,00 // Pude fra Louise Roe 799,00 // Bellino Kähler fra 399,00 // Tint fra Norman Copenhagen 750,00 // Sprinkle Quilt fra Normann Copenhagen 700,00

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 35


INSTAGRAM

CAHETU_COM På vores instagram profil tager vi billeder fra hverdagen, hvad enten det er for at vise, hvad der foregår på lageret, om det er besøg hos en forhandler, el¬ler om det er nyheder, vi glæder os til. Derudover holder vi meget af konkurrencer, og det er på in¬stagram, du har mulighed for at vinde flotte præ¬mier fra vores forskellige samarbejdspartnere.


LÆKKERT SENGETØJ FRA LOUISE ROE


MENU

SE HELE KOLLEKTIONEN HER!

38 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


MENU

Menu har indgået et samarbejde med flere forskellige prominente designere. Det er der kommet en lang række innovative og tidløse produkter ud af. Ambitionen har været af skabe produkter, som både er æstetisk smukke, men også funktionelle. Og man må sige, at de har opnået netop dette.


LÆKKERT BADEVÆRELSE

Et lækkert

BADEVÆRELSE

Diffusur & sæbe Savon de Marseille pr. stk 149,00 // Anti aging facial oil Rudolph Care 795,00 // Duftlys Skandinavisk 250,00 // Wire Basket Ferm Living fra 399,00 // Badeforhæng By Nord 499,00 // Towel ladder Menu 2.999,00 // Wellness håndklæde The Organic Company 350,00

40 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


THE ORGANICCOMPANY


RUDOLPH CARE

RUDOLPHCARE Rudolph Sun er solbeskyttelse, når det er bedst. Serien er certificeret med Svanemærket. Produkterne lever op til EU´s anbefalinger om optimal UVA- og UVB-beskyttelse og indeholder fire effektive, kemiske solfiltre, som alle er godkendt af den nordiske Svane.

Rudolph Sun er baseret på aktive naturlige ingredienser, som plejer og nærer din hud optimalt i solen. Produkterne er 100 % fri for parabener, syntetisk parfume, æteriske olier og de 26 allergene parfumestoffer. Rudolph Sun lever op til alle kravene og mere til. De er ikke gået på kompromis noget sted – hverk¬en med effektiviteten, sikkerheden eller lækker¬heden. Vi ved det har taget dem tid at nå hertil, men det har været det hele værd. Vi håber, du bliver glad for dit Rudolph Sun produkt.

42 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


SKAL DU PÅ FERIE i PÅSKEN

?

-Så husk solcremen og håndklæderne


STILFULD PÅSKE

STILFULDPÅSKE Oi Soi Oi 44 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014


STILFULD PÅSKE

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 45


GRATIS GAVEINDPAKNING Cahetu pakker dine gaver rigtig flot ind - og naturligvis ganske gratis. Du skal blot gøre os opmærksom på, at det er en gave ved at afkrydse feltet ‘gave’ i din indkøbskurv.


FERM LIVING

FERM LIVING SS14

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 47


n er Opskrifte e Tuborgh fra Katrin ere om n læse m a k u d m på: so side, eller på næste en.dk alderkøkk n te .s w w w

SELLERI FETTUCCINE MED PERSILLEPESTO OG MACADAMIA Der er flere forskellige grøntsager, som kan bruges til at efterligne pasta. Spagettisquash er lidt svære at få fat på, almindelige squash bliver let vandede, persillerod og pastinak smager af meget i sig selv. Min absolutte favorit til formålet er derfor knoldselleri. Her er en opskrift med brede fettuccine look-a-likes, men hvis du har en spiralizer eller lidt tålmodighed er den lige så god til lange spagettistrimler eller 48 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

små nudelfirkanter. Smagen er neutral og alle former for sauce passer til. Det er ikke forår endnu. Men jeg kan mærke, det er på vej. Persillen i mit krydderurtebed har, som det lille mirakel, holdt ud hele vinteren, takket være den lune en af slagsen. Jeg vil bruge den til at lave persillepesto til min selleri fettuccini. Lukke øjnene og drømme om forår. Pesto 1-2 fed hvidløg 0,5 dl olivenolie 1 bundt persille uden stilke Jeg brugte både


NEM & LÆKKER FORÅRSRET krus – og bredbladet én lille håndfuld nødder, jeg brugte macadamia Gem lidt til pynt evt. Lidt lagret parmasan eller pegorino evt. Lidt citronsaft Fettuccine 1 mellemstor knoldselleri uden skrald. Lettest med en skarp kniv. Blend nødder, hvidløg og ost (hvis du bruger det) fint i en foodprocesser. Tilsæt persille og olivenolie, så saucen får den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. citron.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær den rensede knoldselleri i skiver på 1,5 cm. Med en grøntsagsskræller skræld ”Fettuccine strimler fra den høje led. Husk selleri bliver hurtigt brunt, så kog det enten med det samme eller læg strimlerne i koldt vand med citronsaft. Selleristrimlerne koges 2-3 minutter. Dræn straks og bland med persillepesto eller anden ønsket ”pastasauce”. Server med et drys frisk persille og lidt hakkede nødder.

LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014 49


STENALDERKØKKEN

Udover at være mor til 2 vidunderlige skabninger og gift med en meget fantastisk mand, er jeg autodidakt rekvisitør og scenograf med et væld at store og små spændende opgaver i bagagen og snart 20 uundværlige og vidunderlige år i underholdningsbranchen. I 2011 mødte jeg en fantastisk yogainstruktør og blev inspireret til selv at uddanne mig og undervise. Hvilket jeg stadig gør et par gange om ugen. Det er en stor glæde og meget livfuldt at se mennesker blomstre op, finde balance og blive stærke både fysisk og mentalt. Yoga har åbnet mine øjne endnu mere, end de allerede var overfor Nuet. Nuet er omdrejningspunkt i mit liv, og i alt hvad jeg foretager mig, og lige nu vil jeg åbne mit stenalderkøkken for dig.

OM FORFATTEREN

STENALDER

KØKKENET Opskriften på forrige side, stammer fra vores tante/svigerinde Katrine Tuborgh. Hun har skrevet bogen “Stenalderkøkken,” og er du nysgerrig på stenalderprincipperne og ude efter en lettilgængelig og hands-on kogebog, så er dette et musthave. Bogen er i øvrigt signeret af Katrine. For Katrine Tuborgh er der ingen tvivl om sundheden i at leve på palæo-diet. Hendes mand fik konstateret en kronisk tarmbetændelse, som ikke lod sig slå ud af medicin. Da de derimod begyndte at fjerne bestemte fødevarer fra familiens kost, blev hendes mand symptomfri - og som bonus blev resten af familien

50 LIVING BY CAHETU | FORÅR 2014

også sundere og fik mere overskud. I Stenalderkøkken får du al den viden, der skal til for at tilpasse din hverdag med børn og forskellige højtider til livet med stenalderkost. Bogen indeholder nemme og lækre opskrifter til alle dagens måltider og til både hverdag og fest. Vi bruger den hver dag og elsker den.

KØB BOGEN HER


KÄHLER BARISTO


TAK

FORDI I LÆSTE MED

Profile for Cahetu

Living By Cahetu - Spring Issue #3  

Living By Cahetu - Spring Issue #3  

Profile for cahetu
Advertisement