Page 1


On m’anuncio? Elements per triar la millor opció publicitària Encertar a l’hora de triar una plataforma publicitària és molt important. En ocasions, però, l’elecció es fa amb dades insuficients, errònies o, senzillament, falses. Després de 6 anys de feina ininterrompuda, el cafèambllet és la plataforma publicitària líder a la zona. Aquest lideratge es basa en 4 PILARS FONAMENTALS i cada un d’ells pot ser demostrat i corroborat pels nostres clients:

1 2 3 4

> > > >

exemplars audiència distribució continguts

En aquest Dossier de l’Anunciant trobareu les dades per poder fer la vostra inversió publicitària amb la màxima garantia.


30.000 OPORTUNITATS La tirada, un factor clau En publicitat impresa, el número d’exemplars que es posen en circulació determina el número d’oportunitats que l’anunciant tindrà de fer arribar el seu missatge. El cafèambllet imprimeix 30.000 exemplars per edició, la qual cosa el converteix en la publicació impresa més important de la zona. Però com sap el nostre client que imprimim 30.000 exemplars DE VERITAT? Posem a l’abast dels nostres clients dues eines que li asseguren que cada exemplar que paguen, s’imprimeix: > Control OJD > Verificació ‘in situ’


OJD / PGD: Per invertir amb seguretat PGD són les inicials de Premsa Gratuïta Distribuïda. Aquest és el segell que l’Oficina de Justificació de la Difusió va crear per a la seva divisió de control de les tirades dels mitjans impresos de distribució gratuïta. PGD visita les plantes d’impressió, recompta exemplars, verifica rutes de transport i de distribució i audita els comtes de les empreses editores per tal d’assegurar que totes les empreses amb el segell OJD/PGD imprimeixin i distribueixin els exemplars que publiciten. Des de diaris com El País, La Vanguardia, El Periódico o 20 Minutos fins a revistes com el National Geogràfic o Muy Interesante sotmeten la seva tirada a l’auditoria OJD/PGD. Això permet als anunciants saber que cada exemplar que paguen, s’imprimeix i es distribueix. Per a més informació i dades, www.introl.es o al telèfon 93 439 24 18. Podreu comprovar que el cafèambllet és líder absolut en tirada.

Verificació ‘in situ’ Si no ho veig, no ho crec. Perquè de vegades una cosa cal veure-la per poder creure-la, oferim als nostres clients i a qualsevol persona que estigui interessada, la possibilitat de veure els 30.000 exemplars del cafèambllet tots junts. Així, trucant al 686 99 11 37 o enviant un e-mail a noupaper@gmail.com podreu saber el dia, el lloc i l’hora d’arribada del camió que porta el cafèambllet de la rotativa al nostre centre de distribució. La revista arriba en palets perfectament comptats i etiquetats per saber exactament la quantitat d’unitats lliurades. La modalitat ‘in situ’ permet veure els 30.000 exemplars i, a més, els assistents seran els primers lectors d’aquella edició!!! Et ve de gust un cafèambllet acabat de sortir de la cafetera?


57.000 lectors 57.000 clients Però fer molts exemplars no serveix de res si aquests exemplars no arriben als lectors. El cafèambllet és líder absolut d’audiència a la zona. I no ho diem nosaltres. Amb més de 40.000 entrevistes anuals, el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura impulsat per la Generalitat, ofereix les dades d’audiència més exhaustives de Catalunya.

Segons aquest estudi, el cafèambllet té una mitjana de 57.000 lectors per edició a les comarques de La Selva i l’Alt Maresme.


El cafèambllet és... Segons el Baròmetre de la Comunicació de la Generalitat de Catalunya el cafèambllet és: > La publicació mensual més llegida de la província de Girona > La publicació gratuïta més llegida de la província de Girona > La publicació mensual gratuïta més llegida de Catalunya Si voleu comprovar aquestes dades, podeu entrar a la plana web del Baròmetre (www.fundacc.org) i consultar l’apartat “Resum públic”. Allà podreu comprovar que el cafèambllet és el mitjà amb més audiència de la zona.

Nº1 a Girona A continuació un rànquing de mitjans a la província de Girona segons el Baròmetre de la Comunicació: > > > > > > > >

cafèambllet > 39.000 lectors per edició (+18.000 al Maresme) Diari de Girona > 49.000 lectors per edició El Periódico de Catalunya > 46.000 lectors per edició Hola > 45.000 lectors per edició Setmanari de l’Alt Empordà > 38.000 lectors per edició Hora Nova > 27.000 lectors per edició Actual Blanes > 25.000 lectors per edició Ràdio Marina > 7.000 oients (audiència acumulada dl-dv)


El seu anunci a tot arreu Els nostres 30.000 exemplars es reparteixen a 17 poblacions de les comarques de La Selva (Girona) i el Maresme (Barcelona), arribant a un població de més de 200.000 habitants. Això suposa una taxa d’1 exemplar cada 6 habitants i una penetració al territori sense competència: > cafèambllet: 1 exemplar cada 6 habitants > El Punt: 1 exemplar cada 25 habitants > El Periódico de Cat: 1 exemplar cada 38 habitants > Diari de Girona: 1 exemplar cada 104 habitants

NOTA: Elaborat amb dades d’OJD i l’IDESCAT


Distribució capil·lar La xarxa de distribució del cafèambllet està formada per més de 3.500 punts als 17 pobles on repartim: ajuntaments i seus municipals, sales d’espera, hospitals, CAPs, biblioteques, sales d’estudi, escoles, poliesportius, piscines, instituts i centres de formació en general, agències de viatges, casals d’avis, guarderies, associacions de veïns, ràdios municipals, estacions de trens, estacions d’autobusos, parades de taxi, quioscs de diaris i revistes, gimnassos, fleques, carnisseries, mercats municipals, gestories i notaries, bancs i caixes, bars i restaurants, oficines de recaptació, comissaries, jutjats, ferreteries, deixalleries, expositors i milers de bústies... Certament, seria molt més fàcil deixar quantitats grans d’exemplars en pocs punts...però no seria el mateix. Per això arribem a tothom i per això el cafèambllet no té retorn: mai sobren exemplars

Poblacions Comarca de La Selva: Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Vidreres, Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies i Sant Hilari Sacalm Comarca del Maresme: Tordera, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Calella Comarca del Vallès Oriental: Sant Celoni Unidades pròpies: > 2 vehícles + dos equips

On és el meu anunci? Amb el suport tècnic de Google Maps hem creat una eina per a que els nostres anunciants vegin fins a on portem el seu anunci. Perque no és el mateix dir que el deixem a “perruqueries” que dir a quines i a quantes perruqueries portem el seu anunci. Gràcies a aquest mapa els nostres clients poden veure l’extensa xarxa de distribució que cada mes es posa en marxa per fer possible que el seu anunci arribi a tot arreu partes!!! Faci click aquí per veure-ho amb els seus propis ulls! NOTA: El procés de inserció de dades als mapes encara no està complet. Estem mans a l’obra. Calculem que els gairebé 4500 punts de distribució estaran al mapa abans de mitjans de novembre de 2010.


El seu anunci amb les coses que interessen Qui vol una revista on només hi hagi anuncis? El cafèambllet assegura als seus anunciants que el 50% de l’espai serà dedicat a continguts. Amb això aconseguim dues coses: > Ser una referència informativa: això fa que quan la gent veu un cafèambllet vulgui llegir-lo, perquè sap que trobarà coses interessants del seu entorn. > Captar l’atenció: el contingut convida al lector a dedicar temps a cada plana, amb la qual cosa, els anuncis inclosos en ella tenen moltes més oportunitats de transmetre el seu missatge.


Continguts de qualitat Els 6 anys que portem informant sobre l’actualitat de la zona han fet que les nostres planes siguin un referent informatiu. Per això, associacions, teatres, clubs, entitats polítiques, ajuntaments i lectors en general es serveixen de les nostres planes per a comunicar-se amb la resta de la societat. A les nostres planes es pot saber quins actes té previstos l’associació de dones, quina serà la programació del teatre, es podran conèixer les opinions dels diferents polítics de la zona o es podrà veure la foto de l’equip que ha guanyat la lliga de futbol sala... A banda d’això, el cafèambllet disposa d’un equip de redacció i de col·laboradors que tracten la informació que arriba a la redacció a l’hora que busquen temes d’interès que normalment no són tractats pels mitjans generalistes. Finalment, l’oferta informativa es completa amb els serveis de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) de la qual aquesta publicació és subscriptora i el Banc de Continguts de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG) Per tot això, cada cop que el cafèambllet surt al carrer, milers de persones l’estan esperant. Saben que a les seves planes trobaran alguna cosa interessant...deixi que el seu anunci també hi sigui!!!


Alguns dels clients que han confiat en el cafèambllet


links interessants

Web del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura Web de l’Oficina de Justificació de la Difusió

Resum públic dels Informes d audiencia El Baròmetre en Dades

Molt més per conèixer! Fins aquí, un resum de tot el que el cafèambllet pot oferir als seus anunciants. Però cada anunci és un món, cada acció publicitària és diferent a les altres i, per això, us convidem a contactar amb nosaltres. La publicitat és un sector dinàmic, creatiu i en constant evolució. Al cafèambllet estem oberts a aquesta evolució. Així doncs, si us sorgeix una pregunta o si teniu una idea poseu-vos en contacte amb nosaltres. Gràcies per la vostra atenció, quedem a la vostra disposició, L’Equip del cafèambllet

Contacte: 972 160 747 · 686 99 11 37 · noupaper@gmail.com


Web de l’Agència Catalana de Noticies

La premsa gratuïta catalana exhibeix el seu lideratge

Web de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals

El president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta, Josep Ritort, ha aprofitat la trobada de més de quatre-cents professionals del sector per mostrar la foto de les audiències a Catalunya, on la premsa gratuïta és la més llegida a la majoria de comarques catalanes. Les Jornades Internacionals celebrades els dies 19, 20 i 21 consoliden Barcelona com la capital de la reflexió dels mitjans gratuïts. Llegir +


(al costat del Banc Santander)

Nº 230 EDITORIAL

Negligència, desídia o alguna cosa encara pitjor?

tot i que s’empassa una Què passa quan un servei no funciona · Cal recolzar els grups part important dels nostres impostos? un sistema inútil. contra ecologistes a la seva lluita

de diners per tal de manEls ciutadans paguem enormes quantitats en ells la gestió dels tenir uns serveis públics de qualitat i delegem Educació, salut, segutemes més importants de la nostra societat. També paguem els legismedi. del gestió o ures infraestruct retat, marc jurídic que permeti ladors que s’encarreguen de donar un fer i que és el que no es saber exactament què és allò que es pot per tal de que aquestes lleis pot fer i paguem funcionaris i materials diners. Però el problema es compleixin. En definitiva, molts i molts qualitat té un cost. Però què no és aquest. Disposar d’uns serveis de tot i que s’empassa una passa quan aquest servei no funciona bona part dels nostres impostos? Continua a la plana 2

Plana 15

Llegeixi l’últim cafèambllet!


Dossier de l'Anunciant de cafèambllet  
Dossier de l'Anunciant de cafèambllet  

Dossier amb tots els detalls sobre el cafèambllet, la plataforma publicitària líder a la zona.