High Concert | Programma

Page 1


HIGH CONCERT Welkom op dit High Concert. Geniet van een heerlijke en uitgebreide High Tea mét live-muziek, een gezellig concert onder het genot van thee, koffie en lekkernijen gemaakt door de leden zelf en niet te vergeten de partners. Wij denken dat we een leuke selectie aan muziek uitgekozen hebben die voor deze gelegenheid geschikt zijn. Heel veel luisterplezier!

SAXY4 Voordat het orkest met het programma begint en tijdens de pauze treden Willian Klaassen, Iddo Bakker, John Bijleveld en Leen Gelderblom als het saxofoonkwartet Saxy4 voor u op. Ze verzorgen muziek voor bijvoorbeeld kleinschalige optredens, achtergrond muziek bij recepties, in cafés, straatoptredens, enz. Dus heeft u muziek nodig, denk aan Saxy4. saxy4@caeciliagouda.nl

HARMONIEORKEST O.L.V. PATRICK DE HEUS SPANISH EYES KAEMPFERT / ARR. HAUTVAST Dit nummer is door Bert Kaempfert geschreven als ‘Moon over Naples’. Bij het opnemen van het album werd besloten er een tekst bij te maken, dit lukte echter niet meteen. Twee in die tijd bekende schrijvers hebben het nummer herdoopt tot 'Spanish Eyes'.

HOBBITS DANCE AND HYMN JOHAN DE MEIJ / ARR. PAUL LAVENDER

De eerste symfonie van Johan de Meij (The Lord of the Rings) is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien. Het vijfde deel, Hobbits, schetst het onbezorgde karakter in een vrolijke volksdans; de daaropvolgende hymne straalt de vastberadenheid en noblesse van het Hobbitvolkje uit. De symfonie wordt vredig en berustend afgesloten, in overeenstemming met de symbolische sfeer van het laatste hoofdstuk.

PASADENA

JACOB DE HAAN

Deze compositie is genoemd naar de Californische stad Pasadena, en wordt in dit werk van twee contrasterende kanten benaderd. In de eerste plaats is er het expressieve element, hierin worden de schitterende beeldentuinen en indrukwekkende villa’s uitgedrukt. Dan volgt een swingend gedeelte met als basis de traditionele Rose Bowl op nieuwjaarsdag, de beroemde footballwedstrijd. De indrukwekkende slotmaten completeren het werk.

COFFEE SERENADE TED HUGGENS Dit werkje ademt de 'gezellige' sfeer van het koffie drinken. Let u op het bijzondere solo-instrument!

CABARET JOHN KANDER Cabaret is een Broadwaymusical uit 1966, met muziek van John Kander en liedteksten van Fred Ebb. Het verhaal speelt zich af in het vooroorlogse Berlijn in de Kit Kat Klub. In Nederland zijn al diverse uitvoeringen geweest van de wereldberoemde musical.

OLD EN WISE ERIC WOOLFSON / ARR. LARRY FOSTER Dit nummer werd eind 1982 uitgebracht door The Alan Parsons Project en is een gelaten lied waarin de schrijver Eric Woolfson, zucht dat hij alles zal begrijpen als hij oud en wijs is. Hij zal dan ook niet meer zo geraakt worden door de ellende om hem heen.

PAUZE


KOPERKWINTET

ANJA BOUWMAN, ELLEN VAN DER LINDEN, MARIEKE SASSE, TONNIE FAASE, MARCEL BERENDSCHOT

POR UNA CABEZA

C. GARDEL

Por una Cabeza is een tangonummer, geschreven in 1935 en betekent 'met een hoofdlengte'. Het lied gaat over een man die verslaafd is aan het gokken tijdens paardenraces. Hij vergelijkt deze verslaving met de aantrekkingskracht die vrouwen op hem hebben.

FOX DANCE

L. WEINER / ARR. K. FRIENDRICH

Leó Weiner was een belangrijk Hongaars muziekpedagoog, componist en pianist uit de eerste helft van de twintigste eeuw. K. Friendriech heeft van één van het pianostuk 'Fox Dance' een arrangement gemaakt voor koperkwintet.

HARMONIEORKEST O.L.V. PATRICK DE HEUS THE BEST OF HENRY MANCINI ARR. JOHNNIE VINSON

Met zijn jazzy harmonieën en prettig in het gehoor liggende melodieën spreekt de muziek van Henry Mancini vele generaties aan. Tijdloze favorieten als The Pink Panther, Baby Elephant Walk, The Sweetheart Tree en Peter Gunn passeren allemaal de revue.

FEELING GOOD

ARR. HENK UMMELS

Feeling Good is een nummer dat geschreven is voor de musical ‘The Roar of the Greasepaint’ uit 1964 maar is vooral bekend door de vertolking van de Canadese zanger Michael Bublé in 2005.

THE LAUGH’N CHARLESTON

JEFF PENDERS

De charleston is een Amerikaanse dans en is genoemd naar de gelijknamige stad in South Carolina. De dans was in een snelle variant vooral in gebruik in de revues als showdans. Jef Penders is er in geslaagd die sfeer neer te zetten in deze compositie.

VIVE LA FRANCE!

ARR. FRANK BERNAERTS

Een selectie van de grootste franse chansons zoals Poupée De Cire, Poupée De Son, Non, Je Ne Regrette Rien, Et Maintenant, Pour Un Flirt, La Vie En Rose & Les Champs-Elysées maar uiteraard kan dat niet zonder te beginnen met La Marseillaise.

LATIN GOLD

ARR. PAUL LAVENDER

We beëindigen dit High Concert met een swingend arrangement van bekende latin-klassiekers. Luistert u naar La Bamba, Tequila en Oye Como Va.

VRIENDEN Vrienden van Caecilia betalen nu €5,- entree. Wilt u dit ook wordt dan ook vriend. Om bij

Caecilia betrokken te zijn en te blijven kunt u Vriend van Caecilia worden. Voor minimaal €10,- per jaar wordt u zonder verdere verplichtingen op de hoogte gehouden van alle concerten en andere activiteiten van de vereniging. Tevens krijgt u elk kwartaal het clubblad Krant50 met foto’s, verslagen en wetenswaardigheden.


UW ADVERTENTIE? U kunt uw bedrijf promoten door te adverteren bij Caecilia. Tevens ondersteund u de vereniging financieel. Wij bieden u het volgende: - advertentie in programmaboekje - advertentie in het clubblad Krant50 - link op de website Informeer naar de mogelijkheden en prijzen bij Mari Slagboom; mari@caeciliagouda.nl