Page 1

150 nye eksklusive ejerboliger i Vedbæk

- en sjælden perle i et af Danmarks mest eksklusive områder

HENRIKSHOLM SIDE 1


HENRIKSHOLM SIDE 2


Sjældent set

I over 60 år har Henriksholm været lukket land for offentligheden. Nu udvikles Forsvarskommandoens 220.000 m2 store naturområde i Vedbæk til et helt usædvanligt og eksklusivt boligområde. Midt i naturen med skov, mose og sø som nærmeste nabo - og kun få hundrede meter til Øresund. Første etape af Henriksholm kommer til at bestå af 150 eksklusive boliger i en harmonisk blanding af villaer, rækkehuse, gårdhavehuse og ejerlejligheder. Anden etape rummer ca. 120 boliger, og når den er opført, er det slut med at bygge. Det omkringliggende område er fredet og må aldrig bebygges. Velkommen til Henriksholm.

Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 3

Henriksholm

- og svært at modstå


På den ene side har du fredet natur... Hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands åbne landskaber begynder, ligger Vedbæk. Henriksholm er til dig, der elsker naturen men ikke vil undvære byen. Med en placering op ad Maglemosens rekreative områder kommer du til at bo midt i den storslåede natur med skov, mose og sø som nærmeste nabo. Og med kun få meter til Øresund og den hyggelig Vedbæk Havn, har du alle muligheder for at nyde naturen fra første parket. Alligevel kommer du aldrig til at savne bylivet. Vedbæk har det meste. Skole og fritidsaktiviteter ligger kun få minutters gang væk. Det samme gør Vedbæks charmerende handelsgade, der frister med butikker, restauranter og caféer. Kun 5 minutters gang væk kan du stige på Kystbanetoget, der flere gange i timen kan bringe dig hurtigt til den pulserende storby. Foretrækker du bilen, ligger motorvejen kun 4 km væk med nem og hurtig adgang til hele hovedstadsregionen.

HENRIKSHOLM SIDE 4

Forbehold for fejl og ændringer i materialet.


... på den anden har du Øresund

Men Rudersdal er ikke blot natur og kulturliv. Kommunen er hjemsted for et stort antal virksomheder inden for bl.a. it, lettere industri, handel og service. Eksempelvis ligger en stribe af landets førende virksomheder inden for forskning og avanceret teknologi i Forskningscentret tæt på grænsen til Hørsholm.

EL LE

SØ PA R K

SANDBJERG ØSTERSKOV HENRIK SHOLM

UN DE N FA GE RL

IK

SH

LM

LL

J

A

VE

O

E NS

É

NT

OL G

F LI

O

AS VE

B

ER G

N

FA

J

RG

KE

JE

AR

DB

EM

SAN

J VE

MA

RG

RE

TH

LL EA

É

VED

ØSTER SANDBJERG

AV E

N

V EJ ND TRA

HEN

SH R IK

KS

T I EN

ERS

E FA G E R PA R K

5

R

FA G

4

J

EN

ÆN GE

ED

SANDBJERGVE

H FA GE RH ØJ V

TIEN ES EG

3

ØST

ER S KO V

KR A T

VIN FA G E R D

A LE

KE

LVE

J

N

VE H ENRIKSHOLM ALLÉ

10 min. til Vedbæk Station 500 m til Vedbæk Skole 15 min. til Vedbæk Tennisklub 1 km til Vedbæk Havn 1 km til Vedbæk Strandpark Tæt på butikker og restauranter 20 min. til Rådhuspladsen i bil 4 km til motorvejen 5 km til Søllerød Golfklub

FR

2

ALLÉ

1

MAGLEMOSE

1

D BÆ

TI ON TA KS

SV

EJ

VEDBÆK STATION

MA

R LE

VE J

2

VEDBÆK BURTIKSCENTER

L AR

SE NS

VE J

HO TE

EJ

LI NE M H AT IL DE ST

I

ES

LE

TT

N

RO

NG

OLESVE

J

VEDBÆK HAVN

VEDBÆK TENNISKLUB

EJ SV HU GE

NG

E TO

FT

EN

VEDBÆK IDRÆTSPLADS

EN

TR RØD VE J

HENRIKSHOLM SIDE 5

4

TI E

CA

3

N GØ

HOTEL MARINA

LS

GØNGEHUS V

5 VEDBÆK STRANDPARK

Gøngehusvej

Henriksholm

En moderne og grøn kommune i vækst Vedbæk ligger i Rudersdal Kommune, der med mere end 300 foreninger byder på et rigt kultur- og fritidsliv. Kommunens nye idrætscenter giver et væld af tilbud til idrætsudøvere og det maratonlange stifforløb, Rudersdal-Rute, giver masser af muligheder for motion i skønne naturomgivelser. En stribe fredninger sørger for at fastholde Rudersdal som en grøn kommune.


I disse lokaler er der truffet mange store beslutninger. Nu skal du trĂŚffe din.

HENRIKSHOLM SIDE 6


Henriksholm har huset alt fra flygtninge og kostskoleelever til Livgarden og Forsvarskommandoen. Nu kan disse historiske rammer blive rammen om dit liv.

I 1892 blev godset overtaget af Carl Melchior, søn af handelsmanden Mogens Melchior, som H.C. Andersen var nært knyttet til. Hovedbygningen nedbrændte i 1909 og den nuværende bygning blev opført i 1911 i nybarok-stil.

Carl Melchiors børn foran Henriksholm i 1905. Udlånt af Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune.

I 1930’erne etablerede Livgarden hver sommer en lejr på Henriksholm, ligesom det bl.a. blev anvendt til Røde Kors flygtningelejr og kostskole. I 1951 erhvervede Forsvarsministeriet området, og det blev efterfølgende overdraget til Flyvevåbnet.

Henriksholm 2014

HENRIKSHOLM SIDE 7

I 1969 blev Forsvarskommandoen etableret og Forsvarsstaben, Hærkommandoen, Søværnskommandoen og Flyverkommandoen blev sammenlagt. Ikke underligt blev det skønne område Henriksholm valgt som det nyt domicil. Forsvarskommandoen benyttede området frem til sommeren 2006. Udover hovedbygningen, en herskabelig og bevaringsværdig liebhaverejendom fra 1911, byder området bl.a. på flere enkeltstående bygninger, der har været anvendt som kontorfaciliteter, værksted og beboelse samt en underjordisk bunker i tre etager, som skulle huse forsvarets ledelse i tilfælde af krig.

Henriksholm

Henriksholms historie går helt tilbage til 1795, da løjtnant Henrik Stambou byggede den herskabelige hovedbygning på Henriksholm.


Et lukket land folder sig ud ...

Alle boligerne opføres, så de lever op til energikrav 2015.

HENRIKSHOLM SIDE 8


GĂĽrdhavehuse

Villaer / Grunde

Ejerlejligheder

Luftbillede med visualiseringer af de kommende boliger HENRIKSHOLM SIDE 9

Henriksholm

RĂŚkkehuse


HENRIKSHOLM SIDE 10


I over 60 år har området været forbeholdt de få.

Hvis de ansatte i Forsvarskommandoen havde svært ved at koncentrere sig, var de lovlig undskyldt. Når man er omkranset af uberørt skov og har udsigt til rådyr, der strejfer hen over engen, kan det være ualmindeligt svært ikke at lade sig rive med. Nu bliver dette lukkede land omdannet til en ny og spændende bydel. Bygget med respekt for de historiske rammer og med sans for moderne arkitektur - og det moderne liv. Hovedbygningen og nogle få villaer fra begyndelsen af 1900-tallet bliver bevaret. Resten bliver revet ned og erstattet af ca. 150 nye boliger fordelt på villaer, rækkehuse, gårdhavehuse og ejerlejligheder. Alle boliger får en unik placering omkring gode fællesarealer med tæt kontakt til landskabet og med udsigt til grønne områder - fordi der både skal være plads til fællesskab og til at nyde roen og skønheden for sig selv. Boligerne tilpasser sig landskabet – ikke omvendt En af kongstankerne bag Henriksholm er at skabe et område med varieret bebyggelse, hvor bolig og landskab går op i en højere enhed. Derfor er boligtyperne tilpasset det let kuperede landskab og placeret, så de falder naturligt ind i området. Resultatet er et yderst harmonisk boligområde, der bringer naturen helt ind i stuerne. Alle boliger opføres, så de lever op til energikrav 2015.

HENRIKSHOLM SIDE 11

Henriksholm

Nu bygger vi en helt ny og attraktiv bydel midt i noget af det skønneste natur, som Danmark har at byde på.


HENRIKSHOLM SIDE 12


Opfør din drømmebolig Stilsikkert og tidssvarende - eller eksklusivt og moderne?

Køb en af de attraktive parcelhusgrunde og opfør din drømmebolig. Realisér dine drømme og opfør din ønskebolig midt i Henriksholms storslåede natur med skov, mose og sø som nærmeste nabo. Vælg mellem attraktive parcelhusgrunde - du bestemmer selv, hvem der skal bygge din nye bolig. Grundene er alle beliggende langs Henriksholms Allé og varierer i størrelse fra 800 m2 - 1.283 m2. Grundene kan bebygges med op til 250 m2 i to plan + carport.

Grunde

Byggegrunde i Vedbæk er en sjældenhed - så grib chancen op opfør din drømmebolig.

Markeringen angiver parcelhusgrundenes beliggenhed langs Henriksholms Allé.

HENRIKSHOLM SIDE 13


Her bor alle i første række til naturen...

Tegnet af Arkitema Architects

HENRIKSHOLM SIDE 14


Ejerlejligheder HENRIKSHOLM SIDE 15


Nyd freden, komforten og udsigten fra toppen af Henriksholm Skov, mark og himmel så langt øjet rækker. Bo nemt og bekvemt i første parket til et enestående naturscenarie.

På Henriksholms allerhøjeste punkt med frit udsyn over den smukke dallandskab, skov og kuperede marker opføres 5 eksklusive punkthuse i 3 etager. Hvert hus indeholder 12 moderne og rummelige lejligheder og er udformet som 3 fritliggende ”møllevinger” omkring et atrium. Fra atriummet kan du tage elevatoren direkte til din lejlighed, depotrum eller til din bil i den delvist nedsænkede parkeringskælder, der sikrer, at du altid kommer tørskoet fra bil til bolig. Nemmere bliver det ikke!

De helt unikke landskabs- og udsigtskvaliteter har spillet en afgørende rolle for formgivningen af punkthusene. Husene opføres i enkle kvalitetsmaterialer, der harmonerer med omgivelserne og den øvrige bebyggelse på Henriksholm. De mange skrå flader, det lysegrå changerende tegl og de store glaspartier, skaber en varieret og transparent bebyggelse, der både udskiller sig fra mængden og giver et flot med- og modspil til det omkringliggende landskab. Hvert punkthus rummer 4 forskellige lejlighedstyper i størrelser fra 79 m2 - 140 m2 brutto.

HENRIKSHOLM SIDE 16


Ejerlejligheder Tegnet af Arkitema Architects

HENRIKSHOLM SIDE 17


Tegnet af Arkitema Architects

HENRIKSHOLM SIDE 18


Hvem savner have, når naturen begynder lige udenfor hoveddøren? På Henriksholm har vi flyttet lejlighedsbyggeriet direkte ud i naturen. Ikke et ord om havearbejde eller udvendig vedligeholdelse. Du får maksimal komfort og kan nyde udsigten i fred og ro fra din altan eller terrasse.

Ejerlejligheder

Fordelingen af lejlighederne på tre separate og fritliggende ”møllevinger” skaber plads til store åbne glaspartier fra flere sider, samtidig med at det giver maksimal privatliv for hver enkelt lejlighed. De store lejligheder får således deres helt egen etage, mens de mindre vil skulle dele etagen med en anden. Lejlighederne er disponeret med blik for udsigt og lysindfald, så køkken og opholdsrum med udgang til altan eller terrasse er orienteret mest muligt mod syd og vest, mens værelser, badeværelser og entre er placeret mod nord. Som en smart detalje er de fleste lejligheder forsynet med lamelskodder, der kan trækkes hen foran vinduerne og skabe øget privatliv - eller kølige rum. Lejlighederne udbydes i etaper. Se hvornår din ønskebolig står klar på henriksholm-boliger.dk

HENRIKSHOLM SIDE 19


Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 20


G책rdhavehuse HENRIKSHOLM SIDE 21


Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 22


Den moderne måde at leve sammen på Åbn døren og vær en del af fællesskabet. Luk døren og vær helt privat.

De eksklusive gårdhavehuse i Henriksholm er til dem, der hylder fællesskabet, men foretrækker at kunne lukke døren efter sig. Her er masser at deles om. Skønne fællesarealer og dejlig natur, hvor børn og voksne kan hygge sig i hverdagen. Men bag gårdhavehusenes mure åbner privatsfæren sig. Her er der god plads til, at du kan nyde stilheden sammen med dine allernærmeste.

Gårdhavehuse

Udendørs har du to gårdhaver, hvor du kan få gavn af solen på flere tider af dagen. Indendørs byder gårdhavehusene bl.a. på en stor stue, køkken/alrum, en eksklusiv master bedroom afdeling og en afdeling til børnene. Alle gårdhavehusene har dobbelt carport. Gårdhavehuse opføres i to typer på hhv. 126 og 150 m2 alle i ét plan med 3 soveværelser. Alle boliger opføres, så de lever op til energikrav 2015.

Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 23


De mange og store vinduespartier giver et fantastisk lysindfald. Tegnet af KPF Arkitekter.

HENRIKSHOLM SIDE 24


Her er der tænkt på hele familien

Højtsiddende lavt vindue

Højtsiddende lavt vindue

Højtsiddende lavt vindue

VM TT

Bryggers 4,7 m²

Teknik 1,0 m²

Lav hæk

Mulighed for værelse

Tegnet af KPF Arkitekter

Bad/WC 3,8 m²

Værelse 10,8 m²

Entre 6,8 m²

Gårdhavehuset er ideelt for familien, der gerne vil have masser af plads at være sammen på, men som også nyder, at der er plads til at børn og voksne kan være hver for sig.

OP

Køkken 10,9 m² Spisestue 22,8 m²

Skur 5 m²

Gårdhave 36,0 m²

Værelse 11m²

Stue 26,1 m²

Højtsiddende lavt vindue

Bad/WC 4,1 m²

I den ene side af gårdhavehuset finder du voksenafdelingen. Her kan du nyde den store master bedroom afdeling med walk in closet og separat badeværelse. Her er der god plads til afslapning og fordybelse. I den anden del af huset, har du børneafdelingen med to værelser, badeværelse og bryggers, hvor børnene frit boltre sig.

Type C

Affald 1,2 m²

El / Gas

Carport 33 m²

Værelse 13,3 m² Gårdhave 43,0 m²

Den store stue og køkken/alrum midt i huset er det naturlige samlingspunkt for hele familien. Stuen har store vinduer fra gulv til loft, som giver et fantastisk lysindfald og udsigt til den smukke natur. Fra stuen er der udgang til husets to gårdhaver.

WIC 3,5 m²

Lav hæk

Lav hæk

Gårdhavehusene opføres i etaper. Se hvornår din drømmebolig står klar på henriksholm-boliger.dk

Eksempel på planløsning på gårdhavehus 145 m2. Tegnet af KPF Arkitekter.

HENRIKSHOLM SIDE 25

Gårdhavehuse

Børnene bor i den ene afdeling. De voksne i den anden. Midt imellem er der rum til alle.


Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 26


Rækkehuse HENRIKSHOLM SIDE 27


Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 28


En boligform der aldrig går af mode - det er den simpelthen for moderne til

Rækkehuse har været en del af den danske byggekultur i århundreder. Måske fordi vi danskere godt kan lide trygheden og fællesskabet ved at bo tæt, men samtidig sætter pris på den frihed, der ligger i at have sin helt egen private sfære.

Rækkehuse

Rækkehusene i Henriksholm placeres på et let skrånede terræn, hvor murerne ’skærer’ sig ind i landskabet. Murene afskærmer mod naboerne og åbner samtidig op mod Henriksholms smukke landskab. Det giver rig mulighed for at nyde naturen fra den pragtfulde gårdhave og terrasse helt ugenert fra omverdenen. Rækkehusene opføres i grupper af tre til seks boliger fordelt på to typer på hhv. 126 m2 og 150 m2 med 3-4 værelser. Husene er alle i to plan med egen gårdhave, terrasse, carport og skur. Herudover er der en privat parkering til en ekstra bil lige uden for boligen. Alle boligerne opføres, så de lever op til energikrav 2015. Rækkehusene opføres i etaper. Følg med på henriksholm-boliger.dk

Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 29


Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 30


Få mere lys ind i hverdagen Glas har den indlysende fordel, at solen kan kigge ind, og du kan kigge ud. At bo i et rækkehus i Henriksholm bliver som at bo midt i naturen. De store vinduer giver et kæmpe lysindfald, der dagen igennem skaber lys og liv indendørs. I stueetagen er der gæstetoilet, et dejligt køkken med direkte adgang til gårdhaven, og en megt lys opholdsstue. Fra stuen er der direkte adgang til terrassen, hvor du kan nyde naturen fra første parket. På 1. salen finder du soveafdelingen med 2-4 værelser samt dejligt badeværelse. Fra to af værelserne er der direkte adgang til altan i hele huset bredde, hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe og en god bog - eller den fantastiske udsigt. VÆRELSE 9,9 M 2

REPOS 5,2 M 2

Rækkehuse

VÆRELSE 16 M 2

VÆRELSE 11,4 M 2 BADEVÆRELSE 5,8 M 2

1. sal

FYR VVB EL

VM

TOILET 2,2 M 2

SKUR BRYGGERS 2 3,0 M

ENTRÉ 6,4 M 2

TERRASSE 24,2 M 2

STUE 27,8 M

TT

TERRASSE 13,3 M

2

2

CARPORT

KØKKEN 9,4 M 2 OP

Eksempel på planløsning - rækkehus type E på 125 m2. Tegnet af KPF Arkitekter.

Stuen

Tegnet af KPF Arkitekter

HENRIKSHOLM SIDE 31


bomærke.dk

Projektudvikler:

home Holte Øverødvej 3B, 2840 Holte Telefon 4541 0144 holte@home.dk home.dk

Kongeegen A/S Sjælsø Allé 7, 3450 Allerød Telefon 4810 4080 henriksholm@henriksholm-boliger.dk henriksholm-boliger.dk

Dec 2014

Sælges gennem:

henriksholm-boliger.dk Tegnet af KPF Arkitekter.

HENRIKSHOLM SIDE 32

Henriksholm III  
Henriksholm III  

Ejerboliger i Vedbæk

Advertisement