Page 1

Au s s i e

November 2009 Van Sydney tot Sydney, en zeker niet de kortste route‌ Sydney


Aussie CabrioChallenge 2009 Oktober 2009 Na EurAsia en LatAm wederom een hele bijzondere CabrioChallenge. Ga mee op avontuur met Jan Willem Koudstaal en ontdek Australië vanuit een geheel ander perspectief! Goed voorbereid maar om het avontuur te behouden, niet gescout... We starten in de belangrijkste en bekendste stad van Australië, Sydney. We halen de auto op in de haven en we beginnen uiterst comfortabel in de bewoonde wereld van dit verrassende land. De start is rustig. 1 nacht in Hong Kong en 2 nachten Sydney zodat we tijd hebben om de stad te bekijken en natuurlijk de auto’s op te halen uit de haven. Ook is het prettig om een aantal dagen te acclimatiseren voordat we de Challenge aanvangen. Natuurlijk organiseren we een warm welkom in Sydney! We verlaten Sydney in westelijke richting om via de Blue Mountains naar het noorden af te buigen. Hier wisselen we onze eerste ervaringen uit over de overweldigende natuur van Australië. Rijden lijkt hier vanzelf te gaan, totdat het donker wordt... Kangaroo’s, Koala’s, Wombats en andere grote dieren maken het rijden tot een ware safari. Gecompleteerd door het overweldigende orkest van alle dieren die je niet ziet maar wel hoort. Je waant jezelf in de jungle... We gaan richting de paradijselijke Whitsunday Islands waar we, ondanks dat we nog maar 3 dagen onderweg zijn, wel een rustdag moeten houden! We genieten van het comfort van een luxe accommodatie en dito eten. Hier organiseren we een excursie naar het beroemde Great Barrier Reef. Voor de liefhebber kan daar gesnorkeld en gedoken worden.

Aussie


In het noorden buigen we van de kust af en rijden door het regenwoud van Cape York naar de verlaten outback van het noorden. Hier begint onze eerste special stage van 3 dagen. Onder begeleiding van een back-up auto rijden we met elkaar door deze verlaten streek met plaatsnamen als Normanton, Burketown of Borroloola. Drie dagen wildernis, drie dagen geen asfalt, drie dagen water en drie dagen overnachten in een slaapzak... In deze streek maken we ook kennis met de Aboriginals en de rijke kunst en cultuur van dit inheemse volk. Na 3 zware dagen waarin onze rijkunsten, ons geduld maar ook onze behulpvaardigheid op de proef wordt gesteld hopen we aan te komen in Kakadu National Park. Hier zullen we tijdens de rustdag een excursie organiseren zodat iedereen de beroemde zoutwater krokodillen van dichtbij kan zien... We vervolgen onze weg en rijden via Darwin naar het zuidwesten. Een klein stukje Stuart Highway en dan rechtsaf. De bebouwing wordt minder en de tankstations lijken verdwenen. We zijn hier aangewezen op onszelf. Na 600km zijn de wegen niet meer voorzien van asfalt en een bijzondere week ligt voor ons. Het landschap verandert volledig. Veel AustraliĂŤrs wagen zich niet in de Outback. Te gevaarlijk, te veel risico op oververhitting, zonnesteek, verbranding door de zon en uitdroging. Hier begint de tweede special stage. We rijden dwars door de Tenami dessert. Wie houdt het vol met de kap naar beneden? Welke auto raakt niet vast in het soms mulle zand en hoe vaak hebben we elkaar nodig? Omdat slapen in de open lucht niet echt een optie is en de hotels van de aardbodem lijken verdwenen moeten we op zoek naar een tent of andere alternatieve slaapplaats. In de Outback en in de Red Centre van AustraliĂŤ zijn de nachten onvergelijkbaar. Enorme sterrenhemels, op de achtergrond bijna hoorbare stilte aangevuld met vreemde voorgrond geluiden van dieren die we alleen kennen van Discovery Channel. Het zal een onvergetelijke ervaring blijken.

Aussie


We laten het “Dakar gevoel” achter ons en rusten uit in een uiterst aangenaam resort in de buurt van Ayers Rock. We hebben de gelegenheid deze bijzondere rots te bezoeken of enige reparaties aan de auto uit te voeren. Natuurlijk blijven we hier een dag. En we bekijken Ayers Rock niet alleen maar vanaf de grond, maar grijpen ook de gelegenheid aan dit bijzondere natuurverschijnsel vanuit de lucht te bekijken. Na Ayers Rock zakken we verder af naar het zuiden. Toch duiken we nog eenmaal kort de Outback in richting het grootste zoutmeer van Australië, Lake Eyre. Ook doen we Flinders National Park aan waarna we afzakken richting de bewoonde wereld. Dwars door de wijnstreek van Australië om vervolgens naar Kangaroo Island over te varen. Daar zal de rustdag door velen worden gebruikt om dit op één na grootste eiland van Australië te bewonderen. Ook hebben we definitief de onverharde wegen achter ons gelaten. Op Kangaroo Island treffen we vooral koala’s, kangaroos en strand met heel veel zeeleeuwen. We nemen een van ’s werelds mooiste routes, the Great Ocean Road, die de Zuid Australische kust volgt. Uitzicht op de Twelve Apostels is gegarandeerd! We rijden aan het einde van de dag Melbourne binnen. Via het platte land, waar we kennis maken met een echte Australische familie waar speciaal voor ons de barby (barbecue) wordt opgestookt gaan we richting onze eindbestemming. De laatste dag rijden we door het glooiende landschap van New South Wales om tegen de avond in colonne Sydney in te rijden waar we de Challenge afsluiten met een goed eindfeest. Of deze Challenge zwaar wordt? Tijdens de 2 special stages zal het zwaar worden, zwaar voor de auto, maar wellicht nog zwaarder voor de teams. Biedt deze CabrioChallenge voldoende uitdagingen? Australië heeft veel te bieden; prachtige bergen, ondoordringbare wouden en een fantastische kust. Deze Challenge van ruim 11.000 kilometer zal voor een gedeelte worden verreden op de beroemde Australische dirt roads, onverhard dus. Makkelijke etappes worden afgewisseld met moeilijke. Hetzelfde geldt voor de dagafstanden. Soms verlang je in het noorden terug naar het asfalt in het zuiden. Het wordt dus zeker geen toeristische trip door Australië maar een ware uitdaging waar de meeste Australiërs nooit aan zouden beginnen! Toeristen hebben zelfs niet de mogelijkheid dit te doen. Er bestaan in heel Australië geen verhuurbedrijven die auto´s, ook geen 4x4 voertuigen, verhuren waarmee de onverharde wegen worden opgezocht. Laat staan de woestijn!

Aussie


Note De route staat is afhankelijk van de weersomstandigheden ter plekke. Regen zou roet in het eten kunnen gooien tijdens de eerste special stage. Maar ga ervan uit dat we er zeker samen doorkomen! Rekening houdend met de reistijd moet dus gerekend worden op ruim 4 weken.

Accommodatie Ons credo is: we zoeken altijd iets bijzonders! En dat geldt zeker voor de accommodaties. Afhankelijk van het gebied waar we zijn is de accomodatie uiterst comfortabel, eenvoudig maar goed tot in erg afgelegen plaatsen soms een guesthouse of een tent.

Competitie CabrioChallenge is iets doen met je eigen auto wat tot de verbeelding spreekt. Met een Cabrio van Amsterdam naar Singapore met als obstakel de Gobi woestijn, met je Cabrio dwars door de Amazone naar de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia. Kortom iets doen met een auto waarvoor deze eigenlijk niet bedoeld is. We kennen geen klassement, de uitdaging is het aankomen. Iedere dag het halen van de dagafstand dus. Maar altijd iedere dag op de plaats van bestemming aankomen is een uitdaging op zich. Lukt dit niet, dan ben je aangewezen op jezelf en dien je zelf je zaken te regelen (behalve tijdens de twee special stages). De route zal wel zo zijn opgebouwd dat je altijd weer op een later moment kunt aansluiten.

Aussie


Pech Kakadu

Port Douglas Cairns Whitsunday I.

Ayers Rock Lake Eyre

Dat kan dus voorkomen. Pech aan de auto, pech met je gezondheid. Pech aan de auto moet je zelf oplossen. Improviseren, hulp vragen en behulpzaam zijn hoort allemaal bij CabrioChallenge. Pech zou definitief uitvallen kunnen betekenen. De organisatie zal dan behulpzaam zijn bij het repatriëren van de auto naar de haven van Sydney. Gezondheidsproblemen zijn natuurlijk van een andere aard. We zullen altijd de gezondheid van de deelnemers boven alles stellen. Het voorkomen van problemen begint in Nederland. Conditie op peil en bewustzijn alert. Dat betekent bijvoorbeeld een goede taakverdeling binnen het team en op tijd je rust nemen. Eenmaal onderweg zullen we dat wat redelijkerwijs gedaan kan worden doen om deelnemers te beschermen en te helpen mocht de gezondheid om welke reden dan ook in het gedrang komen. Voor de gevolgen van (gezondheids-)problemen dien je in het bezit te zijn van een goede (reis-)verzekering.

Route Adelaide

Sydney

Kangaroo I. Melbourne

Van Sydney naar Port Douglas, door de Outback van het noorden naar Kakadu National Park, Darwin, Tenami Dessert, Ayers Rock, Lake Eyre, langs Adelaide naar Kangaroo Island. Vervolgens langs de zuidkust via de Great Ocean Road naar Melbourne en Sydney. We hebben de route op afstand beoordeeld. Dat wil zeggen; veel informatie bij de bron ingewonnen, veel ‘inheemse’ kaarten bestudeerd en mensen gesproken. De route zal tijdens de special stages veel uitdaging bieden. We gaan de Challenge samen aan en we zullen dus ook elkaar moeten helpen om de moeilijke stukken te overwinnen!

Aussie


Organisatie en begeleiding CabrioChallenge heeft het initiatief genomen voor deze bijzondere Challenge. CabrioChallenge zal zelf de organisatie op zich nemen van vliegtickets, alle vergunningen, visa, vliegreizen, plaatselijke verzekeringen en accommodatie. CabrioChallenge verzorgt zelf de reisleiding. Jan Willem Koudstaal en Amy van der Werff zelf zullen de gehele Challenge aanwezig zijn en de organisatie vormen en de begeleiding uitvoeren. Tijdens de eerste special stage worden we begeleid door een 4x4 terreinauto.

Sponsoring Deze Challenge kan slechts doorgang vinden dankzij het aantrekken van sponsors. Iedere deelnemende auto zal dus ruimte moeten openhouden voor de sponsoruitingen van de organisatie. Reken erop dat we beide deuren, de achterbumper en een stukje van de motorkap willen gebruiken voor een aantal stickers. Dan blijft er nog voldoende over voor individuele sponsoren. Individuele sponsoren die het wellicht mogelijk maken dat de lasten worden verlicht...

Aantal teams Om deze Challenge doorgang te laten gaan hebben we minimaal 8 teams nodig. Het maximaal aantal teams is 20.

Aussie


Wat kost het? Ondanks onze ervaring in het organiseren van dergelijke avonturen zullen we voor Aussie een afwijkende pricing hanteren. Dat wil zeggen, CabrioChallenge regelt en organiseert en ieder teams betaalt bovenop de reissom een fee van 22% aan CabrioChallenge ter dekking van de kosten en als marge voor CabrioChallenge. Een reële inschatting tref je op pagina 11 van dit leaflet.

Wat organiseren wij? • Vervoer van je auto van Amsterdam naar Sydney (retour); • Alle douane formaliteiten;

• • • •

• • • • • • • •

Voor Australië dient een borg te worden gestort als zekerheid dat de auto ook het land weer uitgaat. Kosten met betrekking tot deze borg en de borgsom zelf zijn voor rekening van de autobezitter. Deze borg is afhankelijk van de waarde van de auto. Uiteraard regelt CabrioChallenge de administratieve afhandeling; Keuringsdag voor de auto’s; Aanbieding aanvullende verzekeringspremies; Vliegreis naar Sydney (retour) Roadbook; Website met dagverslagen, foto’s, filmpjes en gebruik van weblog; Accommodatie; Ontbijt; Alle benodigde vergunningen voor het rijden in Australië en de Outback; Een professioneel back-up team tijdens de eerste special stage; Excursies; Eindfeest in Sydney.

Aussie


Waar wordt de fee over berekend?

Wat doen wij voor de fee?

• • • • • • • • • •

Verscheping en in/uitklaring van de auto; WA verzekering voor de auto; Noodzakelijke schoonmaak van de auto bij aankomst; Kosten vervoer personen (vliegtickets) Kosten accommodatie; Kosten voor vergunningen; Hotelovernachtingen; Inhuur back-up auto; Excursies (facultatief); Eindfeest.

• • • • • • •

Al het kantoorwerk, o.a. het boeken van tickets en accomodatie; Informatieavonden; Keurings- c.q. informatiedag; Organisatie in Nederland; Organisatie ter plekke; Reisbegeleiding; Nieuwsbrieven, bijhouden website; Dagverslagen en foto’s op de website tijdens de Challenge.

Aussie


Wie kunnen inschrijven? In basis iedereen die een team vormt en in het bezit is van een Cabrio. Uitzondering wordt gemaakt voor de mensen met een bijzondere auto. Dit is geheel arbitrair en ter beoordeling van de organisatie. ☺ Deelnemers van voorgaande Challenges hebben voorrang.

Eisen aan deelnemers en auto’s • De auto dient onder alle omstandigheden op naam te staan van de bestuurder van de auto en niet op een bedrijfsnaam;

• De organisatie stelt eisen ten aanzien van aanpassingen aan de auto’s. De auto • • • • •

dient onder andere verhoogd te zijn, voorzien te zijn van een gangbare bandenmaat, bescherming van de onderkant (met name de motor en versnellingsbak) en voldoende bedrijfszeker te zijn; Voor de Challenge wordt een keuringsdag gehouden waarbij de auto’s worden gecontroleerd op aangebrachte aanpassingen; Iedere auto moet verzekerd worden tegen minimaal het WA-risico en iedere auto dient verzekerd te zijn voor het transport. Deze kosten zijn afhankelijk van de invoerwaarde van de auto; De deelnemers dienen in het bezit te zijn van een satelliet telefoon; Beide teamleden dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs; Iedere deelnemer krijgt een gesprek met de organisatie waarin de verwachtingen en motivatie van het team persoonlijk wordt besproken.

Hoe moet er betaald worden? Bij inschrijving 20% Rond 1 juli 30% Rond 1 september het restant van 50%


Hoe rekenen we af? De reële schatting is de basis voor de facturatie. Na afloop van de Challenge volgt een gespecificeerde afrekening per team met hierin opgenomen kopieën van de betreffende boekingen en kopie facturen.

Reële schatting De reële schatting is de basis voor de facturatie aangevuld met een percentage (10% onvoorzien). Deze 10% onvoorzien wordt verrekend met de eindafrekening. Uiteraard is de schatting afhankelijke van individuele wensen zoals het vervoer per business-class, een auto met afwijkende afmetingen (een 4x4 auto kent een opslag) en bijvoorbeeld een aanvullende verzekering. Bij inschrijving ontvang je van ons een persoonlijke schatting welke de basis vormt voor de facturatie. Verscheping en in/uitklaring van de auto WA verzekering voor de auto Schoonmaak van de auto bij aankomst Vliegtickets Kosten accommodatie Kosten voor vergunningen Inhuur back-up auto Eindfeest subtotaal Fee 22% TOTAAL PER TEAM*

4.200 500 250 3.400 6.800 300 700 200 16.350 3.597 19.947

per persoon

9.974

*op basis van een twee persoonskamer etc. Exclusief excursies. Deze worden in later stadium voorgesteld maar zijn facultatief.


Inschrijven? Via het bijgaande formulier of door ons een e-mail te sturen. We nemen dan per omgaande contact met u op. Inschrijven kan ook via www.cabriochallenge.nl.

Annulering en overige voorwaarden Voor Annulering kan een separate annuleringsverzekering worden afgesloten. CabrioChallenge hanteert eigen voorwaarden. Uiteraard zijn deze opvraagbaar via amy@cabriochallenge.nl. Deze voorwaarden dienen voor akkoord getekend te worden.

Slag om de arm Recht op deelname is er slechts wanneer aan alle voorwaarden van betaling, gezondheid en auto is voldaan en er geen voorbehoud is gemaakt bij inschrijving.

Informatie avonden Ter voorbereiding van de reis zal op 30 juni een tweede informatie avond gehouden worden. Op 21 augustus moet de cabrio ingeleverd worden voor verscheping.

Aussie


Voorlopige route

dag 1 dag 2 dag 3 dag 4 dag 5 dag 6 dag 7 dag 8 dag 9 dag 10 dag 11 dag 12 dag 13 dag 14 dag 15 dag 16 dag 17 dag 18 dag 19 dag 20 dag 21 dag 22 dag 23 dag 24 dag 25 dag 26 dag 27 dag 28 dag 29

Sydney Sydney Sydney Surfers Paradise MacKay Whitsundays Whitsundays Port Douglas Normanton Burketown Borroloola Kakadu NP Kakadu NP Katherine Kununurra Purnulu NP Rabbit Flat Alice Springs Ayers Rock Ayers Rock Coober Pedy Flinders NP Kangaroo Island Kangaroo Island Warnambool Melbourne Mansfield Sydney Sydney

aankomst ophalen auto’s ophalen auto’s verharde weg verharde weg verharde weg rust/excursie verharde weg verhard/onverhard special stage special stage special stage rust/excursie lunch in Darwin verharde weg verhard/onverhard special stage special stage special stage rust/excursie verhard/onverhard onverhard verhard rust verhard verhard verhard verhard auto’s inleveren

o 0 0 1000 1000 o 0 650 650 230 480 750 0 500 500 400 350 750 650 0 600 550 750 0 800 350 200 700 0

Aussie

Aussie CabrioChallenge 2009  

Information Booklet

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you