Page 1

Autor: Andrea Cabero

Anà lisi d’un subratllador

Nom: Andrea Cabero Arnold Assignatura: Tecnologia Professor: David Saura Curs: 3r ESO B

1


Autor: Andrea Cabero

2


Autor: Andrea Cabero

Fase 1 Anàlisi global Nom: Subratllador o fluorescent (català) Subrayador o fluorescente (castellà) Highlighter (anglès) Surligneur (francès) Filzstift (alemà) Pennarello (italià) 荧光笔 (xinès) ‫( ت م ي يز‬àrab) Маркер (rus) evidențiere (romanès)

Utilitat: S’usa per a remarcar parts importants d’un text. Normalment serveix per a facilitar-ne l’estudi. Tot i que la seva funció és subratllar, l’objecte en si ,molts cops es emprat per a campanyes publicitàries.

3


Autor: Andrea Cabero

Fase 2 i 3 Anàlisi Anatòmica i Funcional Descripció: Té una forma rectangular aplanada pels extrems. Mesura 30 mm d’ample i 105mm de llargada. Tot l’objecte esta fet de materials plàstics. Té una textura llisa i es diferencien dos colors: el rosa i el negre. El seu contorn irregular facilita l’ús de l’objecte.

Especejament: Peça 1

Peça 2

Peça 3

Peça 4

Peça 5

Permet que no s’assequi el fluorescent tapant la punta Punta del subratllador Fa possible l’escriptura transportant la tinta des (la part que pinta) de el cartutx. Va adherit a la peça Subjecta la punta quatre i fa que la punta estigui ben agafada per un bon ús de l’objecte. Carcassa protectora de Protegeix la tinta que emmagatzema el cartutx la tinta fent que no li toqui res del medi exterior i també fa que no s’assequi. Cartutx/ feltre amb la Conté la tinta que servirà per a subratllar. tinta Tap

4


Autor: Andrea Cabero

Esbós:

Peça 1 Peça 2 Peça 3 Peça 4 Peça 5

5


Autor: Andrea Cabero

Fase 4 Anàlisi Tècnica Mides: N’hi ha de moltes mides ( rectangulars, redons, quadrats...) Aquest en concret es rectangular i fa: 105 mm de llargada, 30 mm d’ample i 18 mm de gruix.

Pes: De 18 a 10 g (depèn de la mida i els materials).

Materials: Tots els materials són procedents del plàstic.

Cost: Entre 0,75 cèntims i 3 euros.

Seguretat en l’ús: Són d’ús escolar per tant no tenen gaire perill tot i que no ha de ser ingerit.

Colors: Avui dia n’hi ha d’infinitat de colors diferents, abans sol n’hi havia groc.

6


Autor: Andrea Cabero

Fase 5 Anàlisi Històrica i social Història i evolució: El subratllador té el seu origen en la ploma ja que de la ploma varen sortir els bolígrafs,dels bolígrafs els retoladors i dels retoladors els subratlladors. El primer retolador va ser inventat el 1963 per Yukio Horie on posteriorment sortiria el subratllador. El impacte social ha estat molt satisfactori ja que ha permès una millora de l’aprenentatge i l’estudi. Quan els subratlladors no existien es subratllava amb retoladors o llapis.

7


Autor: Andrea Cabero

8

Anàlisi d'un objecte