Page 1

communicAPP

Wij maakten onze app met appypie. Een zeer gemakkelijke site waar je gratis een eigen app kan maken. Appypie heeft als missie het aanbieden van een gemakkelijke manier om apps zelf te maken. Ze willen vooral dat ook mensen die niet kunnen programmeren hier een eigen app kunnen ontwerpen. Je hoeft voor appypie dan ook niets extra te downloaden of te installeren. Je gebruikt enkel de APP maker die je vind op de site. Appypie kent een groot succes. Al vele kleine ondernemingen vonden hier een oplossing om een eigen app te hebben zonder buitensporige kosten te doen. Nadat je je app hebt gebouwd kan je ervoor kiezen je app beschikbaar te stellen voor iphones, ipads, windownsphones, blackberries en android apparaten. Hiervoor moet je echter wel betalen. Onze eerste stap was het verzinnen van een naam voor onze app en het kiezen van een achtergrond en logo. Hierna gingen we dieper in op welke soort app we wouden ontwerpen. We kozen voor een communicatie app waarmee je makkelijk relaties kan onderhouden met je zakenpartners. We zien onszelf als een communicatie bureau dat voornamelijk gespecialiseerd is in public relations. We vulden dus op appypie onze beschrijving, missie en visie in. Onze missie is een exclusief zakennetwerk aanbieden. Een app die gratis is en makkelijk in gebruik. We willen vooral de zakenmensen dichter bij elkaar brengen.


Onze tweede stap hield in dat we onze ‘service’ (of de dienst die we willen aanbieden) verduidelijkten. Met deze app willen we het mogelijk maken dat zakenpartners elkaar vinden en samen ideeën kunnen uitwisselen. We kozen ook een passend logo voor onze dienst.

Hierna creëerden we een contactruimte. Hier vulden we al onze gegevens in. Zo kunnen klanten hier ons telefoonnummer, ons emailadres en onze websitelink vinden.


We zorgden er ook voor dat klanten ene afspraak kunnen maken met ons. Op deze printscreen ziet u dat ze ons een mailtje kunnen sturen met de vraag om een afspraak te maken.

Aangezien we een communicatiebureau zijn heeft onze app ook een menu waar je ons als eventplanner kan boeken.


Onze app is een soort zakelijk netwerk. Daarom maakten we ook een pagina waar mensen zich kunnen inloggen.

Onze app is bijna klaar! ÉÊn van onze laatste stappen bestond erin om een profiel aan te maken op appypie.


Vervolgens moesten we nog kiezen waar we onze app wouden aanbieden. Aangezien we onze app echter niet echt in de appstore kunnen plaatsen kozen we ervoor onze app enkel in de marketplace van appypie aan te bieden. Hierdoor kan je daar de proefversie van onze app wel bekijken.

Nu onze app gemaakt is moesten we nog een plan kiezen en dus beslissen hoeveel we willen betalen om onze app zo goed mogelijk te kunnen aanbieden. We kozen er natuurlijk voor de gratis optie. Hierdoor is onze app echter enkel te zien op mobiele websites. En kan je hem dus niet met je Iphone, windowsphone,‌ bekijken.


Onze app is klaar en staat nu op ons appypie profiel!

multimedia Cathérine - Manon  

APP

Advertisement