Page 1

vulC-mine_brochure.indd 1

18/04/2018 16:13


EEN WARME ZOMER

Het belooft een prachtig kunst-en designseizoen te worden op C-mine. Bovenop het gesmaakte aanbod van theater, dans, humor, muziek, expo’s,… trekken we in ’18-’19 weer helemaal de kaart van unieke belevingen. Met zomeravonden in festivalsfeer en de ontdekking van nieuw talent tijdens C-takt. Maar ook met een internationale tentoonstelling van formaat die nooit eerder te zien was in België of Nederland. En een herfstvakantie waarin families en vrienden hun hart kunnen ophalen aan circus en plezier boven én onder de grond. In 2017 waren we host van The World of Charles and Ray Eames, een internationale designtentoonstelling. Maar liefst 23.500 bezoekers vonden de weg naar de site, van over heel België en de Euregio. Dit jaar presenteren we The World of Tim Burton, geconcipieerd door het MoMa (New York) in samenwerking met Tim Burton’s Office. De expo is een indrukwekkend geheel van tekeningen, schilderijen, foto’s, geanimeerde stop-motion poppen, maquettes, films en sculpturale installaties van de visionaire filmregisseur en producent, aangevuld met een boeiend randprogramma.

THE WORLD OF TIM BURTON IN GENK

INTERESSANTE LEZINGEN,LEERRIJKE CURSUSSEN

HOOGSTAAND THEATER

18/19

En natuurlijk is er het jaar rond een niet te missen kunst-en designaanbod. Niet enkel in de theaterzalen en exporuimtes maar ook bij de C-mine partners in de buurt. Dit hebben we handig samengebracht in deze overzichtsbrochure. Houd zeker de website en sociale media in de gaten voor updates, nieuwtjes en meer! De algemene ticketverkoop start op 2 mei.

WORLD 2.0, BLIK OP DE WERELD

We wensen je een jaar toe boordevol nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen in en rond C-mine! Wim Dries, burgemeester Anniek Nagels, schepen van cultuur Lotte Trippaers, schepen van toerisme

c-mine

C-MINE OMGEVING

onze partners:

vulC-mine_brochure.indd 2

WANNEER EN WAAR KAN JE TICKETS KOPEN, EN MEER VRAGEN.

18/04/2018 16:13


C-TAKT – EEN KWEEKVIJVER VAN JONG TALENT

ENK

FAMILIEDAGEN EN MEER TIPS VOOR HET HELE GEZIN

EEN BOEIENDE HERFSTVAKANTIE MET CIRQ C-MINE, HET NIEUWE CIRCUSFESTIVAL

SPRAAKMAKENDE EXPO’S

CONCERTEN, VAN KLASSIEK TOT INDIE, JAZZ EN MEER

OP

HUMOR! COMEDY!

c-mine

HET BESTE VAN DE HEDENDAAGSE DANS

HET NIEUWSTEDELIJK

vulC-mine_brochure.indd 3

18/04/2018 16:13


Then the moon, stars, birds in the s anointed my soul. And appointed me praying for love. Walking to heed the LANGE ZOMERDAGEN- EN AVONDEN, DAAR TEKENEN WE OP C-MINE ELK JAAR VOOR MET JAZZ OP HET PLEIN, ABSOLUTELY FREE FESTIVAL, THE WORLD OF TIM BURTON ÉN EEN PAK MULTICULTURELE SMAKEN IN DE STRAAT VAN DE ZINTUIGEN TIJDENS VOLLEBAK VENNESTRAAT. OOK KINDEREN ZIJN WELKOM OM TE VERDWALEN IN LABYRINT, IN DE ONDERGRONDSE GANGEN VAN C-MINE EXPEDITIE, DE SCHAT TE ZOEKEN MET VLIEG EN DE REISWEG TE VOLGEN VAN DE PLUTOMOBIEL.

JAZZ OP HET PLEIN

18/19

Lyrics: tutu puoane - motsumi

4 ZOMERSE AVONDEN GENIETEN VAN JAZZ OP EEN GEZELLIG TERRAS ONDER DE INDRUKWEKKENDE SCHACHTBOKKEN, OP HET C-MINE PLEIN. GRATIS!

Mazzle Wo 4 juli 2018 20.15 uur

De prachtige tonen van Koen Nys’ tenor sax, het betoverende keyboardspel van Bram Weijters en de onvergelijkbare drums van Lionel Beuvens, dat zijn de ingrediënten van Mazzle.

FONS. Wo 1 augustus 2018 20.15 uur

FONS. is een avontuurlijk jazztrio uit Genk met Lennert Baerts op sax, Gert-Jan Dreessen op drums en Jeroen Reggers op gitaar. Ze brengen hun eigen composities met een mix van hedendaagse jazz en strakke grooves. Hierbij laten ze zich o.a. beïnvloeden door muzikanten als Mark Turner, Ben Van Gelder, Reinier Baas en Radiohead.

#11 Elektric Band Wo 18 juli 2018 20.15 uur

Wo 15 augustus 2018 20.15 uur

Tutu Puoane (vocals) en haar man Ewout Pierreux (piano) brengen een unieke mix van ZuidAfrikaanse swingende geluiden en hun eerste liefde, de Amerikaanse Jazz. Ze treden amper nog als duo op, maar telkens opnieuw ontstaat er een magie die hun muzikale band nog sterker maakt.

4

c-mine

De #11 Elektric Band uit ‘groot Genk’ doet wat fusionjazz in de 70’s deed; jazz combineren met funk, rock en elektronische muziek. Jorre Reynders (alt/sopraan sax), Andy Willems (keyboards), Gerry Reynders (drums), Ozan Bozdag (bas) en Genkenaar Timothy Pedone (elektrisch gitaar) zorgen voor een wervelende avond.

Tutu Puoane

vulC-mine_brochure.indd 4

18/04/2018 16:13


he skies. The universal life. It d me to carry. Trusting, hoping, d the call.

SCHATTEN VAN VLIEG 1 juli t/m 1 augustus 2018 – gratis Elke dag van 10 tot 17 uur

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele locaties schatkisten. Zo is er ook een kistje verstopt ergens in het Energiegebouw van C-mine. Je kan je opdrachtenkaartje afhalen aan het C-mine bezoekersonthaal.

ABSOLUTELY FREE FESTIVAL Vr 3 en za 4 augustus 2018

18/19

Twee dagen ontdekken en genieten van alternatieve muziek, in een unieke sfeer, op een bijzondere locatie (plein langs C-mine), dat is Absolutely Free Festival. Op vrijdag mikt AFF op je dansbenen, op zaterdag is het de beurt aan je gitarenhart! Bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen of 3 euro ten voordele van het Absolutely Free Forest kom je gratis binnen. Het volledige programma vind je op kissmyaff.be.

VOLLEBAK VENNESTRAAT

Naar het zuiden trekken is niet nodig. Vier zaterdagen kan je in dĂŠ straat van de zintuigen genieten van eetstandjes, livemuziek, terrasjes en veel meer! Het programma vind je vanaf juli op vollebakvennestraat.be.

c-mine

18 en 25 augustus, 1 en 8 september 2018 vanaf 17 uur

5

vulC-mine_brochure.indd 5

18/04/2018 16:13


Everything in this room is edible. Ev But, that would be called cannibalism upon in most societies.

Tim Burton

quote: Tim Burton, Charlie and the Chocolate Factory

THE WORLD OF TIM BURTON Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton (Amerikaan, 1958) internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films. O.a. Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Batman Returns (1992), Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993), Planet of the Apes (2001), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Alice in Wonderland (2010) zijn bekende titels. The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, geanimeerde stop-motion poppen, maquettes, films en sculpturale installaties. Meer dan 400 objecten staan geordend per thema. De veelzijdige tentoonstelling is een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk. In het kader van de tentoonstelling is een omvangrijk randprogramma uitgewerkt.Deze tentoonstelling is georganiseerd door Jenny He, onafhankelijk curator i.s.m. Tim Burton Productions.

TIM BURTON KOMT EIND SEPTEMBER OOK ZELF NAAR C-MINE. MEER INFO EN HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VOLGT BINNENKORT VIA DE WEBSITE.

6

c-mine

18/19

EXPO

FILM Tim Burton filmprogrammatie Van 15 augustus tot 28 november 2018 Euroscoop

Combineer de tentoonstelling met één van de Tim Burton films in Euroscoop. Het volledige programma vind je binnenkort op de website van C-mine en Euroscoop.

C-mine Drive-In Movies Vr 14 september 20u15: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children Za 15 september 20u15: Ed Wood Zo 16 september 20u15: Beetlejuice € 8 vvk (p.p.) / € 10 kassa (p.p.)

Beleef de unieke ervaring van film kijken onder de open sterrenhemel vanuit de auto (filmgeluid via autoradio) of vanop het terras, voorzien van luidsprekers. Onze crew serveert doorlopend eten & drinken. Reserveer nu al je ticket, want de plaatsen zijn beperkt. Combineer de tentoonstelling met één van de Tim Burton films in Euroscoop.

The World of Tim Burton Elke dag van 15 augustus tot 28 november 2018 van 10 uur tot 18 uur (tickets worden verkocht tot 17 uur) Maandag gesloten. Vaste rondleiding met gids elke zaterdag en zondag 11 uur, 14 uur en 15 uur Rondleidingen vanaf 10 personen met gids na reservatie € 15/12/6

In de tentoonstellingsruimtes van C-mine duik je in de veelzijdige expo van Tim Burton. Ontdek ook zeker de tentoonstellingen en projecten die in de rand georganiseerd worden bij Studio Pieter Stockmans, de Vennestraat,… Even verpozen doe je in het pop-up Tim Burton lunchcafé. En in de C-mine shop vind je prachtige hardcover boeken, T-shirts, prints, notebooks,…

In samenwerking met Club 9, Koersel .

Tim Burton Filmfestival Do 27 t.e.m. zo 30 september 2018 Euroscoop

In het kader van de tentoonstelling organiseert Euroscoop een Tim Burton Filmfestival. Alle info vind je binnenkort op de website van Euroscoop.

TICKETS VOOR DE TENTOONSTELLING ZIJN BESCHIKBAAR VANAF 2 MEI 2018 VIA WWW.C-MINE.BE/BURTON ONLINE RESERVEREN IS AANBEVOLEN!

vulC-mine_brochure.indd 6

18/04/2018 16:13


e. Even I’m edible. alism. It is looked down

Tim Burton 18/19

Š 2018 Tim Burton

c-mine 7

vulC-mine_brochure.indd 7

18/04/2018 16:13


CURSUSSEN EN LEZINGEN Exploring The ABC of Tim Burton

Marc Erkens

Cursus Di 25 september 2018 of do 4 oktober 2018 19.30 uur € 12/avond Met dit ticket koopt u aan de balie uw ticket voor de expo aan € 6

Lezing/performance Ma 1 oktober 2018 20.15 uur € 15/10 (-26) Met dit ticket koopt u aan de balie uw ticket voor de expo aan € 6

‘Exploring the ABC of Tim Burton’ leidt ons gedurende twee uur doorheen het universum van Tim Burton aan de hand van talloze fragmenten uit zijn filmoeuvre met speelse, fantasierijke personages die ons als bekwame gidsen en als pure rasvertellers mee op sleeptouw nemen.

Wat gebeurt er als een regisseur en een musicus elkaar vinden in een ronduit betoverende filmwereld waarin elk beeld de sprankelende fantasie van bruisende klanken en suggestieve compositorische vondsten laat horen? Wat maakt de films van Tim Burton met en dankzij de muziek van Danny Elfman zo onevenaarbaar authentiek en tijdloos onmisbaar? Dat zoekt Marc Erkens, gewapend met een projector, een piano, een karrevracht liefde voor film en muziek en een kriebelende snuif humor samen met u uit.

Ward Verrijcken Lezing Do 23 augustus 2018 20u15 € 15/10 (-26) Met dit ticket koopt u aan de balie uw ticket voor de expo aan € 6

MUZIEK Michelino Bisceglia plays Tim Burton Za 29 september 2018 20.15 uur € 18/16/15/13

In dit eenmalige concert dompelt Michelino Bisceglia het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. In opdracht van C-mine arrangeert en orkestreert hij de kenmerkende muziek uit Tim Burton’s films voor een unieke bezetting, bestaande uit het Michel Bisceglia trio aangevuld met het koor Lirica en percussionist Gaetan La Mela. Voorafgaand zal het Michel Bisceglia trio een alternatieve interpretatie geven aan muziek uit films waaraan Bisceglia zelf meewerkte, zoals ‘Marina’, ‘Le Fidèle’, ‘Hannah’ en ‘Blue Silence’. Dit concert is tevens de seizoensopening van C-mine cultuurcentrum.

Familiespel Elke dag van 15 augustus tot 28 november 2018 van 10 uur tot 17 uur Maandag gesloten. Familiespel te verkrijgen aan C-mine bezoekersonthaal: €2

Stap met je ouders binnen in een wereld van monsters en mythologische figuren en ontdek de fantastische wereld van Tim Burton.

Bibliotheek Genk Cinimagic 20-24 augustus 2018 Alle info: bibliotheekgenk.be

De bib organiseert een tof zomerkamp voor 12 tot 14-jarigen: Cinémagic, in samenwerking met de dienst Sport. Voormiddag kan je sporten, in de namiddag volg je een workshop over film met Tim Burton als inspiratie.

Mythologische monsters Zo 18 november 2018 Van 10 tot 12.30 uur € 10 (incl. materiaal/ticket expo) Workshop voor iedereen van 6 tot 9 jaar

Een kennismaking met collografie (druktechniek). We brengen nimfen, reuzen, centaurs en uiteraard de figuren uit de wereld van Tim Burton tot leven. Samen met een begeleider van Artforum vinden we onze eigen mythologische monsters uit. Met afvalmateriaal, plakband en touw gaan we aan de slag. Een spel van ribbels, cirkels, ruiten en patronen bepaalt hoe het Tim Burton-monster er zal uitzien. En dan drukken maar!

8

c-mine

18/19

Tim Burton

Filmkenner Ward Verrijcken, onder meer bekend van zijn verfrissende bijdragen op Radio 1, plaatst de films van Tim Burton in een algemeen perspectief en bespreekt hun betekenis binnen de filmgeschiedenis.

FAMILIES & KINDEREN

vulC-mine_brochure.indd 8

18/04/2018 16:13


Stopmotion Zo 18 november 2018 In- en uitloop workshop voor kinderen en families gratis Doorlopend van 10 tot 13 uur

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie. Als er plaats vrij is aan de grote tafel in de foyer kunnen ouders en kinderen samen een kort stopmotionfilmpje opnemen.

Ontplof! Zo 18 november 2018 Van 10 tot 13 uur â‚Ź 10 (incl. materiaal/ticket expo) Workshop voor iedereen van 9 tot 12 jaar

Een ontploffende ballon ... maar ook een fluitketel of dichtslaande deuren, ... Spanning opbouwen tot ... BOEM, een verrassend moment! Een filmkunstenaar als Burton achterna, gaan we met een begeleider van Mooss in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt. Al kan het je ook op het verkeerde been zetten.

C-mine familiedag Zo 18 november 2018 Meer gedetailleerde info vind je bij het familieaanbod.

Tim Burton inspireert ook de voorstellingen en activiteiten op de tweede familiedag van het seizoen. Amuseer je een hele dag op C-mine met spannend theater, leuke workshops en installaties in de sfeer van de bekende filmmaker.

Voor scholen Doe & Denk Mee met Tim Burton Begeleide kunsteducatieve rondleiding

Ook scholen, vanaf het vijfde leerjaar tot en met het vierde jaar secundair onderwijs, kunnen de expo rond Burton bezoeken. Op een interactieve manier en onder deskundige begeleiding krijgen leerlingen inzicht in zijn werk en het artistieke proces voorafgaand aan zijn films.

Tim Burton 18/19 c-mine 9

Š Getty Images

vulC-mine_brochure.indd 9

18/04/2018 16:13


vulC-mine_brochure.indd 10

Samen met de Sloveense muzikant Gasper Piano maakt Kevin Trappeniers een voorstelling die u in een sfeer brengt zonder signalen en golven, enkel een pauzeknop op zoek naar een wereld in rust.

Ma 17 september 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Kevin Trappeniers - Ellipsis

TRANSDISCIPLINAIR

Wo 19 september 2018 20.15 uur € 10/8/7/5

De nieuwe voorstelling van Dounia Mahammed (‘Salut Copain’) is een choreografie van woorden, poëtisch en swingend. De vloeibaarheid van het leven in een schitterende performance, begeleid door pianist Alan Van Rompuy.

Di 18 september 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

De net afgestuurde acteurs (Master Spel) en technici van het RITCS maakten onder de vleugels van Abattoir Fermé en KC Nona (Mechelen) een voorstelling over de wraak van Medusa, de godin met het slangenhaar.

DANS

Dounia Mahammed – waterwaswasser

THEATER

RITCS/Abattoir Fermé/ KC Nona – MEDUSA

THEATER

Met vrienden en familie meedoen in een levensgroot gezelschapsspel, een massage met de kinderen, de wereld mooier maken door reparaties, reizen,… je kan het zo gek niet bedenken, op de familiedag doen we het gewoon!

Bahar Temiz (Tur) maakt onder de vleugels van 0090 een nieuwe solo die in Genk in première gaat. Coproductie C-TAKT.

Vogelvrij is een nieuwe muzikale voorstelling van Joke Emmers over de liefde, wachten en verwachten. Inspiratie vond ze bij Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen. Anneleen Boehme (contrabas, LABtrio) zorgt voor live muziek. Coproductie C-TAKT

Zo 16 september 2018 De eerste familiedag van het seizoen staat in het teken van C-Takt#2.

C-mine familiedag i.h.k.v. C-TAKT#2

FAMILIEDAG

Za 15 september 2018 20u15 uur € 12/10/9/7

DANS – PREMIÈRE!

c-takt 2

Vr 14 september 2018 Za 15 september 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

18/19

Bahar Temiz/0090 – Zee

THEATER - PREMIÈRE!

c-mine

Joke Emmers/B12 – Vogelvrij

10

Sinds 1 januari 2017 is de Werkplaats van C-mine cultuurcentrum gefusioneerd met Takt Dommelh met een structurele subsidie voor de periode 2017 – 2021. Vorig jaar kreeg u al een eerste festival , C lang jong en transdisciplinair werk uit binnen- en buitenland. Het merendeel van de producties tijden C-TAKT. Het is het resultaat van een jaar lang residenties, coaching, ondersteuning en prospectie. HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VINDT U VANAF 1 JULI 2018 OP C-TAKT.BE EN C-MINECULTUURCENTRUM.BE

18/04/2018 16:13


vulC-mine_brochure.indd 11

11

c-mine

Karel Tuytschaever maakt poëtische voorstellingen en installaties . In ‘TOM’ brengt hij een intiem portret van een man in een stad, en is een ode aan het kijken naar. TOM toont de intimiteit en intensiteit van twee mannenlichamen in een uitgepuurde en ogenschijnlijk eenvoudige beeldvoering.

Vr 21 september 2018 20.15 uur € 10/8/7/5

TOM (Engelstalig)

Barry/Karel Tuytschaever –

PERFORMANCE

18/19

Lucinda Ra is een collectief van kunstenaars die samen met het publiek en de stad waarin ze spelen een verhaal vertellen over die stad en over de wereld, over de kwetsbaarheid van een stad. In een mix van disciplines en stijlen brengen ze overdag en ’s avonds op het podium en in de compressorenhal van C-mine hun wereld tot leven.

Vr 21, za 22 en zo 23 september 2018 Uren nog te bepalen Tickets: voor de avondvoorstellingen betaalt u met 250 g voedingsmiddelen (geen vlees, vis of alcohol).

Lucinda Ra – Grondwerk

THEATER/PERFORMANCE/ LEZINGEN/DEBATTEN

‘playField’ gaat op zoek naar hoe ze de individuele keuze van hun toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor de computer zijn: een code die hun keuzes blootlegt en dus hun ‘identiteit’. Interactieve voorstelling waarbij u bepaalt wat het eindresultaat is.

Za 22 september 2018 15, 17 en 20.15 uur € 12/10/9/7

playField - #2 BIAS

De jonge theatermaker Maxim Storms beschrijft in dit absurd treurspel een onbetrouwbaar universum waarin de protagonist zijn staart verliest. De man verdenkt alles en iedereen, inclusief zichzelf.

Do 20 sept 2018 20.15 uur Grote zaal scène op scène € 10/8/7/5

‘Dancing’ is een voorstelling over de kwetsbare positie van de kunstenaar. Koen De Preter doet alles zelf: publieksonthaal, licht, geluid en vooral heel veel heerlijke dans!

Maxim Storms – Brother Blue

Koen De Preter – Dancing

THEATER/HUMOR

Wo 19 september 2018 21.30 uur € 10/8/7/5

DANS

kt Dommelhof (Neerpelt) én erkend door Vlaanderen e festival , C-TAKT#1. Nu volgt C-TAKT#2, een week cties tijdens deze week is ontstaan of gemaakt in spectie. 14.0923.09.2018

18/04/2018 16:13


12

c-mine

18/19

muziek

lyrics : Few Bits - big sparks

You’re always in bloom. Always alive Taking a dive. You know where to go

vulC-mine_brochure.indd 12

Hendrik Lasure © Thomas Geuens

18/04/2018 16:13


alive. Hitting the road. o go. Michelino Bisceglia plays Tim Burton Za 29 september 2018 20.15 uur € 18/16/15/13

In dit eenmalige concert dompelt Michelino Bisceglia het publiek onder in de vele fantasiewerelden van Tim Burton. In opdracht van C-mine arrangeert en orkestreert hij de kenmerkende muziek uit Tim Burton’s films voor een unieke bezetting, bestaande uit het Michel Bisceglia trio aangevuld met het koor Lirica en percussionist Gaetan La Mela. Voorafgaand zal het Michel Bisceglia trio een alternatieve interpretatie geven aan muziek uit films waaraan Bisceglia zelf meewerkte, zoals ‘Marina’, ‘Le Fidèle’, ‘Hannah’ en ‘Blue Silence’. www.michelinobisceglia.com SEIZOENSOPENING

Ma 1 oktober 2018 14 uur € 12/10/9/7

In “hommage à Brel” brengen Filip Jordens en zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson die exact 40 jaar geleden overleed. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, trachten zij het publiek te laten proeven van “l’artiste sur scène” die Brel was.

Het verhaal van zanger-tekstschrijver Geert Vanloffelt is op zijn minst bijzonder te noemen. Na een zoektocht van dertig jaar vond hij de juiste ingrediënten om zijn publiek te raken. Het gesmaakte debuutalbum in 2017 was de springplank voor deze Genkse band. In een intieme setting brengen ze songs van het debuutalbum, en vooral ook het verhaal erachter.

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble - Ode aan Boudewijn De Groot ‘Nacht en Ontij’ Vr 19 oktober 2018 20.15 uur € 17/15/14/12

Boudewijn De Groots album ‘Nacht en Ontij’ wordt een halve eeuw oud. En wordt beschouwd als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre. Mauro Pawlowski richtte het kersverse 12-koppige Braaknoot Ensemble op om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen. 18/19

MATINEEVOORSTELLING

Do 18 oktober 2018 20.15 uur € 16/14/13/11

muziek

Filip Jordens – Hommage à Brel

De Geest

Don McLean Zo 14 oktober 2018 20.15 uur € 35/33/32/30

13

Geuens

c-mine

De New-Yorkse singer-songwriter Don McLean (°1945) kennen we vooral van het nummer American Pie uit 1971. Maar McLean heeft natuurlijk nog veel meer prachtige klassiekers op zijn naam staan, die de voorbije veertig jaar massaal gecoverd werden. Niets gaat echter boven het origineel. Verwacht je aan een heerlijke nostalgietrip naar het Amerika van de jaren zeventig. Een levende legende live aan het werk!

vulC-mine_brochure.indd 13

18/04/2018 16:13


Itamar Borochov Quartet + Sal La Rocca Quartet Za 24 november 2018 20.15 uur € 15/13/12/10

Een unieke double bill van een Belgische topper en een rising star uit Israël. Contrabassist Sal la Rocca betreedt met een vernieuwd kwartet opnieuw het podium. De in Israël geboren en in Brooklyn gevestigde trompettist Itamar Borochov is een meester jazz-innovator.

Stef Bos - Kern

muziek

Vr 30 november 2018 20.15 uur € 22/20/19/17

Stef Bos gaat in zijn nieuwe songs universele thema’s zoals liefde, het nieuwe leven, ouder worden, de vriendschap en de tijd waarin we leven niet uit de weg. Hij brengt met zijn band deze songs in theater zoals alleen hij dit kan. Een ontroerend concert dat nog lang zal nazinderen.

Isolde (XL)

18/19

Do 6 december 2018 20.15 uur € 20/18/17/15

Isolde Lasoen (drumster bij Daan) laat je met songs uit haar album ‘Cartes Postales’, haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.

STUFF. plays Howard Shore Do 24 januari 2019 20.15 uur € 17/15/14/12

Aan de ene kant heb je één van de meest avontuurlijke live acts van het moment met STUFF. Aan de andere kant heb je de meester van body horror zelve: David Cronenberg. STUFF. gaat al improviserend aan de slag met enkele iconische filmscores die componist Howard Shore schreef voor Cronenbergs meest bekende films, met een speciaal ontworpen video-installatie van Frederik Jassogne en Bart Moens.

Barbara Dex - Dex tot de Tweede macht Ma 28 januari 2019 14 uur € 12/10/9/7

Barbara Dex zet de muziek van haar grote held en voorbeeld, haar vader Marc Dex in de spotlights. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader.

14

c-mine

MATINEEVOORSTELLING

vulC-mine_brochure.indd 14

18/04/2018 16:13


Ben Sluijs Quartet Do 14 februari 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

In zijn nieuwe kwartet laat Ben Sluijs zich bijstaan door enkele van de belangrijkste figuren uit de Belgische jazzscene: ervaren rot Dré Pallemaerts op drums en de jonge wolven Bram De Looze op piano en Lennart Heyndels op contrabas.

LeNoise – A Tribute To Neil Young & Crazy Horse

Dat Piet De Pessemier van Mad About Mountains iets met Neil Young heeft, is geen geheim. De gitarist, bassist en drummer die hij vond in het dorp Zelem delen deze liefde. Verwacht u aan stomende LeNoise-versies van songs als ‘Down by the River’, ‘Cinnamon Girl’ en ‘Cortez the Killer’.

Jools Holland & guests

Do 7 maart 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Orbit Folks is het muzikale geesteskind van bassist-componist en Limburger Martijn Vanbuel. Hij presenteert zijn eerste album ‘6’, dat klanken, ritmes en kleuren leent uit alle hoeken van de muzikale wereld. Met Tim Finoulst, Mike Roelofs, Carlo Nardozza, Lennert Baerts en Daniel Jonkers, kan hij alvast op een goede set muzikanten rekenen.

JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad

muziek

Za 16 februari 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Orbit Folks – ‘6’

Di 2 april 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

JazzLab gaf de jonge Hendrik Lasure ‘carte blanche’, wat resulteerde in nieuw gecomponeerde muziek voor zijn zevenkoppig ensemble ‘warm bad’. Van experimentele jazz tot dromerige pop. Je maakt kennis met een staalkaart van het strafste wat deze jonge garde in zijn mars heeft! 18/19

Za 2 maart 2019 20.15 uur € 30/28/27/25

Jools Holland (jawel, van Later.. with Jools Holland) behoort tot de beste boogie woogie pianisten ter wereld. In de intieme setting van C-mine zal hij zorgen voor een zinderende sfeer gedrenkt in gospel, rock’n roll, soul, jazz en boogie-woogie. Samen met zijn topdrummer en zangeres Ruby Turner, wedden dat zij de show steelt? c-mine

Februari 2019 staat in het teken van Neil Young met een lezing, een expo en films in C-mine en de bibliotheek van Genk. Hou de website in de gaten voor een update van het programma.

15

vulC-mine_brochure.indd 15

18/04/2018 16:13


LITTLE WAVES PRESENTS

muziek

HET FESTIVAL VOOR FIJNPROEVERS SCHREEUWT OM EEN VERLENGING DOORHEEN HET SEIZOEN. IN DEZE REEKS PRESENTEREN WE DE FIJNSTE SELECTIE SINGER-SONGWRITERS EN INDIE MUZIEK. STUK VOOR STUK BIJZONDERE AVONDEN VOOR DE MUZIKALE ONTDEKKER. PERFECTE VOORSMAAKJES VOOR HET FESTIVAL DAT IN 2019 DOORGAAT OP ZATERDAG 13 APRIL.

Bert Dockx - covers

Spinvis Solo – In werkelijkheid

Za 6 oktober 2018 20.15 uur € 15/13/12/10

Vr 18 januari 2019 20.15 uur € 18/16/15/13

Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman) is zonder twijfel één van de meest unieke, begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren. Met zijn nieuwe project ‘covers’ interpreteert hij de muziek van zijn vele inspiratiebronnen. Verwacht je aan tijdloze songs van o.a. Nick Drake, Bob Dylan, Fleetwood Mac, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen en vele anderen, geheel gebracht in Dockx’s eigenzinnige stijl.

Speciaal voor het theater schrijft Spinvis een muzikaal verhaal over de werkelijkheid. Samen met theatermaker en multi-instrumentaliste Saartje Van Camp brengt hij een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis.

Faces On TV

18/19

Vr 9 november 2018 20.15 uur € 18/16/15/13 staand concert

Intelligente, avontuurlijke & tripperige electropop van wonderboy Jasper Maekelberg. Als producer van Warhaus, Bazart, Gabriel Rios en zovele andere Belgische artiesten maakt hij nu indruk met zijn langverwachte debuutalbum Night Funeral dat onlangs verscheen. Eerdere singles zoals ‘Love / Dead’, ‘The Image Of Boy Wonder’ en ‘Dancing After All’, zal je ongetwijfeld herkennen.

Few Bits + Barely Autumn Wo 6 februari 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop-en rockwereld. The War On Drugs nam hen al tweemaal mee op sleeptouw tijdens hun Europese tournees. Het Brusselse Barely Autumn doet denken aan Elliott Smith en Eels. Ook de poëzie van Nick Cave en Neil Young is nooit veraf.

Little Waves Festival Een festival voor de liefhebber van het betere werk. De afgelopen jaren waren onder meer Mercury Rev, Grandaddy en Villagers te gast. In 2019 gaan we opnieuw voor een enthousiaste affiche vol singer-songwriters en indie bands uit binnen- en buitenland.

16

c-mine

Za 13 april 2019

vulC-mine_brochure.indd 16

18/04/2018 16:13


KLASSIEK & B-CLASSIC HET B-CLASSIC FESTIVAL KENDE EEN EERSTE SUCCESVOLLE EDITIE IN GENK. SAMEN MET HEN VERSTERKEN WE HET KLASSIEKE AANBOD. IN JANUARI BEGINNEN WE MET B-CLASSIC APERITIEFCONCERTEN WAARBIJ WE STEEDS VERRASSENDE PROGRAMMA’S VAN EEN HOOG NIVEAU AANBIEDEN.

Roeland Hendrikx – Souvenirs de voyage Zo 7 oktober 2018 11 uur € 16/14/13/11

Topklarinettist Roeland Hendrikx laat zich in zijn eigen kamermuziekensemble bijstaan door vier strijkers. In dit unieke programma plaatsen ze het beroemde Mozart klarinetkwintet naast dat van Bernard Hermann, de componist van alle Hitchcock films.

Hathor Consort & Marnix De Cat – The Phoenix Nest Zo 2 december 2018 11 uur € 16/14/13/11

Zo 20 januari 2019 11 uur € 16/14/13/11

Vanuit hun sterk verschillende muzikale achtergronden, creëren vijf verschillende muzikanten een unieke synergie tussen klassieke muziek, jazz en folk. De overbekende melodieën van Johan Strauss en Dimitri Sjostakovitsj staan centraal. B-CLASSIC CONCERT

Amsterdam Piano Quartet – Sacre Sacre Zo 10 februari 2019 11 uur € 16/14/13/11

In 1913 bracht de Russische componist Igor Stravinsky misschien wel de grootste muzikale schok ooit teweeg met zijn ‘Le Sacre du Printemps’. Het Amsterdam Piano Quartet brengt het werk in een spectaculaire versie voor 4 grote concertvleugels. Thomas Vanderveken zal voor een fijne introductie zorgen. B-CLASSIC CONCERT

muziek

Het Hathor Consort is het geesteskind van gambiste Romina Lischka dat zich toelegt op muziek uit renaissance en barok in verschillende instrumentale bezettingen. Samen met countertenor Marnix De Cat brengen ze ‘Consort Songs’ & ‘Fantasias’ van William Byrd en tijdgenoten. Fred Brouwers leidt in.

Dick van der Harst & friends – Nieuwjaarsconcert

I Solisti & Liana Gourdjia – Freude Zo 3 maart 2019 11 uur € 16/14/13/11

18/19

De leden van I Solisti (hobo, klarinet, fagot & hoorn) gaan de samenwerking aan met de Russische violiste Liana Gourdjia en drie strijkers. Ze brengen enerzijds een geniale, maar relatief onbekende parel uit het oeuvre van Sergej Prokofiev, het kwintet in sol klein op. 39 en anderzijds het Septet in Mi mol groot, een werk van de jeugdige Beethoven. Thomas Vanderveken zorgt voor een georkestreerde aanloop. B-CLASSIC CONCERT

B-Classic Festival 25 april tem 5 mei 2019

c-mine

Het B-Classic festival is aan zijn tweede editie toe in Genk. Met hun pressure cooking methode verrassen ze vriend en vijand in de klassieke muziekwereld. Het programma wordt in de loop van het voorjaar bekend gemaakt.

17

vulC-mine_brochure.indd 17

18/04/2018 16:13


C-MINE FAMILIEDAG C-TAKT#2

katrien Oosterlinck - Imagine Moving Rocks

Zo 16 september 2018

Katrien Oosterlinck - Massage Collage 14, 15.15 en 16.30 uur € 6/5/4 Voor families en kinderen van 6 tot 12 jaar

In ‘massage-collage’ geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, maffe geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer. Wat je uiteindelijk voelde, druk je uit met stickers.

Lize Pede en Annelies Van Hullebusch - Ver 13 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 5 jaar

‘Ver’ gaat over een tocht. Een verre tocht, een barre tocht ook. Een tocht van drie figuren die reizen van het ene land, naar het andere. Sluit aan bij een visuele en associatieve trip vol verrassende beelden en inventieve combinaties van schaduw, licht, donker en klankspel.

De Gezusters Hirngespinst Reparaties en herstellingen

Tijdens een theatrale ontmoeting bedenken de gezusters, samen met kinderen, alternatieven om de wereld mooier, gezonder en vooral beter te maken. Ze repareren de wereld vanuit de ogen van een kind. Samen gaan ze aan de slag en voeren concrete reparatieplannen uit.

INDIEN U VOOR TWEE OF MEER VOORSTELLINGEN RESERVEERT OP EEN FAMILIEDAG, KRIJGT U EEN KORTING. U BETAALT DAN € 4 PER VOORSTELLING!

Katrien Oosterlinck Imagine Moving Rocks 14 en 16 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 5 jaar

In het levensgrote gezelschapsspel ‘Imagine Moving Rocks’ neemt choreografe Katrien Oosterlinck je mee in een verrassende theaterervaring. Stel zelf een groep samen voor een beeldende ontdekkingsreis.

DE HELE NAMIDDAG ZIJN ER NOG TAL VAN ACTIVITEITEN DOORLOPEND TE BEZOEKEN. HET VOLLEDIGE PROGRAMMA STAAT VANAF BEGIN SEPTEMBER ONLINE!

18

c-mine

18/19

familie

14 en 15.30 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 7 jaar

vulC-mine_brochure.indd 18

18/04/2018 16:13


C-MINE FAMILIEDAG KUNSTENDAG VOOR KINDEREN Zo 18 november 2018

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen kan je in C-mine terecht voor een feestelijk programma van voorstellingen, ateliers en workshops voor het hele gezin.

Stopmotion Abattoir Fermé & hetpaleis - Bangerik 17 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 6 jaar

Bangerik is een jongen die niet bang is. Niet van het gekraak op de keldertrap. Niet van spoken in de kamer. Niet van de deurbel die plots gaat. En niet van het meisje dat dan binnen staat en met hem naar buiten wil. Wacht… naar BUITEN? AAAAAAAARRRRGGHHHHHH!!!!

Eric Arnal-Burtschy (Fr) Deep Are The Woods

Kopergietery i.s.m. Bolwerk Park Katrol

In deze kennismaking met collografie (druktechniek) brengen we nimfen, reuzen, centaurs en uiteraard de figuren uit de wereld van Tim Burton tot leven. Samen met een begeleider van Artforum vinden we onze eigen mythologische monsters uit met afvalmateriaal, plakband en touw. En dan drukken maar!

Ontplof! Van 10 tot 13 uur €10 (incl. materiaal/ticket expo) Workshop voor iedereen van 9 tot 12 jaar

Een ontploffende ballon ... maar ook een fluitketel of dichtslaande deuren, ... Spanning opbouwen tot……… BOEM, een verrassend moment! Filmkunstenaar als Burton achterna, gaan we met een begeleider van Mooss in deze filmworkshop op zoek naar dat element dat de filmkijker laat verbazen, schrikken of net aan het lachen brengt. Al kan het je ook op het verkeerde been zetten.

19

‘Park Katrol’, een rondtrekkende interactieve installatie voor families, laat jou, prutser of kunstenaar, meebouwen in een bricoleerspeeltuin! Leve de allerkromste ideeën! Leve de (on)handige Harry’s!

Van 10 tot 12.30 uur € 10 (incl. materiaal/ticket expo) Workshop voor iedereen van 6 tot 9 jaar

c-mine

Doorlopend van 14 tot 17 uur Gratis Voor iedereen vanaf 7 jaar

Mythologische monsters

18/19

Kunstenaar Arnal-Burtschy toont dat in een donkere ruimte licht een prachtige danser is door een illusie met licht en rook te bouwen. Samen met de andere bezoekers doe jij het licht en de ruimte van vorm en van gevoel veranderen. Droom weg en dans mee!

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie lijken de meest vreemde dingen werkelijkheid te worden: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie. Als er plaats vrij is aan de grote tafel in de foyer kunnen ouders en kinderen samen een kort stopmotionfilmpje opnemen.

familie

Om 15, 15.35, 16.10 en 16.45 uur € 6/5/4 Voor iedereen

In- en uitloop workshop voor kinderen en families Gratis Doorlopend van 10 tot 13 uur

vulC-mine_brochure.indd 19

18/04/2018 16:13


C-MINE FAMILIEDAG Zo 17 maart 2019

Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy (It/Dui) – Party

De Veerman – Architelier, samen stad maken

14 en 17 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 6 jaar

doorlopend van 14 tot 17 uur Gratis Voor iedereen vanaf 9 jaar

Feestbeesten, dit is voor jullie! ‘Party’ is een wervelende voorstelling waarbij de kinderen en de acteurs samen dansen. Voor één keertje ben je niet het publiek, maar ben jij het feestje. Wij zorgen voor licht, muziek en verrassingen. Jij moet gewoon je dancing shoes aantrekken.

Architelier is een tool ontwikkeld door De Veerman om samen met kinderen en volwassenen na te denken over stadsontwikkeling. We vertrekken vanuit een wit blad en bedenken samen hoe deze lege ruimte kan omgevormd worden tot een ideale leefomgeving, met gebouwen, parken, straten en maken een wandeling.

Tout Petit – Luid

“Ik wil eerst wakker worden in een hotel, dan naar de cinema, chips kopen in de buurtwinkel en dan pas school.” (Piet, 9 jaar)

‘Luid’ is een woordeloze, swingende dansvoorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Twee vrouwen bespelen met hun hele lichaam een grote geluidsinstallatie. Aan het eind van de voorstelling kunnen jullie zelf experimenteren.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VAN DEZE FAMILIEDAG VIND JE VANAF JANUARI ONLINE.

INDIEN U VOOR TWEE OF MEER VOORSTELLINGEN RESERVEERT OP EEN FAMILIEDAG, KRIJGT U EEN KORTING. U BETAALT DAN € 4 PER VOORSTELLING!

20

c-mine

18/19

familie

13 uur € 6/5/4 Voor iedereen vanaf 3 jaar

vulC-mine_brochure.indd 20

18/04/2018 16:13


De Mannschaft – Dethleff PREMIERE!

Takao Baba – E-motion (Dui) Meins

Za 13 oktober 2018 20.15 uur € 12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 14 jaar

Za 13 oktober 2018 14 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 5 jaar

‘Dethleff’ vertelt het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten. Over verdwaalde zielen die de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Keihard over het leven.

Takao Baba is een van de belangrijkste hiphopchoreografen in Duitsland. In ‘Meins’, een vrolijk gestoorde en stoere hiphop-performance, dagen vier superhelden elkaar al dansend uit. Met live muziek van Jenny Thiele.

BRONKS en het TheaterFestival Ola Pola Potloodgat Za 12 januari 2019 15 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 5 jaar

In ‘Ola Pola Potloodgat’, een golden oldie uit het Vlaamse jeugdtheater, sleuren Pascale Platel en Randi De Vlieghe je mee in een sprookjesachtig avontuur vol zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten.

Theater FroeFroe - De Soldaat Za 2 februari 2019 15 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 8 jaar

‘De Soldaat’ is een poëtisch, beeldend en grappig verhaal over de menselijke kant van een oorlog. Deze figurentheatervoorstelling speelt in een tent op het toneel. familie

fABULEUS - Nesten

18/19

Za 9 februari 2019 15 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 4 jaar

Anna Bentivegna en Zoë Demoustier maken een speelse dansvoorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een kartonnen wereld. Een groot thema voor kleine mensjes.

c-mine 21

© Takao Baba

vulC-mine_brochure.indd 21

18/04/2018 16:13


hetpaleis - Wat is de wat Do 25 april 2019 – 20.15 uur € 12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 14 jaar

‘Wat is de Wat’ is het razend spannende verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten en begint aan een eindeloze tocht van 1500 km. Dave Eggers schreef met ‘What is the What’ de ontroerende biografie van Valentino neer. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt.

Compagnie Barbarie - GRATIS CHIPS!

fABULEUS ism Jan Martens/GRIP Passing the Bechdel Test Di 30 april 2019 20.15 uur € 12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 14 jaar

Sinds 2010 maakt choreagraaf Jan Martens eigen werk waarmee hij een steeds groter publiek verovert. Voor deze nieuwe creatie werkt hij samen met fABULEUS en een groep meisjes (tussen 12 en 20 jaar) die lesbisch, transgender of zoekende zijn.

Za 11 mei 2019 15 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 5 jaar

Met vrolijk gehamer en een zak voor roze zaligheid neemt Compagnie Barbarie kleuters mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is krijgt op het einde misschien wel iets lekkers… Chips of zo...

Theater De Spiegel - Boks

18/19

familie

Za 25 mei 2019 11 en 16 uur € 6/5 Voor kinderen tussen 1,5 en 4 jaar en hun (groot)ouders

Danstheater voor de allerkleinsten waarin twee mensen ontdekken dat ze vastzitten in een kleine box. De ruimte is klein en ze geraken niet meer van elkaar af. Er ontstaat eerst verwarring, daarna angst en onwennigheid. Stap voor stap groeien de twee naar elkaar toe.

Familiespel “Waar is Cyriel de Krekel?”

Za 18 mei 2019 om 14 uur Zo 19 mei 2019 om 14 en 17 uur Op locatie: Bethanië, Bethaniëstraat 74, Genk € 12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 7 jaar

‘Inuk’ gaat over schuilen en tot rust komen, vertrouwen winnen, voor de zoveelste keer. Veerkracht vinden en terug boven water komen. Ontroerend grappig familietheater, zoals we dat van Studio ORKA kennen.

Plutomobiel Mei-september 2019 Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar - gratis

‘Plutomobiel’ is een kunsteducatief project voor Genkse kinderen. Een bakfiets rijdt pleintjes af waar kinderen buiten spelen. Kunstdocenten begeleiden kunstzinnige activiteiten met de kinderen. De ‘Plutomobiel’ rijdt bij mooi weer rond in Genk op woensdagnamiddagen, zaterdag en zondag en tijdens schoolvakanties. Wie weet duikt de ‘Plutomobiel’ wel op in jouw straat of buurt!

C-mine expeditie is ideaal om samen met de hele familie te ontdekken. Gewapend met een expeditieriem en -boekje ga je met het hele gezin op zoektocht en kom je te weten wie Cyriel is en wat hij in de mijn van Winterslag uitspookt. Ontrafel het mysterie en wie weet ontvang je wel een medaille als aandenken aan deze bijzondere tocht.

22

c-mine

C-mine expeditie Di t.e.m. zo van 10 uur tot 17 uur (niet tijdens Wondergrond) € 28 (2 volw + 2 kind)

Studio ORKA - Inuk

vulC-mine_brochure.indd 22

18/04/2018 16:13


18/19 c-mine

vulC-mine_brochure.indd 23

18/04/2018 16:13


A frenetic celebration of human inter Wat als je… een internationale expo kan combineren met een bruisend circusfestival, Vlaanderens bekendste amateur toneelfestival “Het Landjuweel” én “Wondergrond” in C-mine expeditie? De herfstvakantie staat helemaal in het teken van gezellige belevenissen met familie en vrienden.

Wondergrond Van 27 oktober t.e.m. 5 november 2018 van 10 uur tot 17 uur C-mine expeditie € 9,5/8/< 3 jaar gratis

De donkere eindejaarsdagen zijn de lievelingsperiode van Fregje, het mysterieuze meisje dat samen met haar vrienden in “Wondergrond” woont. Ze is het hoofdpersonage in een spannende tocht door de ondergrondse gangen van C-mine expeditie. Benieuwd welke fratsen ze dit jaar uithaalt?

Koninklijk Landjuweel 82ste Landjuweelfestival Van 31 oktober t/m 4 november 2018

18/19

Het befaamde Landjuweelfestival, hét belangrijkste evenement van het amateurtheater arriveert dit jaar in Genk. Het Landjuweelfestival toont een scala van de meest opmerkelijke voorstellingen die het voorbije theaterseizoen te zien waren in heel Vlaanderen en Brussel. Theatervermaak naar ieders smaak!

24

herfst/circus

c-mine

ONTDEK VANAF JUNI DE SELECTIE VOOR GENK VIA LANDJUWEEL.OPENDOEK.BE

Wondergrond

vulC-mine_brochure.indd 24

18/04/2018 16:14


interconnectedness.

18/19 c-mine

vulC-mine_brochure.indd 25

herfst/circus

Galapiat Cirque - Boi Š François Alaitru

18/04/2018 16:14


CIRQ C-MINE NIEUW CIRCUSFESTIVAL Van vr 26 oktober tot ma 29 oktober 2018

C-mine introduceert een nieuw circusfestival. Na Cirq Cité vorig jaar, op locatie in Termien, is het nu tijd voor Cirq C-mine. Tijdens de herfstvakantie wordt de hele site van C-mine ondergedompeld in een unieke circussfeer. Met koorddansers tussen de schachtbokken, een familiepark, circus in alle zalen en in tenten op het plein, kortom, CIRCUS! We verwelkomen topgezelschappen uit Australië, Frankrijk en Nederland. Een deel van het programma is gratis, maar voor de meest bijzondere voorstellingen koop je nu al best je tickets, want de plaatsen zijn beperkt. Hou onze website in de gaten voor een update van het programma! TICKETPRIJZEN ZIJN AAN BASISTARIEF (1 VOORSTELLING), EEN SILVER TICKET (2 VOORSTELLINGEN) OF EEN GOLDEN TICKET (VANAF 3 VOORSTELLINGEN). BV. € 20/15/16/12 = BASIS/-26/SILVER/GOLD

Gravity & Other Myths (AU) Backbone

Grensgeval (BE) – Plock! Zat 27 oktober 2018 om 13.30 en 16.30 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 4 jaar

Plock! is beeldend circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilde. Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren.

Bot (NL)– Ramkoers Za 27 oktober om 17 uur Zo 28 oktober om 16.30 uur € 10/5/5 Voor iedereen vanaf 6 jaar

‘Bot’ brengt spectaculair muziektheater met grote machines en kleine liedjes in het prachtige decor van de Barenzaal. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare songteksten trekt het Nederlandse viertal je mee in hun strijdlustige overtuiging dat het ook anders kan.

Vr 26 oktober 2018 om 20.15 uur Za 27 oktober 2018 om 19.30 uur € 20/15/16/12 Voor alle leeftijden

18/19

Gravity & Other Myths uit Australië brengt eigenwijs, vernieuwend circustheater. Vorig seizoen in C-mine waren ze goed voor twee uitverkochte voorstellingen en een razend enthousiast publiek. Deze keer doen ze het over met een nieuwe show, die in alle opzichten ‘groter’ is en een heerlijk staaltje circuskunst toont. De absolute must see van het circusfestival!

Compagnie du Poivre Rose (BE) Memoire(s)

In een geheel eigen beeldende vertelstijl zet Compagnie du Poivre Rose met Memoire(s) een tweede circustheatercreatie neer. Met topacrobaten in hun rangen gaan ze als gezelschap verder op de eigenzinnige weg die de kruispunten van theater, beeld en circus voortdurend opzoekt.

26

herfst/circus

c-mine

Za 27 oktober 2018 20.15 uur € 12/7/8/6 Schouwburg Provinciaal Domein Dommelhof (Neerpelt) Voor iedereen vanaf 12 jaar

vulC-mine_brochure.indd 26

18/04/2018 16:14


Cie Sacékripa (FR) – Marée Basse

Zinzi & Evertjan (NL/BE) – Memo

Za 27 oktober om 14 uur en om 16 uur Zo 28 oktober om 14 uur en om 16 uur € 10/5/5/5 Voor iedereen vanaf 8 jaar

Ma 29 oktober 2018 19 uur € 6/5 Voor iedereen vanaf 10 jaar

Norse baardmannen rijgen de knappe staaltjes evenwichts- en jongleerkunst naadloos aan elkaar. En dat alles zo dichtbij dat je er bijna middenin zit. Een heerlijk intieme en clowneske circusvoorstelling in een kleine tent op het plein.

De levenspaden van het acrobatenkoppel Zinzi & Evertjan hebben zich verknoopt. Ze zijn samen een eenheid, maar net zo goed elkaars tegenpool. Verbintenis en vrijheidsdrang vechten om voorrang. Poëtische beelden en partneracrobatie worden verweven in deze innemende voorstelling.

Galapiat Cirque (FR) – Boi Zo 28 oktober 2018 om 20 uur Ma 29 oktober 2018 om 20 uur € 12/7/8/6 Voor iedereen vanaf 10 jaar

Het Bretoense gezelschap Circus Galapiat verwelkomt jou graag in een decor van wijnflessen, boomstammen en een sofa. Verwacht je aan een intieme en nostalgische voorstelling, met de nodige humor! ‘Boi’ wordt bovenal gekleurd door de duizelingwekkende sprongen en een muzikale spanningsboog. Een indrukwekkende voorstelling, die uitnodigt om uiteindelijk allemaal samen van een glas te genieten!

Circus Katoen © Geert Roels

NOG MEER CIRCUS

Circus Katoen – As Heavy As It Goes Za 26 januari 2019 20.15 uur € 12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 12 jaar

In ‘As heavy as it goes’ onderzoekt Circus Katoen de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met het gewicht van 18 zware zakken als startmateriaal zoeken ze naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren. Een wondermooie voorstelling over het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten. 18/19

Machine De Cirque (CA) Di 9 april 2019 20.15 uur € 20/18/17/15 Voor iedereen vanaf 8 jaar

herfst/circus

vulC-mine_brochure.indd 27

c-mine

Machine de Cirque bestaat uit vijf Canadese acrobaten. Na een verwoestende apocalyps moeten ze de wereld opnieuw opbouwen. Steigerbuizen fungeren als Chinese palen en een stuk hout wordt omgedoopt tot Koreaanse plank (wip). Het leven wordt opnieuw uitgevonden en en passant ook het circus. Spektakel gegarandeerd!

18/04/2018 16:14


The tip of the tongue

A portable particle accelerator, whir Sea, a dozen nebulous spirals and a m Bart Moeyaert – Broere PREMIERE! De Mannschaft - Dethleff PREMIERE! Za 13 oktober 2018 20.15 uur €12/10/9/7 Voor iedereen vanaf 14 jaar

‘Dethleff’ is het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten. Over verdwaalde zielen die de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Keihard over het leven.

Wo 7 en do 8 november 2018 20.15 uur € 14/13/12/9

Bart Moeyaert gaat opnieuw op tournee met zijn succesvolle verhalen over zichzelf en zijn zes broers. Deze keer neemt hij Bart Voet en Esmé Bos mee voor de muzikale omlijsting.

Dood Paard/Het Toneelhuis – De Verse Tijd Wo 21 november 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Cie Cecilia – Heilig Hart Wo 24 oktober 2018 20.15 uur € 16/14/13/11

In 9 performances van 11 minuten elk gaan Kuno Bakker (Dood Paard) en Mokhallad Rasem (Toneelhuis) een aantal thema’s zoals liefde, angst, oorlog, seks te lijf en betrekken er het publiek bij.

18/19

Een nieuwe Arne Sierens, dat is altijd feest! Deze keer kijkt de grootmeester van het melodrama naar de ruzies tussen partners, familieleden, vrienden … Met o.a. Anemone Valcke en Robrecht Van den Thoren.

De Roovers / Muziektheater Transparant – Het Bezoek

De Roovers bewerken samen met Transparant een bekend stuk van Friedrich Dürrenmatt, ‘Het Bezoek van de Oude Dame’. De sterke cast bestaat uit o.a. Warre Borgmans en Bert Haelvoet (Spitsbroers).

Za 1 december 2018 20.15 uur € 16/14/13/11

In ‘Mevrouw Bob’ vertelt Tania Van Der Sanden het verhaal van een succesvolle zakenvrouw die geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte. Met live muziek van Bo Spaenc. © archief Moeyaert

28

c-mine

Di 6 november 2018 20.15 uur € 16/14/13/11

De Kolonie MT/Hermes Ensemble – Mevrouw Bob

vulC-mine_brochure.indd 28

18/04/2018 16:14


whirlpools in the China d a majestic black hole Pieter De Buysser/Robin – The tip of the tongue Berlin – True Copy Wo 5 en do 6 december 2018 20.15 uur € 14/13/12/9

Berlin maakt een voorstelling rond de figuur van topvervalser Geert Jan Janssen. Jarenlang kopieerde deze schilder werken van de grote kunstenaars van deze wereld. Tot hij gevat werd. Berlin gaat kijken hoe dat werkte.

Behoud de Begeerte/Corrie Van Binsbergen/Ingrid Godon – Ik Wou Vr 7 december 2018 20.15 uur € 15/13/12/10

Wo 22 en woe 23 januari 2019 20.15 uur Op locatie in de Cosmodrome (Kattevennen) € 15/13/12/10

Schrijver, filosoof en verhalenverteller Pieter De Buysser maakt een voorstelling voor het Planetarium. Een fabelachtige voorstelling waarin de ruimte en de kosmos centraal staan.

Aurelie Di Marino – Cerebryaptor Wo 23 januari 2019 20.15 uur € 14/13/12/9

In Cerebryaptor nemen vier theatermakers de moeilijke taak op zich om dokter te worden. Dokters en patiënten tegelijk, in een regie van Aurelie Di Marino, één van de meest getalenteerde jonge theatermakers van het moment.

Jazz-muzikante Corrie Van Binsbergen gaat aan de slag met één van de succesboeken van Ingrid Godon en Toon Tellegen, Ik Wou. Muziek, tekst en beeld smelten samen tot een bijzonder geheel.

Do 17 januari 2019 20.15 uur € 15/13.12/10

vulC-mine_brochure.indd 29

Ief Postino reed in 2016 en 2017 een bijzondere brievenronde tussen Limburg en Italië. Zijn belevenissen waren op televisie te volgen in ‘Iedereen Beroemd’. Nu presenteert hij de theatervoorstelling.

De Mannschaft – Claire Wo 30 januari 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

c-mine

Knutselaar en tovenaar Louis Van Haverbeke gaat op zoek naar de grenzen van het normale en gaat letterlijk aan de slag met fysieke grenzen, hekken, afsluitingen enz. Hij doet dat in zijn typische, heerlijk ontwapenende knutselstijl.

Vr 25 januari 2019 20.15 uur € 14/13/12/9

18/19

Louis Van Haverbeke/Campo – Mikado Remix

Ief Postino - Post

De spoorloos verdwenen zeiler Donald Crowhurst is het onderwerp van een voorstelling die zijn vrouw aan het woord laat. Theater over overleven en achterblijven. Suzanne Grotenhuis speelt met muzikanten Jo Hermans en Jeroen Swinnen aan haar zijde.

18/04/2018 16:14


theater

KVS/Pitcho Womba Konga – Kuzikiliza Wo 6 februari 2019 20.15 uur € 14/12/11/9

De rapper, producer en acteur Pitcho Womba Konga maakt een voorstelling over hoe we heden en verleden verzoenen terwijl de de kolonisatie nog volop aan de gang is. Tekst en muziek komen samen in deze razend actuele voorstelling.

Tom Van Dyck/Toespijs – Het beest in u Vr 8 februari 2019 20.15 uur € 18/16/15/13

Tom Van Dyck kruipt in de rol van een professor biologie die de homo sapiens van zijn sokkel haalt. Wim Helsen is de coach van dienst.

Laura Van Dolron - Liefhebben Wo 13 februari 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Stand-up philosophy is het handelsmerk van de Nederlandse Laura Van Dolron. In ‘Liefhebben’ wordt ze één met het publiek en brengt ze de liefde een stapje verder dan enkel de romantische gedachte.

Deschonecompanie – Don Juan Vr 1 maart 2019 20.15 uur € 14/12/11/9

Jong talent Tom Goossens gaat aan de slag met Molières ‘Don Juan’, Mozarts ‘Don Giovanni’ en Lorenzo Da Ponte’s libretto in een heerlijke opera-voorstelling over de liefde. En maakt er een grappige en vinnige voorstelling van.

18/19

Behoud de Begeerte – Saint Amour Di 12 februari 2019 20.15 uur € 20/18/17/15

Theater Malpertuis - Beginners Di 5 maart 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Regisseurs Piet Arfeuille en Nathalie Teirlinck bewerken kortverhalen van de Amerikaanse schrijver Raymond Carver en gaan aan de slag met een grote cast met o.a. Karlijn Sileghem, Katelijne Verbeke en Frans Van der Aa.

30

c-mine

‘Saint Amour’ is in 2019 aan haar vijfentwintigste editie toe. Dat zilveren jubileum wordt als weleer bekroond met de viering van de liefde zelf. Hebben zich nu al ingeschreven: Tommy Wieringa en Philippe Claudel.

vulC-mine_brochure.indd 30

18/04/2018 16:14


Skagen – TILL IT’S OVER 25 tot 30 maart 2019 20.15 uur

Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek spelen een week lang ‘TILL IT’S OVER’ in de galerie, een cross-disciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema’s burgeroorlog, tederheid en wraak.

Raumteid – Berg Vr 29 maart 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

De jonge Arno Synaeve studeerde met deze voorstelling af aan de Toneelacademie Maastricht. Het is muziektheater losjes gebaseerd op ‘De Toverberg’ van Thomas Mann. Met o.a. Pascale Platel.

Annelies Van Hullebusch – TIJDinKAART Do 4 april 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

Na ‘Dorp’ en ‘KopfinKino’ komt deze bijzondere artieste terug naar Genk met het resultaat van een onderzoek hoe ze de tijd in kaart kan brengen. Het wordt haar interpretatie van ‘De Vier Seizoenen’.

Silke Huysmans & Hannes Dereere – Mining Stories Wo 24 april 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

Mining Stories is een documentaire theaterperformance over een recente mijnramp in Brazilië, waar Silke Huysmans opgroeide. In een streek waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp aan als een tabula rasa.

18/19

hetpaleis - Wat is de wat KVS – Drarrie in de nacht Ma 1 april 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Hip hop, slam poetry & beats gaan het gevecht aan met de taal van ‘Drarrie in de nacht’, de succesroman van Fikry El Azzouzi.

Do 25 april 2019 20.15 uur €12/10/9/7

Dave Eggers schreef met ‘What is the What’ de ontroerende biografie van Valentino neer, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten. Simon De Vos zet dit literaire meesterwerk op de planken. Gorges Ocloo speelt. c-mine

vulC-mine_brochure.indd 31

18/04/2018 16:14


theater het nieuwstedelijk

©Sanne Peper

Dood Paard – Wie is er bang voor Virginia Woolf Di 7 mei 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

In 2013 viel Dood Paard met een schitterende versie van ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ in de prijzen. Zeven jaar later hernemen ze dit stuk over de ruziënde George en Martha, vooral bekend van de film met Elisabeth Taylor en Richard Burton. In een vertaling van Gerard Reve!

LOD – A concert called landscape Vr 24 mei 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Na het succes van ‘An Old Monk’ gaan Josse De Pauw, Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys terug samen het podium op. Ze gaan op zoek naar het landschap in zichzelf en in de wereld.

Theater Malpertuis/Mokhallad Rasem – Zielzoekers Wo 8 mei 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

18/19

Mokhallad Rasem brengt een theatraal verslag van zijn verblijf in 2017 in het asielcentrum van Menen waar hij verhalen sprokkelde van de inwoners. Op die manier geeft hij de menselijkheid aan.

Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef – NIET DOEN!

Twee grote meneren van het Vlaams theater gaan samen in zee en brengen een tekst van Peter De Graef die hij speciaal voor de twee topacteurs schreef. Iets om naar uit te kijken!

32

c-mine

Wo 15 mei 2019 20.15 uur € 18/16/15/13

vulC-mine_brochure.indd 32

18/04/2018 16:14


Het nieuwstedelijk – Trage Suikers Vr 1 februari 2019 20.15 uur € 12

Soirées composées waarin Het nieuwstedelijk spelers, muzikanten, zangers, wetenschappers, dichters, schrijvers en anderen uitnodigt om samen een avond te maken vol tekst, muziek, debat, theater en audio. Trage suikers als mentale voeding, voor ons en jullie.

HET NIEUWSTEDELIJK

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk. Het is een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de steden en de samenleving van morgen. C-mine programmeert een aantal voorstellingen van hen.

Het nieuwstedelijk/Rudy Trouvé/ Simon Allemeersch – Screen Di 9 en wo 10 oktober 2018 20.15 uur € 15/13/12/10

‘Screen’ is een bijzonder verhaal van een man die op zoek is naar wat en wie hij eigenlijk is, in een mix van theater, film, animatiefilm en muziek. Met live-muziek van Elco Blijweert en Mauro Pawlowski.

Ma 28 januari 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

vulC-mine_brochure.indd 33

Di 12 en wo 13 maart 2019 20.15 uur € 14/12/11/9

Christophe Aussems maakt na ‘Vuur’ een nieuw interviewproject en spreekt met dokters en slachtoffers over de medische fout die hun leven veranderde. Dag en nacht gaan ziekenhuizen tot het uiterste om levens te redden. Maar in overboekte operatiekwartieren bezwijken chirurgen onder de werkdruk en falen. Een systeem op zijn limiet.

Het nieuwstedelijk – First Contact Vr 15 maart 2019 20.15 uur € 12/12/9/7

Adriaan Van Aken maakte een knappe bewerking van de strip van Wide Vercnocke over een veertiger die in een midlife crisis belandt, met muziek van Joris Caluwaerts (Stuff.) en de stemmen van Stijn Meuris en Sara Vertongen. En met een app!

Het nieuwstedelijk – Trilogie Hebzucht, Angst & Hoop Zo 19 mei 2019 14.30 uur € 35/33/32/30

c-mine

De jonge geluidskunstenaar en radiomaker Lucas Derycke maakt een voorstelling over twee Vlaamse meisjes die naar een vluchtelingenkamp in Griekenland vertrekken. Een aangrijpend verhaal met overwegend beeld en muziek van jong talent.

Het nieuwstedelijk – Hybris

18/19

Het nieuwstedelijk/Lucas Derycke Esperanto

THEATER/LEZING

Het nieuwstedelijk brengt de drie voorstellingen over de toestand van de wereld in een marathonversie. ‘Hebzucht’, ‘Angst & Hoop’ worden na elkaar gespeeld met na elke voorstelling een pauze om de inwendige mens te versterken. Reserveer bij brasserie Basic het speciale trilogie-menu.

18/04/2018 16:14


LEZING/CONCERT MIGRATIE EN DE INFORMATIEMAATSCHAPPIJ ZORGEN ERVOOR DAT NIEUWE WERELDEN ONTSTAAN. DIGITAAL ONTMOET HET HYPERLOKALE HET GLOBALE. TRADITIE WORDT GEKOPPELD AAN EEN MONDIALE ESTHETIEK. DE DIASPORA DIE WE IN GENK KENNEN VAN GEMEENSCHAPPEN MET HYBRIDE IDENTITEITEN WILLEN WE VERTALEN IN DEZE REEKS. STRAFFE AVONDEN WAARBIJ WE EEN STUKJE VAN DE WERELD BINNENHALEN IN GENK.

WORLD 2.0

Tristan Driessens – Turks instrumentarium Ma 26 november 2018 19.30 uur € 12/10/9/7

Tristan Driessens neemt volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar mee naar de Turkse muzikale wereld. Muzikale stromingen als de Ottomaanse hofmuziek, zigeunermuziek, het soefisme en de troubadourmuziek uit Anatolië worden toegelicht. Hij schetst de cultuurhistorische achtergronden en focust met u op het instrumentarium en de muzikale basisbeginselen van de Turkse volks- en klassieke muziek.

world 2.0

DANSTHEATER Kloppend Hert – Shehrazade Di 23 oktober 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Haider Al Timimi en Genkenaar Gorges staan samen op scène in een voorstelling die zijn inspiratie vindt in het werk van de Libanees Hassam El Madani. Hij is een fotograaf die de geheime fantasieën van mensen in beeld bracht.

LEZING Dalilla Hermans – Brief aan Cooper en de wereld

18/19

Di 6 november 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Dalilla Hermans vertelt met een scherp maatschappijkritisch randje over haar ervaringen - neergeschreven in het boek ‘Brief aan Cooper en de wereld’. Het is een zoektocht naar de lessen die ze haar opgroeiende zoon meegeeft, als persoon met een kleurtje in dit deel van de wereld.

c-mine

DANS Gizem Aksu/0090 – NED Do 15 november 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Moussem/Youness Atbane & Youness Aboulakoul – The Architects Wo 28 november 2018 20.15 uur Kleine zaal € 14/12/11/9

De jonge Marokkaanse kunstenaar Youness Atbane maakt met performer en muzikant Youness Aboulakoul een choreografisch duet dat de link tussen object, kunstmarkt en crisis ter discussie stelt.

MUZIEK Refugees For Refugees Wo 13 maart 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Tijdens deze voorstelling stelt het ensemble ’Refugees for Refugees’ hun nieuwe album voor. Het is een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen.

Aziza Brahim Za 30 maart 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Als voorvechtster van de nomadische Saharawi verhaalt Aziza Brahim in haar nummers de vergeten strijd van haar volk en vooral de vrouwen die vechten voor een waardig leven. Naast invloeden uit Cuba, flamenco en blues, hoor je de wind van de woestijn doorheen de muziek. Voor fans van Tamikrest en Bombino.

34

De Turkse choreografe en danseres Gizem Aksu benadert in haar werk het lichaam als een plaats van onderlinge relaties tussen kunst, politiek en filosofie. Ze presenteert in Genk een nieuwe solo.

DANS/PERFORMANCE

vulC-mine_brochure.indd 34

18/04/2018 16:14


18/19 c-mine

Aziza Brahim Š Guillem Moreno

vulC-mine_brochure.indd 35

18/04/2018 16:14


Wa make? Goeie, en met u

HUMOR Xander De Rycke – Houdt het voor bekeken 2017-2018 Wo 7 november 2018 20.15 uur € 18/16/15/13

Naast zijn stand-up shows trekt Xander De Rycke sinds 2016 jaarlijks op tournee met ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’ (#HHVB). Een special waarin hij het Vlaamse medialandschap op de korrel neemt.

Wouter Deprez – Levend & Vers Wo 28 en do 29 november 2018 20.15 uur € 25/23/22/20

Na vijftien jaar optreden is het tijd voor een herontdekking. Wouter doet samen met muzikant Ruben Focketyn wat hij het allerliefste doet: anekdotes vertellen, onzin uitslaan, beetje improviseren, primitieve liedjes zingen. Met de goesting van het begin en de ervaring van de oude rot.

18/19

humor

‘Nuff Said Za 10 november 2018 Za 8 december 2018 (t.v.v. Music for Life, let op, prijs: € 17/13) Za 2 februari 2019 Za 2 maart 2019 Za 6 april 2019 20.15 uur € 12/8 (-26)

Met telkens een uitverkocht huis kunnen we stellen dat ‘Nuff Said een échte succesformule is in Genk. De vaste ingrediënten blijven ongewijzigd: het stomende huisorkest BRZVLL, een toppresentator en internationale gasten die voor een unieke avond zorgen met een mix van comedy, poëzie en muziek in een ongeëvenaarde sfeer!

Raf Walschaerts – Biecht

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk en scherp.

Za 15 december 2018 20.15 uur € 18

In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien. Een heerlijk avondje dat behoorlijk werkt op de lachspieren!

Eva Crutzen – Opslaan Als Do 31 januari 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Het wordt tijd dat België kennis maakt met Eva Crutzen! Met haar energieke verschijning, goede grappen en haar talent voor typetjes is ze een jonge ster aan het cabaretfirmament die met niemand te vergelijken is. “Een van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie.” (NRC)

36

c-mine

Za 17 november 2018 20.15 uur € 21

Steven Goegebeur – De man van morgen

vulC-mine_brochure.indd 36

18/04/2018 16:14


Meuris – Tirade 3 Za 9 februari 2019 20.15 uur € 24/22/21/19

Na een volledig uitverkochte eerste TIRADE-tour steekt Stijn Meuris een ferm tandje bij. Omdat er nog wel enkele politieke katten te geselen vallen, aan alle kanten van het kleurenspectrum. En omdat er, ondanks alles, geweldig gelachen kan worden met iets dat zo humor- en uitzichtloos is als het huidige beleid.

Adriaan Van Den Hoof – Ja, maar eerst een diploma Vr 15 en za 16 februari 2019 20.15 uur € 23/21/20/18

Wo 3 april 2019 20.15 uur € 22/20/19/17

Er doen al jaren enkele zeer hardnekkige geruchten de ronde over Otto-Jan Ham. De meeste daarvan zijn absoluut waar. Maar…er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat u niet wist over Otto-Jan Ham. Zonde hoor. Misschien is het tijd dat u Otto-Jan wat beter leert kennen, en hij u.

Sven De Leijer – Content Wo 24 april 2019 20.15 uur € 21/19/18/16

Sven de Leijer (‘Achter De Rug’, ‘De Ideale Wereld’, ‘Hotel Römantiek’) is eindelijk te zien in de volavondvoorstelling die hij al veel langer verdient.

18/19

Na vier succesvolle theatershows kruipt Adriaan nog maar eens op het podium, geflankeerd door muzikant Tom ‘Pele’ Peeters. ‘Ja, maar eerst een diploma’ wordt een, bij momenten, hilarische zoektocht die zich op blote voeten over een muzikaal tapijt begeeft.

Otto-Jan Ham – Even Goede Vrienden

Kamal Kharmach – De Schaamte Voorbij Erhan Demirci – Wa make? Za 9 maart 2019 20.15 uur € 16/14/13/11

Hij werd als een komeet het BV schap in gekatapulteerd via ‘De Slimste Mens’ en in zijn eerste volavondvoorstelling maakt hij de verwachtingen meer dan waar.

c-mine

Bij Erhan Demirci (MC van ‘Nuff Said in Genk) ligt Genk nauw aan het hart. Zijn nieuwe zaalshow gaat hier in première én krijgt een typisch Genkse titel. Na ‘Komt Goed!’ over de aanslagen in Brussel, zoekt Erhan in ‘Wa make?’ uit hoe we met elkaar omgaan. Ga zitten en luister, we gaan gewoon wa lachen!

Do 23 mei 2019 20.15 uur € 18/16/15/13

PREMIERE

vulC-mine_brochure.indd 37

18/04/2018 16:14


electrifying hypnotic exhilarating t DANS Cie Thor/Thierry Smits – WAW (We are Woman) Vr 5 oktober 2018 20.15 uur Tickets: € 15/13/12/10

Na zijn schitterende choreografie ‘Anima Ardens’ van 2016 maakt Thierry Smits met dezelfde elf dansers een nieuwe voorstelling over de nuances tussen mannelijk en vrouwelijk. Tussen de kleedkamer van de voetbalclub en het vrouwenboudoir.

Femke en Lander Gyselinck – Flamer Di 27 november 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

18/19

dans

Femke Gyselinck (assistente van Anne Teresa De Keersmaeker) en Lander (Stuff.) gaan samen de vloer op en ruilen van job, onder invloed van Jennifer Lopez. Dat doen ze onder het goedkeurend oog van Wannes Gyselinck, die de dramaturgie voor zijn rekening neemt.

Do 28 februari 2019 20.15 uur € 14/12/11/9

Een bloedmooie, trage en beklijvende solo van één van de grote, jonge talenten van vandaag. De Ijslandse choreografe danst zelf haar solo in een verrassende scenografie van Noémie Goudal en 88888.

Marc Vanrunxt & Jan Martens – Lost Movements Vr 8 maart 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Choreograaf Marc Vanrunxt maakt een solo voor choreograaf en danser Jan Martens. Dit wordt een spannend verhaal van twee bijzondere choreografen, de ene boegbeeld uit de jaren ’80, de andere de nieuwe, grote naam uit de hedendaagse dans.

Jan Martens/ GRIP/ fABULEUS – Passing the Bechdel Test

Alexander Vantournhout – Red Haired Men

Di 30 april 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

Vr 30 november 2018 20.15 uur €16/14/13/11

Jan Martens maakt met een tiental jonge meisjes een fysieke dansvoorstelling over gender. De meisjes zijn lesbisch, transgender of zoekende. Jan Martens gebruikt werk van o.a. Virginia Woolf en van idolen binnen de subcultuur van vrouwelijke seksualiteit.

Alexander Vantournhout maakt voor 5 performers een voorstelling tussen dans en circustechnieken, gebaseerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms. Zijn solo Aneckxander en zijn duet Raphaël lieten het publiek met verstomming achter.

Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker Rain c-mine

Bára Sigfúsdóttir – The Lover

Di 19 februari 2019 20.15 uur € 22/20/19/17

Do 2 en vr 3 mei 2019 € 14/12/11/9

Twee architecten (Karel Burssens en Jeroen Verrecht) maken een performance voor een sculptuur en danser Tarek Halaby (Problemski Hotel). Beide architecten – scenografen werkten in het verleden o.a. voor de modewereld (Margiela, Dior, Hermès e.a.) en voor theater en dans.

38

Tien dansers brengen 70’ lang de puurste dans op muziek van Steve Reich. Anne Teresa De Keersmaeker maakte deze voorstelling in 2001 en toert nu met een nieuwe versie. Een feest voor de dansliefhebber!

88888 - Repetition

vulC-mine_brochure.indd 38

18/04/2018 16:14


ng thrilling

18/19 c-mine

vulC-mine_brochure.indd 39

18/04/2018 16:14


no phone no friends no love ARCHITECTUUR Descombes – Landschapsarchitectuur: ontwikkeling van de Stiemerbeekvallei Do 18 oktober 2018 20.15 uur € 10/5 (studenten)

Georges Descombes (een Zwitsers landschapsarchitect) gelooft sterk in het genererende vermogen van een bestaande site. I.s.m. het studiebureau Tractebel heeft hij het masterplan voor de herontwikkeling van de Stiemervallei voor de stad Genk opgemaakt. In deze lezing maakt hij samen met Bart Vanstappen duidelijk hoe de hernaturalisatie van een beeksysteem zowel ecologische als culturele meerwaarde kan genereren. i.s.m. Architectuurwijzer – dienst Leefmilieu LEZING

Gent – De Krook Vr 19 oktober 2018 Vertrek: 8 uur € 55 (incl. lunch)

c-mine

lezing/cursus

We worden in de Krook ontvangen voor een bezoek aan dit unieke culturele knooppunt, een open huis dat uitnodigt tot ontmoeting. In de namiddag volgen we twee gidsen van Gandante voor een stadswandeling langsheen vernieuwende moderne architectuur.

Van verkaveling tot collectief wonen Di 26 februari 2019 19.30 uur € 10

Peggy Totté – experte stedenbouw en ruimtelijke planning – toont wat de kwaliteit en de ‘pretfactor’ van de verkaveling is en hoe er wordt gewerkt aan waardevolle kleinere woningen waar ook voorzieningen worden gedeeld. Een vorming over de evolutie van het wonen: van de verkaveling, over de rijwoning en de appartementen, tot aan de collectieve woonprojecten in Vlaanderen. Deze cursus vormt een perfecte voorbereiding op de cultuuruitstap naar Amsterdam op vrijdag 15 maart 2019. i.s.m. Architectuurwijzer CURSUS

CULTUURUITSTAP

EM2N – Cohousing Do 15 november 2018 20.15 uur € 10/5 (studenten)

Architecten Mathias Müller en Daniel Niggli van het Berlijnse architectenbureau EM2N vertellen over hun rijk architecturaal oeuvre en geven hun visie op collectief wonen. EM2N was afgelopen jaar mede-curator van de tentoonstelling ‘Together! The New Architecture of the Collective’ in het Vitra Design Museum met een historisch overzicht van collectieve woongebouwen. EM2N won samen met noAarchitecten en Sergison Bates de architectuurwedstrijd voor de transformatie van de voormalige Citroën garage uit 1934 – Cultuurpool Citroën In Brussel. i.s.m. Architectuurwijzer

Wonen in Amsterdam: van de Amsterdamse school naar het modernisme Vr 15 maart 2019 Vertrek: 7.30 uur € 60 (incl. lunch)

Een architectuuruitstap die volledig in het teken staat van het modernistisch erfgoed aan de rand van de stad Amsterdam zoals de Rivierenbuurt en de Bijlmermeer met renovatieprojecten als de Kleiburgflat – aangepakt door NL Architects en XVW architectuur en bekroond met de EU Mies Award en de Dutch Design Award. i.s.m. Architectuurwijzer CULTUURUITSTAP

40

LEZING (ENGELSTALIG)

vulC-mine_brochure.indd 40

18/04/2018 16:14


Neil Young LEZINGEN Sluitertijd – De Donkere Kamer Do 8 november 2018 20.15 uur € 10

De Donkere Kamer is een live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. De avond bestaat uit korte interviews, actuele discussies over fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen. Een vast onderdeel van De Donkere Kamer is de pitch. Drie fotografen krijgen de kans om via crowdfunding geld te verzamelen voor hun fotoproject.

Ma 4 februari 2019 20.15 uur Bibliotheek Genk € 12/10/9/7

Piet De Pessemier, Neil Young-liefhebber in hart en nieren en muzikant bij ‘Mad About Mountains’, maakt een reis doorheen Neil Youngs leven en vertelt anekdotes die zo Neil Young zo specifiek maken als mens en als gitarist, filantroop, uitvinder, songwriter … Februari 2019 staat in het teken van Neil Young met een lezing, een expo en films in C-mine en de bibliotheek van Genk. Houd de website in de gaten voor een volledige update van het programma.

De Donkere Kamer is een samenwerking van DuPho, Pakhuis de Zwijger Amsterdam en PhotoQ.

Hans Schnitzler – Kleine filosofie van de digitale onthouding Ma 3 december 2018 20.15 uur € 12/10/9/7

Filosoof Hans Schnitzler vertelt het verhaal van millenials die een digitale detox hebben ondergaan. Hij laat zien wat er gebeurt als u plotseling offline gaat in een wereld die altijd online is. U krijgt antwoord op vragen als ‘bestaat er een verschil tussen je online en offline identiteit?’, ‘wanneer ben je een junkie?’, heb je nog vrienden als je offline gaat?’, … Een herkenbaar beeld van de problemen van de moderne mens.

Elizabeth Timmermans – Liefde in tijden van Tinder Di 5 februari 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

Sinds de komst van Tinder kent online dating een enorme opmars. Nieuwe dating apps schieten als paddenstoelen uit de grond en het stigma rond online dating lijkt helemaal van de kaart geveegd. Dr. Elisabeth Timmermans vertelt over haar jarenlange onderzoek naar de invloed van mobiele dating apps op onze kijk op de liefde en relaties.

Do 7 februari en 14 maart 2019 14.30-17.30 uur € 20/18/17/15/14 (OKRA)

Ma 21 januari 2019 20.15 uur € 15/13/12/10

Bob Permentier, artistiek leider van B-Classic dompelt u onder in de enorme brute ritmes die Stravinsky aan een groot orkest ontlokte en in de neoklassieke, probleemloze en algemeen verstaanbare stijl van Prokofiev. Hij verschaft achtergrondinformatie over de tijdsgeest, het leven en de (impact van de) muziek van deze grootse componisten. U kan de theorie aan de praktijk toetsen tijdens de aperitiefconcerten op zondag 10 februari en zondag 3 maart 2019.

Het werk van Lieve Blancquaert vormde de voorbije jaren een drieluik. Eén verhaal over de drie grote momenten uit een mensenleven: de geboorte, de liefde en de dood. In het derde en laatste deel van deze trilogie Last Days kijken we hoe we op deze planeet oud worden en sterven. Lieve Blancquaert neemt u met prachtige beelden en ontroerende verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen.

c-mine

Lieve Blancquaert – Last day Een ode aan het leven

18/19

Russische componisten 20ste eeuw: Stravinsky en Prokofiev

i.s.m. B-Classic en OKRA-academie LUISTERLEZING

vulC-mine_brochure.indd 41

18/04/2018 16:14


Ignaas Devisch – Het empatisch teveel. Op weg naar een werkbare onverschilligheid Ma 4 maart 2019 20.15 uur € 12/10/9/7

Professor Ignaas Devisch gebruikt voorbeelden uit het actuele maatschappelijke debat om de geschiedenis van de empathie te duiden. Hij daagt u uit om een antwoord te zoeken op vragen als: is de sterke roep om empathie altijd de stuwende kracht voor moreel handelen? Is het het wondermiddel om alle maatschappelijke problemen op te lossen?

CURSUSSEN Jazz ontrafeld – luisteren naar jazz Do 22,29 november en 6 december 2018 19.30 uur € 35

Jazzfanaat Frederik Goossens neemt u mee op een auditieve ontdekkingstocht en reikt u een aantal methodes aan om te luisteren naar jazz. Hij ontrafelt de bouwstenen van het genre. Voorkennis mag, maar is niet noodzakelijk! Interesse om anders en beter te leren luisteren naar jazz vormt het ideale vertrekpunt.

Do 7, 14, 28 februari 2019 19.30 uur € 35

JazzLab bestaat 25 jaar en ‘jazz is hot’! Jazz veranderde van gedaante binnen deze tijdspanne. Met zijn vele mengvormen wordt het weliswaar steeds moeilijker om het genre te definiëren. Frederik Goossens neemt de beste albums, muzikanten, stijlen en mengvormen van de afgelopen 25 jaar onder de loep.

Di 20 november en 4 december 2018 14 uur € 40/35 (met Davidsfonds Cultuurkaart).

Prof. dr. Jean-Jacques Cassiman gaat dieper in op de historiek van de genetische revolutie, hij bespreekt de kennis, de technologie en de kansen die ze biedt, maar waarschuwt ook voor de gevaren. Hij vermeldt onder andere genetische testen bij de bevolking en ongeboren kinderen, toepassingen in gerechtszaken en historische enigma’s en problemen rond identiteit en afstamming. Na betaling ontvangt u een online cursusgids. i.s.m. Davidsfondsacademie

Prof. L. Vos – Studentenprotest in de jaren ’60 – Jongeren in beweging tegen de traditionele maatschappij Di 29 januari, 5,12,19 februari 2019 14 uur € 64/56 (met Davidsfonds Cultuurkaart)

Vijftig jaar na datum kijkt professor Louis Vos terug naar studentenrevoltes van de jaren ‘60. Hij besteedt aandacht aan hun oorsprong in de jaren ‘50 en bespreekt hoe in de sixties de studentenbewegingen een nieuwe gedaante krijgen. Hij eindigt met een toelichting over hoe eind de jaren ‘60 de ideologische versnippering intreedt en de protesten stilaan wegebben. Ook de revoltes van en steun aan de stakende Fordarbeiders en mijnwerkers komen aan bod. Na betaling ontvangt u een online cursusgids. i.s.m. Davidsfondsacademie

Deze cursus is zowel geschikt als opstap naar de hedendaagse jazz als dat het een uitstekend vervolg biedt op onze eerdere introductiecursussen.

42

c-mine

lezing/cursus

Een kwarteeuw Jazz

Prof. Cassiman – De genetische revolutie. De impact op onze maatschappij

vulC-mine_brochure.indd 42

18/04/2018 16:14


TALENTONDERSTEUNING Talentondersteuning voor beeldend kunstenaars: professionelen

Talentondersteuning voor amateurkunstenaars

C-mine cultuurcentrum organiseert met FLACC Genk en VONK Genk/Hasselt voor de derde maal op rij een modulaire reeks van workshops voor professioneel beeldend kunstenaars. De items die worden behandeld zijn:

Een gelijkaardig traject wordt opgezet voor de amateurkunstenaar met hun eigen, specifieke problematieken. Items voor deze ondersteuning zijn:

- Storytelling - Opzetten van een website - Leggen van perscontacten - Opzetten van een expo - Opzetten van organisatievormen - Kennismaking met een keramiekatelier - Portfolio feedback door internationale curatoren en galeriehouders. Info en reservatie enkel via talent@flacc.info

- opzetten van een verdienmodel Wo 17 oktober 2018 - 19u30 uur - Fotograferen van uw werk Za 26 januari 2019 - 10-16 uur - Organisatie van een tentoonstelling Za 23 maart 2019 - 10-16 uur info en reservatie via C-mine bezoekersonthaal €5/sessie i.s.m. FLACC Genk, VONK Genk/Hasselt, Academie Beeldende Kunsten, dienst Cultuur en de Kunstenarij.

KUNSTEDUCATIE Kunsteducatief Labo C-mine cultuurcentrum zet sterk in op actieve kunsteducatie door o.a. coaching van begeleiders. Samen met Kunst in Zicht organiseren we inspirerende, actieve vormingsmomenten , met een expliciete focus op de buitenschoolse kinderopvang en op kunsteducatoren in spe, afgestudeerden PKV en kunsteducatieve experten. 18/19

Alle info over talentondersteuning en kunsteducatie en hoe inschrijven vind je op c-minecultuurcentrum.be

FILM MOOOV FILMFESTIVAL 2019 c-mine

Films uit alle hoeken van de wereld, aangrijpend, humoristisch, actueel maar bovenal kwalitatief hoogstaand, dat is waar het MOOOV Filmfestival voor staat. In april kan je weer een week lang in Euroscoop Genk je liefde voor de betere film botvieren! Alle info vind je vanaf maart op de website van het cultuurcentrum en MOOOV. Intussen programmeren we ook door het jaar – elke dinsdag, donderdag en zondag – het beste uit de wereldcinema. Alle films vind je op c-minecultuurcentrum.be .

vulC-mine_brochure.indd 43

18/04/2018 16:14


I always liked strange characters EXPO

quote: Tim Burton

The World of Tim Burton Elke dag van 15 augustus tot 28 november 2018 van 10 uur tot 18 uur (tickets worden verkocht tot 17 uur) Maandag gesloten Vaste rondleiding met gids elke zaterdag en zondag 11 uur, 14 uur en 15 uur Rondleidingen vanaf 10 personen met gids na reservatie € 15 / 12 / 6

In de tentoonstellingsruimtes van C-mine duik je in de veelzijdige tentoonstelling van de visionaire filmregisseur en producent Tim Burton. The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, foto’s, geanimeerde stop-motion poppen, maquettes, films en sculpturale installaties.

Stefan Peters kan zonder veel moeite bestempeld worden als een landschapsschilder van de eenentwintigste eeuw. Waar traditioneel een openluchtschilder met schildersezel, doek en penseel de wijde wereld in trok, op zoek naar het ideale landschap, onderneemt Stefan Peters deze zoektocht van achter zijn computerscherm. Zijn werk is ondertussen erg gegeerd, zowel in binnen- als buitenland. WWW.STEFANPETERS.BE

FORM

Meer info over deze expo en het uitgebreide randprogramma vind je vooraan in deze brochure.

C-mine designcentrum Februari - mei 2019 Elke dag van 10 uur tot 17 uur Gratis

December 2018 – januari 2019

Een fotograaf laat zich inspireren door Willy Minders, leerling van Armand Maclot en deel van de laatste generatie landschapsschilders in Genk. Hij was ook een bekend fotograaf en speelde een belangrijke rol in het ontstaan van het Genkse kunstonderwijs. Een fotograaf wandelt aan de hand van Willy Minders door het creatieve Genk.

Arno Roncada Februari – maart 2019

expo

April – mei 2019

Tickets voor de tentoonstelling zijn beschikbaar vanaf 2 mei 2018 via www.c-mine.be/burton.

Inspiratie Minders

Fotograaf Arno Roncada heeft een fascinatie voor vreemde plaatsen en landschappen met een zonderlinge sfeer. Die vertaalt hij in een raadselachtige, intrigerende beeldtaal. Hij werkt al geruime tijd aan een reeks over satellietsteden in Afrika, een reeks die hij ook in Genk zal tonen.

FORM is de permanente tentoonstelling van C-mine designcentrum die een staalkaart toont van 25 jaar Belgisch Limburgs design. Het unieke afstudeerproject van Raf Simons is in de expo te bewonderen, maar ook werk van o.a. Michael Verheyden, Piet Stockmans en Studio Segers. De tentoonstelling wordt vergezeld van het hardcover boek “We are wanderful”, voor wie wil grasduinen in de recente geschiedenis van design in de regio.

The platonic party / Kim Duchateau Studio Pieter Stockmans Van 15 augustus t.e.m. 15 oktober 2018 Do van 10 uur tot 17 uur, vr van 10 uur tot 15 uur, za en elke eerste zo van de maand van 14 uur tot 17 uur

Kim Duchateau is striptekenaar, cartoonist en illustrator. Zijn cartoons vertrekken vanuit de actualiteit met een scherp en humoristisch kantje.

44

c-mine

Stefan Peters

vulC-mine_brochure.indd 44

18/04/2018 16:14


s

18/19 c-mine

vulC-mine_brochure.indd 45

18/04/2018 16:14


C-MINE, KLOPPEND HART IN EEN BRUISENDE OMGEVING Cultuur-en designbeleving zit in het DNA van C-mine en vind je overal op en rond de site terug in verschillende vormen. C-mine expeditie reflecteert op een boeiende manier op het mijnverleden en is het jaar rond te bezoeken. Het biedt een prachtig zicht op de architecturale installatie Labyrint op het plein. Maar ook doorwandelen naar Studio Pieter Stockmans en de Vennestraat loont de moeite.

Galleriet Vennestraat 187 Woe t.e.m. vrij van 13 uur tot 18 uur Za van 14 uur tot 17.30 uur

Interieurarchitect en meubelontwerper Gilberte Claes toont haar liefde voor Scandinavië in een zorgvuldig samengestelde shop-en galerie.

Breed Vennestraat 199 Woensdag tot zaterdag van 12 uur tot 18 uur

C-mine expeditie Zomer: di t.e.m. zo van 10 uur tot 17 uur tot en met 28 november 2018 Winter: vanaf 29 november 2018 woe van 13 uur tot 17uur / za en zo van 10 uur tot 17 uur

Tien meter onder de grond maak je kennis met het mijnverleden van C-mine met innovatieve en boeiende installaties in een architecturale setting. De klim van de schachtbok levert een prachtig zicht van C-mine en de omgeving op.

Studio Pieter Stockmans Do van 10 uur tot 17 uur, vr van 10 uur tot 15 uur, za en elke eerste zo van de maand van 14 uur tot 17 uur

In het voormalige metaalmagazijn woont en werkt vandaag Piet Stockmans. De expositieruimte en shop van de bekende keramist zijn een streling voor het oog en absoluut het bezoek waard. Elk seizoen pakt de Studio uit met nieuwe tentoonstellingen en collecties.

Labyrint

In het geboortehuis van mode-icoon Martin Margiela vind je vandaag Breed, een platform voor ambachten en kunsten. Met tijdelijke exposities en een mooie shop.

Oja Vennestraat 145 Woe t.e.m. vr van 14 uur tot 18 uur en za van 11 uur tot 17 uur

Bij Oja vind je een verrassende selectie van kunst-en designobjecten, juwelen, originele accessoires, papierwaren,… voor jezelf of als cadeau.

C-mine Crib Enkel publiek toegankelijk bij evenementen

C-mine Crib is de “incubator” van C-mine waar een 50-tal jonge ondernemingen in de creatieve sector samen kantoor houden. Regelmatig nodigt C-mine Crib boeiende figuren uit de wereld van gaming, fashiontech, design, new media,… uit voor lezingen of workshops.

De architecturale kunstinstallatie van Gijs Van Vaerenbergh is een ware ontdekking van kamers en doorzichten. Vanop de schachtbok – via C-mine expeditie – krijgt Labyrint nog een extra dimensie.

praktisch

omgeving

Doorlopend geopend C-mine plein

© Renaat Nijs

vulC-mine_brochure.indd 46

18/04/2018 16:14


TICKETVERKOOP C-mine cultuurcentrum, C-Mine 10/1, 3600 GENK 089 65 50 00 c-minecultuurcentrum.be c-mine.be c-minecultuurcentrum@genk.be

DE TICKETVERKOOP START OP 2 MEI 2018 OM 10 UUR HOE TICKETS KOPEN? 1

online via c-minecultuurcentrum.be Kies voor tickets of een abonnement: -

tickets: surf door het programma en klik op ‘koop tickets’ abonnementen: ga naar c-minecultuurcentrum.be en kies je abonnement.

PRAKTISCH

BEREIKBAARHEID C-mine cultuurcentrum heeft een ruime, gratis parking.Met het openbaar vervoer brengt de G8 je tussen 6 en 23u van het station naar C-mine. Alle recente info vind je op delijn.be

TE GAST Op C-mine worden tal van voorstellingen georganiseerd door verenigingen en organisaties uit Genk, maar ook van ver daarbuiten. Al deze evenementen worden opgenomen op onze website onder de rubriek ‘Te gast’. Alle info over de zaalverhuur en verhuur van de vergaderzalen vind je op onze website.

Je kan steeds je plaatsen kiezen en je tickets na betaling meteen afprinten. 2

Aan de balie van C-mine bezoekersonthaal

3

telefonisch: 089 65 44 90

18/19

C-mine cultuurcentrum biedt naast het algemene abonnement ook een aantal specifieke abonnementen aan zoals het klassiek,jazzabonnement. Alle info vind je op de website. Info over de prijsweergave: Bv. € 15/13/12/10 = € basis / 60+ / abo / -26 Er is een vast kortingspercentage voor personen in een OMNIO-statuut. Aarzel niet om ons te contacteren!

c-mine

OPENINGSUREN C-MINE BEZOEKERSONTHAAL Maandag van 13 tot 17 uur. Dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur.

Beeld cover: Milk and Cookies Vormgeving: Milk and Cookies

at Nijs

vulC-mine_brochure.indd 47

18/04/2018 16:14


vulC-mine_brochure.indd 48

18/04/2018 16:14

C-mine 2018-2019  

Het nieuwe programma !

C-mine 2018-2019  

Het nieuwe programma !

Advertisement