Page 1

2015/2016

ENG


Hirosi Yaoita

Mr Hirosi Yaoita, Yasaka’s grundare, var pingisspelare och tränare. När han startade sitt företag var hans vision att hjälpa bordtennisspelare att bli bättre och ha största glädje av sin sport. Målsättningen var att förse bordtennisspelare, såväl på toppnivå som under utveckling, med utrustning som har bästa spelegenskaper och högsta kvalitet. Mr Yaoita’s vision genomsyrar fortfarande företaget Yasaka Co. och dess anställda.

En av de mest meriterade spelarna i världen. Idag är han tränare och fortsätter sitt täta samarbete med Yasaka i utvecklingen av nya produkter. MA LIN

NY T T frå n YAS AK A

Att förbättra sig, både spelmässigt och resultatmässigt är målet för alla seriösa pingisspelare. Det krävs mycket träning, rätt material och det mentala modet att ”tänja sina gränser”. När Du väljer Yasaka pingisprodukter har Du en bra bas, men Du själv bestämmer om Du skall ”tänja Din gräns”.

RISING DRAGON Pingisgummin med ”Kina-karaktär” har spelegenskaper som skiljer sig från traditionella gummiplattor, och kan rätt utnyttjade ge Ditt spel en ny dimension. Efter lång tids testande och utveckling är Yasaka’s Kina-tillverkade gummi Rising Dragon nu klart för introduktion. Rising Dragon har ett greppigt ytgummi och en dynamisk, medelhård svamp som gör gummit relativt lättspelat. Svamptjocklekar: 2.0 mm resp Max.


GUMMIKÄNSLA Yasaka tillhör pionjärerna när det gäller pingisgummin. Japansk noggrannhet och målmedvetenhet, tillsammans med senaste tillverkningsmetoder är basen för Yasaka’s mångåriga ställning som ledande gummileverantör. I Yasaka’s sortiment finns 35 olika gummiplattor (modeller och svampgummitjocklekar) att välja bland. Alla finns med rött eller svart ytgummi. • Många spelare skulle kunna utveckla sitt spel genom att ha två olika gummiplattor på sitt racket. • Man kan ”skräddarsy” sitt racket genom att ha samma gummi men med olika tjocklek och/eller hårdhet på svampgummit. • Väljer man två gummiplattor med olika egenskaper (t ex skruv och fart) får motståndaren svårare att returnera.

STOMMEN – RACKETENS HJÄRTA Att tillverka pingisstommar av hög kvalitet är en konst som kräver mycket kunskap och lång erfarenhet. Olika träslag ska samverka på ett optimalt sätt, och bearbetningen av de olika materialen får inte göra att de ursprungliga egenskaperna försvinner. I Yasaka’s sortiment av stommar finns modeller som passar alltifrån den internationella elitspelaren till den unga spelaren i tidig utveckling. I denna katalog får Du information om 22 olika stommar, alla av högsta kvalitet och tillverkade i Sverige.

MADE IN SWEDEN I Yasaka’s fabrik i Tranås har flera av racketbyggarna 30 års erfarenhet av stomtillverkning. Tillsammans har de byggt upp en unik kunskap kring att utveckla och producera stommar med perfekta spelegenskaper.

GOIABAO 5

RAKZA X SOFT

Under vintern 2014/15 lanserade Yasaka den nya stommen GOIABAO 5 i Kina. Goiabao betyder ”fint trä” - ett mycket lämpligt namn för denna vackra stomme med utsökta spelegenskaper. Nu finns GOIABAO 5 också i Europa.

RAKZA X, det första gummit med NSS (New Surface System), Yasaka’s teknologi för att förbättra friktionen på ytgummit, har redan under första året uppskattats av många.

GOIABAO 5 är en snabb 5-skiktsstomme med ett hårt ytfanér, lite tjockare kärna och andra-fanér av skandinavisk furu. Fabrikslackad.

Nu finns RAKZA X Soft, med samma ytgummi men med ett något mjukare svampgummi, som ger ökad kontroll/känsla. Svamptjocklekar: 1.8 mm, 2.0 mm resp Max.


– oöverträffad kvalitet och livslängd Yasaka MARK V, förmodligen världens mest kända bordtennisprodukt, har hjälpt spelare att vinna otaliga mästerskap i alla världsdelar. MARK V representerar optimala spelegenskaper i kombination med en jämnhet i kvaliteten utöver det vanliga. Hemligheten bakom MARK V perfekt balanserade egenskaper ligger i blandningen mellan syntet- och naturgummi, nabbarnas utformning och den mycket noggranna produktionsprocessen i fabriken i Tokyo. Det speciella Mark V svampgummit har extremt små toleranser för avvikelser i hårdhet och spänst. Mängder med spelare över hela världen har med hjälp av MARK V utvecklat sin spelteknik och uppskattar de stabila egenskaperna under gummits hela livslängd.

MARK V CLASSIC

MARK V HPS

Perfekt balans mellan fart, skruv och kontroll för såväl offensivspelaren som den tekniske allroundspelaren, beroende på vald tjocklek på svampgummit. MARK V Classic finns med svamptjocklekarna 1.0 mm, 1.5 mm, 1.8 mm, 2.0 mm resp Max (ca 2.3 mm).

MARK V HPS är resultatet av japansk gummiteknologi. HPS-teknologin ger ökad dynamik i svampgummit och bättre fart och skruv utan att gummit blir för tungt. MARK V HPS: Med medelhård svamp MARK V HPS Soft: Lite mjukare svamp

MARK V GPS

MARK V XS

MARK V M2

Samma ytgummi som Mark V ”Classic” men en något mjukare svamp ger förbättrad kontroll, lite mer skruv men mindre fart.

Med en ändrad gummiblandning i ytgummit och modifierad tillverkningsprocess – D.A.T* ger MARK XS mer skruv och bra fart.

Tonvikt på högsta fart och kraft. Något hårdare ytgummi och svampgummi. *Double Acceleration Technology


VÄLJ DITT EGET RAKZA! RAKZA X – för bästa grepp. RAKZA X Soft – för bästa grepp & känsla. RAKZA 9 – för maximal fart. RAKZA 7 – för maximal skruv. RAKZA 7 Soft – för maximal känsla.

Yasakas gummitekniker har utvecklat den optimala geometrin (formen) på nabbarna för att få rätt balans mellan fart och skruv. ”Power Sponge” - ett nyutvecklat svampgummi med mer spänst och elasticitet.

Både yttergummi och svampgummi är viktiga för gummits spelegenskaper. För bästa resultat gäller det att båda komponenterna samverkar på bästa sätt. Yasaka’s HYBRID ENERGY-system säkerställer en perfekt samverkan mellan yttergummi och svampgummi.

NSS (New Surface System) är Yasaka’s teknologi för att förbättra friktionen på ytgummit. Både RAKZA X och RAKZA X Soft är behandlade med denna metod.

Mer detaljerad information kring RAKZA-familjen hittar du på:

www.yasaka.se


PRYDE 30 PRYDE 30 är ett gummi tillverkat med Yasaka’s teknologi POWER TENSION som ger ökad fart, häftigt ljud och ökad spelglädje.

ORIGINAL EXTRA HG

ANTIPOWER

PHANTOM

RAKZA PO

Ett gummi av högsta kvalitet som passar den unga spelaren under utveckling. Med perfekt balans mellan fart, skruv och kontroll hjälper gummit spelaren att lära en komplett slagteknik. Prisvärt gummi i svamptjocklekarna 1.6 mm och 2.1 mm.

ANTIPOWER uppskattas av tek-niska spelare som spelar mycket varierat både nära bordet och en bit ifrån bordet. Gummmit neutraliserar effektivt motståndarens skruv och fart, och ger möjlighet till giftiga returer och attacker.

PHANTOM är ett långnabbgummi med mjuka, mycket elastiska nabbar. Utformningen av nabbarnas topp är gjord för att förbättra attackegenskaperna. PHANTOM finns med 1 mm svamp (0011) resp. utan svamp (0012).

Kortnabbgummi där ytgummit har större andel naturgummi. Detta tillsammans med nabbarnas geometri gör att gummit greppar bollen bättre.

Svamp- tjocklek, mm

Svamp hårdhet*

Inbyggd Livs- effekt längd**

Huvudegenskaper

Mark V HPS

2.0, Max

4

Ja

4

fart/skruv

Mark V HPS Soft

2.0, Max

3

Ja

4

skruv/fart

Mark V

1.0, 1.5, 1.8, 2.0, Max

4

Nej

5+

balans

1.8, 2.0, Max

3

Nej

5

skruv/kontroll

Mark V M2

2.0, Max

5

Nej

4

fart

Mark V XS

2.0, Max

4

Nej

4

skruv

1.6, 2.1

3+

Nej

5

balans

4

Ja

4

grepp/fart

Mark V GPS

Original XHG Rakza X

1.8, 2.0, Max

Rakza X Soft

1.8, 2.0, Max

3

Ja

4

grepp/kontroll

Rakza 9

1.8, 2.0, Max

4+

Ja

4

fart/skruv

Rakza 7

1.8, 2.0, Max

4

Ja

4

skruv/fart

Rakza 7 Soft

1.8, 2.0, Max

3

Ja

4

skruv/kontroll

Pryde 30

1.8, 2.0, Max

3

Ja

3

kontroll/skruv

Rising Dragon

2.0, Max

4

Ja

4

skruv/fart

Rakza PO

2.0, Max

4

Ja

4

fart

Antipower

2.0

3+

Nej

4

störeffekt/kontroll

Phantom 0011

1.0

3+

Nej

4

störeffekt/kontroll

Phantom 0012

Ingen svamp

Nej

4

störeffekt/kontroll

Förklaring till tabell

* Svampens hårdhet: 5 = hård, 1 = mjuk

Mattias Karlssons val

** Gummits livslängd: 5 = lång, 1 = kort

Mattias Karlsson, spelar med Rakza PO och Rakza X.


Vilka egenskaper kännetecknar

EN BRA STOMME?

DYNA

MIX Värsti ngstom me f maxim al far ör t. 17 lag glasfib er av carbo n, er o mal k ch trä i opt ombin i ation. -

DYNAMIX is a s product, both in well as in speed 11 wooden laye of carbon and s result in maximu an extremely lar

När man tillverkar en bordtennisstomme använder man fanér (tunna skikt) av olika träslag och tjocklek. Fanéren limmas ihop i olika kombinationer och antal, utifrån de spelegenskaper man eftersträvar. I vissa modeller används kolfiber (eller andra naturfiber) för att påverka spelegenskaperna. Yasaka DYNAMIX är en ”värstingstomme”, såväl konstruktionsmässigt som när det gäller fartegenskaperna. 11 fanér av trä tillsammans med 6 skikt av carbon- och glasfiber ger fart och extremt stor sweet spot. Fabrikslackad.

Kunskapen om råmaterialets egenskaper och vilka fanér som passar ihop är viktigt för stommens egenskaper. Lika viktigt är erfarenhet av limnings- och torkningsprocesser som också påverkar den färdiga stommens kvalitet.

Så väljer Du rätt stomme!

Fart

Kontroll

Sweet-spot

lackad

Silverline 9

19

14

SuperLarge

X

9

Silverline All Wood

14

18

Large

X

5

18+

15

XLarge

X

5+2

18

15+

Large

X

5+2

18

15

Large

X

5

18+

15

XLarge

X

5+2

Silverline Carbon Ma Lin Soft Carbon

Ett större antal skikt ger oftast en snabbare stomme än en stomme med färre skikt. Med kolfiberskikt i stommen ökas styvheten, och därmed fartegenskaperna, utan att vikten ökar mycket. Ett hårdare ytfanér ger en snabbare stomme, med flackare bollbana, medan ett mjukare ytfanér gör att kontrollen (känslan) ökar. I några av Yasaka’s stommar ingår fanér av balsa, ett mycket lätt träslag. Balsastommar har speciella spelegenskaper som uppskattas av vissa spelare.

DYNAMIX

Ma Lin Extra Offensive Ma Lin Carbon

Antal skikt

Galaxya

19 14 XLarge X

Galaxya Carbon

20

13+

SuperLarge

19+

13

19

13

Extra Offensive 7 Power Extra Special Sweden Extra Extra 3D

7

X

7+2

SuperLarge

X

5+2

XLarge

X

7

15 17 Medium X

5

15+

17

Medium

5

Allround Plus

14

18

Medium

5

Maxwood

19 13 XLarge X

Max Carbon 3D Dynamix

20

13

SuperLarge

X X

20+ 13+ SuperLarge X

Sweden Classic

13

2040

12 18 Medium

18

Medium

Sweden Defensive

11

Balsa

16 16+ Medium

19

Medium

Battle Balsa

16+

Goiabao

18+ 14+

16

Medium Large

X X X

7 7+2 11+6 5 5 5 5+2

X

5

X

5

Förklaring till tabell:

Fart: 20 = maximum

Sweet-spot: storleken på träffytan med maximal bibehållen kontroll

Kontroll: 20 = maximum


EXTRA OFFENSIVE 7 POWER Med erfarenheter från storsäljaren EXTRA OFFENSIVE har Yasaka konstruerat en stomme, avsedd för spelare som vill ha en extremt offensiv stomme. Det mycket hårda ytfanéret (Wenge) är limmat ihop med ett medelhårt andrafanér och ett skikt av kolfiber som ökar stommens vridstyvhet. Den lite tjockare kärnan är av en hårdare kvalitet, som mäts individuellt för varje stomme, och bidrar till fartegenskaperna. Tack vare limningsmetoden, kolfiberns specifikation & position i plywooden har stommen relativt bra kontrollegenskaper och känsla för att vara ultrasnabb. Fabrikslackad.

EXTRA SPECIAL

MAX WOOD

Kraftfull 7-skiktsstomme där kärnan består av två hårdare, röda fanér kombinerat med ett något mjukare fanér i mitten.Ytfanéret är ett speciellt utvalt, tunt skikt av hård valnöt som ger ytterligare fart. EXTRA SPECIAL har stor sweet spot (träffyta med maximal kontroll). Den ultimata rena trästommen för krävande spelare som tycker om ett kompromisslöst attackspel. Fabrikslackad.

En stomme uppbyggd av 7 fanér, varav 2 blå, hårdare fanér. MAX WOOD passar den kompromisslösa hardhittern som inte lämnar bordet. 7 skikt av trä. Fabrikslackad.

EXTRA 3D

MAX CARBON 3D

Med 3D-modellen har Yasaka introducerat en helt ny konstruktionsidé, som ger en snabbare stomme i attackspelet och behåller känsla och kontroll i serve och returspelet. 5 skikt av trä.

7 skikt av trä och två lager av kolfiber är grunden. Tillsammans med 3D konstruktionen ger det en mycket kraftfull stomme med stor sweet spot. Fabrikslackad.

BATTLE BALSA

ALLROUND PLUS

Många spelare uppskattar balsastommar för dess låga vikt och speciella känsla vid bollträffen. I BATTLE BALSA har den bästa balsakvaliteten kombinerats med skandinavisk furu, för att få en snabbare stomme, men ändå med låg vikt. Den speciella ”balsakänslan” av en ”självspelande” stomme kännetecknar Yasaka‘s BATTLE BALSA. Fabrikslackad.

En klassisk allroundkonstruktion men med lite hårdare andrafanér som ger mer fart. Passar den tekniske allroundspelaren som spelar varierat. 5 skikt av trä. Fabrikslackad.


MA LIN EXTRA OFFENSIVE Ma Lin EXTRA OFFENSIVE är en snabb 5-skiktsstomme utvecklad tillsammans med Ma Lin. Ytterskikt i tunn, hård valnöt kombinerat med skandinavisk furu ger rätt fart i egna attacker och och snabb blockering. Fabrikslackad.

Att bordte tillverka n absolu nisstomma r av t topp klass lång e kräve rfaren r het oc kunsk h djup ap. Vi d Yasa fabrik ka’s i Tran ås fin ns den kunsk apen.

MA LIN SOFT CARBON

SWEDEN CLASSIC

Ma Lin SOFT CARBON har samma ytskikt som den berömda stommen, känd för sin fina känsla. Tillsammans med två ultratunna carbonskikt och en tjockare, medelhård kärna får Ma Lin SOFT CARBON ökad fart och större sweetspot, men fortfarande med den rätta känslan vid bollträffen. Fabrikslackad.

Oöverträffad känsla och bollkontroll. Perfekt för den tekniske spelare som varierar mellan spel nära bordet och från halvdistans. 5 skikt av trä. Fabrikslackad.

MA LIN CARBON

SWEDEN EXTRA

Träfanér av olika hårdhet tillsammans med en speciell limningsmetod mellan träfanéren och kolfiberskikten har resulterat i en stomme som gett carbonstommar en ny standard – fart och känsla i förening. Tunn konstruktion, utan vibrationer. Stor sweet spot – lättare att få bra bollträff. Fabrikslackad.

EXTRA har under en lång följd av år varit en av de bäst säljande stommarna i såväl Europa som Asien. EXTRA är speciellt uppskattad för den fina balansen mellan fart och kontroll. Nu lanserar Yasaka SWEDEN EXTRA, med exakt samma spelegenskaper som EXTRA, men ny design och fabrikslackad.

BALSA

SWEDEN DEFENSIVE

För den som söker den lättaste stommen. Yasaka BALSA har en tjock kärna av balsa, förstärkt med syntetfibrer. Medelhårt ytfanér. 5 skikt av trä och 2 skikt syntetfiber. Fabrikslackad.

Speciellt utvecklad för defensivspelare som inte vill ha en för snabb stomme utan tonvikten ligger på känsla och kontroll. Lite större form. 5 skikt av trä. Fabrikslackad.


BATTLE OBLICK Yasaka OBLICK är tillverkad i fukttransporterande funktionsmaterial, 100% polyester XY-Dry. OBLICK finns i två olika färgkombinationer. Helsvart rygg. Storlekar: XXXS – XXXL

Shorts i bekvämt och lättskött material, 65% polyester, 35% bomull. Finns i svart resp marint, med dekor i vitt, samt i svart med dekor i rött. Storlekar: XXXS – XXXL


LYNX LEO Yasaka LEO är tillverkad i microfiber (100% polyester) ”Bird Eye” som är ett mjukt, mycket komfortabelt funktionsmaterial. LEO finns i två olika färgkombinationer.

Yasaka LYNX är tillverkad i microfiber (100% polyester) ”Bird Eye” som är ett mjukt, mycket komfortabelt funktionsmaterial. LYNX finns i två olika färgkombinationer. Storlekar: XXXS - XXXL

Storlekar: XXXS – XXXL

ORION Yasaka ORION är tillverkad i det högkvalitativa yttermaterialet “Dobby Dry Fit” (100% polyester). Jacka med justerbar dragsko i midjan och byxa med 2 fickor med blixtlås. Innerfoder i luftigt mesh-material. ORION finns i tre olika färgkombinationer. Storlekar: XXXS – XXXL


Välj den rätta

BOLLEN

Sedan år 2014 är pingisbollar av såväl celluloid som andra material (plast/non-cell) godkända för tävlingsspel av ITTF (Internationella Bordtennisförbundet). För att få ut det mesta av träning och tävling samtidigt som ekonomin är viktig gäller det att välja rätt boll. I Yasaka’s bollsortiment finns två olika kvaliteter av ”plastbollar”, dels Yasaka XXX 40+ som är internationellt godkänd för tävlingsspel samt Yasaka X 40+, en träningsboll av god kvalitet. Yasaka SUPERIOR är en träningsboll gjord av celluloid, med mycket hög kvalitet och hållbarhet. En mycket prisvärd boll för träning.

YASAKA STARTPAKET

Att utvecklas med materialet

Att ha rätt material är viktigt för en pingisspelare. Redan tidigt bör man ha en racket vars gummiplattor har friktion så att man kan spela med skruv. Samtidigt bör racketen inte vara för snabb eller för tung. Racketen skall förvaras i ett fodral för att skydda gummiplattorna mot ljus och smuts. STARTPAKET För att förenkla och för att kunna ge ett attraktivt pris har Yasaka tagit fram några olika ”startpaket”, med racket, fodral och tre bollar. I detta paket är racketen WORLD CUP – ett racket med riktig 5-skiktsstomme och gummiplattor med bra kontroll och skruvegenskaper.

WORLD CUP

ZETTO

★★★★★

YASAKA

YASAKA FORTSÄTTNINGSPAKET

FÖRSTA RACKETEN MED SEPARAT STOMME OCH LÖSA GUMMIPLATTOR När man som spelare har fått in tekniken och börjar träna lite mer är det naturliga steget att ”bygga” en egen racket. Yasaka 2040 är en svensktillverkad allroundstomme, lätt och med lite smalare skaft för att passa den yngre spelaren. ORIGINAL XHG är en gummiplatta med rätt balans mellan skruv och fart, fin yta och bra slitstyrka. Finns i svamptjocklekarna 1.6 mm resp 2.1 mm.

Wood House AB, P.O. Box 321, 573 24 TRANÅS Tel. +46 (0)140 564 00, info@woodhouse.se

www.yasaka.se www.yasakatabletennis.com

facebook.com/yasakatabletennis

Yasaka 2015-2016  

Yasaka's bordtennissortiment säsongen 2015-16

Yasaka 2015-2016  

Yasaka's bordtennissortiment säsongen 2015-16