Page 55

FOTBALL | 055

FOTBALL

Moldes høyreback vokste opp i Sander ved Kongsvinger, og han har gått gradene fra Sander til MFK. Han har hele tiden hatt jevn framgang, men det har vært ett «turning point» i karrieren til 21-åringen. - Jeg ble hentet fra Sander til Kongsvinger vinteren 2010. KIL hadde rykket opp i Tippeligaen, og trener Trond Amundsen plasserte meg på benken. Selv om laget ikke gjorde det spesielt godt fikk jeg ikke sjansen på førstelaget. Dette er den tøffeste perioden jeg har hatt som fotballspiller, men jeg jobbet knallhardt både mentalt og fysisk for å tilkjempe meg en plass i førsteelleveren. Da Tony Gustavsson på våren overtok treneransvaret, var jeg klar da jeg fikk sjansen. Jeg hadde et overtidsinnhopp tidligere, men min debut fra start kom mot Molde i mai. Da vant vi 3-1 på Gjemselund. Etter den kampen snudde alt, og jeg har i tiden og årene etter spilt i de aller fleste serierundene, forteller unggutten.

Tatovert

Det var i perioden han ventet på at ting skulle løsne i Kongsvinger han gikk til en tatovør. - Jeg er vel ingen typisk tatoveringstype, men jeg kom over ordtaket »Pain is temporary. Victory is forever» da jeg kjempet for å slå igjennom i KIL. Derfor valgte jeg å

tatovere disse ordene på venstre siden av magen. Ordtaket er fortsatt til hjelp og er fint å tenke på når man er nedfor, sier han. Men selv om Linnes kom seg inn i førsteelleveren, rykket Kongsvinger ned fra Tippeligaen. Klubben imponerte ingen da de året etter spilte i Adeccoligaen. Det endte med at trenerprofilen Tom Nordlie overtok treneransvaret mot slutten av sesongen. - Tom har jeg mye godt å si om. Han var flink til å motivere, og han hadde veldig gode taktiske ferdigheter. I løpet av året i 1. divisjon, hadde Linnes imponert MFK-ledelsen så mye at klubben valgte å satse på han som sin nye høyreback. - Jeg var veldig spent før jeg kom til Molde, men jeg merket allerede fra dag 1 at hele trenerapparatet gav meg full støtte. Den har gitt trygghet til å utvikle meg videre. Jeg fikk allerede i vinter sjansen fra start i kamper, og jeg opplever at jeg har tatt vare på den tilliten. Nylig fikk jeg også tilbud om ny og forbedret kontrakt, som jeg takket ja til. I tillegg har jeg kjøpt meg leilighet, så trivselen i Molde og MFK er veldig stor.

Vil videre i Europa-ligaen

Men absolutt alt har ikke gått helt på skin-

ner i nyeklubben. Linnes ergrer seg fortsatt over NM-semifinaletapet mot Tromsø. - Det var kjipt, sier han og sukker tungt. - Men nå må vi ta hjem seieren i Tippeligaen. Det ligger an til å bli en spennende høst og vinter. Når jeg spør nærmere om hvorfor han uten videre nevner «vinter», bekrefter han mine antagelser. I skrivende stund har MFK bare spilt de to første kampene i gruppespillet av Europa-ligaen, men Linnes har så stor tro på at Molde går videre etter at gruppa i høst er ferdigspilt, at han nesten tar for gitt at de havner i 32-delsfinalen i februar. Hvorfor er Molde så gode? - I tillegg til mange andre faktorer er det som skjer på treningsfeltet viktig. I motsetning fra det jeg er vandt med fra før, har vi veldig mange tekniske øvelser med ball. Dessuten gjør trenerteamet en veldig grundig analyse av motstanderen før kamp Hva er det med deg og Joshua Gatt? - Ja, det er riktig som du antyder: Vi har en veldig god kjemi. Den fikk vi drillet inn i vinter. «Josh» er veldig god til både å utfordre motstanderne når det trengs, samt holde på ballen til jeg kommer på løp fra min høyreback-posisjon når det er klokest.

Bymagasinet Molde  
Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Advertisement