Page 50

BÅT | 050

BRUK VINTEREN

De mørke månedene får de færreste av oss til å tenke på sjøen og båtliv. Hos Spectra Marine er det likevel fullt liv. Her gjøres båter klar for neste sesong, motorer skal byttes og utstyr oppgraderes. De mener alt for mange utsetter båtstellet til våren, når tiden egentlig er inne for å komme seg på sjøen. De sier - Bruk vinteren Tekst: Bjørn Sindre Høydalsvik | Foto: Bjørn Sindre Høydalsvik og Spectra Marine

Pågang hele året

Spectra Marine åpnet dørene i 2008 mens båtmarkedet var på hell. De har likevel klart å etablere seg godt, med flere utmerkelser å vise til. De har fått utmerkelsen som Gasellebedrift 2012 og de havnet på andreplass på listen til ”Årets Kremmer 2012” over bedrifter innen detaljhandel i Romsdal. En kåring utført av SpareBank 1.

BÅT

- Det betyr selvfølgelig mye for oss å få slike utmerkelser, men vi kan ikke slappe av av den grunn. Vi ser fremover. Her er fortsatt plass til flere oppdrag. Dette forteller daglig leder Ole Kristian Ødegård. Han opplever at stadig flere får øynene opp for å gjøre oppgraderinger i vintermånedene. De har god pågang heile året, men sommeren er den travleste tiden. Vinteren er derfor en god tid for å gjøre de store oppgraderinger. - Vi ser at flere ønsker å investere i båten de har istedenfor å kjøpe ny. Kanskje er det uroligheter i verdensøkonomien som gjør at vi holder igjen på nyinvesteringene, men da er det kanskje enda mer fornuftig å holde i stand den båten vi har.

Daglig leder Ole Kristian

Spesielt gjelder dette motoren. En båtmotor har et tøft liv, i et tøft miljø. Derfor behøver den jevnlig service og ettersyn. - Motoren vil uansett forringes over tid. Det er ikke bruken som tar livet av en båtmotor, men timene den står i miljøet. Skrog og inventar holder i mange år, motor og utstyr bør oppgraderes. Det er store verdier det er snakk om, og er motoren gåen er også båten verdiløs.

Stort verksted

Spectra Marine har et stort flott verksted hvor de kan ta inn båter opp til 40 fot. Her gjør de motorbytter og oppgraderer utstyr, samt reparasjoner. De har også samarbeid med Molde Båthavnlag for opptak av større båter. - En ny moderne motor er mer stillegående og bruker mindre drivstoff. Likevel er den viktigste egenskapen driftssikkerheten. Det er ikke som i en bil, hvor en bare svinger av

Spectra Marine verkstedet, Molde

Bymagasinet Molde  
Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Advertisement