Page 42

INTERIØR | 042

PARADISET I PARKVEIEN 19

Det startet med en ide som ble til en blogg. Nå er det tre år siden bloggen ble til butikk og stadig vokser Paradiset for Nina Samuelsen. Hun er ikke ferdig med sin ide. Hun har bare såvidt begynt. Tekst og foto: Bjørn Sindre Høydalsvik

Paradiset Hage & Interiør

INTERIØR

Nina Samuelsen begynte i 2005 å blogge om sine interiørideer. Bildene kom fra hennes eget hjem som hun pusset opp slik hun ville ha det. Det skulle fort bli mer enn en blogg og hun startet så smått et firma i eget hus på Skåla, Paradiset Hage & interiør. - Navnet tok jeg fra gaten jeg bor i, Paradiset. Tanken bak bloggen var hele tiden å finne min stil. Jeg har hele tiden søkt en stil som ikke så lett kan tidsbestemmes. Mye av det jeg interesserer meg for har røtter på tidlig 20 tallet og frem til krigen. Denne nyklassisistiske stilen var et brudd med de mange stilartene i årene før. Her tok man det beste fra alt, og kokte dette ned til et designspråk som stadig er moderne. Denne stilen ser vi mye av i arkitekturen i Moldes historie. Det er ikke sveitserstil eller jugendstil som i Ålesund. Dessverre gikk mange av de nyklassisistiske husene tapt under krigen. Hennes hus ble bygget i 1932 og beholdt restene av denne stilen, karakteristisk med sine smårutede vinduer.

Fra blogg til butikk

Skille mellom jobb og familie ble vanskelig for Nina, som etter flere år hjemme så seg etter et sted å utvikle konseptet videre. Valget ble det spennende lokale i Parkveien 19. Hagen la lot hun bli igjen hjemme. - Jeg har forsøkt å holde meg til tankene fra bloggen og deler butikken inn i som et hjem, med kjøkken i ene enden og soverom bak der, forklarer Nina og peker. Lokalet er lyst og trivelig - og fullt av gjenstander og møbler. Dette er ikke bare en interiørbutikk, hun har tekstiler, møbler og klær også. Det er som hun går tre skritt frem og ett tilbake hele tiden, men hun er på vei. - Jeg ønsket å lage til en krok som skulle representere bad, men så solgte jeg vasken som var antikk fra et hotell. Slik er det hele tiden, smiler hun.

Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Advertisement