Page 14

PORTRETT | 014 - Jeg føler at det enda er på gang. Nye satsinger kommer og spennende tider er i vente. Jeg har vært såpass lenge i bransjen at dette vet jeg, og selv med oppturer og nedturer så har det alltid vært spennende og interessant. Og så har jeg jo blitt hotelleier, det er jo status i forretningsverdenen, ler kjøpmannen og mener at statusen som hotelleier langt overgår den man oppnår som kjøpmann i dagligvarehandelen. Men status har i bunn og grunn aldri opptatt Erik i nevneverdig grad. Han trives best med børsa på skuldra på jakt i fjellheimen. Der får han nyte livet og slappe av. - Noen ganger kan det selvsagt bli vel mye som skjer. Jeg er et følelsesmenneske, og negative omtaler eller rapporter går inn på meg. Og når jeg kjenner at nok er nok er det deilig å kunne trekke seg tilbake. Gjerne til Lesja der jeg har et lite landsted – og gjerne i August når reinsjakta har starta, sier Erik. Å gå i dagevis i fjellheimen gir rekreasjon for kropp og sjel. For så lenge kroppen er i god behold kan han fortsette løpet han kjører i dag. - Jeg har fått forsikret meg om at helsa er strålende. Det setter jeg veldig stor pris på, og jeg akter å holde den der. Friluftsinteressene mine er jo også veldig positive på den måten, og når jakta starter på høsten blir det mye utendørs – den prioriteres, fastslår Erik som jakter både

reinsdyr, rådyr, hjort og elg – og så ryper, men ikke i år.

å ha vært heldig som får være der han er i dag.

- I år er de jo freda i fjellene ved Lesja, og jeg liker så godt å jakte der at da tar jeg meg en pause fra rypejakta i år også.

Så var det selvsagt forholdet til MFK. Som bypatriot og ihuga fotballfans legger ikke Erik på noen måte skjul på klubben i sitt hjerte. Selv har han sittet som styreleder for klubben i tre år og vært to år i styre for AS´et.

Magefølelsen

De øyeblikkene har det også vært mange av. Gangene da avgjørelser skal tas og store avtaler skal signeres. En viktig faktor for Erik er magefølelsen. Har han ikke den med på satsingen så velger han heller å avslå. - Det er mye følelser i forretningsverdenen. Og det er klart at når man skal gjøre store investeringer så må man gå inn 100%. Jeg er såpass opptatt av alt som skjer i selskapene at jeg må ha den der magefølelsen med om jeg skal gå for det, forklarer kjøpmann Berg. Magefølelsen? - Ja, rett og slett. Har du ikke hørt om 80-20 regelen? Den tror jeg på. Den sier at magefølelsen har rett i 80% av tilfellene og feil i 20%. Så gjelder det å følge den i de fleste tilfeller, med erfaring i bunnen selvfølgelig. Og heller skule de 20% av gangene man har tatt feil, smiler Erik. Ifølge han har mange dyktige forretningsfolk bukket under fordi de havnet på 20-prosenten i startfasen. Selv synes han

- Jeg elsker å være på fotballkamp og jeg stortrives der ute blant folket. Vi er jo en stor sponsor av klubben og jeg har tatt aktiv del i det som skjer gjennom flere år. Faktisk var det i slutten av februar dette året at jeg trådte ut av styret etter eget ønske. Jeg vil gi 100% i det jeg driver med, og med forretningsdriften ved siden av følte jeg at jeg ikke kunne gi alt begge steder, jeg har jo tross alt bikket 49 år for mange måneder siden, smiler Erik. Å være på VIP-tribunen var alltid hyggelig, men han liker å kunne rope og skrike litt når han er på fotballkamp. - Jeg trives godt nede blant folket på betalt plass. Her kan jeg rope ut gjennom hele kampen, og si litt hva jeg mener om det som skjer, det er godt, forsikrer Erik som heller ikke legger skjul på at det var godt å komme på fotballkamp med dressen godt plassert i skapet hjemme.

Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Bymagasinet Molde  

Bymagasinet Molde 4 vinteren

Advertisement