__MAIN_TEXT__

Page 1

INSPIRASJONSMAGASIN FOR HUS & HAGE

brasiliansk

SKIFER - ett med naturen

TAKSKIFER

naturlig på BADET

trappeskifer KARMØY TELEFON: 52 85 18 00 ADR: BYGNESVEGEN 50 E-POST: POST@BYGNESBYGG.NO ÅPN.TIDER: MAN-FRE 08-16.30, TORS 08-18, LØRDAG 09-14 RAGLAMYR TELEFON: 52 71 31 40 ADR: LONGHAMMARV. 21, 5536 HAUGESUND E-POST: HAUGESUND@BYGNESBYGG.NO ÅPN.TIDER: MAN-FRE 10-19 LØRDAG 10-16

DRØMMEGULVET i hagestua

WWW.BYGNESBYGG.NO


brasilskifer - ute og inne, stort utvalg i formater

takskifer kjøkkengulv pü badet

trappeskifer

vinterhage * forbehold om trykkfeil og prisstigning

2


TAKSKIFER - ett med naturen Taket er husets femte fasade og den viktigste! Takskifer er en gammel og god måte å tekke taket på og har lang holdbarhet. God takskifer vil derfor kunne ligge i mer enn hundre år med minimum av ettersyn. Vår brasilianske skifer har en farge og overflate som glir naturlig inn i norsk natur og omgivelser.

BRASIL TAKSKIFER 39,2x39,2x1cm fra kr 585 pr.m2

3


DU TRENGER: KRAFTIG DRILL MED VISP TANNSPARKEL 10-12MM TOMMESTOKK VINKELSLIPER MED DIAMANTBLAD ELLER VANNSAG VATER KRITTSNOR GUMMIHAMMER

fås i 10, 20, 30 & 40x varierende lengder

Brasilskiferen med sin naturlige overflate er velegnet til inngangsparti, trapper og terrassegulv.

BRASILIANSK SKIFER 30x30cm PR.M2

198

BRASILIANSK SKIFER 30x60cm PR.M2

249

Brasilskifer er et naturlig og varig produkt som du kan ha glede av i mange år om den blir lagt på korrekt måte med riktige produkter tilpasset underlaget. I rom hvor det er behov for vanntetthet eller i tilfeller der fukttransport fra underkonstruksjonen forventes, må det legges en membran. Påse at gulvet er jevnt og at der er riktig fall, slik at vann renner av og ikke samler seg i dammer på flaten og gir frostsprengning på sikt. Spør oss om råd og tips!

4


PÅ TERRASSEN ...eller i inngangspartiet legging av skifer: Forbehandling: Underlaget må være rett og jevnt, sparkle om nødvendig. Betonggulv: Støvfritt, påfør primer med kost eller rulle, la tørke. Tregulv/sponplater: Skru fast steniplater eller tilsvarende, legg evt varmekabler og termostøp. Sørg for at underlaget er støvfritt, påfør primer. Legging av skifer: Mål opp gulvet, planlegg leggemønster på forhånd.Utendørs må du sørge for fall fra hus: 1 cm fall pr. meter. Velg et lim med god heft - Adda skifelim er spesialtilpasset til utebruk (vi har ulike typer for inne/utebruk) og følg bruksanvisning nøye. Bruk 10-12 mm tannsparkel til å fordele limet jevnt utover. Bruk gummihammer for å justere høyden på skiferhellene, kontroller med vater. Ha en svamp tilgjenglig hvis det blir limsøl på skiferen, vask før det

tørker. Sørg for 100% limdekning for å unngå frostsprengning - limet påføres som dobbeltliming, altså lim på både skiferhelle og underlag. Fuging: Påfør fugemasse med gummisparkel, sørg for at fugene blir ordentlig fylt, ikke bland for tynt da det lett blir små hullporer i fugene. Vask: Etter legging er det viktig å vaske godt for å få vekk eventuelle lim- og mørtelrester. Bruk svamp og rent vann, og bytt vannet ofte. Før svampen skrått over fugene for ikke å vaske vekk for mye fugemasse. Bruk ganske tørr svamp så det ikke blir for mye vannsøl i fugene. Etter at fugene er tørket bør skiferen impregneres.

5


naturlig PÅ BADET

BØRSTA BRASILSKIFER Brasilskiferen vår er kalibert og vi kan tilby både børsta og naturoverflate i en rekke formater. I tillegg har vi mosaikk og spesialtilpassede rektangulære kjøkkenfliser. Skifer med naturoverflate passer best utendørs, mens børsta skifer passer best til badet - lekker, lett å vaske og deilig å trø på! BØRSTA BRASILSKIFER 15x45x1cm/ 45x45x1cm fra kr 539 pr.m2

BRASILIANSK TRAPPESKIFER: bredde 33cm, tykkelse 2,5cm fra kr 530 pr.lm

heller skiferpreg

6


drømme-

GULVET i hagestua eller gangen Legger du brasilskifer får du et gulv med en overflate med et naturlig spill som passer godt på de fleste innvendige gulv som entrè, gang, stue eller vinterhage. Mange legger samme skiferen på terrassen i inngangspartiet og i trapper utvendig for å skape helhet og binde sammen inne-og uterommet. Har du en stor flate utendørs kan det være fint å legge skifer i fallende lengder, disse finnes både i 20, 30 og 40cm bredder. Funkislignende hus krever ofte rolige flater i uterommet. Benytter man brasilskifer i store formater på terrassen eller inngangspartiet slike steder, kan skiferflaten være med å forsterke husets arkitektur.

brasilskifer fallende lengder 20xfallende/ 30xfallende fra kr 585 pr.m2

FALLENDE LENGDER fra kr 378 pr. m2 FÅS I 20, 30 OG 40CM BREDDE

Brasikskiferen vår har en vakker overflate og er kalibrert, noe som gjør leggingen enklere!

7


Terrenget rundt norske hus og hytter er ofte kupert og gjør at vi må bygge trapper rundt disse. Trapper kledt med brasilskifer gir et vakkert, vedlikeholdsvennlig og sklisikkert dekke. Kombinèr gjerne trappeskiferen med for eksempel skifer i fallende lengder på på terrassen eller i inngangspartiet for å skape helhet.

brasiliansk skifer harmonerer godt med stein, tre, stål og betong

brasiliansk TRAPPESKIFER

8

Brasilskiferens farge og naturlige overflate passer godt sammen med både tre, fasadestein, natursteinsmur og betong. Trappen eller plattingen i inngangspartiet er det første både du og dine gjester møter, sørg for at trinn og flater er funkjsonelle og harmonerer med huset.

BRASILIANSK TRAPPESKIFER bredde 33cm, tykkelse 2,5cm fra kr 530 pr.lm

Profile for Bygnes Bygg AS

Dm brasilskifer web  

Inspirasjonsmagasin Brasilskifer

Dm brasilskifer web  

Inspirasjonsmagasin Brasilskifer

Advertisement