Page 1

SOMMER I SØNDERBORG K O N C E RT S A L E N A L S I O N

18

SÆSONPROGRAM EFTERÅR


Kære publikum

Efter en sjælden varm sommer med masser af udendørs timer glæder jeg mig til alle de mange ting, vi kan opleve indendørs i Koncertsalen Alsions behagelige klima og fortræffelige akustik. Der er meget at glæde sig til, når koncertsalen åbner dørene til sin 12. efterårssæson. Og der er – helt, som vi plejer – noget for enhver smag. Sønderjyllands Symfoniorkester kommer til at tryllebinde os med alt fra Grieg og Sibelius over Nielsen og Brahms til de imponerende, kraftfulde korværker, Dvoracs Stabat Mater og Beethovens 9. Birthe Kjær og Anne Linnet vil vise os, hvorfor de har ejet det danske publikums ører i henholdsvis 50 og 30 år, mens Linse Kessler vil vise, hvorfor hun styrer vores tv-skærme. Procol Harum fylder os med nostalgi og fede toner, og Big Fat Snake synger farvel og tak. Gintberg re(d)der verden igen, Green Screen Naturfilm Festival viser os det fremmeste fra dokumentarfilmens verden, alt imens Svend Brinkmann skal få os til at se indad, mens Emil og Theis Beha taler til vores udlængsel til eventyr på de syv verdenshave. Julens glæder bliver særligt festlige, når vi skal nyde et gensyn med Paul Potts, og vi skal til galla og sjov med symfoniorkestret og Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Jesper Lundgaard og Lene Siel synger julen ind, mens altid festlige Per Nielsen fylder os med juletoner og spændende gæster. Vi glæder os til at se jer i Koncertsalen Alsion! Poul Valdemar Nielsen Direktør for Fonden Koncertsalen Alsion


SEPTEMBER

SYMFONIORKESTRET: NORDISKE TONER 6. september 2018 Kl. 20.00 Sønderjyllands Symfoniorkester byder velkommen til sæsonen 2018/2019 med et nordisk program og den hollandske mesterdirigent, Kees Bakels, i spidsen for orkestret. Aftenen byder på værker fra tre af de kendteste, nordiske komponister, nemlig Sibelius’ Tapiola, Griegs Solveigs sang og Solveigs vuggevise fra Peer Gynt samt Nielsens Symfoni nr. 3.

JAN GINTBERG RE(D)DER VERDEN - ekstra show 14. september 2018 Kl. 20.00 Jan Gintberg troede faktisk, at han havde gjort det helt klart. Men nogen har åbenbart misforstået ham, for han har tænkt sig at rede verden, ikke redde den. Solen brænder ud om fire milliarder år, og Stephen Hawking mener, at vi om 1000 år ikke længere kan bebo vores klode. Festivaltoilettet er ved at være fyldt op til kanten.

SOLISTERIER: ETTRUP DUO 15. september 2018 Kl. 14.00 Sæt X i kalenderen. Chresten Speggers og Dansk Solistforbund arbejder på et brag af en eftermiddag, hvor Ettrup Duo ved brødrene Peter og Claus Ettrup Larsen leverer musikken. Kom gerne i god tid og nyd en frokost i cafeen. Så er du sikret en plads. Gratis entre.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


SEPTEMBER

BIRTHE KJÆR: 50 ÅRS JUBILÆUMSSHOW 15. september 2018 Kl. 20.00 Birthe Kjær fejrer sit 50 års jubilæum i showbiz. Det markerer hun med et imponerende show – inklusiv et 12 mandstort orkester med blæsere, strygere og korsangere. Med på repertoiret er ”Jeg skal aldrig til bal uden trusser” og grand prix- og dansktop hits, som sammen er pakket ind i en elegant lysog sceneproduktion.

PROMUSICA: KAMMERMUSIK 16. september 2018 Kl. 15.00 ProMusica er et kammermusikforum for Sønderjyllands Symfoniorkesters egne musikere. Her får kammermusik og solistværker deres helt egen plads. Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk. Koncerten foregår i koncertsalen, men kom gerne en times tid før og nyd en kop kaffe i cafeen. Gratis entre. Ingen billetter.

LINSES TALKSHOW 2018 18. september 2018 Kl. 19.00 Hun er kendt som den ukronede dronning af Bryggen og er hovedpersonen i en af TV3`s mest sete programserier. Begejstrede gæster har rost hendes uforudsigelige talkshows til skyerne. Sidste efterår var der udsolgt i koncertsalen på kort tid. Nu vender ”Linses talkshow — uden filter” tilbage til Alssunds bred i en opdateret 2018-version.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


SEPTEMBER / OKTOBER

GREEN SCREEN NATURFILM FESTIVAL 2018 21. september 2018 Kl. 18.30 Green Screen Naturfilmfestival er Europas største internationale filmfestival for nogle af verdens bedste naturfotografer. Her vises mange film, før det brede tvpublikum kan se dem. Aftenen er delt op i to dele, så dem med børn kan komme hjem i tide, mens resten kan fortsætte med endnu en film. Kom i god tid og prøv kræfter med naturvidenskab.

DFNA: OPEN DANISH CHAMPIONSHIP 22. september 2018 Kl. 14.00 Sådan kan Alsion også bruges: Danish Federation of Natural Athletes (DFNA) afholder Open Danish Championship, som er en international konkurrence under World Natural Bodybuilding Federation. I år bliver konkurrencen afholdt i Koncertsalen Alsion. DFNA glæder sig til at byde både atleter og publikum velkommen i de fantastiske rammer.

DEN JYSKE OPERA: CARMEN - Turne premiere 5. oktober 2018 Kl. 19.30 + 6. oktober 14.00 Så er der dømt opera, man har lyst til at synge med på – og som de fleste kender. Historien om den dejlige og frie forførerske Carmen, der kan trille - næsten – alle mænd om sin lillefinger. Udgangen kræver, som det sig hør og bør i en god opera, en god portion lommetørklæder. Forestillingerne i Alsion markerer premieren på Den jyske Operas efterårsturne. L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


SVEND BRINKMANN: GÅ GLIP & STÅSTEDER 22. oktober 2018 Kl. 19.00 Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og hans bøger ligger konstant på bestsellerlisterne. Han har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang.

SYMFONIORKESTRET: 50 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT 25. oktober 2018 Kl. 20.00 Thomas Jensen har i fem årtier haft sin stilling som fløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Ved utallige lejligheder har han optrådt som solist, kammermusiker og dirigent. I 2009 modtog han Sydbanks nationale musikpris, og i 2014 vandt han P2 Prisen. Denne aften er en hyldest til Thomas Jensen.

ANNE LINNET: JUBILÆUMSTURNE 2018 27. oktober 2018 Kl. 20.00 Det er 30 år siden, at ”Jeg er jo lige her” -albummet udkom og spillede sig direkte ind i danskernes hjertekuler. Albummet er et af de bedst sælgende albums i Danmark nogensinde med over 400.000 solgte albums. Dette bliver fejret med en eksklusiv turne, som bringer Anne Linnet og hendes store orkester inden om Alsion.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


OKTOBER / november

PROCOL HARUM 30. oktober 2018 Kl. 20.00 Hvem husker ikke Gary Brookers sang og orgelspil på “A Whiter Shade of Pale”? Det bliver der nu mulighed for at opleve igen, når det legendariske engelske rockband Procol Harum giver koncert - anført af Gary Brooker, som har været bandets karismatiske ankermand i mere end 50 år. God tur ned ad Memory Lane!

JORDEN RUNDT MED EMIL, THEIS OG HAVANA 1. november 2018 Kl. 19.00 En foredragsaften, man husker bedre end de fleste, og hvor eventyret er i højsæde. Emil og Theis Erichsen fortæller om deres opvækst i landets mest kendte sejlerfamilie med far Mikkel Beha og farfar Troels Kløvedal – og om deres treårige verdensomsejling med Havana mod fjerne kyster. Naturligvis er aftenen rig på billeder fra deres rejser.

AFSKEDSKONCERT: BIG FAT SNAKE 3. november 2018 Kl. 20.00 I godt 30 år har Big Fat Snake begejstret danskerne. Nu har bandet besluttet, at det er slut. Publikum kommer til at opleve afslutningen på et spektakulært kapitel i dansk rockhistorie, når Big Fat Snake leverer sit sidste guitarriff i Sønderborg. I den anledning bliver koncertsalen ommøbleret, så der er både stå- og siddepladser.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


PROMUSICA: KAMMERMUSIK 4. november 2018 Kl. 15.00 ProMusica er et kammermusikforum for Sønderjyllands Symfoniorkesters egne musikere. Her får kammermusik og solistværker deres helt egen plads. Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk. Koncerten foregår i koncertsalen, men kom gerne en times tid før og nyd en kop kaffe i cafeen. Gratis entre. Ingen billetter.

SYMFONIORKESTRET: DEFINE FESTIVAL 9. november 2018 Kl. 20.00 DEFINE Festival bevæger sig i krydsfeltet mellem klassiske og nye, elektroniske kunstarter. Sønderjyllands Symfoniorkester præsenterer værker af Frank Zappa og Signe Høirup-Wille Jørgensen. I det symfoniske kultursammenstød mellem amerikanske Zappa og danske Signe mødes to personligheder, musikere, to generationer – og to tidsaldre.

SYMFONIORKESTRET: STABAT MATER 16. november 2018 Kl. 20.00 Sønderjyllands Symfoniorkester går på scenen med Flensburger Bach-Chor og Symphonischer Chor Hamburg for at fremføre et af de helt store orkester- og korværker, Dvoráks mammutværk, Stabat Mater. Det er den mest symfoniske udgave af de mange musikalske bud, vi har på moderen, der sørger over sin henrettede søn.

L æLsæm s emr e r pe åp w å www. w w. k o knocne cr tesrat sl eanl eanl sailosni o. d n k. d k


NOVEMBER

SYMFONIORKESTRET: NYT DANSK STJERNESKUD 23. november 2018 Kl. 20.00 Sidste sæson bød på Henrik Schaefer med Bernstein, Ravel og Nielsen. I denne sæson gælder det Andrée, Beethoven og Brahms. Beethovens klaverkoncert spilles af Elisabeth Nielsen, som afsluttede sin kandidatuddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og straks efter blev optaget i solistklassen. Koncerten slutter med Brahms’ 2. symfoni.

SOLISTERIER: DARIO CAMPEOTTO, PERNILLE SCHRØDER & MICKY PLESS 24. november 2018 Kl. 14.00 Sæt X i kalenderen. Chresten Speggers og Dansk Solistforbund arbejder på et brag af en eftermiddag, hvor Dario Campeotto, Pernille Schrøder og Micky Pless står for underholdningen. Kom gerne i god tid. Så er du sikret en plads. Gratis entre.

PAUL POTTS: JULEKONCERT 2018 25. november 2018 Kl. 19.30 I år det 11 år siden, at den syngende telefonsælger blæste alle omkuld, da han i 2007 fik sit gennembrud i tv-talentkonkurrencen Britain’s Got Talent. Mange husker især Paul Potts tv-performance med den smukke arie Nessun Dorma fra Puccinis opera Turandot, som virkelig viste hans fantastiske stemme. Sidste år sang han for et udsolgt Alsion, så køb billet i god tid.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


NOVEMBER / DECEMBER

SYMFONIORKESTRET: JULEGALLAKONCERT 29. november 2018 Kl. 20.00 Traditionen tro fremfører et veloplagt symfoniorkester julens populære melodier. På podiet står britiske David Firman, som orkestret har samarbejdet med gennem snart 30 år. Fremførelsen af de kendte sange og melodier er dette år lagt i hænderne på et par af Danmarks dygtigste sangere og entertainere, nemlig Bobo Moreno og Trine Gadeberg.

PROMUSICA: KAMMERMUSIK 2. december 2018 Kl. 15.00 ProMusica er et kammermusikforum for Sønderjyllands Symfoniorkesters egne musikere. Her får kammermusik og solistværker deres helt egen plads. Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk. Koncerten foregår i koncertsalen, men kom gerne en times tid før og nyd en kop kaffe i cafeen. Gratis entre. Ingen billetter.

JESPER LUNDGAARD & LENE SIEL: JULEKONCERT 2018 2. december 2018 Kl. 20.00 I et årti har Jesper Lundgaard glædet danskerne med sine populære danske julekoncerter. Med på scenen er altid skønne Lene Siel. Så der er sikret smukke duetter og uforglemmelige øjeblikke, når de to talentfulde sangere indtager scenen sammen. Desuden sætter Sønderborg Gospel Choir rigtig schwung i aftenen.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


NOVEMBER

SYMFONIORKESTRET: BØRNEJULEKONCERT 5. december 2018 Kl. 18.30 Sønderjyllands Symfoniorkesters årlige julekoncert for børn får dette år besøg af Søren Hauch-Fausbøll, skuespiller og komiker, blandt andet kendt som Bamse i Bamses Billedbog. Frederik Støvring Olsen står i spidsen for orkestret, der traditionen tro får hjælp af børnenissekor fra Sydslesvig, Syd- og Sønderjylland.

SØNDERJYSK PIGEKOR OG DRENGEKOR: SÅ’ DET JUL 8. december 2018 Kl. 16.00 og 9. december 2018 Kl. 14.00 Hele områdets sanglærker, Sønderjysk Pigekor og Drengekor, har gæstemusikere med, når de synger julen ind i denne stemningsfulde festmåned. De gentager dermed de seneste års udsolgte succeser. Gå ikke glip af nogle af Danmarks dygtigste stemmer.

SYMFONIORKESTRET: HÄNDELS MESSIAS 13. december 2018 Kl. 20.00 Händels Messias er kendt og elsket af de fleste – uanset om man er til klassisk musik eller ej. Mange vil sikkert slet ikke kunne afholde sig fra at synge med på Hallelujakoret, når Sønderjyllands Symfoniorkester opfører dette populære værk med Filharmonisk kor. Vincent de Kort er dirigent.

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


DECEMBER

PER NIELSEN: CHRISTMAS TIME 15. december 2018 Kl. 19.30 og 16. december 2018 Kl. 16.00 Per Nielsen hører til landets mest populære entertainere, og han spiller gerne for udsolgt koncertsal i Alsion. Populariteten understreges af salget på hans 14 CD’er, der er solgt i mere end 350.000 eksemplarer. Det gør ham til landets mest populære instrumentalmusiker. Amalie Dollerup er årets gæstesolist.

SYMFONIORKESTRET: BEETHOVENS 9. 29. december 2018 Kl. 16.00 Så er vi klar til store nytårsbrag! Beethovens 9. symfoni er et skelsættende værk i den klassiske musikhistorie. Det revolutionerende er, at sidste sats omfatter kor, hvilket ikke tidligere er hørt i symfonisammenhæng. Den er et af de bedst kendte klassiske værker. Symfonien anses for at være et af Beethovens største mesterværker.

FÆLLESSANG I CAFÉ ALSION 1. september, 6. oktober, 3. november og 1. december 2018 kl. 12 - 13 Et sandt tilløbsstykke. Alle, der kan lide at synge, er velkomne til fællessang i cafeen. Arrangementet er åbent for alle, og det er ratis at være med. Hver gang er det en ny vært, der leder det et timer lange arrangement. Meningen er, at man kan komme indenfor på vej til/fra indkøb, træning, arbejde med mere. Gratis entre L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


Glæd dig til foråret 2019

Jacob Dinesen 1. marts 2019 (få billetter)

Den jyske Opera: Kleopatra 22. marts 2019

Elsker dig for evigt. Dansedrama over Susanne Biers film. 16. januar 2019

FAST LOVE – a Tribute to George Michael 6. februar 2019

Frank Hvam & Mick Øgendahl 1. maj 2019

L æ s m e r e p å w w w. k o n c e r t s a l e n a l s i o n . d k


www.koncertsalenalsion.dk Besøg koncertsalens nye hjemmeside, virker selvfølgelig også på smartphones.

Kan du heller ikke få nok? Så se alle de mange store og små oplevelser på www.sonderborg.dk/events. Det er din port til alle oplevelser i Sønderborg Kommune.


PRAKTISK INFORMATION BILLETSALG Koncertsalen Alsion er en scene, som arrangører lejer. Det er derfor altid den enkelte arrangør - og ikke Alsion - der bestemmer, hvor og hvordan billetter sættes i salg. Til de fleste arrangementer kan man købe billetter på nettet. Under hvert arrangement er det angivet, hvor du kan købe billetter. Hver enkelt arrangør afgør, om der er billetsalg ved døren. Kontakt det enkelte arrangements udbyder. Vil du vide, om der er billetsalg ved døren, bør du derfor kontakte den enkelte arrangør, som du finder ved at følge linket om billetkøb under hvert arrangement.

GAVEKORT Forskellige arrangører med hvert deres betalingssystem står bag arrangementerne i koncertsalen. Derfor kan koncertsalen ikke udstede gavekort. Henvendelse skal ske til de enkelte arrangører.

KØRESTOL Koncertsalen Alsion råder over en række pladser til kørestolsbrugere. Gratis arrangementer og billetter udstedt af Sønderborgbilletten, Billetten, Billetnet og Nembillet: Ønsker man at booke en kørestolsplads, kontakt da T 8872 7288. Er billetten udstedt af Billetlugen, skal man booke sin kørestolsplads gennem Billetlugens kundecenter, T 7026 3267

NYHEDSBREV Gå ikke glip af store oplevelser. Tilmeld dig vort nyhedsbrev på www.koncertsalenalsion.dk.

PARKERING OG TILKØRSELSFORHOLD Vi henviser venligst til www.alsion.dk

TELESLYNGE Publikum kan låne en personlig modtager ved at henvende sig til publikumsservice – iført røde skjorter – ved Indgang A senest 15 minutter før koncertens start. Vi gør opmærksom på, at egen teleslynge ikke kan bruges i Koncertsalen uden at være koblet på Koncertsalens personlige modtager. Scenemester Søren Knudsen kan svare på spørgsmål på T 4068 0102. L æ s mLeær es p måe rwewpw. å kwo w n cw.e kr tosnacl e rntaslaslieonna. ldski o n . d k


SEPTEMBER / OKTOBER

Alsion – den perfekte ramme til konferencer, møder, workshops, kurser, messer, fester m.m.

F o t o g r a f J e n s H o nno r é

Kontakt: info@alsion.dk T: 8872 5528 Læs mere på www.alsion.dk

Profile for Byens Scener

Efterår i Koncertsalen Alsion  

Et efterår sprængfyldt med underholdning venter på dig. Se mere på www.koncertsalenalsion.dk

Efterår i Koncertsalen Alsion  

Et efterår sprængfyldt med underholdning venter på dig. Se mere på www.koncertsalenalsion.dk

Advertisement