Page 22

22

NR. 18 | 23. OKTOBER 2013

Tips oss om det som skjer - der du bor! mail: tips@bydelsavisa.no / telefon: 957 99 655

BIL & MOTOR ROMSLIG HYBRID: - Nykommeren

Auris Touring Sports er den første stasjons­vognen i klassen med full­hybrid drivlinje, sier Stig Olav ­Bollingmo, salgskonsulent hos Toyota Hell Bil AS. (Foto: Paul J. Aune)

Familiebil for miljøbevisste LEANGEN: ­Hybrid stasjonsvogn med lav innstegspris. ■■ Tekst: Odd Arne Ruud

Toyota Corolla holdt stand i over førti år før den måtte vike plass for hybridbilen Auris for seks år siden. Da førsteutgaven av Auris dukket opp på markedet ble ikke nykommeren mulig å få tak i som stasjonsvogn. Nå har ende­ lig Toyota gjort noe med den si­ tuasjonen.

Flere muligheter Auris leveres riktignok med to ulike bensinmotorer og en diesel­variant. Men så langt har det ikke vært noen stor etterspør­ sel etter de variantene. Det er hybrid­modellen som gjelder.

Lave avgifter – Har du familie og er miljøbevist er du på riktig vei med en Auris.

Dette er den første stasjonsvogna vi har i denne klassen. Setene har blitt svært gode og utstyrsnivået er høyt. Auris dekker behovet til svært mange, og det har gjort at den er blitt ekstremt populær i Trondheim. Det at den er hybrid og at avgiftene er lave er viktig for mange, sier Stig Olav Bollingmo, salgskonsulent nybil hos Toyota Trondheim på Leangen. Hybridbilen har kombinasjo­ nen mellom en bensinmotor og en elektrisk motor med genera­ tor og batteripakke. Bilene kan kjøres på bensinmotoren alene, elektrisk motor alene, eller en sømløs kombinasjon av begge.

Lar bilen ta styringen – Du har en knapp som gjør at du kan velge mellom strøm og driv­ stoff men jeg lar som regel bilen

bestemme. En god sammenlig­ ning er å sykle på tandem, du har en hjelperytter som slår inn og hjelper deg i motbakken. Hybri­ den får ned driftskostnadene og slitasjen blir mindre. Auris er stil­ legående og trinnløst automatgir får du med uten tillegg i prisen. Med god kjørerespons og super vektfordeling mener jeg bestemt at dette er mye bil for pengene, sier Bollingmo.

Stor bagasjeplass Auris Hybrid Touring Sports er altså den første stasjonsvognen i klassen med fullhybrid driv­ linje. Kombinasjonen av rikelig ba­ gasjeplass og stor fleksibilitet gir Auris Hybrid Touring Sports en klar fordel. Dette vil utvilsomt være en bil som lokker til fami­ lier og firmakunder med behov for mye plass. Bilens bagasjerom er et av klassens største med et volum fra 530 til 1658 liter.

– Auris er romslig og har blant annet et gitter som kan skyves helt inn til forsetene. Dermed har du gode muligheter innvending, slik at du kan transportere store ting. Auris dekker behovet til svært mange, sier Bollingmo.

Med hengerfeste En annen detalj som er verdt å nevne er at dette er den første Toyota hybridmodellen som nå kan leveres med tilhengerfes­ te. Riktignok er det ikke bilen du bruker for langturen med camping­vogn. Men turer hjem­ me i gata er ikke noe problem. Nykommeren kan trekke inntil 345 kilo. – Hengerfestet dekker et behov for å transportere enkle ting, som for eksempel hageavfall, påpeker Bollingmo.

Ikke skummelt lenger Har du enda ikke prøvekjørt en hybridbil er det på høy tid

« Auris dekker behovet til svært mange, og det har gjort at den er blitt ekstremt populær i Trondheim. » å komme seg ut av godstolen. Bilen er utrolig lettkjørt og du får fort en følelse av å sveve avgårde i trafikken. Når du først blir vant til at det ikke er noe lyd under igangkjø­ ring merker du fort at det ikke er den store forskjellen på det å kjøre en hybrid kontra en ordi­ nær bil med forbrenningsmotor. Bilen har en innstegspris som hybrid på 277 900 kroner, bli ikke overrasket om det dukker opp mange av disse i tiden som kommer.

Strinda 2013-18  
Strinda 2013-18  

Bydelsavisa Strinda, utg. 18 Utgitt 23. oktober 2013

Advertisement