Page 1

bydelsavisa

Plages du med smerter? Oppsøk naprapat!

www.bydelsavisastrinda.no

– Grunnloven er loven vi alle må følge

Årgang 12 - nr. 7 - mai 2012

Valentinlyst senter Tlf: 73 60 60 98

I form med intervall

Se hva Ingrid og andre seksåringer ved Berg skole synes er det beste ved 17. mai. Side 6

Nytt dansetilbud på Strindheim Med sportsdans, hip hop, zumba og brudevals på plakaten, ønsker den ferske danseklubben Nidaros Danseklubb å gi et mangfoldig bidrag til dansemiljøet i bydelen. Side 12

I bydelsbildet: Betty Stjernen

Da Åse Berge måtte trene seg opp etter en skade, ble hun så bitt av intervalltreningsbasillen at hun like gjerne startet et helt nytt treningskonsept. Nå holder hun kurs utendørs flere steder på Strinda for «vanlige folk» som vil komme i bedre form.

Side 24

velkommen til Se vårt Mai-tilbud Annonse side 18

Tlf. 73 52 03 00

BANK OG BOLIGDAG Torsdag 10. mai, kl 14-18 Se side 13 for mer informasjon!

Side 8-9


nr. 7 - mai 2012

2

rundt

Av Renate Brødreskift

Hugos tivoli på Leangen

TIVOLI-MORO: Tiril (5 ½), Amalie (5), Ida (8) og Helena (8) hadde tatt turen fra Brøset til Leangen for å få med seg Hugos Tivoli da tivoliet gjestet byen 27. april - 6. mai. Jentene hadde allerede tatt tekoppene én gang, og var på vei mot hoppeslottet da Bydelsavisa Strinda traff på dem.

Russ på Strinda

RUSSEFOTBALL: På gressmatta på Tyholt traff vi på denne gjengen med russ fra Strinda vgs, som ikke hadde tenkt å sove bort 1. maidagen. Mens noen spilte fotball, slappet andre av med en pust i bakken. – Vi var flinke i går kveld, for å si det sånn. Vi må jo utnytte finværet, og i kveld blir det Korsvika, kunne en av dem fortelle. Litt eksamenslesning var det også noen som hadde planer om.

Jubileumsfeiring med gateløp Da Berg kirke feiret sitt 40-årsjubileum inviterte menigheten hele nabolaget til et realt gateløp. Selv om den helt store deltakelsen uteble, satser menigheten på å gjenta bedriften neste år.

I MÅL: Det ble bare tre lag som stilte til gateløpet denne gangen, men etter målgang kunne alle slå fast at gateløpet var kommet for å bli, og håper på enda flere deltakere til neste år. Bak f.v. Sven Langlete, Anne Helvik, Jarle Steinkjer, Jan Seland, Olav Svanholm, Arne Storset og Ove-Ragnar Wikdahl. Foran f.v. Elise Mastad Rønning, Bergljot Svanholm, Inger Johanne Seland og Kristen Storset.

Til å arrangere gateløpet hadde menigheten fått hjelp av Sportsklubben Rapp, som hadde lagt opp en tre kilometer lang løype mellom Berg og Valentinlyst, med tre poster underveis. I tillegg til å løpe, skulle deltakerne besvare en quiz med spørsmål relatert til kirka og menigheten, og lagene fikk fratrekk i tiden for hvert riktig svar. Aktivitet i nærområdet Fra idrettslaget var formannen og rekrutteringsansvarlig sendt ut som representanter. – Vi tilhører jo nærområdet, og ble forespurt om å skape aktivitet i området, på tvers av alder. Det var jo også fotballbane her før kirka ble bygd, kunne formann Sven Langlete fortelle. Noe skuffet over oppmøtet var de riktignok, men ikke mer enn at både idrettslag og menighet uttrykte et ønske om å gjenta gateløpet til neste år. – Vi skal få til en årlig happening i bydelen. I år er det på grunn

I FARTA: Anne Helvik (t.v.) og Bergljot Svanholm i fin driv mot siste post på Kvilhaugen Gård.

av jubileet, men målet er å skape liv i bydelen hvert år, sa sokneprest Bergljot Svanholm. Lagene valgte selv hvilken rekkefølge de ville ta postene, og mens vinnerlaget kom løpende i mål, valgte det siste laget å ta det mer med ro. Ter-

skelen for å være med var med andre ord lav. Berg Kirke markerte ellers jubileet med å ha vårsangkveld med Strindakoret, jubileumsfest og jubileumsgudstjeneste med grilling, kaffe og kaker på kirkebakken.

Bronse for Charlottenlunds håndballgutter Det ble en tredjeplass for CSK’s G16-lag under det nasjonale sluttspillet i Bring-serien helga 27. -29. april. Finalene ble spilt i Oppsal Arena i Oslo, og det var en forventningsfull og kampklar gjeng som reiste nedover. Etter to seire og et tap i det innledende gruppespillet, var guttene klare for semifinale, der de gikk på et forsmedelig tap mot Nordstrand. I bronsefinalen møtte de

Sandnes, der CSK hadde marginene på sin side og vant knepent 22-21. To av CSK-spillerne pådro seg skader i løpet av finalehelga, og treneren fikk dermed få spillere å rullere med. Så selv om guttene gjerne ville helt til topps, smakte derfor bronsemedaljen likevel godt.

Foto: Jørn Almberg


nr. 7 - mai 2012

3

City Lade runder 8 år og flaggdagene står i kø. Butikkene har fylt “Honningkrukka” med elleville bursdagstilbud. Så hopp i shoppingantrekket, de

g a d s r u b r e p Su e d a L y t i C A p År beste presentene går først!

t av: lever iteter slott.com r Aktiv e p itete .hop aktiv www show og , e eklam

r

Fredag:

Torsdag 10 mai : Bløtkake og Kaffe fra kl 14 00 Fredag 11 mai : Vi inviterer alle barn til å møte

Kl. 14.00, 15.00, 16.00 og 17.00

Grat-is Fra kl 14 00

Åpent 9-21 (20)

8


nr. 7 - mai 2012

4

Vår

Av Jan Vestre

Vil ha eksam

på Strinda Våren er kommet til Strinda og parker, gangstier og andre friområder begynner igjen å fylles opp. Bydelsavisa Strinda tok en tur ut for å se hva folk gjorde en søndag ettermiddag i slutten av april.

MED PAPPA PÅ SYKKELTUR: Tonje (7) og Silje (snart 11) var med pappa Erik (42) på årets første lange sykkeltur. En liten stopp for å hilse på hestene ved travbanen før turen gikk hjemover til Lade.

TIVOLI-TUR TIL LEANGEN: Denne blide gjengen hadde tatt turen fra Ranheim til Leangen for å kjøre karusell og spise sukkerspinn på Hugos Tivoli. Til venstre ser vi pappa Lasse (28) og mamma Tora (24) med datteren Victoria (2 ½). Til høyre mamma Heidi (33) og datteren Malin (2 ½ ).

Når russefeiringen avsluttes neste uke starter den hektiske eksamensperioden. Ikke alle er like fornøyd med rekkefølgen. Av Jan Vestre - Den skriftlige eksamen burde vært lagt før feiringen for å få en lavest mulig strykprosent. Kristin Landsem (18), Martin Withammer (18), Mia Rande (19) og Margrete Hjelle (18) ønsker den gamle ordningen med eksamen før russetida tilbake.

GRILLING I RINGVEBUKTA: Årets første tur på Ladestien er gjennomført og nå venter middagen – pølser på medbragt grill. F.v. mamma Tiril (28), Trym (1 ½ ), Malica (7) og pappa Vidar (30) fra Tyholt. Bestemor Frank (53) og bestemor Gunvor (51) hadde tatt turen fra Ila.

Gode karakterer De tror allikevel ikke at det vil

bety så mye for årets russekull på Strinda. - På vår skole er det et stort fokus på å få best mulig karakterer. De

Russepresident Martin er enig. – Vi har et miljø på skolen hvor det å få gode karakterer er «kult».

På vår skole er det et stort fokus på å få best mulig karakterer

fleste er ganske disiplinerte når det gjelder å lese, forteller Margrete.

Russetog Russefeiringen avsluttes med rus-

bydelsavisa

bydelsavisa

Plages du med smerter? Oppsøk naprap at!

www.bydelsavis astrinda.no Årgang 12 - nr.

– Grunnloven er loven vi alle må følge Se hva Ingrid og andre seksåringer ved Berg skole synes er det beste ved 17. mai. Side 6

7 - mai 2012

Valentinlyst senter Tlf: 73 60 60 98

I form med intervall

Nytt dansetilbud på Strindheim Med sportsda

ns, hip hop, zumba og brudeval s på en, ønsker den ferske plakatdanseklubben Nidaros Danseklubb å gi et mangfoldig bidrag dansemiljøet i bydelen. til Side 12

LEK OG MORO I LADEPARKEN: Ola (7), Herman (8) og pappa John (44) fra Charlottenlund hadde i likhet med mange andre funnet veien til den nye parken på Lade. Det store klatrestativet var uten tvil det mest spennende.

Utgiver: Bydelsavisene AS, Nardoveien 16A, 7032 Trondheim. Tlf.: 73 50 46 00. Redaktør: Renate Brødreskift, renate.brodreskift@gmail.com - tlf. 480 38 306. Annonser/marked & grafisk formgiver: Terje Olsen, terje@bydelsavisa.no, tlf. 73 50 46 03 - mob. 415 42 736. Opplag: 34.000. Neste utgivelse: 29. mai 2012 www.bydelsavisastrinda.no

I bydelsbildet: Betty Stjernen

Side 24

Da Åse Berge måtte opp etter en skade, trene seg bitt av intervalltren ble hun så at hun like gjerne ingsbasillen nytt treningskon startet et helt sept. Nå holder hun kurs utendø rs flere steder på Strinda for «vanlige folk» som vil komm e i bedre form.

Side 8-9

Se vårt Mai-tilbud Annonse side 18

Tlf. 73 52 03 00

velkomme

BANK OG BO

Torsdag 10. mai

n til

LIGDAG

, kl 14-18

Se side 13 for mer infor masjon!


nr. 7 - mai 2012

5

en før russefeiringen Russedåp på Strinda Sur vind og antydning til regn la ingen demper på verken humør eller oppmøte når vel 200 rødruss ved Strinda VGS avd. Ringve, satt hverandre stevne under russedåpen forrige tirsdag. Etter taler fra president Martin Withammer og visepresident Vegard Dahl var det klart for selve dåpen hvor hver enkelt russ fikk sine respektive russenavn. Russefeiringen avsluttes med russetoget 17. mai.

÷20% EKSAMEN FØR RUSSEFEIRINGEN: De ønsker den gamle ordningen med eksamen før russefeiringen tilbake. Bak f.v. Martin Withammer (18), Mia Rande (19) og Margrete Hjelle (18). Foran sitter Kristin Landsem (18).

setoget 17. mai. De fire, som alle har sittet i styret for Strindarussen, ønsker å snu trenden med stadig dårligere russetog. - Det har nok vært litt sånn på sparket kvelden før. Det som høres artig ut på fest trenger ikke å bli så artig for folk som har møtt opp for å se på toget, forklarer Margrete.

I fjor sviktet også aggregatet til høyttalerne. – Den feilen skal vi ikke gjøre i år, forsikrer Mia. Fremtidsplaner Fremtidsplanene er også klare. Martin vil søke seg til befalsskolen, Mia til veterinærhøgskolen mens Kristin og Margrete vil ut å reise før de fortsetter utdannelsen.

Du kan være med å bestemme hvem vi skal støtte! SpareBank 1 SMN har lang tradisjon for å bidra til lokale formål. Når folk trives der de bor, er det også mer meningsfylt å være lokalbank. Du kan nå hjelpe oss å bestemme hvem vi skal støtte i ditt nærmiljø, ved å

stemme på din favoritt. For hver stemme kandidaten får, gir vi en tier. Sammen får vi ting til å skje.

Nominer og stem frem ditt favorittprosjekt på facebook.com/sparebank1smn eller smn.no

på farge og striper ut mai! urban haircut as Tlf. 480 24724 – din frisør på Lade Arena


nr. 7 - mai 2012

6

- Grunnloven er loven vi alle må følge 17. mai feirer vi Norges bursdag, spiser ti is og drar på hagefester. Det beste med dagen er likevel å spise en god middag, synes noen av seksåringene ved Berg skole.

AELA NILSEN OLSØ (7) - Vi feirer 17. mai fordi det er Norges bursdag. Jeg synes det artigste er å gå i tog og å få is, og så synger vi Det er Norge i rødt, hvitt og blått og Mellom bakkar og berg.

HERMAN WESTERLUND KALLAND (6) - 17. mai må jeg ha på fine klær. Det beste synes jeg er å spise en god middag.

HERMAN FREDRIK GRIMSBU-NESS (7) - Vi får spise så mye is vi vil fordi det er en fridag. Og så spiser vi mye varmmat. Det beste med 17. mai er å få bra middag. Vi må ha på oss finklær. Jeg hadde mange russekort før, men så mistet jeg de.

INGRID RHIANNON DONOVAN (7) - Vi feirer fordi Norge fikk egen grunnlov. Når man er ferdig med å gå i tog kan man samle mange russekort. Hvis man har stor hage pleier man å ha hagefest. Vi har ikke flyttet til eget hus enda, men jeg har vært på mange hagefester i Oslo. Det beste er å spise masse is. Vi synger sanger og hører på korpsmusikk. Det er fin musikk, i hvert fall. I år skal jeg og en kompis samle russekort sammen.

KAN NASJONALDAGEN: Barna på Berg skole vet at vi feirer 17. mai for å feire Norges bursdag, men vel så viktig er det å spise nok is og samle flest mulig russekort. F.v. Venke, Herman, Herman Fredrik og Aela. I treet sitter Johannes og Ingrid. JOHANNES STEIGEDAL (6) - Grunnloven er loven som alle må følge. Det var Henrik Wergeland som fant på at vi skulle gå i tog i 1814, og det var da de laget det norske flagget. På 17. mai har jeg på meg bunad. Da har jeg på hvit skjorte og bukseseler. Jeg bruker bunaden noen ganger i bursdag også. Jeg har null russekort på grunn av at jeg har bodd i USA i 2010 og 2011. I år skal jeg samle minst 140 russekort.

VENKE AN ASBJØRNSLETT (7) - Vi feirer 17. mai fordi vi feirer Norge. Vi går i tog og synger og har flagg. Jeg skal spise i hvert fall ti is. Jeg bruker å ha på bunad. Bunaden min kan være rød eller blå, fordi man vet ikke alltid hva som passer. Det artigste er å gå i tog, samle russekort, spise is og vinne konkurranser. Jeg skal begynne i korps, men vet ikke hva jeg skal spille enda. Kanskje tuba?.


nr. 7 - mai 2012

7

Norges Beste Arbeidsplasser 2012 Norway

Vi har mange potensielle

Ring oss allerede i dag. Signér avtale denne uka, Selg når det passer deg.

kjøpere som kanskje er på jakt etter nettopp din bolig

Vet du verdien på boligen din? Ring oss i dag for en uforpliktende befaring

Fredrik Johnson Avdelingsleder/ EiendomsMegler MNEF Mobil 995 42 425

André Nilsen Megler MNEF Mobil 995 99 878

Trine Trine Skomsvoll Skomsvoll Fagansvarlig/ Fagansvarlig/ EiendomsMegler EiendomsMeglerMNEF MNEF Mobil Mobil 916 91661 61566 566

Linda Valseth Salgskoordinator/Megler Mobil 970 53 832

Gøran Aandal Megler MNEF Mobil 901 16 808

Frank Robert Bae Eiendomsmeglerfullmektig MNEF Mobil 99 46 46 96

Kristian Sundland Eiendomsmeglerfullmektig Mobil 454 73 421

DU FINNER OSS PÅ LADETORGET

Selge bolig? Bruk en bydelsmegler som vet forskjellen på Karisvingen og Devlesvingen. Bruk en lokalkjent bydelsmegler som har full oversikt og som har solgt flere boliger i ditt nærområde. Vi vet hva vi selger – og verdien av det.

Ring 05250 eller en av oss direkte i dag


sport&fritid

8

I form med

GRÜNDER: Åse Berge er gründer, trener, coach, kursholder og ansvarlig for Kom i form-kursene, der hun tar med deltakerne ute i friluft for en skikkelig intervalltreningsøkt. – Etter ti uker skal man ha en 10 til 15 prosents forbedring på kondisjonen, sier Berge.

Da Åse Berge måtte trene seg opp etter en skade, ble hun så bitt av intervalltreningsbasillen at hun like gjerne startet et helt nytt treningskonsept. Nå holder hun kurs utendørs flere steder på Strinda for «vanlige folk» som vil komme i bedre form. Av Renate Brødreskift Via firmaet sitt Kom Ut AS, har Åse siden januar 2011 tilbudt kurset Kom i form 4x4 – et treningskonsept som er basert på intervalltrening. Kursene holder hun for enkeltpersoner eller grupper, for deg som har med barnevogna eller hunden på treningsturen, for

deg som vil jogge eller gå, og for deg som har trent litt før eller som er helt utrent. – En Synovate-undersøkelse fra 2010 viser at syv av ti som har lyst til å trene mer, har lyst til å trene utendørs i sitt nærmiljø, sier Åse, som nå kjører treningsgrupper i Estenstadmarka, Bymarka, ved Festningen, og på Ladestien.

nr. 7 - mai 2012

4x4 Trening med hund Bydelsavisa Strinda ble med på kurset 4x4 med hund i Estenstadmarka, der både hund og eier fikk kjørt seg i den bratte Skogsstien. Kurset startet rett over påske, og er enda i testfasen. Som samarbeidspartnere har Åse med seg en av byens hundeskoler og en dyreklinikk, som er med og gir råd under kurset. - Jeg startet kurset rett og slett på grunn av at noen av deltakerne hadde dårlig samvittighet fordi bikkja måtte bli hjemme. Det er jo først og fremst eieren som skal bli sprek, men hunden skal også få trim, sier hun, og legger til at de velger en brattere bakke enn vanlig siden hundene har mer å gå på enn oss tobeinte. Timen starter

ning etterpå blir timen på cirka 55 minutter, forklarer Åse. Helsefremming For Åse sin del var det et beinbrudd med den påfølgende opptreningen som fikk henne inn på intervalltreningssporet. Etter et halvt år uten noen form for trening, var kondisjonen på bunn, og Åse trengte en mosjons- og treningsform som var både enkel og som ga resultater raskt. Etter å ha lest om intervalltreningens helsegevinster, bestemte hun seg for å prøve ut treningsformen. – Jeg kjente hvor fort jeg ble bedre. Det tok meg bare én måned før kondisjonen var tilbake på samme nivå igjen, sier hun. Så overbevist var hun at hun sa opp

kursene passer for alle, uansett form og treningsgrunnlag

med ti minutters oppvarming innover på skogsstien, før intervalltreningen starter med fire minutter rask gange i motbakke, og fire minutter nedover. Åse pusher og pusher, mens deltakerne gir det de har for å komme seg fortest mulig opp bakken. 16 av de til sammen 32 minuttene opp og ned bakken, skal de gi alt de har. – Første økta passer vi på å ta det med ro med moderat hastighet, så kjører vi raskt på de to siste. Det blir til sammen 32 minutter opp og ned, opp og ned, der 16 minutter er full guffe. Med uttøy-

stillingen som regiondirektør i Statens Lånekasse for utdanning for å kunne jobbe heltid med å få folk i bedre form. I dag er hun utdannet coach, driver egen bedrift der hun holder kurs og foredrag, og skriver også blogg om fysisk aktivitet og helsefremming. I sitt arbeid bruker hun blant annet forskning fra det NTNU-baserte forskningssenteret CERG (Cardiac Exercise Research Group), som har forsket mye på 4x4 intervalltrening som en del av arbeidet med å finne ut hvordan man kan behandle og forebygge de største

folkesykdommene slik som hjerte/ karsykdommer og fedme. Kurs for overvektige I dag har Åse 101 registrerte deltakere på Kom i form-kursene, og planen er å bygge opp konseptet ytterligere slik at enda flere blir

Suksess med «Supporteren» 150 ungdommer fra Freidig og Trygg/Lade deltok på den første «Supporteren» i regi av SpareBank 1. - Unikt! Vi takker SpareBank 1 SMN for en fantastisk reise søndag ettermiddag. Dette var en god start på et langt samarbeid, sier Jan Frode Saasen, formann i Trygg/Lade om bankens nysatsing Supportern. - Gjennom Supportern samles mange av våre satsinger. Nå har vi laget et unikt konsept der vi ønsker å bygge på vår partneravtale med RBK og MOT, sier sponsorsjef i SpareBank 1 SMN og arkitekten bak nyskapningen, Tore Bull Hedel. - Det var selvfølgelig stor spenning knyttet til gjennomføringen av første runde, men banksjefene Gisle Strand på Lade og Hilde Sem Lykke på Valentinlyst hadde forberedt seg skikkelig og tok i mot de 150 ungdommene på en flott måte, sier en lettet sponsorsjef.

Trygg Lade og Freidig, kjørte så en rask tur innom banken for å få hver sin SMN-skjorte og RBKskjerf, og på et øyeblikk var kidsa kledd opp i bankblått. Neste stopp var på MOT-campen i Bymarka, hvor de fikk et lite foredrag om mot til å ta egne valg og sunne MOT verdier, etterfulgt av mot til å være en god supporter og være litt crazy på tribunen under kampen mot Tromsø. I tillegg ga Rocka Mat de unge en rask leksjon i betydningen av å spise riktig mat for å kunne prestere godt både i hverdagen og på banen.

MOT-campen Tre busser hentet ungdommer i alderen 13-16 år fra klubbene

Minnerik kveld Intens øvelse på Rosenborgsanger og jubelrop preget opphol-

FORNØYDE BANKSJEFER: Banksjef ved SpareBank1 SMN Lade, Gisle Strand, og banksjef ved Valentinlyst, Hilde Sem Lykke, var fornøyde med gjennomføringen av den første Supporteren, der Trygg/Lade og Freidig deltok. (Foto: Camilla Coldevin)

det på MOT-campen og bussturen ned til Lerkendal stadion. Dette ble en fest! Og når Rosenborg i tillegg lagde fest på banen med 3-0 seier ble det en minnerik

kveld for alle på tribunen. Og da en av de unge etter kampen sa: «Herlig, stilig opplegg, dokker e den beste banken!», var det meste på plass.

Neste Supportern går av stabelen 20. mai da RBK møter Odd Grenland. Da håper vi på å få med nok en gjeng med glade ungdommer fra andre samarbeidsklubber.


sport&fritid

nr. 7 - mai 2012

9

SMERTER i kroppen?

I BEDRE FORM: De fleste deltakerne på kursene til Åse er kvinner i alderen 32 til 50 år, men Åse understreker at kursene passer for alle, uansett form og treningsgrunnlag. Her er to av gruppene på vei opp bakkene i Estenstadmarka.

med på kurs. Etter sommeren starter hun - i samarbeid med Klinikk 5 i Trondheim - kurs for overvektige, med mål om vektredusering gjennom helsefremmende livsstilsendring. Kurset skal gå over et år og er basert på fire moduler, der trening og fysisk aktivitet inngår som en av modulene. De vanlige Kom i form-kursene har oppstart fire ganger i året, og går over en ti ukers periode. Med to treningstimer i uka, lover Åse deltakerne en 10 til 15 prosents kondisjonsforbedring. Sin tidligere lederkarriere i næringslivet savner hun ikke. - Dette gir meg like mye. Jeg får jobbe med noe jeg tror på og jeg får være leder. Nå føler jeg at jeg bygger opp noe her, og jeg synes det forebyggende arbeidet er spennende. I Norge dør det én person hver dag av inaktivitet. Som eksempel pleier jeg å spørre deltakerne om de skjærer brødskiva si selv, eller om de har sluttet med det også. Da tenker jeg man må gjøre noe nytt, og da er det ålreit å tilby en effektiv treningsform. Mange av deltakerne blir friskere, de sier de sover bedre og blodtrykket går ned, sier Åse, som avslutter hver treningstime med å få alle deltakerne til å rope ut et rungende «YES!» når treningstimen er over og motbakkene er forsert. Mer info om Kom i formkursene: www.komiform4x4.no

MX- Sport er en veletablert, landsdekkende sportskjede med 131 medlemsbutikker i Norge med hovedkontor i Trondheim og Stavanger.

MX-SPORT LEANGEN

;YVUKOLPT‹:[Q¥YKHS Timebestilling. Tlf 73 52 10 34. www.naprapatene.org

Sirkus Shopping

Vi søker BUTIKKSELGER MED ANSVAR FOR SKI OG SYKKEL. (100% STILLING )

Du : - genuin interesse for salg - erfaring med ski og sykkel montering - mekanisk forståelse - ærlig, utadvent og lojal - kan jobbe selvstendig, men også i team - fleksibel

Send kortfattet søknad til:

leangen@mx-sport.no

Sommermeny

henneoghan.no

1 2 3 4 5 6 7

Rens Resolution 8 Aromatouch Lett fotpleie Napping av bryn Farg bryn Voksing av legger eller bikini

Kontaktperson: Thomas 930 11 365 Søknadsfrist 18.05.12

MX-SPORT STJØRDAL Kjøpmannsgt. 30 - 7500 Stjørdal Tlf. 74 80 07 77 Fax. 74 80 07 84

Velg 3 av 7 til kun kr. 990,-


sport&fritid

10

nr. 7 - mai 2012

Sykkel til asfalt eller terreng Hybrid, off-road eller racer. Hvilken sykkel passer deg? Tor Egil Krogstad ved nyåpnede Birk Sport på Tunga guider deg gjennom de ulike sykkeltypene. Av Renate Brødreskift - Det går mest i hybrid og vanlig off road til rundt tre og et halvt tusen, forteller Krogstad, som rett over påske åpnet den nye sykkelbutikken i de gamle lokalene til Diplom Is på Tunga. Hit kommer all slags folk på utkikk etter sykkel og sykkelutstyr. – Vi skal være en sykkelbutikk for alle, både proffsyklistene og sykletil-butikken-syklistene. Vi har sykler i alle prisklassene, sier Krogstad, og legger til at butikken importerer syklene selv direkte fra fabrikk og slipper dermed fordyrende mellomledd. Skal du ha ny sykkel i vår, kan det være smart å sette seg inn i de ulike sykkeltypene som finnes på markedet: ASFALTHYBRID - Asfalthybrid eller racer hybrid er

OFF ROAD HYBRID - Hjulene er tynnere enn på en vanlig off road. Litt grovere mønster på hjulene enn asfalt hybrid. Kan brukes både i by og mark. Pris: fra 3500,- til 7000,CYCLOCROSS: - Noe av det siste innen sykkel. En racersykkel tilegnet både asfalt og litt røffere terreng. De som

ASFALTHYBRID: Med litt tjukkere hjul enn på en vanlig racersykkel, passer denne også for deg som bare skal sykle til jobben.

fin til trening og til å sykle til jobben med. Den triller like godt som en racer siden det er racerhjul på den. Hjulene er litt tjukkere (28 tommer i stedet for 26 som er normalt). Aluminiumsramme og stiv karbon gaffel. Pris: fra 3500,- til 7000,-

kjøper denne er de som er veldig aktive og trener en del på asfalt, grus, stier og så videre. Karbonsykler er mye dyrere enn aluminium, men vi har også billige cyclocross-sykler. Dette er mer enn allround-sykkel enn vanlig racer, sier Krogstad. Pris: fra 10 000,- til 40 000,RACERSYKKEL: - En fullblods asfaltsykkel med tynne 26-tommers hjul. Passer for de som skal ha en treningssykkel. Er ikke så voldsomt praktisk til annet enn trening på asfalt.

Pris: fra 5 500,- til 40 000,-

CYCLOCROSS: Med bukkestyre og tjukke dekk, er cyclocrossen en krysning mellom racersykkel og offroad. En god allroundsykkel som kan brukes på både asfalt og grusveier.

RACER: En fullblods asfaltsykkel som kan brukes til lite annet enn nettopp det: trening på asfalt.

FIT FOR FOR BEACH B CH BEAC Ny gruppetime gruppettime – Vi fårr deg i stran strandform! d

Få 10 kr i rabatt for hver kilo du veier! Eks. Veier du 80 kg får du 800 kr i rabatt! ELIXIA Lade Ar A Arena: ena: 73 84 22 00 0 www .ELIXIA.no www.ELIXIA.no * Foruts. nytegning av 12 mnd. privatavtale. Kr 299,- i adm. gebyr. gebyr. 15 års aldersgrense. aldersgrense. T otalpris o 12 mnd. fra kkr 6948. Totalpris

Bli me medlem edlem i d dag! ag!


sport&fritid

nr. 7 - mai 2012

11

Torsdag 10. mai på Solsiden:

modellaudition og konsert! Drømmer du om å bli modell?

SYKLER FOR ALLE: Tor Egil Krogstad ved nyåpnede Birk Sport på Tunga, selger sykler i alle prisklasser. Her viser han frem noe av det siste på sykkelfronten: en 29er med karbonramme. Pris: 20 000 kroner.

29ER: - Terreng/off road-sykkel med 29tommers hjul. En sykkel som er veldig trendy i USA, og som begynner å bli trendy i Norge. Den første verdensmesteren i terrengsykling vant med en 29er. Mange synes det er behagelig med store hjul på offroaden fordi det gjør den mer smooth, man flyter bedre i terrenget og den er bedre å kjøre i nedoverbakke med. Den holder farten bedre enn en 26-tommer, forklarer Krogstad. Pris: fra 11 000,- til 40 000,BARNESYKLER: - Kommer med 20-tommers og 24-tommers hjul. Pris: fra 1600,- til 2500,KLÆR OG SKO Birk Sport fører også eget merke innen sykkelklær og sko til dame og herre. For deg som ikke vil sykle rundt i de neongule sykkeljakkene, har butikken et stort utvalg av klær i andre farger. - På dametrøyene skal det være litt bling-bling. Det er også mange som kjøper sykkelklær for å ha det

/Ài˜`Êœ`iÃÊÌÀi˜}iÀÊyÊiÀiʓœ`iiÀ]ʜ}Ê œ««vœÀ`ÀiÀÊ}ÕÌÌiÀʜ}ʍi˜ÌiÀÊ­>`iÀÊ£x‡ÓxÊ FÀ®Ê̈ÊFʎœ““iÊ«Fʓœ`i‡>Õ`ˆÌˆœ˜°Ê 6ˆÊéŽiÀÊ`i}Êܓʩ˜ÃŽiÀÊFÊ}©ÀiʓœÌi‡Ê œ}ÊÀiŽ>“iœLLiÀÊLF`iʘ>͜˜>Ìʜ}Ê ˆ˜ÌiÀ˜>͜˜>Ì°Ê

iÌÊLˆÀÊÃ̜Àʓœ`i>Õ`ˆÌˆœ˜Ê«FÊ-œÃˆ`i˜Ê ̜ÀÃ`>}Ê£ä°Ê“>ˆÊŽ°Ê£È°ä䇣n°ää]ÊiÌÌiÀvՏ}ÌÊ >ÛÊi˜ÊvœÌœÃiÃȜ˜Ê«FÊÃi˜ÌiÀiÌʓi`Ê ÕÌÛ>}Ìiʓœ`iiÀʎ°Ê£™°Îä°Ê œÌœÊ}©ÀiÃÊ>ÛÊiiÛiÀÊÛi`ʜ̜v>}̏i˜]Ê œ}ÊLˆ`i˜iÊÃ̈iÃÊÕÌÊ«FÊÃi˜ÌiÀiÌʈÊiÌÌiÀŽ>˜Ì°Ê

EGEN DAMEAVDELING: Ingenting i veien med å være moteriktig antrukket også på sykkelsetet. Birk Sport fører eget merke innen klær, og mange bruker også de lette, tynne plaggene som vanlige treningsklær, forteller Krogstad.

som treningsklær. Men det er nok likevel de gule trøyene og jakkene vi selger mest av, sier Krogstad. Skal du kjøpe sykkelsko, må du ta hensyn til hva du skal bruke de til. – Her er det to forskjellige konsepter. På offroad-sko har man mindre feste, slik at det er lettere

å klekke ut skoene. Med offroadsko har man også mulighet til å hoppe av sykkelen og gå ved siden av. Det er disse skoene man bruker til spinning. Landeveis-sko er ikke beregnet til å gå med, og har en større flate på festet under, forklarer Krogstad.

BIRK SPORT Birk Sport ble startet i Oslo i 1992, og har i dag butikker på åtte forskjellige steder i Norge, i tillegg til nettbutikk. Butikken er i dag mest kjent for import og salg av Fuji sykler, et merke som på kort tid har blitt et kjent merke i Norge og som benyttes av en rekke aktive syklister. Butikken selger alt innen sykkel og sykkelutstyr, og har egne verksteder tilknyttet butikkene, der det meste innen sykkelreparasjoner blir utført, på alle typer sykler. Butikken på Tunga er den første Birk Sport i Trondheim.

Tone Damli œ˜ÃiÀÌʜ}Ê«>ÌiÈ}˜iÀˆ˜}Ê£ä°Ê“>ˆÊŽ°Ê£n°ää

NY SYKKELBUTIKK PÅ TUNGA: Birk Sport har åpnet butikk og verksted i Bromstadveien 59 på Tunga.

Følg oss på Facebook ÈäÊLṎŽŽiÀÊUÊ-*ÊUÊ£ÎÊëˆÃiÃÌi`iÀÊUÊ܏È`i˜Ãi˜ÌiÀ°˜œ


sport&fritid

12

nr. 7 - mai 2012

Nytt dansetilbud på Strindheim Med sportsdans, hip hop, zumba og brudevals på plakaten, ønsker den ferske danseklubben Nidaros Danseklubb å gi et mangfoldig bidrag til dansemiljøet i bydelen. Nå søker de etter nye medlemmer. Av Renate Brødreskift Klubben startet opp på nyåret i år, som følge av at byen manglet sportsdanstilbud. Leder i klubben, Sigmund Stenhaug, har selv barn som driver med sportsdans, og har vært med i flere andre danseklubber i byen. I dag teller Nidaros Danseklubb 40 medlemmer og tilbyr kurs for både barn og voksne innen sportsdans, hip hop, zumba og brudevals. – Vi har også hatt sportsdanskurs for voksne nybegynnere, og starter opp med dette igjen til høsten, forteller Stenhaug.

seklubb tre-fire ganger i uka, i tillegg til privattimer. De to hevder de aldri går lei. – Nei. Men man kan bli litt sliten noen ganger, men det går fort over, sier Sebastian, og legger til at å danse vals, tango, quickstep, cha cha, samba og jive ikke er så lett som det ser ut til. – Man merker jo at man blir bedre og bedre, sier Margrete, og forklarer at det var storesøsknene hennes som fikk henne inn på dansesporet til å begynne med. Både storesøster og storebror har nemlig holdt på lenge innen sportsdans.

Trener tre-fire ganger i uka To av klubbens medlemmer, Margrete Stenhaug (13) og Sebastian Trondal (12) har danset sportsdans sammen i snart syv år, og er for tiden i gang med forberedelsene til NM i juni. Paret har tidligere deltatt to ganger i NM, der de endte opp med en andreplass og en syvendeplass, og har ambisjoner om å bli så gode som mulig innen sportsdans. Dermed blir det trening på Nidaros Dan-

Populær hip hop Stenhaug forteller at det til nå har vært størst interesse for hip hopkursene for de yngste, og sier de gjerne vil ha med flere barn på kursene. Klubben øver i Strindheim Forsamlingshus i Laurits Jenssens gate 20 på Persaunet. Stenhaug gir instruktør Aleksandra Kulczycka de beste skussmål. – Aleksandra er fra Polen og har bodd i Norge i tre år. Hun er utdannet dansepedagog og har alle

kursene våre. Hun er også godkjent zumba-instruktør, sier han. Lær Zumba og brudevals Onsdags- og torsdagskveldene er det høy temperatur og heftige rytmer i forsamlingshuset, når zumba-klassene går av stabelen. Stenhaug opplyser at man kan melde seg på når som helst på zumba-treningen ved å kontakte danseklubben. Til høsten planlegger han også oppstart av zumbakurs for yngre medlemmer, i alderen 12 til 16 år. For de gifteklare kan det også være verdt å notere seg at klubben starter opp nytt brudevalskurs som går over fire uker fra 23. mai. - Jeg synes det er en bra interesse for dans i Trondheim, og folk virker veldig godt fornøyde med tilbudet, slår Sigmund Stenhaug fast.

SPORTSDANS: Danseparet Teodor (10) og Andrine (11) er foreløpig ett av to par som driver med sportsdans i danseklubben.

Tøffe Strinda-jenter i Taekwon-Do EM De har trent kampsport siden syvårsalderen. Forrige måned deltok de i EM i Taekwon-Do. Av Jan Vestre Sammen med 33 andre utøvere var Strinda-jentene Lise Grønnesby (17), Mia Gulbrandsen (16) og Mina Gravdahl (15) med på å forsvare de norske fargene under EM i Taekwon-Do, som ble arrangert i Slovenia den 19. - 22. april. Mange års trening - Deltagelsen på det norske landslaget er et resultat av mange års trening, sterk disiplin og et stort pågangsmot, forteller jentenes instruktør Roger Stokke. To dager i uken trener han jentene ved Trondheim Taekwon-Do’s lokaler i Stjørdalsvegen på Lade. Stokke, som har sort belte av 4. grad, er utdannet topptrener ved Norges Idrettshøgskole og er selv en merittert utøver med flere gull fra mesterskap i inn- og utland. Trent siden syv års alderen Jentene har trent siden barneskolen. I dag går Mia og Mina på Hoeggen ungdomsskole. Lise går på videregående, men også hun gikk tidligere på Hoeggen.

- Det var mange i samme klasse som begynte samtidig, men i dag er det ikke så mange av disse igjen, forteller Mina. Stort miljø I Trondheim finnes det i dag hele 1300 aktive utøvere av TaekwonDo. - Vektleggingen av personlig utvikling, gode holdninger og vårt verdigrunnlag har gitt TaekwonDo et godt rykte. Dette har ført til en stor rekruttering både blant unge og eldre, forteller Stokke. Trondheim Taekwon-Do klubb ble etablert i 1989 og er i dag Europas største. Få i landet Mia og Mina fikk sine sorte belter like før jul, mens Lise fikk sitt i 2009. Stokke forteller at det ikke er ofte at så unge jenter får belte i den øverste fargegraderingen. - Det er maks en 3-4 personer i den aldergruppen som hvert år klarer å kjempe seg til sort belte. Det handler ikke bare om ferdigheter, men også om modenhet.

FORSVARTE NORGES FARGER: Disse tre Strinda jentene deltok på Norges landslag under EM i Taekwon-Do i Slovenia forrige måned. F.v. Mia Gulbrandsen (16), Mina Gravdahl (15) og Lise Grønnesby (17).

Det sorte beltet har ni forskjellige graderinger. Føler seg tryggere Taekwon-Do treningen har gjort

at jentene føler seg tryggere enn de ellers ville ha gjort når de er ute om kveldene. - Man verken kan eller bør gå rundt å føle seg trygg på alle situ-

asjoner som eventuelt måtte oppstå, men jeg føler meg helt klart tryggere, forteller Lise.


nr. 7 - mai 2012

13

Torsdag 10. mai, kl 14-18 arrangerer EiendomsMegler 1 og SpareBank 1 SMN boligdag utenfor våre lokaler på Valentinlystsenteret. Det vil bli servert grillmat. Konkurranser og quiz og mulighet til å vinne fine premier.

velkommen til VELKOMMEN TIL

ÅPEN BANK OGDAG BOLIGDAG LURER DU PÅ HVA DIN BOLIG ER VERDT? Takst-Forum kommer og er tilgjengelig for takstrelaterte spørsmål , og de trekker ut et kamera blant de fremmøtte.

Torsdag 10. mai, kl 14-18 arrangerer 1 både og SpareBank 1 SMN Det vil bli EiendomsMegler mulighet til å avtale møte med bankrådgiver og megler, og Gratis MeglerTakst. bank og boligdag utenfor våre lokaler på Valentinlystsenteret.

Vi spanderer grillmat, og det blir konkurranser med mulighet til å vinne flotte premier

VINN KAMERA!

LURER DU PÅ HVA DIN BOLIG ER VERDT? Besøk vår stand, så vil en av våre meglere hjelpe deg. Denne dagen tilbyr vi Gratis MeglerTakst. Takst-Forum kommer, og de er også tilgjengelig for faglige spørsmål du måtte ha rundt din bolig. De trekker også ut et flott kamera blant de fremmøtte.

GODE RÅD ER GRATIS!

På jakt etter boligdrømmen? SpareBank 1 SMN stiller med finansieringsrådgivere for å gi deg svar på dine spørsmål.

VELKOMMEN!


nr. 7 - mai 2012

14

Norges første

godterimuseum åpnet på Leangen Det er rent mye vann i Nidelva siden gründerne Emil Nilssen og Hans Bell grunnla godterifabrikken Nidar i 1912. Nå har 100 år med sjokolade, karameller, konfekt og marsipan fått en egen museumsutstilling.

Av Jan Vestre Husker du når Stratosen kostet 1 krone? Eller bestemors evigvarende konfekteske? Nå er det gamle godteriet og de gamle minnene kommet på stell. Stolt direktør Det var en stolt administrerende direktør, Inger Johanne Solhaug, som nylig kunne klippe snoren til Norges første godterimuseum ved Nidars fabrikk på Leangen. Hver torsdag og fredag i mai og juni vil museumsutstillingen holde åpent for publikum. Gledessprederen Initiativtager og primus motor for utstillingen er Kjell Manum.

men Manum titulerer seg gjerne som «gledesspreder». – Godteri er knyttet til hyggelige stunder. Følgelig er vi som jobber her ved fabrikken med på å spre glede. For alle samlere av gamle Märklin togsett er Manum et kjent navn. På 80-tallet var det nemlig avdelingslederen ved Nidar som utformet de nå ettertraktede samleobjektene med reklame for Stratos o.a. Krambua I tillegg til godteri gjenstander i sin originale forpakning rommer også museumssamlingen gamle reklameplakater, produksjonsgjenstander og andre kuriosa. En egen avdeling er innredet som

Godteri er knyttet til hyggelige stunder

Manum startet sitt virke ved Nidar i 1975 da han som dekoratør dro rundt til byens Frukt & Tobakk butikker og sørget for at fabrikkens sjokolader og konfektesker fikk en fremtredende plass. I dag er tittelen avdelingsleder,

en gammel krambu med et vaskeekte kassaapparat, sukkertøy på store glassbeholdere og kjøpmannsdisker med konfekt og drops fra fordums tider. - Dette er godteributikken slik vi kjenner den fra Pippi Lang-

GLEDESSPREDER: Kjell Manum er mannen bak Norges første godterimuseum. Her sammen med den gamle sjokoladegutten.

strømpe-filmene, forteller Manum. Stor samling De fleste gjenstandene som nå er utstilt på Leangen er gjenstander funnet inne på selve fabrikken. Noe er fra Manums egen samling, mens annet er kommet inn fra samlere fra hele landet. Godterimuseet har åpnet torsdag og fredag fra kl. 10 til 14 i hele mai og juni. Inngang er ved fabrikkutsalget.

DA STRATOSEN KOSTET 1 KRONE: 100 år med sjokolade, karameller, konfekt og marsipan er utstilt ved Nidar i hele mai og juni.

STOLT DIREKTØR: Inger Johanne Solhaug, administrerende direktør ved Nidar foretok nylig åpningen av Norges første godterimuseum.

ET MEKKA FOR SAMLERE: Det er en omfattende utstilling som nå er åpnet i forbindelse med Nidars 100 års jubileum.


nr. 7 - mai 2012

15

Moholt, Valentinlyst 9-22 (20) - Stjørdal 9-20 (20)

39

90

Hel laks Pr. kg I SKIVER Pr. kg kr. 59,90

% 0 -4 utvalg t r o t s på et affe Coop k

BØLGESUS PÅ

MIDDAGSBORDET!

Ord. pris fra 28,20. Nå fra 16,92.

6-pk. Krone-Is «Diplom-Is» Jordbær eller sjokolade

Medlemskupp

90

28

99

29 Krabbeskjell

Laksefilet

Pr. stk

Løse. 150 g. Pr. stk

Pr. kg

00

Fersk kokt hummer

90

89

00

Pr. kg 199,33

Kr 4,81 pr. stk.

Medlemskuppet gjelder til 3. juni. Ikke-medlem: se hylleetikett

20 roser Ensfarget og miks.

Medlemskupp

90

59

Ikke-medlem kr. 99,90

29

19

Blåbær/bringebær

Pærer

Driscoll`s. 400 g. Pr. pk

Driscoll`s. 125 g. Pr. pk

Pr. kg

Pr. kg 74,75

Pr. kg 159,20

90

Jordbær Medlemskuppet gjelder til 3. juni. Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

90

Prisene gjelder t.o.m. lørdag 12. mai. Kun til privat husholdning.

8

90

Forbehold om trykkfeil og utsolgt.


nr. 7 - mai 2012

16

NILLE Flagg og 17.mai sløyfer

kr. 10,-

NOTABENE Til utefesten! Masse flotte oppskrifter i 500-serien kun

kr. 79,MELHUS BAKERI Marsipanstang ut uka

kr. 129,-

BRILLEHUSET SYNSAM STORT UTVALG I SOLBRILLER! Eks. NYHET! Ray Ban solbrille, m/skinninnfatning

kr. 1.950,-

AUDHILDS RENS OG VASK Har du husket å rense festklærne? Vi renser alt av bunader og festklær.

PARFYMELLE Gavetips? LANCÔME REISESETT med rens, tonic, dagkrem og bodylotion (verdi kr. 352,-)

kr. 199,MANDARIN Kjoler i mange flotte fasonger, ensfarvet eller mønster Fra

kr. 499,KAFFEKOMPISENE VÅRKAFFE! God kaffe til godt selskap - til og med alene! 1/4 kg 85,1/2 kg 160,-

NARVESEN Ingen Mai uten pølse! Grill/Wiener

kr. 20,-


nr. 7 - mai 2012

17

FLOYD WALLDEN

STORT UTVALG I FESTKLÆR! Kom innom, så hjelper vi deg gjerne.

Orkide

kr. 149,-

Dress til gutt

kr. 599,-

TEKSTILFUNN Bunad til gutt og jente

kr. 499,ØKONOMISKO Str. 36-41

kr. 399,-

GRANDE

TROPEHAGEN ZOO

Til konfirmanten, eller kanskje deg selv? Ghd Peacock rettetang pakke GHD Peacock Limited Edition Beskyttende plateguard Brodert varmebestandig Rullebag og Matte

PÅ TIDE MED PELSPLEIE KLIPPEMASKIN SETT med avstanskammer og veilednings CD fra Oster

kun 829,-

kr. 1.799,-

- STORT utvalg av pleieprodukter

RELAX Frisk opp hendene til festsesongen! Negdesign m/gele kr. 750,Manikyr m/lakk kr. 545,-

GULLFUNN Kjærlighetsringen i hvittgull med diamanter. Fåes kjøpt KUN hos Gullfunn. 0,23 wsi- Før:9499kr, nå 5.999,0,32wsi- Før 12999kr, nå 7.999,0,49wsi- Før 16999, nå 11.999,-

VITALIS NYHET! EASY DIET Gå ned i vekt uten sultfølelse. Forbrenner fettet-ikke muskene Velg mellom 13 gode smaker pr. pose

kr. 29,-


nr. 7 - mai 2012

18

I

Bli vår venn på faceb facebook book : Grande frisør Valentinlys Valentinlyst st

%OLIHVWÀQKRVRVV %OLIHVWÀ ÀQKRVRVVV

TTimebestilling imebestilling

73 90 20 500 www.grandefrisor.no www.grandefrisor .noo

Bli venn med oss på facebook: Wallden Moum Valentinlyst Blomster

Festbord? Vi hjelper deg med å finne de riktige blomstene, fargene og sammensetingen.

VALENTINLYST Tlf: 73 98 63 25 valentinlyst@walldenmoum.no

www.walldenmoumvalentinlyst.no

Voksing av legg, lår og bikini

÷÷15% % Tlf.. 73 522 03 00 Tlf Valentinlyst Valentinlyst Senter

Moholt Storsenter Storsenter

TTrondheim rondheim TTorg orrg

TILBUD MAI


nr. 7 - mai 2012

19

Utebur beit e Til kanin, 116x 63x53cm. (3 ( 03 30 06 69 9))

kr 749,Høyhekk Plast, 24x19x7cm. (303483)

kr 89,-

Innhegning m/gittertak Til kanin, 109x116x48cm. Passer til 303074.(303075)

Utebur 2 etg.

Drikkeflaske Classic (303533-34)

kr 929,-

kr 79,- (600ml) kr 129,- (1000ml)

Til kanin, med beitemuligheter. 116x63x92cm. (303074)

kr 1469,-

aninsele

g rød. 1,0x230cm. 30cm. 691-92)

Utebur m/ben Til kanin,116cm. (303071)

kr 1099,-

Valentinlyst Utebur 2 etg.

Til kanin, med beitemuligheter. 116x63x92cm. (303074)

Tlf: 98 29 71 22

www.tropehagen-zoo.no kr 1469,-

199,-

299,Str. 22-30

Str. 24-42

299,Str. 28-35

JA VI ELSKER!

www.okonomisko.no Valentinlyst Senter • Tel: 73 91 92 88


nr. 7 - mai 2012

20

Blomster i Mai er tid for blomster, og vi hungrer etter å pynte opp både i stue og hage. Til mai-selskapene er det fortsatt det tradisjonelle som gjelder, dog med noen nye fargeinnslag innimellom det røde, hvite og blå.

MAI-DEKORASJON: Liten tvil om hvilken anledning disse dekorasjonene er tiltenkt. – Mai er jo preget av nasjonalfargene, sier Gretha Husby.

Av Renate Brødreskift POPULÆRE HAGEFIGURER: Butikksjef Linda Bratsberg med hagefigurene som er en av vårens nyheter.

Sesong er big business Cirka fem hundre flagg og ett tusen 17. mai-sløyfer går unna i løpet av to mai-uker ved Nille på Valentinlyst. Legg til et utall hagefigurer, rengjøringsprodukter og borddekorasjoner, og du skjønner at sesongvarer er big business. Av Renate Brødreskift - De tre siste dagene før 17. mai begynner folk å handle inn, for da kommer de på at de sølte jo is på sløyfa i fjor, sier butikksjef Linda Bratsberg med et

smil. I løpet av noen hektiske maidager selger hun flagg og sløyfer i alle fasonger og størrelser, pappservise, servietter og lys til den store dagen. Og det hender hun må meddele etternølerne at butikken rett og slett

DELIKAT TIL MAI-BORDET: Du finner mye lekkert til mai-borddekkingen i hyllene på Nille.

er utsolgt for flagg, for 17. maieffekter er ingen lagervare. Når én sesong er over, skal neste sesongs varer inn. Sesongbutikk - Det har blitt bare mer og mer fokus på sesonger. Før var vi en fastvarebutikk med de samme varene hele året, nå er vi blitt en sesongbutikk. Det er ikke den sesong vi ikke er med på, sier butikksjefen. Fire ganger i året til vår, sommer, advent og jul sender butikkjeden ut egne inspirasjonsbrosjyrer. Sist jul var 80 prosent av varene julevarer. Den nye satsingen har gitt en bredere kundegruppe. – Vi merker at vi har fått flere yngre kunder. Vi har litt for en hver smak, sier Bratsberg, som driver butikken med stor suksess. Da butikkjeden tidligere i vår kjørte en tilbudskampanje på rengjøringsprodukter, solgte butikken på Valentinlyst mest av alle på landsbasis. Kundene på Valentinlyst har det med andre ord rent hjemme!

I følge Gretha Husby ved Wallden Moum Blomster på Valentinlyst, vil det dukke opp noen nye trendfarger på konfirmasjonsbordene, slik som turkis til gutter og cerise i stedet for lys rosa til jenter. Men til 17. mai er det nasjonalfargene vi vil ha på buketten. – Mange velger å dele opp fargene, for eksempel ved å ha en blå duk, røde blomster og hvite lys. Det er en renere måte å pynte på, sier Husby, som velger seg Ridderspore som den erketypiske maiblomsten. – Det finnes få blå blomster. Det er på grunn av blåfargen denne brukes mye til 17.mai og dekorasjoner, sier hun. Lilla til bruden Når konfirmasjonene er unnagjort, venter bryllupsoppdragene. Gjennom et samarbeid med Agape Brudesalong er de ansatte i blomsterbutikken med på mange konsultasjoner for å hjelpe bruden med å finne den rette brudebuketten. På et par helger har de

gjerne seks-sju bryllupsoppdrag, i tillegg til et og annet hasteoppdrag. – Det er jo noen som ikke har panikk i det hele tatt og kommer og sier at de skal gifte seg til helga, smiler Husby, og understreker at de tar alle oppdrag på strak arm. Og selv om det er forskjell fra brud til brud, merker hun at trenden går mot litt rundere buketter, med innslag av lilla blomster, slik som roser eller orkideer. - Men det er forskjeller der. Buketten kommer jo an på hvordan kjolen ser ut, hvor høy bruden er, og så videre, legger hun til. Også uteområdene pynter vi i mai, og på Valentinlyst står Husby og hennes fem medarbeidere klare til å gi råd. – Det er jo mye som kan settes ute når temperaturen tillater det, mener Husby, og tilføyer: - Vi er veldig bevisst på dette med kundebehandling, service og kvalitet på varene. Vi er jo en faghandel og har bare folk med fagbrev som jobber her.

VÅRFARGEN: Lilla er en farge vi vil se mer av, blant annet i brudebuketter med lilla orkideer eller roser.


nr. 7 - mai 2012

21

rødt, hvitt, blått… og lilla

BLOMSTEREKSPERTER: De ansatte ved Wallden Moum Blomster har alle fagbrev innen blomsterfaget, og står klare til å gi gode råd om blomster til våren og sommeren. F.v. Marit Foosnæs, Sarah Slettahjell, Kaja Rindal Bakkejord og Gretha Husby. Ikke til stede: Mette Hervik og Nina Løkken.

I rute med vårklippen? En vårstuss, noen lyse striper, en klipp eller oppsett av selskapssveisen. Det er de typiske oppdragene frisørsalongen I Grande Frisør får på denne tiden av året. Av Renate Brødreskift - Om våren vil folk ha det litt lysere. Vi har også mer av selskapsfrisyrer og oppsett. På selskapsfrisyrer vil man gjerne ha det litt rufsete og tøffere, og de som har langt hår vil ha litt krøller også, sier salonginnehaver Inger Lise Grande Menne. I en av frisørstolene sitter Tove Bekvik, som er innom for å få stusset det lange håret sitt. At hun tok frisørbesøket akkurat i dag var heller tilfeldig, i følge Tove. – Det blir ofte impulsklipp på meg. Jeg gjør ikke store ting med håret. Det blir stussing det går på, sier hun. Frisør Kristin Lium sier det ikke er så dumt å få stusset håret i blant når man har langt hår. - Nå tar jeg cirka en til en og en halv centimeter, for å få frisket opp og få mer liv i håret. Selv om

man har langt hår er det viktig å stusse det for at håret skal være sunt, sier hun. Ikke for nyklipt Frisøren ordner mange konfirmantsveiser for tiden, og sier det er store individuelle forskjeller på hva guttene og jentene vil ha. – Det er blitt mer og mer vanlig at konfirmanter skal sette opp håret sitt eller at de kommer for å få krøllet det og få litt volum. Som med moten i dag er det veldig individuelt. Du har jo de klassiske, stramme frisyrene til litt stivere anledninger, men til konfirmanten skal det ofte være litt løst. Til guttene ser vi at de vil ha litt hår. Det som er viktig for de er at det ikke skal føles for nyklipt. Derfor kommer de først en uke eller 14 dager i forveien, og så finjusterer vi sveisen på selve dagen, sier hun.

HÅRFIN TIL VÅREN: Frisør Kristin Lium sørger for at Tove Bekvik (i stolen) går våren nystusset på håret i møte.


nr. 7 - mai 2012

22

Drømmen om stand-up Sceneangst, svart bok, en bankkonto med samvittighet i tillegg til en god dose absurditet. Det er hjelpemidlene Jahn Ivar Holsbø Kjølseth har til rådighet når han prøver å slå seg fram som komiker.

Vil fjerne forskjellene Marie Sørhaug (20) fra Persaunet ble nylig valgt til generalsekretær i Rød Ungdom (RU). Hennes viktigste oppgave fremover blir å skape en mer åpen og inkluderende organisasjon.

NY GENERALSEKRETÆR: Strindheimsjenta Marie Sørhaug er ny generalsekretær i Rød Ungdom. Her skal hun jobbe for kommunisme, feminisme, antirasisme og en leksefri skole.

Av Renate Brødreskift

I SITT ESS: Det er på scenen i den umiddelbare responsen Jahn Ivar får betalt som komiker. - Penger er ikke viktig, ikke enda.

Av Rolf Martin Krey - Ingen kan føle seg trygge når jeg skrive materiale, ikke engang meg selv, sier studenten bosatt på Angelltrøa. Liker ikke oppmerksomhet I en bransje der det handler om å utlevere seg selv, stilte ikke Jahn Ivar særlig sterkt i og med at det nærmeste han kom en opptreden var en kort tale i konfirmasjonen. Men det var fram til i fjor, etter det har den lovende komikeren fått positive tilbakemeldinger i det som i løpet av det siste året har vist seg så interessant at han kunne tenke seg å ha det som levebrød. For lite visste han da han plutselig sto på en scene, alene, med eget materiale, at det ikke er noen veg tilbake. Jeg er en litt sjenert person, men jeg tror at alle er glad i oppmerksomhet så lenge den er positiv. Men etter min første opptreden visste jeg bare at jeg bare måtte fortsette med det, det blir raskt en livsstil. Penger er uviktig Som relativt fersk komiker blir ikke bankkontoen akkurat overfylt, og det å etablere et nettverk for å senere kunne dra nytte av erfaringen står i sentrum. For det er en lang veg å gå hvis man ønsker å livnære seg i en bransje

som er relativt liten sett i internasjonal målestokk. - Jeg bryr meg ikke noe særlig om penger når det kommer til stand-up, og det å gjøre det bra på scenen teller mer for meg enn å gjøre det bra økonomisk. Får jeg tilbakemeldinger under eller etter et show på at jeg har gjort det bra, er det vel så viktig med tanke på å kunne gjøre flere show. Så jeg lever vel egentlig for de positive tilbakemeldingene, selv om det helt klart er en drøm å kunne satse på det på fulltid. Noe jeg vurderer når jeg har tatt bachelor i sosialantropologi, sier han. Kritisk bankkonto Utenrikspolitikk, samfunnsdebatter og generelle aspekt med samfunnet styrer han unna, og Jahn Ivar har i stor grad brukt sin egen hverdag og sin egen opplevelse av stort og smått i sine forestillinger. I det han selv beskriver som hverdagshumor med en absurd vri inviterer han publikum inn i hvordan han selv som 22-årig student ser hverdagen. - Jeg er veldig glad i å personifisere ulike aspekter ved livet mitt. Et eksempel kan være hvordan bankkontoen min oppfører seg når jeg er ute og handler. Hver gang jeg er på butikken og kjøper middag får jeg «godkjent»,

men når jeg er på pub og kjøper øl står det «konto belastet». Som student er en bankkonto med samvittighet, og som kommer med stikk mot meg noe av det siste jeg trenger, ler han. Den svarte boka Ingenting kommer av seg selv, og for å kunne presentere materiale som holder i 10 minutter på scenen ligger det mye arbeid bak. Inspirasjonen hentes fra hverdagen, og med seg har han en liten svart bok der det noteres flittig. Og ingen kan føle seg trygg når studenten på Angelltrøa har både øre og øyne på stilk. - Jeg som alle andre opplever ting hele tiden, men det skal veldig lite til før jeg kjeder meg, og da begynner tankene raskt å spinne. Det kan være alt fra en person som går rart, til en samtale med venner. Absolutt alt kan brukes, så det handler bare om å sette av tid for å kunne skrive ut materialet når jeg føler det er noe å ta av. Du bruker kompisene dine i showene, er det noen som har noe å frykte? - Haha, at folk kjenner seg igjen i materialet mitt skjer nok. Men jeg bytter bare navn på personene, så har jeg mitt på det tørre, fleiper han.

Marie har allerede jobbet et år RU’s sentralstyre i Oslo, og ble under landsmøtet 12. – 15. april valgt som ny generalsekretær for de to neste årene. Marie var også vært leder for lokallaget i Trondheim i to år før hun flyttet til Oslo. At valget falt på Rød Ungdom, som er ungdomsorganisasjonen til partiet Rødt, skyldtes organisasjonens syn på at problemene i verden i dag henger sammen. Rød Ungdom mener hele samfunnet bør organiseres ut fra et sosialistisk folkestyre, for å få et klasseløst samfunn uten økonomiske forskjeller. – Rød Ungdom ser på sammenhengen. Hvis vi ser på miljøproblemene i dag så rammer de de fattige, sier Marie. Kampsaker Som generalsekretær skal hun jobbe opp mot lokallagene rundt om i landet og være med å utvikle organisasjonen. Hennes viktigste saker fremover blir å jobbe for antirasisme og feminisme. Til høsten varsler hun også ny leksestreik, etter at debatten om leksefri skole uteble etter fjorårets streik, som samlet aktivister fra 700 skoler, i tillegg til over 40 000 deltakere på Facebook. – Lekser øker forskjellene i skolen og tar fra elever fritid. Vi mener lekser øker forskjellene i skolen, fordi det flytter ansvar fra skolen til foreldrene. Det skal være elevenes innsats, ikke foreldrenes bakgrunn som avgjør hvordan de gjør det på sko-

len, sier Marie i en presse- melding fra Rød Ungdom. Vil ikke bli politiker Marie kommer ikke fra noen politisk engasjert familie, og i vennegjengen er det kun et par AUF-ere. Skoleårene tilbrakte hun på Strindheim skole og Rosenborg ungdomsskole, og det var også på ungdomsskolen den politiske interessen våknet. – Jeg var med i elevrådet, og syntes vi behandlet så uviktige saker, som for eksempel om vi skulle ha nytt speil på jentedoen. Jeg tenkte det måtte finnes viktigere saker å kjempe for, sier Marie, som var 14 år gammel da hun meldte seg inn i lokallaget. Noen politisk karriere har hun likevel ingen ambisjoner om. Når styrevervet er slutt, planlegger hun å starte med studier. Innen hva vet hun ikke enda. – Det er ikke noe mål å bli politiker i seg selv. De fleste gjør ikke det de sier de skal gjøre likevel, sier hun. Hennes mål som generalsekretær er å gjøre RU til en mer åpen og inkluderende organisasjon, der det skal bli lettere å være med lokalt. - Jeg skal bistå alle de lokale heltene i hele landet. Organisasjonen er ikke noe som helst uten dem, sier hun. En liten tur tilbake til hjemtraktene blir det også når lillesøsteren skal konfirmeres i vår. – Jeg prøver å komme til Trondheim så ofte jeg kan. Planen er å flytte tilbake til Trondheim etter hvert, sier den nye generalsekretæren på telefon fra Oslo.


nr. 7 - mai 2012

23

Designcontainer.no

OPPLEV MER I FERIEN VEKSLE FĂ˜R DU REISER!

Last ned Ă›>Â?Ă•ĂŒ>‡appen til iPhone.

Ă•ĂƒÂŽĂŠFĂŠĂ›iÂŽĂƒÂ?iĂŠ}iLÞÀvĂ€ÂˆĂŒĂŒĂŠÂ…ÂœĂƒĂŠ", 8ĂŠ >Â˜ÂŽĂŠvŠÀÊ>ÛÀiÂˆĂƒi°ÊÂœ`ĂŠĂŒĂ•Ă€t

Velkommen til vĂĽr ďŹ lial for veksling eller tilbakeveksling, med ĂĽpningstider som passer deg. ĂŠ/,"  ĂŠ- /,-/-" ĂŠ"- ĂŠÂŁĂŠUĂŠ/\ĂŠÂł{ÇÊÇÎÊxÓÊÓÓÊääÊUĂŠ ʇÊ, \ÊänääʇÊÓä°ääÊ(,\ĂŠĂ¤Â™Ă¤Ă¤ĂŠÂ‡ĂŠÂŁĂˆĂ¤Ă¤ĂŠ-( \ĂŠ-/ /

NYE KIA SPORTAGE

7 ÅRS GARANTI HAR ALDRI SETT BEDRE UT Det er ikke bare designet som vekker oppsikt pü nye KIA Sportage. Det samme kan sies om det høye utstyrsnivüet, det svÌrt gode resultatet fra Euro NCAP, og det store utvalget av tilgjengelige modeller, med büde 2- og 4 hjulsdrift. Pü toppen av dette har KIA Sportage 7 ürs garanti, fordi en lang garanti er mer attraktiv enn en kort. KIA Sportage fra kun

264.900,VI HAR BILER FOR OMGĂ…ENDE LEVERING!

Pris levert Tr.heim. Årsavgift tilkommer. CO2 utslipp fra 135 g/km, forbruk fra 0,52 l/mil v/bl. kjøring


nr. 7 - mai 2012

24

I Bydelsbildet:

Betty Stjernen (tidl. Johnsen) Alder: 48 Sivilstatus: gift på 20. året Bor: Moholts Perle. Frode Rinnans vei 34 Aktuell: Står på Byscenen den 19. mai.

Hun gir musikkjournalistene i Adressa terningkast 2, hun har som mål å stå på toppen av Kilimanjaro og hun har stor sans for gavmilde kapitalister. Møt damen som er kalt både «Norges punkdronning» og «Trondheims største rockediva», Betty Stjernen. Tekst & foto: Jan Vestre

De fleste kjenner henne kanskje best som Betty Johnsen, men en tur til mannens gamle slektsgård «Stjernen» gjorde at hun valgte å forandre etternavn.

N Hva opptar deg mest nå om dagen? Har nettopp avsluttet et 3 års studium i Advanced soloist education ved Complete Vocal Institute i København. Generelt er jeg opptatt av å holde meg i form. Neste år blir jeg 50 og da har jeg som mål å stå på toppen av Kilimanjaro. Bruker tid på å være tilstede som mor. Utfordrer guttene på å tørre å velge yrke etter hjerte. Selv om de har hode til å velge høyere utdanning er det ikke sikkert det er det de skal. N 19. mai inntar du og bandet Byscenen. Hva kan vi forvente oss? Et fyrverkeri, forhåpentligvis! Et godt låtmateriale bygd opp over 30 år. Eldste låten blir Beauty, som jeg spilte med Prepple Houmb og Øystein Hegge i 1986. Joda, det skal bli variert og sprute godt. N Tidligere i år kom du ut med din egen tolkning av den kjente Erik Bye låten «Vår beste dag». Har damen som er blitt kalt «Norges punkdronning» nå begynt å lefle med visesang og den slags? Tydeligvis he-he.. Jeg har stor respekt for Erik Bye som artist. På turneen «Levd Liv» før jul, ble jeg utfordret til å velge en cover-låt som kledde mitt liv og min stemme. Man må tro på det man synger om for å fremstå troverdig. Da hjelper det med noen år på baken og noen motbakker som er møtt og mestret. Melodien som er laget av Jon Kirkebø Rosslund er fin, men jeg måtte fange det livsbejaende i låten, og med hans velsignelse laget jeg latin-amerikanske rytmer av det i Sun King Studio. N Hvor opptatt er du av terningkast og anmeldelser i media? Er vel som alle andre, trives med at det skrives hyggelige ting og hater når det skrives dårlig om det som er laget. «Ryanbanden» fikk en 3'er i Trondheim og en 5'er i resten av landet. Terningkast og anmeldelser er for det meste personlig synsing. Viss vass. Terningkast 2 til alle journalister i Adressa fra meg. N På samleplaten «Ingenting for Norge» som kom ut i 1982 hvor du og «Norske Budeier» bidro med flere låter, står det «Betal ikke mer enn kr. 35,- for denne platen». På e-bay har platen, som er en av de mest ettertraktete punkutgivelsene i Norge, gått for nesten 1000 US dollars. Tanker? Ja, dette er jo helt vanvittig. Årsaken er at et populært japansk punkband begynte å covre gruppen «Fader War», så tok prisen på hele albumet helt av. Jeg mener fortsatt at du ikke skal betale mer enn kr 35 for den. Jeg gav bort et ex til en ung punker her i byen

NORGES PUNKDRONNING: 19. mai inntar Betty Stjernen Byscenen. Med et variert låtmateriale bygd opp over 30 år, lover Trondheims rockediva et fyrverkeri av en konsert. Her utenfor sitt hjem på Moholt.

fordi jeg synes at albumet skal være i de rette hender og fordi han var kul med min asbergers-sønn.

N Hva finner vi i Betty Stjernens egen platesamling, og snakker vi her om CD-plater eller god gammel vinyl? Mest vinyl. De siste investeringene har vært «Gods», «Ryanbanden» og «The South», alle Trondheimsband. Min sønn gav nylig en «Sex Pistols» singel til meg, nummerert og greier. N Du er også forfatter. Ligger det noe i skrivebordsskuffen som skriker etter å få kommet ut? Ord har alltid fascinert meg og gitt meg tilgang til en indre reise som må ut. Har gitt ut boken «Forskjellighetens pris, forskjellighetens styrke». Skrev ferdig boken «Død ved ankomst» som nesten ble gitt ut av Aschehoug, men nesten holder ikke. For tiden bruker jeg tid på loftet og leser gamle dagbøker. Jeg har dokumentert punketiden ganske grundig. Skrivingen er ikke så målrettet, det er bare noe jeg må gjøre. N Er du enig med musikerkollega Sveinung Sundli når han sier til Adressa at målet om sosial utjevning ikke har noe med utøvende kultur å gjøre og at god kultur ikke kommer fra byråkratiet? God kultur kommer ikke fra byråkratiet, men pengesekken gjør det. Det er lett for breikjefta folk som Sveinung og meg å få plass i media med våre meninger. Det finnes mer stillferdige musikere som har mer forstand på temaet, men tomme tønner skrangler mest vettu. Kulturskolen skulle vært gratis for alle. Kultur er viktig ingrediens i livet og alle bør ha like rettigheter her.

N Hvor går årets sommerferie? Ozzy Osbourne i Bergen, Galdhøpiggen i godt vær og kajakktreff på Stokkøya som mannen min har vært med å arrangere. Ellers skal dagene nytes på Moholts Perle. N Har du noen forbilder? Wenche Foss. Hun gikk foran og viste vei i brystkreftsaken, og som mor til et barn med Downs syndrom banet hun vei og pulveriserte fordommer med sin væremåte. Nevner også Patti Smith, som er den usminkete poeten, bare så vanvittig ekte. Har billett til konserten på Olavsdagene. Har stor sans for de som greier å forvalte rikdommen sin slik at det drysser på samfunnet. F.eks. bergenseren, Trond Mohn som gav 50 millioner til scanner på St. Olavs. N Hva er det beste med bydelen du bor i, og er det eventuelt noe du savner? Det beste er at jeg kan spenne på meg skiene rett utenfor husveggen. Det har jeg gjort i hele vinter. Veldig fornøyd med Blussuvoll skole med mange suverene lærere. Har alt vi trenger rundt oss, flere matbutikker, pol, apotek, kirke og marka. Det eneste jeg skikkelig savner er en nærpub hvor man kunne tatt et glass vin en onsdag om man ønsket å treffe folk i området. N Hva bør en avis som Bydelsavisa Strinda inneholde av redaksjonelt stoff? Blir alltid glad av å lese om det noen har gjort for å glede andre, for eksempel folk som jobber for bydelen for å gi tilbud til unge og eldre. Det er til stor inspirasjon og glede.


nr. 7 - mai 2012

25

Lave priser. Alltid!

Norvegia 4INEÂŹCAÂŹÂŹKG 0RÂŹKG

Sommerkoteletter 'ILDEÂŹ0RÂŹKG

59

34

90

90

Bananer/ pĂŚrer 0RÂŹKG

90

Jegerbrød 'OMAN0RSTK

990

9

20 roser

6-pk. Krone-Is ÂŤDiplom-IsÂť JordbĂŚr eller sjokolade

Medlemskupp

Medlemskupp

5990

2890

Medlemskuppet gjelder til 3. juni. Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

9

#OOPÂŹ ÂŹLITERÂŹ0RÂŹLITERÂŹ 

Ensfarget og miks.

Ikke-medlem kr. 99,90

Appelsin-/ frokostjuice

90

Kr 4,81 pr. stk.

Medlemskuppet gjelder til 3. juni. Ikke-medlem: se hylleetikett

PRISENE GJELDER I FĂ˜LGENDE BUTIKKER:

sÂŹ/LDERDALENÂŹsÂŹ(OMMELVIKÂŹsÂŹ.IDARVOLLÂŹsÂŹ*AKOBSLIÂŹsÂŹ2ANHEIMÂŹsÂŹ(ELLÂŹsÂŹ3KATVALÂŹsÂŹ3TJÂ’RDALÂŹsÂŹ6IKHAMMER

0RISENEÂŹGJELDERÂŹTOMÂŹUKEÂŹ


helse&velvære

26

nr. 7 - mai 2012

Janne ble supersprek Janne Stenhaug fra Ranheim trengte motivasjon for å opprettholde treningsiveren og et sunt kosthold. Løsningen ble et kurs for å lære mer om trening og kosthold. Ni uker senere er hun blitt en sterkere, lettere og sunnere utgave av seg selv. Av Renate Brødreskift I dag består Janne av 1,5 kilo mer muskelmasse, 20 prosent mindre kroppsfett og seks kilo mindre kroppsvekt enn da hun startet på kurset Fit4Life i februar. I løpet av ni kurskvelder bestående av kostholds- og motivasjonsforedrag samt treningstimer med styrke og løping, har hun som hun selv sier «fått en aha-opplevelse», særlig når det gjelder kosthold. - Storfornøyd Janne var langt fra noen sofasliter i utgangspunktet, og både trente mye og spiste sunt. Men hun følte at hun trengte mer veiledning innen kosthold og hvordan hun kunne få mer ut av treningen. Da Bydelsavisa Strinda snakket med Janne i februar, fortalte hun at målet var å komme i bedre form og øke muskelmassen. Gikk hun ned i vekt samtidig, tok hun det som en bonus. - Jeg er storfornøyd med resultatet, gliser Janne i dag, og sier hun har fått et helt annet forhold til

kostholdet. – Jeg tenker over hva jeg spiser, næringsinnholdet i matvarene, karbohydrater og så videre. Jeg har blitt mer obs på hva jeg putter i munnen. Jeg hadde jo trent mye fra før, men på

KUNNSKAP OM TRENING OG KOSTHOLD: - Deltakerne synes det er bra at vi kombinerer kosthold og trening, sier Andreas Sagvang, som driver kurs- og veiledningskonseptet Fit4Life.

kurset lærte jeg for eksempel om treningsplanlegging. Forskjellige mål Veiledningskonseptet Fit4Life drives av Andreas Sagvang og Armand Vestad. Kurset skal gi deltakerne kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, trening og ernæring på veien mot en sunnere og sprekere livsstil. Det første kullet med kursdeltakere avsluttet kurset rett over påske, og tilbakemeldingene har vært gode. - De synes det var bra at det handlet om trening kombinert med kosthold, sier Sagvang. - Det positive var at folk ble mer obs på hva de spiste, legger Vestad til, og forteller at ingen av deltakerne opplevde tilbakegang når det gjaldt muskelmasse, fettprosent eller vekt. Hver uke ble de som ønsket det målt ved hjelp av en kroppsskanner, og de som vil får også fortsette med skanningen etter kurset. Sagvang understreker at skanningen ikke skal være hovedfokuset, snarere en ekstra motivator,

Kiropraktoren svarer

og forteller at ikke alle opplevde like store utslag på målingene som Janne gjorde. Deltakerne stilte med ulike treningsgrunnlag og med ulike mål for kurset. - Mange var der for lærdommens skyld, sier han. – Noen ønsker å bruke lang tid på dette og ikke pushe seg selv. Det er først og fremst lærdommen de ønsker, sier Vestad. Levde på laks og kylling Da kurset gikk mot slutten og man skulle gjøre heder på deltakerne med størst fremgang, slo konkurranseinstinktet inn hos Janne for fullt. Hun trente femseks ganger i uka, og styrte unna alt av påskegodt og utskeielser som ville gitt utslag på målingene. – Jeg koste meg, men ikke så mye i forhold til det jeg kunne ha gjort. Jeg har levd på kylling og laks, smiler hun. Til slutt viste målingene at Janne var den som gikk ned mest i fettprosent, fra 33,2 til 26,4 prosent. - De to siste ukene var motivasjonen at jeg skulle vinne. Men ho-

FROSSEN SKULDER

Hei! Jeg er en 52 år gammel kvinne som har fått store smerter i den høyre skulderen min. Jeg jobber på et kontor og har nå fått problemer med å utføre jobben min. Smertene startet for ca 2 mnd. siden og har gradvis blitt verre. Jeg har nå fått vondt om natten og klarer ikke å ligge på min høyre side. Skulderen har også blitt stivere og jeg har problemer med å ta på meg klærne om morgenen. Hva tror du det kan være? Hei En kiropraktor jobber ikke bare med ryggen, men med alle leddene i hele kroppen. Dette er helt klart noe vi jobber mye med på de fleste kiropraktorkontorer. Det høres ut som du muligens kan ha fått noe vi kaller frossen skulder eller kapsulitt. Skulderleddet består av en overarm, kravebeinet og skulderblad. Disse er knyttet sammen ved hjelp av en leddkapsel, muskler og sener. Frossen skulder er en betennelse av leddkapselen som omgir skulderleddet. Dette medfører at leddkapselen trekker seg sammen og fester seg rundt leddhodet. Dette kan skape langvarige smerter og stivhet i skulderen. Slike tilstander ubehandlet kan vare fra 1 til 2 år. Det er usikkert hva det er som skaper en frossen skulder, men vi vet det er en økt hyppighet blant diabetikere og personer med høyt eller lavt stoffskifte. Det spekuleres også i at senebetennelser, skader i skulderen som skaper mangel på aktivitet, kan utvikle seg til frossen skulder.

Når det gjelder behandling så vil en kiropraktor fokusere på å lindre smerten, skape bedre bevegelse i leddet og forhindre at problemet blir kronisk. Dette gjør man ved hjelp av en leddfrigjørende manipulasjon. Man prøver altså å gjenopprette normal muskel- og leddfunksjon omkring skulderleddet. I tillegg er det viktig å få normalfunksjon i de omliggende områdene, som nakke, brystrygg og spesifikke muskler. Kiropraktoren vil i tillegg gi deg øvelser å gjøre hjemme. Disse bør utføres riktig, da overanstrengelse kan forverre situasjonen. Varmebehandling og ultralyd er heller ikke uvanlig å bruke i behandlingen. Er det vanskelig å få kontroll på smertene så er betennelsesnedsettende (NSAIDS) en mulighet. Disse kan skape fordøyelsesplager, så diskuter dette nøye med din fastlege. Lykke til. Med vennlig hilsen Kiropraktor Kjell Georg Eilertsen

Spørsmål kan stilles til Kjell Georg Eilertsen via e-post: post@kiropraktorkge.no

vedsakelig var jeg med for å se resultater for min egen del, og det føler jeg at jeg har oppnådd, sier hun. Nå trener Janne 4x4 på tredemølle tre dager i uka, og styrketrening de to andre dagene. Helgene tar hun fri. Veien videre etter kurset mener hun skal gå greit. - Jeg har en ganske stor selvdisiplin, og nå har jeg innarbeidet en god vane. Alt. føles mye likere når man spiser litt sunnere, sier hun, og nøler ikke med å anbefale kurset til andre som måtte trenge litt motivasjon. – Noe som overrasket meg var hvor sammensveiset gjengen ble, og hvor viktig tilbakemeldingene vi ga til hverandre var, sier hun. – Man blir mer motivert av å være flere, og deltakerne kom med tips og råd til hverandre underveis, sier Sagvang, og opplyser samtidig at et nytt Fit4Life-kurs er på trappene. For påmelding, ta kontakt på telefon: 454 40 875 eller 925 57 500

Endelig i Trondheim!

Lightning Process kurs 22-24 mai og 12-14 juni Utmattelse? Smerter? Søvnproblemer? Øresus? Lav selvtillit? Indre stress og uro? Konsentrasjonsproblemer? Kurset koster kr.11000,-

Bente Denstad Tlf. 922 96 603 bente@nystart.me www.nystart.me


helse&velvære

nr. 7 - mai 2012

27

Spør naprapaten KINK I NAKKEN Hei Jeg våknet for noen dager siden med en kink i nakken. Er stiv som en stokk og klarer ikke å vri hodet til venstre. Lurer på om det kan ha noe å si at jeg har hatt vinduet oppe og ligget i trekk fra dette om natten? Har aldri hatt dette før, men har hørt om flere som er regelmessig plaget av dette. Er noe redd for at dette skal hende med meg. Så jeg lurer på om du har noen råd og tips, og hva bør jeg gjøre for å bli kvitt dette?

EN SPREKERE VÅR: Janne Stenhaug har blitt sterkere og sunnere i løpet av vinteren og våren etter at hun deltok på kurset Fit4Life. Til sommeren satser hun på mange joggeturer langs Ladestien.

Plages du med smerter? Verker kroppen?

Hei Kink i nakken er ett veldig vanlig problem, som mange har opplevd i en eller annen grad. Det at du har ligget i trekk fra vinduet om natten kan definitivt være en medvirkende årsak til at du har fått dette. En kald trekk på nakken enten om man går uten skjerf eller om man ligger i en kald trekk fra vinduet om natten vil føre til at nakkens muskler vil stramme seg for å forsøke å opprettholde temperaturen. Om musklene blir liggende å stramme seg over en lengre tid er det fort gjort at de går inn i en krampetilstand. Denne krampetilstanden vil gjøre det vanskelig å vri på hodet. I tillegg så vil da bevegelsen mellom leddene i nakken også minske og man kan få en så-

kalt «låsning». Dette kan være smertefullt i seg selv, men vil øke betraktelig ved bevegelse. Ofte går dette over av seg selv, men enkelte ganger virker det som tilstanden har manifestet seg så hardt at man trenger noen form for hjelp for å komme i gang. Varme bruker å hjelpe sammen med lett bevegelsestrening. Rør på hodet innenfor smertegrensene. Har det ikke gått over etter 3-4 dager bør du oppsøke hjelp, da som regel for å få opp «låsningen». Det kan også være hensiktsmessig å oppsøke hjelp selv om det blir litt bedre. Dette for å gå gjennom hvordan nakken fungerer. At nakken ikke fungerer optimalt er oftest årsaken til at dette blir ett gjentagende problem. Dette er ikke en farlig tilstand, og om det ikke vil gi seg av seg selv så vil det med riktig behandling gå over relativt raskt. Spørsmål kan stilles til Tommy Remen Hanssen via e-post på tommy@nidarosnaprapati.no

VERDIKUPONG FRA APOTEK 1 STRINDHEIM

SB12 boost tyggegummi Motvirker dårlig ånde, inneholder fluor og er sukkerfri

Naturlig førstevalg ved muskel og leddplager individuelt tilpasset deg!

Veil pris 59,90 Maks en pr kunde

Vi kan hjelpe deg med blant annet: -

Vond rygg Rygg og nakkeplager Muskelspenninger ”Kontor-nakke” Smerte i skulder/arm/hånd - Isjias og falsk isjias

- Smerte i hofte, ben, kne og fot - Idrettsskader - Musearm/tennisalbue - Hodepine og kjevesmerter - Øresus

is Kupongpr

kr. 25,-

TA MED KUPONGEN TIL APOTEK 1 STRINDHEIM

Vi oppbevarer gjerne reseptene for deg.

Apotek 1 Strindheim ligger ved Plantasjen og Rema

Valentinlyst senter - Tlf: 73 60 60 98

www.nidarosnaprapati.no

Apotek 1 Strindheim. Ved Plantasjen. Telefon 73 89 44 70, telefax 73 89 44 71. Åpningstid: mandag - fredag 9-18, lørdag 10-15


helse&velvære

28

nr. 7 - mai 2012

Pollenallergi

– slik lindrer du plagene Når nesen renner og øynene klør, er det om å gjøre å komme raskt i gang med behandling. Det finnes mange ulike produkter mot pollen-allergi uten resept. Pollenallergi, eller høysnue som mange kaller det, er en allergi mot pollen fra ulike planter, gress og trær. Når pollenet kommer inn i nese, øyne og svelg, frigjøres histamin og andre stoffer i slimhinnene. Dette gir symptomer som kløe, nysing, samt rennende øyne og nese. Det er lurt å forebygge allergiplagene med for eksempel å skylle øyne og nese med saltvann, vaske håret før leggetid og skifte klær i løpet av dagen ved høy pollenspredning, men ofte er det nødvendig med legemiddelbehandling gjennom pollensesongen i tillegg. Tabletter, nesespray eller øyedråper – hva skal jeg velge? Legemiddelform mot pollenallergi velges ut fra symptomene. Er det rennende eller røde øyne som er problemet er det vanligvis nok med øyedråper. Det samme gjelder ved symptomer bare i nese, da er førstevalget nesespray mot pollenallergi. Er det imidlertid plager i både øyne og nese kan tabletter være et bedre valg. Tabletter kan hos noen gi plagsomme bivirkninger, trøtthet og munntørrhet er oftest rapportert. Dersom man ikke kommer i mål med kun tabletter eller øyedrå-

per/nesespray, kan man kombinere de ulike produktene etter behov. Ved liten effekt av reseptfrie medisiner, eller ved langvarig allergiplager, bør lege kontaktes. Øyedråper med ulik effekt De forskjellige typene øyedråper og nesespray mot allergi har ulike virkningsmåter. Dette kan ha betydning for hvor raskt de virker, hvor lenge de virker og om de må brukes regelmessig eller etter behov. - Forebyggende øyendråper mot allergi (Lomudal®) hemmer frigjøringen av histaminer og har god effekt. Disse må man imidlertid bruke regelmessig gjennom pollensesongen og gjerne starte opp med før symptomene kommer. - Øyendråper som inneholder antihistaminer (Livostin®, Spersallerg®) virker raskt. Disse kan brukes ved behov, men har ikke like god forebyggende effekt. Spersallerg® reduserer i tillegg tendensen til røde øyne, men skal av den grunn ikke brukes med enn 14 dager sammenhengende. Zaditen® øyedråper har en kombinasjon av begge virkemåtene, den virker med en gang og har i tillegg en forebyggende effekt.

Velg riktig nesespray – mot allergi, ikke forkjølelse Ved allergiplager i nese bør man helst ikke bruke vanlige nesespray mot forkjølelse. Langvarig bruk av slimhinneavsvellende nesespray mot tett nese kan gjøre vondt verre, og bør unngås ved allergi. Når det gjelder hvilken nesespray

Blond er in! Violet shampo, conditioner og kur fra Joico.

kr 399,( ord. 529,-)

Husk å bestille time til 17.mai!

Chafrisør Tlf. 73 91 15 16

I Prix-bygget på Jakobsli

09-18 ( 15)

Tlf. 73 91 15 16 www.chafrisr.com

som anbefales mot pollenallergi, skilles det mellom tett og rennende nese. - Ved rennende nese er forebyggende (Lomudal®) eller symptomlindrende (Livostin®, Lastin®) nesespray gode valg. Er nesen tett, kan det være en fordel å prøve spray med kortison (Nasacort®), som demper betennelsestilstanden i neseslimhinnen i tillegg til å virke mot allergi. Denne må brukes noen dager sammenhengende for å få full effekt, før dosen deretter reduseres for vedlikehold. Tabletter lindrer flere steder på en gang Tabletter mot pollen allergi inneholder antihistaminer som vil gi effekt på flere steder i kroppen samtidig (eks både øyne, nese og svelg). De ulike produktene anses som noenlunde like, men det kan være individuelle forskjeller som gjør at man i noen tilfeller må prøve seg litt fram. De mest brukte allergitablettene er Cetirizin, Zyrtec® og Loratidin. Produsentene av nyere typer allergitabletter (Telfats®, Kestine®) hevder at de gir mindre trøtthet enn tradisjonelle allergitabletter. Effekten mot pollenallergi er imidlertid ganske lik. Hva så med barn, gravide og ammende? På generell basis anbefalers først

og fremst lokal behandling med øyendråper og nesespray til sårbare grupper som barn, gravide og ammende. Lomudal® øyendråper og nesespray er førstevalget til kvinner som er gravide eller ammer, men de kan bruke andre allergimidler, også noen typer tabletter, etter først å ha rådført seg med lege. Til barn er kun øyendråper og nesespray reseptfritt, og tabletter til barn over 12 år. Har barnet store allergiplager finnes det flere ulike typer allergilegemidler å velge, men da etter legens anvisning. For å få best effekt av symptomatisk behandling bør man medisineres regelmessig og begynne allerede før man merker plagene. En pollenprognose vil kunne hjelpe pollenallergikere med å begynne medisineringen i tide for å oppnå best mulig effekt. Venter man til plagene oppstår, blir effekten av behandlingen ofte dårligere enn om man begynner i god tid. Pollenvarslingen.no viser hvilken pollentype som har spredning i hvilke deler av Norge. I begynnelsen av mai har salix (selje, pil og vier) moderat spredning og bjørk er på vei. Skrevet av provisorfarmasøyt Annette S. Moen, Apotek 1 Strindheim


nr. 7 - mai 2012

VINN FLAX-LODD vi trekker to vinnere som får tre flax-lodd hver.

29

Send svaret til: Bydelsavisene AS, Nardoveien 16A, 7032 Trondheim, innen 22. mai. Merk konvolutten med: “Kryssord 4/12” Navn: Adresse

Postnr.:

Vinnere kryssord 3/12 Otto Rinnan Ole Aasveds vei 7048 Trondheim Tore Ekren Aunegrenda 7047 Trondheim Bydelsavisa Strinda gratulerer vinnerne som får tilsendt tre Flax-lodd hver.


nr. 7 - mai 2012

30

SPISESTEDET

Selskapslokale fra vogge til grav På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet kom byfolket til gården på Øvre Singsaker for å ta seg en hvil på haugen og nyte den flotte utsikten. I dag kommer de til Kvilhaugen for å markere livets gleder og sorger, eller for å nyte en iskald pils i sensommersola. Av Renate Brødreskift Det er hektisk aktivitet på gårdstunet en dag i slutten av april. Bygningsarbeidere er i ferd med å fikse taket på hovedhuset, som fikk hard medfart av stormen Dagmar i romjula, og daglig leder Audi Førde har hendene fulle med å planlegge konfirmasjonsselskapene som er like rundt hjørnet. Over 40 konfirmasjoner i løpet av en sesong og 46 bryllup fra mai til oktober i fjor, tilsier at den gamle gården fra 1820 er et populært lokale når trønderne skal feire livets forskjellige faser.

Populært på nasjonaldagen Når 17. mai kommer, pyntes gården til fest med norske flagg og blomster på tunet. – Her skal det ikke være noen tvil om at det er 17. mai, sier Førde. Med to buffet-bordsettinger mellom klokka 13 og 18, har restauranten god kapasitet på nasjonaldagen. Men husk å bestille bord på forhånd. Førde lover god stemning hele dagen til ende. – 17. mai har du de som kommer hit med ungene på dagen. Så drar de hjem og leverer de til barnevakta og kommer tilbake hit på kvelden, sier hun.

Størst på selskap - Vi har selskap for alt fra vogge til grav, og alt det vi feirer i mellom, med et spesielt trykk på konfirmasjoner, bryllup, firmafester og årsdager, sier Førde. Selskapene utgjør over 90 prosent av restaurantdriften, og preger derfor også en stor del av arbeidsdagen til daglig leder. Ikke sjelden har hun fulgt de samme gjestene gjennom konfirmasjon, bryllup og begravelse. – Jeg følger de opp og blir godt kjent med dem. Et selskap er ikke gjort på en mail, sier hun, og forteller om den gangen de var vertskap for en 100-årsfeiring. Jubilanten var født i 1911, og hovedretten ble derfor servert presis klokken 19.11.

Plass til 450 gjester Det er lenge siden fjøslukta hang over Kvilhaugen. Den siste kua forlot visstnok gården på slutten av 50-tallet, og da den siste eieren, Hjalmar Østerås og hans kone Harda bodde her frem til 1987, var parets 17 katter de eneste dyrene på gården. Paret fikk ingen barn, og da Trondheim Kommune i 1964 ønsket å rive gården fordi den ikke passet inn i det moderne bybildet, satte eieren seg på bakbena og krevde å få beholde gården. Da han døde ble gården solgt, og siden 1987 har den vært gjenstand for flere renoveringer, den siste for seks år siden da låven i andre etasje ble gjort om til et stort selskapslokale med plass til

VELKOMMEN TIL GÅRDS: Daglig leder ved Kvilhaugen Gård, Audi Førde, gjør seg klar til det som er årets festsesong på gården. Her i en av de gamle stuene i hovedhuset, der man har beholdt originalpanelet på veggene.

165 gjester. Til sammen kan restauranten ta 450 gjester på en gang, i tillegg til uteserveringen. Spareribs og jordbær Restaurantens a la carte-meny er tilpasset sesongen, slik at du om sommeren kan nyte Kvilhaugens spareribs sammen med en iskald øl, og innta friske jordbær til des-

sert. Om høsten står blant annet reinsdyr på menyen. Vil du bare ha noe godt i glasset mens du nyter utsikten over Fosenalpene og Trondheimsfjorden, er du ikke alene om det. På hete sensommerkvelder fylles uteserveringen på haugen raskt opp.

– I august har vi noen helt vanvittige solnedganger her, sier Førde entusiastisk, og forteller om den gangen de hadde et frieri ute på gressmatta. På et piknikpledd ytterst på haugen fikk frieren sitt «ja», og et år etter stod bryllupet på samme sted.

FRISØR OG THAIMASSASJE

Thaimassasje

Mai Tilbud på Genuin Thaimassasje (Alle våre behandlere er sertifiserte og har lang erfaring). - Nye kunder får første time med 20% rabatt - Ved kjøp av klippekort for 5 ganger gir vi 10% på valgfrie behandlinger. Det gis også 20% rabatt til Begge hvis du tar med en venn som ikke har vært her før. Velkommen til Innherredsvn. 81 Åpn.tider: Man, tirs, fre: 11-18 Ons, Tor: 10-19 Lør: 10-15 Tlf. 73 52 29 65 Hjemmeside: Facebook (Søk Trendin Frisør) Vi har store lyse lokaler og gratis parkering i Bakkauneveien.

Kvilhaugen Gård Blussuvollsbakken 20

Tlf. 73 600 630

Åpnet: 1987 Eier: Ivar Koteng På menyen: Egne selskapsmenyer. Blåskjell, fiskesuppe, spareribs, entrecôte, fish & chips, Kvilhaugens Burger, salat og desserter på sommerens a la carte-meny Billigst/Dyrest: Kremet fiskesuppe 135,-/Kvilhaugens spareribs 255,Uteservering: Ja, med plass til ca. 150 gjester Musikk til maten: Soft cafémusikk a la Cafe del Mar. Her treffer du: Lystige lag til bryllup, konfirmasjon, dåp og jubileumsfeiringer. Bedrifter på kurs eller julebord. Minnesamvær. Til hverdags: naboer over 30, lokale idrettslag og borettslag som har møter her.


nr. 7 - mai 2012

31

Thonning Owesens gate Av Jan Vestre

Ligger sentral på Leangen. Begynner der Stjørdalsveien slutter og går parallelt med Innherredsveien frem til Ranheimsveien. (Rundkjøringen ved Shell-stasjonen). Kalt opp etter godseieren og legatstifteren Johan Thonning Owesen. Thonning Owesen ble født i Dublin i 1804. Mistet begge sine foreldre tidlig og ble boende hos morens familie til 1822 da han reiste til Trondheim hvor han bosatte seg for godt. Faren hadde etterlatt sønnen

Gata vår

en stor formue, og noe av denne brukte Thonning Owesen på å kjøpe gården Kroghsminde (Leira) i 1829, med et innmarks areal på over 1000 dekar. Her drev han jordbruk i stor skala i 50 år. Thonning Owesen var i sine

Av Kristin Evensen Giæver

quiz

yngre år en glad levemann som holdt store fester på Leira og deltok aktivt i Trondheims selskapsliv. Senere ble han religiøst engasjert og levde da et mer tilbaketrukket liv. Han døde i 1881 og etterlot sin store formue til veldedige formål.

Et «steinkast» unna:

museumsutstilling ved fabrikken.

Spabutikken Polarbad flytter til Lade Etter 10 år i Thoning Owesens gate flytter nå Spabutikken Polarbad til Haakon VIIs gate på Lade.

5. I følge sagnet forvandlet Olav den Hellige ei troll kjerring til stein her. 6. Gryta 7. Steinanvegen 8. 1976

I forbindelse med 100-årsjubileet i år er det åpnet en egen

1. Gamle ord og uttrykk: Hva må en person som sier ” æ e byidd”? 2. Hvilken sportsklubb er den eneste i Midt-Trøndelag og Møre og Romsdal som har eget fotballtilbud for personer med psykisk utviklingshemning i yngre årsklasser? 3. Husmannsplassene Haugen, Kåret og Rundhaugen tilhørte hvilket område? 4. Hvor hadde Luftkommando Trøndelag tilholdssted frem til 1956? 5. Hva er bakgrunnen for navnet Kjerringberget på Lade? 6. Hva heter rasgropa som ligger ovenfor Othilienborg? 7. Hva heter vegen som går på oversiden av denne? 8. I hvilket år ble Strindas lensmannsdistrikt nedlagt? 1969, 1976 eller 1983? SVAR 1. Ta en liten pause 2. Charlottenlund Sports klubb (CSK) 3. Loholt 4. Kuhaugen

Nidar Nidar ble etablert i 1912 som en ren trøndersk bedrift. Flere oppkjøp og fusjoner ble gjort på 70-tallet (Kiellands Fabrikker, Bergene og Lorentz Erbe & Søn) Nidar er heleid av Orkla konsernet, og er i dag en ledende leverandør av godterier i Norge med en markedsandel på over 30 %. All produktutvikling og egenproduksjon skjer ved fabrikken på Leangen. Dagens Nidarlogo er basert på grunnlegger Emil Nilssens signatur.

Hvor er dette?

Lerkendal stadion FLYTTER FRA LEANGEN TIL LADE: Daglig leder ved Spabutikken Polarbad, Jostein Strømme, gleder seg til å flytte inn i nye lokaler i Haakon VII’s gate på Lade.

Spabutikken Polarbad ligger i dag på eiendommen Florum Park bak gamle KBS. Neste år starter byggingen av 200 nye boliger på området grunneierne håper skal utvikle seg til en ny bydel. I fjor flyttet Elkjøp Leangen fra Florum til Lade. Nå følger Spabutikken etter. Større og triveligere Daglig leder Jostein Strømme gleder seg. – Vi får større og triveligere butikk samt en mer sentral plassering. Den nye butikken vil få en

gulvflate på 400 m2 og ligge i en av Trondheims travleste gater utenom sentrum. Hver dag kjører nemlig 12.000 biler gjennom Haakon VIIs gate. I den nye butikken på Lade vil kundene få anledning til å teste massasjebadene på en helt annen måte enn før. - Vi vil ha et eget rom hvor man i fred og ro kan få prøvebade, opplyser Strømme. Bad for alle I løpet av det siste tiåret har Strømme sett en klar utvikling når det gjelder hvem som går til

anskaffelse av massasje- og boblebad. - Før var det nok de som satt noe godt i det som unnet seg noe ekstra luksus. I dag er det gjennomsnittsfamilien som gjerne vil ha et massasjebad, enten det nå er til hytta eller hjemme. Spabutikken Polarbad fører også grill- og lysthus, infrarøde saunaer, massasjestoler og varmepumper. Den nye butikken åpner mandag 14. mai


bydelsavisa

Tips oss på 73 50 46 00 eller strinda@bydelsavisa.no

Norges råeste dyrebutikk VÅTFOR TIL KATT

KATTEFOR BRIT 8KG

Brit Care Bokser og poser – 5 forskjellige smaker

(3 typer/smaker)

299,-

-50% TRANSPORTBURKAMPANJE

-40% FLYTEVESTER TIL HUND (KATT) 6 forskjellige farger- alle størrelser

Skudo 1 – 48x32x31cm før 289,Skudo 2 – 55x36x35cm før 359,Skudo 3 – 60x40x39cm før479,Skudo 4 – 68x48x51cm før 998,Skudo 5 – 79x58x65cm før 1598,Skudo 6 – 92x63x70cm før 2499,-

nå 173,nå 215,nå 287,nå 598,nå 958,nå 1.499,-

HUNDEPØLSE BRIT 5 Forskjellige smaker Ord. 39,- nå 19,-

fra kr.

-50%

299,-

TAM Lade har det beste tilbudet til ditt dyr!

Lade Arena, Haakon VIIs gt. 12, 7041 Trondheim, Tlf. 98 29 78 00 www.tam-zoo.no

Strinda 2012-07  

Bydelsavisa Strinda, utg. 7 Utgitt 9. mai 2012.

Strinda 2012-07  

Bydelsavisa Strinda, utg. 7 Utgitt 9. mai 2012.

Advertisement