Page 6

6 | NR. 2 – 2014 |

Nyheter | Digitale gründere

Vant i lotto og ble digital gründer For ett år siden sa Hilde Amundsen opp jobben for å bli sin egen sjef. Nå gjør ­motivasjons-appen «Mindfit» det skarpt på ­Appstore. Tekst og foto: Kjersti Lunden Nilsen

– Nå kan du ha med deg din egen mini-psykolog i lomma, forteller hun entusiastisk mens hun peker og forklarer og viser hvordan appen skal brukes i praksis Hilde er på nettverkssamling i regi av Girl Geek Dinners Trondheim. 15-20 teknologiinteresserte personer har møtt opp for å høre mer om Hildes grunder-historie. Hvordan kunne hun si opp en fast jobb og satse alt på å utvikle en motivasjonsapp?

Selvopplevd – Jeg kjedet meg på jobben, var nyskilt og alene med ansvar for hus og hjem og barn og hund. Men oppi alt dette hadde jeg faktisk vunnet noen penger i lotto. Så med litt startkapital og masse pågangsmot var det bare å hoppe i det. Hilde forteller historien om hvordan hun var lei av jobben og slet med mestringsfølelse i hverdagslivet. Om skilsmissen og det å starte på nytt. Om kriser og tvil. Og behovet for å fiinne mening – og få hjelp – Plutselig står du der en dag og

føler at alt går imot deg, du trenger kanskje hjelp til å sette tanker og følelser i system, for å klare å se det positive i tilværelsen. Egen erfaring fra da hun selv hadde det tøft har nå blitt hennes nye hverdag – og inntektskilde. Med appen Mindfit tar Hilde denne våren skrittet fullt ut og entrer grunderarenaen med et praktisk redskap for coaching og mental trening. – Det må være enkelt, praktisk og motiverende – hvis ikke er det ingen som vil bruke det, sier hun.

Psykologi Verktøyene og det teoretiske fundamentet i den nye appen har hun hentet fra en retning innenfor psykologien kjent som EMDR-behandling, som er en anerkjent metode for traumebehandling. – Ubehagelige opplevelser lagrer seg i kroppen og kan være svært ødeleggende for oss hvis vi ikke får tatt et oppgjør med dem. Innholdet i appen er bygd opp som en psykologisk veiledning der du selv kan skrive din egen dagbok for positive hendelser. Og jobbe med endring. Hennes egen søster Janne er psykolog med

spisskompetanse på EMDR, og har vært med på å kvalitetssikre det faglige innholdet i appen. – Appen passer til alle som er opptatt av egen motivasjon og ­verdier, og som ønsker en p ­ ersonlig utvikling i eget liv, ­forteller Hilde.

Nettverk Nå satser søstrene på at flere vil få øynene opp for appen. Avgjørende for om de vil lykkes eller ikke handler mye om hvordan og hvor bra selve markedsføringen blir – og det har damene full fokus på i disse dager. Strategier og planer legges, nettsider er under utvikling og suksesshistorier fra testpersoner skal formidles. – Jeg gleder meg som en unge til å se den tilgjengelig på App Store, forteller Hilde entusiastisk.

Heiagjeng i veska Som tidligere webredaktør, nå mobilappgrunder, er Hilde selv en del av bransjenettverket Girl Geek Dinners Trondheim. Å holde foredrag blant sine egne er en god start på den lange reisen som ligger foran henne. – Endring kommer ikke av seg selv. Men med Mindfit kan du bli din egen heiagjeng og bære med deg mestringsfølelsen i veska! Teknologiinteresserte jenter i eget nettverk er et takknemlig publikum, og mange vil snakke om appen til sine venner. Det twitres og instagrammes og pos-

tes bilder fra kvelden på Facebook. Hashtag Mindfitapp.

Gründergener Hilde har alltid vært fascinert av nye løsninger. Med bakgrunn fra web, media og reklame og med en lidenskapelig interesse for folk, teknologi og kommunikasjon har kompetansen hennes som webutvikler for alvor blitt satt i system. – Jeg kommer fra en familie som tidlig lærte meg at alt er mulig, mange av dem er og har vært grundere selv, så det ligger kanskje i blodet?

Jeg gleder meg som en unge til å se den tilgjengelig på App Store. Aha-opplevelse Likevel tok det noen år før hun selv turde å ta sats. Forretningsideen ble unnfanget som et direkte resultat av at hun selv var inne i en dårlig periode midt i livet og hadde behov for hjelp til å takle utfordringene, og snu tankemønsteret. A-ha opplevelsen kom da søster Janne en dag mente at hun burde komme seg til en psykolog.

– Midtlivskriser er noe de aller fleste kommer til å oppleve, på en eller annen måte, og det skjer i alle land, sier Hilde. En av de store fordelene hun har hatt i utviklingsfasen er at hun selv har vært midt i målgruppen. Med en app som hjelper deg til å kartlegge negative hendelser og ubevisste mønster, er Hilde og søster Janne overbevist om at mange vil ha bruk for de hjelpeteknikkene som tilbys.

Starten på et eventyr Med startstøtte fra Innovasjon Norge, beinhard jobbing og tydelig fokus på riktige arbeidsoppgaver, har Hilde lyktes å komme dit hun ønsket seg. Appen ble gjort tilgjengelig i App Store i mai. Det var en ny milepæl for Hilde: – For 28 kroner kan alle med en Iphone ha tilgang på sin egen personlige trener, er ikke det fantastisk? Foredraget går mot slutten og demovisningen har gitt mersmak for forsamlingen. Hilde Amundsen, entreprenør, entusiast og optimist, smiler fornøyd og tar imot applaus. Førpremieren på lanseringen har vært vellykket. Og på notatsidene i sin egen Mindfit-utgave samler Hilde på positive bekreftelser og oppnådd mestringsfølelse.

Profile for Bydelsavisa Strinda

Næringslivsavisa 2014-02  

Næringslivsavisa i Trondheim Utgitt i uke 25, 2014.

Næringslivsavisa 2014-02  

Næringslivsavisa i Trondheim Utgitt i uke 25, 2014.

Advertisement