Page 22

22

nr 11 - 2012 - www.byavisen.net

Spalding til Nattjazz

Kultur Film

Nylig ble 23 nye navn føyet til programmet for Nattjazz 2012. 25. mai kommer stjernebassisten Esperanza Spalding, som i 2011 var den første jazzmusikeren noensinne som mottok den gjeve Grammy-prisen for beste nye artist. Søndag 27. mai blir en festdag for Bergens Zappa-elskere. Da står The Grandmothers of Invention på scenen, med fire medlemmer fra Frank Zappas legendariske backingband, The Mothers of Invention. Foto: Sandrine Lee

Fra Galtvort til den n – Jeg liker å spille karakterer på film som er forskjellig fra meg selv. I «Into the White» er jeg både sint og frustert, sier superstjernen fra Harry Potter, Rupert Grint (22) som nylig gjestet Bergen.

Nils Vermund Gjerstad

redaksjon@byavisen.net

– Der kommer han! peker en tenåringsjente, med autografblokken parat. Ut av en svart Lexus trår den første Hollywood-stjernen som har satt sin fot på bergensk grunn på årevis. Så begynner hylingen, som om Beatlemania herjet. Nærmere 500 tenåringer står på rekke opp den røde løperen ved Magnus Barfot. Flertallet er jenter. De vil ha Grints navnetekke, enten på blokk, medbragte Harry Potter-bøker eller klesplagg. Noen er også så heldige at de får en klem, eller et bilde på mobilen sammen med 22-åringen. Etterpå hyler de fornøyd, som om de har blitt berørt av en halvgud. HISSIG RAF˜PILOT Stjernen, som ble verdensstjerne etter rollen som en av Potters to bestevenner i syv Harry Potter-filmer er selv både generøs med smil og autografer. Faktisk virker han litt brydd og sjenert der han spaserer over den røde GINTOMANIA: Hundrevis av skrikende tenåringsjenter var samlet utenfor Magnus Barfot for å hylle en av Storbritannias mest profilerte unge skuespillerne på den røde løperen. løperen. Foto: Harald Sejersted – Han er en sykt god skuespiller. Jeg har også sett ham i en musikkvideo, hvor han viser sykt mange krigsfilm. Det betyr mye for meg, sier fjellheimen. Tyskerne tar britene til – De to britiske RAF-flygerne krigsfilm, sier Næss om filmen, som følelser, forteller en engasjert jente Grint om den voldsomme interessen fange i en nærliggende hytte. ˜ i filmen ville jeg at skulle være en er løst basert på en sann historie. som har iført seg Harry Potter-slips rundt hans besøk. – Jeg ville ha en ny erfaring med å snobbete offiser og en mer røff arbeifor anledningen. I krigsdramaet «Into the White» spille inn film i Norge, sier Grint om derklassetype som også er en mester KREVENDE DIALEKT Et par timer i forkant har Byavisen spiller han den provokative, dum- hvorfor han påtok seg rollen. i dart, forteller Næss. Ifølge Grint var Liverpool-dialekten fått interjvu med Rupert Grint på et dristige og temperamentsfulle Royal Sammen med Næss og film-cre– Ideen bak «Into the White» er å han snakker i filmen en utfordring. hotell like ved kinoen, hvor vakthol- Air Force-skytteren Robert Smith. wet tilbragte han noen uker ved Grotli lage en film om vennskap under van– Det er en røff dialekt som passet det er strengt. Handlingen starter 27. april 1940, og Geiranger. skelige forhold. Historien om de nor- til fyren jeg spiller. For meg som kom– Det er hyggelig at så mange hvor et RAF-fly og et fra Luftwaffe Ifølge regissør Næss ville han ha ske krigshelter har blitt forttalt noen mer fra Hertfordshire krevde det en unge kommer for å se meg spille i en skytes ned over den snødekte norske Grint fordi han er en god skuespiller. ganger. Into the White en annerledes del øving.

Byavisen - avis11 - 2012  
Byavisen - avis11 - 2012  

Byavisen Bergen

Advertisement