Page 10

10

nr 11 - 2012 - www.byavisen.net

Barna til kjøkkenbenken

En studie ved Columbia University viser at barn som får delta i matlagingen er mer åpne for å forsyne seg av flere typer mat enn de som ikke har vært med på kjøkkenet. – Barna bør få være med å tilberede mat. Det gir trygghet når man vet hva som er i maten, og man blir nysgjerrig og får lyst til å smake, sier Anne Thomassen, klinisk ernæringsfysiolog ved Barnesenteret på Oslo universitetssykehus. (vg.no)

Livsstil Mat

Vegetarisk favo Lørdagsklassikerne - uten kjøtt

Burger, lasagne og meksikansk mat er ofte retter som mange forbinder med mye kjøtt. Men denne typen kosemat finnes også i lekre vegetariske varianter. Jeg har ofte servert disse rettene til gjester og alltid fått skryt, også fra

de mest ihuga kjøtteeterne. Rettene er nemlig både smakfulle og mettende. Bonusen med vegetarvariantene er at man får i seg mange grønnsaker, samtidige som man kan nyte en saftig middag med smeltet ost på toppen.

Mari-Louise Uldbæk Stephan

mari.stephan@byavisen.net

Carpe diem-favoritten I 2008 bodde jeg i India. Stamkafeen i den lille byen jeg bodde i heter Carpe Diem og har den beste vegetariske enchiladaen jeg vet om. Etter litt prøving og feiling har jeg kommet frem til en oppskrift som minner meg veldig om den de hadde. Ingredienser 1 løk 2 fedd hvitløk cayennepepper 10 sopp 1 teskje chilipulver 1 teskje spisskummenkrydder 1 boks røde bønner 1 boks hakkede tomater 1 paprika olivenolje 6 tortillalefser 2 kopper ost

SLIK GJØR DU * Sett ovnen på 200 grader. * Skjær opp grønsakene og stek de i en panne med olje. * Tilsett bønner, tomater og krydder. * Finn frem en ildfast form. * Legg lefsene side om side som robåter. * Ha i fyllet. * Rull de sammen og strø over ost. * La de stå i ovnen til de blir gylne (ca. 30 minutter) * Sevér med salat og rømme.

Byavisen - avis11 - 2012  
Byavisen - avis11 - 2012  

Byavisen Bergen

Advertisement