Page 12

12

nr 7 - 2012 - www.byavisen.net

Livsstil Familie Mammablikk Byavisens Silje Stavrum Norevik rapporterer fra tilværelsen som nybakt mor.

Jakten på en god natts søvn Å blir mor eller forelder innebærer en ny tro på hvordan teknologiske nyvinninger kan revolusjonere hverdagen. Ikke bare skal den lille helst legge på seg en halv kjøttdeigpakke i uken, han må også trenes opp til primalbeho vet søvn, særlig hvis poden ankommer kloden stilt inn på vestamerikansk tidssone. Som ny mor finnes det mange fallgruver. Tro for eksempel ikke at den smelldyre sengen du kjøpte fra et dansk designmerke, alle barnesengers Rolls Royce, vil glede poden noe særlig. Tro heller ikke at applikasjonen med hvit støy, blant annet falsk hjertelyd, og irriterende høy blenderlyd, som du lastet ned fra nett (Babysleep), vil fungere mer enn en natt i slengen. Hør heller ikke på alle råd som kommer din vei. Den ene dagen får du høre at det ikke nytter å lage rutiner for et ukes ferskt spedbarn, den andre kvelden kommer tobarnsforeldre som hevder at barna sov søtt fra uke fire på grunn av innøvde nattasanger og tidfaste trilleturer.

Ikke hør på alle råd som kommer din vei. Selv om man innerst inne vet at babyer også er individer (hvem ville fortalt en voksen hvor dan hun eller han sover best fordi han er 28 eller 46 år?) er det lett å prøve ut nye løsninger hver kveld i det egne øyelokk blir tunge som nedfallsfrukt mens poden fortsatt vil drive nattklubb til tidlige morgentimer. men etter bySSing , rugging og falsk sang som skjemmer naboene, innhenting av ven ners plastic-fantastic-uroer og eksternhjelp til nattlige kilometre på stuegulvet, kommer det plutselig en natt hvor poden sover uavbrutt med bare en eneste matpause. Da blir man så forskrekket at man straks må google det hele «vekke baby for mat?». Så spørs det bare hvor lenge søvnidyllen vil vare.

Kelsey Caroline Jørgensen og John Fredrik Sletner giftet seg i Storetveit kirke 18. juni 2011. Foto: Fotograf Monica Johansen, Studio M

Helene Minde og Ole-Bjørn Maurstad giftet seg i Åsane gamle kirke den 12. november 2011. Foto: Frost studio

Bryllupsfoto Har du bryllupsbilder, send dem gjerne til redaksjon@byavisen.net

Byavisen - avis07 - 2012  

Byavisen Bergen

Byavisen - avis07 - 2012  

Byavisen Bergen

Advertisement