Page 1

Personaleblad - distribueres også til venner og forretningsforbindelser

Overtagelse af Sea-Air Logistics, Sverige Side 2

Allan

Samarbejde på Polen Side 7

Side 12

Dan

Mark Thomas

Borerig i Hirtshals

Nr. 97 august 2011

Esben

Lars

Jacob

Frank

Dennis Jason

Simon

Søren

Mads

Lars Nicolai

OWIFT 2011Blue Waters vinderhold Side 2

Kim

Nikolaj

Kurt


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Blue Water vært for OWIFT

Offshore World International Football Tournament 10.-12. 6. var Blue Water vært for den første internationale fodboldturnering for offshore firmaer fra hele verden. Begivenheden blev afholdt i Esbjerg, og initiativtagere til arrangementet var SBM Offshore fra Monaco i tæt samarbejde med Blue Water. SBM har gennem længere tid haft ideen om et VM i fodbold for offshore virksomheder. Med de gode faciliteter i Esbjerg, hvor Blue Water Arena er centralt placeret, kunne ideen omsættes til praksis. 8 hold fra firmaer, der er involveret i efterforskning eller olieboring rundt omkring i

verden, stillede med 180 deltagere af 16 forskellige nationaliteter. Keppel Offshore & Marine, SBM Offshore, Vicinay Marine, NKT Flexibles, Alfa Laval, DONG Energy/ Semco Maritime, Maersk og Blue Water Shipping. Allerede fredag aften var teamlederne samlet på Hotel Britannia for at gennemgå turneringsregler og overvære lodtrækningen om fordeling af kampene. Lørdag morgen kl. 08.00 startede turneringen med afvikling af 8 indledende kampe, mens de sidste fire puljekampe, semifinaler og finalen blev spillet søndag

Overtagelse af Sea-Air Logistics For at styrke Blue Waters set-up i Sverige har vi fra 1.7. overtaget aktiviteterne i firmaet Sea-Air Logistics, Gøteborg. Firmaet er bygget op over de sidste 11 år og har specialiseret sig i sø- og luftfragt på Fjernøsten og USA. Firmaet har været ejet af bl.a. Christina & Rocco van Horik, og efter overtagelsen

fortsætter Rocco van Horik som udviklingschef for vore sø- og luftfragtaktiviteter hos Blue Water Sverige. Filosofien med høj kvalitet og personlig service falder fint i tråd med Blue Waters egne værdier, så vi er sikre på, at vi bliver et godt match og glæder os til samarbejdet.

15.6. blev overtagelsespapirerne underskrevet. F.v. Björn Jensen / Blue Water Gøteborg, Christina van Horik og Poul Aarre / Blue Water Aarhus. Forrest Carsten Eskildsen / Blue Water Esbjerg og Rocco van Horik.

23.6. havde vi et kort, men udbytterigt besøg hos Blue Water København af Robert Rankin / Sea-Air Logistics Hong Kong, der også har været involveret i SeaAir Logistics, Gøteborg. Han var på vej tilbage til Hong Kong efter besøg i Sverige.

2

på Blue Water Arena. Mange tætte og spændende kampe blev afviklet, og det endelige resultat blev, at Blue Water vandt finalen med 4-2 over Keppel, der havde deltagere med fra Singapore, Qatar, Holland og Brasilien. Som afslutning på turneringen blev der afholdt en flot gallaaften i Carlsberg Loungen på Blue Water Arena, hvor imponerende pokaler blev overrakt. Fra alle sider har der lydt rosende ord om arrangementet og opfordring til at gentage successen.

Nyt hovedkvarter for Blue Water Dette nummer af Blue Water News skrives med opmagasinerede flyttekasser og kaos omkring os. 15.7. blev dagen, hvor vi rykkede ind i vort nye hovedkvarter på adressen Trafikhavnvskaj 9 – en lille flytning i afstand, men alligevel en flytning med utroligt mange forberedelser - specielt i en ferietid. Vi glæder os til de nye omgivelser, men er selvfølgelig også spændte på, hvordan hverdagen kommer til at fungere i så stort et hus. Der er mange skridt fra kælder til kvist – også selvom der er elevator, men vi regner med at mødes i stueetagen ved middagstid.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Amerikansk besøg Den amerikanske ambassadør på besøg hos Blue Water i Esbjerg

På billedet ses f.v. Shaun Waddoups, Johnny Søtrup, Otto Jespersen, Laurie S. Fulton, Jørn Bøllund, Kurt Skov, Dan Nissen og Kim Thue Andersen. 17.5. blev foyeren pyntet med stars and stripes-bannere som en velkomstkulisse forud for besøget af den amerikanske ambassadør i Danmark – Laurie S. Fulton. En velkomstkomité med Kurt Skov i spidsen stod klar kl. 14.45 til at modtage de fine gæster, som ud over den kvindelige ambassadør bestod af Shawn Waddoups (First Secretary, Economic Affairs), Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og kommunaldirektør Otto Jespersen.

Ændring i Blue Water Fondens bestyrelse Morten Hahn-Pedersen er indtrådt i Blue Water Fondens bestyrelse. Han erstatter borgmester Johnny Søtrup, der efter 4 år i bestyrelsen ikke ønskede genvalg. Vi takker Johnny Søtrup for en god indsats og et godt samarbejde. Morten Hahn-Pedersen, 54 år, er direktør for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og en lokal ildsjæl, der har et godt kendskab til de lokale erhvervs- og havneforhold. Morten har været esbjergenser siden 1988, og ud over at være museumsmand er han en utrolig flittig forfatter og bestyrelsesmedlem - specielt inden for sit fag, men også bl.a. i Esbjerg Erhvervsudvikling. Vi glæder os til frisk inspiration og samarbejdet i Fondsbestyrelsen.

Gæsterne fik en guided rundvisning på kontoret med fokus bl.a. på trailerstyring og godsovervågning i Europa samt projektafdelingens store engagement i vindmølleafskibninger, inden Kurt Skov afsluttede med en præsentation af Blue Waters formåen, internationalt set og USA-rettet. Ambassadør Laurie Fulton viste stor interesse, stillede flere yderst kvalificerede spørgsmål og var en meget ligetil og charmerende gæst.

Besøg af transportministeren 22.7. var transportminister Hans Chr. Schmidt på besøg i vort nye hus i Esbjerg sammen med andre politiere: Folketingsmedlem Mike Legarth, viceborgmester Henning Ravn, Esbjerg, borgmester Laurids Rudebeck, Tønder, og desuden direktør Tom L. Nielsen, Esbjerg Erhvervsudvikling og Lars Erik Skydsbjerg fra Tønder Kommune. Det blev til en hyggelig og konstruktiv snak med den slagfærdige transportminister. Vi fik fortalt vore meninger i forbindelse med den nye havnelov og ikke mindst vore ønsker om en motorvej, der forbinder Heide i Tyskland og Esbjerg. Altså en alvorlig opgradering af A11 mellem Tønder og Esbjerg. Dette vil tage presset af trafikken på E45 på den østjyske højderyg og give langt bedre muligheder for den tiltagende tunge trafik af blandt andet de mange store vindmølletransporter til og fra Esbjerg Havn med færgeforbindelser med hele Europa - og den vestlige del af Danmark

På billedet ses f.v. Lars Erik Skydsbjerg/Centralforvaltningen Tønder Kommune, Carsten Steffensen/Blue Water, Henning Ravn/Esbjerg Kommune, borgmester Laurids Rudebeck/ Tønder Kommune, Mike Legarth, Kurt Skov, transportminister Hans Chr. Schmidt og direktør Tom L. Nielsen/Esbjerg Kommune. - og gavne turismen til den jyske vestkyst. Turen gik videre til Rømø, hvor der også

blev tid til et kort visit hos Blue Water Rømø, og sluttede i Tønder. 3


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Besøg hos Arla i England

Én af Blue Waters største forretninger gennem tiderne har været afskibning af fetaost fra Danmark til Iran for MD Foods - nu Arla Foods. Mellem 1986 og 1996 blev der afskibet ikke mindre end i alt 750.000 tons fetaost fra Esbjerg i store flotte køleskibe. Vi stod for transporten fra de danske mejerier til vore kølepakhuse på Esbjerg Havn, opbevaringen og selve lastningen af de mange skibe - og desuden fulgte vi losningen i de iranske havne. Vi havde et rigtigt godt samarbejde med folkene fra MD Foods - ikke mindst med den daværende chefforhandler for Iran, salgsdirektør Peter Lauritzen, og fra Blue Water deltog Søren Stougaard og Kurt Skov ofte under Peter Lauritzens spændende salgsture til Iran. Tiderne ændrede sig - og eksporten til Iran blev stoppet. Peter Lauritzen er nu administrerende direktør for Arla Foods i England, hvor Arla Foods har en fremtrædende position på markedet. Netop nu er man i gang med en stor investering i bygning af en ny meget avanceret fabrik under ledelse af fabriksdirektør Lars Dalsgaard, som også er en af de gamle MD-folk fra Iran tiden. Under et besøg i England i forsommeren benyttede Kurt Skov muligheden for at opsøge de gamle forretningsforbindelser og venner og fik udvekslet gamle fetaminder.

På besøg hos Arla Foods i Leeds ses f.v. Kurt Skov og Peter Lauridsen. 4

Sammen er vi stærke Lørdag 25.6 kl. 15.27 blev Fin Hüttel/ Blue Water Herning kontaktet af Siemens, Brande, som skulle have en trailer med vindmølledele leveret til Perth i Skotland senest mandag formiddag, ellers ville byggepladsen stå stille. Seneste indlevering til færgen i Esbjerg var kl. 18.30, så i løbet af 3 timer skulle der findes en trailer, en chauffør og bookes plads på færgen. Fin, som var i gang med at lægge fliser på privatadressen sammen med naboen, gik i gang med opgaven. Traileren blev hurtigt fundet, men trækker og chauffør var værre. Derfor kontaktede han Henning Linding (gift med Mette Linding/Blue Water Herning), som var i gang med at flytte hus. Henning var klar med det samme og hentede traileren i Herning og kørte mod Esbjerg. Det skal nævnes, at Mette på det tidspunkt vist ikke var synderligt imponeret!

Så manglede der bookning af plads på færgen, men da det normalt ikke er muligt i weekenden, kontaktede Fin Jørn Haubjerg / Stena Line Freight, Esbjerg. Jørn var på vej ud af sin indkørsel i en feriepakket bil, men slog bremsen i og sørgede for bookning af plads til traileren. Kl. 18.22 kørte Henning ind på DFDS Terminalen i Esbjerg. Nu var traileren så godt som i England, og vi manglede bare en trækker til at køre den til Perth. Jesper Heinze/ Blue Water Manchester gik lørdag eftermiddag i gang med opgaven og fandt chauffør og trækker lørdag. Søndag måtte han forbi kontoret for at lave fragtbrev. Traileren blev hentet i Immingham søndag kl. 17.30, og kl. 11.00 mandag formiddag blev vingedelene leveret på byggepladsen i Perth. Siemens var både glade, men også overraskede over, at operationen lykkedes. En stor tak til Fin, Henning, Jørn og Jesper for en flot indsats !

Danespo 25 års jubilæum 1.7. kunne Danespo fejre sit 25 års jubilæum, og det gik ikke stille af. Om eftermiddagen afholdt man reception i firmaet og om aftenen en flot fest på Hotel Koldingfjord i Kolding, hvor Gyrithe og Kurt Skov deltog. Danespo er en god gammel kunde, og sammen ejer vi de gamle kartoffelpakhuse på Esbjerg Havn. I sæsonen fra november til februar afskibes ca. 20.000 tons kartofler til Nordafrika, og Blue Water arrangerer transporten fra kartoffelavlerne til Esbjerg, opbevaring på pakhus og lastning af de konventionelle køleskibe . Nu var der lejlighed til at feste med alle i ”kæden” – kartoffelavlerne og deres

organisationer, medarbejdere og også modtagerne i Nordafrika. En rigtig flot aften – med dejlig mad, hvor kartofler selvfølgelig indgik i alle retter, også desserten, underholdning i form af en ”kartoffelopera”, fyrværkeri og dans til et 8-10-mands orkester. Danespo blev grundlagt i 1986 og er vokset støt siden. I dag bekæftiger firmaet mere end 50 medarbejdere i Danmark, Holland, Tyskland, Frankrig og Algeriet og eksporterer til over 30 lande. Danespo er én af de førende virksomheder i Skandinavien inden for forædling, salg og produktion af lægge- og spisekartofler.

Adm. direktør Steen Bitsch byder velkommen.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Netværksmøde hos Blue Water i Esbjerg Blue Water var i juni vært for et møde i netværksgruppen ”Nærskibsfart/Short Sea Shipping”, der ledes af Niels Tolstrup / Blue Water, under Det Maritime Danmark - EMUC netværket. I løbet af dagen deltog 25 personer i arrangementet, hvor terminalchef Per Jensen / Blue Water fortalte om de udfordringer de nye typer af nærskibsfart, specielt i forbindelse med olie og vind, indebærer for terminaler og stevedorer i Esbjerg. A2SEA havde et indlæg om

fremtidens vindmølleinstallationsskibe, og Esbjerg Havn fortalte om planerne for den nye udvidelse af havnen, som startes i 2011.

Eksotisk kraftværksprojekt

Specialskib til Angola Svitzer i Angola bestilte projektafdelingen i Esbjerg til at få fragtet et specialskib fra England til Angola. Skibet blev bygget på et skibsværft i Dorset i England og skal bruges til Svitzers aktiviteter i Soyo i Angola. Specalskibet skal bruges til at rense havne for eventuel olieforurening. Transporten blev udført i en kombination af landevejstransport og skibstransport og forløb planmæssigt.

Ankerhåndteringsfartøjer til Nigeria

Fra lastning af motorerne i Rotterdam, hvor vores skibsingeniør Poul Henning Nielsen fulgte operationen. Blue Water har netop lastet 2 motorer til et kraftværk på hovedøen Male på Maldiverne. Motorerne er produceret i Holland, og Blue Water har arrangeret søfragt fra Rotterdam til Male, lokal transport fra havn til byggepladsen på Male samt endelig placering af motorerne på fundamentet. Ud over transporten af motorerne, som måler 12,65 x 3,55 x 5,10 meter og vejer 148 ton, transporterede Blue Water også skorstene, kran, tanke og andre forskellige dele til projektet.

Vi har over en længere periode arbejdet på projektet - og i samarbejde med vores gode kunde Semco været på Maldiverne flere gange for at forberede projektet. Da man på Maldiverne er meget miljøbevidste, har vi bl.a. lavet en undersøgelse af træerne på ruten i samarbejde med myndigheder og en lokal gartner, så vi har kunnet minimere nedskæring af træer, fortæller Anne Skov fra projektafdelingen.

I maj arrangerede Blue Water transport af to ankerhåndteringsfartøjer fra Singapore til Lagos i Nigeria. Fartøjerne skal anvendes til lokal olieefterforskning i Nigeria. På grund af fartøjernes størrelse og type var almindelig søfragt ikke en brugbar løsning. Som et alternativ foreslog Blue Water anvendelsen af et semi-submersible skib M/S ”Combi Dock IV” - et skib, hvor lastrummet kan sænkes under havoverfladen, og således bl.a. transportere mindre skibe. Hele processen blev fulgt nøje af Blue Waters personale i Singapore og Esbjerg. Blue Water havde naturligvis eget personale om bord under selve læsningen og tilsvarende under losningsprocessen i Nigeria.

Nyt fra C&MLN - krydstogtnetværket Blue Water har afsluttet 2 nybygningsprojekter i samarbejde med Priano Marchelli, Genoa. Vort krydstogt team sørgede for alle luft- og søfragtforsendelser til krydstogtskibene ”Carnival Magic” i Triest og ”Seabourn Quest” i Genoa. For tiden har vi ansvaret for proviantering af skibene hver anden uge, mens de sejler Middelhavet tyndt i sommersæsonen. Desuden har vort tørdokteam haft travlt

med over 30 luft- og søfragtforsendelser for vores nyeste kunde, Norwegian Cruise Lines, da de havde skib i tørdok i Freeport på Bahamaøerne. Vi chartrede bl.a. 5 mindre fly til fragt fra Fort Lauderdale til Freeport foruden andre sø- og luftfragtforsendelser fra Europa og Asien. Opgaver vore afdelinger i Skandinavien var involveret i - enten via Miami eller direkte til Freeport. 5


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Comfort at Sea - Offshore Hotelskibe

Comfort at Sea, selskabet som er etableret i fællesskab af Blue Water Shipping, Danmark og ISP, Miami for henholdsvis markedsføring og operation af hotelskibe, har chartret skibet ”Sea Voyager” ud til EBC-IGLU, s.e.n.c, Toronto som ho-

Windforce11, Bremerhaven I forbindelse med Windforce11 var Blue Water inviteret til Bremerhaven for at holde et indlæg omkring Comfort at Sea. Interessen for Comfort at Sea og hotelskibskonceptet er stigende, og især det tyske offshore-vindmølle marked med de-

telskib i forbindelse med havnebyggeri i Deception Bay i Canada. Skibet blev leveret i den første uge af juli og fungere som beboelsesskib de følgende ca. 4 måneder. 160 bygningsarbejdere skal arbejde i toholdsskift og bo om bord. Et projekt med en klar deadline, da det skal være færdigt, inden vinteren sætter ind og lukker farvandet i slutningen af oktober. Comfort at Sea har haft en fantastisk start på samarbejdet, som kun er nogle måneder gammelt. For en måneds tid siden blev ”Sea Spirit” chartret ud til Siemens, og ”Sea Voyager” er nu på vej med opgaver i Canada. At have halet 2 kon-

trakter i land på få måneder er fuldt ud tilfredsstillende. Flere andre kontrakter er under forhandling, og vi glæder os over det udvidede samarbejde mellem ISP og Blue Water i selskabet Comfort at Sea, udtaler Kurt Skov. ISP Inc. fortsætter den tekniske ledelse af skibet, og ISP Leisure vil tage sig af hotel service i charterperioden. Efter jobbet i Canada er det meningen, at ”Sea Voyager” vil blive stationeret i Nordeuropa for vinteren for at gøre klar til charteropgaver den følgende sommerperiode.

res mange projekter langt fra land er begyndt at vise interesse, og det er tydeligt, at behovet for beboelsesløsninger inden for offshoresektoren er intensiveret, siger Jacob Kjærgaard, som holdt indlægget. Efter præsentationen bad flere virksomheder om detaljer, ligesom tyske medier viste stor interesse for Comfort at Sea og

den know-how og erfaring, som Blue Water generelt har opbygget. Windforce-konferencen blev afholdt for anden gang og tiltrak 724 folk fra både ind- og udland, der fulgte de forskellige foredrag.

Besøg på ”Sea Spirit” 28.6. var Søren Stougaard og Jacob Kjærgaard / Blue Water Esbjerg ombord på ”Sea Spirit”, som er det hotelskib Comfort at Sea har charteret til Siemens i forbindelse med Walney II Offshore Wind projektet. Skibet blev leveret i Barrow 1.5. og er nu afgået til vindmølleparken for at fungere som hotelskib for de ca. 60 Siemens ansatte, der bor ombord.

Der er lavet mindre ændringer ombord for 100% at tilpasse forholdene til de specifikationer, som Siemens havde, og bl.a. er der installeret landgang på styrbordsside, ligesom der er lavet omklædningsfaciliteter og beslag til containersurringer på de øverste dæk. Både besætning og Siemens ansatte er glade for løsningen.

Dannebrog i Grenaa HKH Dronning Margrethes og prinsgemalens sommertogt bragte i år regentparret til Grenaa, hvor de den 23. 5. ankom til havnen med kongeskibet i højt solskin akkompagneret af ”Kong Christian stod ved højen mast”, og en stor skare af flagende tilskuere med deltagelse af børn fra byens skoler, som havde fri i dagens anledning. Ankomsten af det stolte skib, Dannebrog, var planlagt til kl. 09.48, og på kajen stod en større modtagelseskomité bestående af byens honoratiores, livvagter, orkester mv. og en stor rød løber lå klar, hvor landgangsbroen skulle placeres, hvilket den også gjorde med næsten milimetermæssig præcision, og regentparret kunne gå i land og hilse på de mange ventende mennesker. 6

At ankomsten forløb så gnidningsløst var ikke helt tilfældigt, idet kongeskibet allerede 3 uger før havde foretaget et prøveanløb, så man nøjagtigt kunne afmåle den røde løbers placering Ved såvel prøveanløbet som ankomsten leverede Østship/Blue Water Shipping samt Grenaa Havn trosseførerne på kajen, der sikrede, at fortøjning og sikring på kajen gik efter planen. Det er altid en god oplevelse af se det flotte skib, der til oktober fylder 80 år, men stadig ser ud, som kom det lige fra beddingen.

F.v. ses Søren Stougaard, kaptajn Georgios Theodorou, der tog pænt imod og viste rundt på skibet, og Jacob Kjærgaard.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

FPSO projektgods til Brasilien Som en del af Blue Waters kontrakt med det hollandske firma, SBM Offshore, på logistik i forbindelse med FPSO Cidade de Paraty-projektet i Brasilien, arrangerede Blue Water Aberdeen i maj én af en række projekttransporter. Transporten af de 3.200 tons projektgods til Brasilien skete efter nøje planlægning og en stor indsats og blev yderligere vanskeliggjort af godsets størrelse, type, leverandørens beliggenhed og den generelle infrastruktur i Skotland. Flere af delene var over 10 meter høje og vejede mere end 126 tons. Producenten var beliggende i Buckie, en lille skotsk by, som ikke havde havnefaciliteter til anløb af et stort projektskib. Løsningen blev derfor at transportere alle delene på et lille kystfartøj fra Buckie til Invergordon, hvor godset blev omlæsset

til et projektskib til havs. Den endelige destination var to skibsværfter i Brasilien. Ved ankomst til det første værft blev projektgodset losset fra skib til pram, og ved levering til det sidste værft blev projektgodset losset direkte til kaj. Alle delene vil på sigt blive installeret om bord på FPSOen.

Opgave for West Diesel 24.3. anløb M/S ”Dijksgracht” fra rederiet Spliethoff Esbjerg Havn for at laste vindmøller. Det er der egentligt ikke noget usædvanligt i, hvis ikke netop dette skib var det første i en serie på 8 skibe, Multi Purpose Cargo Vessels, fra Jinling Ship Yard, og derfor den første leverance af generatoranlæg, som vores kunde, West Diesel i Esbjerg, havde til værftet. 3 x 450 kW til bl.a. levering af strøm til skibets 3 kraner samt 1 x 450 kW til nødgenerator til hvert af de 8 skibe til den hollandske reder. Samtidig var det også et samarbejde mellem West Diesel og Blue Water på en total transport fra leverandør til produktion og videre til kunden i Kina. West Diesel er leverandør af Mitsubishi og John Deere dieselmotorer og løser speci-

fikke opgaver med opbygning af generator-, fremdrivnings- og nødstrømsanlæg. Blue Water løser mange af firmaets transportopgaver, og én af de ting, vi hos West Diesel er glade for, er den faste kontaktperson hos Blue Water, der gør vores hverdag nemmere, udtaler Kim Kjærbøll.

Besøg fra Mexico i Amsterdam 8.6. havde Blue Water Amsterdam besøg fra Mexico af Frank Beutel, der er leder af Interfreight Global Transportation and Logistics, som de seneste 13 år har været Blue Water Amsterdams samarbejdspartner – faktisk siden firmaet åbnede i Monterrey, Cancun og Mexico City. Vi samarbejder bl.a. med dem i forbindelse med fødevaretransporter til vores gode kunde, Simplot Europe. Vi er glade for samarbejdet, da de giver en god service og har et højt kvalitetsniveau. Vi benyttede lejligheden til et sambesøg hos Simplot Europe for at diskutere det eksisterende og fremtidige samarbejde inden for både luft- og søfragt.

Ankertransport Ultimo marts afviklede Blue Waters projektafdelinger i Esbjerg og København transporten af et 42 tons tungt anker fra Bladt Aalborg til NKT Flexibles i Kalundborg. Inden transportens gennemførelse blev der foretaget tilbundsgående rutegennemkørsler og undersøgelse af muligheden for søtransport. Det stod hurtigt klart, at ankerets tunge vægt og dimensioner på 5,35 x 5,26 x 4,30 m ville vanskeliggøre en landevejstransport, og en ren søtransport ville blive en forholdsvis dyr løsning for kunden. Det blev derfor besluttet at afvikle transporten som en kombination af landevejstransport fra Aalborg til Aarhus og videre sejlads med Ro/Ro-færge fra Aarhus til Kalundborg. Projekttransporten blev i sidste øjeblik besværliggjort af vejarbejde langs strækningen til Aarhus. Efter endnu en rutegennemkørsel fandt Blue Water en omfartsvej, hvorefter transporten blev afviklet med planmæssig levering til NKT Flexibles i Kalundborg.

Borerig i Hirtshals For første gang nogensinde har en borerig anløbet Hirtshals Havn - nemlig riggen ”Maersk Guardian”. Maersk Drilling udnævnte Blue Water som agent for riggen, og vi skulle derudover assistere med diverse logistikopgaver i forbindelse med anløbet. Op imod 400 mand arbejdede i døgndrift på boreriggen i forbindelse med renoveringsarbejdet. Det er ikke første gang, at Blue Water er involveret i spændende opgaver i forbindelse med riganløb. Over de seneste 5 år har vi således oparbejdet stor erfaring med logistik ved rigopgraderinger på Esbjerg Havn.

Roel Aldewereld /Simplot, Frank Beutel / Interfreight, Olaf Jorritsma /Simplot og Bob Tisserand / Blue Water Amsterdam. 7


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Krydstogtanløb i Brest 2.6. lagde krydstogtskibet m/s ”Prinsendam” til i Brest, hvor Blue Water var udnævnt til agent af Office Maritime Monegasque, Monaco – dette var vort første krydstogtanløb i Brest. Skibet er 204 meter langt, bygget i 1988 og hører til Holland America Lines flåde af krydstogtskibe. 786 passagerer – hovedsageligt amerikanere – var på krydstogt fra Fort Lauderdale til Rotterdam med besøg i portugisiske, spanske, franske og belgiske havne undervejs. Besøget i Brest varede fra kl. 07.30 til 17.00, og ca. 500 valgte at se nærmere på de skønneste steder på Bretagne.

På besøg hos Alimport, Cuba Mogens Nielsen / Blue Water Brest benyttede muligheden for at besøge én af firmaets gode gamle kunder på Cuba, da han i maj var på ferie på øen. Alimport står for al import af fødevarer til Cuba fra hele verden, og tilbage i 90’erne drejede det sig fra Frankrig specielt om store mængder af frosset kød og mælkepulver. En lejlighed til at opfriske gamle minder og introducere vore nye afdelinger rundt om i verden, hvorfra Cuba importerer f.eks. landbrugsvarer, og naturligvis håber vi at se skibe i Brest igen, hvis Alimport køber franske læggekartofler til næste sæson, forklarer Mogens Nielsen.

Sommerseminar / Seatrades 60 års jubilæum

17.6. deltog Mogens Nielsen og Robyn Briand / Blue Water Brest i det traditionelle sommerseminar inden for køle- og fryseskibsbranchen, som i år fandt sted i Belgien. Dette faldt sammen med 60 års jubilæum i Seatrade gruppen – én af verdens største sammenslutninger af køleskibsrederier. Vi overværede en spændende paneldiskussion efterfulgt at et flot show ”Wave of Emotions” under Seatrades jubilæumsfest, fortæller vore Blue Water folk fra Brest.

Senior indkøbschef Rodolfo Guitierrez og befragtningschef Alexander Pérez Cartaya.

Blue Water Brest inviteret til rundbordssamtale med præsident Sarkozy

Gerry Pepping, Yntze Buitenwerf og KarlHeinz Hilbig /Seatrade Management byder deres gæster velkommen til Seatrades jubilæumsfest.

Præsident Sarkozy sammen med bl.a. landbrugs- og fiskeriminister Bruno le Maire på sin højre side.

7.7. var Blue Water i Frankrig inviteret med til en rundbordssamtale med den franske præsident Sarkozy over temaet ”Beskyttelse af den franske kystlinie og havet”. Mogens Nielsen / Blue Water Brest fortæller om et interessant møde, hvor præsidenten endnu engang gav sin fulde støtte til de bretonske landmænd, de franske havnes konkurrenceevne og ikke mindst udbyg8

ningen af havvindmøller. Det er alle tre løfter, som kan have afgørende betydning for Blue Waters udvikling i Frankrig, da de vedrører nogle af vore vigtigste forretningsområder: Transport af fødevarer – svinekød, kyllinger og andre landbrugsprodukter, såvel som store logistikprojekter inden for vindmøllebranchen – både til lands og til havs, forklarer Mogens Nielsen.

Panel diskussion ledet af Richard Bright / Reefer Trends, Johan Clae /, Sea-invest, Mathias Duerbeck / Anton Duerbeck GmbH , Harm de Haan / BMT de Beer, Kevin Hardin , Sextant Consultancy Ltd, John Rowland / NYKCool og Rohit Talwar /Futurist.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Trofæjagt i Grønland ”du jagter - vi fragter” Der har i de senere år været efterspørgsel på en logistikløsning i forbindelse med trofæjægeres pakning, fragt, dokumentog toldbehandling af trofæer, når de har været på jagttur i Grønland. Derfor har vi - i samarbejde med vores agent i Kangerlussuaq, Maniitsoq og vore egne kontorer i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat - udarbejdet et set-up på håndtering af denne specielle slags logistik - ”Du jagter - vi fragter”. Ved henvendelse til Blue Water eller vore agenter kan vi udlevere vores folder, som beskriver fremgangsmåden fra nedlægning af dyret til leveret hos en konservator i Danmark eller et hvilket som helst sted på kloden. Da der er stigende fokus på trofæjagt i Grønland, forventer vi os meget af det nye tiltag, fortæller udviklingschef for Nordatlanten Ole Ulriksen. På lignende måde kan vi servicere alle de mange forskere, som kommer til Grønland - både ifm. efterforskning af mine-

raler, olie, miljø, osv. Her har vi også faste procedurer for logistikken omkring både forskningsudstyr og prøver.

Trofæ jagT?

udsTyr TiL udforskning? Lad os håndTere pakning, fragT og TransporTdokumenTaTion! Kontakt din lokale agent i Kangerlussuaq

+299 25 96 66

Blue Water Shipping er en international, all-round shipping- og speditørvirksomhed. Vort hovedkontor ligger i Esbjerg, Danmark, med yderligere 52 kontorer fordelt på 26 lande – heraf tre kontorer i Grønland; Nuuk, Sisimiut & Ilulissat. Se www.bws.dk.

Teaterudstyr fra Danmark til Grønland og retur – og videre ud i Europa Blue Water er godt i gang med transport for teaterprojektet ”+/- 0” for firmaet Unlimited Performing Art - i regi af den berømte Christoph Marthaler. Den første opsætning foregik i Nuuk i Grønland i maj, og efterfølgende leverede vi kulisser og rekvisitter fra Grønland til Wien - med en meget kort tidstermin. Derfor var vi nødsaget til at sende alt med luftfragt. I godt samarbejde med Air Greenland lykkedes det med 3 airbus-flyvninger fra Grønland at få alt godset frem til Kastrup - og videre herfra i 3 boxtrailere til Wien. Teaterudstyret har nu været i både Nuuk, Wien og Bergen og står p.t. på stand-by i Esbjerg, indtil næste forestilling i Berlin i september. Alt er indtil videre forløbet efter planen, og stykket vækker stor interesse i de byer, hvor det hidtil er opført. I Berlin ønsker man et helt specielt blikfang forud for premieren. Derfor er vi i

Ny aftale med sundhedsvæsenet i Grønland

I foråret har vi igen forlænget vores efterhånden meget lange samarbejde med det grønlandske sundhedsvæsen og dermed Region Hovedstaden, Region Nordjylland og de senere år er Statens Serum Institut også kommet med i aftalen. Fra de tre instanser leverer vi medicin, inventar og andet udstyr til både sygehuse, tandklinikker og apoteker. Specielt levering af medicin kræver stor præcision og leveringssikkerhed, idet der ofte kan være tale om temperaturfølsomme varer med kort levetid (udløbsdato inden for en meget kort periode). Et gensidigt godt samarbejde siden midten af 90’erne, som dermed fortsætter i endnu 2 år, fortæller Ole Bøgh Ulriksen fra Blue Water Aalborg.

Anløb I Aalborg gang med at hente 5 tons store isskosser på ca. 2 x 2 x 2 m fra Ilulissat i Grønland til placering foran Volksbühne i Berlin. Lokale fiskere er sat på opgaven med at indfange passende store isskosser i fjorden. Ved havnen i Ilulissat bliver de løftet op i specialfremstillede pallerammer og afskibet i container til Aalborg. Herfra sendes skosserne til spillestederne i Europa med Blue Waters køletrailere. En unik opgave - i forlængelse af det i forvejen meget spændende projekt for UPA, beretter Ole Bøgh Ulriksen / Blue Water Aalborg.

Blue Water, Aalborg har været skibsagent for skibet m/s ”Crownbreeze”, som anløb cementfabrikken Aalborg Portland for at losse 2.105 tons affald - pakket i 3.468 stk plastikballer. Affaldet er importeret fra Hull/UK fra Transwaste Recycling & Aggregates. Aalborg Portland anvender affaldet som brændsel i deres produktionsanlæg. Losningen foregik med landkran, som løftede ballerne fra skibet direkte på lastbiler.

M/v ”Crownbreeze ” ankom til Aalborg Havn 4.7. kl. 06:50, og losningen startede samme dag kl. 08:00. Losningen blev afsluttet 6.7. kl. 06:30, hvorefter skibet straks efter afsejlede fra Aalborg Havn. 9


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

På besøg i Kina

Regionsmøde i Tbilisi / Georgien

Fra 11. til 15.4. aflagde Jesper Hetebrügge Hansen og Dan Nissen et besøg hos vores agent i Kina, Cargo Services. Formålet med besøget var først og fremmest en introduktion af Jesper Hetebrügge Hansen /sø- og luftfragtchef over for

I april måned blev der afholdt regionsmøde i Tbilisi med deltagelse af kontorcheferne fra Baku, Aktau og selvfølgelig Tbilisi. Dan Nissen, som er direktør for dette område, beretter om gode møder, hvor strategien for området blev gennemgået og tilpasset. 3 interessante dage med en blanding af interne møder, kundemøder og selvfølgelig socialt samvær.

vores mangeårige samarbejdspartner og samtidig en mulighed for at besøge rederier og luftfartsselskaber i regionen. Besøget blev fordelt med 2 dage i Shanghai og 2 dage i Hong Kong, hvor vi som altid blev godt modtaget.

På billedet ses vort personale fra kontoret i Tbilisi sammen med deres kolleger fra regionen.

På billedet ses Stanley Lee, Jesper Hetebrügge Hansen, Dan Nissen samt John Lau, der ejer Cargo Services .

Luftfragt-charter af IL76 for Maersk Oil Qatar Fra Blue Water i Doha fortæller de stolte om en opgave, de har udført for vores gode kunde Maersk Oil i Qatar. Maersk Oil havde brug for at få fragtet en motor, der var fabrikeret hos Siemens i Sverige, til Qatar. Ikke en helt almindelig motor, da den havde en vægt på 22.000 kg og med nogle store mål, som gjorde, at man ikke kunne transportere den på et almindeligt rutefly. Derfor blev det besluttet at chartre et fragtfly til projektet. Blue Water Billund blev involveret i at finde et fly, der passede til opgaven – et IL76 fragtfly – som kunne rumme den store

10

maskine. En masse tekniske detaljer skulle falde på plads, inden transporten, der skulle finde sted på et bestemt tidspunkt, kunne løbe af stablen. Man valgte at få fragtet motoren med bil fra Sverige til Billund, hvor man selv kunne overvåge lastningen og herefter vejlede afdelingen i Doha omkring aflæsningen ved ankomsten. Flyet landede i Doha 13.6. kl. 17.30, og en kran og en nedbygget trailer stod klar til at udføre den videre transport til kundens adresse, der fandt sted den næste morgen.

Renewable UK Offshore Wind

2011, 29.-30.6. Messen en den største inden for offshore wind i England, og Blue Water var repræsenteret af Søren Stougaard og Jacob Kjærgaard. Det er en enorm interesse, der i øjeblikket er for offshore wind i hele Europa. Vi har mødt virksomheder fra Tyskland, Holland og især Norge, som ellers traditionelt er en olie- og gasnation. Interessen for danske erfaringer generelt i branchen er stor, og vi får både samlet op på eksisterende kontakter og etableret nye i løbet de to dage messen varede, fortæller vore folk fra messen Der var mere end 167 virksomheder, der udstillede , og blandt disse rigtig mange danske, såsom A2Sea, Semco Maritime, MT Højgaard, Per Aarsleff, Vestas og Siemens. I forbindelse med messen afholdt A2Sea det årlige mesterskab i offshore wind golf på Formby Golf Resort, hvor virksomheder fra branchen kæmpede om æren: at kunne kalde sig ”verdenmester” i offshore wind golf, og her opnåede både Søren og Jacob acceptable resultater.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

North Atlantic Fish Fair 2011 Smyril Blue Water var repræsenteret med egen stand på fiskeriudstillingen North Atlantic Fish Fair 2011. Fiskeribyen Klaksvik var værtsby for messen denne gang, og arrangørerne var godt tilfredse med resultatet. Der var omkring 8000 besøgende i løbet af messens tre dage, og Smyril Blue Waters stand blev godt besøgt. Ud over at have rammerne til samtaler, blev der arrangeret Happy Hour på standen alle da-

SPE / ESE, Bruxelles Verdens største fiskerimesse - SPE / ESE var nok engang rigtigt godt besøgt. Smyril Blue Water var repræsenteret med egen stand på Den danske Pavillion under Dansk Eksportforening. Vor egen udstillingsafdeling stod igen for koordinering af hovedparten af de danske udstillere - og havde ca. 25 biler til messen - og en stor del der efter messen skulle videre til en anden udstilling i Düsseldorf. Det var nok engang et stort koordineringsjob - hvor vi også måtte udlevere fersk fisk hver dag - så det blev til nogle lange dage for vor udsendte mand fra udstillingsafdelingen, Lasse Reuss. Alt i alt var alle glade, og messen var i år rigtig godt besøgt, og der var positiv stemning at spore i gangene. Selv fødevareministeren havde taget sig tid til at besøge den danske stand for at få en fadøl og en rød pølse med brød.

gene - hvor der bl.a. blev serveret færøske specialøl. Der var mange spændende besøg, og endnu en gang blev det slået fast, at Smyril Blue Water er en førende spiller inden for sø- og luftfragt til og fra Færøerne. Vores stand var repræsenteret af vore salgsteams fra søfragt og luftfragt samt direktør Bent Rasmussen og kontorchef John Frandsen.

Offshore Wind China 2011 Exhibition,

Shanghai -15.-17.6.2011 Blue Water deltog med egen stand sammen med 11 andre danske udstillere på ovennævnte vindmølleudstilling i Dansk Eksportforenings regi. Efter 10 års udvikling af vindenergien i Kina er teknologien nu moden til, at man også vil satse på vindenergi til havs. I de næste 5 år satser Kina mere end 25 billion RMB på at installere havvindmøller – for at nå op på en kapacitet på 10 mill kW, og i 2020 forventer man at nå op på en kapacitet på 30 mill kW.

Arne Iversen, Joan Sun og Spike Ge / Blue Water Shanghai, Den lille Havfrue i kinesisk version, Isabella Zeng og Roy Zhai og Carol Liu / Blue Water Qingdao.

AWEA 2011 Igen i år deltog Blue Water i vindmølleudstillingen AWEA, der denne gang var henlagt til Anaheim i Californien. 1400 udstillere med varierende størrelse stande havde besøg af 20.000 besøgende. Blue Water udstillede på Den danske Pavillon sammen med andre danske firmaer. Repræsentanter fra Blue Water afdelingerne i Shanghai – Arne Iversen, Singapore – Bjarke Riber Nielsen, Houston – Michael Rud, Los Angeles – Søren Thorup Nielsen og Esbjerg – Claus Holk Poulsen deltog. Med vores verdensomspændende dækning af transport til vindmølleindustien var der mulighed for at mødes med mange eksisterende kunder, men også med rigtig mange potentielle leverandører og

kunder, hvilket gjorde vores deltagelse værdifuld. Specielt de kinesiske og koreanske producenter overraskede med kæmpestore og flotte stande. De giver det 100 % fokus at komme ind på det amerikanske marked. Selvom det er verdens andetstørste marked udgør den amerikanske vindenergi kun 2 % af forbruget, så her ligger et endnu udyrket kundepotentiale. Blue Water koordinerede igen i år logistikken for de danske udstillere gennem Dansk Eksportforening, og Søren Thorup Nielsen / Blue Water Los Angeles havde travlt med at klare opgaven både før og efter udstillingen.

Alt i alt endnu en veloverstået messe

11


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Sø- og luftfragtmøde i Esbjerg

Billede af SBS sammen med de Blue Waterinvolverede USA-folk: f.v. Lars Klock, Kelly Dellefave, Laila S. Teilhof og Peter Diessel. Bagest f.v. Jesper Nielsen, Jesper Lisby og Jesper Hetebrügge Hansen.

Lørdag 2.4. afholdt vi fællesmøde i Esbjerg for hele sø- og luftgruppen i Danmark. Vi var knap 100 mennesker samlet, og dagen forløb med information fra øverste ledelse vedrørende Blue Waters status og fremtid, ekstern foredragsholder og gruppearbejde om eftermiddagen, der havde til formål at udvide samarbejdet mellem sø- og luftgruppen samt bidrage konstruktivt til hverdagen i Blue Water. Vi havde besøg af vores samarbejdspartner SBS fra USA, hvorfra direktør Lars Kloch og Kelly Dellefave deltog. Vi havde en rigtig god dag, hvor både det faglige og sociale blev prioriteret, og dagen sluttede med spisning og fest hos Blue Water Esbjerg.

Hele sø-og luftfragtgruppen i Danmark.

Samarbejde på Polen

26.5. var salgsmødet for vore danske sælgere henlagt til det fynske. Man benyttede sig af muligheden for at få en guidet rundtur på Lindø, hvor projektafdelingen på Fyn siden 1.2. har haft til huse.

F.v. udviklingschef på biltrafik Henrik Miche Pedersen / Blue Water, adm. dir. Marcin Bartosz / Rhenus, bestyrelsesmedlem RCL Slawomir Kossakowski / Rhenus, direktør Carsten Eskildsen / Blue Water Shipping. Efter flere år med eget Blue Water kontor i Warszawa i Polen, har vi besluttet at overføre alle polske aktiviteter og personale til Rhenus i Polen fra 1.7. Blue Water ændrer dermed strategi i Polen fra eget set-up til en partneraftale med Rhenus. Rhenus Polen får dermed adgang til Blue Waters set-up på de nordiske lande (Danmark, Norge, Sverige & Finland), og Blue Water får i Polen adgang til et langt større set-up på både det afviklings- og salgsmæssige område. Blue Water har gennem mange år arbejdet sammen med Rhenus organisationen på bl.a. Spanien og Frankrig. 12

Rhenus Polen er i dag én af de større spillere på det polske marked med over 700 ansatte, en omsætning på over PLN 150 mio., transport af over 1.000.000 paller om året samt over 65.000 m2 lager og terminal i hele Polen. Rhenus dækker Polen med egne terminaler i bla. Blonie, Lodz, Poznan-Sady, Wroclaw-Bielany, Dabrowa Gornicza & Rzeszow. Distributionen varetages i eget set-up med en max. transittid på 48 timer dækkende hele Polen. Udover generel bil-, sø- og luftfragt er Rhenus Polen meget stærke i lagerkontrakt logistik, indenrigsdistribution, distribution af hele læs og leveringer til private.

Torshavn kommune havde brug for 14 nye busser, som skulle ind i drift fra begyndelsen af juni. Da busserne var bestilt, var det naturligt at kontakte Smyril Blue Water for at få dem til at fragte busserne fra Danmark til Færøerne, da Smyril Blue Water står for fragten med m/s ” Norröna”, der servicerer Nordatlanten. Hallur Danielsen, Magnus Joensen og Rógvi Helmsdal / Smyril Blue Water Torshavn tog imod busserne ved ankomst


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Agenttur i Italien I uge 14 pakkede Kaj Hansen / Blue Water København, Claus Andersen / Blue Water Odense, Anders Knudsen / Blue Water Milano og udviklingschef for Italien Henrik Sidding Nielsen kufferten og tog på Tour d’Italia for at besøge vore italienske agenter. Det gør vi typisk et par gange om året for at pleje kontakten med vore agenter, da den er utrolig vigtig for det daglige samarbejde. Det første besøg var hos UBV, Ascoli Piceno, som fra 1.6. blev vores nye agent i Mellemitalien. Blue Water har flere ugentlige afgange af full loads, part loads og stykgods herfra. Vi besøgte derefter vores agent i Toscana,

Alisped, Prato, som vi har arbejdet sammen med siden 1.11.2009. Vort samarbejde er gået godt siden med en god udvikling i trafikken. Alisped har efterfølgende indgået et joint venture-samarbejde med en anden lokal speditør, Italtransport i Pistoia. Det medfører ingen serviceændringer, vi fortsætter med at have stykgodsafgang fredag, part loads tirsdag og fredag og full loads dagligt. Vi sluttede af med middag sammen med vores kontakt Francesco Silli. Dagen efter kørte vi til Arcese Trasporti, Campogalliano og efterfølgende Mar.vi sped, Arzignano, som vi spiste middag med om aftenen.

Den sidste dag sluttede vi af med møde hos Gruber, Verona, inden vi kørte til Blue Water, Milano. Fra Verona og Milano er afgangene som de er for Arcese og Mar.vi, hvilket vil sige stykgodsafgang tirsdag og fredag, part loads løbende og full loads dagligt. Udover de mange afgange til Danmark, af både industrigods og fødevarer, tilbyder Blue Water også direkte afgange til Sverige, Norge og Finland - alt sammen i eget regi og i samarbejde med egne kontorer i Göteborg, Oslo og Helsinki. Blue Water Milano tilbyder desuden stykgodsafgange til resten af Europa.

På besøg hos Arcese Transporti

Til middag med Mar.vi.sped.

Fra besøget hos Blue Water Milano

Ny agent i Italien Blue Waters biltrafik fra den mellemste del af Italien har igennem længere tid været i god udvikling. Specielt mængden af stykgods er øget væsentligt i 2011. Fra 1.6. er UBV Group, Ascoli Piceno blevet vores agent i området, hvormed vi styrker vores position og sevice fra denne del af Italien. Blue Water skal være agent for UBV i hele Skandinavien, og sammen tilbyder vi således vore kunder direkte afgange frs den mellemste del af Italien til Danmark, Sverige, Norge og Finland. UBVs styrke er uden tvivl deres store fleksibilitet på både terminal samt det nationale system, som er med til at gøre transittiden endnu kortere for vore kunder. Desuden har UBV et stort kendskab til det skandinaviske marked. Kontoret ledes af Giusy Zaffiro, som altid står parat til at hjælpe med de udfordrin-

ger, der opstår fra dag til dag. UBV, Ascoli Piceno med hovedkontor i Como og filialer i Torino, Milano, Bergamo, Bologna, Livorno og Ancona er ejet af Pietro Porro. For yderligere information venligst kontakt din lokale Blue Water m/k eller Henrik Sidding Nielsen på tl 29 49 97 37 eller hsn@bws.dk

Transportmesse 2011 Blue Water deltog med en stand på årets transportmesse i Herning. En spændende messe med fokus på lastbiler, IT-løsninger, transportpolitik og uddannelse inden for transportbranchen. Vores stand havde som altid fokus på kunden, og som noget nyt på messen var uddannelse inden for branchen medtaget som spændende inspiration for de besøgende. Dansk Speditørforening havde opfordret medlemsvirksomhederne til sammen med foreningen at medvirke på messen, og denne opfordring havde flere speditionsvirksomheder taget som en ny udfordring. Messen blev besøgt af 17.520 besøgende på de fire dage. Selvom ikke alle besøgende var forbi vores stand, havde vi nogle interessante besøg bl.a. af vore dygtige og stabile vognmænd med deres familier. Uddannelsesinteressen var begrænset, og vi må konstatere, at nye emner på messer af denne størrelse vil tage tid at promovere. Sælgere fra både Blue Water Herning og Esbjerg deltog på messen sammen med vores personaleafdeling/HR. 13


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

AGK-finale i Parken Blue Water København har et sponsorat med en partneraftale med AG Håndbold, København. DM finalen mellem AG København og Bjerringbro-Silkeborg blev spillet 21.5. og var henlagt til Parken. Vi forventede en meget stor oplevelse og ønskede at hjælpe AGK med at sætte verdensrekord i antal tilskuere til en håndboldkamp. Vi inviterede derfor 100 af vore gode kunder til at tilbringe dagen sammen med Blue Water København. De fik en fantastisk dag sammen med totalt 36.651 tilskuere, så verdensrekorden kom i hus - ligesom DM-guldet!

Vi var meget heldige med vores bandereklame, der dagen efter prydede hele midtersiden i BT.

Mesterskaber i gokart

Samtlige (meget våde) deltagere sammen med vinderne på podiet.

En regnfuld aften blev der kørt gokart i Vandel. På trods af skybrud og ændringer i løbsformen havde deltagerne, som valgte at trodse naturens luner, en god og spændende aften. Der blev kørt Le Mans løb over 1 time med 2 deltagere per hold, som blev fundet ved lodtrækning. Tak til Vandel Gokart for en rigtig god aften - vi kommer helt sikkert igen. Vinderne blev Arnt Vad Jensen & Bo Stokbæk, anden pladsen gik til Jannik Beiter & Karina Pedersen og på tredjepladsen kom Teddi Holm & Ole Haahr.

Personalemøde Blue Water Aalborg 19.5. afholdt Blue Water Aalborg sit halvårlige personalemøde, men på en lidt anderledes måde og i specielle omgivelser - i Webers auditorium. Det generelle møde blev afsluttet med en præsentation af et af de tiltag, som er affødt af KIA-projektet (Kreativ Allance - et nordjysk projekt, hvor enkelte virksomheder er udvalgt til at have en kunstner ’ansat’ 160 timer for at afdække et aktuelt emne fra en ny og innovativ vinkel). Vi har forsøgt at få Blue Waters strategi præsenteret internt på en ny og spændende måde. Dette er endt med et tiltag på de bløde værdier, hvor vi lægger vægt på trivsel. En arbejdsgruppe ”KICK” skal iværksætte arrangementer og inspirere andre til at gøre det samme. Før-

ste event er en mini OL, som blev skudt i gang samme aften, hvor tilberedning af en 3-retters menu på Webergrill var den udfordrende konkurrence - med dommere fra Grilleriet hos Weber, som bedømte et meget tæt løb mellem holdene. Personalet er opdelt i 6 hold og har siden starten bl.a. kæmpet i golf og dart. Mini-OL fortsætter frem til efteråret, hvor nye events forhåbentlig kommer i spil. KIA-projektet afsluttes efter sommerferien med offentliggørelse af en illustration af forløbet og fremtiden hos Blue Water Aalborg - udført af den tilknyttede billedkunstner Christina Kühl, beretter Ole Ulriksen /Blue Water Aalborg.

5.6. deltog 100 Blue Water-ansatte og familiemedlemmer / Blue Water Esbjerg i det årlige Vestkystløb. En dejlig sommerdag i Gryden, hvor efterfesten med øl, vand og pølser fra grillen bestemt er lige så vigtig for tilskuerne som løbet. Her ses et par af vore friske piger fra HRafdelingen – Aase Bjerregaard og Lone Willumsen.

Carsten Lunau Hansen og Brian Illum Hansen fra lageret hos Blue Water Odense var med på holdet, der vandt Odense City Bowlings “Rude 11” Bowlingturnering. Marianne og Benny Gram var med til at danne vinderholdet.

Volleyballturnering på Færøerne

Smyril Blue Water har deltaget i en turnering i volleyball for firmaer på Færøerne, hvor 28 hold deltog – en turnering arrangeret af den lokale volleyballklub Fleyr. Efter indledende kampe og semifinaler var holdet videre i finalerunden mod Bakkafrost og Fysioterapeuterne – sidste års vindere. Begge hold blev besejret med 2-0, og Smyril Blue Water kunne trække sig ud af turneringen som vindere. Flot klaret! 14


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Jubilæum 25 år Kim la Cour kan 1.9. fejre sit 25 års jubilæum. Kim er oprindelig uddannet revisor, men blev i 1986 ansat i Blue Waters økonomiafdeling i Esbjerg som regnskabschef for vore nordjyske kontorer i selskabet Blue Water Nord. De sidste 15 år har Kim dog været ansat i IT-afdelingenen. I en lang årrække med ansvaret for afdelingens software-udviklingsopgaver. Kims speciale er at lytte til og hurtigt forstå kunder og kollegers ønsker og krav til IT. I tæt samarbejde med dygtige softwareudviklere omsætter Kim dette til effektive og fremtidsorienterede IT-løsninger og sætter både nye standarder og udvikler specialdesignede kundeløsninger. Kims IT-evner bringer ham ofte jorden rundt for møder med kunder og kolleger - en rejseaktivitet, som han dog også finder underholdende. Fritid og ferie udnyttes til tur med campingvognen sammen med børnene til sydens sol. 1.12. har Stephen Kenny været ansat 25 år hos Blue Water Manchester. Stephen blev ansat som sælger og har været hjørnestenen i afdelingen for import Danmark i det meste af sin Blue Water karriere. I sin fritid er Steve passioneret musikfan og tager ofte til koncerter, ligesom han naturligvis er Manchester United fan. Sammen med sin kone Karen er han den stolte ejer af en mobilhome, som de bruger til at tage ud i det blå, så snart de kan. Steve er ikke bange for at sige sin mening og lægger ikke bånd på sig selv, så nogle kolleger kunne måske mene, at Steve har forandret sig fra en ung ildsjæl til en gnaven gammel mand. Kollegerne i Manchester hævder, at han altid har været en graven gammel mand! Det skal nu ikke afholde os fra at takke Steve for hans indsats i de 25 år og ønske ham forsat held og lykke, og mon ikke vi hæver glasset og drikker en pint eller to sammen her i Manchester, slutter hans kolleger.

alt inden for spedition og shipping fra arbejdet med tolddokumentation, agent ved skibsankomster til at agere stevedoreformand ved lastning og losning af skibe. Inge er med sit glade, åbne sind en værdsat kollega, der altid vil det bedste for alle. På privatfronten har Inge børnene Line og Michael. Fritiden går med andespil og spinning, når den ikke tilbringes sammen med kæresten Jan.

10 år 1.9. kan Nicki Frandsen/Blue Water København fejre 10 års jubilæum. Nicki startede på lageret i Vallensbæk og fulgte med ved indflytning i vort domicil l Greve. Han er altid i godt humør og har en frisk bemærkning klar i enhver situation. Han har i alle årene primært beskæftiget sig med flygods til Grønland, men er fornylig flyttet til søfragt - herunder bl.a. Smyril-gods. Igennem årene har Nicki oparbejdet et stort kendskab til vore kunders gods, hvilket har medvirket til nogle sjove hændelser, hvor ulovligt gods er blevet tilbageholdt. Formen holder Nicki ved lige ved at tilbringe mange timer i fitnesscenter og holder også sin krop fit ved at spise sundt, og han spiser aldrig kage – når nogen ser det. Privat er Nicki gift med Iben, og sammen har de sønnen Magnus. Familien elsker at tage på charterrejser, og senest tilbragte de 2 uger i Tyrkiet i juni måned.

20 år

3.9. passerer Kevin Robb sine første 10 år hos Blue Water i Aberdeen. Kevin kom fra et job hos EGL og blev ansat i vores operationsafdeling. For 3 år siden blev han udnævnt til operationschef for samme afdeling. Kevin er all-round i alle former for transport, så han er en vigtig spiller i vort team. Kevin er inkarneret Manchester United fan og elsker at se dem spille live på Old Trafford. Han var slemt godt tilfreds, da de slog deres gamle rekord og vandt deres 19. engelske mesterskab. Familien tæller konen Diana og deres yndige små piger Millie og Erin. Om morgenen elsker Kevin at få bacon rolls, men det hævner sig, og han har været nødt til at slå sig på vandreture i bjergene i weekenden.

Inge Grønbæk Jensen / Blue Water Hirtshals kan 1. 10. fejre sit 20 års jubilæum. Inge startede sin speditørkarriere som elev i det daværende Linde Shipping og Spedition, der 1. 5. 1994 blev en del af Blue Water Shipping. Inge har igennem årene med stor entusiasme arbejdet med

30.10. har Denise Hanselman været ansat hos Blue Water Rotterdam i 10 år – i anden omgang. Faktisk blev Denise allerede ansat i oktober 1988 som 21årig – frisk fra skolebænken. I december 1998 fik hun lyst til at se på verden uden for folden, så i 3 år samlede hun

nye indtryk, inden hun fandt tilbage i sit gamle job i regnskabsafdelingen, hvor hun arbejder med bogholderi og administrative opgaver. Denise er inden for sin sidste periode hos Blue Water blevet gift og har fået sin lille datter, Julie. Merete Daubjerg Roug / Blue Water Odense kan 1.12. fejre sit 10 års jubilæum. Merete har arbejdet med en del forskellige opgaver - lige fra bildisponent i Italiensafdelingen, til administrativ medarbejder bl.a. med ansvar for optimering af administrationsrutiner i kontinentafdelingen. Merete blev i 2010 overtalt til at træde ind i tenderafdelingen, hvor hun koordinerer aflevering af tenderbesvarelser med stor omhu og præcision. Samtidig er hun tværgående superbruger i Mocha med fokus på de administrative rutiner, for eksempel automatisk afregning og optimering. Til begge funktioner passer det fint, at Merete er en struktureret og meget hjælpsom kollega med fokus på detaljen. Fritiden bruger Merete på sin familie Martin samt børnene Nicklas og Tobias, to spilopmagere på 6 og 3 år, der i fællesskab sætter Meretes ellers store tålmodighed på vanskelige udfordringer. I fællesskab holder hele familien ved daglige besøg øje med, at bygningen af deres nye hus skrider planmæssigt frem. Kristian Kragh / Blue Water Odense startede sin Blue Water-tid med 2 gode år på kontoret i Kolding, hvor han arbejdede med biltrafik til og fra Benelux. Efterfølgende kom han til kontoret i Odense, hvor han i alle årene og stadigvæk arbejder med eksport til Tyskland/ Benelux. Hans store erfaring og kendskab til vognmænd gør, at han altid har en god løsning klar til kunderne. Derfor er Kristian meget vellidt hos kunderne samt kollegaerne. Ellers er Kristian kendt for sit gode humør til fester, hvor han bl.a. som fantastisk sanger giver den fuld gas med ”fantasifulde” tekster. Han er ligeledes klar med en god parodi. Når Kristian er til fest, er der ingen, der keder sig - der er garanti for top-underholdning. I sin fritid spiller Kristian fodbold for OB i Fynsserien - for få år tilbage var det Otterup i 2. division, der havde gavn af hans fodboldfærdigheder. Kristian holder desuden af at rejse med familie og venner. Hjemme i privaten i Odense har Kristian kæresten Katrine til at holde styr på sig.

15


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Nyansættelser Aalborg 1.6. er Anna Marie Ovesen, 41 år, blevet ansat som administrativ medarbejder i luftfragtafdelingen. Anna Marie har en fortid hos Sanistål, Aalborg. Christian de Linde, 20 år, startede 1.8. som speditørelev, men har allerede fra 15.6. fungeret i et job som assistent i bil afdelingen. Aarhus 1.5. startede Malte Brask Nielsen, 21 år, som assistent i speditionsafdelingen. Han overgik fra 1.8. til Norgesafdelingen som speditørelev. 1.5. startede Jens Chr. Beck Nielsen, 43 år, som terminal assistent. Jens Chr. Har arbjedet 18 år for Schenker.

Ligeledes har vi fra 1.5. ansat Karsten Bonnhøft, 46 år, som terminalarbejder. Han har de sidste 5 år arbejdet for Freja.

30.5. blev Jesper Hansen, 28 år, ansat som speditør i søfragtafdelingen. Jespers fokusområde bliver FCL import. Jesper kommer fra et job hos DSV, Oslo, og har tidligere erfaring fra jobs hos Seatainers, Maersk og Shipco.

16

16.5. startede Carsten Holdt Nissen, 20 år, i et job som assistent. Han overgik fra 1.8. til en læreplads som speditørelev.

Esbjerg 14.3. blev Jan Steiness, 37 år, ansat som ITsupporter. Jan er uddannet informatikassistent og datamatiker og har senest arbejdet hos KG import, dels som IT-medarbejder dels som lagermedarbejder med fokus på implementering af firmaets lagersystem.

Mike Bjørn, 24 år, blev 4.4. ansat som assistent i mæglerafdelingen. Fra 1.9. overgår han som speditørelev i samme afdeling.

Harly T. E. Bregendahl, 47 år , blev 6.4. ansat på terminalkontoret som stevedoreformand. Harly er uddannet skibsfører og har sejlet som overstyrmand i gastankskibe. Desuden har han erfaring fra jobs hos SAL terminalen og hos Innertech Clebbrett som besigtigelsesmand.

11.7. startede Jannie Steffensen, 20 år, som speditørelev i afdelingen for søfragt eksport.

Nicolai Mogensen, 25 år, blev 12.4. ansat som montør i Blue Water Port Services. Han vil primært blive beskæftiget på Aarhus Havn med klargøring af møller til transport. Nicolai har monteret vindmøller for forskellige firmaer de sidste 6 år.

Billund 1.4. blev Joy Sørensen, 26 år, ansat som speditør i luftfragt import. Joy kommer fra et job hos Leman, Herning.

Henrik Daugbjerg Nielsen, 30 år, er fra 2.5. ansat som terminalassistent. Henrik er uddannet chauffør og har senest arbejdet for DSV.

Max Juul, 53 år, blev 1.6. ansat som kantineleder. Max blev uddannet som kok på Sønderho Kro og har mange års erfaring fra restaurationsbranchen. Han kommer senest fra et job som kantineleder på KJ Maskin-fabriken.

Fra 1.6. er Kim Fialla, 32 år, ansat som administationsleder i vindmølleafdelingen. Kim er HA’er og Cand Merc inden for økonomi og markedsføring og har arbejdet med salg og administrative opgaver hos bl.a. Art-Service og Atkins Danmark.

Erik Meyer, 55 år, er fra 1.6. ansat som projektchef i IT-afdelingen. Erik kommer fra en lignende stilling hos Geodis Wilson Danmark og har i mange år haft fokus på procesoptimering inden for transportbranchen.

Michael Jørgensen, 42 år blev 21.3. ansat på stykgodsterminalen som lagerarbejder. Michael har tidligere arbejdet for Sanistål, men har de sidste 2 år kørt som taxachauffør.

Michael Burmeister, 33 år, er ansat på stykgodsterminalen som lagerarbejder fra 29.3. Michael har tidligere været ansat hos Danish Crown.

Fra 1.8. er Peter Fromsejer, 36 år, ansat som sælger. Peter kommer fra en lignende stilling hos Fairtrans, Kliplev. Peter blev i sin tid uddannet som speditør hos Johs. Rasmussens Vognmandsforretning og har arbejdet som speditør hos Schenker og DSV Road og desuden som sælger for Freja Transport og Logistics.


Nyansættelser 15.8. blev Michael Johansen, 29 år, ansat som stevedoreformand. Han vil primært blive beskæftiget som supervisor ved afskibninger i vores afdeling for ”Port Service”. Michael kommer senest fra et job hos Scandinavian Auto Logistics og har tidligere været ude at sejle for Mærsk og desuden været ansat på APM Terminals i Aarhus. Stefanie Jensen, 20 år, starter som økonomielev 1.9.

André Schønning Kristensen, 20 år, starter som speditørelev 1.9. i UKafdelingen.

Morten Iversen, 19 år, starter 1.9. som speditørelev i bilafdelingen Vesteuropa.

Pernille Hansen, 20 år starter 1.9. som speditørelev i UK-afdelingen.

Rasmus Svane Nielsen, 19 år, starter 1.9. som speditørelev i søfragtafdelingen.

Simon Egsgaard, 18 år, startede 1.8. som speditør-elev i projektafdelingen.

Fra 1.9. byder vi velkommen til vores nye kommunikationsog marketingchef, Jan Hjortlund Hansen, som bliver den nye daglige leder af marketingafdelingen. Jan er 41 år og uddannet journalist med erhvervserfaring senest fra en stilling som mediedirektør og ansvarshavende redaktør på lokalbladet Budstikken.

Herning Camilla Gade Kirkegaard, 21 år, er fra 8.8. ansat som speditørelev i speditions- og kurérafdelingen.

Kolding Sune Porsholdt Andersen, 37 år, blev ansat 1.6. som disponent i import Tysklandsafdelingen. Sune er gammel Blue Water-”dreng” og var ansat en årrække, inden han valgte at se nærmere på græsset uden for folden. Han har nu valgt at vende tilbage og gøre et nyt forsøg. Sune skal bla. arbejde med import full loads såvel som disponering og salg.

Leif Hansen, 56 år, er fra 4.7. ansat i bilafdelingen for import Tyskland. Desuden med Benelux, der er et af de arbejdsområder, som Leif har stor erfaring med fra sine tidligere jobs hos EAT Spedition, Kolding og tidligere Hyla og Unique Spedition, Padborg.

Eddie Pedersen, 22 år, er fra 1.6. ansat som disponent for trafik til Schweiz og Tyskland. Eddie kommer fra et job som disponent hos vores samarbejdspartner K.Hansen Transport.

Ruben Torngren Ibsen, 20 år, er ansat som speditørelev i speditionsafdelingen fra 15.8.

København Frank Paterson, 60 år, blev 25.5. ansat som vicevært. Frank har tidligere været servicemedarbejder hos IBM, hvor han passede en stor ejendom samt 14.000 m2 have. Frank skal stå for vedligeholdelse samt reparation inde og ude.

Simon Kvist, 29 år, er fra 10.8. ansat i bilafdelingen for transport til Østeuropa. Simon kommer fra DSV, hvor han de seneste 4 år har arbejdet med Østeuropa – først som elev og senere som udlært. Anders Joensen, 23 år er fra 1.9. ansat som speditørelev i Kontinentafdelingen.

Jonas Andersen, 20 år, er fra 1.9. ansat som speditørelev i Nordatlanten luftfragt.

Loke Rosenkrantz, 23 år, er fra 1.9. ansat som speditørelev i kurérafdelingen.

Odense Mark Magelund Larsen, 30 år, blev 16.5. ansat i oversøafdelingen. Mark er udlært i oversøafdelingen hos DFDS Transport, Odense, og har desuden arbejdet med indkøb og logistik hos hhv. Zederkopf og Haarslev. Kristoffer Lindballe, 19 år, er ansat som speditørelev fra 1.8. i indenrigsog Skandinaviensafdelingen.

Brest Vincent Croc, 24 år, blev ansat 6.12. i oversøafdelingen som elev. Han kommer fra et job hos Brittany Ferries. Dubai Arifa Alakbarova, 36 år, er fra. 3.7. ansat som receptionist. Arifa kommer fra Azerbaijan og har tidligere arbejdet for Ministry of Economic Development og Production Union of Power Network i Baku. I Dubai har hun erfaring fra job hos GGT.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Nyansættelser Wilson Menezes, 41 år, er fra 1.6. ansat som leder af luftfragtafdelingen. Wilson har 10 års erfaring inden for luftfragt og kommer senest fra et job hos Freight Systems.

Fort Lauderdale Belkis Ataman, 33 år, startede 6.6. som speditør i afdelingen for fødevaretransport. Hun har senest været ansat hos vores kunde i Dubai, Hakan Agro.

Fra 16.6. er Stephanie Falcon, 27 år, ansat som administrativ medarbejder. Stephanie kommer fra en lignende stilling hos Sony Latin America i Miami og har også tidligere erfaring fra UPS, Fort Lauderdale.

Gøteborg Rocco van Horik, 50 år, er fra 1.7. ansat som udviklingschef for søog luftfragtaktiviteterne. Rocco har i 11 år været selvstændig og drevet Sea-Air Logistics, som Blue Water har overtaget. I sine tidlige år i branchen har han bl.a. arbejdet for KLM Cargo Amsterdam, Simon Edstrøm, Scanflight, Burlington, Aerocar og MSAS.

Helsinki 1.4. blev Kai Henrik Hermiø, 29 år, ansat som speditør. Kai har tidligere arbejdet for Kauko Group og senest Itella.

Milano Mihai Mocan, 59 år, startede 22.3. som speditør i afdelingen for import fra Danmark. Mihai har i flere år været selvstændig speditør i sit hjemland, Rumænien, med trafik til/fra Italien og senest også Danmark. Han har desuden erfaring fra jobs hos Sitam og MW Trade – begge Italien. 18

Nuuk Nauja Lyberth, 38 år, er ansat fra 1.6. som leder af luftfragtafdelingen. Nauja kommer fra et job hos RAL Logistics, hvor hun har arbejdet i 15 år. Oslo 1.6. blev Harald Thun, 48 år, ansat som operationschef for sø- og luftfragt. Harald kommer fra et mangeårigt job hos Geodis Wilson, hvor han stod for salg og udvikling. Rio de Janeiro 14.2. ansatte vi Rodrigo Faria, 31 år, som fortolder. Rodrigo har arbejdet inden for fortoldning i 11 år hos Transocean, Panalpina og Kuehne & Nagel, så han er en erfaren medarbejder inden for sit område – fortoldning af gods relateret til olie- og gasindustrien. 21.3. sluttede Rafael Reis, 27 år, sig til teamet som operationsassistant. Rafael har bl.a. arbejdet for Panalpina inden for olieog gasområdet siden 2003. Rotterdam Astrid Deen, 51 år, er ansat som regnskabsassistent fra 1.4. Astrid har arbejdet for firmaet Hoekloos i 32 år – i de første mange år med administrative opgaver og de seneste 5 år i debitorafdelingen. Fra 16.5. er Stefan Rutjes, 39 år, ansat som terminalassistent. Stefan kommer fra et job hos Nippon Express og har tidligere arbejdet bl.a. for Seawheel i 8 år. Sao Paulo Henrique Ortega Sanches, 25 år, blev ansat 26.1. som elev i operationsafdelingen. Henrique er igang med en uddannelse inden for udenrigshandel, som afsluttes i 2013.

Singapore Clarence Loh, 37 år, er ansat som salgschef fra 3.5. med ansvar for salg og udvikling af vore speditionsaktiviteter. Clarance har bl.a. 5 års erfaring fra shippingbranchen fra Amasis Shipping.

Tbilisi Grigol Gurgenidze, 40 år, er fra 1.3. ansat som fortoldningsassistent. Han har tidligere arbejdet for Tbilisi Customs Office og C & C, Georgien.

Torshavn Solborg Anthoniussen, 55 år, er fra 1.4. ansat som fortoldningsassistent. Hun skal stå for fortoldning af importgods. Solborg kommer fra en lignende stilling hos Havnar Timburhandil.

Blue Water Bremen flyttet

I Tyskland har Blue Water været repræsenteret med kontor i nærheden af Bremen – nærmere betegnet Stuhr - siden 2006. Fra 24.6. er adressen: Gutenbergstrasse 14, 28816 Stuhr Telefon, fax og e-mails er uændrede. Afdelingen har fra starten arbejdet med biltransport, hovedsageligt til Polen og Tjekkiet og med distribution for en norsk skibslinie, Norlines. Hen ad vejen har man udvidet aktiviterne til sø- og luftfragt, f.eks. transport af ildfaste sten fra Kina., limtræsgulv fra Kina og Vietnam, projektlast til offshoreindustrien og stålprodukter fra Argentina . Som noget nyt tilbyder vi lageropbevaring og distribution af fodtøj til skoindustrien i Tyskland.


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Undervisning i farligt gods

Omrokeringer

ADR-konventionen, som omhandler reglerne for transport af farligt gods, opdateres hvert 2. år. Den nyeste udgave, ADR2011, trådte i kraft 1. 7. Det er et lovkrav, at alle medarbejdere, der er involveret i transport af farligt gods, skal have modtaget en såkaldt funktionsbestemt uddannelse. Altså en uddannelse direkte tilrettet den funktion man udfører. I Blue Waters tilfælde undervises speditører og terminalmedarbejdere derfor efter hvert deres program. Alle relevante medarbejdergrupper på vore danske kontorer har i perioden april-juni gennnemført kurset – i alt 337 medarbejdere på 51 hold på 10 kontorer. Undervisningen blev varetaget af Blue Waters interne farligt gods-ansvarlige, Pia Skytte. Speditørernes undervisning blev især rettet imod kunderådgivning, informationssøgning og korrekt dokumentudfærdigelse. Terminalmedarbejdernes kursus havde fokus på korrekt godsplacering, surring, sikring og de praktiske forhold omkring kontrol af emballage og sikkerhed generelt. Efterhånden som ADR-kurset er færdigafviklet på de respektive kontorer, gennemføres en ny kursusrække i IMDG-koden, som regulerer de tilsvarende farligt godsregler ved søtransport. Heri deltager alle medarbejdere, der afvikler transporter

Rainer Rahbek Holm flyttede 26.5. fra Tysklandsafdelingen hos Blue Water Kolding til bilafdelingen for fisketransporter til Sydeuropa i Esbjerg. Efter læretiden hos Blue Water Aalborg fortsætter Kasper Junge til et job hos Blue Water Nuuk, Grønland. Efter sommerferien fortsætter Karina Pedersen /Blue Water Billund, der har været udlært et par år, i et job hos kollegerne i Gøteborg i sø- og luftfragtafdelingen. per sø, for eksempel trailere til UK/Irland, Norge, Sverige, Finland, Baltikum og naturligvis containertransport til områderne uden for EU. Denne undervisning gennemføres i samarbejde med vores sikkerhedsrådgiver, Bureau Veritas HSE Denmark A/S, og forventes afsluttet i september. Luftfragtmedarbejderne deltager ligeledes i det førnævnte ADR-kursus, da de jo også arrangerer vejtransport ved for- og/ eller eftertransport ved en flyforsendelse. Luftfragtmedarbejderne gennemgår endvidere kurser med faste intervaller for deres fagområde, IATA DGR. Denne undervisning varetages af DGM i henholdsvis Billund og Kastrup i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Regnskabsafdelingen på rundtur I løbet af forsommeren har medarbejdere fra økonomiafdelingen besøgt nogle af vore udenlandske kontorerne. Dette både for at styrke samarbejdet mellem det lokale bogholderi og hovedkontoret, men også for at løse nogle af de udfordringer udlandskontorerne har. Det er altid meget interessant og berigende at udveksle erfaringer om de forskellige arbejdsforhold, der arbejdes under i Blue Water. De er noget vanskeligere ude i verden end i Danmark, fortæller Hanne Bärtel, der er regnskabsansvarlig

for mange af Blue Waters udenlandske afdelinger. Vore piger har været vidt omkring: Dublin: Helle Mejrup Singapore: Valeska Hørbye & Hanne Bärtel Malaysia: Hanne Bärtel New York: Helle Mejrup & Hanne Bärtel Fort Lauderdale: Helle Mejrup & Hanne Bärtel Moskva: Anja Holm

Efter sommerferien overflyttes Rasmus Ludvigsen efter 1. læreår i Padborg til 2. læreår i Sverigesafdelingen i Aarhus. 1.9. flytter Pia Laursen i sit andet læreår fra Kontinentafdelingen hos Blue Water København til bilafdelingen hos Blue Water i Bremen. Pia har tidligere arbejdet et par år i Tyskland, så hun er godt rustet til opgaven. Efter mere end 3 år i Grønland - i Sisimiut og senest Nuuk - vender Kenneth Skovbjerg Pedersen 1.9. tilbage til et job hos Blue Water Aalborg. Han vil dog stadig bevare tilknytningen til Grønland, da han skal tage del i salg og udvikling omkring Nordatlanten. Som erstatning for Kenneth på lederposten i Nuuk har vi udpeget Lisbeth Borg, der har været ansat hos Blue Water siden efteråret 2010. Fra 1.9. bliver den daglige ledelse af Blue Water Milano overdraget til Mariluz Santos, som har været ansat i Milano siden 2007. Hun kommer fortsat til at referere til Henrik Sidding Nielsen, som nu fast sidder hos Blue Water København med ansvar for Blue Waters samlede trafik til/ fra Italien. Morten Eskildsen, der sidder i bilafdelingen for trafik til/fra Portugal og Spanien i Esbjerg, vil fra 1.10. blive udstationeret i Milano.

Adresseændring Malaysia

Fra besøget hos Blue Water Singapore ses f.v. Hanne Bärtel, Angie Wong, Celine He Zilin, Christine Tan Tee Thin og Valeska Hørbye.

Blue Water International Sdn Bhd Suite W1104, 11th floor West Wing, Wisma Consplant 1 No 2. Jalan SS16/4 47500 Subang Jaya Malaysia 19


Blue Water News | Nr. 97 | august 2011

Fødselsdage September Kasper B. Olsen, Billund - 30 år Leo Lima, Rio – 40 år Clement Le Tallec, Brest – 30 år Britta Løkke Hennebjerg, Esbjerg – 40 år Thomas Johansen Wexø, København – 40 år Torben Nielsen, Esbjerg – 40 år Kai Henrik Hermiø, Helsinki – 30 år

1.9. 8.9. 9.9. 14.9. 16.9. 21.9. 24.9.

Oktober Laura Annamaria Franchi, Milano – 40 år Kristian Schmidt, Esbjerg – 50 år Jan Vesterbæk, Esbjerg - 50 år Gudrun Vilborg Borgthorsdóttir, Seydisfjordur – 50 år Helena Tuzinska, Ilulissat – 30 år

Fødsler

2.10. 7.10. 9.10. 11.10. 14.10.

Peter Taylor, Aberdeen – 50 år Linda Tosti, Esbjerg – 30 år Lene Durch, Odense – 40 år Frank Junk, Kolding – 40 år

19.10. 20.10. 24.10. 28.10.

November Pia Skytte, Odense – 50 år Levan Todua, Tbilisi – 40 år Thomas Striegler Mikkelsen, Esbjerg – 40 år

11.11. 22.11. 30.11.

December Jørn Scharck, Barcelona – 40 år Rasim Babayev, Baku – 50 år Kim la Cour, Esbjerg – 50 år Allan Boll Sørensen, Aarhus – 30 år

9.12. 9.12. 23.12. 28.12.

Bryllup

Steffan Ploog, Italiensafdelingen hos Blue Water Odense blev 30.1. far for 2. gang til en velskabt pige. Nina Figved /Blue Water Aarhus Norgesafdelingen er blevet mor til en dreng på 4.048 gram og 53 cm. 26.3. Sønnen, som er første skud på stammen, skal hedde William. Tina Imer Jensen / Blue Water Aalborg fødte 11.4. en velskabt pige. Hun skal hedde Malou. Mette Trilling Lassen / Blue Water Aalborg har 12.4. født en lille fin pige på 3.660 gram og 50 cm. Hun skal hedde Marie.

11.6. blev Peter Steffensen, terminalmedarbejder hos Blue Water København, gift med sin Nathja på Rødovre Rådhus. Festen holdes senere på sommeren, hvor begge kan fejre 25 års fødselsdag.

2.5. blev Karina Bekke Andersen/Blue Water Esbjerg og Sune Porsholdt Andersen/Blue Water Kolding forældre for tredje gang. Denne gang til lille Matilde på 3.260 gram og 52 cm.

Udgiver: Blue Water Trafikhavnskaj 9 6701 Esbjerg Tlf.: +45 79 13 41 44 Fax +45 79 13 46 77

12.5. fødte Linda Tosti / regnskabsafdelingen i Esbjerg en datter på 3.950 gram og 53 cm. 23.5. blev Ronny Jensen/Blue Water Kolding far til en lille pige, Dicte, på 3.730 gram og 54 cm. Kasper Kristiansen / Blue Water Aarhus lokal-speditionen er blevet far for anden gang til en søn. Albert, som sønnike skal hedde, kom til verden 7.6. og vejede 4.020 gram og målte 54 cm. 28.6. fødte Michelle Minto Le Dreff / Blue Water Brest en dreng - Nathan - på 3.725 gram og 52 cm, som gør Sarah til en stolt storesøster. 20

Som beskrevet i sidste Blue Water News er Jørn Bøllund gået på pension efter næsten 39 års trofast tjeneste. 17.6. blev en bevæget dag for ham lige fra morgenstunden, da han blev modtaget med korsang af personalet og fælles morgenmad, transport til Blue Water Arena i rick-shaw til sin afsked sreception og fest om aftenen. Et langt arbejdsliv er slut, og otiumet venter.

Layout: Claus Simony Kenneth Ruby / Blue Water Singapore har været hjemme sammen med sin kæreste Trine for at blive gift i Egaa, hvor billedet også er taget på stranden. Roberta Gondola / Italiensafdelingen hos Blue Water Odense blev gift med Merete Pedersen 12.3. på Odense Rådhus. 7.5. blev Mikael Skinnerup / Blue Water København, der er speditør i Kontinentafdelingen, gift på Solrød Rådhus med sin Charlotte.

Redaktion: Gyrithe Skov: gskov@bws.dk Kurt Skov Trykt i: 9.500 kopier E-mail: bwsebj@bws.dk www.bws.dk Tryk: Jørn Thomsen A/S

News August 2011 DK  
News August 2011 DK  

Personaleblad fra Blue Water Shipping

Advertisement