Page 1

Personaleblad - distribueres også til venner og forretningsforbindelser

Nr. 92 December 2009

Blue Water åbner nyt kontor i Malaysia

Greater Gabbard - verdens største vindmøllepark

Fra skruenøgler til hele helikoptere

Side 8

Side 6

Side 14


Blue Water Arena Den officielle indvielse af den nyrenoverede Blue Water Arena i Esbjerg blev en flot og festlig begivenhed Søndag 9.8. var en stolt dag i Esbjerg, da byens nyrenovede fodboldstadion, Blue Water Arena, officielt kunne indvies. En byggeproces, der har strakt sig over flere omgange og 5-6 år, stod nu færdigt. Et stadion med plads til 17.000 tilskuere - og dermed Danmarks 4. største - og en investering på dkk. 150 mio. Men nu siges det også – i hvert fald i Esbjerg – at vi har Danmarks flotteste stadion. Et faktum er det, at alle har fået meget fine forhold – spillere, tilskuere, fans, sponsorer og ansatte. Med navnet på stadion var det naturligt,

2

at det også for Blue Water var en dag, der blev markeret. Vi havde et stort kundearrangement med spisning og overværelse af de officielle taler før kampen, mens hele vort personale med familier var inviteret til at overvære kampen mod OB. Den eneste svipser på dagen, var vist resultatet af kampen, hvor OB desværre løb af med de 3 points. Om det er på grund af af de fine forhold, at EFB har klaret sig rigtig flot i efterårets kampe, skal være usagt, men selvfølgelig glæder vi os over, at holdet ligger i toppen af ligaen i skrivende stund.

Dette øger naturligvis publikuminteressen, og vi har allerede haft god gavn af vores skyboks – én af de 16 VIP-bokse bygget ovenpå sponsorloungen, med en formidabel udsigt, hvor vi har været værter for specielt indbudte gæster. Som en ekstra bonus har EFB fået tildelt en landskamp, når Danmark 14.11. møder Sydkorea – en flot cadeau fra D.B.U., hvor vi naturligvis glæder os over endnu engang at få sat Blue Water Arena i fokus.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

BLUE WATER NEWS fylder 25 år! Det fejrer vi med et redesign af layoutet For 25 år siden udkom det første nummer af vores husavis. Med en opfordring til personalet fra Kurt Skov om at bruge vores dengang nye medie til interne og eksterne nyheder. Nogle husker måske forsidebilledet, hvor Kurt (som ung mand) bar noget der lignede en ørering. Illusionen blev skabt af hullet på et ringbind, der stod i reolen bagved. Antallet af sider og oplaget er steget mange gange siden starten i 1984 - NEWS’en udkommer nu for 92. gang. Og selvom

flere spåede initiativet en hurtig død er personale- og kundebladet nu udkommet uden undtagelser 3 til 4 gange om året siden. Vi har tidligere haft ekstern hjælp ind over, men i de senere år har Gyrithe Skov og Claus Simony styret udgivelserne med hård og professionel hånd. Bladets 25 års fødselsdag har - som det ses - givet anledning til en fornyelse af layoutet. Fortsat go’ læsning!

Blue Waters bestyrelser Preben Møller Nielsen, 53 år og bosiddende i Billund, er indtrådt i Blue Waters bestyrelse. Preben Møller Nielsen har et bredt kendskab til transportbranchen og erfaring med bestyrelsesarbejde. Han blev i sin tid udlært hos Samson Transport, Billund og Herning, hvor han arbejdede en årrække. Derefter etablerede han eget firma, Intertlift Air Cargo, som han senere solgte til Wilson Logistics, der siden blev overtaget af Geodis. Her sluttede han i 2008 som Senior Vice President for Europa, Mellemøsten & Afrika i Geodis Wilson Management B.V. på hovedkontoret i Amsterdam. I dag er han partner i konsulentfirmaet Bøgetorp Business De-

velopment i Billund. Sidste år indtrådte Jørgen Meyer, 60 år og med bopæl i Kolding, i bestyrelsen. Jørgen Meyer er uddannet revisor og har i en årrække arbejdet som statsaut. revisor og partner i revisionsfirmaet Deloitte & Touche. De senere år havde han bl.a. direktionsansvaret for udvikling og implementering af Deloittes strategiplaner, indtil han sluttede i 2007. Siden 2007 har Jørgen arbejder i flere bestyrelser, bl.a. transportfirmaet H. Daugaard, Kolding og Sun-Air, Billund. Blue Waters driftsbestyrelse for hele Blue Water Gruppen består herefter af: Jørgen Meyer, Preben Møller Nielsen - og

Fondsbestyrelsen. Bagest f.v. Ole Frie, Niels Kaalund, Jørn Bøllund. Forrest f.v. Johnny Søtrup, Kurt Skov, Gyrithe Skov og Anne Roed Skov.

som tidligere - advokat Niels Kaalund og Kurt Skov. Borgmester Johnny Søtrup og Ole Frie tidligere adm. direktør for DFDS Tor Line - er overgået til fondsbestyrelsen, hvor den mangeårige medarbejder og direktør i Blue Water, Jørn Bøllund, ligeledes indtræder. Fondsbestyrelsen består herefter af: Johnny Søtrup, Ole Frie (næstformand), Jørn Bøllund, Niels Kaalund (formand) og fra familien Skov: Anne, Gyrithe og Kurt Skov.

Driftsbestyrelsen. F.v. Kurt Skov, Preben Møller Nielsen, Jørgen Meyer og Niels Kaalund. 3


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Krydstogtanløb i Nuuk 16.9. anløb krydstogtskibet M/S ”Crown Princess” fra krydstogtrederiet Princess Cruises Nuuk. Det er det største krydstogtskib, der anløber Grønland i år, idet det har plads til 3100 passagerer. Skibet kom fra Reykjavik på Island og skulle videre til Nanortalik, inden det satte mål mod St. Johns i Canada. Med 2962 passagerer om bord satte det sit præg på Nuuk, der til daglig har et indbyggertal på omkring 16.000. Blue Water Greenland var udpeget som agent for skibet og stod parat med den service, der kræves ved et sådan anløb.

Krydstogtbesøg i Nanortalik Også Holland America Line havde anløb af Grønland. M/S ”Eurodam” lå for anker ud for Nanortalik og blev herfra fragtet i land i mindre både, der sejlede i pendulfart for at få de 2098 passagerer fra borde. Så mange mennesker fylder meget i en lille by som Nanortalik, men dagen forløb fint, og alle tilbagemeldinger beretter om et rigtigt godt anløb. Dette var skibets første anløb i Grønland, og traditionen tro blev der afholdt en mindepladeceremoni. Skibet fik overrakt Nanortaliks byvåben samt en mindeplade.

Indhandlingsskibet m/s ”Rubin” har de sidste 5 måneder ligget som indhandlingsskib for de lokale fiskere i det grøndlandske samfund, Ilulissat. Man har i alt landet kvoten på små 1000 tons, som er ekspederet videre via Blue Water Ilulissat og Blue Water Aalborg. Så en ny god opgave for det lille kontor i Ilulissat, fortæller Kenneth Birk Jørgensen fra Blue Waters nordligste kontor. 4

Fra mindepladeoverrækkelsen ses 1. viceborgmester Thomas Ezekiassen, havnechef Ulloriaq Petersen og kaptajn Darin Bowland.

Blue Water Nuuk har sammen med deres familier været på den årlige firmatur inde i Godthåbfjorden. Der blev bl.a. fisket, grillet og sejlet på fjorden. Vi nød hinandens selslab med flere aktiviteter i løbet af dagen og med god mad om aftenen. Om natten blev der overnattet på både og i telt. Bagest f.v. Jesper Øraker, Laura, Henrik B. Madsen, Anne, Michael, William, Jeanette Kjeldgaard og Jørgen. Forrest f.v. Mathæus Euginius, Nicklas, Sofie, Nana Heilmann og Julie.

Lystsejler i Nuuk Blue Water Greenland var agent for skibet ”Apoise”, da det anløb Nuuk og Sisimiut, mens turen til Ilulissat måtte opgives p.g.a. for megen is. Den canadiske ejer, som er på jordomrejse, har indtil videre været afsted i 2 år og er nu nået til Grønland. Hans plan er at sejle op langs kysten og over ved Nordvestpassagen til Alaska. Der er ikke mange, der har sejlet denne vej p.g.a. isen, men vi håber, han når sit mål. Da vi normalt håndterer fiskefartøjer, forskningsskibe og krydstogtskibe, var dette én af de lidt mere specielle opgaver. Alt gik fint, besætningen og ejeren var glade og tilfredse og havde haft et rigtigt godt besøg i både Nuuk og Sisimiut.

Blue Water Greenland er udnævnt som agent i det verdensomspændende netværk af skibsagenter, Multiship, ligesom Blue Water Greenland også repræsenterer Lloyds of London i Grønland.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

På ekskursion til Grønland Da Blue Water laver rigtig meget luftfragt i forbindelse med Grønland, har 3 af vore unge luftfragtmedarbejdere været på en tur med Air Greenland til Kangerlussuaq (eller Søndre Strømfjord) for at opleve fragtens bevægelser gennem flaskehalsen i Kangerlussuaq og møde lidt af den grønlandske kultur og natur. Så gik turen til Grønland for Tina Imer Jensen / Blue Water Aalborg, Jesper Bjelke og Cecilie Borch / Blue Water København med følgeskab af Mads Hovgaard / ProActive. ”Vi landede tordag 22.10. i 16 minusgrader. Vi blev taget godt imod af Tim Koop Jensen og Martin Haagensen og blev hurtigt indlogeret på Hotel Kangerlussuaq, hvorefter turen gik til fragtterminalen og til Air Greenlands kontor. Vi fik en gennemgang af firmaets systemer, og en forklaring på, hvordan disse fungerer. Tim gav os en rundvisning på terminalen og forklarede, hvordan systemerne her er sat op. Vi må indrømme, at vi var meget

overraskede over arbejdsmoralen på terminalen. De havde virkelig styr på tingene samtidig med, at det gik utroligt hurtigt. Da luftfragten skulle videre fra SFJ til de forskellige destinationer, fik vi lov til at overvære lastning af et Dash 7 fly, hvilket var meget interessant. Sæderne blev pillet ud, og fragten blev stuvet ind i stedet. Herefter var der rundtur i Kangerlussuaq, hvor Tim viste os havnen, moskusokser samt rensdyr. Vi var på besøg hos Chris Sørensen / hovedlageret hos Grønlands Lufthavns-

væsen, som er vores agent. Han er byens ”altmuligmand” på forsyninger og har et kæmpelager af alt fra skruer til vaskemaskiner. Om aftenen spiste vi på restaurant Kangerlussuaq, hvor vi fik rigtig god mad og grønlandsk kaffe. Efter vi havde spist, gik vi udenfor og var så heldige at se nordlyset, som er fantastisk flot. Og så gik turen til den lokale bar. Alt i alt har vi haft en rigtig god tur med masser af oplevelser. En stor tak til Air Greenland for deres gæstfrihed.”

På besøg i Kastrup Lufthavn I forbindelse med salgsmøde i København 27.8. havde Kent Cyril Larsen og Jesper Nielsen arrangeret besøg i Kastrup lufthavn, hvor sælgerne besøgte Spirit Air Cargo i Østterminalen, som bl.a. håndterer det gods, som går med Thai Airways. Efterfølgende var man ombord for at se en Boing 747-400 på en guidet rundtur med Erik Bertelsen / Cargo Sales repræsentant og Henning Arboe / Cargo & Mail Sales Manager Skandinavien & Finland. Et meget spændende besøg, hvor sælgerne fik lejlighed til at opleve godsets videre transport, fortæller Glenn Ludvigsen / Blue Water Esbjerg. Blue Waters godsmængde til/fra Thailand har været stærk stigende de seneste år.

Blue Water Shipping - din lokale transportør af kurér- og småpakker! Blue Water tilbyder stor ekspertise indenfor transport af kurérforsendelser til og fra ind- og udland. Vi tilbyder en bred vifte af forskellige transportløsninger, uanset om tid eller økonomi er den afgørende faktor. Kurérforsendelser med Blue Water giver dig bl.a. følgende fordele: • • • • • • • •

Lokal kontaktperson 11 lokale kontorer fordelt over hele Danmark Daglig afhentning Proaktiv opfølgning Track & trace Brugervenligt web-booking system Fleksible dør/dør løsninger med fokus på dit behov Konkurrencedygtige priser.

Kontakt dit lokale Blue Water kontor eller Henrik Damgaard på tlf. 7913 4364 eller hsd@bws.dk, hvis du ønsker yderligere information eller et uforpligtende tilbud. 5


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Verdens fremtidigt største vindmøllepark Allerede i maj måned fik Blue Water Stevedoring A/S den glædelige nyhed fra eksportøren Siemens Windpower og rederiet BBC Chartering, at de havde vundet kontrakten på lastning af et kæmpeprojekt i forbindelse med offshore vindmølleparken Greater Gabbard, der ligger ved den engelske kyst, 23 km ud for Harwich. Et projekt, der består af opbygning af 140 3,6 MG Siemens møller med udskibning fra Esbjerg med opstart i august 2009 - og forventet afslutning i løbet af et år. Selve transporten bliver foretaget af rederiet BBC Chartering, der sammen med Siemens Windpower har valgt Blue Water som samarbejdspartner i forbindelse med håndtering, lastning og afskibning af møllerne, der vil blive delt op i 36 afskibninger. Blue Water blev vurderet og valgt efter kriterierne: Koncept, pris, ledelses- og sty-

ringssystemer til arbejdsmiljø, ydre miljø og kvalitet, tidligere erfaring og evnen til nytænkning ved løsning af projektet. 3. 8. var der premiere på opgaven, og foreløbigt er der lastet 8 skibe - i alt 42 møller, da hver last består af 4 komplette vindmøller. BBCs specialskib m/s ”BBC Konan” bliver brugt til specialopgaven.

Horns Rev 2 indviet 17.9. var en stor dag i Esbjerg og specielt for DONG Energy, der står bag opførslen af verdens pt. største havmøllepark, Horns Rev 2, placeret 30 km. vest for Blåvandshuk. Parken består af 91 møller med en kapacitet svarende til 200.000 husstandes årlige elforbrug. En milepæl i bestræbelserne på at ændre DONG Energys energiforsyning fra sort til grøn, så mange fra det officielle Danmark var til stede for at markere dagen. Således også kronprins Frederik, der officielt åbnede for elforsyningen med et tryk på en knap på beboelsesplatformen ”Poseidon”. Egentlig lidt snyd, da møllerne allerede et stykke tid har været i drift, og

6

byggeriet i september stadig manglede installation af 8 vindmøller. Byggeriet har stået på over en periode på 1 ½ år, hvor delene til vindmøllerne fra de forskellige leverandører er blevet kørt til Tauruskaj og derefter samlet til store enheder før afskibning med specialskib til montering på stedet. Siemens Windpower står for levering af møllerne, og DONG Energy har allieret sig med A2Sea for transporten, mens Siemens folk står for montering af møllerne. Blue Waters opgave i forbindelse med Horns Rev 2 har været at laste skibene – altså endnu en stor opgave for Blue Water Stevedoring.

Blue Water Stevedorings kompetente folk, glæder sig allerede til foråret - sandsynligvis i marts, hvor afskibningerne af de resterende 98 vindmøller vil blive genoptaget. I vintermånederne holder man pause i afskibningerne af hensyn til vejret.

Thanet vindmøllepark Vestas tildelte for nylig Blue Water kontrakten på tranport af materiale til 100 komplette Vestas havvindmøller fra Danmark til Dunkerque i Frankrig. Her har Vestas oprettet en base, hvor de færdigmonterer møllerne, inden de bliver transporteret med specialskib til installationsstedet – i dette tilfælde i engelsk territorium 15 kilometer nordøst for Ramsgate. En transportopgave der kommer til at omfatte 14 afskibninger, hvoraf de 2 allerede har fundet sted.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Blue Water Rømø Som allerede annonceret i sidste Blue Water News har vi nu etableret os på vadehavsøen Rømø. Kontoret er nybygget og stod færdigt i oktober. I slutningen af oktober blev der afholdt møder med bl.a. Rømø Havn for at klarlægge fremtiden og udviklingen af havnens planer i forbindelse med havvindmølleparker i den tyske sektor af Nordsøen. En opgave Blue Water naturligvis håber på at få adgang til via den nyaetablerede afdeling. I første omgang bliver Rømø en underafdeling af mæglerafdelingen i Esbjerg, der i det daglige ledes af Klaus Odby Jensen, og personalet herfra vil være ansvarlige for anløb og andre opgaver på Rømø.

Krydstogtnetværket - Cruise & Marine Logistic Network Endnu et møde blev afholdt i Cruise & Marine Logistic Network gruppen. Denne gang besøgte vi i september Tefra Travel Logistics i Hamburg. At få et sådant netværk op at køre tager tid. Alt fra marketing materiale, ”regler”, salg og fælles front tager tid at få på plads, men vi arbejder alle ihærdigt på at blive køreklar snarest muligt. Vi tror på, at dette bliver et unikt netværk,

Sælger Glenn Ludvigsen (som har bl.a. Sønderjylland inkl. Rømø som salgsområde), Søren Stougaard / leder af mægler- & projektafdelingen i Esbjerg, Klaus Odby Jensen / daglig afdelingsleder og Kurt Skov foran det nybyggede kontor i stueetagen på Flyndervej 4. På 1.sal har vi adgang til konferencelokaler.

Blue Water Shipping A/S Flyndervej 4, st.tv. 6792 Rømø Tel. 73 724144 Fax. 73 724677

På Rømø bor vi til leje hos Rømø Havn, der har været til stor hjælp ved etableringen af den nye afdeling. F.v. ses Mikkel Gleerup / havnedirektør, Anette Bruun Schmidt / salgs- & marketingchef og bestyrelsesformand Svend Ole Gammelgaard.

Cruise & Marine Logistic Network local knowledge on a global scale

og vi håber, at såvel vore eksisterende samt fremtidige kunder vil kunne drage fordel netværket af specialister på marine- og krydstogtsiden. For yderligere information besøg venligst: www.marinelogistic-network.com BESØG OS PÅ SEATRADE CRUISE SHIPPING MIAMI, STAND NR. 2145, MIAMI BEACH CONVENTION CENTER FRA 15.-18.3.2010

Så er årets kartoffelsæson igang. 2.-3. 11. var der travlhed på kajen, da årets første skib blev lastet med 2000 ts kartofler til Algeriet. Danespo, der er eksportør af kartoflerne, regner med et skib her uge, indtil hele ordren på 22.000 tons til Nordafrika - Algeriet, Libien og Ægypten - er afskibet.

Ved samme lejlighed besøgte vi krydstogtmessen Seatrade Hamburg, hvor billedet er taget. F. v. Richard Buys/Blue Water Rotterdam, Amadeu Outeiro / Blue Water España, Lisette Trab Munk / Blue Water Esbjerg, Carsten Leder / Tefra Travel Logistics, Andrea Giachero / Priano Marchelli, Kurt Skov / Blue Water Esbjerg.

Besøg af en gammel Caroliner – m/s ”Caroline S.” af Svendborg – i Esbjerg under Festugen i august. Skibet ejes af foreningen Caroline S. i Svendborg, der bruger skibet til forskellige former for lystsejlads, såsom Cutty Sark o.lign. I den forbindelse har hun også anløbet Brest for et par år siden, hvor vi ligeledes var agenter. 7


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Etablering af kontor i Malaysia Siden etableringen af eget kontor i Singapore tilbage i 1998 har vi været igennem en fantastisk udvikling i Sydøstasien, primært inden for vore aktiviteter i olie& gasindustrien, men også i forbindelse med projektlaster og almindeligt gods. En stor del af denne udvikling er foregået i Malaysia, og efter ønske fra flere af vore store kunder, og for at komme endnu tættere på vores kerneforretninger, har vi besluttet at oprette eget kontor i Port Klang.

I august satte Allen David sig til roret i vort nye kontor - klar til at servicere nye såvel som gamle kunder. Betjeningen af kunderne og udviklingen af nye aktiviteter sker i tæt samarbejde med primært Blue Water i Singapore, der samtidig har det overordnede ansvar for kontoret, men der er også tætte kontakter til vore afdelinger worldwide. Der rapporteres om travlhed fra Port Klang, og vi er allerede nu i gang med at kigge efter personale til at sikre en fortsat udvikling.

Blue Water International Sdn Bhd 8 Jalan Batu Tiga Lama, #20-03, Centro Mall, 41300 Klang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia Tel: +603 3345 3030 Fax: +603 3345 3131

Transport af generator fra Tyskland til Italien Blue Water Bremen stod over for en logistisk udfordring, da en overdimensioneret generator (5,2 x 4,6 x 3,9 meter) til installation i et kraftvarmeværk i Italien skullle transporteres med bil fra Bremen til Verzuolo i Italien. Blue Water blev tildelt transportopgaven af Lloyd Dynamowerke. Grundet tilladelser og vejarbejde på ruten, foregik transporten fra Bremen til Gardasøen og via Milano og Torino til Verzuolo. På den sidste del af ruten blev transporten mødt af lettere vanskeligheder, idet den 37,5 meter lange lastbil og trailer var for lang til at krydse den sidste rundkørsel før leveringsstedet i Verzuolo. Blue Water afsluttede transporten inden for 12 dage til kundens fulde tilfredshed.

Projektlast fra Tyskland til Singapore Keppel Fels i Singapore valgte Blue Water til at udføre en hastetransport af udstyr til en rig fra en fabrik i Hamborg, Tyskland til deres skibsværft i Singapore. Udstyret skal installeres på en boreplatform, som Keppel Fels bygger for ENSCO. Blue Water Singapore har arbejdet tæt sammen med Blue Water Bremen, Tyskland omkring håndteringen af den omfattende projekttransport, som bl.a. omfattede en opdeling af godset i fire separate forsendelser i koordinering med Flowserve – producenten af udstyret.. Den totale mængde gods omfatter 9x40’FR, 2x20’FR, 3x40’OT, 5x40’HC, 4x40’GP & 1x20’GP - 45 teus i alt (395.944 tons). Med baggrund i vores lange erfaring inden for projekttransporter skete leveringen efter planen og før deadline for installering på pontoner i tørdokken i Singapore. 8

Blue Water har udført adskillige transportopgaver for Keppel Nantong gennem årene, så de fik overdraget opgaven, da firmaet skulle have sendt 4 montageenheder fra Flowserve Hamborg GmbH til Keppel Nantongs skibsværft i Kina. Projektet blev afskibet til Kina i tæt samarbejde med vores agent i Shanghai på projektområdet, Shanghai Kingline Logistics.

Dette projekt omfattede 8 enheder fra Flowserve Hamburg GmbH til Keppel Batangas på Filippinerne. Transporten blev udført med 4 x 40’ nedbyggede trailere til Manilas nordlige havn og derfra leveret på pram efter en slæbebåd til skibsværftet til brug på projektet B308 Ensco 8504.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

China Wind Power Exhibition China Wind Power Exhibition er den største udstilling inden for vindkraft i Fjernøsten med mere end 400 udstillere, som inkluderede alle de store producenter, såsom Vestas, Siemens, GE, Nordex, RePower. Gamesa, Suzlon, Goldwin, Sinovel etc. I år fandt udstillingen for anden gang sted i det nye China International Exhibition Center, der ligger tæt på Beijing lufthavn, fortæller Arne Iversen / Blue Water Qingdao fra Kina. Danish Wind Energy Group – en sektion i Dansk Eksportforening - havde 22 danske udstillere på deres fællestand, som Blue Waters udstillingsafdeling stod for transporten af. På Blue Waters stand delte vore folk fra Kina – Carol Liu og Arne Iversen – tjansen med Bjarke Nielsen / Blue Water Singapore. Fra Blue Waters stand ses Arne Iversen og Carol Liu / Blue Water Qingdao, Rikke Berg / Dansk Eksportforening, Silkeborg, Angela Zhang / Dansk Eksportforening Shanghai, Bjarke Nielsen / Blue Water Singapore og Ulrik Dahl / Dansk Eksportforening Silkeborg.

Fra HKH Prins Henriks besøg på Blue Waters stand i selskab med Arne Iversen.

Stor opmærksomhed tiltrak besøget af Hans Kongelige Højhed, Prins Henrik, da han lagde vejen forbi udstillingen 23.10. og besøgte alle de danske udstillere på fællesstanden. Prinsen deltog også i overrækkelse af Dansk Eksportforenings Diplom og uddelte selv HKH Prins Henriks Æresmedalje, der i år blev tildelt Svendborg Brakes’ kinesiske samarbejdspartner KTR Power Transmission Technology (Shjanghai) Co. Ltd. Dette foregik på

den danske pavillon, hvor han holdt en flot tale, der fokuserede på udviklingen af vindmølleindustrien i Danmark samt det gode samarbejde mellem Kina og Danmark Som et lille land kan Danmark være stolt af, at vi fra vindenergiens start har været i stand til hævde os på vindmøllemarkedet – som producenter, underlederandører eller på transporten af vindmøllerne.

Udstilling i Korea

I samarbejde med Dansk Eksportforening håndterede Blue Water igen i år al transport og returtransport af standmateriel til og fra den danske fællesstand på Kormarine 2009 i Busan, Korea. Kormarine er en international messe for skibsbygning og producenter af marineudstyr. Messen blev i år afviklet fra 21 – 24.10. 15 danske virksomheder deltog på fællesstanden, som blev officielt åbnet 21.10. af den danske ambassadør i Korea, Poul Hoiness, og Kim Koldskov fra APV. Blue Waters udstillingsafdeling var på udstillingen repræsenteret af Klaus Bindesbøll Petersen, som også sørgde for, at alt godset blev pakket ned og ekspederet videre til Shanghai, hvor det skal bruges på udstillingen, Marintec, der finder sted 1.-4.2010.

9


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

2 nye agenter i Italien venter med disse 2 nye agenter at kunne udvikle dette yderligere. Efter mange års samarbejde med vores agent Inter.Co Sped. har vi med ønske om at styrke vores placering og service fra Reggio Emilia valgt at skifte agent, fortæller Henrik Sidding Nielsen, Blue Water Milano. Vi indledte derfor fra 1.10. samarbejde med Arcese Trasporti Spa, som er én af Italiens største transport- og speditionsvirksomheder. Arcese er et italiensk, privatejet selskab med hovedkontor i Arco - Trento, syd for Brenner. Firmaet blev grundlagt i 1966, hvor de første 2 lastbiler blev købt, og siden da har de udviklet en af Italiens største bil- og trailerparker (1300 trækkere og 1800 trailere). Koncernen har ca. 4500 ansatte på 70 kontorer i 12 lande. De 26 af kontorerne ligger i Italien, og firmaet er derfor blandt de 3 største speditører i Italien. Vort samarbejde bliver i første omgang med kontoret i Campogalliano - Modena.

For at forbedre vores service fra Toscana indledte vi fra samme dato samarbejde med Alisped SpA. Alisped blev grundlagt i Prato i 1968 og med årerne har de åbnet 9 kontorer i Italien og yderligere 15 worldwide. Med over 40 år på bagen er Alisped et velkendt og ikke mindst vellidt navn specielt i Toscana. Den lokale placering i Prato, hvorfra naturligvis hele Toscana dækkes dagligt, samt Rom og Napoli, gør, at Blue Waters service er forbedret væsentligt fra disse områder. Blue Water bliver agent for Alisped i hele Skandinavien.

Totalt har Blue Water nu 6 platforme i Italien (Milano, Verona, Vicenza, Modena, Prato og Ancona), hvorfra der er faste planlagte stykgodsafgange. Der læsses tirsdag og fredag fra alle terminaler - undtagen Prato og Ancona, hvor der kun læsses fredag. Delpartier og hele læs læsses løbende i hele Italien. Trafikken er en blanding af intermodale trailere (til jernbanen) og traditionelle landevejsbiler. Intermodale transporter er særligt velegnede til tunge full loads, da man kan læsse op til 28000 kg. For yderligere information kontakt din lokale Blue Water m/k eller Henrik S. Nielsen på tel. +39 334 68 30 169.

Blue Water læsser allerede et stort antal biler hver uge til og fra Italien, men for-

På rundtur til Tyskland, Holland og Belgien I uge 39 var Michael Junge / Blue Water Kolding og Carsten Eskildsen / Blue Water Esbjerg på besøg hos kollegaer og samarbejdspartnere i Tyskland, Holland & Belgien. Første stop var Blue Water Amsterdam, hvor vi blev præsenteret for selskabet CTS Group, som er eksperter i stykgods i Europa samt kørsel af flygods. Efterfølgende besøgte vi Blue Water i Rotterdam, der fremover vil fungere som vores forlængede arm på den hollandske trafik. En spændende udvidelse, da Blue Water Rotterdam i flere år har været dedikeret til søfragten.

Efter Holland gik turen til Belgien, hvor vi besøgte vores partner Groep Essers. Mødet var primært en gennemgang af vores daglige samarbejde. Man imponeres hver gang af den aktivitet, der hersker hos Essers. Et superprofessionelt og godt firma. Så gik turen til ILN i Sinzig v/Bonn. Dette samarbejde har nu varet i mere end 10 år, og stifteren Hubert Staroske har vi kendt endnu længere. Et godt og konstruktivt møde, hvor dagligdagens problemstillinger blev debatteret.

Hos ILN ses f.v. Carsten Eskildsen, Stefan Schmidt, Hubert Staroske, Jürgen Neumann og Michael Junge 10

Hos Essers ses Michael Junge, Guido van Desssel og Ivo Bloemen.

På besøg hos Blue Water Rotterdam i deres flotte nye lokale. F.v. Bram de Visser, Hans Poiesz, Dick Heijmen og Michael Junge.

Fra mødet med CTS, f.v. Michael Junge, Ben Lourens, Bob Tisserand / Blue Water Amsterdam og Edvin Beentjes.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

ICL Intercombi – vores agent i Tyrkiet

Carsten Eskildsen / Blue Water Esbjerg og Per Offersen / Blue Water Odense var i Tyrkiet 14-16.9. for at besøge vores partner på bilsiden, ICL Intercombi i Istanbul. ICL blev startet i 2003 af Sahap Cak og hans søn Gokalp Cak. Det er imponerende, hvad de har skabt på ganske kort tid. De har i dag 320 egne eksportbiler og administrerer 1200 indenrigsbiler. ICL har kontorer over det meste af Tyrkiet med i alt 2.200 ansatte og har mange strenge at spille på. International transport, lokal distribution, reeferservice, logisticcentre med pick & pack, hængende konfektion, fashion service - ICL laver bl.a. alt for Marks & Spencer i Tyrkiet og har enormt megen distrubution for Ülker gruppen. Et spændende firma med mange jern i ilden og mange gode kontakter i Tyrkiet. I samarbejde med ICL tilbyder vi daglig afgang for hele læs og tirsdag / fredag afgang med stykgods. Transittid til og fra Danmark er 6 - 8 dage. For yderligere information kontakt venligst: Per Offersen, Blue Water Odense pof@bws.dk eller 7913 4210 - eller tjek www.intercombi.com NB: Vidste du, at der bor ca. 71 mio. i Tyrkiet og de 13 mio. bor i Istanbul. Vi skulle hilse og sige, at der er gang i byen!

Vision 2020 for Greve Kommune

Blue Water København har haft besøg af Hans Barlach, Greves borgmester, samt Gitte Sparsø, udviklingschef i Udviklingspark Øresund. Formålet med mødet var at diskutere Greve Kommunes Vision 2020. Kommunen har store ambitioner om at være den foretrukne kommune for erhvervsvirksomheder i Øresundsområdet, og borgmesteren ønskede derfor at drøfte, hvad kommunen kunne gøre for virksomhederne. Med Blue Waters beliggenhed i Greve Kommune, 20 minutter fra Københavns lufthavn (Kastrup), 2 minutter fra motorvej E45, 25 min. fra Sverige (Malmø) og 1 time fra Rødby/Femern Bælt, er Blue Water stratetisk godt beliggende. VISION 2020, som Greve Kommune nu har vedtaget, har det formål, at hovedstadsområdet skal være det bedste sted at leve, arbejde og drive virksomhed. En del af processen i udarbejdelse af Vision 2020 har været at afholde møder med virksomhederne i kommunen og derfra tage ideer og ønsker med ind i visionen. Konkret ønsker Blue Water, at dispen-

sationen for kørsel med modulvogntog også skal gælde for netop vores adresse. Desuden var manglen på offentlige transportmidler i området og den meget omtalte mulige jernbaneomlægning fra København via Køge til Ringsted nogle af de emner, som blev drøftet.

På billedet ses Gitte Sparsø, Hans Barlach og Henrik Dam Larsen.

Kontorchefmøder F.v.: Atilla Öztürk, Serkan Öksüz, Per Offersen, Göksenin Cesur, Hülya Engin, og Bersun Ortal.

F.v. Per Offersen, Göksenin Cesur og Carsten Eskildsen.

Sædvanligvis samler vi alle vore danske kontorchefer i Esbjerg 4-6 gange årligt. Således i Esbjerg 3.9. Selv i krisetider er der behov for, at vi alle opdateres på de interne linier og tidens ”hotte emner”, som til dette møde bl.a var: Vores hjemmeside, som har været ude af funktion på grund af tekniske fejl, så Dorthe Snow fra marketingafdelingen fortalte lidt om teknikkens drillerier. En passende lejlighed til modernisering og der blev slået et slag for, at alle gerne må bidrage til at gøre vores hjemmeside endnu mere interessant. Influenza A – har fyldt meget i medierne, og vi vi fik derfor et af byens lægehuse, repræsenteret ved Inger Eskildsen, til at fortælle lidt om, hvordan man forholder sig. Der manes til påpasselighed omkring hygiejne generelt, men ellers ingen grund til panik og hysteri. En god ide altid at

checke sundhedsstyrelsens hjemmeside for de seneste opdateringer og vejledninger. Personalechef Aase Bjerregaard kiggede forbi og fortalte lidt om afdelingens planer for fremtiden. Tro det eller ej, men vi skal allerede nu til at tage stilling til ansættelse af elever i sommeren 2010. Nok et bevis på at fremtiden nødvendigvis må planlægges. Claus Bo Larsen, toldchef i Blue Water, fortalte på sin sædvanlige humoristiske facon omkring vigtigheden af kvalitet i toldarbejdet. Det bliver mere og mere elektronisk, og tiden, hvor man kunne snakke sig fra en fejl eller to, er ikke længere eksisterende. Der bruges derfor megen tid på intern uddannelse samt ekstern bistand til vore kunder. Toldarbejdet skal have stor fokus. 11


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Offshore Europe september 2009 Blue Water deltog naturligvis i udstillingen Offshore Europe, der finder sted hvert andet år i Skotlands tredjestørste by, Aberdeen - men Europas oliehovedstad, som de stolt fortæller fra Blue Water Aberdeen. Konferencen, der nu har fundet sted i 4 årtier, er den største olie- og gasudstilling uden for Amerika. Aberdeen betragtes som én af de vigtigste knudepunkter inden for netop denne branche og er Storbritanniens hovedbase for olie- og gasoperatørerne i Nordsøen. Udstillingen tiltrak mere end 49.000 besøgende og 1500 udstillere fra hele verden. Endnu engang rekord – med en helt ny udstillingshal og 13 internationale pavilloner, hvor Blue Water var en del af den danske. Fra Danmark deltog Thomas Bek og Kurt Skov, Dick Heijmen fra Holland og Stewart Greig og Sonya Byfield fra det lokale kontor.

Blue Waters standteam, f.v. Thomas Bek, Sonya Byfield, Stewart Greig og Kurt Skov.

Morgensang.

Thomas Bek / Blue Water Esbjerg, Bill England / Ferguson og Sonya Byfield / Blue Water Aberdeeen

Besøg på Blue Water-standen af vore venner fra Logi Trans og Boon.

Fire kolleger rejste Fire Blue Water folk med forskellig forretningsmæssig baggrund blev enige om at mødes i Norge og diskutere synergimuligheder - og besøge forretningsforbindelser i Stavanger og Kristiansand. Det var Ralf Poppe, kontorchef for Blue Water, Bremen, vores nye norske kontorchef, Geir Sund fra Blue Water, Oslo,

Thomas Bek, chef for salg og udvikling af olie og gas aktiviteten, og Kurt Skov. Det var en interessant og givtig tur. Især for Ralf Pappe i forbindelse med møderne med Norlines. Rederiet Norlines råder over 12 fragtskibe og sejler mellem alle større norske havnebyer på Vestkysten op til Kirkenes i

nord ved den russiske grænse - til Skandinavien, Finland, Tyskland, Polen, Baltikum og Holland. Blue Water Bremen arrangerer biltransport af meget store godsmængder fra kontinentet til Cuxhaven for videretransport til Norge.

Norlines Hyggelig spisning med Norlines. På venstre side af bordet f.v. Geir Sund / Blue Water Oslo, Toralf Ehrheim / Norlines, Kurt Skov, Ralf Poppe / Blue Water Bremen. På højre side f.h. Thomas Bek, Geir Svendsen og Thorbjørn Bye / Norlines.

Ferguson Vi arbejder sammen med Ferguson i forbindelse med udleje af offshorecontainere. På billedet ses f.v. Morten Evan Smith, Vibeke Kopren, Thomas Bek og Lill-Ann Salte.

M-I Swaco M-I Swaco har i mange år haft stor aktivitevt på Blue Waters offshorebase i Esbjerg. De nordiske chefer er Nils Olaf Sola og Finn Bøe. F..v. Geir Sund, Kurt Skov, Nils Olaf Sola, Finn Bøe og Thomas Bek.

Blue Water er netop er blevet godkendt som leverandør til GE Oil & Gas og har samtidigt underskrevet en hovedaftale. Aftalen dækker alle former for logistikydelser inklusiv fortoldning. GE Oil & Gas er én af de førende virksomheder inden for olie- & gasindustrien

og dækker over en lang række virksomheder, som f.eks. Vetco Gray, Hydrill, Nuovo Pignone, Roto Flow og mange flere. Samarbejdet med dele af GE Gruppen er ikke nyt, da vi i Esbjerg har haft et godt samarbejde med Vetco Gray siden starten af 1970erne.

Hovedaftale underskrevet 12


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Anuga 2009

Blue Water Transport

Med mere end 150.000 deltagere fra 180 lande var dette års Anuga i Køln igen verdens største fødevareudstilling. Blue Water deltog som tidligere år talstærkt med folk fra Brasilien, Holland, Spanien, Frankrig, Tyskland og Danmark. Vi brugte samtidigt lejligheden til at sætte os ned og fokusere på, hvilke ting der bliver vigtige for os i fremtiden, og hvilke fokusområder vi vil satse på inden for fødevaretransporter for at forblive en af de førende transportører inden for området. Under messen var der rig mulighed for at møde mange af vore internationale kunder og forretningsforbindelser, og på trods af megen snak om krise var der igen mange muligheder at forfølge.

på besøg hos samarbejdspartnere i Frankrig og Holland

Billeder

Blue Water Transports terminal i Padborg er knudepunkt for fisketransporter, og vi har daglige ruter til Nordtyskland og Boulogne-sur-Mer i Frankrig med dag-tildag leveringer af fisk. Over weekenden dækker vi det meste af Europa, så ugentligt har vi mere end 100 biler på vejene i Europa med fersk og frossen fisk. Trailerne vi kører med er satellitovervågede, så vi hele tiden kan se, hvor de befinder sig, og om temperaturen er korrekt. Fisken kommer fra Danmark, Island, Færøerne, Norge, Sverige, Baltikum, Østen og Afrika. I uge 39 var Stephane le Badezet / Blue Water Hirtshals, Carsten Bøttcher / Blue Water Esbjerg og Carsten Kjær / Blue Water Padborg på besøg i Boulogne-surMer i Frankrig, hvor vi besøgte vores samarbejdspartner gennem flere år, Bosteels. Vores hurtigbil med fisk fra Danmark ankom til tiden, og Bosteels klarede som altid leveringerne til ug.

På vejen hjem kørte vi forbi Yerseke i Holland, hvor vi besøgte vores gode ven og samarbejdspartner, Erik de Koeijer, som i maj overtog aktierne i Group Vooruit. Et stort til lykke til Erik de Koeijer, som har gjort det godt.

Fra terminalen i Yerseke ses, f.v. Carsten Kjær, Stephane le Badezet og Erik de Koeijer.

DanFish International 2009 i Aalborg Danfish International, der er Danmarks største internationale fiskerimesse, åbnede officielt for 21. gang 7.10. i Aalborg Kongres & Kultur Center i Nordjylland. Som de foregående år håndterede Blue Water godset til og fra messen. Blue Waters udstillingsafdeling i Esbjerg sørgede i samarbejde med personale fra Blue Water Aalborg for, at alt gik efter planen, og at udstillerne var klar til den officielle åbning. Messen var godt besøgt allerede fra starten, og besøgstallet nåede op på 12577 besøgende Under messsen blev Dansk Eksportforenings initiativhæderspris, ”Thors Hammer”, uddelt til Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongrescenter.

Radical racerbiler til Abu Dhabi Blue Water Aberdeen har i samarbejde med Blue Water Dubai været blandet ind i en forsendelse af 4 Radical racerbiler (en speciel lille racerbil med egen løbsserie) fra England til Abu Dhabi til en nye kunde, AUH Motorsports Company. Bag firmaet står bl.a. Carl Rolaston, som i mange år har støttet Blue Water gennem BUE og senest Nico. Han har nu sammen med Al Masaood familien i Abu Dhabi dannet det nye firma.

Bilerne vil blive placeret på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. En racerbane, der har store planer for fremtiden, idet de skal være værter for det første Formel I race i Emiraterne. AUH Motorsports ønsker Blue Water involveret i hele logistikken omkring løbene, så vi ser frem til en spændende opgave.

13


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Fra skruenøgler til redningshelikopter

Gennem lidt over et år har der været travlt i søfragt Nordlatlanten hos Blue Water Aalborg med et større projekt for det islandske firma Istak H.F og det slovakiske firma Elektrovod Holding A.S. Istak og Elektrovod skulle forestå etablering af et nyt vandkraftværk i Anden Fjorden, en transformerstation i Sisimiut samt elkabel mellem disse. Derfor tog man kontakt til Blue Water, som kunne dække transportbehovet, som et sådan projekt kræver. Projektet startede i august 2008, hvor et større parti stål skulle sendes fra Aalborg til Sisimi-

14

ut. Efterfølgende er alt fra skruenøgler, bæltekøretøjer og en helikopter sendt til Grønland. Infrastrukturen i Grønland har krævet fokusering og store krav til Istak og Elektrovod for at kunne nå tidsfristen for projektet. Et pres som selvfølgelig har smittet af på transportforløbet og logistikken, og vi har derfor oplevet mange former for opgaver. En stor indsats fra alle - også på vort lager - samt et tæt og, ikke mindst, godt samarbejde med kontaktpersonerne Dagbjartur Sveinsson / Istak H.F og Alexander Ksinan / Elektrovod Holding A.S har medført, at vi nu

kan se tilbage på et logistikforløb uden væsentlige skader og forsinkelser, beretter Dennis Jensen, som har stået for projektet hos Blue Water Aalborg. Projektet har også smittet af på luftfragt- og speditionsafdelingen i Aalborg samt på vores kolleger i København. Sidst i oktober returnerede vi Elektrovods maskiner og udstyr, som skulle videresendes til et nyt projekt i Finland. I den forbindelse havde vi besøg af en meget tilfreds Alexander Ksinan, som var hovedansvarlig for etableringen af elkablet.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Elevintrouge 2009 I uge 44 havde vi elevintrouge for de 12 nye elever, som er startet i Blue Water i 2009 – 10 speditørelever og 2 økonomielever. Eleverne havde en uge, hvor de fik information om Blue Waters historie og de mange grene og områder, som Blue Water dækker over - fra administrationsafdelingerne til de forskellige selskaber. Derudover fik eleverne en spændende rundvisning på Blue Water Arena og en meget oplysende havnerundfart samt et besøg hos IBC Kolding. Den sidste dag - fredag - havde eleverne fornøjelsen af Leo Oehlenschlæger, som med vanlig enthusiasme og energi fangede elevernes opmærksom på en fredag, som traditionen tro ellers er en lidt tung dag efter elevernes sociale arrangement torsdag aften og nat. Det var en fornøjelse at være sammen med eleverne, som var aktive, spørgelystne og engagerede, lyder det fra HR afdelingen. Ud fra evalueringen var eleverne også godt tilfredse med ugen, som de syntes gav et godt indblik i Blue Water.

Vort friske hold af unge elever. F.v. nederst ses Trine Fjorbak Mikkelsen (Aalborg), Maja Djozic (Århus), Mia Valentin Jakobsen (Esbjerg), Christian Rode Hansen (Esbjerg, Stig Jeppesen (Odense), Steve Egede (Aalborg), Kasper Junge (Aalborg), Jakob Winum Andersen (Esbjerg), Mathias Kipker (Esbjerg), Simon Auken Skov (Esbjerg), Nicolai Nørgaard (Billund), Michael Hansen (Padborg) og Aase Bjerregaard & Lone Willumsen / HR afdelingen.

Vild med dans

Sportsdag 2009 Blue Waters sportsdag for alle ansatte i Danmark løb af stablen 29.8. i Tistrup, hvor Blue Water Herning stod for arrangementet i samarbejde med lokale kræfter. Traditionen tro var der badminton, beach volley, petanque - hvor der blev målt helt ned til mindste millimeter for at afgøre kampene - samt fodbold, hvor der igen i år blev dystet hårdt men uretfærdigt mellem kontorerne. Af andre aktiviteter fra dagen kan nævnes skydning og aerobics, og som nyt tiltag var der cykling. Rundbold var også på programmet, hvor der ikke var helt enighed om reglerne for den gamle skoleleg, samt floorball og teamwork. Teamwork? Ja, hvad gik teamwork ud på? Vi tror, alle deltagere kan tilslutte sig ordene: Sjov, anderledes og kæmpegrin (og en regnvåd fornøjelse). Deltagerne blev delt ud med 3 på hvert hold, og der skulle dystes i forskellige discipliner - lige fra halmballerulning, gå på ski og 3-mands sækkeløb - for ikke at glemme hurtigspisning af lakridssnørrebånd. Stort til lykke til alle - såvel vindere som alle andre. Dejligt at se den postive tilgang til konkurrencerne og den fair måde, hvorpå de blev afviklet.

Specielt Blue Water Odense følger intenst med i TV-udsendelsen ”Vild med dans” i år. Én af kollegerne, Luise Crone Dons, har nemlig fået fri for at deltage som én af de professionellle dansere i programmet. Luise har en professionel dansekarriere i Holland og Tyskland bag sig og danser stadigvæk som instruktør i Odense ved siden af speditørjobbet. På nuværende tidspunkt - efter 5 udsendelser – er Luise stadig med sammen med sin partner, René Dif, der er forsanger i det danske popband Aqua.

AGF - EFB

Igen i år var Blue Water Singapore inviteret med til BBC Charterings volleyboldturnering. Sidste år blev det til en broncemedalje, men i år gik man hele vejen, idet man løb med guldet.

I et samarbejde mellem AGF og Blue Water Århus drog 115 AGF-sponsorer mandag 28.9. til Esbjerg for at se kampen mellem EFB og AGF på Blue Water Arena. Blue Water var vært for de 115 sponsorer, der blev præsenteret for virksomheden, kom på rundvisning på Esbjerg Havn og fik serveret forplejning inden kampen. Til trods for at AGF tabte kampen, er klubben efterfølgende vendt tilbage med meget positive tilbagemeldinger. 15


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Jubilæum 20 år Bent Rasmussen kan nytårsdag fejre sit 20 års jubilæum hos Blue Water – eller nærmere som direktør for Smyril Blue Water, et selskab i Blue Water Gruppen, med ansvar for vore afdelinger i Torshavn / Færøerne, Seydisfjord / Island, Hanstholm, Hirtshals og Smyril Blue Water-afdelingen i Esbjerg, der er kommet til, siden rederiet Smyril Line omlagde sin sejlads på Nordatlanten til Esbjerg med undtagelse af de 3 sommermåneder. Et lidt omflakkende job, der kræver sin mand – og familie. Men da de alle er ”hjemmefødninge” og er glade for at bo i Hirtshals, er Bent nødt til at tilbringe en del tid på landevejen og i luften mellem sine forskellige arbejdspladser. Bent er en lille slider og utrolig vellidt af alle, han omgåes. På sin nordjyske lidt stille facon klarer han sine opgaver flot og er en skattet kollega – også i Blue Waters direktion. Pernille Sigvardt kom 1.2. 1990 nærmest direkte fra eksamensbordet og afslutningen på korrespondentuddannelsen i fransk og engelsk på Odense Universitet ind i receptionen hos Blue Water Odense. Stillingen som receptionist udviklede sig til en blækspruttefunktion med mange berøringsflader på tværs af organisationen. Pernille blev hurtigt en dygtig salgssekretær og har igennem årene arbejdet målrettet med at strukturere tilbudsgivning, salgsrapportering m.v.. Firmaets salgssystem, SMS, har Pernille også sat sit præg på. I dag er Pernille en meget central person på Odense kontoret, hvor hun har ansvar for HR-funktioner, indkøb og en række driftfunktioner. Pernille bor i Dalum sammen med sønnen Victor og kæresten Thomas. Michelle Minto Le-Dreff startede hos Blue Water Dublin 19.3.1990. Efter afstikkere til Holland, Esbjerg og England landende hun i sikker havn i Brest i 1996 i afdelingen for køle/fryseskibsbefragtning, hvor hun i dag er én af vore befragtere. Også privat er hun kommet i sikker havn – idet hun i dag er fransk gift med ”P.Y.” – og mor til en dejlig datter, Sarah på næsten 4 år. Kollegerne kalder hende ”Mrs. Telephone Manager”, og hendes franske er blevet rigtigt godt, selvom man stadig kan spore en charmerende irsk accent. Michelle holder af en svømmetur, en gåtur langs stranden, rejser og at gå ud at 16

spise eller i biografen med sine venner. I TV er ”Greys hvide verden” eller NCIS (Navel Criminal Investigate Service) favoritterne. Frédéric Julien kan 16.3. fejre 20 års jubilæum hos Blue Water Brest. Frédéric har i nogle år været chef for afdelingen for skibsagenturer og har altid arbejdet meget seriøst og omhyggelligt med tingene. Desuden er han kontorets computerekspert - med power point som speciale. Frédéric er også ”handyman” og har selv stået for renoveringen af familiens hus fra kælder til kvist - sammen med sin kone Isabelle. I fritiden holder Frédéric af at stå på ski og sejle og går heller ikke af vejen for en hyggelig aften med vennerne. Hele familien - som også tæller 3 børn - kan godt lide at rejse, og sidste sommer var de på den helt store USA-rundtur - knap 3000 km - fra San Francisco til San Diego via Las Vegas, Grand Canyon - en tur de aldrig glemmer.

10 år Rafik Suleymanov kan 2.1. fejre 10 års jubilæum hos Blue Water i Baku. Rafik er et skattet medlem af vort terminal team, hvor hans arbejdsiver og effektivitet giver ham respekt hos kollegerne. Han er professionel i sit arbejde og specialist i at pakke personlige effekter. Rafik har kone og 2 døtre på 6 og 2 år, ligesom han forsørger sin gamle mor, der bor hos dem. Af fritisinteresser fylder lystfiskeri og sport en del og han elsker rockmusik. Kristian Malthe Rasmussen - i daglig tale bare Malthe - har 4.1. år været ansat på terminalen i Esbjerg. Malthe blev uddannet som faglært lager- og transportarbejder på Jutlandia Terminalen i 1992, hvorefter han arbejdede flere steder på havnen. Hos Blue Water har Malthe primært været beskæftiget med arbejde for vores store kunde M-I Danmark, der er eneleverandør af borevæsker/kemikalier til olie/gasboringer i den danske sektor af Nordsøen. Malthe har derfor pakket utallige offshore containere ind og ud samt mikset og udpumpet mange 1000 m3 borevæske til supplyskibene. Et krævende job både koncentrationsog især tidsmæssigt med utallige lange nætter på havnen. 5.1. 2000 sluttede Maryse Petersen sig til regnskabsteamet i Lorient som deltidsansat. Siden 2002 har der været

bud efter hende fuldtids, og hun deler opgaverne mellem regnskab, containere og skibsagentur. Maryse er vores fransk/danske dame, idet hun taler flydende dansk, da hun har boet 9 år i Danmark. En arbejdsom dame med godt humør og ung af sind – faktisk den ideelle kollega. Hun holder af en cykeleller travetur og ferier med sine to børn, Stéphanie og Janik. 12.1. kan John Eaglesham fejre sit 10 års jubilæum hos Blue Water i Ipswich. John er vores ekspert inden for søfragt og projekter, da han har erfaring i disse omåder fra sine tidligere ansættelser i Panama og Mellemøsten. I sin fritid dyrker John frugt og grønt i sin have og familien, der også tæller børnebørn. Han elsker mad og vin og hans tørre humør kan underholde ethvert selskab. 17.1. kan Anne Skov fejre sit 10 års jubilæum hos Blue Water. Anne har været præget af Blue Water hele sit liv. Da hendes mor var højgravid, blev hendes far eneejer af Blue Water – så man kan sige, at hun fik det ind med modermælken. Tidligt blev hun ”Blue Water Newspakker” og senere piccoline. Men speditør skulle hun i hvert fald ikke være! Den indstilling ændrede sig imidlertid med årene, og hun startede – for nu at se om det alligevel var noget - for 10 år siden hos Blue Water Manchester. De må ikke have skræmt hende synderligt, for hun startede efter sommerferien i lære i Esbjerg i bilafdelingen til Vesteuropa. Efter endnu et læreår i import søfragt blev hun ansat i olie- & energiafdelingen. Da chancen bød sig, greb hun den og var udstationeret i Dubai i 2 år. Kom tilbage til projektafdelingen i Esbjerg og blev siden afdelingsleder i olie- & energiafdelingen. Anne sidder i dag også i bestyrelsen for Blue Water Fonden. Siden hjemkomsten fra Dubai er det blevet til to dejlige rollinger – Victor på 3 ½ og Frida på ½ år, så jubilæumsdagen fejres hjemme på barsel. Flemming Jensen, registreret revisor og HD-R, startede 1.2.2000 som regnskabschef i økonomiafdelingen i Esbjerg. Den interne- og eksterne regnskabsaflæggelse blev hurtigt mere omfattende, idet Blue Water koncernen gennemgik en global divisionering i 2001. Konsolideringsark og interne elimineringer - færdigheder fra revisionsbranchen - blev derfor Flemmings kernekompetence. Senere overtog


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Flemming økonomichefrollen for Blue Water Shipping A/S - med primær fokus på den danske del af koncernen i tilknytning med enkelte udenlandske filialer. I 2006 ændrede koncernens økonomifunktion struktur, og Flemming overtog - sidestillet med Hanne Barthel - den daglige ledelse af koncernens økonomiafdeling. Én af hans personlige styrker er hans rolighed - selv i meget pressede situationer - som smitter positivt af på omgivelserne. På hjemmefronten er Flemming gift med Laila og sammen har de Rikke, Lasse og Anders. Fritiden nydes ofte med renovering af hus og have i Holsted - under kyndig instruktion af svigerfar. Rygtet siger, at han har meldt sig til cykelturen til Paris med Team Rynkeby til næste sommer! 1.3. er der allerede gået 10 år, siden Henning Søe tiltrådte hos Smyril Line Cargo i Hanstholm, som i dag er omdannet til Smyril Blue Water. Henning kom fra fiskeindustrien, hvor han blev udlært hos Chrisfish, og dette blev indgangsvinkel til at blive ansat som speditør. Det blev spændende år med mange interessante opgaver, og Henning har været stærkt medvirkende til et rigtigt godt fællesskab på arbejdspladsen. Henning er gift med Vita, der pt. læser til lærer, og sammen har de 3 børn - 1 dreng og 2 piger. Fritiden fordrives med deres stutteri, hvor de avler Iris Cob heste, og desuden er Henning ivrig jæger og lystfisker.

René Jørgensen kan 1.3. fejre 10 års jubilæum hos Blue Water Aalborg. René startede faktisk i Blue Water Hirtshals helt tilbage i 1995 og var også involveret i fisketransporter hos Blue Water Aberdeen, da vi tilbage i 97-98 var involveret i denne branche via Skotland. Efter nogle år ude af firmaet blev René ansat i Aalborg. René er nu afdelingsleder for Søfragt Nordatlanten, hvor han er meget engageret i sit arbejde og har opbygget en stor ekspertise, specielt omkring eksport til Grønland. Renés afdeling nyder godt af hans jyske kompetencer: Godt købmandsskab og stædighed. Privat har René 2 livlige børn og er en aktiv sportsmand. Faktisk har han spillet divisionsbordtennis i Brønderslev... Og hvis bare René havde trænet sit højre ben noget mere, havde vi nok set ham spille divisionsbold i Nordjylland! 11.4. kan Finn Nielsen fejre 10 års jubilæum i IT-afdelingen i Esbjerg. Efter en karriere inden for militæret - som værnepligtig, der sluttede med rang af sergent, kom Finn i lære som IT-supporter-elev. Iøvrigt den første IT-supporterelev i Blue Water. Efter 2 års læretid blev han hængende og er i dag en meget vigtig brik i driften af vore IT-systemer. En af de sjove historier om Finn går på, at han stillede sin kæreste et ultimatum: ”Stiller du dig imellem mig og min computer og tvinger mig til at vælge,

så vælger jeg ........”. Ja, så kan man jo selv spørge Finn, hvad svaret var!!! Finn er i dag gift med kæresten, som hedder Annika, og sammen har de datteren Simone, som skal være storesøster i foråret 2010. Tonen har ændret sig en smule, siden de mødtes! Ole Holst Andersen kom til Blue Water Århus 1.3. 2000 som afdelingsleder i Sveriges- og indenrigsafdelingen – en stilling han stadig bestrider. Sverige har altid været Oles område – også hos Svedan Transport, hvor han blev udlært, og hos Samson Transport, hvor han var ansat i 10 år. Mocha EDB-systemet er ikke hans stærke side, men han vil gerne disponere bilerne. Han har dog sin ”egen stil”, og det kan godt give nervøse trækninger hos kollegerne, når han pludselig skal være med i den daglige drift - men efter nogle dage plejer det at gå bedre.... Ole vil altid gerne hjælpe sine kolleger, når der er brug for det, og er et positivt og socialt menneske. Privat bor Ole i Hinnerup med sin kone Lene (som også er ansat ved Blue Water) og børnene Sofus og Frederikke. I fritiden er Ole en ihærdig golfspiller og det piner ham, at han måtte afgive Blue Water pokalen i år efter 3 sejre i træk.

Omrokeringer Guri Torsdottir, der er ansat hos Smyril Blue Water Torshavn, overflyttes fra midt i november til Smyril Blue Water Esbjerg.

17


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Nyansættelser Esbjerg 28.9. startede Brian Frahm, 42 år, som terminalarbejder. Brian kommer fra en lignende stilling hos SAL Terminalen.

Odense Marianne Høxbroe Samuel Bech, 36 år, er fra 15.9. ansat som regnskabsassistent. Marianne har tidligere arbejdet for Fransa Company som administrationsassistent.

Esbjerg / København Niels Tolstrup, 52 år, er fra 1.1. ansat som ansvarlig for firmaets udvikling og salg af shortsea aktiviteter og kombinerede transporter i Europa omfattende RO/RO, containere, flodtransporter og bil/baneløsninger. Niels har en meget bred viden om rederiog transportbranchen fra en række ansættelser i ind- og udland. Han er udlært hos AP Møller / Maersk Line, København og har også efterfølgende arbejdet for firmaet i USA. Desuden har han arbejdet 4 år for DanTransport i NJ / USA og 4 år for Rhenus Transport i Los Angeles / USA. Efterfølgende har han bl.a. haft stillinger i Danmark hos Scandlines Danmark (9 år) og Tschudi Lines (6 år) i Danmark og Tallinn. Siden 2008 har han arbejdet for Samskip i Holland.

Dublin Patrick Brady, 44 år, er fra 11.9. ansat som speditør i trailerafdelingen. Patrick har i flere år arbejdet for Teca Shipping og før den tid hos JP Morgan og Chase Vastera.

Rotterdam 7.9. startede Elco Boelhouwers, 18 år, som elev i køle- & fryseafdelingen.

Fort Lauderdale Jessy Swavely, 34 år, er fra 12.10. ansat som assistent i operationsafdelingen. Jessy har erfaring fra jobs hos bl.a. Shipco, UPS Supply Chain og kommer senest fra et job hos NACA / Vanguard Logistics, Miami.

1.10. startede Alan Heijboer, 22 år, som speditør i køle- & fryseafdelingen. Under sin uddannelse på Transportskolen var Alan elev hos Exel Freight og Cosco og har siden arbejdet for Cosco Container Lines.

København Kenneth Nielsen, 30 år, er fra 15.9. ansat i Skandinaviensafdelingen. Kenneth har 10 års erfaring inden for dette område fra jobs hos HCS, Itella og kommer senest fra et job hos Freja A/S.

Sisimiut Hans Christian Mathiassen, 38 år, har siden 25.8. været ansat som terminalarbejder. Hans Christian har senest arbejdet 10 år hos det lokale firma Gustav Hansen som lastbilchauffør.

9.11. startede endnu en speditør i samme afdeling – Dave Josimovic, 35 år. Dave kommer fra et job hos Hanjin Shipping, hvor han arbejdede i 11 år som supervisor i importafdelingen.

18

Port Klang Til at lede vores nyetablerede afdeling i Port Klang har vi fra 1.8. ansat Allen David, 29 år. Allen er udlært hos Kelang Multi Terminal og har desuden arbejdet for Starship Agencies, Amasis Shipping og Perwakilan Cekap.


Blue Water News | Nr. 92 | December 2009

Fødselsdage Januar Tina Kupijdida, København – 30 år Anette Flintau Hansen, Odense - 40 år Scott Brand, Aberdeen – 30 år Shah Jahan Bin Mohamad, Singapore – 40 år Elnara Huseynova, Baku - 30 år

3.1. 4.1. 14.1. 18.1. 23.1.

Februar Jonas Ahmed, Odense – 30 år Peder C.F.Riis, Padborg – 60 år Aleksandra Kurek, Barcelona – 30 år Ang Hock Tiong, Singapore – 30 år Zaida Pena, Fort Lauderdale, 40 år Louise Mortensen, Aalborg – 30 år

2.2. 3.2. 13.2. 13.2. 23.2. 26.2.

Marts Anders Stenumgaard, Hanstholm – 40 år Lisbeth Hemmingsen, Odense – 40 år Brian Nielsen, Odense – 40 år Abuzar Mamedov, Baku – 50 år Kristian Gavnø, Aalborg – 30 år Klaus Klemmensen, København – 30 år Ilgar Huseynov, Baku – 30 år

7.3. 12.3. 13.3. 13.3. 24.3. 26.3. 30.3.

April Allen David, Klang – 30 år Gyrithe Skov, Esbjerg – 60 år Priscilla Souza, Sao Paulo – 30 år Mary Saunders, Houston – 50 år Steffan Ploog, Odense – 30 år

7.4. 16.4. 20.4. 22.4. 28.4.

Fødsler

Bryllup

Morten Olsen / terminalarbejder i Odense er blevet far igen - til en lille pige på 49 cm og 3452 gram, født 27.8.

15.9. blev Kristian Gaunø far, da hans kæreste Jeanette fødte en dreng, Frederik, på 3630 gram og 53 cm.

30.8. fødte Elena Gadzhieva / befragtningsafdelingen i Brest tvillinger. To drenge, Victor på 2960 gram og 50 cm og lillebror (med 2 minutter) Alex på 2770 gram og 50 cm.

Christian Kjær / bilafdelingen for Vesteuropa i Esbjerg er 23.9. blevet far for 3. gang. Det blev en pige, som skal hedde Mette, på 3850 gram og. 53 cm.

Jeppe Stæhr Lose / Østeuropa-afdelingen Herning blev 7.9. far til parrets anden dreng, da Lauritz Stæhr Lose kom til verden. Vægt 3680 gram og længde 52 cm.

Trine Brosbøl Leth Andersen / terminalkontoret i Esbjerg fødte 2.11. ”verdens dejligste dreng”, Emil, på 3860 gram og 53 cm. 11.11. Fødte Michelle Afonso / Blue Water New York en datter Kayla Isabella Maio på 3500 gram og 52 cm.

Florens van Tiggelen / Blue Water Rotterdam blev 22.8. gift med sin Karin.

Udgiver: Blue Water Trafikhavnskaj 11 6701 Esbjerg Tlf.: +45 79 13 41 44 Fax +45 79 13 46 77 Layout: Claus Simony Redaktion: Gyrithe Skov: gskov@bws.dk Jørn Bøllund, Kurt Skov Published in: 8.400 copies E-mail: bwsebj@bws.dk www.bws.dk Tryk: Jørn Thomsen A/S

19


Julen 2009 Glædelig jul og et godt nytår Merry Christmas and a Happy New Year Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Gleðileg jól og farsælt komandi ár

Fröhliche Weihnachten und ein gutes neues Jahr Wesolych Šwiat I Szczešliwego Nowego Roku! Linksmu Kaledu Ir laimingu Naujuju Metu ¡Feliz Navidad y próspero año nuevo! gilocavT Soba – axal wels

Gleðilig Jól og eydnuríkt nýggjár

С Рождеством Христовым

Juullimi ukiortaasamilu pilluaritsi

и С наступающим Новым Годомz

Buon Natale e felice anno nuovo

Gledelig Jul og Godt Nytt År

Feliz Natal e Feliz Ano Novo Joyeux Noël et bonne année

Yeni Íliniz Mübark

Жаңа жыл құтты болсын! God jul och gott nytt år

Happy Holiday

News Dec 2009 DK  
News Dec 2009 DK  

Greater Gabbard - verdens største vindmøllepark Personaleblad - distribueres også til venner og forretningsforbindelser Side 14 Side 8 Side...