Page 1

Alle bør få muligheten til å gjøre sitt beste. Hele dagen!


Det tar bare 15 minutter 책 f책 ny energi!

2


E N L I T E N PA U S E I A R B E I D S D A G E N

Diagrammet viser resultater fra en studie ved Harvard University der en ser hvordan prestasjonsnivået holder seg på et høyt nivå ved hjelp av en power nap i løpet av dagen. Publisert 28. mai 2002.

100

75

• Uten power nap • Opp til 30. min power nap

50

25

0 08.00

Kilde: Harvard University, USA www.saramednick.com 11.00 Uten power nap

14.00

17.00

Opp til 30. min power nap

Med Bwell PowerNAP senker du stressnivået og får tilbake overskuddet du hadde tidligere i dag Vår hverdag er for mange preget av høyt tempo, tøffe krav og inntrykk på løpende bånd. Ønsket om å prestere maksimalt har fått samfunnet til å fokusere på helse, trening og et sunnere kosthold. Men vi fortsetter å stresse oss igjennom hverdagen, på jakt etter litt mer overskudd og energi. Undersøkelser viser at rundt halvparten av norske arbeidstakere sliter med en eller flere stressplager. Er vi i ferd med å tape kampen mot tempoet? Løsningen kan være så enkel som en liten pause i arbeidsdagen. Flere forskningsresultatet peker i samme retning. Det er store fordeler ved å hente seg inn igjen i hverdagen. Ulf Lundberg , professor i biologisk psykologi, mener at det ikke er arbeidsbelastningen som er den største årsaken til utbrenthet, men mangelen på å hente seg inn igjen. De færreste av oss ville lagt ut på en heldags løpetur uten å ta en pust i bakken underveis. Så hvorfor gjelder ikke de samme mekanismene på arbeidsplassen, arenaen hvor kravene til oss er aller høyest? Stress er vårt tids kanskje viktigste arbeidsmiljøspørsmål ”Stress er blant de viktigste helseproblemene i moderne samfunn. Økt sykefravær skyldes hovedsakelig stressrelaterte faktorer. Fysiske og psykiske plager og sykdom har vanligvis også en stress komponent. Lindring av dårlig stress angår oss alle”, sier professor Andries Kroese. Bwell har utviklet et konsept som gir deg både fysisk avspenning og mental trening. Denne unike kombinasjonen senker stressnivået og øker velværen.

3


Bildtext om återhämtningskonceptet. Bildtext om återhämtningskonceptet. Bildtext om återBwell PowerNAP: hämtningskonceptet.

«Tenk deg et produkt som gjør deg mer oppmerksom, setter i gang kreativiteten, redusererstressnivået, øker tilstedeværelsen og bedrer hukommelsen. Bedrer sexlivet, får deg til å se yngre ut, reduserer risiko for å få hjerteinfarkt og hjelper folk å ta bedre avgjørelser. Tenk deg et produkt fritt for kjemikalier og uten farlige bivirkninger. Denne mirakelmedisinen er faktisk ikke annet enn en power nap», sier Dr. Sara Mednick.

4


I N S P I R E R T AV E K S P E R T E R

Vårt unike konsept bygger på verdensledende forskning Bwells PowerNAP konsept bidrar til å gi energi, motivasjon og arbeidsglede samtidig som du får overskudd til å skape en meningsfull fritid. Konseptet er inspirert av eksperter og fagpersoner på området. En av dem er stressforsker Ulf Lundberg som mener at vi orker mer enn vi aner, hvis vi tar oss tid til å hente oss inn igjen. I dag er det ingen tvil om at en power nap er effektiv måte å få fornyet energi. Hvile – den bortglemte medisin ”Det er ikke nok med fysisk hvile. For å lade batteriene må den fysiske hvilen kombineres med mental avspenning”, sier Ulf, og mener at å hente seg inn igjen er den bortglemte medisin og noe vi alle må gjøre daglig. Vi må lage rom for å hente ny kraft og energi. I dag er mangelen på tid til å hvile et større problem enn vår fysiske og psykiske belastning. Olympiatoppen– sammen om de store prestasjonene ”Det som avgjorde vårt valg av Bwell PowerNAP konseptet var den faglige kompetansen bak utarbeidelsen av restitusjonsverktøyet”, sier Bjørn Fossan, sjefsfysioterapeut ved Olympiatoppen. Vi må lære oss å takle livstresset for de som vil prestere godt på jobben”, sier Fossan. ”En sjef som vil hente ut det beste hos sine ansatte må tilrettelegge for at de er i Prestasjonstilstand. På samme måte som toppidrettsutøvere ikke kan drive fysisk aktivitet hele dagen, men variere mellom trening og restitusjon, gjelder dette også for de som vil prestere godt på jobben», sier dr. Lars Engebretsen.

Ulf Lundberg

Kroppens eget ”Be Well”-hormon Vi har hentet inspirasjon fra Professor Kerstin Uvnäs Moberg. Det er hennes forskning rundt ”lungn og ro-hormonet”, oxytocin, som har hjulpet oss til å forstå hvor mye massasjen påvirker restitusjonsprosessen. Ved hjelp av medisinsk riktig massasje frigjøres oxytocin og setter kroppen i en antistresstilstand. Hormonet hjelper deretter til å forbedre din konsentrasjon, øke din prestasjonstilstand og styrke ditt immunforsvar. Fordeler 24 timer i døgnet når man tar power naps Dr. Sara Mednick har publisert artikler i en rekke ledende vitenskapelig magasiner verden over. Hennes forskning omhandler blant annet fordeler 24 timer i døgnet når man tar power naps. Hun er en anerkjent foreleser i USA og har også hatt innlegg på konferanser i Norge.

Sara Mednick

Millioner til forskning på Bwell konseptet I samarbeid med forskere har våre svenske kolleger, Promas AB, fått tildelt 3,8 millioner av KK-stiftelsen for å undersøke effekten av vårt konsept. Forskningen ledes av professor Kerstin Uvnäs Moberg sammen med psykolog Lars-Eric Uneståhl ved Skandinaviska Ledarhögskolan.

5


Bwells PowerNAP konsept bidrar til 책 gi energi, motivasjon og arbeidsglede samtidig som du f책r overskudd til 책 skape en meningsfull fritid.

6


I N S P I R E R T AV E K S P E R T E R

Mentaltrening gir deg raskere resultat Med Bwell PowerNAP kombinerer vi mentale treningsformer med fysisk avspenning for raskere restitusjon og stressreduksjon. I Lydprogrammene brukes det ulike mentale treningsteknikker som mindfulness, visualisering og avspenning. Mental avspenning Mental avspenning gir raskere restitusjon og ny energi. Når man er uthvilt er det lettere å finne motivasjon til å nå egne mål. Med PowerNAP og Bedre søvn programmet benytter vi en vitenskapelig metode utarbeidet av professor Lars-Eric Uneståhl, en av verdens fremste eksperter på feltet, for å få tak i den mentale avspenningen. Denne formen for mental trening brukes til å systematisk trene opp og styrke egne mentale prosesser (tanker, følelser og holdninger/innstillinger). Mindfulness Dette er en etterspurt og effektiv metode som øker livskvaliteten ved å omprogrammere vår atferd på en stressreduserende måte. Vi blir mer oppmerksomme på det vi tenker, føler og gjør. Dette skaper rom for positive endringer. Professor Andries J. Kroese har laget egne lydprogram og praktisk veiledningshefter for våre kunder og for vårt nye konsept. Han har 40 års erfaring med oppmerksomhetstrening – mindfulness og er utdannet instruktør ved Center for Mindfulness in Medicine, Healthcare and Society, University of Massachusetts Hospital. Han holder selv kurs og utdanner instruktører i mindfulness.

Lars-Eric Uneståhl

Andries J. Kroese

Motivasjon til fysisk aktivitet Idrettspsykolog Frank Abrahamsen jobber på Olympiatoppen og ved Norges Idrettshøgskole. Han har laget nye mentale treningsprogram til vårt konsept. Et lydspor er laget med tanke på å motivere mennesker til å komme i gang med fysisk aktivitet. Det andre går på visualisering for å oppnå ett mål med treningen de allerede er i gang med. Frank Abrahamsen jobber spesielt tett med teknisk og taktiske idretter og har god erfaring på feltet. Han har også en rekke publiseringer internasjonalt.

Frank Abrahamsen

7


M E N TA L E T R E N I N G S P R O G R A M

Nå er konseptet enda sterkere! De mentale treningsprogrammene i vårt konsept er laget av professor Lars-Eric Uneståhl, professor Andries J. Kroese og itdrettspsykolog Frank Abrahamsen fra Olympiatoppen. 1. PowerNAP Føler du deg stresset, trøtt eller sliten, og lurer på hvordan du kan få mer overskudd i hverdagen? Med Bwell PowerNAP får du tilbake overskuddet du hadde tidligere i dag. Power nap er en kort hvile på 15 minutter. I programmet benytter vi en vitenskapelig metode utarbeidet av professor Lars-Eric Uneståhl. Denne formen for mental trening brukes til å systematisk trene opp og styrke dine mentale prosesser (tanker, følelser og holdninger/innstillinger). 2. Mindfulness Bli oppmerksom, nærværende og lær deg å leve i nuet. Mindfulness er en effektiv avspenningsmetode. Dessuten øker den livskvaliteten ved å omprogrammere vår atferd på en stressreduserende måte. Mindfulness hjelper deg å legge merke til det som hender, se virkeligheten som den er og sette pris på hvert øyeblikk. Øvingen kommer til å øke tilliten til både deg selv og din omgivelse. Øvelsen består av meditasjon og kroppsskanning og er utarbeidet av professor Andries J. Kroese. 3. Bedre søvn Få hjelp til en bedre og dypere søvn. Programmet hjelper deg til å få en avslappet holdning til søvnen og gjør deg mer uthvilt, pigg og energisk når du våkner. God søvn er viktig. Her får du sjansen til å koble av, tenke positive tanker og slippe å uroe deg for å få for lite søvn. Laget av professor Lars-Eric Uneståhl.

4. Motivasjon til fysisk aktivitet Visualiseringsprogrammet er utarbeidet av idrettspsykolog Frank Abrahamsen ved Olympiatoppen. Øvelsen hjelper deg å programmere inn idèer, tanker og bilder som kommer til å øke din interesse og motivasjon for å komme i fysisk aktivitet. Det finnes mange grunner til å mosjonere regelmessig som har med god helse, arbeidskapasitet og relasjoner å gjøre.

5. Nå et mål Har du satt deg et mål med treningen denne sesongen? Da kan det hjelpe å lage gode mentale bilder til målet ditt. Dette lydsporet med mental trening er for de som allerede er fysisk aktive og har satt har satt seg et mål med treningen (f.eks et sykkelritt, skirenn eller maraton). Lydprogrammet kan også fint anvendes for å visualisere mental bilder til andre mål du har satt deg. ”Nå et mål” er utarbeidet av idrettspsykolog Frank Abrahamsen ved Olympiatoppen.

8


Regelmessig mental og fysisk avspenning vil senke grunnspenningen i kroppen din og gjøre deg bedre rustet til ü mestre hverdagens oppgaver.

9


BW EL L POW ERNAP KONSEP T

Ny Bwell Nordic V7 Å hente seg inn er grunnmuren i Bwell PowerNAP konseptet. Kombinasjonen mellom mental og fysisk avspenning er det unike med vårt konsept. En optimal effekt krever en kombinasjon mellom medisinsk massasje og velvære. Bwell Nordic ivaretar brukeren både faglig og helsemessig. Massasjen minsker spenninger i muskulatur og hjelper til å forebygge stressrelaterte problemer, som høyt blodtrykk, utbrenthet, hukommelsestap, kommunikasjonsevne mm. Stolen og konseptet er utviklet av Bwell sammen med våre samarbeidspartnere.

10


BW EL L POW ERNAP KONSEP T

Brukervennlig og effektiv verktøy Bwell Nordic V7 er enkel å bruke. Velg ett program i startmenyen. Velg styrke på massasjen. Len hodet godt tilbake og slapp av i stolen. Etter 15 minutter har du fått ny energi. • • • • •

Stolen vil automatisk måle brukerens høyde for individuell tilpasset massasje. Innstillingsmulighetene er spesifikke og lette å betjene. Klar og tydelig fjernkontroll med berøringsskjerm. Lett å betjene med norsk, svensk og engelsk språk. Introduksjonsfilm og viktig informasjon på fjernkontrollen.

11


Som en del av v책rt konsept holder vi foredrag hos v책re kunder.

12


BW EL L POW ERNAP KONSEP T

Dette er Bwell konseptet Vi tror det kreves en bevisstgjøringsprosess og en implementeringsstrategi for å oppnå resultater med helsefremmende og forebyggende arbeid. Derfor har vi lagt vekt på en målrettet opplæring og oppfølging i hele avtaleperioden. Vi har eget serviceapparat som sørger for fri service og garanti inkludert i avtalen, samt tilgang til fysioterapeut. Implementeringsfasen – 2 måneder Foredrag ”Hvorfor Bwell PowerNAP”

Målsetning: workshop med ledergruppen

Tilrettelegging

Superbruker opplæring

Oppfølgingsfasen

1. år

2. år

3. år

1. Brukerundersøkelse

2. Brukerundersøkelse

3. Brukerundersøkelse

Evalueringssmøte oppnådd målsetning

Evalueringssmøte oppnådd målsetning

Evaluering

Oppfølging

Oppfølging

Service

13


BWEL L KUNDREFER ANSER

Økt energi gir økt lønnsomhet Bwell PowerNAP konsept brukes i dag av over 2000 bedrifter rundt om i landet. Flere av dem bekrefter lavere sykefravær og større trivsel blant de ansatte etter at de tok i bruk konseptet. Å få muligheten til hente ny kraft og energi på jobben er blitt en naturlig del av arbeidsdagen for mange fordi det er en lønnsom investering både for den enkelte og for bedriften.

Avinor ”Strenge krav og høy fokus på sikkerhet krever stor konsentrasjon av flygeleder i posisjon. Som arbeidsgiver ønsker vi å legge til rette for en optimal restituering der man kan få fylt opp batteriene og redusert stress mellom arbeidsøktene. Bwell har høy faglig og profesjonell kompetanse, kombinert med god og langsiktig oppfølging. Massasjeprogrammene kombinert med avspenning og lydprogram, kan bidra til at en flygeleder kan beholde høy konsentrasjon og energi gjennom hele arbeidsdagen.” Linda Bath

NAV Dette oppleves som en god investering i medarbeidernes helse og kontoret kan skilte med et meget lavt sykefravær ”Mindfulness bidrar til økt stressmestring og vi inngikk derfor en ny 3 års avtale med oppfølging. Dette ut i fra en overbevisning om at dette kan bidra til å holde friske medarbeidere langtidsfriske” Hege K. Kirkhusmo, NAV Risør.

Telerespons ”Bwells powernap konsept har medvirket til det reduserte sykefraværet på sentralbordet”. Stolen har tilført arbeidsmiljøet vårt mye positivt. Vi beviser overfor våre ansatte at vi ønsker å belønne deres innsats. I tillegg viser vi at vi er opptatt av deres helse og motivasjon, både på jobb og hjemme privat.” Kari-Anne Melby, leder ISS Telerespons.

14


BWEL L KUNDREFER ANSER

Olympiatoppen ”Dette er et verktøy for å bidra til mental restitusjon. Batteriene må lades opp i løpet av en trenings- eller jobbdag. Det som avgjorde vårt valg av Bwells konsept var den faglige kompetansen bak utarbeidelsen av restitusjonsverktøyet. Vi gjør alt for at våre toppidrettsutøvere til enhver tid skal være i prestasjonstilstand. Bwells konsept er et ledd i denne jobben” Bjørn Fossan sjefsfysioterapeut Olympiatoppen.

Meny MENY Manglerud er en av mer enn 20 butikker i butikkjeden til NorgesGruppen som har gode erfaringer med Bwell PowerNAP. Både ansatte og lederne i butikken bruker stolen jevnlig. Lederne er bevisst på å sende ansatte som er slitne til å ta en pause i massasjestolen. Butikksjef på MENY Manglerud hevder butikken sparer penger hver måned på denne investeringen. ”Bwell PowerNAP konseptet har reddet Meny Manglerud for minst en sykedag per måned”, sier han. Butikksjef Øyvind Henrik Nilssen

Oslo Universitetssjukhus Flere avdelinger under Oslo universitetssykehus bruker PowerNap konseptet. På ambulansetjenesten i Oslo sentrum er dette et kjærkomment verktøy i en stressende hverdag. Det sammen gjelder blant annet for jordmødrene på Ullevål. ”Vi har ved flere tilfeller fått hjelp av Bwell sin fysioterapeut som har kommet hit og både undervist og inspirert oss. Dette bidrar til at både dag- og nattpersonalet bruker konseptet, både for massasjens og power-nappens effekter. PowerNAP konsept er en vel verdt investering som jeg vil anbefale til andre”, sier hun. Avdelingsjordmor Sigrun Skei Oslo kommune ”Det er den dokumenterte effekten av 15 minutter power nap som gjør at ledelsen ved Oslo Handelsgymnasium anbefaler sine medarbeidere til å bruke konseptet. Forskning viser at man opprettholder konsentrasjonen og prestasjonsnivået hele dagen, noe som er en stor fordel i jobben som lærer” Ass. Rektor Inger Johansen

15


Bwell PowerNAP er et helsefremmende konsept, utviklet for å holde friske medarbeider friske.Konseptet reduserer stress og trøtthet på jobb som vil øke effektiviteten og lønnsomheten for bedriften. Du finner informasjonsfilm, artikler og mye mer om Bwell og konseptet på vår hjemmeside www.bwell.no eller følg oss på og

Vi har mange bedrifter i Norge som bruker vårt konsept Aftenposten • Aker Solution ASA • Asker kommune • Asker og Bærum Taxi • Asko Vest • Attendo Care • Avinor • Bedriftshelsetjenesten for departementene • Beckmann Lundevall revisjon • Bærum kommune • Bodø kommune • DNB • Documed • Elixia • Eniro • Ernst & Young • Flytoget • Forsvaret • Gjensidige forsikring • Helsehuset Salis • House of Coffee • Høgskolen i Oslo • ISS Facility Services • Jernbaneverket • Kantarellen sykehjem • Kriminalomsorgens utdanningssenter • Kystverket • Legevakten • Mantena • Mester Grønn • Moss kommune • Nasjonalbiblioteket • NAV • NCC • Nesbru VGS • Norad • Nordea • Norgesgruppen • Norsk Hydro • Norsk Sykepleierforbund • Norsk Tipping • Norske Shell • OBOS • Odin Forvaltning • Olympiatoppen • Oslo Handelsgymnasium • Oslo kommune • Oslo Universitetssykehus • Politiet • Posten Norge • Rema 1000 • Rezidors • Rogaland fylkeskommune • Rælingen kommune • SAS • Securitas ASA • Sintef • Skedsmo kommune • Skien kommune • Snøhetta • Skatte Øst • Statens pensjonskasse • Statens vegvesen • Statoil Norge • Statkraft • Statsbygg • Stavanger kommune • Stenshagen bil • Sykehjemsetaten • St. Olavs Hospital • Tine Meierier • Thon Hotels • Toll- og avgiftsdirektoratet • Trondheim kommune • TVNorge • Tromsø kommune • TV2 • Utdanningsdirektoratet • UDI • Unibuss • Vestre Viken Helseforetak

Hovedkontor Bwell Norge AS Tlf: 67 83 24 20, post@bwell.no www.bwell.no

Bwell PowerNAP  

Alle bør få muligheten til å gjøre sitt beste. Hele dagen!