__MAIN_TEXT__

Page 1

URBANSCAPE GROENDAK CASSETTES DE LICHTGEWICHT GROENDAKOPLOSSING VOOR KLEINERE DAKOPPERVLAKTEN


WAT IS URBANSCAPE? Urbanscape is een lichtgewicht systeem voor het aanleggen van een groendak. Een groendak is de benaming voor dakbedekking waarop een plantaardige laag is aangebracht. Het ‘groen’ van het groendak heeft betrekking op organische dakbedekking. Bij Urbanscape bestaat deze organische laag uit een mix van sedumsoorten (vetkruid).

KANT-EN-KLARE OPLOSSING Het Urbanscape systeem is een compleet groendaksysteem opgebouwd uit handzame kant-en-klare cassettes van 50x50 cm. De cassettes bestaan uit drie lagen: een drainage laag, een substraat laag en een sedum-mix laag. Indien uw dakbedekking niet wortelwerend is, dient u wortelwerend folie op de dakbedekking aan te brengen. Doordat de cassettes licht zijn in gewicht, kan het Urbanscape systeem eenvoudig geïnstalleerd worden op elk type dakconstructie met een dragend vermogen vanaf 45 kg/m2. Ook kan het Urbanscape systeem gebruikt worden ter vervanging

van uw grinddak, tenzij het grind als ballast dient voor de onderliggende dakbedekking. Urbanscape is geschikt voor platte en licht hellende daken tot 5 graden. WAAROM EEN GROENDAK? Een groendak is een mooi, milieuvriendelijk en gezond alternatief voor uw huidige dakbedekking. Een groendak heeft tal van nuttige eigenschappen en is onderhoudsarm.

VOORDELEN URBANSCAPE

COMPLETE OPLOSSING

EENVOUDIGE AANLEG

LICHT IN GEWICHT (45 KG/M2)

GESCHIKT VOOR 5-50 M2

Ontwikkeld door experts op het gebied van substraat (BVB Substrates) en isolatie (Knauf Insulation)


VOORDELEN VAN EEN GROEN DAK

ENERGIE-EFFICIテ起T

GELUIDDEMPEND

AANTREKKELIJKE

VERBETERD

UITSTRALING

BIODIVERSITEIT

WATERABSORBEREND

HOGE BRANDWEERSTAND

DUURZAAM CO2 REDUCTIE

WATERZUIVEREND

SCHONERE LUCHT

1M2 KAN JAARLIJKS 5 KG

DE RIOLERING WORDT TOT WEL

NAAR SCHATTING DRAAGT

CO2 ABSORBEREN.

70-95% MINDER BELAST EN 95% VAN

1M2 GROENDAK BIJ OM JAARLIJKS

HET LOOD EN KOPER EN 19% VAN

0,2 KG LUCHTDEELTJES TE

HET ZINK UIT REGENWATER BLIJFT

ABSORBEREN.

ACHTER IN HET SUBSTRAAT.

URBANSCAPE GROENDAK CASSETTES LAAG 1 URBANSCAPE SEDUM-MIXMAT

LAAG 2 URBANSCAPE GREENROLL SUBSTRAAT LAAG 3 URBANSCAPE KLIKBARE DRAINAGE CASSETTE LAAG 4 (OPTIONEEL) URBANSCAPE WORTELWEREND FOLIE

WATERDICHTE DAKBEDEKKING DAKCONSTRUCTIE

TIPS Informeer bij de lokale overheid voor subsidiemogelijkheden. Installeer het groendak alleen boven het vriespunt en bij lage windsnelheden. Begin de installatie maximaal 24 uur na aflevering van het materiaal.

Zorg ervoor dat het gewicht van de materialen (verzadigd gewicht is 45 kg/m2) de maximale belasting van het dak niet overschrijdt. Bestel bijbehorende accessoires mee voor complete installatie van uw groendak. Let op de veiligheidseisen om te werken op hoogte.


BESTELFORMULIER | STAP 1/2 AANGEKOCHT BIJ (FILIAAL)

PLAATS

NAAM VERKOPER BESTELDATUM AFLEVERDATUM NAAM KLANT AFLEVERADRES POSTCODE

PLAATS

E-MAIL TELEFOONNUMMER

BEREKEN DE OPPERVLAKTE VAN UW DAK MAAK HIER EEN SCHETS VAN UW SITUATIE

→ GA NAAR STAP 2 OP DE VOLGENDE PAGINA


BESTELFORMULIER | STAP 2/2 SELECTEER HIER UW PRODUCTEN

URBANSCAPE CASSETTE: € 59,95 PER M2 DE 50 X 50 CM CASSETTE BESTAAT UIT: DRAINAGE TEGEL, SUBSTRAAT EN VEGETATIE

HOUD REKENING MET EEN GRINDSTROOK VAN 15-20CM TUSSEN DE DAKRAND EN DE CASSETTES. TOTAAL BENODIGD AANTAL M2

LENGTE (IN METERS)

BREEDTE (IN METERS)

VUL HIER UW GEGEVENS IN:

TOTAAL M2 ... X €59,95 = €

AFRONDEN NAAR BOVEN IN HELE VIERKANTE METERS

URBANSCAPE WORTELWEREND FOLIE INDIEN DE DAKBEDEKKING NIET WORTELWEREND IS, DIENT WORTELWEREND FOLIE ONDER DE CASSETTES AANGEBRACHT TE WORDEN.

TOTAAL BENODIGD AANTAL M2

LENGTE (IN METERS)

BREEDTE (IN METERS)

VUL HIER UW GEGEVENS IN:

TOTAAL M2 ... X €2,29 = €

AFRONDEN NAAR BOVEN IN HELE VIERKANTE METERS

URBANSCAPE BLADVANGER BENODIGD VOOR DE AFVOER / REGENPIJP.

TOTAAL BENODIGD

AANTAL

€8,49 PER STUK

URBANSCAPE MESTKORRELS VOOR HET BESTE RESULTAAT DIENT DE VEGETATIE 1 À 2 KEER PER JAAR TE WORDEN BEMEST.

TOTAAL BENODIGD

AANTAL

€19,95 PER FLES

URBANSCAPE GRIND - DONKERGRIJS TUSSEN DE DAKRAND EN SEDUMTEGELS DIENT EEN GRINDSTROOK AANGEBRACHT TE WORDEN. GEMIDDELD 1 ZAK BENODIGD VOOR EEN GRINDSTROOK VAN 1 METER LANG EN 8 CM HOOG.

TOTAAL BENODIGD

AANTAL

€4,29 PER ZAK

URBANSCAPE GRIND - LICHTGRIJS TUSSEN DE DAKRAND EN SEDUMTEGELS DIENT EEN GRINDSTROOK AANGEBRACHT TE WORDEN. GEMIDDELD 1 ZAK BENODIGD VOOR EEN GRINDSTROOK VAN 1 METER LANG EN 8 CM HOOG.

TOTAAL BENODIGD

AANTAL

€4,29 PER ZAK


STAP 1: VOORBEREIDING Urbanscape kan worden aangelegd op vlakke en licht hellende daken tot 5 graden met een dragend vermogen van 45 kg/m2 of meer. Veeg het dak schoon met een bezem. Controleer of de waterdichte dakbedekking niet is beschadigd, om er zeker van te zijn dat het dak waterdicht is.

STAP 2: WORTELWEREND FOLIE AANBRENGEN (OPTIONEEL) Wanneer de waterdichte dakbedekking niet bestand is tegen wortelpenetratie, is het nodig om wortelwerend folie aan te brengen.

EEN TIP! GEBRUIK OF R E TAPIJTSNIJD . R SCH A A

Het wortelwerend folie moet ongeveer 10-50 cm overlappen. Probeer wegwaaien van het wortelwerend folie te voorkomen. Snij de plekken open waar de bladvangers (voor de hemelwaterafvoer) moeten komen. Snij niet direct op de waterdichte dakbedekking.

STAP 3: URBANSCAPE PLAATSEN Reserveer vanaf de dakrand een ruimte van 15-20 cm voor een grindstrook. De Urbanscape cassettes zijn voorzien van een klikrand. Zorg ervoor dat alle modules goed in elkaar geklikt worden. Indien nodig, kunnen de Urbanscape cassettes op de gewenste maat gezaagd worden.

STAP 4: NA DE INSTALLATIE Vul de gereserveerde grindrand op met grind van 16 tot 32 mm. De hoogte van de laag dient gelijk te zijn aan de Urbanscape vegetatie. Vergeet niet de zichtbare delen van het wortelwerend folie af te snijden. Voor een optimaal resultaat is het aan te bevelen om het groendak de eerste dagen water te geven en de vegetatie 1 Ă 2 keer per jaar te bemesten met Urbanscape meststoffen.

UW DEALER:

WWW.GREEN-URBANSCAPE.COM Urbanscape is ontwikkeld door Knauf Insulation en BVB Substrates. Op al onze producten, aanbiedingen, mededelingen en overeenkomsten zijn onze algemene verkoop en leveringsvoorwaarden van toepassing. Ondanks de zorg die aan de samenstelling van deze uitgave is besteed, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige fout die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorgaande schriftelijke toestemming.

Profile for BVB Substrates

BVB SUBSTRATES // URBANSCAPE // GROENDAK #2015/2016  

De lichtgewicht groendakoplossing voor kleinere dakoppervlakte.

BVB SUBSTRATES // URBANSCAPE // GROENDAK #2015/2016  

De lichtgewicht groendakoplossing voor kleinere dakoppervlakte.

Advertisement