Butlletí d'Escacs digital juny 2017

Page 1

90 Juny 2017

Butlletí D'ESCACS digital

Àlex Villa tercer d'Espanya sub-8


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Butlletí D'ESCACS

Núm. 90 juny 2017

Índex

digital

COMPETICIONS ESTATALS 2 Campionat d'Espanya de Seleccions sub-14 5 Campionat d'Espanya sub-8

90

CIRCUIT CATALÀ

Juny 2017 9 11 14 17 21 23

XI Open Internacional de Canovelles VI Open Internacional de Llucmajor III Open Internacional EEM XV Open Internacional de Santa Coloma de Queralt X Open Internacional Memorial Ezequiel Martín VIII Open Internacional Memorial Josep Lorente

ALTRES ESDEVENIMENTS 28 Festa dels Escacs de Tarragona 31 Programa promoció dels escacs a municipis sense club Confecció: Equip de redacció del BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL de la Federació Catalana d’Escacs

Redacció i administració: Carrer Sant Adrià, 20 (Recinte Fabra i Coats) 08030 Barcelona Tel 93.3185926 e-mail: federacio@escacs.cat

L'opinió de la Federació Catalana d'Escacs només s'expressa en l'editorial.

www.escacs.cat

1


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Campionat d'Espanya de Seleccions sub-14 Catalunya quarta classificada

Albert Badosa El Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques sub-14 es va disputar a Padron (Galícia), del 22/06/2017 a 25/06/2017. La nostra selecció partia com a segona del rànquing i va estar lluitant fins a la darrera ronda per aconseguir medalla. En el darrer matx contra Múrcia es va perdre i Catalunya va quedar fora de podi, relegada a la quarta posició.

DELEGAT: Albert Badosa i Romanyó CAPITÀ: Jordi Magem i Badals JUGADORS: 1 Llibert Céspedes i Llaverias 2 Guerau Masagué i Artero 3 Joana Ros i Alonso 4 Sergi Riu i López 5 Laura Povill i Clarós 6 Júlia Lisiewicz i Jornet

La Selecció estava formada per:

2


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

La selecció catalana va començar amb dues victòries molt treballades. Al matí una primera ronda més difícil del que semblava abans de començar el matx. Partida complicada de la Joana que al final s'ha imposat gràcies als dos peons passats i lligats contra un cavall que no ha pogut aturar-los. En Llibert va jugar amb precisió i en Guerau amb contundència va aconseguir una torre neta quan encara estava al mig joc.

Alfil, però amb un atac devastador on el final perdia la Dama. Joana Ros, la seva partida semblava a priori que ja la teníem al sac, i juntament amb la Laura, que no la tenia gens malament, encara podíem empatar el matx, i aconseguir podi. Mentre la Laura Povill guanyava la partida, la Joana anava molt malament de temps. Les imprecisions comeses i amb segons al rellotge la van obligar a abandonar.

A la tarda, amb un canvi d'alineacions de manera que tothom va jugar en aquesta primera jornada, es va vèncer per la mínima. Les dues noies varen posar el 2-0 al marcador. La Joana amenaçava un escac i mat imparable i la Laura havia aconseguit guanyar la dama. La seva rival en veure's en clar desavantatge va abandonar. Després en Sergi signava unes taules que ens donaven la victòria del matx. Igual com al matí, la darrera partida no s'ha pogut guanyar però si el matx.

Matx que a priori semblava que podríem puntuar amb més de 2 punts, sens va girar amb un resultat de 1-3 per a la Comunitat Murciana que es col·locava en tercera posició, darrera Madrid i el País Valencià i ens deixava a nosaltres a la quarta posició. Malgrat no assolir les expectatives tots els jugadors i jugadores catalans han donat de sí tot el que han pogut i han lluitat fins al final segurament amb una mica de mala sort. Ara Salobreña....!!!!

A la darrera ronda el matx decisiu per a nosaltres on guanyar el matx significava Podi, potser massa pressió, potser no era el dia, en fi, no vam puntuar...

PUNTUACIONS:

Llibert Cespedes, partida amb enrocs en flancs oposats, mentre Llibert rebia l’atac de les peces contràries en el flanc de Dama, no va poder crear un contrajoc en el flanc de Rei, on el seu adversari tenia el Monarca molt tranquil. La defensa que va poder muntar Llibert, no va ser suficient ...va tenir que tombar el Rei.

NOM

FIDE PUNTS

CESPEDES LLAVERIAS, LLIBERT MASAGUE ARTERO, GUERAU ROS ALONSO, JOANA RIU LOPEZ, SERGI POVILL CLAROS, LAURA LISIEWICZ JORNET, JULIA

2004 1996 1961 1941 1788 1595

2,5 2,0 3,5 2,0 3,0 1,0

APARELLAMENTS DE LA SELECCIÓ CATALANA: NAVARRA CATALUNYA COMUNITAT VALENCIANA CATALUNYA CASTILLA LA MANCHA CATALUNYA

Guerau Masagué, al mig joc va tenir que entregar una Torre per un molest cavall. més endavant el rival li va tornar la torre per un

3

1.0 - 3.0 2.5 - 1.5 1.5 - 2.5 1.0 - 3.0 0.0 - 4.0 1.0 - 3.0

CATALUNYA ASTURIAS CATALUNYA MADRID CATALUNYA MURCIA


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

4


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Campionat d'Espanya sub-8 Àlex Villa aconsegueix la medalla de bronze

Jordi Lladó El Campionat d’Espanya sub-8 va ser el primer a començar dels Campionats d’Espanya d’Edats. Es va celebrar del 29/06/2017 al 02/07/2017 a Salobreña (Granada).

L’expedició catalana d’aquest any va estar formada per 11 participants: Màxim Anguera, Ariadna Carrasco, Josep Maria Jacomet, Gerard Jurca, Marc Jurca, Irene Planella, Ivan Planella, Daniel Salinas, Àlex Villa, Guillem Visa i Elsa Zafra.

En aquest campionat s’han introduït algunes modificacions per tal de començar a preparar el camí cap al mundial del 2018 que es celebrarà a Santiago de Compostela.

A la penúltima ronda l’Àlex Villa va jugar a la primera taula amb el murcià Pablo Martínez (invicte fins al moment). Després d’una

5


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

partida molt igualada va poder treure avantatge i acabar guanyant la partida, posant-se empatat a set punts els tres primers jugadors. La ronda també va estar molt positiva per a la resta de jugadors catalans, ja que es van aconseguir un total de vuit victòries (Màxim, Dani, Marc, Guillem, Ivan que ha protagonitzat el segon encontre català amb en Josep, l’Elsa i la Irene). L’Ariadna va perdre opció de pujar al podi, després de perdre amb Yeva Yeghikyan i també en Gerard no va poder guanyar el seu matx amb la Noa Muñoz.

CLASSIFICACIÓ FINAL JUGADORS CATALANS ESPANYA SUB-8 3 9 14 29 43 48 49 62 73 82 98

VILLA TORNERO, ALEX SALINAS TOMAS, DANIEL ANGUERA STAINA, MAXIM PLANELLA ZAVALA, IVAN JURCA SZABO, MARC VISA BERNAT, GUILLEM ZAFRA BONO, ELSA CARRASCO GOMEZ, ARIADNA PLANELLA ZAVALA, IRENE JACOMET RODRIGUEZ, JOSEP-M. JURCA SZABO, GERARD

7,5 6,5 6,0 5,5 5,0 5,0 5,0 4,0 4,0 3,5 3,0

Cal dir que tots els catalans han fet molt bon treball durant el torneig i en cap moment no han tirat la tovallola. També cal destacar el bon resultat dels més benjamins del grup, la Irene i en Marc, pels punts que han assolit essent sub-6.

L’última ronda va estar molt emocionat, ja que tres catalans es trobaven a les sis primeres taules, i l’Àlex Villa tenia opcions de quedar primer sempre i quan es produïssin diferents resultats favorables. Al final, després d’una partida anecdòtica, l’Àlex va poder treure unes taules que li van proporcionar la tercera posició al campionat d’España sub-8, així com la primera posició com a sub-7 amb un total de 7.5 punts.

El podi general ha estat el següent:

CLASSIFICACIÓ FINAL ESPANYA SUB-8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

També va poder guanyar en Dani, que després de molt bon torneig, jugant a les primeres taules ha pogut fer dues victòries i posar-se a la novena posició. També van poder guanyar l’Ivan, en Gerard i l’Elsa. L’Elsa va acabar essent la millor jugadora femenina de Catalunya fent 5 punts molt lluitats.

MARTINEZ SORIANO, PABLO JUAN LEPP, JAIME BORIS VILLA TORNERO, ALEX TABUENCA MENDATAURIGOITIA, DANI ALONSO VARGAS, DAVID JUBIN DIEZ, DAMIEN NAVARRO MARTINEZ, VICTOR PARDO RUIZ, CARLOS SALINAS TOMAS, DANIEL ADRIAN BUZICA, TEO

8,0 7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 6,5 6,5 6,5 6,5

Només em queda comentar el gran campionat que ha fet l’Àlex Villa: Enhorabona!

Per la resta de catalans, Màxim, Marc, Guillem, Irene, Josep i Ariadna no han pogut superar els seus rivals i han perdut les seves partides.

Per últim jugadors, pares, entrenador i delegat voldríem agrair el suport de la Federació per poder participar en aquest campionat i el seu suport.

Els punts i classificació finals de tots ells es mostren en la següent taula:

6


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

7


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Àlex Villa, medalla de bronze sub-8

8


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

XI Open Internacional de Canovelles Campió el MF Alejandro Barbero

Redacció El XI Torneig Obert Internacional actiu de Canovelles es va disputar, a l’auditori Can Palots, el dia 7 de maig de 2017 a partir de les 9,30 hores.

Internacionals, van prendre part en aquest torneig internacional d’actius vàlid per puntuació del Circuit Català d’Escacs 2017. El torneig va ser retransmès en directe, per primera vegada i també les partides es van projectar a la sala de joc.

El sistema de joc va ser suís a 9 rondes al ritme de 15 minuts per jugador, més un increment de 5 segons per jugades.

Esportivament parlant, cal destacar el triomf del Mestre FIDE, Alejandro Barbero del club escacs Lleida amb 7,5 punts.

Un total de 78 participants, entre els que havia 3 Grans Mestres i 7 Mestres

9


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

En segona posició i empatat a punts trobem el Gran Mestre Miguel Muñoz del club Sant Andreu. I va completar el podi el jugador sub16 peruà, el Mestre FIDE, German Gonza Quirhuayo del club Peón Doblado. Molt bones actuacions, del MI català Pere Garriga del Mollet i el colombià, Daniel Uribe, tots dos amb 7 punts.

Canovelles, Raquel Naveros i dos representants de la nova junta directiva de la Federació, Ramón Caro i Teresa Muñoz, que van repartir els 28 premis del torneig. El director del Torneig va ser Daniel Flores i l’àrbitre principal Vladimir Zaiats. A destacar el bon ambient, l’esmorzar gratuït i la tradicional paella al mig dia.

A la cloenda van assistir autoritats locals, la regidora d’esports de l’Ajuntament de

CLASSIFICACIÓ FINAL CANOVELLES 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

BARBERO SENDIC ALEJANDRO MUNOZ MIGUEL QUIRHUAYO CHUMBE GERMAN GARRIGA CAZORLA PERE URIBE ARTEAGA DANIEL RIZOUK AIMEN AYATS LLOBERA GERARD VIDARTE MORALES ARTURO GONZALEZ RODRIGUEZ JORGE ORTEGA SERRA MARC LORENZO DE LA RIVA LAZARO GONZALEZ RAUL OMAR CRUZ FILEMON IBANEZ TARRADELLAS EDUARD CRUZ JONATHAN LILLO CASTANY VICTOR FERNANDEZ DIAZ CRISTIAN BANOS OSCAR PEREZ MITJANS ORELVIS HERRERA REYES JOSE A. GUIX TORRES DAVID VICIENT CALVO RAMON NADAL FAJARDO RICARD PERPINYA ROFES LLUIS MARIA MONCLUS DOMINGO ANGEL SOLE PIJUAN FERRAN MASAGUE ARTERO GUERAU MENAC COMAS JOAN RAMON PAQUICO RODRIGUEZ IVAN COSTA TRAVE JAUME CERVELLO I TOST ROGER VIERA FALCON CRISTO

2327 2580 2294 2152 2283 2472 1996 2334 2305 2190 2389 2291 2413 2182 2515 2299 2147 2182 2461 2283 2023 1931 2062 2315 2158 1913 1867 2066 2132 1889 2018 1889

33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63

7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 6,5 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0

10

PALACIOS PENA GERARDO ARIAS PRIETO DIANA MORAIS CARRERAS JAVIER SANCHEZ LOPEZ JUAN MANUEL CANO SEVILA IVAN BOIXADER ARBO XAVIER GUTIERREZ ANSO JOSE ABREU FLORES DANIEL FORTES GIL JOSEP MARIA CESPEDES LLAVERIAS LLIBERT CASARES BONALS AINHOA SERRANO SANCHEZ HILARIO MURATET CARMONA JULIA FLORES LINAN JOSE LUIS GRASA SOLANAS OSCAR MUNOZ MUNOZ TERESA ROQUET ESTRADA ALBERT ORTIZ PADRO POL ALQUEZAR CALPENA MARC COTS VALLS JORDI REYES MENENDEZ ANTONIO PALAU BARRUFET VINYET PARRA ORDORICA GORKA SARRATE PRESAS JORDI BADOSA ROMANYO ALBERT PRATS FUMADO GERARD CORNEJO VERA DANILO PRATS SAFONT SERGI ARAHUETE MARTI MANUEL SALINAS TOMAS DANIEL CARO MARTINEZ RAMON Fins a un total de 78 jugadors

1861 1701 1935 2057 1885 1810 2032 2018 1890 1689 1146 1879 1730 1812 1606 1794 1839 1588 1802 1731 0 1385 1379 1629 1852 1775 1674 1451 1833 1413 1789

5,0 5,0 5,0 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 3,5 3,5 3,5 3,5 3,5 3,5 3,5 3,0 3,0


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

VI Open Internacional de Llucmajor El GM ucraïnès Sergey Fedorchuk campió per segona vegada

Redacció Finalitza l'Open Internacional de Llucmajor 2017, amb una participació d'uns 170 jugadors en representació de fins a 35 països, comptant amb la presència de 57 mestres dels quals 23 amb el títol de Gran Mestre, quatre d'ells amb més de 2600 punts FIDE.

comptat amb 5 esdeveniments, 2 d'ells en format blitz, un escolar per equips amb gairebé 200 jugadors i un amateur. El guanyador de la prova va ser el Gran Mestre d'Ucraïna, Sergey Fedorchuk, que aconsegueix el títol per segona vegada, doncs ja ho va fer en el 2014, en el que possiblement va estar la més dura de totes les edicions del torneig.

El torneig organitzat per WinterChess, arriba a la seva sisena edició amb un acord amb l’ACP, sent l'únic torneig obert d'Espanya, que forma part d'aquest prestigiós circuit internacional d'escacs, a més es consolida com un dels més importants del calendari nacional, sent el plat fort d'un festival que ha

Fedorchuk es va situar líder en la sisena jornada i va mantenir la distància fins a l'última ronda, proclamant-se campió. En

11


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

segon lloc trobem al GM español José Cuenca que va realitzar una espectacular recta final, empatant amb Hera, i imposant-se a Romanov i Postny en les tres últimes jornades. Va empatar amb Fedorchuk, però va quedar segon per pitjor desempat.

Turisme, que engloba un total de 5 esdeveniments que es realitzaran durant el 2017 i que compta amb el patrocini de l'Agència de Turisme dels Balears. Ja que aquest torneig forma part del Circuit Català d'Oberts internacionals d'Escacs, en el lliurament de premis va estar present el nou president de la FCE, Pepo Viñas, al costat de Carles Vic de la Balear, a més de Lucia Escribano, la regidora de turisme de l'Ajuntament de Llucmajor, i l'Organitzador FIDE, Sebastià Nadal.

La tercera plaça va ser per al rus Gaganov a mig punt de distància dels dos primers classificats. El torneig de Llucmajor aquest any ha format part del Projecte Proescacs, Mallorca Escacs i

CLASSIFICACIÓ FINAL LLUCMAJOR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

FEDORCHUK SERGEY A. CUENCA JIMENEZ JOSE F. GOGANOV ALEKSEY FRIDMAN DANIEL BRUNELLO SABINO GORDON STEPHEN J ARIZMENDI MARTINEZ JULEN L. ALMAGRO LLAMAS PABLO KUNIN VITALY ROTSTEIN ARKADIJ PAP MISA HOUSKA JOVANKA CARLSTEDT JONATHAN SERAROLS MABRAS BERNAT HERA IMRE JR. ROMANOV EVGENY POSTNY EVGENY UBILAVA ELIZBAR ROMANISHIN OLEG M TREPAT HERRANZ JOAN ALONSO GARCIA RENE MARCIAL MORONI LUCA JR COLOVIC ALEKSANDAR MOVSZISZIAN KAREN ZAGORSKIS DARIUS VASSALLO BARROCHE M. TRATAR MARKO RAETSKY ALEXANDER NAUMKIN IGOR

2621 2478 2592 2605 2565 2510 2500 2456 2551 2489 2480 2377 2434 2287 2618 2636 2588 2491 2454 2363 2346 2448 2443 2500 2440 2378 2460 2378 2414

30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57

7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5

12

MILLIET SOPHIE PANELO MARCELO GALIANA FERNANDEZ ADRIAN SYLVAN JACOB MANIK MIKULAS FORCEN ESTEBAN DANIEL KOHLWEYER BERND ROEDER MATTHIAS MINZER CLAUDIO JAVIER IBANEZ AULLANA RAMON MIERINS ERIKS SOULEIDIS GEORGIOS AL-HAJIRI BADER BENDAYAN CLAROS AARON HALL JOHN HOFFMANN MAX GARCIA DEL REY SENEN OMS FUENTES LLUIS LOUIS THIBAULT GALIANA SALOM JUAN RAMON LAZARTE ANELLO DAVID E. THORSTEINSSON SJURDUR LEIDORF SEBASTIAN MIKALSEN ERLEND SCHMITT CARSTEN LACROSSE MARC NI VIKTORIJA LOPEZ DE TURISO JOSE ANGEL Fins a un total de 169 jugadors

2347 2383 2216 2384 2400 2545 2340 2397 2432 2245 2136 2408 2172 2197 2176 2091 2247 2312 2228 2273 2067 2197 2067 2343 1992 2204 2195 2054

5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

13


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

III Open Internacional EEM Campió el MI colombià Jorge González

Joaquín Lacasta El diumenge 28 de maig es va disputar a la sala d'exposicions del recinte firal de ca n'Oliveras (Martorell), el III Torneig d’escacs actius EEM que forma part del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

Filemon Cruz (Tres Peons) i el tercer el GM Miguel Muñoz (Sant Andreu). El lliurament de premis va comptar amb la presència de la regidora d’Esports, Sra. Belén Leiva; el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sr. Sergi Corral; y el director del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, Sr. Jordi Parayre.

Va comptar amb una participació de 48 jugadors; entre ells 1 GM, 3 MI y 2 MF. El guanyador del torneig va ser el MI Jorge González (Figueres); el segon va ser el MI

14


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

CLASSIFICACIÓ FINAL EEM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

GONZALEZ RODRIGUEZ JORGE CRUZ FILEMON MUÑOZ MIGUEL ARANDA FLORES JORDI RAHAL MICHAEL A CASTILLO DALMAU ALBERT GONZALEZ RAUL OMAR CHERNIKOV VLADIMIR SOIDAN PARCERISAS MANEL VILELLA BERTRAN JOAN PLANELLA SANCHEZ JORDI GONELL APARICI RAMON VINALS RIOJA JAUME ROMEU PERULLES JAUME FORTES GIL JOSEP MARIA DURAN PINILLA DANIEL MARTIN BARCELO CARLES CAPARROS FERNANDEZ XAVIER CESPEDES LLAVERIAS LLIBERT TORRALBA SANZ JOSEP CREIXANS COMERMA POL ALCON LLOSADA JAUME

2305 2413 2580 2158 2327 1967 2291 2099 1835 1963 1945 2149 1998 1882 1890 1831 1369 1760 1689 1945 1528 1343

23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

8,0 8,0 7,0 6,5 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5 5,5 5,5 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0

15

APARICI DEALBERT MANEL FABREGAT PLANELLA JOAQUIM BERNADO LOPEZ ROGER COBO SAMPRON RAMON ALCON LLOSADA ALEX GARDNER RICHARD ARGEMI CAMP JAUME LECHA GARCIA EDUARD UVIEDO RIBAS FRANCISCO HUERTAS BUITRON DOMENEC CANALS FLORES DANIEL ALCON BELTRAN ALFRED CANELA GIMENEZ MARIA C. CERVELLO NAVARRO HECTOR ALEKSANYAN ISRAILYAN N. CAPELLA BALADES PEDRO GARDNER LEO GOMEZ NAVAIS MARCAL CREIXANS COMERMA MARTI GIMENEZ SERRANO XAVIER GIMENEZ CRESPO ALEX Fins a un total de 48 jugadors

1841 1808 1502 1649 1537 1541 1605 1717 1522 1669 1611 1122 1774 1412 1257 1688 1268 1120 1139 1672 1300

4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 4,0 3,5 3,5 3,5 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

16


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

XV Open Internacional de Santa Coloma de Queralt Campió el MI Jonathan Cruz

Salvador Barrot El diumenge 4 de juny es va celebrar a Santa Coloma de Queralt la quinzena edició de l’obert d’escacs “Vila de Santa Coloma de Queralt”, que, en paraules del vicepresident de la Federació catalana Ramon Chalmeta, és ja un dels torneigs referents dels escacs catalans.

titulats com edicions anteriors, sí que gairebé es va arribar al rècord de participació del torneig. Un punt important va ser l’alta participació de joves jugadors (fins a 30 jugadors eren menors de 16 anys!) que auguren una bona salut a aquest esport. El ritme del torneig va ser de 15 minuts per jugador més 5 segons d’increment per jugada, a un total de 8 rondes.

El local de l’Estrella es va omplir amb 111 jugadors, on tot i no haver-hi tants jugadors

17


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

En l’apartat competitiu, el guanyador va ser el jove mestre internacional d’origen peruà però afincat a Catalunya Jonathan Cruz, que va fer un torneig impecable, on només va cedir unes taules (taules sense lluita, tot s’ha de dir) a l’última ronda contra el tercer classificat, el Gran Mestre Miguel Muñoz.

Magnífic torneig també del quart classificat, el MI català Antonio Gual, que amb la seva victòria contra Miguel Muñoz a la ronda 5 va trencar els pronòstics i va presentar la seva candidatura a guanyar el campionat. Després d’un merescut refrigeri es va fer l’entrega de premis i el sorteig de 3 pernils i diferents lots de productes entre tots els participants.

En segona posició va quedar el Gran Mestre de Santa Coloma de Queralt Xavier Vila, que va fer un torneig excel·lent, però la derrota a la cinquena ronda contra Jonathan Cruz va impedir que guanyés per tercera vegada el “seu” torneig.

Agraïm a tots els participants i sobretot a totes les persones que han fet possible que durant 15 anys continuem fent un dels millors tornejos d’escacs actius del país.

CLASSIFICACIÓ FINAL SANTA COLOMA DE QUERALT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

CRUZ JONATHAN VILA GAZQUEZ XAVIER MUNOZ MIGUEL GUAL PASCUAL ANTONIO CRUZ FILEMON MELLADO TRIVINO JUAN ZURANO LOPEZ PEDRO CHALMETA UGAS RAMON GONZALEZ RODRIGUEZ JORGE PERPINYA ROFES LLUIS MARIA AYZA LEON DAVID ESPLUGAS ESTEVE VICENC TREPAT HERRANZ JOAN BARBERO SENDIC ALEJANDRO MENAC COMAS JOAN RAMON VILA CAIRO GERARD MASAGUE ARTERO GUERAU RAFOLS ALBET JOSEP PALACIOS PENA GERARDO GARCIA ESPELTA JOSEP SAMA SALINAS ALEJANDRO SANCHEZ BERNARDINO MIGUEL RAHAL MICHAEL A RODRIGUEZ ADELL AARON VILA GAZQUEZ JORDI MARTIN BARCELO CARLES GARCIA ESCODA MARC

2480 2451 2590 2399 2408 2389 2298 2307 2289 2261 2258 2281 2387 2361 2118 2005 1956 1973 1915 2052 1645 1957 2327 2057 2013 1369 1644

28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

7,5 7,0 6,5 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0

18

MORENO ROBERT EDUARD FERNANDEZ ALONSO MIGUEL A. SOLE PIJUAN FERRAN LLERINS BONET RICARDO ARGEMI CAMP JAUME DOSAIGUAS BONNE JAIME JOSE PUCHKOV YURY GOMEZ JURADO LUIS ALBERTO FERNANDEZ SORIANO RUBEN PANELLA NAVARRO SERGI BOLDU SOTO ROGER LUCAS NAVAS JOSE MANUEL CHALMETA TORREDEMER ENRIC SAMA SALINAS HECTOR MARTINEZ HERNANDEZ EMILI MASALIAS MIRA MARC AUBANELL BER SERGI SOLE GONZALEZ EDGAR VIGIER LOPEZ CARLOS VILA LOPEZ JOAN ESPINOSA CEBRIAN CARLOS VERDES NADAL RAMON PRATS ALONSO OSCAR CESPEDES LLAVERIAS LLIBERT ROSELL FORMOSA JAIME GENSANA BERZUNCES JOAN Fins a un total de 111 jugadors

1901 2113 1917 2024 1605 1663 1969 2212 2141 2181 2052 1825 1983 1773 1758 1980 1823 1820 1843 1665 1881 1983 1959 1796 1875 1908

5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,5 4,0 4,0 4,0 4,0


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

19


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

20


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

X Open Internacional Memorial Ezequiel Martín Campió el MI Filemón Cruz

Ramón Caro El X Open Internacional Memorial Ezequiel Martín, es va disputar el dia 11 de juny de 2017, a Mollet, amb una participació de 108 jugadors. Els tres primers classificats han empatat a 7,5 punts dels 9 possibles. Això ha fet que el podi s'hagi decidit pel desempat i que, finalment, ha estat el Mestre Internacional Filemón Cruz dels Tres Peons qui ha guanyat aquesta edició, cosa que fa que, en les deu edicions, no hagi repetit ningú com campió. El subcampió ha estat el Mestre FIDE peruà, Germán Gonzalo

Quirhuayo Chumbe, del club Peón Doblado i tercer el Gran Mestre mexicà, José González Garcia, del Sabadell. Els millors jugadors del Club d'Escacs Mollet han estat el Mestre Internacional Pere Garriga Cazorla i el Mestre FIDE Cristian Fernández Diaz amb 6,5 punts. El V Open sub-16 de Mollet que es juga en paral·lel ha estat guanyat pel jugador Ricard Cano Rillo del Peona i Peó amb 7 punts. El segon i tercer classificats han estat jugadors

21


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

sub-8, l'Alex Villa Tornero del Montornès i l'Ivan Planella Zavala dels Tres Peons. El millor jugador del Club ha estat l'Erik Argemí Chinchilla.

El torneig d'aquest any ha suposat el record de participants totals, amb 123, superant els 122 de l'any 2016 i molt lluny dels 92 de la primera edició del 2008.

CLASSIFICACIÓ FINAL MEMORIAL EZEQUIEL MARTÍN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

CRUZ FILEMON QUIRHUAYO CHUMBE GERMAN GONZALEZ GARCIA JOSE FLUVIA POYATOS JORDI NARCISO DUBLAN MARC CORI T. DEYSI PANELO MARCELO VIDARTE MORALES ARTURO CRUZ JONATHAN GARRIGA CAZORLA PERE FERNANDEZ DIAZ CRISTIAN MUNOZ MIGUEL CERVELLO TOST FERRAN PORRAS MATEO FELIPE LORENZO DE LA RIVA LAZARO ORTEGA SERRA MARC AYMERICH VERDAGUER E. HERRERA REYES JOSE A. ADEL LAHCHAICHI OUSSAMA GONZALEZ RAUL OMAR CHALMETA UGAS RAMON GARCIA RAMOS DANIEL AMORES GAGO JAVIER SOLE PIJUAN FERRAN CANAL OLIVERAS JOAN

2408 2373 2490 2440 2493 2390 2450 2356 2480 2225 2148 2590 2183 2266 2377 2224 2142 2331 2304 2251 2307 2209 2164 1917 2214

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

7,5 7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 6,5 6,5 6,5 6,5 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5 5,5 5,5

22

MONTILLA CARRILLO ESTEBAN NADAL FAJARDO RICARD JIMENEZ RUANO ADRIAN COMELLAS BLANCHART JORDI GONZALEZ HERNANDEZ F. PLANELLA SANCHEZ JORDI CHERNIKOV VLADIMIR AYZA LEON DAVID TORNER PLANELL JOSEP R. CESPEDES LLAVERIAS LLIBERT AVILA JIMENEZ XAVIER MARCHES RIOS JOAN MANUEL MORAIS CARRERAS JAVIER MASAGUE ARTERO GUERAU DELISAU GIL ORIOL PEREZ GARCIA ADRIA CASTILLO DALMAU ALBERT FLUVIA FRIGOLA JOAN VIGO ALLEPUZ DAVID AYZA CASAMITJANA ANTONI GUERRA REIG JUAN LOPEZ PAJUELO SERGI DELGADILLO TORRICO FELIPE AYATS LLOBERA GERARD Fins a un total de 108 jugadors

2120 2054 2121 2112 2199 1962 2097 2258 2081 1796 2187 2016 1897 1956 2154 2190 2007 2033 2053 1815 1986 1976 1880 2207

5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 5,0 4,5


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

VIII Open Internacional Memorial Josep Lorente Campió el GM Miguel Muñoz

Jordi Chalmeta El diumenge 18 de juny es va disputar la 8a edició de l'actiu Memorial Josep Lorente. Aquest any hi ha hagut un nou rècord de participació amb 180 jugadors, 3 més que la passada edició. Una de les claus de l'èxit és un excel·lent local de joc que ens cedeix l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat: la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

destacar també la gran participació dels més joves, amb un total de 46 jugadors sub-16, que han competit juntament amb els adults en l'únic grup del torneig. La primera ronda ha començat força puntual, com de costum, i sense sorpreses entre els primers taulers. Tan puntuals que s'han tornat a veure jugadors arribant corrent per no perdre la primera partida sense jugar. Per exemple, el GM Orelvis Perez ha jugat la partida amb només 2 minuts o el MF peruà

Pel que fa al nivell del torneig hi ha hagut un total de 24 titulats internacionals de 9 països diferents, entre els quals 3 grans mestres. Cal

23


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Gonzalo Quirhuayo que ha arribat quan ja havia perdut. Malauradament n'hi ha hagut 13 que no han vingut ni avisat, deixant 13 jugadors sense poder jugar la primera ronda.

últimes per acabar 4t del torneig empatat amb el líder. Una altra gran actuació l'ha protagonitzat un nen d'Estats Units que estava uns dies de vacances a Barcelona: Shelev Oberoi. Amb només 11 anys i un elo de 1763 ha fet 6 punts acabant en 27a posició i enduent-se 2 premis més 130 punts d'elo FIDE ràpid. Pel camí ha guanyat forts jugadors catalans com el MC Xavier Martinez o el MF Vicenç Esplugas.

Les 2 següents rondes han estat més tranquil·les i la majoria de favorits s'han imposat amb més o menys dificultats. A partir de la quarta ronda els aparellaments han començat a ser més equilibrats i s'han vist les primeres sorpreses. Per exemple: derrota del GM armeni Karen Movsziszian contra el MI Lázaro Lorenzo o la victòria del MI del Foment Martinenc Hèctor Mestre contra el MI peruà Jonathan Cruz (número 3 del rànquing).

Respecte al premi per equips, aquest any hi ha hagut força competència. Tot i això, l'equip local ha estat campió seguit de ben a prop del Tres Peons que duia 9 jugadors. S'ha quedat a les portes del premi el Foment Martinenc que ha vingut amb un gran grup de 19 jugadors (només un jugador menys que el Sant Boi).

L'última ronda abans de dinar, la cinquena, ha deixat només un líder amb 5 de 5: el GM Miguel Muñoz, que s'ha imposat al MI del Foment Martinenc Alfonso Jerez. A la resta de primers taulers totes les partides han acabat amb taules.

A l'entrega de premis hem tingut la presència del president del Club d'Escacs Sant Boi, Josep Chalmeta, el nou president de la Federació Catalana d'Escacs, Pepo Viñas, la vídua d'en Josep Lorente, Maria Pla, i la regidora d'esports de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Maria Antonia Barragan. Una vegada més volem agrair el suport de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, sense el suport del qual aquest torneig no seria possible. Agrair també el suport de la Federació Catalana d'Escacs.

A la tarda el torneig s'ha reprès amb puntualitat i per tant, hem tornat a veure corredisses de jugadors arribant 5 o 10 minuts tard. Pel que fa als resultats, nova victòria del GM Miguel Muñoz, que ha guanyat al MI argentí Marcelo Panelo, i continuava destacant-se. A partir de la setena ronda, el GM Miguel Muñoz no ha volgut arriscar gaire i ha encadenat 3 taules ràpides a les 3 darreres rondes, que li han estat suficients per alçar-se amb el títol per segon any consecutiu.

Finalment volem agrair a tots els participants la seva participació al torneig i volem emplaçar-los a repetir l'any que ve. També volem animar als que no han pogut assistir-hi a que provin l'experiència, doncs estem segurs que en quedaran satisfets i voldran repetir.

Destacar la remuntada del MI del Foment Martinenc Antonio Torrecillas, que després d'un mal inici amb 2'5 de 4, ha guanyat les 5

24


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

25


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

El GM Miguel Muñoz, campió del VIII Memorial Josep Lorente

El jove jugador americà Shelev Oberoi, amb només 11 anys, va fer una gran actuació

26


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

El Sant Boi, guanyador del premi per equips amb Jordi Bada, Ramon Chalmeta, Jaume Ros i Oscar Prats (d'esquerra a dreta), acompanyats pel Josep Chalmeta (president)

CLASSIFICACIÓ FINAL MEMORIAL JOSEP LORENTE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

MUNOZ MIGUEL PEREZ MITJANS ORELVIS GUAL PASCUAL ANTONIO TORRECILLAS MARTINEZ A. CRUZ FILEMON JEREZ PEREZ ALFONSO MOVSZISZIAN KAREN MELLADO TRIVINO JUAN GONZALEZ RODRIGUEZ JORGE QUIRHUAYO CHUMBE GERMAN ESPLUGAS ESTEVE VICENC LORENZO DE LA RIVA LAZARO MESTRE BELLIDO HECTOR CHALMETA UGAS RAMON ARIAS BOO GUILLERMO GARCIA RAMOS DANIEL TALANIN ANDREI ARANDA FLORES JORDI RUPEREZ MIGUEL ROS ALONSO JAUME CRUZ JONATHAN

2590 2419 2399 2382 2408 2395 2483 2389 2289 2373 2281 2377 2279 2307 2282 2209 2236 2158 2161 2087 2480

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

7,5 7,5 7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 6,0

27

BADA NAVARRA JORDI GRAFL FLORIAN LLANEZA VEGA PATRICIA HERRERA REYES JOSE A. PEREZ GARCIA ADRIA OBEROI SHELEV GUTIERREZ MARTOS FERRAN MARTINEZ PLA XAVIER BLASCO COLL ANDREU PAQUICO RODRIGUEZ IVAN PRATS ALONSO OSCAR GOMEZ JURADO LUIS ALBERTO SKOMOROKHIN ROMAN GONZALEZ SAGUILLO ORIOL FERRER LLUCH ANTONI PANELO MARCELO JIMENEZ RUANO ADRIAN ESTRELLA VIDIELLA JORDI VILLAR REYMUNDO JUAN A. MARTINEZ TALAVERA JORDI Fins a un total de 180 jugadors

2191 2358 2185 2331 2190 1763 2005 2085 2144 2106 1959 2212 2338 1902 1826 2450 2121 2229 2133 2018

6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 6,0 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Festa dels Escacs de Tarragona Damià Benet guanya el campionat provincial d'escacs llampec

Ferran Torta El passat diumenge 11 de juny es va celebrar a Duesaigües (Baix Camp) la festa provincial dels escacs de la delegació de Tarragona.

celebració del 25é aniversari d’un del club amfitrió, el Duesaigües, que destaca entre tots els clubs catalans per ser el municipi més petit de Catalunya (242 habitants) que pot presumir de tenir club d’escacs, en aquest cas, íntimament lligat amb l’Ateneu de la població.

En aquesta ocasió els motius per celebrar-la eren múltiples: no solament era la cloenda de la temporada regular i el començament dels campionats de ràpides d’estiu, amb el més que destacat tret de sortida amb el campionat provincial de ràpides, sinó que a més a més, coincidia amb la finalització -el dia abans- del XXXIII memorial Calbet i la

La rebuda a la plaça de l’Ateneu de Duesaigües (Plaça del 15 d’agost) ja era més que destacada, ja que Agència de Residus de Catalunya havia aportat uns escacs gegant fet

28


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

de cartó reciclat, on molts jugadors, visitants i afeccionats van aprofitar per fer-se nombroses fotografies.

monestir restaurat a inicis del segle XX per l’il·lustre reusenc Eduard Toda i Güell, des d’on es pot contemplar tant les serres de Pradell-l'Argentera com unes espectaculars visites des del Cap de Salou (i més enllà) fins l’Hospitalet de l’Infant.

Mentrestant, a l’interior de la sala gran de l’Ateneu es jugava el campionat provincial d’escacs llampec, amb la participació de 76 jugadors. Després de vuit intenses rondes, el campió va ser Damià Benet Morant, del Reus Deportiu, igualat a punts amb Aaron Rodríguez (CE La Ràpita) i Rubén Fernández (UE Cambrils).

Finalitzat el campionat provincial de ràpides, es va dur a terme un dinar de germanor amb més de 100 comensals al restaurant local “El Cunirri”, que va discórrer de manera magnífica i molt agradablement i va concloure amb un espectacular pastís de 64 caselles (de xocolata blanca i negra) que representaven un escaquer i que eren el colofó final per la celebració dels 25 anys del Club Escacs Duesaigües. El Sr. Josep Maria Bondia, màxim representant del club en el dinar, va ser l’encarregat de fer els honors de repartir el pastís.

Paral·lelament, els acompanyants dels participants al torneig van poder gaudir de dues visites turístiques: una pel propi municipi de Duesaigües -amb visita als imponents ponts de la línia fèrria- i una altra al magnífic castell d’Escornalbou, un antic

29


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

En finalitzar les postres, es va procedir a l’entrega dels trofeus de tota la temporada, on el Reus Deportiu, el CE Valls el Peó Vuit i la UE Cambrils van ser els clubs (i els seus jugadors) que més en van recollir. Van ajudar a entregar els premis els alcaldes amfitrions, l’il·lustre alcalde de Duesaigües i president del Consell Esportiu del Baix Camp, el Sr. Josep Llebaria Nolla, i l’il·lustre alcalde de Riudecanyes i director de l’Agència de Residus de Catalunya, el Sr. Josep Maria Tost Borràs. El més sincer agraïment per la seva col·laboració i ajuda en la festa provincial com amb el club local.

Club Escacs Duesaigües, en agraïment a l’organització de la festa i en felicitació pel 25é aniversari. Un altre va ser per homenatjar un il·lustre jugador tarragoní, del Club Escacs Capablanca, el Sr. Jordi Comas Andreu, per la seva llarga trajectòria i dedicació en el món dels escacs. Finalment, i el moment més emotiu, va ser quan es va donar una placa a la vídua del company i amic Francesc Terreu Serra, en la seva memòria i record, i pel seu destacat pas pels escacs de Valls i de tota la província, on ha deixat molts amics i un gran llegat. Agrair al Club Escacs Valls la seva col·laboració i a la família del Sr. Francesc Terreu haver-nos permès acomiadar-nos de l’amic amb qui vam compartir tantes partides.

Paral·lelament, es van entregar diverses plaques d’homenatge, que van arrencar l’aplaudiment de tots els assistents. La primera va ser per a l’entitat amfitriona, el

30


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

Programa de promoció dels escacs a municipis sense club Ripoll

Redacció El passat dissabte 3 de juny de 2017 es va fer una nova activitat dins del Programa de Promoció dels Escacs en Municipis sense Club. En aquesta ocasió el municipi escollit va ser Ripoll. Aquest municipi és capital de comarca i compta amb una població aproximada d’11.000 habitants.

jugant amb molts altres aficionats i curiosos de totes les edats que van apropar-se al nostre estand al llarg de tot el dia. Ripoll és una d’aquelles poblacions catalanes que antigament havia tingut un club d’escacs; però que per diferents circumstàncies un dia va tancar portes. D’això fa més de deu anys.

L’Ajuntament va cedir-nos un espai per a la presència dels Escacs dins la I edició de la Fira d’Entitats. Estem molt agraïts.

Alguns dels socis van afiliar-se a altres clubs del voltant, com Sant Pere de Torelló, Campdevànol, o Sant Boi de Lluçanès, i d’altres van deixar de competir. Tot i això, alguns d’ells es troben sovint en un bar del municipi per a gaudir de la seva afició.

Un grup de jugadors aficionats al nostre joc i residents a Ripoll i dos membres de la Federació vam estar presents al llarg del dia

31


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

És important i meritòria la tasca que porta a terme Albert Torres, veí de Ripoll i jugador del Sant Boi de Lluçanès per a la difusió dels escacs al municipi. L’Albert va estar present tot el dissabte de forma molt activa. Esperem

MUNICIPI PALAMÓS VILANOVA DEL CAMÍ TREMP FALSET LES BORGES BLANQUES SANTA COLOMA DE FARNERS RIPOLL

que algun dia el seu esforç, i el d’altres aficionats, i la seva gran afició pel nostre joc tingui els seus fruits i puguem comptar amb un nou club en aquest important municipi gironí.

DATA 05.12.15 13.05.16 04.06.16 03.09.16 22.10.16 06.11.16 03.06.17

HABITANTS 18.000 12.500 6.300 2.800 6.000 12.600 11.000

32

COMARCA BAIX EMPORDÀ L'ANOIA PALLARS JUSSÀ PRIOTAT LES GARRIGUES LA SELVA RIPOLLÈS


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 90 juny 2017

33


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.