Page 1

54 Abril 2014

Butllet铆 D'ESCACS digital

El Barcelona UGA Campi贸 de la Lliga Catalana


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Butlletí D'ESCACS digital

Núm. 54 abril 2014

Índex 2 El Barcelona UGA Campió de la Lliga Catalana 2014 42 Tornejos al club d'Escacs Montcada 43 Diverses activitats d'escacs

54

Abril 2014

Confecció: Equip de redacció del BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL de la Federació Catalana d’Escacs

Redacció i administració: Carrer Sant Adrià, 20 (Recinte Fabra i Coats) 08030 Barcelona Tel 93.3185926 e-mail: federacio@escacs.cat

L'opinió de la Federació Catalana d'Escacs només s'expressa en l'editorial.

www.escacs.cat

1


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

El Barcelona UGA Campió de la Lliga Catalana 2014

Barcelona UGA vs Colón Sabadell, el matx decisiu a la darrera ronda. En primer pla els GM Paco Vallejo i Daniel Alsina

Redacció

E

n una última ronda d'infart, l'equip del Barcelona UGA es va proclamar Campió de la Divisió d'Honor de la Lliga Catalana 2014. Malgrat la derrota amb el SCC Sabadell per 7 a 3, l'empat final a la taula de classificació va afavorir els interessos del Barcelona UGA. Els sabadellencs van alinear el seu equip de gala, però tot i guanyar el partit amb claredat no van aconseguir els punts necessaris per guanyar el campionat. Ha estat un dels partits amb

jugadors més forts de la història d’aquesta competició. El Barcelona UGA ha estat un merescut campió amb un equip titular ple de joves i experimentats jugadors, tots ells han puntuat molt bé (veure estadístiques). Van tenir el mèrit de derrotar al Barberà i al Sant Josep, en el torneig de la regularitat van ser sens dubte els més regulars.

2


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

El Barberà va quedar tercer, però empatat amb els dos primers classificats, en un magnífic final de Campionat que va culminar la darrera ronda amb una clara victòria contra el Sant Andreu per 7,5 a 2,5. Ha estat pràcticament intractable en aquesta segona fase del Campionat.

El Figueres ha demostrat ser un equip molt compacte i difícil de batre. La darrera ronda va guanyar amb facilitat l'Escola d'Escacs de Barcelona, que va pagar un cop més la seva irregularitat al llarg del Campionat. Sant Andreu i Montcada han tancat el campionat en partits intranscendents amb la tranquil·litat de tenir la salvació a la butxaca des de l'inici de la segona fase.

El Sant Josep de Badalona va derrotar el Montcada per 6,5 a 3,5 i va assolir la quarta posició a només mig punt dels tres primers classificats.

En el grup que lluitaven per evitar el descens no van haver-hi grans sorpreses, van guanyar els dos equips que tenien opcions de continuar en la categoria i va ser el Peona i Peó qui es va salvar del descens.

El Sant Josep ha fet un bon Campionat per no va poder guanyar en els partits més decisius.

El Peona i Peó ha aconseguit mantenir-se a Divisió d'Honor

3


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

L'Andorra malgrat la seva fàcil victòria contra un debilitat Tres Peons haurà d'acompanyar a Lleida i Reus Deportiu a la Primera Divisió.

contundents de Sant Josep per 8,5 a 1,5 contra el Cerdanyola del Vallès i del SCC Sabadell per 7,5 a 2,5 contra el Sant Andreu.

El Foment ha estat el millor equip de la Final B mentre que Cerdanyola del Vallès, Tres Peons i Sitges han fet només el que necessitaven per assegurar la salvació.

Victòries convincents també del Barberà davant l'Andorra per 2 a 8 i de l'Escola d'Escacs de Barcelona contra el Reus Deportiu.

RONDA A RONDA

El Sitges i el Tres Peons es van repartir els punts en un partit molt igualat.

(continuació de l'anterior número del Butlletí Digital)

El Barcelona UGA reafirma el seu liderat en el grup II amb una altra clara victòria davant el Foment Martinenc.

Ronda 6 Divisió d'Honor A falta d’una ronda per finalitzar la primera fase de Divisió d’Honor, novament victòries

Barcelona UGA vs Foment, 8 : 2, ronda 6 Divisió d'Honor

4


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

El Figueres va guanyar amb facilitat el Lleida a domicili per 2 a 8, mentre que el Montcada va mostrar la seva pitjor cara amb una derrota reparadora per al interessos del Peona i Peó que encara no havia pogut guanyar el punt complet.

Primera ronda de la segona fase de Divisió d'Honor Dintre del grup dels equips que lluiten per quedar campions de la categoria van guanyar tots els favorits, però alguns amb més dificultats de les previstes. Mentre el SCC Sabadell va guanyar clarament un debilitat Montcada per 8,5 a 1,5, el Sant Josep va vèncer per la mínima contra un combatiu Figueres.

En el grup I ja estan definits els equips que disputaran la segona fase: SCC Sabadell, Sant Josep, Escola d’Escacs de Barcelona i Sant Andreu lluitaran pels primers llocs classificatoris mentre que Reus, Sitges, Tres Peons i Cerdanyola jugaran per la salvació.

El Barcelona UGA va superar amb contundència el Sant Andreu per 9 a 1 i continua al capdavant de la classificació a l'espera de jugar contra la resta de favorits.

En el grup II tenen assegurat l’accés al grup dels que lluitaran pel Campionat: Barcelona UGA, Barberà i Figueres. Montcada i Andorra s’ho jugaran a la darrera ronda i Lleida, Foment i Peona i Peó que defensaran el mantenir la categoria.

El Barberà tampoc va afluixar i va reivindicar las seves possibilitats en aquest Campionat. Va obtenir una clara victòria per 8 a 2 davant una Escola d'Escacs de Barcelona que sembla que ha llençat la tovallola un cop salvada la categoria.

Ronda 7 Divisió d'Honor i sorteig segona fase

Molt més emocionants van ser el partits dels equips que juguen per evitar el descens. El Foment Martinenc va donar un gran pas endavant en el seu objectiu de la salvació amb la victòria per la mínima i a domicili contra el Reus Deportiu.

Després de finalitzada la primera fase del Campionat, els equips que lluitaran pels primers llocs de la classificació final seran els següents: Barcelona UGA 7 punts; SCC Sabadell i Sant Josep de Badalona 6,5 punts; Barberà 6 punts; Escola d'Escacs de Barcelona i Figueres 5 punts; Sant Andreu 4 punts i Montcada 3.

El Tres Peons es fica de ple amb la lluita per la salvació després de la seva victòria contra el Peona i Peó per 6,5 a 3,5. El Cerdanyola del Vallès és un clar favorit per a la salvació després de la seva victòria contra el Lleida i el Sitges va donar també un pas al front en guanyar contra l'Andorra en el partit retransmès en directe per la Federació.

Els equips que lluitaran per eludir el descens seran: Cerdanyola del Vallès 3 punts, Foment Martinenc 2,5; Sitges 2,5; Andorra i Peona i Peó, 2 punts; Tres Peons 1 punt; Lleida i Reus Deportiu 0,5.

5


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Sitges vs Andorra, 6 : 4, primera ronda de la segona fase de Divisió d'Honor

Segona ronda de la segona fase de Divisió d'Honor

de Barcelona i es va haver de conformar amb l’empat.

FINAL A

El SCC Sabadell va ser el gran beneficiat de la jornada en derrotar el Figueres per un resultat ajustat de 6 a 4. El Sant Andreu va recuperar la seva ratxa victoriosa en derrotar el Montcada per la mínima.

Van empatar dos dels equips favorits per l'ascens: El Sant Josep no va poder guanyar el Barberà i va haver de signar un empat en un partit que podia haver guanyat qualsevol dels dos equips.

Resten dues tandes molt emocionants, on encara poden guanyar el campionat qualsevol dels equips favorits.

Tampoc va poder imposar-se el Barcelona UGA davant d'una combativa Escola d'Escacs

6


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Barberà vs Sant Josep de Badalona, 5 : 5, segona ronda de la segona fase de Divisió d'Honor

Barcelona UGA vs Escola d'Escacs de Barcelona, 5 : 5, segona ronda de la segona fase de Divisió d'Honor

7


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

FINAL B

Penúltima ronda de la segona fase de Divisió d'Honor

Donen un pas important per la salvació, el Sitges que va derrotar el Peona i Peó per 7 a 3 i el Tres Peons que va guanyar el Foment, amb un resultat molt ajustat.

FINAL A Emocionant final de competició a la Divisió d'Honor. Fins a la darrera ronda no se sabrà el campió absolut de la Lliga Catalana.

Andorra i Cerdanyola van signar l'empat, mentre que el Lleida va guanyar per primera vegada, en aquest competició, al Reus Deportiu que s'enfonsa en la classificació.

El Barberà va proporcionar la màxima emoció al campionat amb la seva victòria per 6 a 4 davant del SCC Sabadell. Això comporta que el matx entre el Barcelona UGA i el Sabadell de la darrera ronda sigui decisiu.

A falta de dues rondes queden en zona de descens Peona i Peó, Lleida i Reus Deportiu.

Foto de germanor després del matx Colon Sabadell vs Barberà, 4 : 6, penúltima ronda de la segona fase de DH

8


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

El Barberà, amb pitjor desempat, es col·loca en tercera posició empatat a punts amb el segon que és el SCC Sabadell.

FINAL B També serà emocionant saber quins seran els tres equips que baixaran de categoria.

Al Barcelona UGA li serveix l'empat contra el SCC Sabadell, però una derrota el podria portar a la segona posició, en funció dels resultats de la resta d’equips.

Reus Deportiu i Lleida queden condemnats als descens, mentre que l'Andorra, i Peona i Peó hauran de lluitar fins el darrer moment per saber quins dels dos salva la categoria.

El Sant Josep de Badalona queda descartat per a la primera posició després de la seva derrota contra el Barcelona per 3 a 7, tot i mantenir-se com un dels favorits durant deu jornades.

Foment i Tres Peons van aconseguir victòries molt importants sobre Sitges i Lleida respectivament i mantenen la categoria de manera matemàtica.

Figueres i Escola d'Escacs de Barcelona van guanyar els seus respectius partits contra Sant Andreu i Montcada respectivament.

Grup de debat de la Lliga Catalana

Pere Reginaldo i Pere Casajuana, presidents del Colón Sabadell i del Barcelona UGA, Sots-Campió i Campió de la Divisió d'Honor de la Lliga Catalana 2014. Rivalitat i esportivitat.

9


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Michael Rahal Partides cedides per cortesia de la pagina facebook de Michael Rahal. Publicades el 06.04.2014

Ayer fue una jornada épica en el local del Barcelona UGA. Partidas increíbles como la que os dejo comentada a continuación. ¿Quizás la partida más brillante de la Lliga Catalana 2014?

14.Ad5! exd5 15.exd5+ Rd8 16.Cc6+ Rc7 17.Af4-> 13.exd5+ Ce5 13...Rd8 14.Cc6+ Rc7 15.Ta4+-; 13...Ae7 14.Cf5 Ce5 15.Aa4+ Rf8 16.Ac6 Cxc6 17.dxc6+- 14.f4 Ag4 No es necesario para recuperar la pieza pero Comas (El Mago de Vic) nos regala una partida magistral sacrificando la dama. 15.fxe5!!

Luis Comas (2540) Robert Aloma (2402) Lliga Catalana Divisió d'Honor (11), 05.04.2014 [B87] Defensa Siciliana 1.e4 c5 2.Cf3 d6 3.d4 cxd4 4.Cxd4 Cf6 5.Cc3 a6 6.Ac4 La Variante Fischer contra la Siciliana Najdorf. 6...e6 7.0-0 b5 8.Ab3 Db6 Relevante: 8...Ae7 9.Df3 Dc7 10.a3 0-0 11.Dg3 Ad7 12.Ah6 Ce8 13.Tad1 Cc6 14.Cxc6 Axc6 15.Tfe1 a5 16.Ag5 Axg5 17.Dxg5 Tb8 18.e5 dxe5 19.Dxe5 Db6 20.a4 bxa4 21.Axa4 Tc8 22.Axc6 Txc6 23.Ca4 Dc7 24.c3 Cf6 25.Td4 Tc8 26.Dxc7 T6xc7 27.Ted1 g6 28.Td8+ Rg7 29.Txc8 Txc8 30.Td6 Tc4 31.b3 Ce4 32.Ta6 1/2-1/2 (32) Polgar,J (2705)Anand,V (2775) London 2012 9.Te1 9...Cbd7?! >=9...Ae7 10.a4 b4N Predecesor (2): 10...bxa4 11.Axa4 Ab7 12.Cd5! exd5 13.exd5+ Rd8 14.Cc6+ Axc6 15.Axc6 Tc8 16.Ad2 Txc6 17.dxc6 Dxc6 18.De2 Db5 19.c4 Dc6 20.b4 Rc7 21.b5 axb5 22.cxb5 Dd5 23.b6+ Rb8 24.b7 Cc5 25.Ta8+ Rxb7 26.Db5+ 1-0 (26) Zapata,A (2492)-Gonzalez Vidal,Y (2426) Havana 2001 11.a5 Db7 12.Cd5!+/Típico sacrificio de caballo en d5 de la Siciliana, hay muchos ejemplos conocidos. Importante notar la inclusión de 10.a4 y 11.a5. 12...exd5? >=12...Cc5 13.Cxf6+ gxf6

15.Dd3 Ae7 16.fxe5 dxe5 17.Aa4+ Ad7 18.Txe5+- 15...Axd1 16.exf6+ Rd7 17.Txd1 La compensación es excelente: rey débil en el centro, coordinación de piezas blancas muy buena y piezas negras dispersas. 17...Rc7? >=17...gxf6 18.Aa4+ Rc7 19.Ae3=∞ 18.Ta4! Te8 19.c3 bxc3 20.Tc4+ Rb8? >=20...Rd8 21.Ag5 gxf6 22.Axf6+ Ae7 23.Axh8 Txh8 24.Cc6+ Rd7 25.Tb4+- 21.bxc3 gxf6 21...Ra8 22.Aa4 Tc8 23.Ac6 Txc6 24.Txc6 gxf6 25.Te1 Ag7 26.Cf5+- 22.Tb4 Dxb4 23.cxb4 Tg8 24.Ac4 Rb7 25.b5! axb5 26.Axb5 Te4 27.a6+ Rb6 28.Ad3! Te8 29.Cf5 Tg4 30.Ae3+ Ra5

10


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

31.Tb1 El rey negro atrapado en red de mate. Brillante!! 1-0

la calidad para jugar al ataque. Ambos jugadores ya estaban por debajo de los 10 minutos en el reloj (30 segundos incremento) 22...e5!? 22...Tb8!? 23.Ah1 (23.Axa6 e5 24.Cc2 Dc7-/+) 23...Dc7 seguido de ...e5 con excelente compensación 23.Cc6! Dc7 24.Axa8 Txa8 25.Ca5 Cg4!

Daniel Alsina (2535) Francisco Vallejo (2695) Lliga Catalana Divisió d'Honor (11), 05.04.2014 [B23] Defensa Siciliana 1.e4 c5 2.Cc3 a6 3.Cge2 d6 4.g3 g6 Relevante: 4...Cc6 5.Ag2 g6 6.d3 Ag7 7.Ae3 Cf6 8.h3 0-0 9.0-0 Tb8 10.Dd2 b5 11.f4 Cd7 12.g4 Cd4 13.Cg3 e6 14.Cd1 b4 15.c3 bxc3 16.bxc3 Cc6 17.Tc1 a5 18.Cf2 Aa6 19.g5 a4 20.Cg4 a3 21.Tc2 Tb2 22.Tfc1 Db6 23.f5 Tb8 24.f6 Af8 25.Cf2 Cce5 26.Ce2 Db5 27.Cf4 Da4 28.Rh2 Txc2 29.Txc2 Tb1 30.Rg3 Db5 31.c4 Db4 32.Dc3 Cc6 33.h4 Cd4 34.Dxb4 Grischuk,A (2779)-Le Quang,L (2712) KhantyMansiysk 2013 0-1] 5.Ag2 Ag7 6.d4 cxd4 7.Cxd4 Cf6 8.0-0 Ag4 9.Dd2N Predecesor: 9.Cde2 Cc6 10.Ag5 0-0 11.h3 Ad7 12.Dd2 Tc8 13.Tad1 b5 14.b3 b4 15.Cd5 Cxd5 16.exd5 Ca7 17.Dxb4 h6 18.Ae3 Txc2 19.Td2 a5 20.Db7 Txd2 21.Axd2 Cb5 22.Tc1 Rh7 23.Ae3 De8 24.a4 Ca3 25.Tc7 Ac8 26.Da7 Af6 27.Dxa5 e6 28.Db4 Ab2 29.Dd2 Dd8 30.Ab6 Df6 31.Cf4 Cb1 32.Dc2 Ca3 33.Dc6 Aa6 34.Ae3 e5 35.Ce6 Tc8 36.Txc8 Axc8 37.Cf8+ Rg7 38.Dxc8 1-0 (38) Maraite,G (2127)Roos,A (2115) Houffalize 2009] 9...Ad7 10.b3 Cc6 11.Cce2 h5!? Paco ha hecho una variante un poco extraña de la Siciliana mezclando Najdorf y Dragón (la Dragondorf!) y ahora intenta desequilibrar lanzando un ataque. Como luego veremos el peón -h va a tener mucho que decir en la partida. 12.Ab2 12.h4!? 12...h4 13.c4 Ce5 14.f4 h3! Un peón real. Hace poco expliqué este concepto a mis alumnos en tecnificación sub12. 15.Ah1 Ceg4 16.b4 16.e5!? dxe5 17.fxe5 Cxe5 18.Axb7 Tb8 19.Ah1 0-0∞ 16...0-0 17.c5 ¿Sobreexpansión? 17...Te8 18.e5 Cuñas 18...dxe5 19.fxe5 Cxe5 20.Axb7 Cc4! 21.Dc3 Cxb2 22.Dxb2 Posición crítica. Ahora Paco entrega

Apuntando a e3, activando e5-e4, Ah6 y algo por la diagonal h1-a8. En este momento le comenté al presidente del Sabadell que Paco iba a ganar. Houdini da pero en la práctica es muy difícil defender el enroque sin alfil de casillas blancas. 26.Db3? >=26.Cc3 e4 27.Tad1 Ce3 28.Dd2 Cxf1 29.Txf1 Axc3 30.Dxc3 Ab5 31.Te1 Td8=/+ 26...Ae6 27.Df3 Tb8 28.Dc6 =28.a3 Ah6! 29.Tae1 Ae3+ 30.Rh1 Td8 31.Cc3 Td3 32.Ce4 f5 33.Cf6+ Cxf6 34.Txe3 Ad5-+ 28...Dd8! 29.Dd6 Ah6! 30.Tf3 30.Dxd8+ Txd8 31.Tf3 Td2-+ 30...De8 =30...Dxd6! 31.cxd6 Txb4 32.Cb3 Te4 33.Cc3 Ae3+ 34.Txe3 Txe3-+ 31.Cc6? Af8! 32.Dxb8 Dxc6 Y la partida se acaba. Dos alfiles, rey blanco acorralado, peón real. Houdini da aquí -7 para negras. 33.Taf1 De4 34.T1f2 Ad5! 35.Cc3 De1+ 36.Tf1 Dd2 37.T1f2 Cxf2 38.Txf2 De1+ 39.Tf1 Dxc3 40.Dd8 De3+ 41.Tf2 De4 0-1

11


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

CLASSIFICACIONS PER CATEGORIES Divisió d'Honor

12


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

BARCELONA UGA TITOL GM MI GM MI MI MI MI MF MI MF MF MI MC MC

JUGADOR ALSINA LEAL, DANIEL DELORME, AXEL VILA GAZQUEZ, XAVIER ASIS GARGATAGLI, HIPOLITO PARDO SIMON, DAVID ALEXANDROVA, OLGA ALOMA VIDAL, ROBERT SANCHEZ IBERN, MARC MARTIN GONZALEZ, ANGEL CAMACHO COLLADOS, MARCOS IBAÑEZ TARRADELLAS, EDUARD ARIAS BOO, GUILLERMO MESTRE BELLIDO, HECTOR GUERRERO SANMARTI, RICHARD LLOBET REUS, PERE SCHNEIDER RISTOL, ALEJANDRO

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 6,5 10 65,00% 7 11 63,64% 1,5 3 50,00% 6,5 11 59,09% 8 10 80,00% 5 9 55,56% 7 9 77,78% 7,5 11 68,18% 8 11 72,73% 3 3 100,00% 8 10 80,00% 7,5 8 93,75% 1 1 100,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00%

COLON SABADELL TITOL GM GM GM GM GM GM GM MI MI MI MF MI MC MC MC

JUGADOR VALLEJO PONS, FRANCISCO AGREST, EVGENI LOPEZ MARTINEZ, JOSEP MANUEL MAGEM BADALS, JORDI ALONSO ROSELL, ALVAR COMAS FABREGO, LLUIS OMS PALLISSE, JOSEP ROJAS KEIM, LUIS ALBERTO PERPINYA ROFES, LLUIS Mª RAHAL, MICHAEL COLON GARCIA, ENRIQUE HERNANDO RODRIGO, JOSE Mª MONRABA CAPELLA, MIQUEL TALLO DOMINGUEZ, IMAR DIAZ CAMALLONGA, CARLES GARCIA-CASTANY MUSELLAS, GAL.LA JAREÑO BADENAS, ALEIX POZANCO ROMASANTA, MARC

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 2 3 66,67% 1 1 100,00% 6,5 10 65,00% 7 10 70,00% 9 11 81,82% 2,5 4 62,50% 1 2 50,00% 4,5 8 56,25% 6 10 60,00% 7,5 11 68,18% 5,5 9 61,11% 6,5 8 81,25% 0 1 0,00% 5,5 7 78,57% 6,5 7 92,86% 2 2 100,00% 2 3 66,67% 1,5 3 50,00%

13


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

BARBERA TITOL GM GM GM MI MI MI MI MI MI MF MC MF MF MC MF

JUGADOR NARCISO DUBLAN, MARC RIZOUK, AIMEN CABRERA PINO, ALEXIS BROMBERGER, STEFAN SEEL, CHRISTIAN ALONSO MOYANO, JONATHAN GRAFL, FLORIAN WILLEMZE, THOMAS BERGEZ, LUC MARTINEZ RAMIREZ, ERIK PEREZ MAÑAS, BENJAMIN GARCIA JIMENEZ, FRANCISCO JAVIER OBON TEMPRANO, SERGI RIVAS GARCIA, VICTOR BOSQUE ORTEGA, XAVIER CASTILLO ESCARIO, YOLANDA MARMOL SOLEY, ENRIC

SANT JOSEP DE BADALONA TITOL JUGADOR GM GEORGIEV, KIRIL GM PERALTA, FERNANDO GM KOGAN, ARTHUR MI DVIRNYY, DANYYIL MI FLUVIA POYATOS, JOAN MI LORENZO DE LA RIVA, LAZARO MI FLUVIA POYATOS, JORDI GM RODRIGUEZ CESPEDES, AMADOR MI PANELO MUÑOZ, MARCELO A. GM PEREZ MITJANS, ORELVIS MF DUCARMON, QUINTEN MI JOSE ABRIL, RAMON MC IGLESIAS, JORGE MC RAINERI DE LUCA, PABLO MC GUTIERREZ CLARES, JOAQUIM MC FERNANDEZ MADRID, CARLES FERNANDEZ SERRANO, PAU MC GARDELA BATLLE, JORDI

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 5 11 45,45% 5 9 55,56% 3 5 60,00% 1 1 100,00% 0,5 1 50,00% 6,5 11 59,09% 6 11 54,55% 1 1 100,00% 8 11 72,73% 5,5 11 50,00% 7 11 63,64% 7 11 63,64% 5 6 83,33% 4 5 80,00% 3 3 100,00% 1 1 100,00% 1 1 100,00%

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 0,5 1 50,00% 5,5 8 68,75% 2 4 50,00% 2,5 3 83,33% 6,5 11 59,09% 5 11 45,45% 6,5 11 59,09% 3 7 42,86% 6 11 54,55% 8 9 88,89% 2,5 3 83,33% 7,5 11 68,18% 0,5 2 25,00% 2,5 3 83,33% 5 6 83,33% 3 5 60,00% 1 1 100,00% 3 3 100,00%

14


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

FIGUERES TITOL GM MI MI MF MF MF MC GMF MC MC MC MC MC MC

TITOL GM GM GM MI MI GMF MI MF MF

MIF

JUGADOR CORDOVA DAZA, EMILIO ARTURO GONZALEZ RODRIGUEZ, JORGE ALONSO GARCIA, RENE CUADRAS AVELLANA, JORDI LILLO CASTANY, VICTOR VIVES ESMERAT, JAUME FERNANDEZ PEREZ, DIDIER VIGOA APECHECHE, YANIRA PIJUAN HERRANZ, MANEL PINSACH GELABERT, ALEXANDRE SERRA PAGES, JORDI COLLS GELABERTO, EMILI CASANELLAS RUANO, LLUIS PARALS MARCE, LLUIS

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 6,5 11 59,09% 3 6 50,00% 5,5 11 50,00% 4 9 44,44% 7 11 63,64% 3 5 60,00% 2 7 28,57% 4,5 7 64,29% 4 9 44,44% 6,5 11 59,09% 6 9 66,67% 3,5 8 43,75% 3,5 5 70,00% 0,5 1 50,00%

ESCOLA ESCACS DE BCN JUGADOR SPRAGGETT, KEVIN MOSKALENKO, VIKTOR CRUZ SANCHEZ, CRISTIAN LIBISZEWSKI, FABIEN GUAL PASCUAL, ANTONI MILLIET, SOPHIE BOFILL MAS, ALEXANDRE AVILA JIMENEZ, XAVIER LOPEZ AGUSTENCH, EDUARD ARGEMI BARTOLOME, ROGER YASTREBOVA, TATIANA MORAVICH CASAIS, JUAN SANTIAGO MORENO GARCIA, ELIZABETH PAOLA PALOMARES FITE, JORDI ORTEU CAPDEVILA, MAX CORTES RUIZ, JAVIER MARTINEZ PARDO, ALBERT ARELLANO HOSPITAL, MANEL SILVA PEÑA, ANGEL DAVID SCHOONEN, IDO

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 1,5 3 50,00% 6,5 10 65,00% 6,5 11 59,09% 3,5 8 43,75% 7,5 11 68,18% 1,5 3 50,00% 7 11 63,64% 5 9 55,56% 5,5 11 50,00% 0 3 0,00% 2 5 40,00% 0,5 4 12,50% 3,5 6 58,33% 0 2 0,00% 0,5 5 10,00% 0 2 0,00% 1 1 100,00% 0 1 0,00% 0 2 0,00% 0 2 0,00%

15


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

SANT ANDREU TITOL GM MF MF MC MC MC MC MC MC MN MC

MC

JUGADOR MOVSZISZIAN, KAREN GONZALEZ PEREZ, ARIAN DOMINGUEZ PONS, ERIC TRAVESSET RIBERA, JOAQUIM CASTELLTORT FERNANDEZ, ANTONI SUBIRATS RUIZ, SERGI PUEYO BURRELL, DAVID BAUTISTA SANCHEZ, JOAN CASTELLANO EGEA, EINAR GONZALEZ HERNANDEZ, FERRAN ANGUERA MAESTRO, JAUME TRAVESSET RIBERA, DANIEL DELISAU GIL, ORIOL SIERRA MONTOYA, MIQUEL TRAVESSET BARBA, JOAQUIM ORTIZ DE LATIERRO OLIVELLA, AITOR CAMACHO LIESA, JOAN GARCIA CASTILLO, JOSEP A. TACON BERROCAL, FULGENCI DIAZ LOPEZ, PERE RAMAL MATA, RODRIGO DOUGAS CHAVARRIA, NESTOR LIARTE GENOVES, SERGI CASALS POTRONY, JOAN

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 4,5 10 45,00% 5 11 45,45% 4 6 66,67% 3 8 37,50% 6 9 66,67% 3 10 30,00% 3 9 33,33% 2,5 6 41,67% 3,5 9 38,89% 5 10 50,00% 2 3 66,67% 2 3 66,67% 2 3 66,67% 0,5 1 50,00% 0 1 0,00% 1 1 100,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00% 0 2 0,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00% 0 2 0,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00%

MONTCADA TITOL GM MI MI MI MF MC MC MC MF

JUGADOR PUNTS PARTIDES PERCENTATGE CORNETTE, MATTHIEU 1,5 2 75,00% GUERRA MENDEZ, JOSE ANGEL 4 6 66,67% VIDARTE MORALES, ARTURO 5,5 11 50,00% VEHI BACH, VICTOR M. 5 10 50,00% GOMEZ JURADO, ALBERT 7 11 63,64% BRAVO BARRANCO, NARCIS 2,5 8 31,25% ASENSIO LIÑAN, TEODORO 3,5 11 31,82% CARRASCO RODRIGUEZ, JESUS 2 5 40,00% GARCIA PICHON, EDUARDO 8 11 72,73% OSET TEIXIDOR, GUERAU 1 5 20,00% SOLER RIONEGRO, ANDRES 2 10 20,00% GIL GIL, ANTONI 0 6 0,00% DE LA FUENTE CLEMENTE, CONSTANTINO 0,5 5 10,00% SOLE BOVE, JOSEP 1 5 20,00% IZQUIERDO MORATO, JAUME 0 2 0,00% TEIXIDÓ PONCE, ALFRED 0 2 0,00%

16


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

FOMENT TITOL MI MI MI MI MF MF MC MIF MC MC MC MC MF

JUGADOR JEREZ PEREZ, ALFONSO VALDES, LEONARDO GRANADOS GOMEZ, MANUEL TORRECILLAS MARTINEZ, ANTONI ALMEIDA TOLEDANO, DANIEL RYAN, JOE GARRIDO FERNANDEZ, DANIEL LLANEZA VEGA, PATRICIA YEPES MARTINEZ, EDUARD DE LA RIVA AGUADO, JORDI LOPEZ SANTANA, OSCAR HEREDIA TARRATS, AMADEU MASIP TRESSERRA, ORIOL AOIZ LINARES, JOSE JAVIER FORSBERG CONDE, MARTIN LLUIS ALABEDRA, ALVAR ÁLVAREZ ALBIOL, VÍCTOR

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 4 11 36,36% 7 10 70,00% 6,5 10 65,00% 5,5 11 50,00% 3,5 7 50,00% 2 3 66,67% 5,5 11 50,00% 6 11 54,55% 3 8 37,50% 4 10 40,00% 2,5 8 31,25% 1 3 33,33% 0,5 3 16,67% 0 1 0,00% 0 1 0,00% 0,5 1 50,00% 0 1 0,00%

CERDANYOLA VALLES TITOL GM GM GM MC MC MF MF MF MC MF MC MC

JUGADOR MARECO, SANDRO FABIO MUÑOZ PANTOJA, MIGUEL ORATOVSKY, MICHAEL HERNANDO RODRIGO, JULIO BARON ISANTA, JOSEP M. ESCANDELL MARI, JUAN CARLOS RANDAZZO, ADRIAN FERNANDEZ CAZORLA, ANTONI MARTIN PEREZ, JAVIER CASTELLET GIRALT, GABRIEL BAÑOS, OSCAR FRANCISCO BRU RULLO, LLATZER VALENCIA JIMENEZ, JOSEP VIVES JAUME, ORIOL COMALLONGA FERNANDEZ, JOSEP GARCIA ACOSTA, ROGER GRAU GARSABALL, JAUME GARCIA PLAYA, DAVID BORGES AYAS, JOAQUIM CASTELLET MENCHON, DIDAC BATISTA PEREZ, CARLOS PEREZ CARBONERAS, LUIS

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 1 1 100,00% 5 9 55,56% 6 11 54,55% 3 9 33,33% 1,5 5 30,00% 5,5 10 55,00% 1,5 3 50,00% 4 10 40,00% 0 1 0,00% 5 10 50,00% 6 9 66,67% 4,5 8 56,25% 6,5 9 72,22% 0 2 0,00% 1,5 4 37,50% 0 1 0,00% 1,5 2 75,00% 1 2 50,00% 1 1 100,00% 1 1 100,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00%

17


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

SITGES TITOL MI MI MI MF MF MF MF

JUGADOR LACASA DIAZ, JOSEP ANTON BELTRAN RUEDA, SANTIAGO FERNANDEZ AGUADO, ENRIQUE MARCET BISBAL, ANTONI AYAS FERNANDEZ, ANTONI ESCOBAR TORRES, ANTONI CRESPO REVILLA, JOSEP Mª DRAGHICI FLUTOR, GAVRIL MAROTO BORRAS, JOSE LUIS ROCA DIAZ, MIQUEL A. ALMIRALL BOTELLA, JAUME FERRET SOLER, ANTONI MENDOZA BARBERA, PABLO COSTA, VINCENZO GONZALEZ ALONSO, FRANCESC AALBERSBERG KROON, PERE

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 2,5 9 27,78% 5,5 11 50,00% 3,5 11 31,82% 3 6 50,00% 5,5 10 55,00% 6 11 54,55% 1 4 25,00% 2 8 25,00% 5 11 45,45% 5 8 62,50% 6,5 10 65,00% 0 1 0,00% 2,5 3 83,33% 0 3 0,00% 0,5 2 25,00% 0 2 0,00%

TRES PEONS TITOL MI MI MF MF MF MC MC MC MC MFF

JUGADOR CRUZ SANCHEZ, JONATHAN ESTEBAN CRUZ ESTRADA, FILEMON ESCUDER VILALTELLA, JORDI BOIX MORENO, DANIEL RIVERO OJEDA, CARMELO GALLART ZAFRA, JAUME GONZALEZ GARCIA, MARC LEIRO GIRALT, DANIEL PRAT LLABLES, JOAN MARQUES TALTAVULL, ANTONI CLOPES LLAHI, JUDIT SAENZ REBULL, JORDI BIELECKI, PAWEL MARTINEZ PLA, XAVIER

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 5 11 45,45% 6 10 60,00% 3 5 60,00% 1,5 10 15,00% 4 9 44,44% 5 10 50,00% 5,5 10 55,00% 4 10 40,00% 6,5 11 59,09% 3 10 30,00% 6 9 66,67% 1 3 33,33% 0 1 0,00% 0 1 0,00%

18


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

PEONA I PEO TITOL GM GMF MC MF

JUGADOR CUARTAS MEDINA, JAIME ALEXANDER MATNADZE, ANA AYZA LEON, DAVID CAPELLADES SUBIRANA, MARC VIVES FONT, DANIEL GONZALES PEREZ, JOSE ANIBAL CERVELLO TOST, FERRAN SERRA FONTOVA, FRANCESC EZQUERRO LUQUE, ALBERT BOULAN, LAURA SUBIRACHS MANCEBO, GUILLEM LOPEZ FORN, MARC GARCIA CASTELLOTE, OSCAR GARCIA RAMOS, DANIEL MOYA ARAU, CARLES

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 6,5 11 59,09% 1 5 20,00% 4 11 36,36% 5,5 11 50,00% 0,5 1 50,00% 3,5 9 38,89% 5 11 45,45% 4,5 10 45,00% 6 10 60,00% 0 1 0,00% 4 10 40,00% 6 10 60,00% 3 8 37,50% 1 1 100,00% 1 1 100,00%

ANDORRA TITOL GM MF MC MF MF MC

JUGADOR DE LA RIVA AGUADO, OSCAR SIMONET PONS, MARC PHAM GUERRERO, SERGI GALLEGO MARTINEZ, RUBEN GARCIA PAOLICCHI, RAUL JOSE QUERALTO, DANIEL RIBERA BAZTAN, JOSE FASSNACHT, PETER FERNANDEZ LOPEZ, JOAN MATEU GUIU, ESTEVE ONNA AMARGANT, JOSEP RECHI PEREZ, FRANCISCO PERICAS RECHI, MARC CASANOVAS CANTARERO, ERIC GORGUES VALLE, JOSE MARIA GORGUES MATEU, DAVID

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 6 11 54,55% 2,5 4 62,50% 1 11 9,09% 1,5 3 50,00% 4,5 11 40,91% 4,5 10 45,00% 3 5 60,00% 0 3 0,00% 3 9 33,33% 9 11 81,82% 2 5 40,00% 4 10 40,00% 2 2 100,00% 2 5 40,00% 0 5 0,00% 2,5 5 50,00%

19


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

LLEIDA TITOL MI MF MF MF MF MF

MC

JUGADOR BACHES GARCIA, GUILLERMO TREPAT HERRANZ, JOAN BARBERO SENDIC, ALEJANDRO COLL ORTEGA, JORDI ADEL LAHCHAICHI, OUSSAMA MARTINEZ LOPEZ, IVAN RODRIGUEZ MELGAR, JOSEP Mª ENRIQUEZ GONZALEZ, RAIMON BRUNED SEGURA, MARIO QUINTAS GALEANO, LLUIS CODINA GARCIA, JOSEP VALLVERDU MIRET, OSCAR MORENO PERALES, ANTONIO GENSANA BERZUNCES, JOAN BEDOYA RIBO, JORDI MORA AMELLA, JOAN PAUL CAVA, JAVIER

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 5,5 11 50,00% 4 11 36,36% 6,5 11 59,09% 2,5 6 41,67% 5 9 55,56% 2,5 8 31,25% 1 4 25,00% 0 1 0,00% 4 9 44,44% 1,5 11 13,64% 4,5 11 40,91% 5,5 9 61,11% 0 1 0,00% 0,5 3 16,67% 0,5 2 25,00% 0,5 1 50,00% 0 2 0,00%

REUS DEPORTIU TITOL MF MC MC MC MC

MC

JUGADOR ZURANO LOPEZ, PEDRO MONTELL LORENZO, JOAN C. BENET CATALA, ANTONI HERRERO SABARTES, JOAN SOLE FABREGAT, XAVIER FERNANDEZ SORIANO, RUBEN FERNANDEZ MUIXI, FRANCESC FERNANDEZ FUENTES, JAVIER VELASCO BLASCO, JUAN MANUEL FERNANDEZ ALONSO, MIQUEL A. PALOMO TERUEL, XAVIER BENET MORANT, DAMIA MARGALEF GUELL, JORDI MORENO ROBERT, EDUARD CORTES SIMON, PEDRO ANTONIO CIFUENTES FREIXAS, RICARD RIBES CABRERA, JOSEP LL. VILLAR ARIÑO, VICTOR

PUNTS PARTIDES PERCENTATGE 1 6 16,67% 1 6 16,67% 3,5 11 31,82% 1,5 11 13,64% 3,5 10 35,00% 2 8 25,00% 2 10 20,00% 2 7 28,57% 4,5 11 40,91% 4,5 10 45,00% 3 5 60,00% 5 9 55,56% 1 1 100,00% 0 1 0,00% 0 1 0,00% 0,5 1 50,00% 0 1 0,00% 1 1 100,00%

20


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Primera Divisió

El Club d'Escacs Mollet, Campió del grup II de Primera Divisió, ha aconseguit un històric ascens a la Divisió d'Honor

21


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Segona Divisió

22


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Preferent Barcelona

23


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Preferent Girona

Preferent Lleida

Preferent Tarragona

24


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Primera Provincial Barcelona

25


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

26


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Primera Provincial Girona

Primera Provincial Lleida

Primera Provincial Tarragona

27


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Segona Provincial Barcelona

28


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

29


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Segona Provincial Girona

30


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Segona Provincial Lleida

31


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Segona Provincial Tarragona

Tercera Provincial Barcelona

32


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

33


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

34


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Tercera Provincial Girona

35


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Tercera Provincial Lleida

36


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Tercera Provincial Tarragona

Promoció Sub-12

37


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

38


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Peona i Peó Campió Sub-12 per equips Un cop finalitzades les fases regulars de la Lliga Catalana de l’any 2014 en la categoria sub-12 de totes les territorials, per a les Fases Finals es van organitzar amb els 8 millors equips. Aquesta final va estar composada pels vuit equips classificats del Grup sub-12 de la següent manera: 

4 de la territorial de Barcelona

2 de la territorial de Girona

2 de la territorial de Tarragona (1 del Camp de Tarragona i 1 de les Terres de l’Ebre)

La Final a 8 equips va tenir lloc al Casino Unió Comercial de Vilafranca de Penedès: Rambla Sant Francesc, 25, 2a planta, els dies 5 i 6 d’abril de 2014. Esportivament parlant va ser una final molt disputada amb empat final. L’equip del Peona i Peó va remuntar un 2 a 0 a favor del Masdenverge i finalment va guanyar per millor desempat. La darrera partida entre la Laura Povill (Peona i Peó) i l’Andrea Sánchez (Masdenverge) va durar més de tres hores i finalment es va decantar per la jugadora del Peona i Peó. La competició es va organitzar segons indica el quadre adjunt.

39


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Classificació final: 1er Peona i Peó; 2n Masdenverge; 3er Llinars; 4rt Mollet Resultats Semifinals: Llinars - Peona i Peó 2 - 2; Masdenverge - Mollet 3,5 - 0,5 Tercer i quart lloc: Mollet - Llinars 1 - 3 Final: Masdenverge - Peona i Peó 2 - 2

El Peona i Peó, l'equip Campió sub-12

40


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

41


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Tornejos al club d'Escacs Montcada

Arturo Vidarte El dijous 6 de març, va finalitzar el II Tancat Internacional vàlid per normes de MI. Els dos aspirants a normes Lluis Luna y Joe Ryan van perdre les seves partides i les opcions per aconseguir norma. Els tres primers:

El diumenge 9 de març, es va disputar el torneig de Blitz i es va realitzar el lliurament de premis dels dos tornejos. La classificació va ser la següent: Campió GM Fernando Peralta (9 punts)

Campió MI Luis Rojas (6 punts)

Sots-Campió MC Mariano Mayans (9 punts)

Sots-Campió GM Miguel Muñoz (6 punts)

3r classificat MC Luis Luna (6 punts)

3r classificat MC Luis Luna (5,5 punts)

Classificació final Chess-Results

Classificació final Chess-Results

42


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Diverses activitats d'escacs

Richard Guerrero dels seus adversaris, de vegades amb subtil habilitat, destresa que li permetia descobrir jugades precises i adequades.

CLASSES AL CLUB BARCELONA UGA

C

om sempre el darrer mes ha sigut intens pel que fa a esdeveniments d'escacs en els que ha participat molt activament http://ajedrezespectacular.com/

Els seus profunds coneixements de la psicologia humana i la seva comprensió del valor relatiu de l'estratègia escaquística li van permetre guanyar gairebé sempre en les competicions a les que participava, i conservar el títol de Campió del món durant 27 anys (1894-1921). Un rècord absolut!

El dijous 27 de març vaig fer en el club d'escacs Barcelona UGA, la meva classe presencial núm. 13 sobre grans jugadors de tots els temps. En aquesta ocasió, sobre el Campió del món Emanuel Lasker.

Classe al club Barcelona UGA

Natural d'Alemanya, doctor en filosofia i matemàtiques, Emanuel Lasker (1868-1941) va ser el primer, i l'únic en el seu temps, en valorar el significat dels factors psicològics de la lluita. Arribaria a convertir-se en un excels tàctic i estratega, tant més eficaç quan comprenia l'art d'explotar les deficiències

Classe núm. 13 Emanuel Lasker

43


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

Aquestes sessions mensuals al Club d'Escacs Barcelona UGA estan impulsades pel seu president Pere Casajuana i la junta directiva des de gener de l'any 2013, i estan pensades com una didàctica i amena activitat d'escacs per oferir als socis i simpatitzants.

Siegbert Tarrasch Emanuel Lasker Alemanya, 1908 Campionat del món (p.2)

A les classes fem un fascinant recorregut per la biografia del jugador, recordant les seves anècdotes, projectant interessants vídeos i veient algunes de les seves millors combinacions en visor, presentades com a problemes per a resoldre pel públic assistent. Us presento a continuació algunes de les combinacions d'Emanuel Lasker que vàrem veure en aquesta sessió presencial, i us convido a intentar trobar les jugades guanyadores: Juguen negres i guanyen Harry Nelson Pillsbury Emanuel Lasker Podeu veure les solucions a aquestes posicions (amb les partides completes), a l'arxiu PGN d'aquest Butlletí, al que podeu accedir directament fent clic a la icona de Chessbase.

Premi de bellesa. St. Petersburg (4), 1895-96

Totes les classes sobre grans jugadors estan disponibles en llibre digital en format PDF i PGN a http://ajedrezespectacular.com/ Afegir que tothom hi està convidat a assistir gratuïtament a la propera classe presencial, la núm. 14, sobre ARTURO POMAR, que tindrà lloc al club Barcelona UGA el dijous 24 d'abril de 19 a 20:30h. Juguen negres i guanyen

44


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

COOLTURA ESCACS A LA RÀDIO En el darrer mes el Pepo Viñas i jo hem fet cinc programes més de Cooltura Escacs. En ells hem tingut com a convidats el MI del Barcelona UGA Àngel Martín, 4 vegades Campió d'Espanya i 6 vegades Campió de Catalunya; el MI i president del Montcada Arturo Vidarte; el jugador Alejandro Melchor, al que una recent sentència del Tribunal de Justícia Superior de Catalunya l'obliga a repetir una partida d'escacs que va jugar a la Lliga Catalana de l'any 2010; el Pep Melendres, president del Peona i Peó; l'Enric García Garrido, jugador del mateix club; el Ramón Caro, president del Mollet que aquest any ha aconseguit un històric ascens a la Divisió d'Honor catalana; el Pere Casajuana, president del Barcelona UGA, Campió de la Lliga Catalana 2014; el Pere Reginaldo, president del Colón Sabadell, Sots-Campió; i el Victor Pont, president del Barberà, tercer. El Cooltura Escacs de http://coolturafm.cat/ el podeu escoltar en directe tots els dissabtes de 11 a 12h a les següents freqüències: Sabadell 96.7 FM / Barcelona 107.5 FM Barcelonès TDT CH 48 Tarragonès TDT CH 54 Vallès Oriental TDT CH 40 O bé el podeu escoltar quan vulgueu a través dels seus podcasts a Internet al link http://www.ivoox.com/podcast-coolturaescacs_sq_f1102548_1.html També esteu tots convidats a afegir-vos al grup a Facebook d'aquest programa de ràdio: https://www.facebook.com/groups/5837873 41706827

45


BUTLLETÍ D'ESCACS DIGITAL DE LA FCE

Núm. 54 abril 2014

46

Butlletí d'Escacs digital abril 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you