Page 1

ButlletĂ­ 74 setembre del 2011

LOTERIA DE NADAL 22 de desembre de 2011

Numero 17.338


B.74 4rt trimestre

2011

NOU HORITZÓ NIF G08871295

www.gentgran.nouhoritzo.cat/

Necessitem persones voluntàries per col·laborar amb nosaltres..,


En aquest moments necessitem;

-

administratius comptables recepcionistes suport a les persones seguiment de socis amb problemes gent dinĂ mica amb idees monitors voluntaris..,


VOLUNTÀRIES I VOLUNTARIS! VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES!

Com tothom ja sap, Nou Horitzó ha hagut de prescindir del seu local del carrer de la Garrotxa, i això ha comportat canvis importants. Sempre que hi ha un canvi cal dedicar-hi esforços i dedicació per tal d’adequar-se a les noves circumstàncies. Creiem fermament que si tots els socis i sòcies estem disposat a aportar-hi el nostre granet de sorra, tindrem un Nou Horitzó vigoritzat , amb empenta i amb ganes de continuar viu.

Tot això significa que necessitem la col·laboració de tothom, que necessitem un voluntariat fort i ampli; aquesta col·laboració no significa que hàgim de comprometre els nostres dies o hores, sinó senzillament que vulguem donar un espai del nostre temps a l’Associació.

I què en farem, dels voluntaris ? Doncs, mireu-ne alguns exemples :

Recepcionista - Dedicar UNA TARDA a la setmana a estar al nostre local per tal d’informar a tothom que vingui a interessar-se per les nostres activitats.

Participació en un equip de treball – Un equip està format per tres o quatre persones que es dediquen a organitzar alguna activitat concreta, com per exemple “Sortides culturals”, “Parlar per parlar”, “Taula de casals “ , etc.

Passar la tarda - Grup de gent que es reuneix per passar unes estones en companyia tot xerrant sobre temes actuals, improvisats o fixats.

Comissions de treball - Formar part dels equips que coordinen totes les activitats de l’Associació : Sortides, Teatre, Butlletí , Festes del barri ...

No us hi penseu més !

Us esperem!


TEATRE “7 de nou”

El grup de teatre “7 de nou” de Nou Horitzó durant aquests últims mesos ha actuat al Mas Guinardó i ha fet bolos a residències i casals presentant l’obra “En Baldiri i el barret màgic” amb molt bona acceptació i participació per part del públic.

REVETLLA DE SANT JOAN A NOU HORITZÓ

El passat 22 de juny vam celebrar la revetlla de Sant Joan a Nou Horitzó, amb la participació de 25 socis i sòcies que van alegrar la tarda amb una cantada d’havaneres i acabant la vetllada d’una manera molt dolça menjant coca.

EXPOSICIÓ FINAL DE CURS

Aquest any s’han exposat al Mas Guinardó tots els treballs realitzats pels diferents tallers: labors, puntes de coixí, patchwork, aquarel·les, pintura sobre roba i treballs de llengua i literatura; tot aprofitant la bona acollida i la seva inauguració.


ELS AVIS I LES ÀVIES ESCRIUEN CONTES I ELS INFANTS ELS IL·LUSTREN

Ja hem celebrat la 18ena.convocatòria d’aquest concurs. 18 anys! Sense que ens falli la gent gran ni els vailets de les escoles.

Saben l’esforç que representa organitzar-ho, donem les gràcies a tot l’ equip que fa possible la festa , a la Glòria Paradell, presidenta, a l’equip que, dirigit per la Montserrat Nolla durant una colla de mesos ho organitza tot, i a l’Ajuntament d-Horta-Guinardó per la seva col·laboració.

La cloenda de la festa va anar a càrrec del nostre grup de teatre Set de Nou, amb l’adaptació , feta per ells mateixos, del conte El Baldiri i el barret màgic. Va ser un èxit i tots els nois i noies de les escoles s’hi van implicar repetint tots plegats la frase que repetia en Baldiri : “Això rai, ho puc fer quan vulgui!”

Endavant, i fins l’any que ve.

ELS AVIS CENTENARIS DEL DISTRICTE

Nou horitzó ha participat en la presentació de la Festa d’homenatge a les persones centenàries del districte, presentant l’acte el passat dia 7 de juny al Casal del Baix Guinardó amb la col·laboració de la nostra sòcia Marta Martin com a presentadora.


.., amb la Glòria Paradell, la nova presidenta de Nou Horitzó

Ens vols dir qui ets i d’on vens? Sóc del Guinardó de tota la vida. De fet, la meva tieta Rita va ser una de les fundadores de Nou Horitzó.

Ja tenies contacte de fa temps amb l’Associació, oi? Sí, en sóc sòcia des de fa Tretze anys. Aquí a l’Associació se’m va obrir la porta de la meva última professió, la que m’ha donat més satisfaccions personals : treballar amb persones malaltes d’ Alzheimer a la fundació Ace fins fa un any.

Quan només n’eres sòcia, alguna vegada t’hauria agradat fer-ne una crítica concreta? Durant aquest que he estat deslligada del dia a dia, m’hauria agradat assabentar-me a temps de les activitats puntuals que es feien, i poder reunir-nos tots els socis per dir la nostra en un espai més informal que l’Assemblea.

Què et va impulsar a presentar-te com a presidenta? Creure en el projecte; la primera frase que em va dir la Lourdes quan vaig venir a fer-me sòcia va ser : “ quan les institucions cobreixin del tot les necessitats de la gent gran, Nou Horitzó ja no caldrà que existeixi. Crec que aquest moment encara no ha arribat.

Creus en el futur de l’Associació? Sí que hi crec, perquè som una colla de socis i sòcies que volem fer de voluntaris per tal de millorar també el nostre futur tot treballant per a la gent gran.


La nostra Associació va néixer per tenir cura de les necessitats de la gent gran del barri , que viu sola a casa , ja que des de les institucions oficials no se’n tenia massa cura. . D’això, ja en fa més de trenta anys i és evident que, d’aleshores ençà, ha millorat la situació social i s’han creat molts serveis d’atenció domiciliària. En certa mesura, les obligacions de Nou Horitzó han minvat, però això no significa que l’Associació vulgui deixar d’actuar i de fer pressió social.

És per això que formem part de la Comissió de seguiment de la Residència Parc del Guinardó, que participem en el Consell de la Gent Gran, a la Taula de Casals i a la Coordinadora d’entitats. Nou Horitzó hi vol ser present i tenir-hi veu.

L’article segon dels nostres Estatuts ho estableixen amb claredat :

“Els fins de l’Associació són : estudiar les necessitats de la gent gran del Barri, planificar-ne la solució tot col·laborant amb organismes oficials. Iniciar promocions puntuals a favor de la gent gran, com les activitats socioculturals i lúdiques, informació, recolzament i assessorament” “Promoure el diàleg entre generacions. Participar en totes aquelles entitats i organismes, tant a Catalunya com a Espanya o a nivell europeu per afrontar i resoldre la problemàtica de la gent gran“

Tot això és el que hem treballat tots aquests anys, i tot el que volem continuar fent. Com podeu comprovar si es vol fer feina, n’hi ha molta. I si hi ha molta feina es necessita el voluntariat.

LES

TARDES A NOU HORITZÓ

Recordeu que , feina a part, hi ha una sèrie d’espais on podreu passar una bona estona, des del joc de cartes, el joc del Rumi, les sessions de debat del Parlar per Parlar, o dels Quatre Gats, a les xerrades que anirem incorporant. El

proppassat dia 29 de març de 2011 es celebrà l’Assemblea ordinària corresponent al present any.

D’acord amb els nostres estatuts, després de la renovació dels càrrecs corresponents, la Junta Directiva queda constituïda de la següent manera:


Presidenta: Glòria Paradell Vicepresidenta: Carmina Balcells Secretària: Consol Ferreri Tresorer: Ferran Lloret Vocals: Manel Neira Vocals: Toni Torres Vocals: Marta Martín Vocals: Àngela Navarro Vocals: Roser Rifà Vocals: Montserrat Pons Vocals: Núria Martínez Vocals: Montse Nolla Vocals: Mercè Vidal Vocals: Teresa Queralt Vocals: Assumpta Altés

COMISSIONS

Es renoven les comissions de treball, cadascuna de les quals queda encarregada d’un tema concret. Són les següents :

Excursions - Visites per Barcelona - Caminades - El soci per al soci - Festes - Difusió i butlletí - Manteniment - Retratem els nyaps del barri.

Cada comissió està formada per tres, quatre ... persones, que es reuneixen de tant en tant per programar el temari. Qualsevol soci o sòcia pot demanar-ne la incorporació a aquella que s’avingui més amb els seus gustos o possibilitats.

Tots fem falta!

Butlletí nº 74  

Butlletí informatiu de l'Associació Nou Horitzó

Advertisement